Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΨΙΜΟ ΤΣΙΓΑΡΟΥ

Recommended Posts

Ki gw απο το σεπτεμβρη χωρις τσιγαρο. Εχεις παθει το εξης απλο, το ειχες κοψει για λαθος λογους. Επαναπροσδιορισε τους μεχρι να καταλαβεις πως συνεχιζεις κανονικα τη ζωη σου, παντου, με καπνιστες και μη, απλα χαιρεσαι που εισαι πια μη καπνιστρια!

Το τσιγαρο υπαρχει παντου, εγω το εχω μες το ιδιο μου το σπιτι. Τα θελω σου πρεπει να ειναι δυνατα. Μην καπνισεις ουτε ενα, για μενα δεν υπαρχει πισογυρισμα στο τσιγαρο. Δεν υπαρχει μονο ενα, δεν ισχυει το ενα = κανενα που λενε στα παιδια! (που κι αυτο δεν το πιστευω)

Το πισογυρισμα ακυρωνει ολο σου το ειναι κι ακομη κι αν καταφερεις να το ξανακοψεις εχεις φαει μεγαλη ηττα.

Θα το σκεφτεσαι μια ζωη να το ξερεις. Απο ενα σημειο και μετα θα το σκεφτεσαι ευχαριστα, "ειμαι μη καπνιστρια και γουσταρω". Μεχρι και αντικαπνιστρια θα γινεις καποια στιγμη. Θα δεις....

Μπράβο και σε σένα, έχεις τόσο δίκιο για όλα.

Και εγώ σε αυτή την υπέροχη κατάσταση ήμουν, βεβαίως και αντικαπνίστρια από τον μήνα και μετά, βεβαίως και το έκοψα για τους σωστούς λόγους (το έχω ξανακόψει για 22 μέρες και ξέρω την διαφορά), και εγώ το έχω μέσα στο σπίτι μου..

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ούτε ένα.. το ξέρω πως θα ξαναρχίσω αν το βάλω στο στόμα μου...

αυτή η κρίση που έπαθα μου έκανε και μένα εντύπωση..

δεν το περίμενα

το σιχαμένο το ποτό φταίει..

αλλά το ξεπέρασα και προχωρώ δυναμικά! :-)

Η διαφορά με την πρώτη φορά που το είχα κόψει είναι ότι ζήλευα τους καπνιστές ενώ τώρα τους λυπάμαι.. από εκεί να καταλάβεις..

τους καπνιστές δεν τους αποφεύγω, στην δουλειά παρόλο που το έκοψα κατεβαίνω με τους καπνιστές για να πάρω αέρα! χαχαχαχαχα

φίλος και ποτό και τσιγάρο με πείραξε λίγο.. αλλά ... δεν πειράζει αφού το ξεπέρασα !

έχω μια φίλη η οποία το έκοψε μαζί μου, με 3 μέρες διαφορά και έχει καπνίσει μερικές φορές χωρίς να το έχει ξεκινήσει. Αναρρωτιέμαι πως το κάνει αλλά φοβάμαι ότι είναι θέμα χρόνου να αγοράσει πακέτο.. :-(

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 82
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπραβο μπαμπουρακι!! Ειχα παρακολουθησει το θεμα σου απο την αρχη και πολυ χαιρομαι που το κρατησες!!!

Κι εγω 7 μηνες κομμενο και χτες ειδα στον υπνο μου οτι ειχα τσακωθει με τη μητερα μου και απο τα νευρα μου ειχα αναψει τσιγαρο και μαλιστα ημουν στο δευτερο υποτιθεται και εκει που καπνιζω βλεπω στο τασακι την γοπα και ξαφνιαζομαι και λεω αμαν τι κανω, παρασυρθηκα και καπνιζω και ειμαι ηδη στο δευτερο?? χαχαχα

χαχαχα καλα αυτο, τις μερες που εχω μεγαλες στεναχωριες, το βλεπω διαρκως...οτι κλαιω και καπνιζω και μετα ξυπναω και ρωταω τον αντρα μου αν καπνισα :lol:

κορίτσια και εγώ το έχω δει το όνειρο, δεν ξέρω πως νιώσατε αλλά εγώ ένιωσα ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ... ένιωσα στον ύπνο μου όλη την απογοήτευση που θα νιώσω αν το ξαναρχίσω στην πραγματικότητα..

και βασικά την σκέψη.. τόσα που πέρασα (νεύρα, αυπνία, κατάθλιψη για 1 μήνα) τζάμπα...

όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι είναι ψέματα ένιωσα απίστευτη χαρά, απίστευτη, σηκώθηκα και χόρευα !!!

Είναι πως θα την "δεις" την υπόθεση, αυτό που λέει η dimmi, να το κόψεις για τους σωστούς λόγους, είναι πολύ σημαντικό.

Μια πολύ καλή φίλη και κουμπάρα μου που το είχε κόψει 3 χρόνια και δυστυχώς το ξανάρχισε μου έλεγε ότι και εκείνη το έβλεπε στον ύπνο της αλλά με τα αντίθετα συναισθήματα, δηλαδή θετικά συναισθήματα : "αχ επιτέλους έκανα ένα τσιγαράκι". Για αυτό ακριβώς νομίζω και το ξανάρχισε...

Εγω κλεινω 2 χρονια χωρίς τσιγάρο, το σταματησα λόγω εγκυμοσύνης και δεν έκανα ουτε ένα απο τότε!!! Θεωρησα πως ήταν η μόνη ευκαιρια για να το κόψω. Ωρες ώρες το σκεφτομαι αλλα ξέρω πως αν κάνω ένα δεν υπαρχει γυρισμος!!!! Καπνιζα 13 χρονια αλλα νομιζω οτι τελικά το νίκησα!!!!!!

Συγχαρητήρια και σε σένα, άξια !!!!!

και δεν πειράζει ας το σκεφτόμαστε που και που... σκασίλα μας..

και άλλα σκεφτόμαστε που δεν υπάρχει περίπτωση να τα κάνουμε πραγματικότητα !!

;)

• 2 εβδομάδες μετά...

ντρεπομαι πολυ κοριτσια αλλα δυστυχως καπνιζω....νιωθω τοσο ενοχη οχι μερικες φορες ολες τις φορες που καπνιζω και βλεπω το κοριτσακι μου να με κοιταει...ειμαι καιρο στο φορουμ εχω ανοιξει διαφορα θεματα αλλα ποτε αυτο με το τσιγαρο γιατι ντρεπομαι...μπραβο στις μαμαδες που το κοψανε...θελω να ρωτησω ομως τι γινετε στην περιπτωση που σου αρεσει και δεν θες...να το κοψεις...κανω 10-15 τσιγαρα στριφτα την ημερα αλλα διπλα σε παραθυρο απορροφητηρα κτλ...και γυρισα και απο την μανα μου τωρα που μου κραταει την μικρη και την βλεπω και νιωθω τυψεις...το παιδακι μου ειναι υγιεστατο αλλα φοβαμαι μην παθει κατι απο αυτο αργοτερα...τρεμω...μπηκα και σε κατι αλλα σαιτ τωρα και διαβασα τις επιπτωσεις και απο τοτε ολο κλαιω...να ενημερωσω οτι δεν ειναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ αυτο αλλα ενας λογος που δεν το κοβω ειναι οτι εχω πολλα στο κεφαλι μου...απο οικονομικα προβληματα κυριως καθοτι ειμαστε ανεργοι εδω και 2 χρονια και εχω τρελαθει γενικοτερα ειμαι μεσα στο αγχος...

ντρεπομαι πολυ κοριτσια αλλα δυστυχως καπνιζω....νιωθω τοσο ενοχη οχι μερικες φορες ολες τις φορες που καπνιζω και βλεπω το κοριτσακι μου να με κοιταει...ειμαι καιρο στο φορουμ εχω ανοιξει διαφορα θεματα αλλα ποτε αυτο με το τσιγαρο γιατι ντρεπομαι...μπραβο στις μαμαδες που το κοψανε...θελω να ρωτησω ομως τι γινετε στην περιπτωση που σου αρεσει και δεν θες...να το κοψεις...κανω 10-15 τσιγαρα στριφτα την ημερα αλλα διπλα σε παραθυρο απορροφητηρα κτλ...και γυρισα και απο την μανα μου τωρα που μου κραταει την μικρη και την βλεπω και νιωθω τυψεις...το παιδακι μου ειναι υγιεστατο αλλα φοβαμαι μην παθει κατι απο αυτο αργοτερα...τρεμω...μπηκα και σε κατι αλλα σαιτ τωρα και διαβασα τις επιπτωσεις και απο τοτε ολο κλαιω...να ενημερωσω οτι δεν ειναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ αυτο αλλα ενας λογος που δεν το κοβω ειναι οτι εχω πολλα στο κεφαλι μου...απο οικονομικα προβληματα κυριως καθοτι ειμαστε ανεργοι εδω και 2 χρονια και εχω τρελαθει γενικοτερα ειμαι μεσα στο αγχος...

Όχι να πάθεις και τίποτα από τις τύψεις, εξάλλου δεν έχουν καμία λογική, τίποτα δεν θα πάθει το παιδάκι σου αφού δεν καπνίζεις κοντά του, σύνελθε !!!

Εσύ κινδυνεύεις.

Να ξέρεις πως όσοι το έκοψαν είχαν όλοι προβλήματα, πάντα υπάρχουν, αν τα καταφέρεις όμως να το κόψεις σκέψου πως θα είναι κάτι που θα πηγαίνει καλά στην ζωή σου και πόσο περήφανη θα νιώσεις εκτός από την οικονομία !!!

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν όχι για τους λόγους που αναφέρεις, απλά είσαι εθισμένη όπως και όλοι μας και εγώ πέρισι τέτοια εποχή θυμάμαι να λέω "καλά τώρα με την κρίση αποκλείεται να το κόψω" και όμως...

όσοι το κόβουν δεν είναι υπερήρωες απλά ασχολήθηκαν λίγο παραπάνω, σε παρακαλώ κάνε τον κόπο και διάβασέ το : http://media.wix.com/ugd/74fa87_2010cc5496521431188f905b7234a829.pdf

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

το να κοψεις το τσιγαρο ειναι καλο για την υγεια σου γενικα....το μονο κακα που κανεις στο παιδι (εφοσον δεν καπνιζεις κοντα της και προσεχεις να αεριζεις καλα το σπιτι),και αν μπορεις να το πεις και κακο,ειναι οτι μεγαλωνοντας θα θεωρει τελειως φυσιολογικο το να καπνισει αφου εβλεπε απο μικρη οτι και η μαμα καπνιζει!παιρνει δηλαδη κακο μηνυμα για το τσιγαρο...τωρα απο κει και περα ελεος δεν εισαι η μοναδικη μαμα που καπνιζει!!!δεν κανεις και κανενα εγκλημα.!παντως αφου εχεις αρχισει και αισθανεσαι ετσι ειναι μια καλη ευκαιρια να προσπαθησεις να το κοψεις....το ξερω γιατι και εγω ημουν καπνιστρια!δεν εχει σημασια αν κανεις 10 η 20 τσιγαρα την ημερα...το ιδιο δυσκολο ειναι!!απλα εχεις πολυ γερο κινητρο για να το κανεις!!!μην αισθανεσαι ενοχη και τρελαινεσαι!μια αποφαση ειναι!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

ευχαριστω πολυ βρε κοριτσια!! η αληθεια ειναι ομως οτι πραγματικα πραγματικα απολαμβανω μονο τα 3-5 τσιγαρα (δηλ 2 το πρωι με τον καφε και τα αλλα 2-3 μετα απο φαγητο)Ολα τα υπολοιπα τα κανω ετσι απλα για να τα κανω και αυτο ειναι που με τσαντιζει πιο πολυ γιατι οπως ειπα και παρακατω δυστυχως μου αρεσει αλλα ταυτοχρονα μισω και να το κανω μηχανικα!! θα προσπαθησω να το ελαττωσω και αν τα παρω και πολυ :mad::x:x μπορει να το ελλατωσω κατα πολυ..ευχαριστω για τις απαντησεις σας...και πιο πολυ τα εγραψα αυτα γιατι οπως ειπα με ανυσηχει μην παθει τιποτα το παιδακι μου...αλλα αεριζω μεχρι αηδιας αλλα οσο να ναι και πανω στα ρουχα στα μαλλια...τελος παντων αγχωθηκα παλι!φιλια

ευχαριστω πολυ βρε κοριτσια!! η αληθεια ειναι ομως οτι πραγματικα πραγματικα απολαμβανω μονο τα 3-5 τσιγαρα (δηλ 2 το πρωι με τον καφε και τα αλλα 2-3 μετα απο φαγητο)Ολα τα υπολοιπα τα κανω ετσι απλα για να τα κανω και αυτο ειναι που με τσαντιζει πιο πολυ γιατι οπως ειπα και παρακατω δυστυχως μου αρεσει αλλα ταυτοχρονα μισω και να το κανω μηχανικα!! θα προσπαθησω να το ελαττωσω και αν τα παρω και πολυ :mad::x:x μπορει να το ελλατωσω κατα πολυ..ευχαριστω για τις απαντησεις σας...και πιο πολυ τα εγραψα αυτα γιατι οπως ειπα με ανυσηχει μην παθει τιποτα το παιδακι μου...αλλα αεριζω μεχρι αηδιας αλλα οσο να ναι και πανω στα ρουχα στα μαλλια...τελος παντων αγχωθηκα παλι!φιλια

όλοι οι καπνιστές ευχαριστούνται μόνο αυτά τα λίγα..

όλα τα άλλα... δεν είσαι κάτι σπέσιαλ (συγγνώμη κιόλας χαχαχαχαχα)

εθισμός είναι τα συμπτώματα είναι τα ίδια

εγώ νομίζω πως αφού το σκέφτεσαι κατά αυτόν τον τρόπο είναι θέμα χρόνου

και προσωπικού σου στυλ να βρεις τον τρόπο να το κόψεις !

καλή επιτυχία !

:-)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...