Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Cookisto.com: Το ειδατε?

Recommended Posts

Μια καινουρια ιστοσελιδα δικτυωσης νοικοκυρων και νοικοκυρεων της διπλανης πορτας, που σκοπο εχει την καλη επικοινωνια και το καλο σπιτικο φαγητο. Εσεις το ειδατε? Εγω σημερα εκανα εγγραφη και εβαλα το πρωτο μου "πιατο" και περιμενω να δω εαν και στην δικη μου πολη μπορει να λειτουργησει η συγκεκριμενη ιδεα αν οχι μονο στις μεγαλες πολεις. Πειτε μου τη γνωμη σας ετσι να κανουμε κουβεντα.

Διαφημίσεις

Σαν ιδεα δεν ειναι ασχημη... αν και δεν εχω καταλαβει ακριβώς πώς γίνεται, μαγειρεύεις επί πληρωμή ή ειναι ανταλλαγή υπηρεσιών (μια μερα εγώ, μια μερα εσύ κοκ)? Πας και τρως στο αλλο σπίτι ή απλά πας και παραλαμβάνεις το φαγητό? Ή το παραγγέλνεις και στο στέλνουν?

Ξερω ότι στη Νιγηρία κάνουν κάτι παρόμοιο, δλδ δεν πας σε εστιατόρια για να φας, αλλά σε σπίτια, τρως μαζί με την οικογένεια που παρεχει τις υπηρεσίες της ας το πουμε ετσι. Προϋπόθεση να πας με κάποιον γνωστό στην οικογένεια, δλδ δεν πας να χτυπησεις την πορτα "γεια σας ηρθα να φαω", αλλά συνοδεύεσαι από καποιον που γνωρίζει η οικογένεια (μπορεί να ειναι και παλιοτερος πελατης, δεν εχει σημασία) και φυσικά αυτά επί πληρωμή.

Αλλά ποιος σου διασφαλίζει τις συνθήκες υπο τις οποιες προετοιμαζεται το φαγητό, την ποιότητα των υλικών, αφού κανεις δεν υποκειται σε υγειονομικό έλεγχο, έστω στοιχειωδώς...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Σαν ιδεα δεν ειναι ασχημη... αν και δεν εχω καταλαβει ακριβώς πώς γίνεται, μαγειρεύεις επί πληρωμή ή ειναι ανταλλαγή υπηρεσιών (μια μερα εγώ, μια μερα εσύ κοκ)? Πας και τρως στο αλλο σπίτι ή απλά πας και παραλαμβάνεις το φαγητό? Ή το παραγγέλνεις και στο στέλνουν?

Ξερω ότι στη Νηγηρία κάνουν κάτι παρόμοιο, δλδ δεν πας σε εστιατόρια για να φας, αλλά σε σπίτια, τρως μαζί με την οικογένεια που παρεχει τις υπηρεσίες της ας το πουμε ετσι. Προϋπόθεση να πας με κάποιον γνωστό στην οικογένεια, δλδ δεν πας να χτυπησεις την πορτα "γεια σας ηρθα να φαω", αλλά συνοδεύεσαι από καποιον που γνωρίζει η οικογένεια (μπορεί να ειναι και παλιοτερος πελατης, δεν εχει σημασία) και φυσικά αυτά επί πληρωμή.

Αλλά ποιος σου διασφαλίζει τις συνθήκες υπο τις οποιες προετοιμαζεται το φαγητό, την ποιότητα των υλικών, αφού κανεις δεν υποκειται σε υγειονομικό έλεγχο, έστω στοιχειωδώς...

Απο οτι εχω καταλαβει ειναι φαγητο επι πληρωμη. Πληρωμη στο κοστος των υλικων ομως. Απλα για να φας σπιτικο φαγητο και οχι σουβλακια ή φαστ φουντ. Τα μελη ειναι απλες νοικοκυρες της καθημερινοτητας που εχουν μαγειρεψει το φαγητο με μερακι για την οικογενεια τους και εχουν κανει και μια δυο μεριδες παραπανω για οποιον ενδιαφερθει να το αγορασει. Δεν ερχεται κανενας να φαει σπιτι σου. Απλα συναντιεστε για να του δωσεις το φαγητο που εχεις μαγειρεψει. Καπως ετσι γινεται.

Είχα διαβάσει στις εφημερίδες γι΄αυτό και το βρίσκω πολύ καλή ιδέα, ειδικά για λεχώνες που δεν έχουν άλλη βοήθεια στο σπίτι τους και αναγκάζονται να τη βγάζουν με πίτσες. Αν κατάλαβα καλά, υπάρχει και η δυνατότητα παράδοσης για όσους θέλουν, οπότε είναι χρήσιμο να το έχουν υπόψη ως εναλλακτική οι μητέρες. Και μια καλή ευκαιρία για τις full time νοικοκυρές να βγάζουν ένα μικρό χαρτζιλίκι από το σπίτι τους.

Είχα διαβάσει στις εφημερίδες γι΄αυτό και το βρίσκω πολύ καλή ιδέα, ειδικά για λεχώνες που δεν έχουν άλλη βοήθεια στο σπίτι τους και αναγκάζονται να τη βγάζουν με πίτσες. Αν κατάλαβα καλά, υπάρχει και η δυνατότητα παράδοσης για όσους θέλουν, οπότε είναι χρήσιμο να το έχουν υπόψη ως εναλλακτική οι μητέρες. Και μια καλή ευκαιρία για τις full time νοικοκυρές να βγάζουν ένα μικρό χαρτζιλίκι από το σπίτι τους.

Αυτη την εκδοχη για τις λεχωνες δεν την ειχα σκεφτει ειναι η αληθεια. Ειναι πολυ καλη ιδεα... Καινουρια ακομα βεβαια αλλα ελπιζω με τον καιρο να αναπτυχθει περισσοτερο.

Διαφημίσεις

Αυτη την εκδοχη για τις λεχωνες δεν την ειχα σκεφτει ειναι η αληθεια. Ειναι πολυ καλη ιδεα... Καινουρια ακομα βεβαια αλλα ελπιζω με τον καιρο να αναπτυχθει περισσοτερο.

Εμ, είναι το φόρουμ τέτοιο που σου εμπνέει τέτοιες ιδέες ;) Αν διαβάζεις τακτικά τις ενότητες για τον τοκετό, το θηλασμό και τα νεογέννητα, είναι επόμενο να το σκεφτείς. Και οι φοιτητές π.χ. δεν πολυμαγειρεύουν, αλλά είναι ακόμη σχεδόν έφηβοι και δεν τους πειράζει να τρώνε σουβλάκια, ενώ μια λεχώνα που έχει κι ένα ακόμη παιδί στο σπίτι, στενοχωριέται που δεν μπορεί να του προσφέρει ένα φαγητό της προκοπής.

Αν πέσουν οι αρχικοί ενδοιασμοί, νομίζω ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν συμβατή με τους κανόνες του φόρουμ μια διαφήμιση ... αλλά σκέφτομαι ότι ίσως θα είναι πιο εύκολο να φας φαγητό από κάποιον που γνωρίζεις έστω και μέσα από ένα φόρουμ και έχεις σχηματίσει μια κάποια εικόνα, παρά από έναν τελείως άγνωστο. Βέβαια υπάρχει και η βαθμολογία, που αργά ή γρήγορα σου δίνει μια ιδέα.

• 2 months later...

Πολύ ωραία ιδέα αλλά από τη στιγμή που πουλάς φαγητό υπάρχει υποτίθεται και σχετική νομοθεσία. Τι γίνεται με αυτό;

Φαντάζομαι ότι αυτός που παραγγέλνει έχει και την ευθύνη, όχι?

Αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω παρακαλώ ενημερώστε.

Πολύ ωραία ιδέα αλλά από τη στιγμή που πουλάς φαγητό υπάρχει υποτίθεται και σχετική νομοθεσία. Τι γίνεται με αυτό;

Φαντάζομαι ότι αυτός που παραγγέλνει έχει και την ευθύνη, όχι?

Αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω παρακαλώ ενημερώστε.

Ψιλά γράμματα νομιζω ...Πολύ πιο αγνά υλικά και με περισσότερη φροντιδα μαγειρευονται σίγουρα εν σχεσει με ένα εστιατοριο. Δεν φανταζεστε τι τρώμε εξω !!!!!!Η αδερφή μου είναι σεφ και αν μιλήσεις μια ώρα μαζί της θα καταλαβεις!!!!

• 1 month later...
Ψιλά γράμματα νομιζω ...Πολύ πιο αγνά υλικά και με περισσότερη φροντιδα μαγειρευονται σίγουρα εν σχεσει με ένα εστιατοριο. Δεν φανταζεστε τι τρώμε εξω !!!!!!Η αδερφή μου είναι σεφ και αν μιλήσεις μια ώρα μαζί της θα καταλαβεις!!!!

Με συγχωρεις αλλα θα διαφωνησω 100%,με ποια εννοια: φαντασου, αφου ο ελληνας σε επισημο εστιατοριο με υγεινομικους ελεγχους, ΣΕΠΕ κλπ σερβιρει σαβουρα, τι γινεται σε ενα αγνωστο σε εσενα σπιτι.

Γιατι αν δεν εχει κανει ο αλλος ενα σεμιναριο μαγειρικης καν, αν δεν εχει ενημερωθει για υγεινομικους ελεγχους κτλ, δεν εχεις μονο φοβο να κανει μονο κατι με δολο, αλλα και κατα λαθος.

Σε ποσα σπιτια γνωστων σου οταν μπηκες, η κουζινα δεν ηταν χαλια; Η΄ σε ποσα σπιτια δεν εχει η αλλη γατι -που λεγατε και για τη λεχωνα!!!- και το χαιδευει και μετα πλαθει μπιφτεκια;

Και που ξερεις η αλλη αν στεκει γενικα; Αλλο να εισαι υπαλληλος και να συνεργαζεσαι σε εστιατοριο, αναμεσα σε αλλα ατομα.

Γενικα απο σπιτι που δεν γνωριζω δεν θα ετρωγα τιποτα. μα τιποτα σου λεω.

100 φορες να τρωω καθε μερα μακαρονια να τα φτιαχνω μονη μου.

Και εγώ δεν θα συμμετείχα σε κάτι τέτοιο.Χίλιες φορές μακαρόνια και

πατάτες γιαχνί κάθε μέρα. Εδώ καμιά φορά τρώμε στης πεθεράς μας το σπίτι και το φαί μας πειράζει επειδή είναι άλλα τα μπαχαρικά και σε άλλες ποσότητες (της μαμάς μας υποτίθεται το έχουμε συνηθίσει, για αυτό λέω για την πθερά.)

Διαφημίσεις

το ειχα δει και εγω το θεμα πρωτη φορα στη μενεγακη.σαν ιδεα δεν ειναι ασχημη βεβαια δενξερω πως ακριβως λειτουργει εγω παντως δεν θα το εκανα ποτε γιατι πολυ απλα δεν ξερω την διπλανη μου που το φτιαχνει.στο εστιατοριο-delivery και στραβη να γινει (να μην εισαι ευχαριστημενη)παιρνεις τηλ και τους κατσαδιαζεις.και που ξερω εγω τον αλλον τι βαζει μεσα κτλ.ειμαι πολυ χυμα μαμα-γυναικα γενικως εγω στην καθημερινοτητα μου,χαλαρη,οχι μυγιαγκικτη αλλα αυτο δεν θα το εκανα για κανεναν λογο.δεν ξερω,δεν εχω εμπιστοσυνη.και παλι δεν ξερω πως λειτουργει αλλα προτιμω και εγω να φτιαχνω κατι δικο μου και ας ειναι λιτο απλο και απεριττο!!

Εμένα μου αρέσει πολύ η ιδέα αυτή. Κατ'αρχήν γιατί είναι μια κίνηση των απλών ανθρώπων απέναντι σε απλούς ανθρώπους, χωρίς να εμπλέκεται ο αιώνιος κλέφτης, το κράτος! Είναι πολύ πιο αγνό το φαγητάκι από ένα ντελίβερι, γιατί θεωρητικά πάντα, μαγειρεύουν νοικοκυρές που προσπαθούν να βγάλουν ένα μικρό εισόδημα από τη μαγειρική τους, αφού για τον α ή β λόγο δεν μπορούν να βγούν από το σπίτι.

Το έχω δοκιμάσει και πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Βέβαια δεν θα έβαζα το παιδί μου να φάει απ'έξω (είτε από το cookisto είτε από άλλο delivery), αλλά για μάς που μπορεί να τεμπελιάσουμε καμιά φορά, είναι μια χαρά, και πολύ πιο υγιεινό από σουβλάκια ή πίτσες.

jTosp2.png

Λειτουργεί απλά, επί πληρωμή (πολύ μικρό αντίτιμο συνήθως), και δεν είσαι υποχρεωμένος να μαγειρεύεις. Μπορείς μόνο να μαγειρεύεις ή μόνο να παραγγέλνεις, ή και τα δύο. Συνεννοείσαι με τον "μάγειρα" για την παράδοση (είτε κάνει εκείνος παράδοση, είτε συναντιέστε κάπου έξω), και έχει επιλογή περιοχής ώστε να μην χρειαστεί να ξενιτευτείς για να πάρεις ή να δώσεις το φαγητό.

Είναι πολύ έξυπνο.

jTosp2.png

Μου αρέσει σαν ιδέα! Φέρνει κοντά ανθρώπους πρώτα από όλα! Μπορείς να βγάζεις και ένα έξτρα καθημερινό εισόδημα αν ασχοληθείς περισσότερο!!

Δεν θα έτρωγα φαγητό από κάποιον που δεν γνωρίζω ποτέ μα ποτε! Κι αν δεν πλένει τα χέρια του ή τα υλικά που χρησιμοποιεί? Ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι!

Διαφημίσεις

Με συγχωρεις αλλα θα διαφωνησω 100%,με ποια εννοια: φαντασου, αφου ο ελληνας σε επισημο εστιατοριο με υγεινομικους ελεγχους, ΣΕΠΕ κλπ σερβιρει σαβουρα, τι γινεται σε ενα αγνωστο σε εσενα σπιτι.

Γιατι αν δεν εχει κανει ο αλλος ενα σεμιναριο μαγειρικης καν, αν δεν εχει ενημερωθει για υγεινομικους ελεγχους κτλ, δεν εχεις μονο φοβο να κανει μονο κατι με δολο, αλλα και κατα λαθος.

Σε ποσα σπιτια γνωστων σου οταν μπηκες, η κουζινα δεν ηταν χαλια; Η΄ σε ποσα σπιτια δεν εχει η αλλη γατι -που λεγατε και για τη λεχωνα!!!- και το χαιδευει και μετα πλαθει μπιφτεκια;

Και που ξερεις η αλλη αν στεκει γενικα; Αλλο να εισαι υπαλληλος και να συνεργαζεσαι σε εστιατοριο, αναμεσα σε αλλα ατομα.

Γενικα απο σπιτι που δεν γνωριζω δεν θα ετρωγα τιποτα. μα τιποτα σου λεω.

100 φορες να τρωω καθε μερα μακαρονια να τα φτιαχνω μονη μου.

Συμφωνώ!!!

Δεν θα έτρωγα φαγητό από κάποιον που δεν γνωρίζω ποτέ μα ποτε! Κι αν δεν πλένει τα χέρια του ή τα υλικά που χρησιμοποιεί? Ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι!

Θα κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου απλα και μονο για την αναπτυξη της κουβεντας.

Εμεις στο σπιτι μας περναμε με ντετολ ολες τις επιφανειες και απολυμενουμε τα χερια μας πριν μαγειρεψουμε? Ποια απο εμας δεν εχει αφησει εστω και μια φορα τα μαλλια της λυτα πανω απο την κατσαρολα (απο αφηρημαδα) και μετα στο φαγητο να βρει και μια τριχα?

Ελατε κοριτσια ας μην ειμαστε μυγιαγκιχτες... αμα ριξετε μια ματια στη σελιδα υπαρχουν σχολια στα προφιλ των χρηστων, κατι σαν feeedback που λεμε, και απο εκει ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του...

Θα κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου απλα και μονο για την αναπτυξη της κουβεντας.

Εμεις στο σπιτι μας περναμε με ντετολ ολες τις επιφανειες και απολυμενουμε τα χερια μας πριν μαγειρεψουμε? Ποια απο εμας δεν εχει αφησει εστω και μια φορα τα μαλλια της λυτα πανω απο την κατσαρολα (απο αφηρημαδα) και μετα στο φαγητο να βρει και μια τριχα?

Ελατε κοριτσια ας μην ειμαστε μυγιαγκιχτες... αμα ριξετε μια ματια στη σελιδα υπαρχουν σχολια στα προφιλ των χρηστων, κατι σαν feeedback που λεμε, και απο εκει ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του...

ας ειναι τουλαχιστον η δικια μου τριχα και οχι αλλουνου!!!:lol::lol::lol:και να φανταστεις εγω ειμαι υπερβολικα πολυ χαλαρη σαν ατομο και καθολου μυγιαγκικτη!!πως μου εκατσε τωρα αυτο το cookisto και δεν το παω με τιποτα δεν ξερω!!τι να πω!!;););)

Exω δει αρκετα ωστε να μην θελω να τρωω απο ανθρωπους που δεν ξερω και δεν ελεγχονται απο πουθενα

Ξερω ανθρωπο που ειναι ικανο να ξεπαγωσει κρεας απ τη καταψυξη και μετα να το ξαναπαγωσει το ιδιο κομματι και λεει σιγα μωρε.. επισης ποια αγνα υλικα? ολοι στα εστιατορια μαγειρευουν με σκαρτα πραγματα και ολοι στα σπιτια με αγνα? Εαν σ ενα εστιατοριο δε προσεχουν ποιος με διαφυλασει οτι καποιος σε σπιτι προσεχει?

Για μενα ειτε εστιατοριο ειτε σπιτι ειναι το ιδιο και τ αυτο (δεν μιλαμε για γνωστους που ξερω τι ειναι ο καθενας και ξερω τι τρωω και αν θα φαω στην τελικα ) και για την ακριβεια θα προτιμουσα ενα εστιατοριο παρα ενα σπιτι που δεν ξερω !!!

Μου φαινεται δεν εχετε δει βρομιαριδες ... γι αυτο ειστε χαλαρες

Εγω έχω πάψει να πήγενω στην Πεθερα μου γιατί εχει γατια 4 και φοβάμαι λόγω εγκυμοσύνης τωρα αλλα και πριν γιατί έχω δει να μπαίνουν τα γατια στην κουζίνα .

:wdZ6p3.png

arhIp3.png

Αχχχ!! εχετε δει αρκετά σε σπιτια αλλά έχουμε δει λιγα σε εστιατορια. Να ξερατε ποσες φορές παγωνονται και ξεπαγωνονται εκει κρεατα και βουτώνται σε μαρινάδες για να μην μυρίζουν σαπιλα.Και μαλιστα φιλέτα που τα πληρώνεις 30? τη μερίδα. Να ξερατε ποσες φορές βγάζουν μεσα από τα μακαρόνια κατσαρίδες και αλλα ζωυφια. Και όλα αυτά σε εστιατορια ξενοδοχειων με HACCP κλπ κλπ.Μετά απο τόσα χρόνια που η αδερφή μου ειναι μεσα στις κουζίνες σας λεω με σιγουρια οτι η πιο βρωμιαρα κουζινα σπιτιου είναι η πιο καθαρή εστιατορείου!!!

Αχχχ!! εχετε δει αρκετά σε σπιτια αλλά έχουμε δει λιγα σε εστιατορια. Να ξερατε ποσες φορές παγωνονται και ξεπαγωνονται εκει κρεατα και βουτώνται σε μαρινάδες για να μην μυρίζουν σαπιλα.Και μαλιστα φιλέτα που τα πληρώνεις 30? τη μερίδα. Να ξερατε ποσες φορές βγάζουν μεσα από τα μακαρόνια κατσαρίδες και αλλα ζωυφια. Και όλα αυτά σε εστιατορια ξενοδοχειων με HACCP κλπ κλπ.Μετά απο τόσα χρόνια που η αδερφή μου ειναι μεσα στις κουζίνες σας λεω με σιγουρια οτι η πιο βρωμιαρα κουζινα σπιτιου είναι η πιο καθαρή εστιατορείου!!!

Εγω δεν αμφισβητω αυτα που λες ..αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αφου ειναι βρωμιαρηδες στα εστιατορια ...θα φαω απο ενα σπιτι που δεν ξερω και μπορει να ειναι το ιδιο ασχημα τα πραγματα. ;) Απλα δεν θα φαω ουτε στο ενα ουτε στ αλλο