Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

περίεργη συμπεριφορά στο σχολείο

Recommended Posts

Ο γιός μου πάει Β Δημοτικού και είναι ένα χαρούμενο και ευγενικό παιδί, γενικά προσαρμοστικός και αρκετά ώριμος. Με έχει προβληματίσει η συμπεριφορά του στο σχολείο από τότε που άρχισε φέτος η σχολική χρονιά. Στη γειτονία είμαστε σχετικά φρέσκοι, δεν γνωρίζουμε πολλά πρόσωπα και πράγματα και μέχρι το νηπιαγωγείο πήγαινε σε ιδιωτικό που ήταν σε άλλη γειτονιά, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα ούτε προσαρμογής, ούτε συμπεριφοράς, ούτε με τις παρέες του.

Πέρυσι όταν ξεκίνησε η χρονιά δεν είχε φίλους αλλά αυτό δεν τον προβλημάτισε ιδιαίτερα, αφού σχετικά σύντομα ξεκίνησε να κάνει κάποιες παρέες και στο τέλος της χρονιά είχε μερικούς φίλους από το σχολείο, αν και όχι κάποιον κολλητό.

Φέτος όμως και ας κάνει παρέα με τους ίδιους συμμαθητές, τον βλέπω ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τις παρέες του και συχνά μένει μόνος του. Όταν τον ρωτάω μου λέει ότι είναι όλα καλά, με τον τάδε είμαστε φίλοι, με τον άλλο παίζουμε, με εκείνον ανταλλάξαμε κάρτες.. κανένα πρόβλημα. Στα πάρτυ των συμμαθητών ή όταν βρεθούμε εκτός σχολείο με κάποιο συμμαθητή είναι όλα μια χαρά.

Αλλά όταν τον πάω στο σχολείο το πρωί, βλέπω παιδάκια να του μιλάνε αλλά αυτός δεν ανταποκρίνεται, του λένε κοριτσάκια «καλημέρα» και αυτός το πολύ να τα κοιτάξει και να μουρμουρίσει κανένα «γεια» και δεν δείχνει ευδιάθετος. Τον ρωτάω γιατί είναι έτσι και μου λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα είναι καλά. Ρώτησα και τη δασκάλα του και μου είπε ότι δεν έχει δει κάτι παράξενο στην συμπεριφορά του …. (αλλά με 25 παιδιά στο τμήμα και τη στιγμή που είναι γενικά ήσυχος δεν περιμένω και να καταλάβει εύκολα κάτι). Κάποια μέρα είχα πάει στα ξαφνικά σε ένα διάλλειμμα και τον είδα ότι έπαιζε με κάτι παιδάκια, μια χαρά.

Σήμερα όμως ανησύχησα πολύ γιατί ξανά το ίδιο σκηνικό αλλά χειρότερα: μπαίνουμε στο σχολείο, του λένε «καλημέρα» 2 παιδάκια, εκείνος δεν τους μιλάει, τρέχει προς τους φίλους του αλλά μόλις στάθηκαν στη γραμμή για την προσευχή αυτός έμεινε πίσω μόνος του, δεν έκανε ζευγαράκι με άλλο παιδάκι, όταν ήρθαν άλλα 3 παιδάκια δίπλα του δεν τους έδωσε σημασία, και έκανε κάτι κινήσεις περίεργες… σαν γκριμάτσες, σαν επιτόπια πηδηματάκια, σαν να μιλάει μόνος του… δεν ξέρω τι ακριβώς. Με κοιτάει κάποια στιγμή και του κάνω νόημα να είναι σοβαρός για την προσευχή… μετά από λίγο άρχισε να σκουντάει το μπροστινό παιδάκι σαν να του κάνει τακ-τακ στην πλάτη, έτσι στα κουλά !!!

Ρώτησα και τον άντρα μου που τον πάει τις περισσότερες φορές το πρωί στο σχολείο και μου είπε ότι και εκείνος τον έχει δει κάποιες φορές να μην μιλάει στα παιδιά που του μιλάνε, να στραβομουτσουνιάζει και κάνει τέτοια περίεργα. Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ γιατί όταν τον ρωτάω για τις σχέσεις του με τον ένα φίλο του ή με τον άλλο φίλο του, μου λέει ότι όλα είναι καλά, ότι είναι ευχαριστημένος και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τότε αυτά τα κουλά γιατί τα κάνει? Γιατί δεν μιλάει στα παιδάκια? Λέτε να περνάει φάση ή πρέπει να ανησυχήσω ??

Διαφημίσεις

Μήπως λες για το δικό μου παιδί:wink:?

Παρόμοια περίπτωση και ο δικός μου.Καινούριο σχολείο και τα σχετικά.Ούτε ο δικός μου λέει καλημέρα(άγνωστο γιατί) σε άλλα παιδάκια.Νομίζω ότι νοιώθει μια σχετική ασφάλεια με τα 2-3 παιδάκια που κάνει παρέα και δε θέλει ν' ανοιχτεί άλλο.

Καλησπέρα, όντως είναι λίγο περίεργη η συμπεριφορά του και κάτι θα φταίει. Καλό θα είναι να προσπαθήσεις με διάφορους τρόπους μέσω του παιχνιδιού να καταλάβεις τι παίζει, όπως επίσης μπορείς να πάρεις τηλ. στη γραμμή βοήθειας που σίγουρα θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Φέτος όμως και ας κάνει παρέα με τους ίδιους συμμαθητές, τον βλέπω ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τις παρέες του και συχνά μένει μόνος του. Όταν τον ρωτάω μου λέει ότι είναι όλα καλά, με τον τάδε είμαστε φίλοι, με τον άλλο παίζουμε, με εκείνον ανταλλάξαμε κάρτες.. κανένα πρόβλημα. Στα πάρτυ των συμμαθητών ή όταν βρεθούμε εκτός σχολείο με κάποιο συμμαθητή είναι όλα μια χαρά.

Καλημέρα. Πάνω κάτω τα ίδια κάνει και ο δικός μου μόνο στο σχολείο ή στο ΚΔΑΠ όμως. Όποτε τον αφήνουμε εγώ ή άνδρας μου μισές καλημέρες λέει και όταν τον παίρνουμε ούτε ακούει τα παιδιά που τον χαιρετούν (εκτός αν είναι η Ειρήνη :cool:). Το έκανε και στον παιδικό που πήγαινε και τώρα στο νήπιο. Πάντα ρωτούσα τις δασκάλες τους αν παίζει με τα παιδάκια αλλά μια χαρά μου τα έλεγαν. Από την άλλη στην παιδική χαρά μια χαρά παίζει με τα παιδάκια ή αν τύχει να περάσω από το σχολείο του και έχει διάλειμμα (δεν τον παρακολουθώ :lol:απλώς το σχολείο είναι στο δρόμο του σπιτιού μου) επίσης μια χαρά παίζει. Και τελικά διαπιστωσα ότι συμπεριφέρεται έτσι μόνο όταν ξέρει ότι είμαστε εκεί και τον κοιτάμε: όταν τον πήγα λοιπόν μια ημέρα στο ΚΔΑΠ δεν μιλούσε με κανένα παιδάκι (όπως πάντα) αλλά γυρίζει και λέει "άντε δεν θα πας σπίτι;" Κατεβαίνοντας αργά τη σκάλα γιατί είχα και τη μικρή τον άκουσα να "κελαϊδάει" κανονικότατα (ειδικά προς την Ειρήνη).

Μήπως λοιπόν και το δικό σας παιδάκι "αποσυντονίζεται" και φέρεται αμήχανα στο χώρο του σχολείου όταν γνωρίζει ότι είσαστε εκεί, αφού λες ότι στην παιδική χαρά ή στο διάλειμμα ή στα πάρτυ δεν έχει αντίστοιχη συμπεριφορά;

Σε μία διακριτική συζήτηση που είχα εχθές μαζί του κατάλαβα ότι τα κουλά που κάνει ... με τις γκριμάτσες και τις κινήσεις... τα κάνει ασυναίσθητα, μάλλον από αμηχανία όταν αισθάνεται ότι ξέμεινε μόνος, χωρίς να το καταλαβαίνει. Το είπα να προσπαθεί να πλησιάζει και να μιλάει με πολλά παιδάκια, και να μην περιορίζεται σε αυτά τα 2-3 που κάνει παρέα, για να έχει περισσότερους φίλους.

Παίζει και αυτό που είπε η adigo, ότι μπορεί να φέρεται έτσι για να δείξει σε εμάς ότι είναι χαρούμενος και ας είναι μόνος του εκείνη τη στιγμή.

Ελπίζω σιγά-σιγά να του βγάλω κι άλλα!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...