Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΛΗΘΕΙΑ 'Η ΜΥΘΟΣ?

tstella

Recommended Posts

Ευτυχώς που το έγραψες αυτό, γιατί είχα αρχίσει ν' ανησυχώ με τα παραπάνω. Πάντα είχα μια αγωνία ότι δεν μπορώ να κάνω παιδί επειδή μια ολόκληρη δεκαετία φορούσα μίνι ως τον αφαλό και βρακί σχεδόν ανύπαρκτο. Ακόμα και με θερμοκρασία υπό του μηδενός, έτσι κυκλοφορούσα. Κι άκουγα από τη γιαγιά μου τον εξάψαλμο!!! :?

Έλα καλή μου, είναι δυνατόν? Έτσι κυκλοφορούσαμε όλες, τσιτσίδι! :oops: Κορίτσια στον καιρό μας ήμασταν...

Μακάρι να ξέραμε τι παιζει ρόλο στην ευκολία ή δυσκολία στη σύλληψη, είναι πολλά νομίζω ακόμη αυτά που δεν ξέρουμε ακόμα.

Εγώ έχω ακούσει το άλλο βρε κορίτσια και θέλω να μου πείτε αν ξέρετε κάτι σχετικό: ότι είναι δυνατοόν ένα ζευγάρι να μην έχει κανένα πρόβλημα , αλλά να μη μπορούν να κάνουν μεταξύ τους παιδί, γιατί λέει δεν είναι συμβατό το DNA τους! Με άλλους συντρόφους δηλαδή, μπορούν μια χαρά! Έχει βάση αυτό λέτε?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Φυσικά και έχει βάση. Γι αυτό κάνουν καρυότυπο ζεύγους, αντιπατρικά και πάει λέγοντας. Μη με ρωτήσεις τι είναι όλα αυτά, ευτυχώς δεν χρειάστηκε να τα ψάξω.

Έλα καλή μου, είναι δυνατόν? Έτσι κυκλοφορούσαμε όλες, τσιτσίδι! :oops: Κορίτσια στον καιρό μας ήμασταν...

Μακάρι να ξέραμε τι παιζει ρόλο στην ευκολία ή δυσκολία στη σύλληψη, είναι πολλά νομίζω ακόμη αυτά που δεν ξέρουμε ακόμα.

Εγώ έχω ακούσει το άλλο βρε κορίτσια και θέλω να μου πείτε αν ξέρετε κάτι σχετικό: ότι είναι δυνατοόν ένα ζευγάρι να μην έχει κανένα πρόβλημα , αλλά να μη μπορούν να κάνουν μεταξύ τους παιδί, γιατί λέει δεν είναι συμβατό το DNA τους! Με άλλους συντρόφους δηλαδή, μπορούν μια χαρά! Έχει βάση αυτό λέτε?

ετσι εχω ακουσει κι εγω αλλα δεν εχω συναντησει στη ζωη μου περιπτωσεις τετοιες....απο οσο ξερω ομως υπαρχουν τροποι προσπελασης αυτων των προβληματων...

Σοβαρά? Κι εγώ κουφάθηκα όταν το άκουσα κι έλεγα, δεν είναι δυνατόν...

Και δηλαδή, αν σου το πουν αυτό, τι κάνεις? Χωρίζεις και τον επόμενο τον υποβάλλεις σε εξετάσεις προκαταρκτικώς πριν τον παντρευτείς?

Διαφημίσεις

Και δηλαδή, αν σου το πουν αυτό, τι κάνεις? Χωρίζεις και τον επόμενο τον υποβάλλεις σε εξετάσεις προκαταρκτικώς πριν τον παντρευτείς?

Όχι βέβαια!!! Δεν είναι λόγος αυτός για να χωρίσεις. Απ' όσο ξέρω γι αυτό κάνεις θεραπεία με αντιπατρικά. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Ξέρω όμως περιστατικό, που κάποια προσπαθούσε να κάνει παιδί με τον άντρα της επί 12 ολόκληρα χρόνια χωρίς να έχουνε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα (σπέρμα μια χαρά, σάλπιγγες διαβατές κλπ) και τελικά χωρίσανε. Τότε δεν ψάχνανε πολλά πολλά. Ε με τον πρώτο που πήγε αυτή η γυναίκα αφού χώρισε έμεινε έγκυος, αν σου λέει κάτι αυτό.

Αγγελίνα, υπάρχουν τοπικ στο φορουμ που αφορούν στα αντιπατρικά, μπορείς να διαβάσει απο εκει. Γενικά είναι αμφιλεγόμενη θεραπεία, αλλά έχει δουλέψει για μερκούς ανθρώπους - η δικηγόρος που είχα για το διαζύγιο μου έτσι τα κατάφερε. Βέβαια, κανενας δεν μπορεί να πει εάν ήταν τα αντιπατρικά που βοήθησαν 100% στην επιτυχία της εγκυμοσύνης.

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Πω πω δεν τα ξέρω καθόλου αυτά. Ευτυχώς δηλαδή, δεν χρειάστηκε...τι να πω, αυτά τα πράγματα είναι λαχείο. Δεν μπορείς να ξέρεις μπορείς-δεν μπορείς να συλλάβεις αν δεν προσπαθήσεις, είτε με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο είτε γενικώς.

Μακάρι να ήταν ευκολα όλα για όλους και κανένα ζευγάρι να μη χρειαζόταν να τραβήξει τέτοιες πίκρες κι αγωνίες...και δεν ξέρω για σας ρε κορίτσια, αλλά, δεν ξέρω πώς έχει τύχει, εμάς στον κύκλο μας οι περισσότεροι έχουν πρόβλημα! Μιλαμε για πάνω από 60%, δεν σας κάνω πλάκα! Αυτό δηλαδή που διαβάζω εδώ από άλλες κοπέλες και πονάει η καρδιά μου, ότι βλέπουν όλες τις άλλες να εγκυμονούν, να γεννούν, να βαφτίζουν κλπ, και νιώθουν η εξαίρεση, εγώ το ζω από την ανάποδη-να μην ξέρω πώς να ανακοινώσω την εγκυμοσύνη μου σε ανθρώπους που είναι φίλοι μου και παιδεύονται χρόνια!

ξερω ζευγαρι που εμενε εγκυος και εχανε το μωρακι 5-6 εβδ.εχασαν 6 παιδακια.τελικα το DNA τους ηταν ΙΔΙΟ.η κοπελα εκανε το εμβολιο -αντιπατρικα- με το αιμα του αδερφου της!!!το φανταζεστε δεν ειχε με τον αδερφο της ιδιο DNA και ειχε με τον αντρα της.τωρα εχει 2 κοριτσακια

Αγγελίνα, υπάρχουν τοπικ στο φορουμ που αφορούν στα αντιπατρικά, μπορείς να διαβάσει απο εκει. Γενικά είναι αμφιλεγόμενη θεραπεία, αλλά έχει δουλέψει για μερκούς ανθρώπους - η δικηγόρος που είχα για το διαζύγιο μου έτσι τα κατάφερε. Βέβαια, κανενας δεν μπορεί να πει εάν ήταν τα αντιπατρικά που βοήθησαν 100% στην επιτυχία της εγκυμοσύνης.

ή η ψυχολογια και η αισθηση οτι με αυτο ειμαι ενταξει.το παν ειναι η ψυχολογια

Διαφημίσεις

ξερω ζευγαρι που εμενε εγκυος και εχανε το μωρακι 5-6 εβδ.εχασαν 6 παιδακια.τελικα το DNA τους ηταν ΙΔΙΟ.η κοπελα εκανε το εμβολιο -αντιπατρικα- με το αιμα του αδερφου της!!!το φανταζεστε δεν ειχε με τον αδερφο της ιδιο DNA και ειχε με τον αντρα της.τωρα εχει 2 κοριτσακια

Άντε Ξένια, με το καλό κι εσύ! Να έχουμε κι άλλες αποδειξεις...

pdNQp3.pngjWt5p3.png

τραγικο.............και τι ψυχολογια να χανεις ουτε ενα ουτε 2 αλλα 6!!!!!!!

η πρωτη μου ξαδερφη εχει το ιδιο DNA με τον αντρα της.εχασε 3 παιδια στην 8η εβδ κ μετα εκαναν εξετασεις κ το βρηκαν.τωρα εχουν 3 παιδια μαζι αλλα επρεπε στις εγκυμοσυνες να κανει καθε μερα ενεσεις στην κοιλια

Και πώς γίνεται δηλαδή να έχεις το ίδιο DNA με έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν εχεις καμια συγγενική σχέση? Συγγνώμη για τη σωρεία ερωτήσεων, αλλά είμαι άσχετη και με ενδιαφέρει πολύ. Νόμιζα πως αυτό είναι μοναδικό για τον κάθε άνθρωπο. Υπάρχουν συγκεκριμένου τύποι άνθρωπινου DNA που επαναλαμβάνονται? Να τι παθαίνω που ήμουν καλή μόνο στα φιλολογικά!

Διαφημίσεις

Και πώς γίνεται δηλαδή να έχεις το ίδιο DNA με έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν εχεις καμια συγγενική σχέση? Συγγνώμη για τη σωρεία ερωτήσεων, αλλά είμαι άσχετη και με ενδιαφέρει πολύ. Νόμιζα πως αυτό είναι μοναδικό για τον κάθε άνθρωπο. Υπάρχουν συγκεκριμένου τύποι άνθρωπινου DNA που επαναλαμβάνονται? Να τι παθαίνω που ήμουν καλή μόνο στα φιλολογικά!

μαλλον ατυχια ηταν.κανονικα το DNA του καθενος ειναι μοναδικο.....ισως να μην ειναι απολυτη ταυτοποιηση αλλα 90%....δεν ξερω ουτε εγω

Eντελώς κουλό. Θα ρωτήσω τον γυναικολόγο μου, είναι πολύ καλός και δεν βαριέται να σου εξηγεί, του αρέσει.

Ίσως να είναι όπως όταν ένα μέλος της οικογένειας χρειάεται μεταμόσχευση μυελού των οστών και δεν υπαρχει ανάμεσά τους συμβατός δότης και πρέπει να ψάξουν ανάμεσα στους ξένους...αλλα ίσως και όχι.

ελικα το DNA τους ηταν ΙΔΙΟ.η κοπελα εκανε το εμβολιο -αντιπατρικα- με το αιμα του αδερφου της!!!το φανταζεστε δεν ειχε με τον αδερφο της ιδιο DNA και ειχε με τον αντρα της.τωρα εχει 2 κοριτσακια

Ίδιο DNA δεν παίζει με τίποτε, το λέω λόγω ειδικότητας. Κάτι άλλο ήταν και ή οι ίδιοι δεν το έπιασαν σωστά, ή δεν τους το εξήγησαν σωστά, ή μεταφέρθηκε λανθασμένα.

Όσο για τις μεταμοσχεύσεις έχουν κάποιους δείκτες συμβατότητας και δεν είναι απαραίτητο να είναι το ίδιο ακριβώς DNA, βέβαια με νέες έρευνες που γίνονται μπορούν πλεον από βλαστοκύτταρα να φτιάξουν το όργανο που χρειάζεται και να είναι 100% συμβατό, και πάλι όμως με πιθανότητες απόρριψης από ότι έχω ακούσει (το γιατί δεν το ξέρω, θα μάθουμε όμως αργά η γρήγορα όταν επιτέλους βγουν οι ερευνες)

Ίδιο DNA δεν παίζει με τίποτε, το λέω λόγω ειδικότητας. Κάτι άλλο ήταν και ή οι ίδιοι δεν το έπιασαν σωστά, ή δεν τους το εξήγησαν σωστά, ή μεταφέρθηκε λανθασμένα.

ισως...τι να πω????:confused:

Η μοναδική περίπτωση κάποιος να έχει ιδιο DNA με κάποιον άλλο είναι στα ομοζυγωτικά δίδυμα, δηλαδή όταν στη φάση της διαίρεσης από το ίδιο ωάριο και σπερματοζωάριο γεννιούνται 2 άνθρωποι. Καταρχήν για να έχουν δύο άνθρωποι ίδιο γενετικό κώδικα πρέπει να είναι του ιδίου φύλου.

Eπειδη το εχω ψαξει λιγο το θεμα, μαλλον αναφερεστε στο θεμα της ιστοσυμβατοτητας.Εαν μεταξυ των δυο συζυγων υπαρχει ιστοσυμβατοτητα,τοτε κατα καποιους γιατρους υπαρχει προβλημα τεκνοποιησης.Βεβαια, μεγαλη μεριδα γιατρων(ανοσολογων) δεν το αποδεχεται και εγω προσωπικα εχω τις επιφυλαξεις μου με τη λογικη οτι για να βρεθει η συμβατοτητα πρεπει να γινουν πανακριβες εξετασεις.Ποιος μου λεει εμενα οτι ζευγαρια χωρις προβληματα γονιμοτητας δεν ειχαν συμβατοτητα.Ακομη, τι γινεται στις περιπτωσεις (δυστυχως) αιμομιξιας που προκυπτουν παιδια, εκει δεν υπαρχει συμβατοτητα???Δεν ειμαι βεβαια γιατρος, σκεψεις μου λεω με βαση τα λιγα που ξερω.Αν μπορει καποιος να μας διαφωτισει, μ'ενδιαφερει αυτο το θεμα!

σιγα μη βαλουμε κ σηματα της τροχαιας με βελακια προς τα που ειναι το ωαριο:lol::lol::lol: για μπρουμυτα πρωτη φορα ακουω.αλλα εχω ακουσει το αλλο το καλο οτι πρεπει λεει να κανουμε κατακορυφο για να παει το σπερμα με τη μια κατω.λες και θα κανει τσουληθρα το σπερμα τυπου γουοτερ λαντ:shock::mrgreen:

εγω στο πρωτο κ στο τριτο παιδι μετα την επαφη ετρεξα στο μπανιο κατουρησα πλυθηκα κ εμεινα εγκυος :oops: μαλλον μουφες ειναι ολα αυτα

Kαι γω έκανα ακριβώς ότι και συ γιατί θεωρούσα ότι δεν ήταν η σωστή χρονική περίοδος να μείνω έγκυος. Έτρεξα, πλύθηκα και μάλιστα σχολαστικά παρόλο όμως αυτά έμεινα έγκυος... όντως λοιπόν μούφες όλα αυτά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...