Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αίμα στις κενώσεις μας και.....άλλα......

Recommended Posts

Delin νομίζω ότι δεν σχετίζεται απαραίτητα το έκζεμα στα μάγουλα με το αίμα στα κακά.

Σχεδόν πάντα σχετίζεται...

Ο γιατρός μας είπε ότι είναι ατοπική δερματίτιδα και θα φουντώνει και θα φεύγει.

Η ατοπική δερματίτιδα είναι κλασικό σύμπτωμα της αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα και το αίμα στις κενώσεις επίσης.

Ναι αλλά έχει πάνω από 2 μήνες που έκοψα τα γαλακτοκομικά από αγελάδα (η δερματίτιδα εμφανίστηκε αφού τα έκοψα) και τον τελευταίο καιρό τρώω έκοψα και το πρόβειο γιαούρτι που έτρωγα και τρώω ελάχιστη φέτα και κασέρι κατσικίσιο. :? . Πάντως δυο-τρεις φορές που έφαγα πάνω από 5 αμύγδαλα παρατήρησα τις κουκίδες το αιματάκι....

vChmp3.png IkwYp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 230
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι αλλά έχει πάνω από 2 μήνες που έκοψα τα γαλακτοκομικά από αγελάδα (η δερματίτιδα εμφανίστηκε αφού τα έκοψα) και τον τελευταίο καιρό τρώω έκοψα και το πρόβειο γιαούρτι που έτρωγα και τρώω ελάχιστη φέτα και κασέρι κατσικίσιο. :? . Πάντως δυο-τρεις φορές που έφαγα πάνω από 5 αμύγδαλα παρατήρησα τις κουκίδες το αιματάκι....

Σχετίζεται με τα γαλακτοκομικά και με άλλες αλλεργίες.

Συνήθως το παιδί που παρουσιάζει αλλεργία στο αγελαδινό έχει ευαισθητοποιηθεί και σε πολλά άλλα.

Εκτιμάται ότι οι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος ευαισθητοποιούν τον οργανισμό και εμφανίζει πολύ περισσότερες αλλεργίες από αυτές που θα εμφάνιζε αν δεν υπήρχε αυτός ο αρχικός επιβαρυντικός παράγοντας.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το γάλα της αγελάδας μπορεί να κάνει κακό ήδη από την εγκυμοσύνη, προδιαθέτοντας το έμβρυο να έχει ευαισθησία.

Χρειάζεται αποχή για μεγάλο διάστημα για να αρχίσει να επανέρχεται το παιδί και να ανέχεται και άλλες τροφές (της μητέρας). :?

Στην ημερίδα που έγινε στο Αττικό νοσοκομείο η ειδικευόμενη παιδίατρος Α. Καραθανάση είχε ως θέμα την αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτη από όσα έμαθα!

Φαίνεται ότι η επίδρασή του είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο υποθέταμε μέχρι τώρα...

Α! Επίσης τους πρώτους μήνες που έτρωγα γαλακτοκομικά και πολλούς ξηρούς καρπούς δεν είχα δει ποτέ αίμα. Γιατί εμφανίζεται μετά;;; (απορία)

Γιατί χρειάζεται επανειλημένη έκθεση για να παραχθούν τα αντισώματα σε επαρκή βαθμό και να ευαισθητοποιηθεί ο οργανισμός.

Αν το παιδί δεν είχε εκτεθεί καθόλου μέχρι τους 12 μήνες, ίσως να μην εμφάνιζε ποτέ την αλλεργία.

Το ίδιο συμβαίνει και με πολλές άλλες τροφές. Πχ το αυγό αν το δώσεις στο παιδί στον 6ο μήνα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσει αλλεργία, ενώ μετά το 12ο μήνα φαίνεται ότι σπάνια εμφανίζεται.

Το πρόβλημα με το αγελαδινό γάλα είναι ότι οι πρωτεΐνες του περνάνε στο μητρικό γάλα, σε μικρή ποσότητα αλλά αρκετή για να εμφανιστεί το πρόβλημα.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το γάλα της αγελάδας μπορεί να κάνει κακό ήδη από την εγκυμοσύνη, προδιαθέτοντας το έμβρυο να έχει ευαισθησία.

Πωπώ...! Στην εγκυμοσύνη έπινα λίτρα γάλα και καταβρόχθιζα γιαούρτια... Που να το 'ξερα η γυναίκα... :shock:

vChmp3.png IkwYp3.png

Διαφημίσεις

Έκοψα τα γαλακτοκομικά γιατί για ένα διάστημα ο μπέμπης είχε τόσα πολλά αέρια, που κάθε νύχτα κάναμε βόλτες κρατώντας τον σαν "βούδα" για να ανακουφιστεί και είχε επίσης φαγούρα στο πρόσωπο (χωρίς κοκκινίλα) και συνεχώς βουλωμένη μύτη (καταναλώσαμε πολλά κουτιά φυσ. ορού). Είχα διαβάσει ότι αυτά είναι συμπτώματα αλλεργίας. Γλίτωσα τα χειρότερα δλδ, κόβωντας τα γαλακτοκομικά...

vChmp3.png IkwYp3.png

Πωπώ...! Στην εγκυμοσύνη έπινα λίτρα γάλα και καταβρόχθιζα γιαούρτια... Που να το 'ξερα η γυναίκα... :shock:

ούτε κι εγώ το ήξερα και έτρωγα σχεδόν κάθε μέρα γιαούρτια κλπ γαλακτοκομικά που μου αρέσουν και νόμιζα ότι έκανα και καλό! :?

Έκοψα τα γαλακτοκομικά γιατί για ένα διάστημα ο μπέμπης είχε τόσα πολλά αέρια, που κάθε νύχτα κάναμε βόλτες κρατώντας τον σαν "βούδα" για να ανακουφιστεί και είχε επίσης φαγούρα στο πρόσωπο (χωρίς κοκκινίλα) και συνεχώς βουλωμένη μύτη (καταναλώσαμε πολλά κουτιά φυσ. ορού). Είχα διαβάσει ότι αυτά είναι συμπτώματα αλλεργίας. Γλίτωσα τα χειρότερα δλδ, κόβωντας τα γαλακτοκομικά...

Το κακό είναι ότι αυτά τα συμπτώματα είναι ήπια και δεν οδηγούν στον εξειδικευμένο γιατρό που ίσως θα έκανε τη διάγνωση. Οι παιδίατροι τα θεωρούν δεδομένα μια και τα περισσότερα παιδιά τα παρουσίαζουν κι έτσι παραμένουν αδιάγνωστα και η μαμά απλά έκανε υπομονή.... :?

Αγλαία, είδα στα γρήγορα τη συζήτησή σας και με έκπληξή μου έμαθα για τη συσχέτιση μεταξύ αίματος και αλλεργίας στα γαλακτοκομικά. Αναρωτιέμαι κατά πόσο όμως υπάρχουν και άλλες αιτίες γι' αυτό. Γιατί όταν θήλαζε αποκλειστικά ο γιος μου δύο φορές είχε μια-δυο σταγονίτσες αίματος στις βλέννες που είχαν οι κενώσεις του. Ο γιατρός, άντρας της ομοιοπαθητικού μας που είναι παιδίατρος, είπε ότι μάλλον θα υπήρχε κάποια εσωτερική ραγαδούλα . Γαλακτοκομικά εγώ καταναλώνω ελάχιστα εώς καθόλου (και ποτέ αγελαδινά). Μήπως ήτανε αλλεργία σε κάτι άλλο τότε; Ρωτάω γιατί μια φίλη μου που έχει μικρό μου είπε τελευταία ότι πρόσεξε το ίδιο πράγμα (καταναλώνει όμως αρκετά γαλακτοκομικά αυτή). Μια και είναι γιατρός η ίδια εξέτασε αμέσως το μωρό και είπε ότι ώντος είχε μια ραγαδούλα. Ήτανε όμως η ραγαδούλα η αιτία ή το σύμπτωμα;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ο γιατρός, άντρας της ομοιοπαθητικού μας που είναι παιδίατρος, είπε ότι μάλλον θα υπήρχε κάποια εσωτερική ραγαδούλα .

το αίμα από τις ραγάδες είναι ανοιχτό κόκκινο και δεν μπερδεύεται με το αίμα από το έντερο που είναι σκούρο σχεδόν καφέ.

Διαφημίσεις

το αίμα από τις ραγάδες είναι ανοιχτό κόκκινο και δεν μπερδεύεται με το αίμα από το έντερο που είναι σκούρο σχεδόν καφέ.

Ευχαριστώ Αγλαία. Εμάς ήτανε κατακκόκινες μικρές κηλίδες, οπότε ήτανε όντος ραγαδούλα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Πόλύ σοβαρό μου φαίνεται αυτό το θέμα της αλλεργίας στο γάλα της αγελάδας (είπε η αγλαϊα οτι ευαισθητοποιήται το παιδί κ παρουσιάζει πολλαπλές αλλεργίες!!!)

Το πρωϊ που δεν ήξερα τι να φάω με τα νέα δεδομένα αφού πάντα πριν από αυτά έπινα γάλα, ετρωγα γιαούρτι κτλ. έφαγα καπνιστό ζαμπόν με παξιμάδι.

Όταν αργότερα κοίταξα τα συστατικά από το ζαμπόν είδα ότι περιέχει πρωτεϊνη γάλακτος!!!!

Αυτό δεν το περίμενα, πρωτεϊνη γάλακτος στο ζαμπόν..

Τελικά χρειάζεται να κόψουμε πολύ περισσότερες τροφές από αυτές που νομίζουμε και πολλές φορές χωρίς να το ξέρουμε εκθέτουμε τα μωρά μας ξανα στηνπρωτεϊνη του αγελαδινου...

Αναρωτιέμαι όμως αν θα ενοχλήσει το μωρό η πρωτεϊνη ακόμα κ όταν βρίσκεται μέσα στο τρόφιμο σε πολύ μικρό ποσοστό (όπως φαντάζομαι ότι θα γίνεται στο ζαμπόν)

D9kvp2.png?3X2batCM

Παρένθεση για να ευθυμήσουμε: Μια μέρα περίμενα πώς και πώς τα κακά του μπέμπη για να ερμηνεύσω την ανήσυχη νύχτα ενοχοποιώντας κάτι που έφαγα. Ανοίγω το πάμπερς και τι να δω: δυο κατακόκκινες κλωστίτσες αίματος. Φωνάζω και τον άντρα μου λέγοντάς του ότι ο μπέμπης έχει αλλεργία στο τάδε τρόφιμο κλπ κλπ. Αυτός το βλέπει και λεει "αυτά είναι κλωστές" . Εγώ λέω "ναι κλωστές αίματος μπλα, μπλα, μπλα", ώσπου τις έπιασα και ήταν κλωστίτσες από το κόκκινο φουτεράκι που φορούσε :!::lol::oops:

(Όχι δεν έχω πάθει ψύχωση με τις αλλεργίες...!!!)

vChmp3.png IkwYp3.png

Και μένα για κάποιον καιρό είχε κόκκινες κλωστίστες στα κακάκια και είχα κόψει τα αγελαδινά (αν και όχι όλα τα άλλα). Μετά ευτυχώς το ξεπέρασε η μικρή. Τεσπα, μια ωραία πρωία 2 μήνες αφού ηρέμησε η μικρή, είδα μια πάνα γεμάτη κατακόκκινες βούλες... τελικά ήταν μια κόκκινη χαρτοπετσέτα :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Ο γιατρός, άντρας της ομοιοπαθητικού μας που είναι παιδίατρος, είπε ότι μάλλον θα υπήρχε κάποια εσωτερική ραγαδούλα .

Και στις περισσοτερες περιπτωσεις αλλεργιων το αιμα ειναι ζωηρο κοκκινο κ προερχεται απο το έντερο και οχι απο ραγαδα, μιας κ η φλεγμονη που δημιουργειται στο εντερο απο την αλλεργια, μπορει να ειναι "προς τα έξω". Εμας, ήταν πάντα ζωηρο κοκκινο, ποτε δεν ειδα καφε αιμα κ δεν ειχε ποτε ραγαδα (εδω να δεις ψυχωση κ ψαξιμο), με την κωλονασκοπιση που καναμε ειδαμε οτι υπηρξε η φλεγμονη, πιο μεσα στο εντερο. Επισης η πλειοψηφια των μαμαδων που εχω μιλησει που εχουν θεμα με αλλεργια στα γαλακτοκομικα, μου λενε για ζωηρο κοκκινο αιμα. Και οι γιατροι αν ακουσουν για πιο σκουρο αιμα, τοτε "ανησυχουν" κ σε βαζουν να ψαχτεις κ σε άλλα θεματα!

Αν ειναι ραγαδουλες, μπορουμε να ελεγξουμε μια μια μπατονετα, αμεσως μετα την κενωση κ με αρκετο φως στη περιοχη (κ χειρουργός η δικία σου). Αλλωστε αν ηταν μια-δυο φορες το πιο πιθανο ειναι να ειναι καποιος εξωτερικος ερεθισμος ή ραγαδουλα. Δυστυχως η αλλεργια "χτυπαει" πιο συχνα κ έρχεται κ με πολλες βλεννες. (εκτος αν ειναι καποια ιωση που με την σειρα της δημιουργει τον ερεθισμο κ τελικα γινεται ραγαδα, αλλα αυτο μετα απο λιγες μερες περνάει)

Οσο για το μοσχαρι κ τα εκτος αγελαδινων γαλακτοκομικα προιοντα, εξαρταται ποια τακτικη θες να ακολουθησεις! Προσωπικα, ακολουθω την τακτικη να κοβω ολα τα υποπτα κ αν δω βελτιωση τα εισαγω ξανα ενα-ενα. Δυστυχως σε μας, υπηρχε προβλημα και με τα κατσικισια, (κ ηταν πολυ κριμα γιατι στο χωριο εχουμε κατσικουλες) αλλα και με την σογια. Για το μοσχαρι δεν μπορω να το πω με σιγουρια, αλλα δε με χαλασε που το εκοψα μιας κ δεν ειμαι πολυ φιλη (μου προκαλει πολλα χαζα).

Και για την ψυχωση που λετε.... Οταν καποια στιγμη η κορη μου εφαγε λιγη μπανανα, τα κακα της γεμισαν με καφε κατσαρες τριχουλες. Συγκοπη κοντεψαμε να παθουμε. Αλλα η αναλυση της "οδοντογλυφιδας" μας καθυσηχασε. Σε σας που δεν δωσατε ακομα στερεες, να το ξερετε οτι η μπανανα εχει κατσαρες καφε ινες που βγαινουν στα κακα!

GwASp3.png

Εάν είναι αλλεργικό στη πρωτείνη αγελαδινού γάλακτος θα πρέπει οπωσδηποτε να κόψεις και το μοσχάρι!

To είδος και η ένταση της εμφάνισης της αλλεργίας καθορίζουν κάτι τέτοιο.

Σπάνια η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα σημαίνει αλλεργία και το κρέας.

Θα σας παρακαλούσα θερμά αν δεν είστε εντελώς σίγουροι για την πληροφορία να μην αναστατώνετε τις μητέρες που τα μωρά τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Αλλά μην περιμένεις πήγαινε γρήγορα σε παιδογαστρεντερολόγο γιατί το παιδί μπορεί να είναι αλλεργικό σε πολλές ουσίες και να χρειαστεί αυστηρή δίαιτα εκ μέρους σου εάν συνεχίσεις να θηλάζεις. Αλλιώς αυστηρώς υποαλλεργικό σκεύασμα τύπου Neocate.

Ακόμη και αν ένα παιδί είναι αλλεργικό σε πολλές ουσίες, χωρίς το μητρικό γάλα είναι πάντα χειρότερα.

Εάν δεν ήμουν σίγουρη δεν θατο έγραφα.Η άποψη ανήκει σε 3 πανεπιστημιακούς παιδογαστρεντερολόγους που επισκέφθηκα.Δεν προτείνω στις μητέρες να σταματήσουν τον θηλασμό.Αυτό που λέω ειναι να πάνε σε γιατρό ειδικό να κάνει τη διάγνωση ,και ίσως και σε δεύτερο και σε τρίτο για επιβεβαίωση και εάν δεν είναι έτοιμες να κάνουν αυστηρή υποαλλεργική δίαιτα καλύτερα να δώσουν υποαλλεργικό γάλα παρά να προκαλούν πόνους και αλλεργικά συμπώματα στο παιδί τους λόγω αλλεργιογόνων στο γάλα θηλασμού.

Γειά σας έμπειρες μανούλες!!

Εβελύνα επειδή βγήκε κάπως περίεργη η απάντησή σου δεν κατάλαβα ..

Μου πρότεινες νομίζω να μην κάνω πειράματα κ να δω παιδογαστρεντερολόγο???

Μπορείτε να μου στείλετε κάποια στοιχεία για αυτόν με πμ??

Ο παιδογαστρεντερολόγος κάνει κ τεστ αλλεργίας με αξιόπιστα αποτελέσματα??

Η δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά μου φαίνεται βουνο...

Δεν ξέρω τι να φάω...

οι παιδογαστρεντερολόγοι μου είναι στη Θεσσαλονίκη.Εσύ απο ότι βλέπω μένεις Αθήνα. Ογιατρός αυτός θα σου δώσει παραπεμπτικό για να κάνεις αλλεργικά τεστ τα οποία να τα κάνεις σε νοσοκομείο γιατί είναι ακριβά και δυστυχώς έχουν 1 πιθανόυητα στις 4 να δείξουν αποτελέσματα.Θα σου εξηγή.σει ο γιατρός γιατί συμβαίνει αυτό.

Σας ευχαριστώ όλες που ασχοληθήκατε για να με βοηθήσετε.

Μετά από 5 σχεδόν ημέρες αυστηρής αποχής από γαλακτοκομικά κ κρυμμένα δεν ξαναείδα αίμα στα κακά της μπουμπούς.

Μόνο ελάχιστες βλέννες!!

Μάλιστα από την επόμενη μέρα που τα έκοψα δεν ξαναείδα...

Μήπως είναι συμπτωματικό? επειδή διάβασα πως χρειάζεται ένας μήνας για να καθαρίσει ο οργανισμός του μωρού.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η άμεση βελτίωση????

D9kvp2.png?3X2batCM

Μετά από 5 σχεδόν ημέρες αυστηρής αποχής από γαλακτοκομικά κ κρυμμένα δεν ξαναείδα αίμα στα κακά της μπουμπούς.

Μόνο ελάχιστες βλέννες!!

Μήπως είναι συμπτωματικό? επειδή διάβασα πως χρειάζεται ένας μήνας για να καθαρίσει ο οργανισμός του μωρού.

Μάλλον σημαίνει ότι το μωράκι επιτέλους ανακουφίστηκε. Πάντως πήγαινε σε ένα παιδογαστρεντερολόγο γιατί μπορεί να είναι αλλεργικό και σε άλλες ουσίες και σου είναι πολύ δύσκολο να τις βρείς μόνη σου.Και καλύτερα να μη το ρισκάρεις όλο και κάτι θα σου ξεφύγει.Επίσης ο γιατρός θα κρίνει πότε θα κάνει πρόκληση της αλλεργίας για να δείτε πότε το παιδί θα πάψει να είναι αλλεργικό.

Μόνο ελάχιστες βλέννες!!

Μάλλον σημαίνει ότι το μωράκι επιτέλους ανακουφίστηκε. Πάντως πήγαινε σε ένα παιδογαστρεντερολόγο γιατί μπορεί να είναι αλλεργικό και σε άλλες ουσίες και σου είναι πολύ δύσκολο να τις βρείς μόνη σου.Και καλύτερα να μη το ρισκάρεις όλο και κάτι θα σου ξεφύγει.Επίσης ο γιατρός θα κρίνει πότε θα κάνει πρόκληση της αλλεργίας για να δείτε πότε το παιδί θα πάψει να είναι αλλεργικό.

Μόνο ελάχιστες βλέννες!!

Μόνο ελάχιστες βλέννες!!

Η πρώτη βελτίωση των συμπτωμάτων μπορεί να φανεί έντονα ακόμη και με δύο μέρες αποχής αν η αλλεργία δεν είναι έντονη.

Επίσης εξαρτάται από το βαθμό που έχει ερεθιστεί το έντερο και από το πόσο γρήγορα επουλώνει.

Πόλύ σοβαρό μου φαίνεται αυτό το θέμα της αλλεργίας στο γάλα της αγελάδας (είπε η αγλαϊα οτι ευαισθητοποιήται το παιδί κ παρουσιάζει πολλαπλές αλλεργίες!!!)

Το πρωϊ που δεν ήξερα τι να φάω με τα νέα δεδομένα αφού πάντα πριν από αυτά έπινα γάλα, ετρωγα γιαούρτι κτλ. έφαγα καπνιστό ζαμπόν με παξιμάδι.

Όταν αργότερα κοίταξα τα συστατικά από το ζαμπόν είδα ότι περιέχει πρωτεϊνη γάλακτος!!!!

Αυτό δεν το περίμενα, πρωτεϊνη γάλακτος στο ζαμπόν..

Τελικά χρειάζεται να κόψουμε πολύ περισσότερες τροφές από αυτές που νομίζουμε και πολλές φορές χωρίς να το ξέρουμε εκθέτουμε τα μωρά μας ξανα στηνπρωτεϊνη του αγελαδινου...

Αναρωτιέμαι όμως αν θα ενοχλήσει το μωρό η πρωτεϊνη ακόμα κ όταν βρίσκεται μέσα στο τρόφιμο σε πολύ μικρό ποσοστό (όπως φαντάζομαι ότι θα γίνεται στο ζαμπόν)

Θα το ενοχλήσει σίγουρα.Δύστυχώς.Πρόσεξε τις λέξεις καζεΐνη, ορολευκωματίνη, λακτόζη.Σημαίνουν γάλα.Είναι τόσα πολλά τα κρυφά αλλεργιογόνα που πολλές φορές θα σε εκπλήξουν.μετά από 3,5 μήνες αυστηρής υποαλλεργικής δίαιτας σε τουλάχιστον 15 ουσίες πρότεινος ανακάλυψα ότι το ψωμί του τοστ που κατανάλωνα έχει μέσα γάλα.!!!!Μα καλά γάλα μέσα στο ψωμί;;;;Και τι δουλειά έχει εκεί; Έγινα έξαλλη!!!

Ναι έτσι είναι.. βάζουν συστατικά που δεν τα φανταζόμαστε μέσα στα τυποποιημένα τρόφιμα..

Κ σκέψου πόσες εταιρείες βάζουν μέσα στα τρόφιμα συστατικά αλλά δεν τα αναγράφουν στη συσκευασία παρόλο που είναι υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία.. δηλαδή τα συστατικά που εμείς αποφεύγουμε μπορεί να υπάρχουν μεσα σε κάτι που τρώμε και να μην τα γνωρίζουμε επειδη η εταιρεία δεν το δηλώνει...

Ασχετο αλλά η εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να αναγράφει αν υπάρχει στο τρόφιμο γενετικά τροποποιημένο συστατικό αν αυτό δεν υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό επί του τροφίμου..... :evil:

Σκέψου τι τρώμε..

D9kvp2.png?3X2batCM

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...