Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αίμα στις κενώσεις μας και.....άλλα......

Recommended Posts

το ίδιο πρόβλημα είχαμε κι εμείς, μόνο που το μωρό μου είναι πιο μικρούλι και θηλάζει αποκλειστικά.

δες το δικό μου τόπικ εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7527

λένε πάντως ότι το αίμα- ειδικά σε τέτοια μορφή- είναι από αλλεργία και καλό είναι να αποκλείσεις όλες τις αλλεργιογόνες τροφές.

θηλάζεις αποκλειστικά???

εγώ έχω κόψει ΟΛΑ τα γαλακτοκομικά -τώρα άρχισα γραβιέρα που είναι απο αιγοπρόβειο γάλα - , μοσχαρίσιο κρέας, πορτοκάλια, φιστίκια και αυγά.

άλλες τροφές μπορεί να είναι τα ψάρια, το χοιρινό, και ότι μπορεί να προκαλέσει αλλεργία.

εύχομαι να σας περάσει γρήγορα!

1Iik.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 230
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι θηλάζω αποκλειστικά, απο τη Δευτέρα ξεκινήσαμε σιγά σιγά στερεές τροφές φρούτα και την Πέμπτη κρεμούλα αλλά το αίμα το εμφάνησε πριν απο αυτές.

Έξι μήνες που θηλάζω δεν είχε πρόβλημα με ότι και να έτρωγα εκτός απο δύο φορές που αρρώστησε και είχε πάλι λίγο αιματάκι αλλά έτσι ξαφνικά δεν ξέρω τί να σκεφτώ, θα τα κόψω όλα για λίγες μέρες και βλέπουμε, πρέπει να κόψω και το κρέας δηλαδή;

.png

Τα συμπτώματα αλλεργίας μπορούν να εμφανιστούν οποτεδήποτε, ακόμη και μετά από μήνες, εφόσον επαναλαμβάνεται η κατανάλωση. Αν κάνεις αποχή από τα γαλακτοκομικά, πρέπει να περάσουν 4-6 εβδομάδες για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα, διότι πρέπει να συνέλθει το εντεράκι από το διαρκή ερεθισμό. Αν έχουν και οι γονείς αλλεργίες, το παιδί έχει μεγάλη πιθανότητα να έχει και αυτό αλλεργίες, όχι απαραίτητα τις ίδιες. Ένας ειδικός αλλεργιολόγος θα δώσει , πιστεύω, πιο έγκυρες απαντήσεις από τον παιδίατρο, ο οποίος μπορεί να έχει μόνο γενικές γνώσεις για το θέμα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Έχεις δίκιο amaretto στην οικογένεια της μαμάς μου όλοι έχουν αλλεργίες, πάντως αναρωτιέμαι αν έχει αυτό σχέση με το χαμηλό βάρος της μικρής και δεν το είχαμε καταλάβει τόσο καιρό. Η παιδίατρος μου είπε να της κάνω γενική αίματος και φεριττήνη αλλά δεν θέλω με τπτ να την ταλαιπωρήσουνε και δεν νομίζω να έχει δημιουργήσει το αίμα αυτό τέτοιο πρόβλημα(ελπίζω δηλαδή).

.png

Έχεις δίκιο amaretto στην οικογένεια της μαμάς μου όλοι έχουν αλλεργίες, πάντως αναρωτιέμαι αν έχει αυτό σχέση με το χαμηλό βάρος της μικρής και δεν το είχαμε καταλάβει τόσο καιρό. Η παιδίατρος μου είπε να της κάνω γενική αίματος και φεριττήνη αλλά δεν θέλω με τπτ να την ταλαιπωρήσουνε και δεν νομίζω να έχει δημιουργήσει το αίμα αυτό τέτοιο πρόβλημα(ελπίζω δηλαδή).

Από ό,τι θυμάμαι, τα παιδιά που θηλάζουν αποκλειστικά για 6 μήνες εμφανίζουν δυσκολότερα αναιμία στο χρόνο.

Για την κόρη μου ανησυχούσα πάντοτε για την αναιμία, γιατί έχω το στίγμα και δεν ξέρω αν το έχει κληρονομήσει. Όμως η γενική της εικόνα με καθησύχαζε και τελικά κάναμε τις πρώτες μας εξετάσεις στους 21 μήνες (όπου τελικά δεν φάνηκε το στίγμα, είναι μάλλον νωρίς ακόμη).

Πιστεύω ότι αν αποκλείσετε τις τροφές που προκαλούν το αιματάκι και με την εισαγωγή του κρέατος και άλλων τροφών πλούσιων σε σίδηρο, θα ανακάμψετε γρήγορα από την όποια αναιμία.

Εν γένει, όσο περισσότερο ενημερωθείς, τόσο πιο ψύχραιμα και μεθοδικά θα αντιμετωπίσεις αυτά τα μικροπροβληματάκια.

Διαφημίσεις

Δεν το κατάλαβα ότι ξεκίνησε πριν τις κρέμες. Αν όμως λες ότι το έχει ξανακάνει σημαίνει ότι κάτι στην διατροφή σου ενοχλεί :?

Θα σου έλεγα να της κάνεις τις εξετάσεις γιατί μπορεί η απώλεια αίματος να είναι μικροσκοπική (να φαίνεται μόνο στο μικροσκόπιο, δηλαδή) και να μην το βλέπεις με γυμνό μάτι παρόλα αυτά να είναι σημαντική για να της προκαλέσει αναιμία... Επειδή ακριβώς λες ότι δεν παίρνει και πολύ βάρος, είναι άλλος ένας λόγος να της κάνεις... Θα ταλαιπωρήσεις περισσότερο το παιδί σου αν έχει κάτι και δεν το ξέρετε...

WLn5p2.png

Ναι θα τις κάνω τις εξετάσεις να δούμε αν έχει χαμηλό σίδηρο ή φερριτίνη γιατί τα κακάκια της είναι γεμάτα με λεπτές τριχούλες αίμα. Η μπέμπα είχε ξαναπαρουσιάσει αίμα όταν ήταν δύο μηνών αλλά είχε κολλήσει γαστρεντερίτηδα απο τον αδερφό της και επειδή μετά δεν ξαναέκανε δεν δώδαμε σημασία. Διάβασα στη σελίδα της LLL ότι ένα σύμπτωμα στα μωρά που έχουν αλλεργία είναι η χαμηλή πρόσληψη βάρους.

Symptoms are usually found in more than one body system and can be downright contradictory. Reactions to food most commonly cause symptoms in the gastrointestinal system, including spitting up, diarrhea (in a breastfed infant, this means stools are looser, more watery, and greater in number and volume than usual), cramping, constipation, gas, malabsorption of nutrients (which could result in poor weight gain), and colitis. The respiratory system, skin, eyes, and central nervous system may also be involved in allergic reactions to food. The table at the bottom gives an idea of what form allergic symptoms can take.

Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι μετά απο έξι μήνες μας βγήκε η αλλεργία.

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

.png

:(:(:(

ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ, Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΧΘΕΣ ΕΙΧΕ ΑΙΜΑΤΑΚΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΟΥΛΑ, ΜΕΤΑ ΤΕΛΙΤΣΑ, ΜΕΤΑ ΡΟΖ ...

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΕΔΩΣΑ ΜΙΑ ΠΑΝΑ ΓΙΑ MAYER ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΧΘΕΣ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ.

1Iik.png

μηπως να εκοβες ολα τα γαλακτοκομικα;

τρως ντοματα, σοκολατες , ξηρους καρπους, ταχινι , σοκολατα;

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

τρώω ταχίνι και ντομάτα.

τα γαλακτοκομικά τα έχω κόψει. τώρα τελευταία άρχισα κρέμα από σόγια -για να φάω κάτι γλυκό- , και τυρί από κατσικίσιο αιγοπρόβειο.

είχα ρωτήσει όμως την παιδίατρο.

Υποψιάζομαι ότι φταίνε τα ψάρια που έφαγα προχθές, -έφαγα και 3 η μαλ#$%%^- :evil: , και ίσως την πειράξανε. είπα να δοκιμάσω.

έδωσα το πρωί την πάνα της στην μικροβιολόγο, και τελικά εκτός από mayer, ζήτησα και μια καλλιέργεια.

ουφφφ... :( μίλησα με την παιδίατρο και ήταν πολύ καθησυχαστική... να περιμένουμε τα αποτελέσματα και βλέπουμε.

δεν παίζει πάντως να είναι κάτι άλλο εκτός από αλλεργία,ε??? :?

το μωράκι μου είναι πολύ ευδιάθετο, και χαμογελάει συνέχεια, και κοιμάται αρκετά, και τρώει , και βάρος παίρνει, και απ'όλα!!! :D

1Iik.png

Διαφημίσεις

Νικι-76 τί είναι η Mayer κοπράνων;Κάπου το είχα ξαναδιαβάσει αλλά δεν θυμάμαι; Η καλλιέργια κοπράνων τί δείχνει;

Υπάρχει κάποια εξέταση που να σου δείχνει σε τί είναι αλλεργικό το μωρό;

Επίσης αυτό που γνωρίζω είναι οτι η ντομάτα και η σοκολάτα είναι επίσης αλλεργιογόνα.

.png

& εγω ειχα κοψει τα παντα & ετρωγα ταχινι και το αιματακι δε σταματαγε, αλλα οταν το σταματησα τελειωσε & το αιματακι! :roll:

Mayer κοπράνων δειχνει αν υπαρχει μικροσκοπικα αιμα-αιμοσφαιρινη στα κοπρανα!

Η καλλιέργια κοπράνων δειχνει αν υπαρχει καποιο μικροβιο.

καλη επιτυχια!

ενημερωσε μας σχετικα!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

από σήμερα σταματάω και το ταχίνι.

η mayer ήταν αρνητική.

όμως το αιματάκι έρχεται και φεύγει. τώρα δεν έχει πάντως.

Τώρα περιμένω τα αποτελέσματα της καλλιέργειας, που αργούν.

η παιδίατρος μου είχε πει ότι δεν χρειάζεται καλλιέργεια, κι εγώ την έκανα πιο πολύ γιατί μου λένε ότι φταίνε τα σκυλιά μου που το μωρό κάνει αιματάκι στα κακά του... :shock:

θέλω λοιπόν να έχω τα αποτελέσματα για να αποδείξω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!!!

1Iik.png

Διαφημίσεις

Περιμένουμε νέα από την καλλιέργεια... Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα!

έχεις χάσει επεισόδια :lol:

δες εδώ τι έγινε: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=8434

φιλιά!!!

1Iik.png

Είναι τελικά να τρελλαίνεσαι με τους γιατρούς και τις διαγνώσεις ! Μπράβο, όλα καλά και είχα μείνει με την απορία με το αίμα.

Δεν βλέπεις πια κόκκινα; Ακόμα δεν τρως τα γνωστά "ύποπτα" για αλλεργίες;

Η δικιά μου μόνο 2 μέρες είχε λίγο αίμα και αυτό 2 μέρες μετά από το πενταπλό εμβόλιο, εμβόλιο ηπατίτιδας και εμβόλιο για γαστρεντερίτιδα. Λέτε να μου το μπουκώσανε το μωρουλίνι; Θα τους ΦΑΩ !

Σήμερα πάλι έχει λίγο αίμα... Είναι σίγουρα αλλεργία; Να σταματήσω να τρώω/πίνω κάτι;

g4BDp3.pngyCdLp3.png

ωχ...

γιατί είχε αίμα το μωρουλίνι σου?

σχετίζεται το εμβόλιο με το αίμα στα κακά? ο παιδίατρός σας τι λέει?

αν είναι αλλεργία κόψε κι ε΄συ τα γαλακτοκομικά για αρχή και βλέπεις.

αλλιώς δεν ξέρω...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !!!

1Iik.png

Δεν ξέρω. Απορώ γιατί δεν πήρα την παιδίατρο ! Μία φορά ήτανε πιο πορτοκαλί η πάνα και την επόμενη λίγο και τώρα κανονικά μουσταρδί. Δεν άλλαξα τίποτα και έφτιαξαν. ΄

Μήπως βιάζονται οι γιατροί να διαγνώσουν αλλεργία ;

g4BDp3.pngyCdLp3.png

εγώ πάντως όταν της είπα για πορτοκαλί στην πάνα, μου είπε ότι δεν είναι αίμα. το αίμα είναι ή κόκκινο ή ροζ, λέει...

τώρα... ο καθένας βλέπει κι αλλιώς τα χρώματα, ξέρω 'γω τι να πω??? :?

1Iik.png

Οι χρωστικές των τροφών που τρώει η μαμά μπορούν να περνάνε στο γάλα και να το χρωματίζουν.

Είναι αλήθεια ότι οι χρωστικές περνάνε στο γάλα, αλλά το πράσινο δεν περνάει τόσο έντονα που να πρασινίσει τα κακά του μωρού. Το κόκκινο (πχ πιπεριές φλωρίνεις) δίνει ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα στα κακά.

Κορίτσια καλημέρα!

θέλω τη βοήθειά σας

Και η δικιά μου παρουσίασε αίμα στα κακάκια και πριν από 3 ακριβώς εβδομάδες έκοψα όλα τα γαλακτοκομικά - όχι όμως και το μοσχαρίσιο κρέας. Επειδή η μικρή μου εξακολουθεί να είναι πολύ ανήσυχη και οι κενώσεις της είναι κάπως περίεργες - με καφέ κομματάκια βλεννώδη, δεν μπορεσα να περιμένω και έκανα άλλη μία mayer. Βγήκε δυστυχώς θετική :(

Υπάρχει περίπτωση να μην έχει καθαρίσει ακόμη κάλα ο οργανισμός της - χρειάζονται 4 εβδομαδες? - ή καταλήγουμε στο ότι έχει αλλεργία και σε άλλα οπότε κόβω και άλλες τροφές? Θα ρωτήσω τον γιατρό μου αλλά έχω ραντεβού για το εμβόλιό μας της Παρασκευή και δεν μπορώ να περιμένω.

Το ιστορικό μας έχει ως εξής: Είχα κόψει τα γαλακτοκομικά από 8 Ιουνίου μέχρι 8 Ιουλίου με μόνο κριτήριο κάτι σπιθουράκια και είχα δει βελτίωση στα κακάκια της - και κατ' επέκταση στη συμπεριφορά της. Με το ΟΚ του γιατρού όμως τα ξανάρχισα στις 8 Ιουλίου (μέρα που κάναμε και το πρώτο μας εμβόλιο) για να δούμε τις αντιδράσεις της. Έφαγα πολλλλλλλά παγωτά και γενικά ψιλοέπεσα με τα μούτρα σε φέτα, γιαουρτάκια κ.α. :oops: Αυτό συνεχίστηκε για περίπου 5 μέρες και η κατάστασή της ξαναεπιδεινώθηκε. Κάναμε mayer και βγήκε θετική. Έτσι ξαναέκοψα τα γαλακτοκομικά - και μόνο αυτά, τίποτε άλλο - από τις 14 Ιουλίου. Να ελπίζω ότι είναι αλλεργία μόνο στα γαλακτοκομικά και ακόμη δεν καθάρισε? Πώς σας φαίνεται?

Το ιστορικό μας έχει ως εξής: Είχα κόψει τα γαλακτοκομικά από 8 Ιουνίου μέχρι 8 Ιουλίου με μόνο κριτήριο κάτι σπιθουράκια και είχα δει βελτίωση στα κακάκια της - και κατ' επέκταση στη συμπεριφορά της. Με το ΟΚ του γιατρού όμως τα ξανάρχισα στις 8 Ιουλίου (μέρα που κάναμε και το πρώτο μας εμβόλιο) για να δούμε τις αντιδράσεις της. Έφαγα πολλλλλλλά παγωτά και γενικά ψιλοέπεσα με τα μούτρα σε φέτα, γιαουρτάκια κ.α. :oops: Αυτό συνεχίστηκε για περίπου 5 μέρες και η κατάστασή της ξαναεπιδεινώθηκε. Κάναμε mayer και βγήκε θετική. Έτσι ξαναέκοψα τα γαλακτοκομικά - και μόνο αυτά, τίποτε άλλο - από τις 14 Ιουλίου. Να ελπίζω ότι είναι αλλεργία μόνο στα γαλακτοκομικά και ακόμη δεν καθάρισε? Πώς σας φαίνεται?

πολλες μερες περασαν απο τις 14 Ιουλιου... η αλλεργια σημαινει φλεγμονη στο εντερο (πληγη) που θελει καποιο χρονο να κλεισει, αλλα οχι τοσο πολυ, εκτος και αν κατι συνεχιζει να την ερεθιζει. βεβαια κ δω το εμβολιο θα εχει βαλει το χεράκι του :evil::evil::evil: Απο γαλακτοκομια εκοψες κα αιγοπροβεια ετσι? Διαβαζεις τις ταμπελες απο τις συσκευασμενες τροφες για "κρυφα" γαλακτοκομικα? Για προσεξε κ την σογια (προσεξε τη ειναι κρυμενη παντου) κ το μοσχαρι (μιας και περιεχει καποιες προτεινες που ειναι στο και στο γαλα) μπας και ειναι καποιο απο αυτα. Παντως μιας και εχετε θετικες μαγιες να προσεξετε πολυ το σιδηρο του παιδιου :!:

GwASp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...