Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ενδομήτριο 4 mm στην 13 μέρα του κύκλου

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια, όπως πιθανόν να έχετε διαβάσει σε άλλα ποστ έχω περάσει δύο αποβολές στην 6-7 εβδομάδα. Αφού το έψαξα ως το τέλος το μόνο που βρέθηκε ήταν κάποιες μικρομεταλλάξεις θρομβοφιλίας(δεν έφταιγαν αυτές από ότι μου είπαν οι γιατροί που πήγα για γνώμες αλλά θα πάρω προληπτικά αγωγή όταν ξαναμείνω έγκυος). Πήρα το οκ για νέες προσπάθειες και ξεκινήσαμε από αυτόν τον κύκλο. Σήμερα πήγα στον γυναικολόγο για το τεστ και όταν έκανε τον υπερήχο και μέτρησε το ένδομήτριο του έβγαινε 4mm (είμαι στην 13 μέρα του κύκλου- κύκλος 28-29 ημερών) του φάνηκε πολύ λεπτό-δεν έμεινε ευχαριστημένος. Παρατήρησα και γω τους τελευταίους δύο μήνες ότι έχω πιο λίγο αίμα στην περίοδο(σημ είμαι 30 χρονών) Μου είπε να ξαναπάω το Σάββατο να δει πόσο μεγάλωσε το ενδομήτριο και αν έκανα ωορηξία-αν έκανα θα μου δώσει ορμονική υποστήριξη που θα βοηθήσει το ενδομήτριο σε περίπτωση που πετύχαμε εγκυμοσύνη. Μου είπε επίσης πως μπορεί νάναι και αιτία αποβολών.. Ξανακούσατε κάτι τέτοιο, έχει καμιά κοπέλλα παρόμοια εμπειρία; σας φιλώ

V5vWp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κ απο μένα. Τον Ιανουάριο είχα μια παλλίνδρομη κύηση (ανεμβρυική)στην 6η εβδομάδα κ τον Ιούνιο έκανα υστεροσκόπηση για λύση συμφύσεων. Στον έλεγχο που μου έκανε ο γιατρός μου είπε ότι έχω λεπτό ενδομήτριο - ήτοι 5,5χιλ- κ ήμουν στην 11η ημέρα του κύκλου. Ξεκίνησα cyclacur για να παχύνει διότι πρέπει να είναι πανω απο 7χιλ. για να επιτευχθεί εγκυμοσύνη.

Rigoula82 οι αποβολές σου στην 6η-7η εβδομάδα είχαν εμβρυικά στοιχεία?

fA47p3.png?5wdXDgnUjYnWp3.png?T9zisx6U

Καλημέρα κορίτσια

Έκανα και γω υστεροσκόπηση(διαγνωστική),ήρθα Αθήνα(είμαι από Κύπρο και εδω και την διαγνωστική την κάνουν σε χειρουργείο και κοστίζει 2000 ευρώ ενώ κοντά σας την έκανα με 300 ευρω-ευτυχώς όλα είναι φυσιολογικά) στις 18/7 και την έκανα στις 19/7. Ήμουν στην 7 μέρα του κύκλου, ο γιατρός δεν μου ανάφερε τίποτα για λεπτό ενδομήτριο, βέβαια ήταν πολύ νωρίς ίσως για να δεί κάτι. Στην δική μου περίπτωση οι αποβολές ναι μεν συνέβησαν στην 6-7 εβδομάδα και ο γιατρός μου είπε πως δεν βλέπει τίποτα μέσα στο σάκο αλλά η ανάπτυξη του σάκου σταματούσε την 5 εβδομάδα και τις δύο φορές, άρα μπορεί και να υπήρχε έμβρυο αλλά να μην φαινόταν. Δεν ξέρω Λιλιάνα μου τι να υποθέσω, κανένας γιατρός δεν ξέρει να μου πει με σιγουριά.. Για την ανεμβρυική τι σου είπε ο γιατρός σου; Θα ξαναπάω στον γιατρό μου το Σάββατο και αφού βεβαιωθεί πως έγινε η ωορηξία θα μου δώσει κάτι-ορμόνες απότι κατάλαβα- για να παχύνει το ενδομήτριο.

V5vWp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Για να επιτευχθεί εγκυμοσύνη το ενδομήτριο πρέπει να είναι από 8 χιλ τουλάχιστον και πάνω, για να μπορεί το εμβρυάκι να αιματωθεί, να τραφεί καλά, να "κολλήσει" στη μήτρα και να αρχίσει να μεγαλώνει.

Καλημέρα,

Για να επιτευχθεί εγκυμοσύνη το ενδομήτριο πρέπει να είναι από 8 χιλ τουλάχιστον και πάνω, για να μπορεί το εμβρυάκι να αιματωθεί, να τραφεί καλά, να "κολλήσει" στη μήτρα και να αρχίσει να μεγαλώνει.

Καλημέρα alexele,

μήπως έχεις ακούσει αν είναι και λόγος πρώιμης αποβολής το λεπτό ενδομήτριο; Μου το ανέφερε ο γιατρός μου και όταν το έψαξα στο ίντερνετ βρήκα σε μια ιστοσελίδα ότι είναι λόγος υπογονιμότητας και αποβολών. Όπως γράφω και πιο πάνω έχω περάσει δύο αποβολές στην 6-7 εβδομάδα αλλά η ανάπτυξη σταματούσε την 5 εβδομάδα-τόσο έβγαζαν το σάκο και στις δύο περιπτώσεις.

V5vWp2.png

Εγώ απέκτησα τα μωράκια μου μετά από εξωσωματικές, οπότε με τις ορμόνες το ενδομήτριό μου έφτανε 10 χιλ. Όταν έβαλα τα καταψυγμένα που δεν πήρα ορμόνες έφτασε τα 8,5 χιλ και τελικά απέβαλα, δεν ξέρω αν έπαιξε και αυτό ρόλο.

Πάντως παίζει ρόλο στην καλή έκβαση της εγκυμοσύνης, αφού όσο πιο παχύ είναι τόσο πιο καλά αιματώνονται τα έμβρυα.

Πάντως διορθώνεται, ψάξτο λίγο με το γιατρό σου.

rigoula επισκεφτηκες αιματολογο;

Καλημέρα Ειρήνη μου, ναι πήγα σε αιματολόγο, αφού είδε λεπτομερώς τις εξετάσεις μου, μου πήρε αίμα και το είδε στο μικροσκόπιο, μου είπε πως το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό , ούτε έχω περισσότερες πιθανότητες θρόμβωσης από ότι κάποιο άλλο άτομο. Δεν θεωρεί απαραίτητη την αγωγή όταν μείνω έγκυος αλλά επειδή οι γυναικολόγοι την δίνουν προληπτικά, δεν είναι και εναντίων φτάνει να ξέρει την αγωγή και να συμφωνά, όταν έρθει η ώρα και βοηθήσει ο Θεός να μείνω έγκυος, θα με παρακολούθα και αυτός ταυτόχρονα. Ήρθα και έκανα και την διαγνωστική υστεροσκόπηση σε ένα καταπληκτικό γιατρό στην Αθήνα και ευτυχώς δεν έχω κάποια ανατομική ανωμαλία. Αυτό που με ανησυχεί τώρα είναι το ενδομήτριο, το Σάββατο θα ξέρω πως προχωρώ.. Εσύ πως είσαι; Πότε με το καλό ξεκινάτε νέες προσπάθειες;

V5vWp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ απέκτησα τα μωράκια μου μετά από εξωσωματικές, οπότε με τις ορμόνες το ενδομήτριό μου έφτανε 10 χιλ. Όταν έβαλα τα καταψυγμένα που δεν πήρα ορμόνες έφτασε τα 8,5 χιλ και τελικά απέβαλα, δεν ξέρω αν έπαιξε και αυτό ρόλο.

Πάντως παίζει ρόλο στην καλή έκβαση της εγκυμοσύνης, αφού όσο πιο παχύ είναι τόσο πιο καλά αιματώνονται τα έμβρυα.

Πάντως διορθώνεται, ψάξτο λίγο με το γιατρό σου.

Μακάρι νάναι μόνο αυτό το πρόβλημα και θα πάρω ότι μου πει :P Να χαίρεσαι τα μπεμπάκια σου καλή μου :P:p

V5vWp2.png

Καλημέρα Ειρήνη μου, ναι πήγα σε αιματολόγο, αφού είδε λεπτομερώς τις εξετάσεις μου, μου πήρε αίμα και το είδε στο μικροσκόπιο, μου είπε πως το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό , ούτε έχω περισσότερες πιθανότητες θρόμβωσης από ότι κάποιο άλλο άτομο. Δεν θεωρεί απαραίτητη την αγωγή όταν μείνω έγκυος αλλά επειδή οι γυναικολόγοι την δίνουν προληπτικά, δεν είναι και εναντίων φτάνει να ξέρει την αγωγή και να συμφωνά, όταν έρθει η ώρα και βοηθήσει ο Θεός να μείνω έγκυος, θα με παρακολούθα και αυτός ταυτόχρονα. Ήρθα και έκανα και την διαγνωστική υστεροσκόπηση σε ένα καταπληκτικό γιατρό στην Αθήνα και ευτυχώς δεν έχω κάποια ανατομική ανωμαλία. Αυτό που με ανησυχεί τώρα είναι το ενδομήτριο, το Σάββατο θα ξέρω πως προχωρώ.. Εσύ πως είσαι; Πότε με το καλό ξεκινάτε νέες προσπάθειες;

κοριτσακι μου σου εστειλα πριν δω την απαντηση σου πμ. οποτε μπορεις διαβασε το!

εγω καλα ειμαι ξεκινησαμε απο αυτον το μηνα προσπαθειες κι ο Θεος Βοηθος!!!

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

Σ' ευχαριστώ και σου εύχομαι μια γρήγορη τελειόμηνη εγκυμοσύνη!!!

Έχω και θρομβοφιλία αλλά μεγάλου βαθμού οπότε κι' εμένα με παρακολουθούσε αιματολόγος σε όλη την εγκυμοσύνη με ενέσεις ηπαρίνης μέχρι και 2 μήνες μετά τους τοκετούς. Αν βρεις τις αιτίες, θα βρεις και τις λύσεις και όλα καλά θα σου πάνε!!!!

Καλημέρα κορίτσια

Έκανα και γω υστεροσκόπηση(διαγνωστική),ήρθα Αθήνα(είμαι από Κύπρο και εδω και την διαγνωστική την κάνουν σε χειρουργείο και κοστίζει 2000 ευρώ ενώ κοντά σας την έκανα με 300 ευρω-ευτυχώς όλα είναι φυσιολογικά) στις 18/7 και την έκανα στις 19/7. Ήμουν στην 7 μέρα του κύκλου, ο γιατρός δεν μου ανάφερε τίποτα για λεπτό ενδομήτριο, βέβαια ήταν πολύ νωρίς ίσως για να δεί κάτι. Στην δική μου περίπτωση οι αποβολές ναι μεν συνέβησαν στην 6-7 εβδομάδα και ο γιατρός μου είπε πως δεν βλέπει τίποτα μέσα στο σάκο αλλά η ανάπτυξη του σάκου σταματούσε την 5 εβδομάδα και τις δύο φορές, άρα μπορεί και να υπήρχε έμβρυο αλλά να μην φαινόταν. Δεν ξέρω Λιλιάνα μου τι να υποθέσω, κανένας γιατρός δεν ξέρει να μου πει με σιγουριά.. Για την ανεμβρυική τι σου είπε ο γιατρός σου; Θα ξαναπάω στον γιατρό μου το Σάββατο και αφού βεβαιωθεί πως έγινε η ωορηξία θα μου δώσει κάτι-ορμόνες απότι κατάλαβα- για να παχύνει το ενδομήτριο.

Καλημέρα! Σε ότι αφορά την ανεμβρυική κύηση ο πρώτος μου γιατρός την θεώρησε τυχαία. Ο δεύτερος που πήγα κ κράτησα μου έκανε εξετάσεις κ βρέθηκαν η θρομβοφιλία, ΝΚ, υπερινσουλιναιμία.

Κοριτσάκια μου σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, θα επανέλθω αύριο με τα νεότερα μου. Λιλιάνα τι αγωγή σου έδωσε για αυτά που βρήκατε;

V5vWp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσάκια μου σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, θα επανέλθω αύριο με τα νεότερα μου. Λιλιάνα τι αγωγή σου έδωσε για αυτά που βρήκατε;

Καλημέρα! Για την θρομβοφιλία κ τα ΝΚ μου είπε με το που μείνω έγκυος θα κάνω ενέσεις clexane κ θα παίρνωprezolone. Προς το παρόν παίρνω filicine. Εγώ όμως εχω σκοπό να επισκεφτώ κ αιματολόγο που ειναι η ειδικότητά τους. Για την υπερινσουλιναιμία παίρνω glucophage. Επίσης για να παχύνει το ενδομήτριο στην περίοδο θα παίρνω cyclacur.

Κορίτσια μου επανήλθα με νεότερα. Λοιπόν χθες πήγα στον γιατρό μου και τελικά το ενδομήτριο μεγάλωσε πήγε 7.5 μμ ,ωορηξία ακόμη να γίνει, την περιμένω σήμερα-αύριο είπε ο γιατρός. Μου έδωσε προγεστερόνη υπόθετα να βάζω πρωί βράδυ από την τετάρτη και μέχρι τις 11 Αυγούστου, μετά να κάνω τεστ και αν έμεινα έγκυος θα μου δώσει κάποια πράγματα να παίρνω δηλαδή αρκετά. Αν με το καλό έμεινα έγκυος θα συνεχίσω την προγεστερόνη, θα παίρνω ασπιρίνη και ηπαρίνη(ενεσούλες), κορτιζόνη και χοριακή γοναδοτροπίνη. Υπάρχει καμιά κοπέλλα που της έδωσε ο γιατρός προληπτικά παρόμοια θεραπεία;

V5vWp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κ από εμένα

Εγώ έχω μικρό πρόβλημα θρομβοφιλίας και ο γιατρός μου συστήνει τις clexane από την ωορηξία και μετά, για να μην ρισκάρουμε.

Παίρνω και ασπιρίνη από την αρχή του κυκλου μου.

Στο ιστορικο μου έχω μια βιοχημική αποβολή στην 5η εβδομάδα και εξωμήτριο 6η εβδομάδα.

Σε αυτό τον κύκλο με βοήθησε με ενέσεις Fostimon . Μετά την ωορηξία θα παίρνω duphaston πρωι κ βράδυ. Επίσης υπόθετα Cyclogest αλλά δε θυμάμαι αν θα τα βάζω μετά την ωορηξία μου η από τώρα:oops: Αύριο θα έχω ωορηξία.

Καλημέρα Μάρω μου,

Έκανες κάποιες εξετάσεις μετά τις αποβολές που είχες;Οι ενέσεις Fostimon τι είναι και που βοηθούν; Σου εύχομαι καλά αποτελέσματα τώρα που θα σπάσει το αυγουλάκι!!!! Φιλιά

V5vWp2.png

• 1 month later...

Εγώ πήγα την 10η ημέρα του κύκλου μου για υπέρηχο και ήταν 1,2 και μάλιστα μετά από 3 κύκλους που έπαιρνα cyclakur, eve care, shatavari και ομοιοπαθητικά. Τι στο καλό πρέπει να πάρω για να το μεγαλώσω;

κοριτσια καλησπερα σας!εχω και εγω μια απορια οσο αφορα για το ενδομητριο...πηγα στον γυναικολογο μου,για κολπικο υπεριχο και το ενδομητριο μου ηταν 10,3χιλ. 19η μερα του κυκλου μου.ο κυκλος μου γενικα ειναι 29 με 30 μερες.ητανε ευχαριστημενος.

η ερωτηση μου ειναι η εξης: (μπορει να ειναι και ηλιθια ερωτηση:oops::oops::oops::oops:)

μπορει απο το ενδομητριο να καταλαβει αν υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης τοσο νωρις...?:oops::oops::oops::oops::oops::oops: (θα μου πειτε τωρα....αν υπηρχε θα το εβλεπε!δεν τον ρωτησα!ντραπικα!!!!)

μηπως ξερει καμια...????ευχαριστω πολυ!!!!:P:p:p:p

as1cOS5Nw3-0000Mzk5ZHwwMDAxNzU1ZHxEZXBwZQ.gif

''Oμορφαινεις τη ζωη μου....οταν βρισκεσαι μαζι μου!!!'';)

• 2 χρόνια μετά...

κοριτσια καλησπερα κ απο εμενα λοιπον εχω αγχωθει παρα πολυ η περιοδος μου ειναι φυσιολογικη αυτο τον μήνα ειδα περιοδο στισ 6 του μηνός σημερα πήγα για υπέρηχο για γενικες εξετασεις κ ειδε κ τα γυναικολογικα μου λοιπον στην μητρα μου βρικε παχος ενδομητριου 0.50 εκ. σημαίνει οτι ειμαι εγκυος? δεν γνωριζω απο αυτα κ γιαυτο ρωταω!!!! απαντιστε μου οσο πιο συντομα μποριτε σας παρακαλω πολυυυ!!!!! περιμενω....!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα κ απο μενα! ειναι η πρωτη φορα που γραφω εδω κ αυτο γιατι ψαχνω απεγνωσμενα λυση στο προβλημα μου....Ολα ξεκινησαν οταν μετα απο αποξεση (7 ιουλιου) η περιοδος δεν ερχοταν με τιποτα....τελικα ειχα γεμισει συμφυσεις, εκανα υστεροσκοπηση λοιπον τον οκτωβριο κ αφου λυθηκαν αδιαθετησα 7 δεκεμβριου...τοσο καλα, απο τοτε παιρνω cyclacur κ ερχεται κανονικα...το προβλημα μου ομως ειναι οτι το παχος του ενδομητριου δεν ξεπερνα τα 4χιλ. Εχω τρελαθει φοβαμαι οτι εγινε ανεπανορθωτη ζημια κ δεν θα καταφερω να γινω μανουλα ποτε.....ξερετε καποιον αλλο τροπο για να ενισχυθει το ενδομηρτιο εκτος τα cyclacur ??

Καλησπερα κ απο μενα! ειναι η πρωτη φορα που γραφω εδω κ αυτο γιατι ψαχνω απεγνωσμενα λυση στο προβλημα μου....Ολα ξεκινησαν οταν μετα απο αποξεση (7 ιουλιου) η περιοδος δεν ερχοταν με τιποτα....τελικα ειχα γεμισει συμφυσεις, εκανα υστεροσκοπηση λοιπον τον οκτωβριο κ αφου λυθηκαν αδιαθετησα 7 δεκεμβριου...τοσο καλα, απο τοτε παιρνω cyclacur κ ερχεται κανονικα...το προβλημα μου ομως ειναι οτι το παχος του ενδομητριου δεν ξεπερνα τα 4χιλ. Εχω τρελαθει φοβαμαι οτι εγινε ανεπανορθωτη ζημια κ δεν θα καταφερω να γινω μανουλα ποτε.....ξερετε καποιον αλλο τροπο για να ενισχυθει το ενδομηρτιο εκτος τα cyclacur ??

Γεια σου, Κάτια! Καλωσόρισες στην παρέα μας. Αν και δεν γνωρίζω κάτι για αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα, μήπως είναι λίγο νωρίς για να πανικοβληθείς; Αφού αδιαθέτησες στις 7 Δεκεμβρίου, έχει περάσει 1 μήνας και κάτι. Μπορεί οι πρώτοι 1-2 κύκλοι να είναι λιγάκι προβληματικοί, αλλά μετά να μην έχεις πρόβλημα. Θα σου πρότεινα να μην πάρεις κάποιο φάρμακο μόνη σου. Στον γιατρό σου έχεις μιλήσει για αυτή σου την ανησυχία;

M7X9p2.png OvOqp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...