Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

5ος μήνας εγκυμοσύνης και.... διακοπές!!!

Recommended Posts

λυπάμαι για αυτό που σου συνέβη αλλά να ξέρεις πως κανονική ζωή εγγύου δεν είναι ούτε να μη δουλεύει ούτε να μη πηγαίνει διακοπές.

Οσο για το ότι δεν γνώριζες τί εστί μήκος τραχήλου, αν κι χω γεννήσει πρόσφατα δεν τα πολυθυμάμαι ούτε με ενδιέφερε τί τράχηλο είχα.

Μου αρκούσε που ο γιατρός μου τα έψαχνε για μένα.

Νομίζω δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί καμμιά εγγυούλα ότι πρέπει να ψάχνεται να τσεκάρει τις εξετάσεις, γιατροί δεν είμαστε, κι αν αυτοί που εμπιστευτήκαμε δεν μας στάθηκαν σωστά και μας έβλεπαν σαν χρήμα τότε τους σκάμε και μια μήνυση να συνέλθουν.

προσωπικα, ξεκαθαρισα οτι δεν ηθελα και δεν θελω να τρομαξω καμια... ανεφερα απλα οσα περασα, ακριβως οπως ανεφερες τα της δικης σου εγκυμοσυνης!

στεκομαι μονο στο οτι δεν μπορουμε με ευκολια να λεμε "Μου αρκούσε που ο γιατρός μου τα έψαχνε για μένα" απτη μια και απτην αλλη οταν ο ιδιος αυτος γιατρος πει οτι "δεν επιτρέπει τις μακρυνές διαδρομές με το αυτοκίνητο" να λεμε ειναι υπερβολικος!

Χαιρομαι που δεν νιωθεις πραγματικα το τι σημαινει "αυτοί που εμπιστευτήκαμε δεν μας στάθηκαν σωστά και μας έβλεπαν σαν χρήμα", γιατι σημαινει οτι εχεις το μωρακι σου αγκαλια και την ψυχη σου ησυχη για ολα οσα εκανες και κανεις για αυτο!!! δυστυχως ομως για οσες βιωσαμε ασχημα την παραπανω φραση σου... μια μηνυση, ακομα και κερδισμενη πρωτοδικα (οπως η δικη μου) δεν γυριζει πισω τον χρονο, δεν σβηνει τον πονο και τα δακρυα, δεν γεμιζει την αγκαλια σου και δεν γαληνευει την ψυχη σου που ξερει οτι η αποφαση να εμπιστευτεις καποιον (εστω και καθηγητη, με περγαμηνες, ιστοριες για θαυματα, κλπ) ηταν καθαρα δικη σου! μοναχα σε ηρεμει οτι αυτος ο επικινδυνος τυχοδιωκτης δεν θα βλαψει κι αλλη μανουλα ... κι αλλο μπαμπακα ... κι αλλο μωρακι!

τελος λεγοντας κανονικη ζωη εγκυου δεν εννοουσα οτι δεν πας διακοπες (απλα εμενα μου ειχε πει ετσι και το τηρησα)και δεν δουλευεις (απλα εγω ειχα αδεια μιας και ηταν προγραμματισμενη ηδη απτο Μαη στην εταιρεια μου), αλλα οτι καθαριζα το σπιτι μου, μαγειρευα, πηγαινα βολτα στα μαγαζια, οδηγουσα, εβγαινα για καφε, εκανα μπανιο στη θαλασσα, πηγα σε γαμο και ξενυχτησα... κι αλλα φυσιολογικα... ή μηπως ουτε αυτα κανει φυσιολογικα μια εγκυος?

ισως νιωσεις πως απολογουμαι ή οτι σε παρεξηγησα, αλλα πραγματικα εγω ευχομαι να ημουν στη θεση σου... να κραταγα αγκαλια τη μικρη μου και να εγραφα ετσι ελαφρα "κοπελα μου γραψτον τον γιατρο! κανε οτι σε ευχαριστει! εγκυος εισαι... οχι αρρωστη!!!"

ευχαριστω για το χρονο σου και να χαιρεσαι το ψυχουλινι σου! :wink:

Διαφημίσεις

εμενα ο γιατρός μου, πάντα ήταν κατα των πολύωρων ταξιδιών αλλά είχε πει πως εαν ήθελα να πάω κάπου μακρυα με αυτοκίνητο, να πάω απλώς να κάνω καθε μισάωρο στάσεις για να περπατάω λίγο κ να ξεμουδιάζω...τώρα για πλοίο κ αεροπλάνο δεν τον είχα ρωτήσει γιατί δεν είχα σκοπό να ταξιδέψω στην εγκυμοσύνη, φοβόμουν κ δεν ήθελα να το ρισκάρω...

ntRCp3.png

Βρε κοριτσια καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη...γι'αυτο πρωτιστως ακουμε το τι θα πει ο γιατρος μας.Ολα επιτρεπονται φτανει να μιλαμε για μια εγκυμοσυνη χωρις προβληματα.

Οπως ειπα και πιο πανω κι εγω ταξιδεψα οδικως 6 μηνων για αρκετες ωρες και πηγα 5 μηνων Μυκονο διακοπες αλλα ειχα το οκ του γιατρου μου.Αν ο γιατρος μου ελεγε οχι...οπως και μου ειπε δλδ οχι για αεροπορικο ταξιδι σε Αμερικη δε θα το εψαχνα περισσοτερο.Στεναχωρηθηκα μιας και το περιμενα πως και πως αλλα εκατσα στ'αυγα μου.

Και για το οδικως να πω πως εχει και σημασια το που παμε...εμεις πηγαμε Πελοπονησο...μεχρι καποιο σημειο που ο δρομος ηταν καινουριος δεν ειχα κανενα θεμα.Οταν μπηκαμε σε επαρχιακες οδους που ηταν μεσα στη λακουβα ομως αρχισαν τα παρατραγουδα και τα πονακια.

Εγω απλα θα προτινα σε καθε εγκυουλα να παει διακοπες να ηρεμησει να ξελαμπικαρει και να χαρει τον αντρουλι της γιατι με τον ερχομο του νεου μελους τα πραγματα δυσκολευουν και η κουραση στην αρχη ειναι μεγαλη.Τωρα το που θα παει και με ποιο μεσο ειναι κατι που μπορει να το συζητησει μαζι με το γιατρο της.

προσωπικα, ξεκαθαρισα οτι δεν ηθελα και δεν θελω να τρομαξω καμια... ανεφερα απλα οσα περασα, ακριβως οπως ανεφερες τα της δικης σου εγκυμοσυνης!

στεκομαι μονο στο οτι δεν μπορουμε με ευκολια να λεμε "Μου αρκούσε που ο γιατρός μου τα έψαχνε για μένα" απτη μια και απτην αλλη οταν ο ιδιος αυτος γιατρος πει οτι "δεν επιτρέπει τις μακρυνές διαδρομές με το αυτοκίνητο" να λεμε ειναι υπερβολικος!

ισως νιωσεις πως απολογουμαι ή οτι σε παρεξηγησα, αλλα πραγματικα εγω ευχομαι να ημουν στη θεση σου... να κραταγα αγκαλια τη μικρη μου και να εγραφα ετσι ελαφρα "κοπελα μου γραψτον τον γιατρο! κανε οτι σε ευχαριστει! εγκυος εισαι... οχι αρρωστη!!!"

ευχαριστω για το χρονο σου και να χαιρεσαι το ψυχουλινι σου! :wink:

καλά επειδή δεν έχω πεί τίποτε απο αυτά, και τα υπόλοιπα είναι η κατάθεση ψυχή σου (που τη σέβομαι αλλά νομίζω επηρεάζει την κοπέλα σε σημείο ανατριχιαστικό γιατί υπήρξα κι γω στη θέση της μέσα εδώ), νομίζω είσαι σε λάθος θέμα για διάλογο. Μπορείς να ανοίξεις ένα δικό σου να εκφραστείς, να πείς τον πόνο σου, και σου εύχομαι σύντομα να βρείς τη γαλήνη και την ανακούφιση. Θα σε παρακαλούσα όμως ώς τότε να μη παραποιείς τα λόγια μου ούτε να μου βάζεις λόγια στο στόμα.

Το να λες πως δεν θες να τρομάξεις καμμία αλλά να την τρομάζεις και να της βγουν ξινές οι διακοπές τί νόημα έχει? Ναι έπεσες σε περίπτωση, ή ίσως να είσαι και η πλειοψηφία, μπαίνει όμως η κοπέλα σε σκέψεις ενώ δηλώνει πως έχει νορμαλ κύηση.

Οταν έρχεται ο άλλος και σε ρωτάει τί να κάνει και δηλώνει κάποια πράγματα δεν τα περνάς όλα από κόσκινο, αν ήθελε θα το έκανε εκείνος/η και θα έλεγε τον προβληματισμό του/της.

Ας μη κάνουμε την τρίχα τριχιά.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Κάτια82

το αεροπλάνο θεωρείται το ασφαλέστερο μέσο, εκτός κι αν είσαι στις μέρες σου να γεννήσεις.

Σε όλη την κύηση πηγαινοερχόμουν με πλοία, αεροπλάνα και ταξί για τις εξετάσεις. Δε νομίζω ότι παθαίνεις κάτι αν έχεις κύηση χωρίς επιπλοκές. Κανένας δε σε κλείνει σε γυάλα χωρίς λόγο. Η ψυχική ισορροπία της εγγύου είναι από τα πιο σημαντικά.

Στο αυτοκίνητο αν αποφασίσεις να μπείς για μακρυνή διαδρομή, που στη θέση σου δε θα το έκανα αφού δεν το προτιμά ο γιατρός που με παρακολουθεί, καλό είναι να κάτσεις πίσω και φυσικά με ζώνη. Μπροστά η θέση του συνοδηγού είναι η θέση του νεκρού, εμένα έτσι μου είχε πεί.

Γενικά σε κύηση ομαλή κάνεις ό,τι και πρίν, χωρίς να προκαλέις την τύχη σου όμως. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς.

ένα δείγμα γραφής μου, δεν πρόκειται να κάτσω να σε αντικρούσω όμως σε όλα όσα μου "προσάπτεις" ότι είπα.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Βλεπω οτι τελικα ολες συμφωνουμε πως πρεπει να ακολουθησει τη συμβουλη του γιατρου της...χαιρομαι! Εστω ας του κανει και μια συζητηση,αν θελει περισσοτερες διευκρινισεις!

dimmi... απλα με συγχωρεις αν δεν καταλαβαινεις τα γραφομενα μου... αντιπαρεβαλα φρασεις δικες σου και της ampeligi. φανταζομουν απλα πως καθενας δικαιουται να πει αυτο που σκεφτεται, νιωθει, εζησε! εστω κι αν δεν ειναι αυτο που θες να ακουσεις... λαθος μου! συγνωμη και παλι!!! :(

Κορίτσια αυτή τη βδομάδα έχω ραντεβού μαζί του οπότε θα τον ρωτησω γιατί υπάρχει θέμα με το αυτοκίνητο. Η αληθεια είναι ότι και εγω δε ρωτησα για πλοίο γιατί αν ο μη γενειτο συμβεί κάτι εξαρτασαι από τα δρομολόγια του πλοίου... Τώρα για αεροπλάνο δε μας απασχόλησε καθόλου το θέμα....!!!!

sJbgp3.png W9hQp3.png

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου... μπαίνω στον 6ο μήνα αύριο και τον Αύγουστο θα πάω Χανιά με πλοίο. Ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε καλά μπάνια!!! Αν μου έλεγε να μην πάω όμως, δεν θα πήγαινα. Ούτως ή άλλως δεν σκοπεύω να κάνω τις διακοπές που έκανα πάντα, δηλ. 8 ώρες παραλία, φαγητά έξω συνέχεια και ξενύχτια.

Καλές διακοπές σε όσες πάνε, και όσες δεν πάνε, να σκεφτόμαστε στις διακοπές που θα κάνουμε του χρόνου με τα μωράκια μας!!!

Καλές διακοπές σε όσες πάνε, και όσες δεν πάνε, να σκεφτόμαστε στις διακοπές που θα κάνουμε του χρόνου με τα μωράκια μας!!!

να υποθέσω ότι δεν έχεις άλλο παιδί γι' αυτό λες για τις διακοπές του χρόνου :lol::lol::lol::lol:

πηγαίνετε τώρα που μπορείτε όσες δεν έχετε παιδιά γιατι μετά ΠΙΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες!!!

Έχω την εξής ερώτηση! Θέλουμε με τον άντρα μου τον Αυγουστο να πάμε διακοπές (όπου τότε θα έχω μπεί στο 5ο μήνα εγκυμοσύνης) αλλά ο γιατρός δεν επιτρέπει τις μακρυνές διαδρομές με το αυτοκίνητο, παρόλο που δόξα τω Θεω μέχρι στιγμής, έχω καλή εγκυμοσύνη....δε τον ρώτησα αν μπορώ να ταξιδέψω με πλοίο ή με αεροπλάνο αλλά εσάς τι σας είχε πει ο δικός σας γιατρός γι αυτό το θέμα... :rolleyes:

και εγω φοβαμαι να παω διακοπες εστω 1 ωρα αποσταση που ειναι η θαλασσα και για 3ημερο μονο! αν και θελω οσο τιποτα να πλατσουρισω... φοβαμαι να φυγω μακρια απο το γυναικολογο μου! :-(:evil:

και εγω φοβαμαι να παω διακοπες εστω 1 ωρα αποσταση που ειναι η θαλασσα και για 3ημερο μονο! αν και θελω οσο τιποτα να πλατσουρισω... φοβαμαι να φυγω μακρια απο το γυναικολογο μου! :-(:evil:

Πρόσεχε, γιατί το πιθανότερο είναι να φύγει αυτός μακρυά από εσένα (εννοώ να πάει τις διακοπές του!:lol::lol:) και τότε εσύ θα έχεις χάσει τις δικές σου διακοπές, τα μπαάνια σου, τον καθαρό αέρα, την ξεγνοιασιά πριν τον ομολογουμένως πανδύσκολο χειμώνα που σε περιμένει!!!

να υποθέσω ότι δεν έχεις άλλο παιδί γι' αυτό λες για τις διακοπές του χρόνου :lol::lol::lol::lol:

πηγαίνετε τώρα που μπορείτε όσες δεν έχετε παιδιά γιατι μετά ΠΙΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

χαχα ναι όντως τα πρώτα μου (δίδυμα)!!! Αλλά επειδή το παλέψαμε πολύ, είμαι έτοιμη για όλα... νομίζω!

Eμένα πάντως θυμάμαι μου είχε απαγορεύσει τα μπάνια σε θάλασσα που δεν είναι ανοικτό πέλαγος και τις μετακινήσεις τους τρείς πρώτους μήνες. Στον πέμπτο είχα πάει διακοπές στην Κύμη και οδήγησα έναν καρόδρομο 6 ώρες Κύμη- Κάρυστος (φαινόταν λίγο στον χάρτη). Γέννησα βέβαια στις 40+4 οπότε μάλλον δεν είχα συσπάσεις στον 5ο...και μένα η συμβουλή μου είναι να κάνετε διακοπούλες έστω και κοντά. Ρωτήστε για τραίνο Θεσ/νίκη αν σας αφήνει. Πέρνεις το αυτοκίνητο φορτωτική

ssttaa

κορίτσια τα πάντα με μέτρο και με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου.οκ όταν έχεις συσπάσεις θα πρέπει να είσαι τρελή να μπεις πχ σε πλοίο ή φουσκωτό, μακρια από νοσοκομείο

αλλά λίγες μέρες σε απόσταση ασφαλείας, 2-4 ώρες οδικώς πχ. και κοντά σε πόλη με νοσοκομείο νομίζω επιβάλλονται..ειδικά όσες είναι το πρώτο σας , θα πηξετε τόσο μετά που είναι απαραίτητο ένα διάλειμμα.

στην πρώτη μου εγκυμοσύνη πηγαμε στον 7ο στο Πόρτο Χέλι. Τώρα στη δεύτερη πήγαμε Ηλεία και Μεσσηνία πέντε μέρες και είμαι αισίως στον 8ο..από κει και πέρα θέλει κοινή λογική..δεν κάθεσαι στον ήλιο ντάλα μεσημέρι με καύσωνα, πίνεις πολύ νερό, όταν νιώθεις κουρασμένη ξεκουράζεσαι..και η θάλασσα είναι πραγματικά ευεργετική, σου φεύγει στην κυριολεξία όλο μα όλο το βάρος από πάνω σου..καλά μπάνια..χωρίς άγχος..

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας,

μπορείτε επίσης να δείτε και εδώ:

Ταξίδια και εγκυμοσύνη

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20243

ΠΟΛΥΩΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΝ 6ο ΜΗΝΑ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21859

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Β ΤΡΙΜΗΝΟ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34392

Αεροπορικό ταξίδι στο τρίτο τρίμηνο

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=56330

Ταξίδια στο δεύτερο τρίμηνο

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=88525

εγκυμοσυνη και ταξιδι

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22571

ΤΑΞΙΔΙΑ!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22359

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΜΗΝΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42622

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...