Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

5ος μήνας εγκυμοσύνης και.... διακοπές!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!!!

Έχω την εξής ερώτηση! Θέλουμε με τον άντρα μου τον Αυγουστο να πάμε διακοπές (όπου τότε θα έχω μπεί στο 5ο μήνα εγκυμοσύνης) αλλά ο γιατρός δεν επιτρέπει τις μακρυνές διαδρομές με το αυτοκίνητο, παρόλο που δόξα τω Θεω μέχρι στιγμής, έχω καλή εγκυμοσύνη....δε τον ρώτησα αν μπορώ να ταξιδέψω με πλοίο ή με αεροπλάνο αλλά εσάς τι σας είχε πει ο δικός σας γιατρός γι αυτό το θέμα... :rolleyes:

sJbgp3.png W9hQp3.png

Διαφημίσεις

Αν η εγκυμοσυνη σου ειναι καλη και δεν εχεις προβληματα δεν υπαρχει προβλημα.Εγω ειχα ταξιδεψει και με πλοιο και με αυτοκινητο για 4 ωρες...δε μου ειπε τπτ.Μου απαγορευσε βεβαια να παω Αμερικη που ηθελα 6 μηνων...παντρευτηκα 6 μηνων και θελαμε να παμε ταξιδι Αμερικη αλλα μου ειπε οτι απο την πιεση σε τετοια ταξιδια υπαρχει κινδυνος να σπασουν τα νερα.Αλλα για 2-3 ωρες ταξιδι με αεροπλανο νομιζω δεν υπαρχει προβλημα.Πηγαινε τωρα που μπορεις...να ξεσκασεις ...να φορτισεις μπαταριες...γιατι με το νινι προβλεπεται ζορικος χειμωνας.

Εννοειται θα ρωτησεις και το γιατρο σου.

Με το καλο!!!

αμ αυτό σκέφτομαι γι αυτό θέλω να φύγω.... εγώ μένω Αθήνα και του είπα οτι θέλουμε να πάμε Θεσσαλονίκη και μου λέει πιο κοντά δε μπορείς να πας;;;; δηλ πρέπει να κουραστείς;;;; εν τω μεταξύ στη δουλειά μμου κουράζομαι πιο πολύ από το να πάω καθιστή εθνική εδω 5 ωρες χαχαχα:lol:

sJbgp3.png W9hQp3.png

Και μένα πάντως μου τις έχει απαγορέυσει τις πολύωρες μετακινήσεις!

Και θέλω και εγώ να πάω κάπου αλλά φοβάμαι να πάρω και το ρίσκο εφόσον είναι τόσο αρνητικός! Και η εγκυμοσύνη μου μια χαρά είναι μέχρι στιγμής!

Διαφημίσεις

ok λοιπόν ειμαι 5 1/2 μηνών πήγα ήδη 10 μέρες στο Πήλιο οδικώς, σε λίγες μέρες πάω Κεφαλονιά οδικώς και πλοίο, μετά πετάω την άλλη μέρα για Ικαρια και μόλις γυρίσω (μέσα Αυγούστου) σε τρεις μέρες ξαναπετάω για Κέρκυρα...καλά ειναι; να τ' αφήσω;;;;;;

νταξ να πετάξεις πολλές ώρες καταλαβαίνω οτι ειναι λίγο επίφοβο αλλά για εντός Ελλάδος δεν το συζητώ! Κάποιοι γιατροί παραείναι επιφυλακτικοί....

καλο ειναι να τον ρωτησεις!!! οχι αν σου επιτρεπει ή τι προτινει, αλλα γιατι λεει το οχι... καντου κουβεντα ανοιχτα! δεν πιστευω οτι ειναι υπερβολικοι καποιοι γιατροι και καποιοι οχι. ισως καποιοι ενδιαφερονται, καποιοι σε βλεπουν τυπικα σαν τσεπη, καποιοι αδιαφορουν... απο προσωπικη πειρα περυσι στον 4ο+ μου ειπε να μην ταξιδεψω και να μεινω αθηνα... ετσι χωρις εξηγηση... συμπληρωνοντας το μηνα εχασα το μωρο μου (ενω ειχα μια "πολυ καλη εγκυμοσυνη"), πιθανολογω βεβαια οτι ο "κυριος" κατι ειχε δει και απλα δεν ηθελε να με χασει απο πελατακι, οταν θα ερχοταν η αποβολη! ρωτα τον αν φοβαται κατι, αν βλεπει κατι ή γενικα τι τον κανει να λεει το οχι... δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις δυσκολες ή περιεργες, αλλα γιατι το κατι που τον κανει αρνητικο να μην το ξερεις και να κινηθεις χωρις ρισκο! αλλωστε τα μωρακια μας αξιζουν πολλακις των διακοπων! ευχομαι καλο υπολοιπο και με το καλο τελειομηνο το παιδακι σου! :wink:

κατια_82 λυπάμαι για αυτό που σου συνέβηκε αλλά δεν θεωρείς οτι αν ο γιατρός είχε δει κάτι όφειλε να σε προειδοποιήσει; αν δεν σου πει κάτι δεν πιστεύεις οτι η εγκυμοσύνη εξελίσσεται κανονικά χωρίς πρόβλημα;

οκ να δεχτώ οτι το ταξίδι με το αεροπλάνο ειναι επίφοβο λόγω πίεσης και όντως απαγορεύεται νομίζω σε προχωρημένη εγκυμοσύνη αλλά οδικώς τι πρόβλημα υπάρχει; καθιστή είσαι έτσι κι αλλιώς...

κατια_82 λυπάμαι για αυτό που σου συνέβηκε αλλά δεν θεωρείς οτι αν ο γιατρός είχε δει κάτι όφειλε να σε προειδοποιήσει; αν δεν σου πει κάτι δεν πιστεύεις οτι η εγκυμοσύνη εξελίσσεται κανονικά χωρίς πρόβλημα;

οκ να δεχτώ οτι το ταξίδι με το αεροπλάνο ειναι επίφοβο λόγω πίεσης και όντως απαγορεύεται νομίζω σε προχωρημένη εγκυμοσύνη αλλά οδικώς τι πρόβλημα υπάρχει; καθιστή είσαι έτσι κι αλλιώς...

Το καθιστή είναι το πρόβλημα :D η πολύωρη ακινησία σε συνδυασμό με την εγκυμοσύνη (κυρίως την προχωρημένη) αυξάνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης. Γενικά, σε φυσιολογικές κυήσεις, συστήνεται σε οδικά ταξίδια να μην κάνεις πάνω από 5-6 ώρες τη μέρα και κατά τη διάρκειά τους να κάνεις συχνές στάσεις για να κινείσαι, να πίνεις πολλά υγρά και να μην φοράς σφιχτά ρούχα στα κάτω άκρα κυρίως.

Για τα αεροπορικά ταξίδια, μέχρι τις 36 εβδομάδες συνήθως σε δέχονται και οι αεροπορικές (αν και για τις πολύωρες international πτήσεις μπορεί να είναι και νωρίτερα το όριο). Δεν υπάρχει κίνδυνος από την αυξημένη πίεση και τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στον αέρα, για ένα ταξίδι μια φορά στο τόσο. Αυτό που πρέπει να προσέχεις και πάλι είναι να κινείσαι όσο πιο συχνά γίνεται, να πίνεις πολλά υγρά και να φοράς και τις ειδικές κάλτσες για τη θρόμβωση.

Το καλύτερο είναι όντως να ρωτήσεις το γιατρό γιατί σου απαγορεύει ένα ταξίδι μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει κάποιος λόγος ή απλά επειδή αυτός προσωπικά το θεωρεί πιο ασφαλές; και μετά παίρνεις τις ανάλογες αποφάσεις.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

yogini, δυστυχως παντα ετσι πιστευα κι εγω! οτι αν κατι βλεπει πρεπει να στο πει... ομως εχω στα χερια μου τον υπερηχο που μου εκανε 16.5 σχεδον εβδ (4 αυγουστου 2011) και γραφει κατω κατω μηκ. τραχ. 1.58 για μενα που ηταν η πρωτη μου φορα και δεν ειχα ιδεα, αυτο δεν ελεγε τιποτα! οταν ομως με ξαφνικη αιμορραγια μες τον υπνο μου 3:15 στις 27 Αυγουστου βρεθηκα στο Ελενα με το 166 (σημειωση οτι ο "γιατρος" μου δεν απανταγε στις κλησεις μου) η ειδικευομενη γιατρος που με ειδε μου εξηγησε τι σημαινει μηκος τραχηλου, τι στηριζει ο τραχηλος, ποσο απροστατευτη ηταν η μητρα και το μωρο μου και τι κινδυνοι υπηρχαν για προωρο τοκετο... το μωρο μου το εχασα 3 μερες μετα! οσο για το "γιατρο" με καλεσε 6:30 να δει αν τον ηθελα κατι, οταν του ειπα την κατασταση με μαλωσε οτι επρεπε να παω κατευθειαν στο ιδιωτ. μαιευτηριο που ειναι μετοχος και διευθυντης και θα τον καλουσαν, αλλα οτι τωρα ειμαι σε καλα χερια και να μεινω εκει, και αλλες μαλ..... μετα απο 3 μερες με ξαναπηρε, του λεω το εχασα το μωρο και μου απανταει οτι ηταν αναμενωμενο και οτι ετσι γλυτωσα τουλαχιστον τα 2.500 για τα νοσηλεια στο ιδιωτικο! οι κρισεις δικες σου για τον "κυριο" (του εσκαγα και 160 ευρω την επισκεψη στο ιατρειο, γιατι ειναι ονομα).... ααα και σημειωσε οτι εγω δεν ταξιδεψα, ουτε δουλευα (ειχα αδεια) απλα ειχα και κανονικη ζωη εγκυου...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες!!!

Έχω την εξής ερώτηση! Θέλουμε με τον άντρα μου τον Αυγουστο να πάμε διακοπές (όπου τότε θα έχω μπεί στο 5ο μήνα εγκυμοσύνης) αλλά ο γιατρός δεν επιτρέπει τις μακρυνές διαδρομές με το αυτοκίνητο, παρόλο που δόξα τω Θεω μέχρι στιγμής, έχω καλή εγκυμοσύνη....δε τον ρώτησα αν μπορώ να ταξιδέψω με πλοίο ή με αεροπλάνο αλλά εσάς τι σας είχε πει ο δικός σας γιατρός γι αυτό το θέμα... :rolleyes:

9 Μηνες ειναι θα περασουν,τι λεω ειναι και λιγοτεροι πια, αφου σε δυο μηνες θα ειναι στον 5ο...φιλικα παντα και χωρις να μου πεφτει λογος,απλα επειδη ρωτας γνωμες...ακου το γιατρο σου και ασε τις διακοπες φετος!

Εγω εχω ιστορικο συσπασεων και στις δυο εγκυμοσυνες και ειδικα στην πρωτη μεχρι και τον 6ο ημουν σαν ναμην ημουν εγκυος...εκανα τα παντα!Μετα ηταντα δυσκολα και αν ημουν συγκρατημενη οπως μου συστηνε ο γιατρος -και γω ελεγα μια χαρα ειμαι σιγα τι θα παθω-ισως να μην ειχα μπει κατακαλοκαιρο στο νοσοκομειο.Καλη λευτερια κοπελα μου...συγγνωμη αν σε δυσαρεστω αλλα η εγκυμοσυνη ειναι μεν μια φυσιολογικη κατασταση αυτο ομως δε σημαινει οτι δεν ειναι και ιδιαιτερη...για να μην το επιτρεπει ο γιατρος σου καποιο λογο θα εχει.

Αν αισθάνεται άνετα η γυναίκα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εγκυμοσύνη που να επιβάλλει μειωμένη κινητικότητα ή ακινησία και φυσικά το αντέχει, γιατί να μην πάει διακοπές?

Θα πρότεινα κάτι κοντινό (άλλο αν είχα πάει Πήλιο στον 5ο) για να είσαι σίγουρη πως πολύ γρήγορα θα είσαι Αθήνα αν φοβάσαι για το οτιδήποτε. Από την άλλη να θυμίσω σε όλες πόσες εγκυμονούσες τουρίστριες βλέπουμε στην Ελλάδα κι όχι μόνο σε ξενοδοχεία-δωμάτια αλλά και σε κάμπινγκ.

Αν βέβαια είσαι στο δεύτερο παιδάκι...μείνε εκεί που είσαι!

καλο ειναι να τον ρωτησεις!!! οχι αν σου επιτρεπει ή τι προτινει, αλλα γιατι λεει το οχι... καντου κουβεντα ανοιχτα! δεν πιστευω οτι ειναι υπερβολικοι καποιοι γιατροι και καποιοι οχι. ισως καποιοι ενδιαφερονται, καποιοι σε βλεπουν τυπικα σαν τσεπη, καποιοι αδιαφορουν... απο προσωπικη πειρα περυσι στον 4ο+ μου ειπε να μην ταξιδεψω και να μεινω αθηνα... ετσι χωρις εξηγηση... συμπληρωνοντας το μηνα εχασα το μωρο μου (ενω ειχα μια "πολυ καλη εγκυμοσυνη"), πιθανολογω βεβαια οτι ο "κυριος" κατι ειχε δει και απλα δεν ηθελε να με χασει απο πελατακι, οταν θα ερχοταν η αποβολη! ρωτα τον αν φοβαται κατι, αν βλεπει κατι ή γενικα τι τον κανει να λεει το οχι... δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις δυσκολες ή περιεργες, αλλα γιατι το κατι που τον κανει αρνητικο να μην το ξερεις και να κινηθεις χωρις ρισκο! αλλωστε τα μωρακια μας αξιζουν πολλακις των διακοπων! ευχομαι καλο υπολοιπο και με το καλο τελειομηνο το παιδακι σου! :wink:

κατια_82 λυπάμαι για την εξέλιξη που είχε η εγκυμοσύνη σου και σε ευχαριστώ για τις ευχές σου....την άλλη βδομαδα εχω ραντεβου και θα τον ρωτησω αλλά μου έκανε εντυπωση ότι με έχει αφησει να κανω μπανιο στη θάλασσα φυσικά όχι ηλιοθεραπεια, γενικά πηγαινοέρχομαι Αθηνα και καποιες φορές σχεδόν καθε σαββατοκυριακο που είναι 1μιση ωρα ταξιδι και στη δουλεια μου είμαι σε εργοτάξιο με σκόνη ορθοστασια ταλαιπωρια από τις καιρικες συνθηκες και με εχει αφησει να συνεχίζω!!!βεβαια εχω περιορισει τη δραστηριοτητα μου στη δουλεια αλλά με παραξενευει που με εχει αφησει ετσι ελευθερη στα υπολοιπα και του κακοφανηκε το ταξιδι!!! αν και στα άλλα ηταν αυστηρος δε θα απορουσα....!!!

sJbgp3.png W9hQp3.png

ευχαριστώ πολύ όλες για τις συμβουλές σας και για τις εμπειρίες σας που τις μοιραζεστε μαζί μου.... πραγματικά είναι τόσοι πολλοί παραγοντες και τόσες διαφορετικές ιστορίες που καλό είναι να τις έχουμε υπ'οψιν!!!οπως έχετε πει ήδη όλες το πιο σημαντικό είναι να είναι καλά τα παιδάκια μας!

sJbgp3.png W9hQp3.png

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί στο εξωτερικό οι γιατροί δεν απαγορεύουν ολ'αυτά που απαγορεύουν οι γιατροί στην Ελλάδα και οι γυναίκες ζουν φυσιολογικά, απολαμβάνουν την εγκυμοσύνη και γεννούν μια χαρά. Εμένα το μόνο που μου είπε η μαία στο πρώτο μου ραντεβού (που κράτησε πάνω από ώρα) ήταν οτι αν θέλω να ταξιδέψω με αεροπλάνο και η πτήση είναι πάνω από 3,5 ώρες να φορέσω ειδικές κάλτσες. Στα ταξίδια μου έχω δει εγκύους. Προσωπικά, παρόλο που ο γιατρός (στην 1η μου εγκυμοσύνη) ήταν επιφυλακτικός (γενικά, όχι για κάποιο λόγο), ταξίδεψα περίπου 5 ώρες με αυτοκίνητο στα μέσα του 4ου μήνα και μετά από μια εβδομάδα συνέχισα άλλη μιάμιση ώρα με αυτοκίνητο + μιάμιση με πλοίο. Κάναμε συχνά στάσεις και φυσικά είχαμε ξεκινήσει πρωί για να μη μας πιάσει η ζέστη. Υπερβολές δε χρειάζονται πχ αμέσως μετά το ταξίδι καλή ξεκούραση, όχι απ'ευθείας βόλτα. Στην εγκυμοσύνη ίσως είναι και πιο απαραίτητο από άλλες περιόδους να αλλάξει μια γυναίκα περιβάλλον για να χαλαρώσει. Με τι κουράγιο γεννάς το φθινόπωρο αν έχεις φάει το καλοκαίρι στο τσιμέντο της μεγαλούπολης μόνο και μόνο από φοβία (το τονίζω, όχι από λογικό φόβο αν συντρέχει λόγος);

Διαφημίσεις

Εγω ειμαι στον 5ο μηνα και θελω να μετακινηθω αυτη την εβδομαδα, 2 ωρες μακρια . Η γιατρος μου ειπε ok αλλα να κανουμε στασεις, να μην το κανουμε με μιας. Τον Αυγουστο που θελω να ανεβω βορεια, 5 ωρες ταξιδι θα το σπασω στα 2, τη μια μερα ως Αθηνα το ενα 2ωρο και την αλλη μερα το 3ωρο, βεβαια εχουμε μερος να διανυκετερευσουμε. Μηπως γινεται να σπασετε κι εσεις καπως το ταξιδι σας;

Καλησπέρα σε όλες!!!

Λοιπόν καταρχάς καλημέρα και με το καλό να έρθει το μωράκι σου... εγώ όταν ήμουν 3.5 μηνών πήγα γαλλία.. ο γιατρός μου είχε πει πως το ασφαλέστερο μέσο είναι το αεροπλάνο.. καλό είναι να τον συμβουλευτείς πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση και όχι μόνο για την διαδρομή αλλα και για το μπάνιο στην θάλλασα αλλά ακόμα και για την διατροφή σου διότι λόγω ζέστης μπορεί να έχεις ξαφνικά εμετούς όπως επίσης σε περίπτωση που αρρωστήσεις εκεί που θα πας τι πρέπει να κάνεις... εγώ δεν τα ρώτησα αυτά και την πάτησα διότι και αρρώστησα στην γαλλία αλλα έχασα και 6 κιλά σε 10 μέρες διότι αυτοί εκεί τα τρώνε όλα ωμά ευτυχώς ο γιατρός μου είναι πολύ καλός και είμασταν σε συνεχή εποικινωνία και όταν γύρισα με είδε εκτάκτως και μου ξανάκανε αυχενική για να δει αν όλα ήταν καλά... αντε και καλές διακοπές

η μητερα μου περασε τεσσερις εγκυμοσυνες, ολες φυσιολογικες, με τελειομηνες γεννες και χωρις προβληματα... θυμαμαι οτι οι γιατροι της (2, γιατι τα αδερφια εχουμε και μεγαλες διαφορες) δεν τις απαγορεψαν ποτε ταξιδια, μετακινησεις, εκδρομες. εκαναν μονο τις συστασεις που κι εσεις λετε. αυτο πριν χρονια, αλλα και τωρα που 2-3 φιλες ηταν και ειναι εγκυες ακουν τα ιδια... η διαφορα για μενα, ειναι οταν ο γιατρος ειναι επιφυλακτικος! αυτο απλα ανεφερα. καλο ειναι να ρωταμε και το γιατι? ο αλλος μπορει να σου πει "ετσι! εγω το λεω για να μαι σιγουρος..." ή "ειναι το ταδε που με προβληματιζει, αλλα χωρις να με ανησυχει" ή δεν ξερω και γω τι...

Εγω ειμαι στον 5ο μηνα και θελω να μετακινηθω αυτη την εβδομαδα, 2 ωρες μακρια . Η γιατρος μου ειπε ok αλλα να κανουμε στασεις, να μην το κανουμε με μιας. Τον Αυγουστο που θελω να ανεβω βορεια, 5 ωρες ταξιδι θα το σπασω στα 2, τη μια μερα ως Αθηνα το ενα 2ωρο και την αλλη μερα το 3ωρο, βεβαια εχουμε μερος να διανυκετερευσουμε. Μηπως γινεται να σπασετε κι εσεις καπως το ταξιδι σας;

όχι δεν εχω τη δυνατοτητα να μεινω καπου ενδιαμεσα παρά μόνο να κάνουμε στάσεις σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά ψάχουμε να παμε κάπου πιο κοντά αφού αυτό μας είπε...

sJbgp3.png W9hQp3.png

Καλησπέρα σε όλες!!!

Εγώ είμαι στον έκτο μήνα και μόλις χτές γύρισα απο 10 μέρες διακοπές. Ο γιατρός μου, ευτυχώς, μου επέτρεψε να φύγω αλλά να μετακινηθώ μόνο με πλοίο και όχι με αεροπλάνο.Εχω εγκυμοσύνη καλή χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής. Μου είπε επίσης οτι επιτρέπεται να κάνω θαλάσσια μπάνια αλλά μόνο σε καθαρή θάλασσα, σε καμμία περίπτωση οχι σε παραλίες της Αττικής. Μου είπε να αποφεύγω την πολύωρη έκθεση στον ήλιο τις ακατάλληλες ώρες. Έκανα λοιπόν τα μπανάκια μου, πήγαινα στην παραλία κατά τις πέντε το απόγευμα, οπου ο ήλιος δεν έκαιγε πολύ και η θάλασσα ήταν πιο ζεστή, είχα την κοιλίτσα μου προστατευμένη και κάτω απο την ομπρελίτσα και όλα πήγαν τέλεια.

Εχω το πιο γλυκό κουνελάκι

It7lp2.png

ειμαι ακριβως στον ιδιο μηνα με εσενα ampeligi, και εχω παει ειδη (βονιτσα-αγρινιο-θεσ/νικη-λαρισα) και τον αυγουστο φευγω για διακοπες, νομιζω οτι αν προσεχεις ολα θα πανε καλα, τελικα μερικοι γιατροι ειναι οντως πολυ επιφυλακτικοι.

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Καλησπέρα σε όλες!!!

το αεροπλάνο θεωρείται το ασφαλέστερο μέσο, εκτός κι αν είσαι στις μέρες σου να γεννήσεις.

Σε όλη την κύηση πηγαινοερχόμουν με πλοία, αεροπλάνα και ταξί για τις εξετάσεις. Δε νομίζω ότι παθαίνεις κάτι αν έχεις κύηση χωρίς επιπλοκές. Κανένας δε σε κλείνει σε γυάλα χωρίς λόγο. Η ψυχική ισορροπία της εγγύου είναι από τα πιο σημαντικά.

Στο αυτοκίνητο αν αποφασίσεις να μπείς για μακρυνή διαδρομή, που στη θέση σου δε θα το έκανα αφού δεν το προτιμά ο γιατρός που με παρακολουθεί, καλό είναι να κάτσεις πίσω και φυσικά με ζώνη. Μπροστά η θέση του συνοδηγού είναι η θέση του νεκρού, εμένα έτσι μου είχε πεί.

Γενικά σε κύηση ομαλή κάνεις ό,τι και πρίν, χωρίς να προκαλέις την τύχη σου όμως. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

yogini, δυστυχως παντα ετσι πιστευα κι εγω! οτι αν κατι βλεπει πρεπει να στο πει... ομως εχω στα χερια μου τον υπερηχο που μου εκανε 16.5 σχεδον εβδ (4 αυγουστου 2011) και γραφει κατω κατω μηκ. τραχ. 1.58 για μενα που ηταν η πρωτη μου φορα και δεν ειχα ιδεα, αυτο δεν ελεγε τιποτα! οταν ομως με ξαφνικη αιμορραγια μες τον υπνο μου 3:15 στις 27 Αυγουστου βρεθηκα στο Ελενα με το 166 (σημειωση οτι ο "γιατρος" μου δεν απανταγε στις κλησεις μου) η ειδικευομενη γιατρος που με ειδε μου εξηγησε τι σημαινει μηκος τραχηλου, τι στηριζει ο τραχηλος, ποσο απροστατευτη ηταν η μητρα και το μωρο μου και τι κινδυνοι υπηρχαν για προωρο τοκετο... το μωρο μου το εχασα 3 μερες μετα! οσο για το "γιατρο" με καλεσε 6:30 να δει αν τον ηθελα κατι, οταν του ειπα την κατασταση με μαλωσε οτι επρεπε να παω κατευθειαν στο ιδιωτ. μαιευτηριο που ειναι μετοχος και διευθυντης και θα τον καλουσαν, αλλα οτι τωρα ειμαι σε καλα χερια και να μεινω εκει, και αλλες μαλ..... μετα απο 3 μερες με ξαναπηρε, του λεω το εχασα το μωρο και μου απανταει οτι ηταν αναμενωμενο και οτι ετσι γλυτωσα τουλαχιστον τα 2.500 για τα νοσηλεια στο ιδιωτικο! οι κρισεις δικες σου για τον "κυριο" (του εσκαγα και 160 ευρω την επισκεψη στο ιατρειο, γιατι ειναι ονομα).... ααα και σημειωσε οτι εγω δεν ταξιδεψα, ουτε δουλευα (ειχα αδεια) απλα ειχα και κανονικη ζωη εγκυου...
λυπάμαι για αυτό που σου συνέβη αλλά να ξέρεις πως κανονική ζωή εγγύου δεν είναι ούτε να μη δουλεύει ούτε να μη πηγαίνει διακοπές.

Οσο για το ότι δεν γνώριζες τί εστί μήκος τραχήλου, αν κι χω γεννήσει πρόσφατα δεν τα πολυθυμάμαι ούτε με ενδιέφερε τί τράχηλο είχα.

Μου αρκούσε που ο γιατρός μου τα έψαχνε για μένα.

Νομίζω δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί καμμιά εγγυούλα ότι πρέπει να ψάχνεται να τσεκάρει τις εξετάσεις, γιατροί δεν είμαστε, κι αν αυτοί που εμπιστευτήκαμε δεν μας στάθηκαν σωστά και μας έβλεπαν σαν χρήμα τότε τους σκάμε και μια μήνυση να συνέλθουν.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Κούκλα μου, μην σε αγχώνουν!Εγώ έκανα 5 μηνών τον γύρο της Πελλοπονήσου και δεν επαθα απολύτως τίποτα!Θα σου πρότεινα να πάς στην πολυαγαπημένη Θεσσαλονίκη, και το πολύ πολύ, κάντε μια διανυκτέρευση στα μέσα της διαδρομής, πχ στην Λάρισα ή στην Λεπτοκαρυά Πιερίας!Σιγά μην κλειστείς μέσα αν είσαι καλά!Απλά, θα σου πρότεινα να είσαι σε μέρος κοντά σε μεγάλο νοσοκομείο

Και γω όταν με το καλό θα έρθουν οι διακοπές μου θα είμαι στον 5ο μήνα και έχω ήδη κανονίσει αεροπορικό ταξίδι (1,5 ώρα περίπου) και μετά ταξίδι στην Πελοπόννησο 4 ωρών με τις ευλογίες του γιατρού μου! Αχ πόσο χαίρομαι να μιλάω για διακοπές δεν βλέπω την ώρα :D

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...