Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έσπασε το δόντι του...

Recommended Posts

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Εμένα ο δικός μου πριν έναν μήνα έπεσε και έσπασε από το ένα δοντάκι το μπροστινο, το εσωτερικό κομμάτι..αλλά κάθετα...δηλαδή ξεκινώντας από πανω...μέχρι κάτω...αποκολλήθηκε ένα τμήμα από το δόντι...Τον πήγα επι τόπου στον παιδίατρο..γιατί είμασταν έξω οταν το έπαθε και κοντά στο ιατρείο του. Τον είδε κ μου είπε να μην κάνω τίποτα...μπορεί λέει μέχρι και να ξανακολλήσει το κομματάκι αυτό...γιατί..πώς να σας το περιγράψω..οι ριζες υπάρχουν..δεν ξεριζώθηκε..κρέμεται...Εκτοτε ομως ο μικρός οταν θέλει να δαγκώσει κάτι το δαγκώνει από το πλάι...Δεν τον πονάει..δεν είχε πρηστεί καθόλου, δεν έχει φουσκώσει καθόλου το ούλο του...Οπότε τον αφήνω ως έχει...Χθες συγκεκριμένα..παρατήρησα...σαν να έχει "κολλήσει" λιγάκι..δεν είναι μεταίωρο δηλ. το κομματί. Ρώτησα τον παιδίατρο μας για παιδοδοντίατρο μήπως πρεπει να τον πάω και μου είπε πως το δικό μου παιδί τουλάχιστον..το βλέπει πολύ δύσκολο να συνεργαστεί σε αυτή την ηλικία με παιδοδοντίατρο...Πιο πολύ θα είναι η "φασαρία" στην οποία θα τον υποβάλλω μου είπε...:)

η δικια μου εσπασε κ αλλο κομματακι. οδοντιατρος ειπε οτι αν αλλαξει χρωμα το δοντι σημαινι οτι εχει ζημια κ μπορει να βαλει ενα φαρμακο για να μην το χασει

Μετά το πρώτο σοκ... τώρα πλέον τον έχω συνηθίσει με τα σπασμένα δοντάκια του... έχει πλάκα και είναι γλύκας όπως και να είναι !!!!

Ας είναι μόνο αυτή η ζημιά...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Εμένα η μικρή μου ξερίζωσε τα δύο πάνω μπροστινά της δοντάκια από 1,5χρ. Τώρα, 4,5 χρ. , την έχω συνηθήσει και τη βρίσκω και χαριτωμένη. Μπορώ από αυτή την ηλικία και πέρα να της πάρουν μέτρα για μασελάκι αλλά κανένας παιδοδοντίατρος δε μου το συνιστά. Η μικρή έχει μάθει να γελά έτσι ώστε το κενό των πάνω δοντιών να το καλύπτουν τα κάτω (μόνη της το ανακάλυψε). Ουτε ψευδίζει, ούτε δυσκολευεται στο φαγητό, όλα καλά.

Είδατε κορίτσια; υπάρχουν και χειρότερα (μακάρι βέβαια μόνο αυτά να είναι τα χειρότερα) , μη σκάτε για απλά σπασιματάκια, εδώ τα ξεριζώσαμε!

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

ΑΑΑχ πάει το μισό μπροστινό δοντάκι του. Έπεσε απο το ποδήλατο, γραντζούνησε χέρι και πηγούνι κι έτρεχε αίμα απο το στοματάκι του.

Ήταν με τον παππού του κι άκουσα το κλάμα του. Καταλαβαίνετε πως ήμουν. 5-5 κατέβαινα τις σκάλες ώσπου να πάω κοντά να δω τι γίνεται. Το κακόμοιρο έφτυνε αίμα κι εγώ να κοιτάω γλώσσα, χείλια, κάτω δόντια και τελευταία τα πάνω. Και... μισό δοντάκι γιοκ. Μόνο τα κλάμματα που δεν έβαλα.

Είχε σχιστεί και λίγο το ούλο απο πάνω κι άντε να βρω την απόλυτη ψυχραιμία να δω τι ακριβώς είναι, τι πρέπει να κάνω κι επιπλέον να τον ηρεμήσω απο το κλάμα. Τελικώς ο γιατρός μου είπε πως για το σχίσιμο αν είναι βαθύ χρειάζεται ράμματα και βέβαια για το δόντι θα περιμένουμε μέχρι να βγει το καινούριο.:cry:

Προληπτικά τον πήγα και ευτυχώς δεν χρειάστηκαν ράμματα. Το δοντάκι όμως..... Η γοητεία του μιας κι είναι και λίγο αραιά.... ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. Είναι η πρώτη φορά που χτυπάει τόσο πολύ και ταρακουνήθηκα για τα καλά.

Ερώτηση όμως. Άντε κι έχει κάτι σχιστεί (πόδι, χέρι, αυτί ή ό,τι άλλο). Πως μπορείς να είσαι σίγουρος πως το τραύμα δεν είναι βαθύ αφού η πολύ ή λίγη αιμμοραγία δεν είναι δείγμα???

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

xazomanoula,

Μάλλον δεν μπορείς να είσαι σίγουρος... κι επειδή εγώ ειδικά δεν έχω τις γνώσεις, πας προληπτικά σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου να δουν το τραύμα και σου λένε εκείνοι...

Περαστικά σας και σιδερένιος... να δεις που σε λίγο καιρό όλη του η γοητεία θα είναι το μισό σπασμένο μπροστινό δοντάκι σας !

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

xazomanoula,

Μάλλον δεν μπορείς να είσαι σίγουρος... κι επειδή εγώ ειδικά δεν έχω τις γνώσεις, πας προληπτικά σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου να δουν το τραύμα και σου λένε εκείνοι...

Περαστικά σας και σιδερένιος... να δεις που σε λίγο καιρό όλη του η γοητεία θα είναι το μισό σπασμένο μπροστινό δοντάκι σας !

Αχ την περίμενα τέτοια απάντηση!! Σε τρωει δηλαδή η αγωνία μέχρι να κάνουν τη διάγνωση. ΑΑΑΑΧΧΧΧ

Ευχαριστώ για τις ευχές σου metaxaki μου.

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

κοριτσια καλημερα,πριν 15μερες και ενω ημασταν διακοπες στα τρικαλα βγηκαμε σε μια καφετερια με πολυ χωρο για καροτσια παιδακια κλπ...η δικια μου τοτε ξεκινησε να τρεχει σαν το κατσικι και να την μαζευω συνεχεια ωστε να μην πεσει..ωστε την τελευταια φορα που σηκωθηκα να την πιασω επεσε με τα μουτρα και της βγηκε ολο το μπροστινο πανω δοντι απο την ριζα..την πηγαμε στο νοσοκομειο τρικαλων οπου ο παιδιατρος ηρθε μετα απο μια ωρα..ευτυχως μας ειπε βγηκε απο την ριζα και δεν χρειαστηκε να κανει εξαγωγη η δεν χτυπησε πιο πολλα δοντια η και να χρειαστει ραμματα...πηρα τον δικο μας οδοντιατρο και μου ειπε να περιμενω μεχρι τελους του μηνος που γυρναει ο ορθοδοντικος απο διακοπες....και θελω τωρα νας σας ρωτησω το εξης..επειδη η μικρη ειναι 2,5χρονων και μεχρι να βγαλει τα δευτερα δοντια θα παει 6-7χρονων δεν θα κλεισει το κενο απο το βγαλμενο δοντι?

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Πήγα και σε δεύτερη παιδοδοντίατρο.

Ήταν πολύ επεξηγηματική και γλυκιά και πάνω απ' όλα προσέγγισε πολύ εύκολα το παιδί, σε αντίθεση με την πρώτη που είχαμε πάει.

Βέβαια η διάγνωση ήταν η ίδια, ότι δηλαδή το δόντι έχει υποστεί εμβύθιση και ότι "μέσα στην ατυχία μας, είμαστε πολύ τυχεροί!". Το δόντι κατά 99% σε κάποιο διάστημα (αρκετών μηνών, δεν ξέρουμε πόσο) θα εμφανισθεί ξανά! Υπάρχει μόνο 1% περίπτωση να δημιουργηθεί απόστημα, το οποίο θα μας αναγκάσει να χορηγήσουμε αντιβίωση και να προχωρήσουμε σε εξαγωγή δοντιού.

Δεν θέλω να πιστεύω βέβαια ότι θα μας συμβεί το 1%! Αυτό όπως μου είπε η γιατρός θα διαπιστωθεί εάν παρατηρήσουμε εμφάνιση σπυριού, τρυπίτσας ή οτιδήποτε περίεργο στο ούλο που βρίσκεται το εμβυθισμένο δόντι, κάτι που πρέπει να παρατηρώ βέβαια συνεχώς μέχρι να βγεί το νέο δοντάκι του.

Κατά τα άλλα πλέον το παιδί έχει επανέλθει σχεδόν στα φυσιολογικά του όσον αφορά στις δραστηριότητες και στο φαί (μόνο το γάλα δεν θέλει να πιεί ακόμα).

Έχω βέβαια την εντύπωση ότι το σοκ του χτυπήματος τον επηρέασε λίγο. Νομίζω ότι έχει αλλάξει λίγο η συμπεριφορά του προς εμένα, ίσως είναι η ιδέα μου ίσως νιώθει ότι έφταιγα εγώ.. δεν ξέρω..

Κι εμένα από την άλλη με επηρέασε πολύ το γεγονός. Συνέχεια μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα εκείνη, το παιδί γεμάτο αίματα... Όπως μου είπε η γιατρός, αυτό είναι φυσιολογικό και πολύ σύντομα, εφ' όσον βέβαια κι εγώ το ξεπεράσω (γιατί όπως ξέρουμε το παιδί "εισπράττει" τα πάντα) εκείνος θα το έχει ξεχάσει τελείως. Ίσως Μαράκι αν βρεις το χρόνο, γράψεις κάτι σχετικό.

Ο άντρας μου, λέει ότι όλα είναι στο μυαλό μου και ότι επειδή είμαι πολύ ευαίσθητη τα σκέφτομαι όλα αυτά..

Πάντως αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ουσιαστικά.. "τέλος καλό όλα καλά!"

Αγαπητη Τζένη μόλις διάβασα την ιστορία σου και ευτή τη στιγμή έχω δακρύσει. γιατί πριν από ένα μήνα η μικρή μου έπεσε και σηκώθηκε σε μια λίμνη αίματος. Μέχρι να καταλάβουμε που έχει χτυπήσει είδαμε ότι της λείπει το ένα μπροστινό δοντάκι (ήταν τόσο όμορφα τα δοντάκια της...). Τρελάθηκα φυσικά-ευτυχώς πήγαμε την ίδια μέρα σε μια παιδοδοντίατρο και μας είπε τα ίδια με τα δικά σου και ότι σε ένα μήνα περίπου θα κατέβει το δοντάκι. Προχθές λοιπόν πήγαμε να τη δέι (πέρασε ο ένας μήνας) και μας έιπε οτι έχει δέσει το ούλο και ότι μάλλον δεν θα κατεβει άλλο. είμαι καταστενοχωρημένη, δεν μπορώ να χωνέψω ότι το παιδί θα έιναι έτσι μέχρι τα 5 που θα βγεί το κανονικό (είναι σχεδόν 2).

Την Παρασκευή θα πάω και σε άλλο ένα παιδοδοντίατρο να δω τι θα μου πεί. Κάποιο τηλέφωνο έχεις να μου προτέινεις?ι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...