Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Πραγματικά έχω αγανακτήσει με αυτό το θέμα...Δεν ξέρω πια αν οφείλεται σε άγνοια ή ανευθυνότητα!!!Σε όλα τα πάρκα από τα πιο ανοργάνωτα μέχρι και τα πιο οργανωμένα,βλέπω γόπες και σπασμένα τσιγάρα!Αλήθεια,ξέρουμε τι μπορεί να πάθει ένα παιδί αν καταπιεί καπνό από τσιγάρο???Για ρίξτε μια ματιά:

Τί γίνεται αν το μωράκι σας καταπιεί τσιγάρο, φάει τσιγάρο ή το δείτε να μασουλάει καπνό ?

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όπως φαίνονται... Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει νικοτίνη η οποία μπορεί εσάς απλά να σας ζαλίζει οταν την καπνίζετε, όμως στα μωρά που έχουν τόσο μικρό βάρος μπορεί να αποβεί μοιραία ακόμα και μια μικρή ποσότητα καπνού !

Πρώτες Βοήθειες : Αν καταλάβετε οτι το παιδάκι σας έχει καταπιεί ή έχει μασουλήσει καπνό θα πρέπει να πάει το συντομότερο δυνατό στο νοσοκομείο και να ξεκινήσει διαδικασία πλύσης στομάχου και παραμονή στο νοσοκομείο για 24 ώρες. Αν δεν γίνει αυτό, ανάλογα και με την ποσότητα που έχει καταπιεί το παιδί υπάρχει κίνδυνος ακόμα και θανάτου ! Η νικοτίνη προκαλεί αρυθμία στην καρδιά, πράγμα πολύ επικίνδυνο.

Ο καπνός του (άκαυτου) τσιγάρου αποτελεί ένα από τα συχνότερα και πιο επικίνδυνα δηλητήρια που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ένα πακέτο τσιγάρα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού αποτελεί παιχνίδι για τα μικρά παιδιά και ο πρώτος τρόπος να το εξερευνήσουν είναι να το βάλουν στο στόμα τους. Ο καπνός του τσιγάρου και η νικοτίνη που περιέχει μπορεί να προκαλέσει εμέτους, διάρροιες, ταχυκαρδία, υπέρταση, σπασμούς, κώμα ακόμη και θάνατο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο καπνός απορροφάται ακόμη και από το βλεννογόνο του στόματος και μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες, ακόμη και αν δεν έχει καταποθεί. Η αντιμετώπιση της δηλητηρίασης με τσιγάρο είναι η πλύση στομάχου και η χορήγηση ενεργού άνθρακα, διαδικασίες που οπωσδήποτε πρέπει να γίνονται σε Νοσοκομείο. Στη συνέχεια το παιδί παραμένει στο Νοσοκομείο για 24 ώρες τουλάχιστον, ώστε να παρακολουθηθεί για πιθανές παρενέργειες.

Και ρωτώ: Συμβαίνει από άγνοια ή από αδιαφορία????Γιατί κάθε μέρα αντί να είμαστε ξέγνοιαστοι στο πάρκο και να απολαμβάνουμε το παιχνίδι μας,τρέχουμε να αρπάξουμε τις γόπες από τα χεράκια των παιδιών μας?????

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Διαφημίσεις

καθαρά έλλειψη παιδείας! υπάρχουν ακόμα και φορητά τασάκια στο εμπόριο όπου παίρνεις την γόπα σου και την πετάς σπίτι σου. δυστυχώς δεν έχουμε κανένα σεβασμό στο δημόσιο χώρο

ssttaa

βάλε και πόσα σκυλιά θα έχουν κάνει την ανάγκη τους κιόλας απο πάνω και βγάλε συμπέρασμα.....

και στις παραλίες πάντως είναι αποκρουστικό το θέαμα!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

βάλε και πόσα σκυλιά θα έχουν κάνει την ανάγκη τους κιόλας απο πάνω και βγάλε συμπέρασμα.....

και στις παραλίες πάντως είναι αποκρουστικό το θέαμα!

Τι σκυλιά μου λες τώρα,προχθες είδα γιαγιά να βάζει την εγγόνα της 4+ χρονών να κάνει την ανάγκη της σε τεχνητό γκαζόν μέσα στο πάρκο όπου κάθονται τα βρεφάκια!!!!:evil::evil::evil::evil::evil:

Τι σκυλιά μου λες τώρα,προχθες είδα γιαγιά να βάζει την εγγόνα της 4+ χρονών να κάνει την ανάγκη της σε τεχνητό γκαζόν μέσα στο πάρκο όπου κάθονται τα βρεφάκια!!!!:evil::evil::evil::evil::evil:

O χριστος και η παναγια....:shock::shock::shock::shock::shock:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Eίστε τυχερές όσες έχετε να αντιμετωπίσετε μόνο γόπες. Σε πολλά πάρκα υπάρχουν και σύριγγες. Θα έπρεπε να υπάρχουν δημόσιοι συλλέκτες αποτσίγαρων στα πάρκα, και αυτά να καθαρίζονται πού και πού από τους Δήμους... γιατί δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και τα περιττώματα των σκύλων που τις περισσότερες φορές δεν τα μαζεύουν οι ιδιοκτήτες, όπως ειπώθηκε πιο πάνω...

it's never too late to start all over again

• 1 month later...

αυτό είναι αλήθεια, στη γειτονιά της ξαδέρφης μου υπάρχει ένα υπέροχο πάρκο που δεν παίζει κανένα παιδάκι γιατί υπάρχουν ναρκομανείς και είναι τίγκα στις σύριγγες,άστεγοι που αποπατούν παντού και ζέχνει ο τόπος,ίσως λόγο εκλογών να το καθαρίσουν πάλι αλλιώς δεν πρόκειται

Και ρωτώ: Συμβαίνει από άγνοια ή από αδιαφορία????Γιατί κάθε μέρα αντί να είμαστε ξέγνοιαστοι στο πάρκο και να απολαμβάνουμε το παιχνίδι μας,τρέχουμε να αρπάξουμε τις γόπες από τα χεράκια των παιδιών μας?????

Κοιτα στο δικο μου σπιτι δεν υπηρξε ποτε καπνος και τσιγαρα και ουτε θα υπαρξει γιατι ειμαι μανιακη και πορωμενη αντικαπνιστρια (ναι ναι το σιχενομαι). Αλλα και αυτο που λες παλι νοημα δεν μου βγαζει. Και τι θα κανεις? Θα πεισεις τους εκατομμυρια καπνιστες να μην το πετανε κατω για να μην το πιανει το παιδι σου? Δεν γινονται αυτα. Κατω υπαρχουν ενα σωρο βρωμιες οχι μονο τα τσιγαρα. Οπως ειπαν και παρακατω στον δρομο θα βρεις απο καποτες και τσιγαρα μεχρι και συρριγες σε ορισμενες περιπτωσεις. Το παιδι σου ειναι μικρο απο οτι βλεπω. Μην τρελλενεσαι. Θα το μαθεις σιγα σιγα και δεν θα πιανει τετοια πραγματα. Οπως την εμαθα και εγω. Δεν μπορεις να σταματησεις τοσο κοσμο απο το να καπνιζει εξω και να τα πεταει κατω πως να το κανουμε. Δεν γινεται. Σε ελεγχομενους χωρους υπαρχουν μεγαλα τασακια, οκ. Στο παρκο τι θα κανει ο αλλος? Θα κουβαλαει το τασακι μαζι? Ωραια ιδεα και εγω μαζι σου, αλλα καθολου πρακτικη. Ποιο πρακτικο ειναι να το παρεις πιο ηρεμα και να καταλαβεις οτι θα μεγαλωσει το παιδι σου και δεν θα τα πιανει μονο του. Και εφοσων στο δικο σου σπιτι δεν κυκλοφορουν τσιγαρα δεν εχεις ουτε απο εκει κανενα αγχος.

Και εμενα εχει πιασει τσιγαρα απο κατω, της τα επερνα απαλα απο τα χερια και της ελεγα δηλητηριο, μη. Εμαθε. Και οπως ειπαν και παρακατω, μακαρι το χειροτερο που θα δουν τα παιδια σου στο παρκο να ειναι οι γοπες. Αλλου τα παιδια δεν εχουν παρκα να παιξουν.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Κοιτα στο δικο μου σπιτι δεν υπηρξε ποτε καπνος και τσιγαρα και ουτε θα υπαρξει γιατι ειμαι μανιακη και πορωμενη αντικαπνιστρια (ναι ναι το σιχενομαι). Αλλα και αυτο που λες παλι νοημα δεν μου βγαζει. Και τι θα κανεις? Θα πεισεις τους εκατομμυρια καπνιστες να μην το πετανε κατω για να μην το πιανει το παιδι σου? Δεν γινονται αυτα. Κατω υπαρχουν ενα σωρο βρωμιες οχι μονο τα τσιγαρα. Οπως ειπαν και παρακατω στον δρομο θα βρεις απο καποτες και τσιγαρα μεχρι και συρριγες σε ορισμενες περιπτωσεις. Το παιδι σου ειναι μικρο απο οτι βλεπω. Μην τρελλενεσαι. Θα το μαθεις σιγα σιγα και δεν θα πιανει τετοια πραγματα. Οπως την εμαθα και εγω. Δεν μπορεις να σταματησεις τοσο κοσμο απο το να καπνιζει εξω και να τα πεταει κατω πως να το κανουμε. Δεν γινεται. Σε ελεγχομενους χωρους υπαρχουν μεγαλα τασακια, οκ. Στο παρκο τι θα κανει ο αλλος? Θα κουβαλαει το τασακι μαζι? Ωραια ιδεα και εγω μαζι σου, αλλα καθολου πρακτικη. Ποιο πρακτικο ειναι να το παρεις πιο ηρεμα και να καταλαβεις οτι θα μεγαλωσει το παιδι σου και δεν θα τα πιανει μονο του. Και εφοσων στο δικο σου σπιτι δεν κυκλοφορουν τσιγαρα δεν εχεις ουτε απο εκει κανενα αγχος.

Και εμενα εχει πιασει τσιγαρα απο κατω, της τα επερνα απαλα απο τα χερια και της ελεγα δηλητηριο, μη. Εμαθε. Και οπως ειπαν και παρακατω, μακαρι το χειροτερο που θα δουν τα παιδια σου στο παρκο να ειναι οι γοπες. Αλλου τα παιδια δεν εχουν παρκα να παιξουν.

όλα αγαπητή μου είναι θέμα παιδείας σε αυτή την χώρα... υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν τα σκυλάκια τους βόλτα και έχουν και την σακουλα στο χέρι και μαζεύουν τις ακαθαρσίες.. όπως υπάρχουν και ζώα που βγάζουν βόλτα τα άλλα ζώα και άμα τους πεις ότι πάτησα τα κόπρανά σας σε βρίζουν και από πάνω... υπάρχουν καπνιστές που καπνίζουν σε πάρκο, έχουν μαζί μπουκαλάκι νερό που ρίχνουν και σβήνουν το τσιγάρο και το πετάνε στους κάδους σκουπιδιών που υπάρχουν στα πάρκα... άμα θέλουμε μπορούμε... άμα μάθουμε να σεβόμαστε τον δίπλα μας μπορούμε να κάνουμε τα πάντα...

πολλα αποτσιγαρα ειναι, δυστυχως, νεων παιδιων που πανε το βραδακι στα παρκα για βολτουλα και πινουν και καμια μπυριτσα και δυστυχως σπανε μετα και τα μπουκαλια...

τι να κανεις... θεωρειται κι αυτο μαγκια!

οι γονεις καλο θα ειναι να τα νουθετησουν καταλληλα.

τωρα βεβαια εχει τυχει στο παρκο να μας ρωτησουν καποιοι που ηταν χωρις παιδια αν μπορουν να καπνισουν. καταλαβαινεις οτι ειναι θεμα παιδειας!

εχει τυχει να δω γονεις να σβηνουν κατω το τσιγαρο και να το πετανε στον καδο!

δεν ειναι ολα απογοητευτικα!

Διαφημίσεις

Θα συμφωνησω μαζι σου .

Ναι σιγουρα ειναι θεμα παιδειας , ομως οταν δεν υπαρχουνε τασακια στα παρκα ο αλλος που θα σβησει το τσιγαρο του ??? στην τελικη δεν καπνιζει σε κλειστο χωρο οπου ειναι απαγορευμενο , εξω καπνιζει . Δεν ειναι παντα θεμα ανθρωπων αλλα και πολιτειας , ας βαλουνε μεγαλα τασαακια για να μπορουνε οι καπνιζοντες να σβηνουνε τα τσιγαρα τους .Αποεκει και περα εμενα προσωπικα ποτε τα παιδια μου δεν επιασαν γοπες (ισως τυχαιο δεν λεω ), αλλα και παλι θεωρω οτι υπαρχουνε στα παρκα πολυ σοβαρατερα πραγματα και δηλητηρια σε καποια παρκα παρα 3-4 αποτσιγαρα . Τις συριγγες θεωρω το νο1 εγω και εκει παλι δεν βλεπω την πολιτεια να κανει τιποτα , υπνο βαθη και αδιαφορια.

Να σημειωσω οτι δεν ειμαι καπνιστρια εδω και 6,5 χρονια .

QRyOp2.png

Λίγοι καπνιστές έχουν συναισθηση ότι το να πετάνε το τσιγάρο χύμα δεν είναι σωστό (δεν το περιορίζω μόνο στα πάρκα ή στους χώρους που κινούνται τα παιδιά αλλά και στον δρόμο κλπ). Αυτό είναι βέβαια θέμα παιδείας,

αλλά όπως είπε η ελ αναγκαστικά τα δικά μας παιδιά θα πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε να μη τις μαζεύουν και βλεβαια να μην τις βάλουν στο στόμα. Όχι μόνο τις γόπες, αλλά ότι βρουν κάτω. και βέβαια να έχουμε τα μάτα μας 114.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Θα συμφωνησω μαζι σου .

Ναι σιγουρα ειναι θεμα παιδειας , ομως οταν δεν υπαρχουνε τασακια στα παρκα ο αλλος που θα σβησει το τσιγαρο του ??? στην τελικη δεν καπνιζει σε κλειστο χωρο οπου ειναι απαγορευμενο , εξω καπνιζει . Δεν ειναι παντα θεμα ανθρωπων αλλα και πολιτειας , ας βαλουνε μεγαλα τασαακια για να μπορουνε οι καπνιζοντες να σβηνουνε τα τσιγαρα τους .Αποεκει και περα εμενα προσωπικα ποτε τα παιδια μου δεν επιασαν γοπες (ισως τυχαιο δεν λεω ), αλλα και παλι θεωρω οτι υπαρχουνε στα παρκα πολυ σοβαρατερα πραγματα και δηλητηρια σε καποια παρκα παρα 3-4 αποτσιγαρα . Τις συριγγες θεωρω το νο1 εγω και εκει παλι δεν βλεπω την πολιτεια να κανει τιποτα , υπνο βαθη και αδιαφορια.

Να σημειωσω οτι δεν ειμαι καπνιστρια εδω και 6,5 χρονια .

Αχ, θα σε προσκαλέσω στη παιδική χαρά του Εύξεινου Πόντου. Έχω μαζέψει τα άπειρα σκουπίδια (ναι πήγα 2 φορές με γάντια και τσάντες γιατί δεν μου αρέσει να κλαίγομαι για το πόσο άχρηστο δήμο έχουμε). και τις άπειρες γόπες. Σκουπίδια δεν έχουμε πια, αλλά από γόπες... Εδώ οι ίδιοι οι γονείς έρχονται με το τέκνο τους, καπνίζουν και πετάνε τη γόπα.

Πράγματι ούτε σε εμάς έχει βαλει ο δήμος τασάκια, αλλά λύσεις υπάρχουν και άπτεται στον καθένα να βρει τη δικιά του:

- Σβήνει το τσιγάρο στο χώμα και μετά το βάζει σε μια χαρτοπετσέτα και το πετά όπου πρέπει.

- Φέρνει φορητό τασάκι

- Πετά τη γόπα σε ένα μουκαλάκι με λίγο νερό και μετά στα σκουπίδια.

κλπ κλπ κλπ

Οι δήμοι ή το κράτος δεν λειτουργούν ως γνωστόν, και στο μέλλον θα δούμε τα χειρότερα. Έμείς όμως σαν πολίτες και σαν άτομα καλούμαστε να αναπληρώσουμε το κενό όσο μπορούμε.

Δρόμους δεν μπορώ να στρώσω, σχολεία δεν μπορώ να κτίσω, νοσοκομεία δεν μπορώ να επανδρώσω.

Αλλά σαν μονάδα, σαν άνθρωπος με νοημοσύνη, θέληση και ενδιαφέρον για τα παιδιά μου και τον εαυτό μου θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να βελτιώσω μια κατάσταση.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

όλα αγαπητή μου είναι θέμα παιδείας σε αυτή την χώρα... υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν τα σκυλάκια τους βόλτα και έχουν και την σακουλα στο χέρι και μαζεύουν τις ακαθαρσίες.. όπως υπάρχουν και ζώα που βγάζουν βόλτα τα άλλα ζώα και άμα τους πεις ότι πάτησα τα κόπρανά σας σε βρίζουν και από πάνω... υπάρχουν καπνιστές που καπνίζουν σε πάρκο, έχουν μαζί μπουκαλάκι νερό που ρίχνουν και σβήνουν το τσιγάρο και το πετάνε στους κάδους σκουπιδιών που υπάρχουν στα πάρκα... άμα θέλουμε μπορούμε... άμα μάθουμε να σεβόμαστε τον δίπλα μας μπορούμε να κάνουμε τα πάντα...

Αυτό ακριβώς...δεν με ενοχλεί τόσο το θέμα βρωμιάς αλλά το ότι είναι πολύ επικίνδυνο αν το βάλει στο στόμα και δεν το προλάβω...

σίγουρα είναι θέμα παιδείας,πριν δύο χρόνια κοιτάω απ το παράθυρο μου και βλέπω μαμά με πεντάχρονο παιδί να περνουν μπροστά απ το σπίτι μου και το παιδί να πετάει κουτί απο παγωτό μέσα στην αυλή μου και να φτύνει το σκύλο μου που γαύγιζε,η μάνα στη κοσμάρα της.Ντύνομαι και τρέχω και τους προλαβαίνω,αρπάζω το μικρό και ουρλιάζω γιατί το κανες αυτό?εγώ πετάω σκουπίδια σπίτι σου?? εδέησε και μίλησε η μάνα και της έκανα απίστευτο καυγά,μάζεψε τα βρεγμένα της και έφυγε,είναι δυνατόν αυτό το παιδί να γίνει ποτέ σωστός και συνειδητοποιημένος πολίτης???

Διαφημίσεις

σίγουρα είναι θέμα παιδείας,πριν δύο χρόνια κοιτάω απ το παράθυρο μου και βλέπω μαμά με πεντάχρονο παιδί να περνουν μπροστά απ το σπίτι μου και το παιδί να πετάει κουτί απο παγωτό μέσα στην αυλή μου και να φτύνει το σκύλο μου που γαύγιζε,η μάνα στη κοσμάρα της.Ντύνομαι και τρέχω και τους προλαβαίνω,αρπάζω το μικρό και ουρλιάζω γιατί το κανες αυτό?εγώ πετάω σκουπίδια σπίτι σου?? εδέησε και μίλησε η μάνα και της έκανα απίστευτο καυγά,μάζεψε τα βρεγμένα της και έφυγε,είναι δυνατόν αυτό το παιδί να γίνει ποτέ σωστός και συνειδητοποιημένος πολίτης???

Άσχετο..........βρε αντιγόνη!!!!!!!!!!!!!

Άρπαξες το παιδί και του ούρλιαξες??????????:confused::confused::confused:

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Sorry, αλλά νομίζω ότι την μάνα έπρεπε να πιάσεις όχι το 5χρονο!!! παιδί φίλης μου ήρθαν στο σπίτι, το παιδάκι γύρω στα 6, έφαγε ένα σοκολατάκι και με ρωτάει το παιδάκι "που έχετε την ανακύκλωση?" επαναλαμβάνω ότι το θέμα είναι καθαρά η παιδεία που έχει ο καθένας μας και την δίνει και στα παιδιά του.. φίλη μου σε συμβουλεύω αν σου τύχει ανάλογο περιστατικό χώστα στον γονιό, όχι στο παιδάκι!!!

εννοείται οτι τα έχωσα στη μάνα μετά,η οποία είχε προχωρήσει μπροστά,ο δε μικρός με είδε οτι τον κοιτάω απ το παράθυρο και πέταξε με δύναμη το παγωτό με αποτέλεσμα ο φρεσκοβαμμένος μου τοίχος να γίνει με καφέ πιτσιλιές!!όταν άρχισα να φωνάζω εκείνη συνέχισε να περπατάει μέχρι που πήγα μπροστά της και έγινε χαμός.Σημείωση οτι η μητέρα όπως έμαθα αργότερα είναι υπάλληλος στο Υπουργείο Πολιτισμού!

το καλύτερο όμως που έχω ζήσει είναι συγγενικό μου ζευγάρι που στο γάμο έγραψε στο προσκλητήριο ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ,όταν όμως έκαναν παιδι το κουβαλούσαν παντού χωρίς να ασχολούνται μαζί του,αποτέλεσμα ΑΠΕΙΡΕΣ ζημιές στα ξένα σπίτια

Γειά σας κ από εμένα, μόλις διάβασα τον τίτλο του θέματος είπα εδώ είμαστε. Συμβαίνει κ με μένα το ίδιο που έχω αγανακτήσει σε όποιο δημόσιο πάρκο κ παιδική χαρά πάω που βρίσκω γόπες κλπ κ ο μικρός μου τα πιάνει. Τον μαλώνω αλλά κάποια στιγμή δεν θα προλάβω να το δώ κ θα το βάλει στο στόμα.

Συμφωνώ με το μέλος που ανέφερε παραπάνω ότι όλα αυτά τα μέρη γίνονται το βράδυ στέκια για παρεούλες, ζευγαράκια κλπ κλπ, αλλά συμφωνώ ακόμα περισσότερο με το μέλος που μιλάει για τους ίδιους τους γονείς που βάζουν το παιδί τους στην κούνια κ αυτοί κάνουν το τσιγαράκι τους κ μετά το πετάνε κάτω. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, δεν έχω τίποτα με τους καπνιστές - ζούσα κ ζώ σε οικογένεια καπνιστών, ασχέτως αν εγώ την γλίτωσα.

Βέβαια πρώτο μέλημα θα έπρεπε να ναι κ του δήμου πέρα από το να τα καθαρίζει συχνά αλλά να έχει κ κάδους. Στα περισσότερα πάρκα έχει το στήριγμα αλλά λείπει ο κάδος με αποτέλεσμα ένα σνακ ένα νερό ένα μωρομάντηλο να πρέπει να το κουβαλάς μέτρα μακρυά για να βρείς μεγάλο κάδο να τα πετάξεις. Αλλά θα μου πεις κ αυτούς τους έρημους τους κάδους κάποιας "μεγάλα" παιδιά τους κάνουν μέσο εκτόνωσης των νεύρων κ ανησυχιών τους χτυπώντας τους κλπ. Πόσες φορές έχω δεί να καταστρέφουν κάδους, κολωνάκια κλπ κ αν τους πεις τίποτα σου λένε κ κοίτα τη δουλειά σου εσύ.

Το θέμα είναι να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη φροντίδα για αυτούς τους χώρους. Ας μη θέσω κ το θέμα της ασφάλειας που όλες οι κούνιες, τσουλήθρες κλπ στα πάρκα είναι από σχεδόν χαλασμένα εώς κατεστραμμένα.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο...και μένα ο γιος μου δύο φορές έχει πιάσει γόπα και την κρατάει σαν τρόπαιο.

Έχω ορκιστεί πως θα κάνω φασαρία αν δω γονέα που καπνίζει να το σβήνει μέσα στο πάρκο και όχι έξω...

Όμως πράγματι, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;;;;;:confused:

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Το πρόβλημα είναι τεράστιο...και μένα ο γιος μου δύο φορές έχει πιάσει γόπα και την κρατάει σαν τρόπαιο.

Έχω ορκιστεί πως θα κάνω φασαρία αν δω γονέα που καπνίζει να το σβήνει μέσα στο πάρκο και όχι έξω...

Όμως πράγματι, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;;;;;:confused:

Δυστυχώς μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε ή να βριζόμαστε και δυστυχώς να γινόμαστε και γραφικές ... και εγώ με το τσιγάρο έχω ένα μόνιμο άγχος.. ήμουν καπνίστρια πριν μείνω έγκυος και με το που έμεινα το έκοψα.... επειδή φίλη μου είναι γιατρός όντως υπάρχει ενδεχόμενο θανάτου εάν παιδί μασήσει τον καπνό... ενός φιλικού μου ζευγαριού που έπιασαν το παιδί με το τσιγάρο στο χέρι (το είχε βρει στην τσάντα της μαμάς της, που του είχε γυρίσει την πλάτη για 1 λεπτό) το έτρεξαν στο Παίδων γιατί δεν ήξεραν εάν το είχε βάλει στο στόμα και προληπτικά και μόνο του έκαναν πλύση στομάχου και χορήγηση άνθρακα.... στο κάτω κάτω βρε κορίτσια να ρωτήσω και κάτι.. ο άλλος δεν με σέβεται ούτε εμένα ούτε το παιδί μου και καπνίζει και πετάει τα αποτσίγαρα στην παιδική χαρά, όχι μόνο απέξω αλλά και μέσα με κίνδυνο να πεθάνει ένα παιδάκι.. θα τον λυπηθώ κιόλας και θα πρέπει να δείξω και τακτ??? αν όλοι το έκαναν αυτό (να πρέπει να εφαρμοστούν τα αυτονόητα δηλαδή) θα ήμασταν και καλύτερα ως κοινωνία....

Δυστυχώς μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε ή να βριζόμαστε και δυστυχώς να γινόμαστε και γραφικές ... και εγώ με το τσιγάρο έχω ένα μόνιμο άγχος.. ήμουν καπνίστρια πριν μείνω έγκυος και με το που έμεινα το έκοψα.... επειδή φίλη μου είναι γιατρός όντως υπάρχει ενδεχόμενο θανάτου εάν παιδί μασήσει τον καπνό... ενός φιλικού μου ζευγαριού που έπιασαν το παιδί με το τσιγάρο στο χέρι (το είχε βρει στην τσάντα της μαμάς της, που του είχε γυρίσει την πλάτη για 1 λεπτό) το έτρεξαν στο Παίδων γιατί δεν ήξεραν εάν το είχε βάλει στο στόμα και προληπτικά και μόνο του έκαναν πλύση στομάχου και χορήγηση άνθρακα.... στο κάτω κάτω βρε κορίτσια να ρωτήσω και κάτι.. ο άλλος δεν με σέβεται ούτε εμένα ούτε το παιδί μου και καπνίζει και πετάει τα αποτσίγαρα στην παιδική χαρά, όχι μόνο απέξω αλλά και μέσα με κίνδυνο να πεθάνει ένα παιδάκι.. θα τον λυπηθώ κιόλας και θα πρέπει να δείξω και τακτ??? αν όλοι το έκαναν αυτό (να πρέπει να εφαρμοστούν τα αυτονόητα δηλαδή) θα ήμασταν και καλύτερα ως κοινωνία....

Όχι, εγώ δεν ντρέπομαι καθόλου...τι πάει να πει τακτ; και σιγά μη σέβονται εμάς και τα παιδιά μας...εδώ δεν σέβονται τα δικά τους και καπνίζουν μέσα στα πρόσωπά τους...κι εγώ κάπνιζα πριν μείνω έγκυος αλλά μετά το έκοψα...

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Χθες έβγαλα μια γόπα από το στόμα του ενός έτους παιδιού μου.

Τί να πεις για αυτή τη χώρα;;;

Κουράστηκα και να βρίζω.

Nothing you would take... Everything you gave...