Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΘΗΛΑΖΕΙ ΠΟΛΥ!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νέα στο forum αν και το παρακολουθουσα απο την αρχή της εγκυμοσυνης μου. Έχω ενα κοριτσάκι 34 ημερών και το θηλάζω αποκλειστικά.

Απο την πρώτη εβδομάδα το μωρό έτρωγε καθε 2,5 με 3 ώρες και το πολύ 20 λεπτάκια. Εδώ και 3 μέρες το μωρό θηλάζει πάρα πολύ ώρα. 45 λεπτά το λιγότερο. Κοιμάται στο στήθος και οταν την βάζω να ρευτεί και όταν καταλαβαίνει ότι δεν τρώει βάζει τα κλάμματα, χτυπιέται πάνω στο στήθος και βάζει όλο το χέρι μες στο στόμα οπότε και την ξαναβάζω στο στήθος. Η συχνότητα έχει μειωθεί και μπορεί να τρώει και μια ώρα μετά τον θηλασμό. Οι πάνες είναι αμέτρητες τουλάχιστον 10 βρεγμένες και 6 με κακάκια. Αυτό που με ανυσηχεί είναι μήπως τρώει πολύ γιατί τις πρώτες 3 βδομάδες που την ζυγίζω χωρίς να τρώει τόσο είχε πάρει πολλά γραμμάρια (την 1η 250γρ, την 2η 340γρ και την 3η 230γρ). Με τόσο φαί έχει και πολύ λόξυγκα το γλυκούλι μου και δε ξέρω τι να κάνω!

Θα την ζυγίσω την Τετάρτη να δώ τι γίνεται αλλά αν έχετε καμμία συμβουλή καλοδεχούμενη!!!!!:idea:

Διαφημίσεις

Να σου ζησει το μωρακι σου.

Μαλλον περνατε αλμα αναπτυξης.Βαζε το μωρακι σου στο στηθος οποτε θελει και για οσο θελει.Τα αλματα αναπτυξης κρατανε περιπου 3 με 4 μερες.Απο τη στιγμη που οι πανες σας ειναι τοσες σημαινει οτι το μωρακι τρωει καλα.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Δεν ηξερα οτι υπαρχει αλμα αναπτυξης.Μολις τελειωσα απι 1,5 ωρα θηλασμο και το μονο που με προβληματιζει ειναι ποτε θα προλαβει να γεμισει παλι το στηθος καθοτι μου τα αδειασε....Υπομονη εχω απεριοριστη για το μωρακι μου....Να ειναι καλα και ας τρωει οσο θελει τωρα που μου ειπατε οτι ειναι φυσιολογικο!!!

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Δεν ηξερα οτι υπαρχει αλμα αναπτυξης.Μολις τελειωσα απι 1,5 ωρα θηλασμο και το μονο που με προβληματιζει ειναι ποτε θα προλαβει να γεμισει παλι το στηθος καθοτι μου τα αδειασε....Υπομονη εχω απεριοριστη για το μωρακι μου....Να ειναι καλα και ας τρωει οσο θελει τωρα που μου ειπατε οτι ειναι φυσιολογικο!!!

Έλενα να σου ζήσει!

Μην σε απασχολεί το άδειο στηθος! Το στηθος δεν ειναι ουροδοχος κυστη για να γεμίζει και να αδειάζει. Ειναι αδενας που παράγει γάλα ανάλογα με τη ζήτηση, δηλαδη όσο θηλάζει το μωρο, τόσο γάλα παράγεται τη στιγμη που το μωρο ειναι στο στηθος.

Το γεγονός οτι το στηθος φαίνεται γεμάτο ειναι γιατι αποθηκευει μια πολυ μικρη ποσότητα γάλακτος, αλλα όσο αδειάζει τόσο καλύτερα για την παραγωγη σου. Για την ακρίβεια όταν υπαρχει αχρησιμοποιητο γάλα στο στηθος (δηλαδη εχουμε πρησμενο στηθος) ο οργανισμός παίρνει μήνυμα να μην παράγει άλλο γιατι δεν χρειάζεται!

Δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα αλλα το συμπέρασμα ειναι οτι όσο το μωρο ειναι στο στηθος θα πίνει γάλα χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε να γεμίσει το στηθος!

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Mη σε ανησυχει παντα θα εχεις γαλα για το μωρακι σου ακομα κ οταν νομιζεις πως το στηθος σου ειναι αδειο.

Καθε μωρακι εχει τους ρυθμούς του.

Ο γιος μου θηλαζε επί 1 ωρα και 45 λεπτά τουλάχιστον, σε καθε γευμα (ανά τρίωρο περίπου). Αυτό κράτησε εξι μήνες.

Η κορη μου θηλαζε για 20 λεπτά κάθε μια-μιαμιση ώρα.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, απλά ακολούθησε τους ρυθμούς του μωρού. Ειναι λογικό τα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά να παιρνουν αρκετό βαρος τους πρώτους μήνες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

εμενα ειχε τυχει να θηλαζει και 3ωρες συνεχομενες ισως και 4,,,ξεκιναγε στις 2 σταματαγε στις 6:lol:,,,αυτο το εκανε συχνα το πρωτο 2μηνο υστερα εμενε το πολυ καμια ωριτσα...κοινως θηλαζε οοολη μερα

ειχα υπομονη και ενιωθα οτι ηξερε τι εκανε οταν δε, ειδα οτι παιρνει καλο βαρος λερωνει τις πανες που πρεπει το αφησα τελειως πανω του,,

το προβλημα το ειχαμε οταν καποια στιγμη αρχιζα να κοιταω ρολογια,,ποσο καθεται, καθε ποτε τρωει κλπ

οσο του ειχα απολυτη εμπιστοσυνη ολα καλα μολις ξεκινουσα με προγραμματα ο θηλασμος απειλουταν

Καλημέρα!

Πω πω και εγω ειχα ανχωθεί για την 1,5 ωρα που θηλάζει και εσεις μου λέτε για 3 και 4 ώρες! Σήμερα την άφησα να φάει όσο ήθελε χωρίς να κοιτάω ρολόι κάτι που έπρεπε να είχα σταματήσει εδώ και καιρό. Νόμιζα κιόλας οτι πρέπει να περιμένω να γεμίσει το στήθος...κάτι που ήταν παντελώς λάθος απο οτι μου γράψατε. Απλά μετά το φαγάκι το κοριτσάκι μου βρυχάται και κάνει κάτι ήχους που με ανυσηχούν! Επιπλέον επειδή κατά την διάρκεια του θηλασμού κοιμάται 5-6 φορές και ξυπνάει αμέσως μόλις την σηκώνω να ρευτεί μου βάζει το κλάμα το παραπονιαρικο, παίρνει και την αντίστοιχει φατσούλα οπότε την ξαναβάζω να φάει χωρίς να προλάβει να ρευτεί. Όταν τρώει σε τόσο χαλαρό ρυθμό βλέπω ότι δε ρεύεται και δε ξέρω αν οι ήχοι που ακολουθούν είναι απο αυτό!

Πάντως μετά τις απαντήσεις σας έχει αλλάξει και η ψυχολογια μου και είμαι πολύ χαλαρή! Ευχαριστώ...

καλημέρα μανούλες!

τί κάνετε;;

μπήκα να μοιραστώ κι εγώ μαζί σας την καθημερινότητά μας με την 22 ημερών κόρη μας!

τη θηλάζω αποκλειστικά.

μέχρι πριν 3 μέρες έτρωγε και αμέσως κοιμότανε!

συνήθως 3-4 ώρες κοιμότανε!

έτρωγε αρχικά 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια το μείωσε στο μισάωρο και στα 20'

από την Τρίτη ξεκίνησε άλλο πρόγραμμα!

τρώει κανονικά και κοιμάται αλλά από το απόγευμα και μετά μπορεί να μείνει και 5 και 6 ώρες ξύπνια.

παράδειγμα χτες ξύπνησε στις 6 παρά το απόγευμα(είχε κοιμηθεί σχεδόν 5 ώρες) και ξανακοιμήθηκε στις 11 το βραδι!

το διάστημα αυτό γκρίνιαζε,την έπαιρνε ο ύπνος και κοιμότανε για λίγο και μόλις την άφηνε ξυπνούσε κλπ κλπ

εν τέλει κοιμήθηκε στις 11 αφού είχε φάει ήδη 2 φορές

και ξύπνησε στις 2.30 ξαναέφαγε και κοιμήθηκε στις 5 παρά το πρωι

ξύπνησε πάλι στις 8.30 έφαγε και από τότε 9.30 περίπου κοιμάται

η γιατρός είπε ότι τρώει πολύ!πήρε 800 γρ σε δύο βδομάδες

όντως το βλέπω κι εγώ στις πάνες της!

μπορεί να φάει και σε 1' να έχει λερωθεί και μετά πάλι να πεινάει

το θέμα μου δεν είναι τόσο ο θηλασμός όσο το γεγονός ότι δεν έχω κουμπί να πατήσω ώστε να κοιμάμαι μαζί της τη μέρα με αποτέλεσμα το απογευμα να έχω κλατάρει!!!

δε ξέρω αν σας μπέρδεψα

πείτε μου τη γνώμη σας!

σας ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

ό,τι περιγράφεις ειναι φυσιολογικό

φυσιολογικό ειναι ενα νεογέννητο να κοιμαται πολύ, φυσιολογικό ειναι να κοιμαται και λίγο

επίσης φυσιολογικό ειναι να θελει να κοιμαται με τη μανούλα ή στην αγκαλιά

τα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά ειναι φυσιολογικό να παρουν πολύ βάρος τους πρωτους μήνες. δεν ανησυχούμε, ούτε τα βάζουμε σε... διαιτα! :D

η μανούλα καλό θα ειναι να ξεχάσει ωράρια και να προσπαθεί να κοιμάται (ή τουλάχιστον να ξεκουράζεται) όταν κοιμάται το μωρό ;)

όλα σουπερ! μια χαρά πατε!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

το θέμα μου δεν είναι τόσο ο θηλασμός όσο το γεγονός ότι δεν έχω κουμπί να πατήσω ώστε να κοιμάμαι μαζί της τη μέρα με αποτέλεσμα το απογευμα να έχω κλατάρει!!!

δε ξέρω αν σας μπέρδεψα

πείτε μου τη γνώμη σας!

σας ευχαριστώ!

Όποτε κλατάρεις, θα παίρνεις τη μικρούλα στο κρεβάτι σου και θα τη βάζεις να θηλάζει ξαπλωμένη κι εσύ θα κοιμάσαι! Θα δεις τη ζωή με άλλο μάτι, πίστεψέ με! Μπορείς να το καθιερώσεις και τη νύχτα αν σε βολεύει, αν όχι, βοηθάει απίστευτα να κοιμάσαι έτσι το μεσημέρι. Δες εδώ πώς θα θηλάζετε ξαπλωμένες

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1398315&postcount=34

HXuSp2.pngaS46p2.png

είναι όλα φυσιολογικά....όντως...όλες όσες γεννήσαμε κοντά σε μέρες τα ίδια βιώνουμε!

απλά με προβλημάτισε επειδή άρχισε τις τελευταίες 2-3 μερες να μην κοιμάται το απόγευμα

επίσης,βρυχάται κάποιες φορές μετά από φαγητό...ειναι καλό αυτό;;:-P

όσο για τη στάση θηλασμού ξαπλωμένη,αυτό κάνω,δεν κοιμάμαι βέβαια γιατί δεν μπρώ να αφεθω έχοντάς την στο στήθος

και τις πιο πολλές φορές θέλει να πιπιλίσει και να φάει ταυτόχρονα κι όταν έχει κουράσει τις θηλές είναι ερεθισμενες και πονάνε!

απλά με προβλημάτισε επειδή άρχισε τις τελευταίες 2-3 μερες να μην κοιμάται το απόγευμα

Mεγαλώνει!:D

όσο για τη στάση θηλασμού ξαπλωμένη,αυτό κάνω,δεν κοιμάμαι βέβαια γιατί δεν μπρώ να αφεθω έχοντάς την στο στήθος

να αφεθείς, πώς καταφέρνεις και μένεις ξύπνια ενώ είσαι ξαπλωμένη και θηλάζεις; την ώρα του θηλασμού παράγονται ορμόνες που σε χαλαρώνουν και νυστάζεις. Αν ξαπλώσεις και προσπαθείς να μείνεις ξύπνια, μου φαίνεται σαν μαρτύριο! Βάλε μαξιλάρια πίσω από την πλάτη της, δεν κινδυνεύει ούτε να πέσει (ειναι πολύ μικρή ακόμα, αργότερα θα πρέπει να έχεις το νου σου, να βάζεις μαξιλάρι που δεν θα μπορεί να το μετακινήσει εύκολα ή κάγκελο), αλλά ούτε και να το πλακώσεις. Στις μαμάδες που θηλάζουν και κοιμούνται μαζί με το μωρό τους συντονίζονται οι κύκλοι του ύπνου τους με αυτούς του μωρού και εκτός αυτού είναι και σε περισσότερη εγρήγορση, κάνουν περισσότερο ελαφρύ ύπνο και μπορούν να ανταποκριθούν στην παραμικρή αντίδραση του μωρού τους.

και τις πιο πολλές φορές θέλει να πιπιλίσει και να φάει ταυτόχρονα κι όταν έχει κουράσει τις θηλές είναι ερεθισμενες και πονάνε!

να προσέχεις την τοποθέτηση, αν βλέπεις ότι δεν πιάνει σωστά να το διακόπτεις και να το ξανατοποθετείς. Αν πονάνε μετά το θηλασμό βοηθάει να τις αλείψεις με λίγο μητρικό γάλα.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Να σου ζησει το μωρακι!

Το ιδανικοτερο θα ηταν να το βαζεις στο στηθος οποτε σου ζηταει και να μην του δωσεις μπιμπερο.Ακομα ειναι πολυ μικρουλι και μπορει να παθει συγχιση θηλων και μετα να μην θελει το στηθος σου.Προσωπικα το θηλαστρο το θεωρω μεγαλυτερη ταλαιπωρια.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

πολύ ωραία...

να σας ρωτήσω και κάτι άλλο...

μήπως βοηθήσει να βγάζω δικό μου γάλα να της δίνω με το μπιμπερό;

όχι όλα τα γεύματα,τα βραδινά!

και πόσο να βγάλω;

εγω παλι θα σου το προτεινα.Βγαλε μεχρι να αδειασουν τα στηθη σου. Για το ποσο πρεπει να φαει ειναι αναλογα. Ειναι καλο γιατι ετσι ξεκουραζεσαι και εσυ λιγο , ενω παραλληλα δινεις και την χαρα στο μπαμπα να ταισει το μωρακι του και να δεθει μαζι του. εγω παντα το εκανα για τα βραδυνα γευματα αυτο 'η οταν επρεπε να βγω μονη μου απο το σπιτι για καποια δουλεια. ( το εδινε καποιος αλλος το γαλα).

Η πρωτη μου κορη παντος ηταν στη κυριολεξια ερωτευμενη με το στηθος μου. Το ειχε συνεχεια. Ουτε ηξερα ποτε ετρωγε, ποτε το ειχε για πιπιλα( την οποια δεν εβαλε ποτε στο στομα της), ποτε για να ηρεμησει απο τους κολικους. Το στηθος μου ηταν το φαρμακο για ολα.Μεχρι που θηλαζα και ετρωγα ταυτοχρονα τις περισσοτερες φορες. Φυσικα στα διδυμα υπηρχε στρατιωτικο ωραριο γιατι η μαμα αγελαδα ειχε κλαταρει . Παρόλα ομως που εδωσα και μπιμπερο δικο μου γαλα ουτε σύγχυση θηλων επαθαν ουτε τιποτα. Ισως μαλιστα εμαθαν να μην εχουν και ιδιοτροπιες . (Πραγμα που ενθαρρύνω καθημερινα σε πολλα θέματα.)

καλη επιτυχια

Fwfvp2.png

yNy5p2.png

πολύ ωραία...

να σας ρωτήσω και κάτι άλλο...

μήπως βοηθήσει να βγάζω δικό μου γάλα να της δίνω με το μπιμπερό;

όχι όλα τα γεύματα,τα βραδινά!

και πόσο να βγάλω;

Γιατι σκέφτεσαι οτι θα βοηθήσει;

Σκέψου το εξής: αρχικά πρέπει να παοστειρωσεις το θηλαστρο και όπου θα φυλαξεις το γάλα καθώς και μπιμπερο. Μετα πρέπει να βρεις χρόνο για άντληση ή μάλλον αντλησεις καθώς δεν ξέρεις αν θα μπορέσεις να μαζέψεις την ποσότητα που θέλεις με την μια φορα. Στη συνέχεια θα πρέπει κάθε φορα που ξυπνάει το μωρο το βράδυ εσυ ή ο μπαμπάς (ο οποίος κατα πιθανοτητα δε θα ακούσει καν το μωρο άρα πάλι εσυ θα σηκωθεις) να ετοιμάζεις το γάλα!

Ειναι πολυ κουραστική διαδικασία και δεν καταλαβαίνω τι όφελος θα έχεις.

Επειδη κάποια μωρα δεν έχουν πάθει σύγχυση θηλών με το μπουκάλι δεν σημαίνει οτι το δικο σου δε θα πάθει!

Τέλος, το μωρο που ξυπνάει για να θηλασει δεν καταλαβαίνει γιατι η μαμα του δεν ειναι διαθέσιμη και το ταιζει απο το μπουκάλι!

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 1 month later...
με τη μικρή σου τι έκανες που ήθελε όλη την ώρα το στήθος σου? Αντιμετωπίζω το ίδιο με τον 1 μηνός γιο μου.Δεν μπορώ να πάω πουθενά. Κάθε μια ώρα με θέλει εκεί

Εμένα ακόμα και τώρα που κλείσαμε τους 3 μήνες θηλάζει κάθε 2ωρο και επειδή δεν αισθάνομαι καλά να βγώ και να θηλάζω εκτός σπιτιού οι μετακινήσεις περιορίζονται μόνο στα σπίτια των παπούδων! Δεν πηγαίνω πουθενά και εγώ με εξαίρεση 1 μισάωρο την εβδομάδα που βγαίνω και κάνω εξωτερικές δουλειές με την ταχύητα του φωτός ενώ την κρατάει ο άντρας μου. Το θέμα όμως δεν είμαστε εμείς αλλά τα μωράκια μας. Θα δείς οτι θα φτιάξει σε λίγο καιρό το πρόγραμμα του και ίσως προλαβαίνεις να βγαίνεις που και που. Εμένα πάντως στην αρχή που θήλαζα ανα 1 ώρα δεν ήθελε να πίνει συνέχεια γάλα αλλά νύσταζε και θήλαζα λίγο για να κοιμηθεί. Οπότε τώρα μια ώρα αφού θηλάσω και ξέρω ότι νυστάζει την βάζω σε στάση θηλασμού και την νανουρίζω με μια πιπιλίτσα για λίγο και τσουκ κοιμάται. Οπότε ούτε το μωρό είναι εκνευρισμένο που δεν μπορεί να κοιμηθεί ούτε και εγώ δίνω με το παραμικρό κλάμα το στήθος μου! Είναι πολύ μικρουλάκι ακόμα κάνε υπομονή!

Εμένα ακόμα και τώρα που κλείσαμε τους 3 μήνες θηλάζει κάθε 2ωρο και επειδή δεν αισθάνομαι καλά να βγώ και να θηλάζω εκτός σπιτιού οι μετακινήσεις περιορίζονται μόνο στα σπίτια των παπούδων! Δεν πηγαίνω πουθενά και εγώ με εξαίρεση 1 μισάωρο την εβδομάδα που βγαίνω και κάνω εξωτερικές δουλειές με την ταχύητα του φωτός ενώ την κρατάει ο άντρας μου. Το θέμα όμως δεν είμαστε εμείς αλλά τα μωράκια μας. Θα δείς οτι θα φτιάξει σε λίγο καιρό το πρόγραμμα του και ίσως προλαβαίνεις να βγαίνεις που και που. Εμένα πάντως στην αρχή που θήλαζα ανα 1 ώρα δεν ήθελε να πίνει συνέχεια γάλα αλλά νύσταζε και θήλαζα λίγο για να κοιμηθεί. Οπότε τώρα μια ώρα αφού θηλάσω και ξέρω ότι νυστάζει την βάζω σε στάση θηλασμού και την νανουρίζω με μια πιπιλίτσα για λίγο και τσουκ κοιμάται. Οπότε ούτε το μωρό είναι εκνευρισμένο που δεν μπορεί να κοιμηθεί ούτε και εγώ δίνω με το παραμικρό κλάμα το στήθος μου! Είναι πολύ μικρουλάκι ακόμα κάνε υπομονή!

Δεν ειναι καλο να περιορίζεσαι ούτε εσυ ούτε το μωρο σου στις μετακινήσεις σας!!! Και για την δικη σου ψυχολογια ειναι κακο αλλα και το μωρο δεν παίρνει πολλα ερεθίσματα χωρίς να βγαίνει έξω. Το ενδεχόμενο να θηλάζει τόσο συχνα για μήνες το έχεις σκεφτεί; Ο θηλασμος δεν ειναι περιοριστικά μέτρα κατ οίκον. Ειναι ο πιο εύκολος τρόπος να φάει ένα μωρο. Ξέρεις πόσες γυναίκες θα ζήλευαν στη θέση σου που έχουν να κουβαλάνε αποστειρωμενα μπουκάλια, νερο ζεστο και να ετοιμάζουν γάλα έξω;

Ο άλλος τρόπος που περιγράφεις μπορει να λειτουργεί καλα, μπορει κι όχι. Δλδ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο μια ώρα μετα το θηλασμο να πεινάει (πολυ πιθανόν αφου ούτε ξέρουμε πόσο έχει πιει αλλα έτσι κι αλλιώς το μητρικο γάλα ειναι πολυ ευκολοχωνευτο) και να ξεγελιεται με την πιπιλα (η οποία προκαλεί αίσθηση κορεσμού) και να χάνει γεύμα. Βραχυπρόθεσμα αυτο μπορει να προκαλέσει μη ικανοποιητική πρόσληψη βαρους, σύγχυση θηλών και μείωση παραγωγής της μαμάς, μακροπροθεσμα πρόωρο αποθηλασμο (αφου η ανάγκη πιπιλισματος καλύπτεται απο την πιπιλα κι όχι απο το στηθος).

Franz Kafka

Nina nana ποσο δίκιο έχεις με τα ερεθίσματα! Τις τελευταιες 3 ημέρες βγαίνουμε απο 1 ωρίτσα έξω βόλτα. Το μωρό φαίνεται να απολαμβάνει την βόλτα και μετά κοιμάται πολύ καλά ασε που και εγώ ξανανιώνω!

Οσον αφορά τον θηλασμό έχω βεβαιωθεί πολλές φορές οτι δεν πεινάει 1 ώρα μετά τον θηλασμό αφού την βάζω στο στήθος και μετά απο 5 πιπιλίσματα κοιμάται. Επειδή δεν θέλω να κοιμάται στο στήθος (σε αυτό αν εχεις διαφορετική άποψη θα ήθελα πολύ να μου την γράψεις μήπως κάνω λάθος) της δίνω πιπίλα για να κοιμηθεί γιατί την ημέρα δεν κοιμάται μόνη της. Το καλό είναι οτι τρώει πολύ γιατί έχω πολύ γάλα και παίρνει πολύ καλό βάρος. Στους 3 μήνες είμασταν 6100 κιλά και στο σπίτι ήρθαμε 2780.

Την φοβαμαι και εγω την πιπίλα αλλά δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο να κοιμηθεί!

Nina nana ποσο δίκιο έχεις με τα ερεθίσματα! Τις τελευταιες 3 ημέρες βγαίνουμε απο 1 ωρίτσα έξω βόλτα. Το μωρό φαίνεται να απολαμβάνει την βόλτα και μετά κοιμάται πολύ καλά ασε που και εγώ ξανανιώνω!

Οσον αφορά τον θηλασμό έχω βεβαιωθεί πολλές φορές οτι δεν πεινάει 1 ώρα μετά τον θηλασμό αφού την βάζω στο στήθος και μετά απο 5 πιπιλίσματα κοιμάται. Επειδή δεν θέλω να κοιμάται στο στήθος (σε αυτό αν εχεις διαφορετική άποψη θα ήθελα πολύ να μου την γράψεις μήπως κάνω λάθος) της δίνω πιπίλα για να κοιμηθεί γιατί την ημέρα δεν κοιμάται μόνη της. Το καλό είναι οτι τρώει πολύ γιατί έχω πολύ γάλα και παίρνει πολύ καλό βάρος. Στους 3 μήνες είμασταν 6100 κιλά και στο σπίτι ήρθαμε 2780.

Την φοβαμαι και εγω την πιπίλα αλλά δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο να κοιμηθεί!

Για ποιο λόγο δεν θέλεις να κοιμάται στο στηθος; Δεν σου αρέσει η ιδεα, σου είπαν οτι δεν κάνει ή το δοκιμασες και δε βόλεψε;

Το να κοιμάται στο στηθος ειναι πολυ φυσιολογικο, πολυ πιο φυσιολογικο απο το να κοιμάται με πιπιλα, και πολυ πιο ευκολο και γρηγορο απο το να κοιμάται με άλλους τρόπους πχ κουνημα.

Γενικώς η πιπιλα ειναι καλο να αποφεύγεται..για διάφορους λόγους. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: ας υποθέσουμε οτι έχουμε ένα μωρο που έχει γενετικες προδιαγραφες να πάρει 1,5 κιλο το μήνα. Δίνοντας πιπιλα (το πιπιλισμα μεσω μιας ορμονης που παράγεται προκαλεί αίσθηση κορεσμού ακόμα κι αν το μωρο δεν καταπίνει) μπορει να χάσει κάποιο γεύμα (που φυσικα δεν μπορει να αναπληρωθει καθως το στομαχι δεν χωραει γαλα 2 γευματων) ή μπορει να καλύπτει την ανάγκη για πιπιλισμα με αυτήν (με αποτέλεσμα να αποθηλάσει πιο σύντομα καθώς δεν συνδέει το στηθος με παρηγοριά πάρα μόνο με τροφη) ή μπορει να "σπαταλαει" θηλαστικες κινήσεις στην πιπιλα που ιδανικά θα τις έκανε στο στηθος (με αποτέλεσμα μειωμένη παραγωγη). Με αυτα έχουμε ως συνεπεια το μωρο να πάρει 1 κιλο το μήνα ενω ειναι προορισμένο να πάρει περισσότερο. Αυτο φυσικα δεν φαίνεται πρόβλημα αφου και το 1 κιλο ειναι σούπερ βάρος αλλα το συγκεκριμένο μωρο δεν μεγαλώνει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Εξάλλου με το πιπιλισμα στο στηθος πριν τον ύπνο το μωρο έχει πάρει μια μικρη ποσότητα γάλακτος αλλα αθροιστικά μέσα στην μέρα ειναι μια καλη ποσότητα. Μην ξεχνάς οτι το μητρικο γάλα μέσα σε 1,5 ώρα το πολυ έχει χωνευτει γι αυτο μην θεωρείς δεδομένο οτι δεν πεινάει!

(κάπου τα έχει γράψει πολυ ωραία η ΕυαΜD...)

Franz Kafka

Η αλήθεια είναι οτι είναι πολύ εύκολο να κοιμηθεί στο στήθος. Η μαία μου όταν γέννησα μου είχε πεί να μην την αφήνω να κοιμάται στο στήθος και νομιζα οτι είναι το σωστό. Απο την αλλή όταν σταματήσει κάποια στιγμή ο θηλασμός πως θα κοιμάται το μώρο που έχει μάθει στο στήθος?

Επίσης επειδή έχω πολύ γάλα φοβάμαι ότι αν δεν ρευτεί και κοιμηθεί θα πάθει κάτι και όσες φορές έχει γίνει κάθομαι απο πάνω της και την κοιτάω!

Θα ήθελα πολύ μια συμβουλή γιατί τώρα τελευταία ζητάει πιο πολύ την πιπίλα και επειδή δεν της δίνω εκνευρίζεται!

Η αλήθεια είναι οτι είναι πολύ εύκολο να κοιμηθεί στο στήθος. Η μαία μου όταν γέννησα μου είχε πεί να μην την αφήνω να κοιμάται στο στήθος και νομιζα οτι είναι το σωστό. Απο την αλλή όταν σταματήσει κάποια στιγμή ο θηλασμός πως θα κοιμάται το μώρο που έχει μάθει στο στήθος?

Επίσης επειδή έχω πολύ γάλα φοβάμαι ότι αν δεν ρευτεί και κοιμηθεί θα πάθει κάτι και όσες φορές έχει γίνει κάθομαι απο πάνω της και την κοιτάω!

Θα ήθελα πολύ μια συμβουλή γιατί τώρα τελευταία ζητάει πιο πολύ την πιπίλα και επειδή δεν της δίνω εκνευρίζεται!

Μήπως σου είχε πει να μην την αφήνεις να κοιμηθει στο στηθος όσο ειναι νεογέννητο και να την ξυπνάς να συνεχίσει να θηλάζει;

Μην προδικαζεις απο τώρα τι θα γίνει όταν σταματήσει να θηλάζει (εκτός αν έχεις σκοπό να σταματήσεις την άλλη εβδομάδα). Τα μωρα προσαρμόζονται πολυ ευκολα και πολλές φορές μας εκπλησσουν με τις επιλογές τους.

Τα μωρα που θηλάζουν δεν ειναι υποχρεωτικό να ρευτουν. Μπορείς να την κρατάς λίγο όρθια στον ώμο σου αλλα και πάλι όταν ξυπνήσει θα ρευτει.

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...