Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανήσυχο νεογέννητο

Aquarius

Recommended Posts

Χρειάζομαι τα φώτα σας!!Έχω ένα κοριτσάκι 40 ημερών και αντιμετωπίζω το ακόλουθο προβλήμα:

Όταν είναι ξύπνια δε μπορεί να μείνει στο relax της ή στην κούνια της χωρίς να κλαίει. Μόνο όταν κοιμάτε μπορεί. Ακόμα και όταν νυστάζει δεν κοιμάτε αν δεν τη νανουρίσω (πράγμα που ακόμα και αυτό πολλές φορές είναι ακατόρθωτο).

Αυτό με προβληματίζει πολύ γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα τις ώρες που είναι ξύπνια (φαντάζομαι δηλαδή στο μέλλον που θα είναι περισσότερες ώρες τι θα κάνω).

Θέλω να μου πείτε αν κάποια απο σας είχε παρόμοια εμπειρία και αν μπορώ να ελπίζω ότι αυτό στο μέλλον θα αλλάξει και πότε ή είναι στο χαρακτήρα του παιδιού. Επίσης αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τη μάθω να κάθεται ξύπνια χωρίς να διαμαρτήρετε... (δεν πετυχαίνει να κάθομαι δίπλα της, ούτε να της μιλώ)...

Helppppp!!

Διαφημίσεις

ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΩΡΑ.......ΧΑΧΑ.ΑΚΡΙΒΩΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΙΧΑ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ.ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΗΘΕΛΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΜΗΣΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΡΙΛΑΞ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΩ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.ΜΟΛΙΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑ ΑΡΧΙΖΕ ΤΟ ΚΛΑΜΑ.ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.......ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ.ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ :wink:

Ειναι μια γλύκα η μικρή σου !! Να σου ζήσει :D

Εγω παλι ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι ενα μωρακι δεν κλαιει χωρις λογο . Σιγουρα καποιος λογος υπάρχει και κλαιει , καποια ανάγκη της δεν ικανοποιείται ...κατι συμβαίνει .

Επισης ειμαι απο αυτους που πιστευουν πως τα μωρά πρεπει να μεγαλώνουν μες την αγκαλιά των γονιών :D

Ποσες ώρες κοιμαται το μωράκι σου? Τη θηλάζεις ? Βολτούλες βγαινετε? Εχει κολικούς ή αέρια ?

Εμένα δεν κλαίει αλλα φωνάζει αν φύγω απο δίπλα της :lol: Φωνή ομως όχι αστεία ...μάλλον μου έμοιασε σ΄αυτό :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ευχαριστώ Λαμπριανή μου!!Και η δική σου δεν πάει πίσω!!

Και εγώ το ίδιο πιστεύω ότι τόσο μικρή που είναι αποκλείεται να είναι θέμα χαρακτήρα ή ιδιοτροπίας (αυτό θέλω να πιστεύω τουλάχιστον).

Τη θηλάζω αποκλειστικά και απο την αρχή είχαμε πολλές δυσκολίες. Στην κλινική της έδιναν ξένο και μέχρι να συνηθίσουμε στο στήθος δυσκολευτήκαμε πολύ. Τώρα πολλές φορές όπως θηλάζει αφήνει τη θηλή και διαμαρτύρεται, την αλλάζω στήθος και πάλι τα ίδια. Πέρασε απο το μυαλό μου να είναι λόγω πείνας που είναι ανήσυχη! Απο τη μια κανονικά κακάκια κάνει και πέρνει και κανονικά τα κιλά της...και απο την άλλη δείχνει συνέχεια ότι πεινάει..τη βάζω στο στήθος αλλά διαμαρτύρεται...σκέφτηκα να της δίνω και ένα γεύμα ξένο μήπως ηρεμήσει λίγο αλλά δεν ξέρω...

Ένα είναι το σίγουρο ότι δεν αντέχω να την ακούω να κλαίει και πρέπει να βρω μια λύση άμεσα!Απο τη μια κλαίει αυτή και απο την άλλη εγώ γιατί τη λυπάμε.

Δεν ξέρω τι είναι σωστό να κάνω......προσπαθώ να ακούσω το ένστικτο αλλά και αυτό το άτιμο τη μια λέει έτσι και την άλλη αλλίως...

Έχει μέρες που κοιμάτε καλά και έχει και μέρες που μπορεί να κοιμηθεί 4 ώρες όλη μέρα και ακόμα 4 το βράδυ. Δεν ξέρω ένα παιδί 1 μηνός πόσο κοιμάτε κανονικά??

Εξαρταται απο το παιδι. Και καθε παιδι σε διαφορετικη φαση, ακομη κ του μηνα ή και ανα μερα μπορει να κοιμαται αλλες ωρες και φυσικα λιγοτερο ή περισσοτερο.

Δεν υπαρχει σωστη απαντηση στο ερωτημα.

Εγω θα ελεγα να ανοιξεις κ ενα νεο θεμα στην ενοτητα θηλασμος για να το δει κ η Αγλαια κ να σου πει.

Σχετικα με το τι θα πρεπει να της γραψεις απο λεπτομερειες Γιαννα μου δες εδω http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Πιστευω θα σου απαντησει αμεσα.

Διαφημίσεις

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος . Φυσικά και θα ακούσεις το ενστικτο σου ...πες του ομως να αποφασίσει μην σε μπερδεύει ...μια το ενα μια το αλλο :lol: Σε πειράζω :D

Για να τα πιασουμε ολα ενα ενα να βρουμε ίσως μια άκρη :)

Γιατι νομίζεις οτι πεινάει ?

Μήπως αντιθέτως έχει πονάκια και ψάχνει παρηγοριά στο στήθος ? Μηπως σφιγγεται και τεντωνει τα ποδαράκια της καθως θηλάζει?

Ειναι τυπικη συμπεριφορα μωρου που έχει πονάκια αυτο που περιγράφεις και συνήθως τα μωρακια που θηλάζουν ταλαιπωρουνται απο αέρια.

Για το θεμα του υπνου τωρα ... Κάθε μωράκι ειναι διαφορετικό . Αλλα κοιμούνται πολλες ωρες και αλλα θελουν να μενουν ξύπνια πολλες ωρες .

Η μικρή μου σήμερα κοιμήθηκε μονο 2 ωρες κατα την διάρκεια της μέρας και να φανταστεις οτι βγήκαμε και 3 ωρες βόλτα το πρωι . Φυσικα καποια στιγμη ειχε γκρινια και κλαμα γιατι κουραστηκε υπερβολικά και ήθελε απο μένα βοηθεια να ηρεμήσει και να κοιμηθεί!

Μια λύση πάντως ειναι να πάρεις ενα μάρσιπο αγκαλιάς . Να έχεις το μωρακι σου πάνω σου αφου σε χρειαζεται και νιωθει ομορφα στην αγκαλια σου και ελευθερα τα χέρια σου για να μπορεις να κανεις και τις δουλιες σου

:D

VgL7.jpgIgLdp2.png

AQUARIUS μηπως ζεσταινεται?γιατι πολλες φορες νομιζουμε οτι επειδη ριναι μικρα κρυωνουν και τα ντυνουμε υπερβολικα.επισης μπορει να εχει κολικους ή πονακια απο αερια .οπως και να χει και εγω πιστευω οτι παντα υπαρχει καποιος λογος που κλαινε και ισως θα πρεπε να το συζητησεις με τον παιδιατρο σου.Ο θηλασμος δε νομιζω οτι φταιει γιατι αν δε χορταινε δε θα παρνε βαρος.εμενα ο δικος μου εως 2 μηνων εκλαιγε ολο το απογευμα και ηθελε στηθος καθε μιση ωρα.δεν πεινουσε και πηρε απο 1.5 κιλα σε αυτο το διαστημα αλλα ηταν μαλλον αυτο που διαβασα αλλου οτι προσπαθουσε να ενεργοποιησει μεγαλυτερη παραγωγη γαλακτος.

Καλη δυναμη.Η αρχη ειναι παντα δυσκολη αλλα θα τη μαθεις και θα σε μαθει και ολα θα ναι μια χαρα.Να σου ζησει

hGbPp3.png

Που να βρούμε άκρη...δύσκολα τα πράγματα :?

Νομίζω ότι πεινάει γιατί όταν της κάνω το κόλπο με το να βάζω το δάκτυλο μου στο στόμα το ρουφά λές και θα το φάει, πράγμα που απ' ότι ξέρω δείχνει πείνα...συνδυάζοντας το αυτό μαζί με τη γενική ανησυχία που έχει και το γεγονός ότι νυστάζει και δε μπορεί να κοιμηθεί...

Ναι σφίγγεται και τεντώνει τα ποδαράκια της καθώς θηλάζει. Υπέθεσα ότι αυτό το κάνει γιατί κλαίει αρκετά έντονα και σφίγγεται. Δεν τα διπλώνει όμως στο στήθος όπως λένε για τους κολικούς. Τι πονάκια είναι αυτά?? Πότε περνούν??

Ευχαριστώ για το χρόνο σου...

Μην απογοητευεσαι !!!! :D

Δεν το χα ξανακουσει οτι στους κολικους διπλωνουν τα ποδαρακια στο στήθος .

Κοιτα εγω νομιζω πως εχετε αέρια ! Δες εδω τι μπορεις να κανεις να την βοηθήσεις την μικρουλίνα σου . (ποσες φορες εχω βαλει το λινκ σημερα ?)

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5211&highlight=%EA%EF%EB%E9%EA%EF%DF

Τα πονάκια αυτα ειναι τα αερια που έχει το μικρο σου . Παρατηρησε την αυριο καθως θα σφιγγεται και προσπάθησε να την βοηθήσεις (πιεζοντας τα ποδια της στην κοιλίτσα) να αεριστεί . Μετά δεν ηρεμεί κατευθείαν ?

Το οτι πιπιλάει εντονα το δάχτυλο δεν σημαινει οπωσδήποτε πεινα . Εμενα εχει ενα μηνα τωρα , ισως και παραπάνω , που βάζει συνέχεια τα χερια της στο στόμα . Αν την έβλεπες θα έλεγες λυσαει στην πεινα το μωρο . Ε καμια σχέση !

Προσπάθησε να εισαι ήρεμη γιατι το νιωθει η μικρουλινα σου :) Μην ανησυχεις τοσο πολύ , πιστεψε οτι ολα θα πάνε καλα και να σαι σιγουρη πως θα πάνε !

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λοιπον Λαμπρινη μου εγω δεν σκεφτηκα τα αερια... :roll:

(περναει ο καιρος κ υστερα απο λιγο ξεχνας βλεπεις! :lol: περνας σε αλλα σταδια! :lol: )

Και η δικη μου ειχε σε καποια φαση κ εκανα ακριβως το ιδιο πραγμα, μαζεμα τα ποδια στην κοιλιτσα κ πιεση, αεριζοταν αμεσως.

Για δοκιμασε βρε Γιαννα μου κ αυτο...

Διαφημίσεις

Το ότι έχει αέρια είναι σίγουρο γιατί τα ακούω.

Προσπάθησα με τα πόδια αλλά δεν κατάφερα μέχρι στιγμής τίποτα. Της έκανα εντριβή στην κοιλίτσα με ελαιόλαδο (παλιό γιατροσόφι και μου το είπε και ο παιδίατρος) και την κοίμησα μπρούμητα στα πόδια μου. Αυτά δείχνουν ότι έχει αέρια?Αν είναι αυτό θα ησυχάσω κάπως...

Τουλάχιστον να ξέρω τι έχει για να ξέρω πως να τη βοηθήσω...

Ποιά η διαφορά των αερίων απο τους κολικούς?

Ο παιδίατρος θα μπορεί άραγε να μου επιβεβαιώσει αν είναι αυτό που την ταλαιπωρεί??

Φαίνομαι ότι είμαι μια αγχωμένη μάνα δεν είναι??Τόσες ερωτήσεις πια...

Πάντα στη ζωή μου θέλω να έχω τον έλεγχο και τώρα που δεν ξέρω τι γίνεται έχω φαγωθεί να βρω λύση...

Σας ευχαριστώ όλες για τη βοήθεια!!Ιδιαίτερα την Λαμπρινή που μου άνοιξε τα μάτια...

Μην ευχαριστείς για τιποτα :) Εδω ειμαστε ολες για να βοηθαμε η μια την άλλη :D

Ασε και μεις σημερα ..... Ολη μερα γκρινια και μην τολμήσω να κανω κατι και φυγω , φωνες να ειμαι διπλα της να γελαμε και να τραγουδαμε. Να θελει να κοιμηθει και να μην κλεινει το ματι της ! Μολις την κοιμισα να δουμε για ποσο !!

Τα αερια φυσικά και τα ακους :lol: Η διαφορά με τους κολικους ειναι πως ειναι πιο ήπια και μολις αεριστεί ηρεμει το μωράκι . Ο παιδιατρος θα πιασει την κοιλιτσα της και θα σου πει αν εχει αεριακια .

Μην αγχωνεσαι ολα καλα τα κανεις γιατι σκας? Κανεις δεν ήξερε απο πριν , τα μωρα μας μαθαίνουν πως και τι να κανουμε :D

Φιλιά

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εγω παλι ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι ενα μωρακι δεν κλαιει χωρις λογο . Σιγουρα καποιος λογος υπάρχει και κλαιει , καποια ανάγκη της δεν ικανοποιείται ...κατι συμβαίνει .

Θα συμφωνήσω.

Κι η δικιά μας δε μένει μόνη της πάνω από 15 λεπτά.

Αλλά αν σκεφτείς οτι είναι τόσο μικρούλια κι οτι αντιλαμβάνονται

ακόμα τον εαυτό τους σαν κομμάτι της μαμάς

είναι λογικό να μην νιωθουν καλά όταν δεν είναι η μαμά κοντά ή ακόμη κι αγκαλιά.

Αν δεν πεινάει,δεν ζεσταίνεται,δεν έχει πονάκια,είναι αλλαγμένο κλπ αλλά πάλι γκρινιάζει

ίσως απλώς θέλει παρεούλα!

Αγκαλίτσες λοιπόν κι όταν μεγαλώσει λίγο ακόμη θα δεις θα απασχολείται και μόνη της με τα παιχνιδάκια της. :D

Λοιπον Λαμπρινη μου εγω δεν σκεφτηκα τα αερια... :roll:

(περναει ο καιρος κ υστερα απο λιγο ξεχνας βλεπεις! :lol: περνας σε αλλα σταδια! :lol: )

Εμας δεν μας αφήνουν να τα ξεχάσουμε :(

Σημερα κοιμήθηκε 20 λεπτά ολη την ημέρα ! Τα νευρα μου και τα νευρα της ...σχοινια έγιναν . Ευτυχως ανελαβε ο μπαμπας και μας χαλάρωσε μαμά και κόρη :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ο μπαμπάς είναι η καλύτερη λύση όταν μας πιάνει εκνευρισμός

γιατί τα μωράκια είναι πολύ ευαίσθητα κι αντιλαμβάνονται

αυτό τον εκνευρισμό μας κι άντε μετά να τα ηρεμήσεις κ να κοιμηθούν!

Διαφημίσεις

Τελικά έχουμε κολικούς (και σοβαρούς) για αυτό είναι ανήσυχη όλη μέρα. Όλη μέρα πονάει το μικρό μου για αυτό θέλει συνέχεια κούνημα και πιάσιμο για να ανακουφίζεται... :cry:

Έχω κόψει όλα τα γαλακτοκομικά για να δούμε αν φταίνε αυτά. Ένα άλλο σενάριο είναι ότι είναι λαίμαργη και μαζί με το γάλα καταπίνει και αέρα (αυτό είναι σίγουρο) και γέμισε η κοιλίτσα της αέρια. Είναι όπως το "μπαλόνι" η κοιλίτσα της όπως μου είπε ο γιατρός.

Τελικά πότε περνάνε οι κολικού στους 3 ή στους 5 μήνες συνήθως?? Για να αρχίσω να μετρώ μέρες!!

Τα πράγματα δυσκολεύουν όσο πάνε...

Καλησπέρα σε όλες σας. Και εγώ ως νέα μαμά (ο μπέμπης μας σήμερα είναι 32 ημερών) έχω τα ίδια προβλήματα με την Aquarius. Εδώ και 3 ημέρες ο μπέμπης είναι όλη την ημέρα ιδιαίτερα ανήσυχος και δεν κλείνει μάτι παρα μόνο στο στήθος μου. Ευτυχώς μέχρι σήμερα τη νύχτα κοιμάται αρκετά καλά. Ξυπνάει περίπου κάθε 3 ώρες μέχρι τις 7 το πρωί. Από εκεί και πέρα όμως γκρινιάζει διαρκώς. Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Προς το παρόν έχω καταλήξει ότι τον πειράζει η ζέστη και προσπαθώ να το αντιμετωπίσω με συχνά μπανάκια. Εχθές, απελπίστηκα τόσο πολύ που του έδωσα 50 ml Kinderte. Η αλήθεια είναι ότι ησύχασε αμέσως και κοιμήθηκε για 3 ώρες. Σήμερα όμως πάλι τα ίδια. Δεν θέλω να καταφύγω πάλι στη λύση του Kinderte μια και η παιδίατρός μας δεν μας το συνιστά, αλλά δεν ξέρω και τι άλλο να κάνω για να τον ηρεμήσω :(

Γεια σου mselini!

Να σου ζήσει!

Αφού θηλάζεις, καλό θα είναι να προσφέρεις το στήθος σου στο μωρό σου όσο συχνά το θέλει και για όση ώρα θέλει. Η γαλουχια σου δεν έχει ακόμα εδραιωθεί οπότε θεωρείται λογικό, το μωρό να είναι στο στήθος ακόμα και 23 ώρες το 24ωρο.Με αυτόν τον τρόπο θα ρυθμίσει και θα διατηρήσει την παραγωγή σου.

(Ρίξε μια ματιά στα τοπικ του θηλασμού θα σε ηρεμήσει και θα σε βοηθήσει)

Κάνεις καλά που δεν θέλεις να δίνεις στο μωρό σου kinderte. Δεν το έχει ανάγκη. Έχει ανάγκη το γάλα και την αγκαλιά σου :wink:

Η ζέστη σίγουρα μπορεί να το ενοχλεί και να δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη για πρόσληψη υγρών (πάντα γαλατάκι μητρικό -δεν χρειάζεται κάτι άλλο)

Επίσης, ανα διαστήματα οι ανάγκες των μωρών αυξάνονται και οι 'μαραθώνιοι θηλασμοί' είναι ο τρόπος για να αυξήσουν την παραγωγή.

Το πρώτο διάστημα του θηλασμού είναι πααααάρα πολύ κουραστικό για όλες τις νέες μανούλες, αλλά μετά τα πράγματα φτιάχνουν και η ευκολία του θηλασμού είναι φοβερή. Κάνε λίγο υπομονή και όλα θα στρώσουν. :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

mselini μου άπο τη μια λυπάμε που περνάς τα ίδια με μένα και απο την άλλη χαίρομαι που δεν είμαι μόνη μου...

Εγώ είμαι στην 53 η μέρα του θηλασμού που υποτίθεται έχει εδραιωθεί η γαλουχία και σίγουρα δεν είναι αυτό το πρόβλημα αλλά τα αέρια που ταλαιπωρούν τη μικρούλα μου.. :cry: Ψαξε το mselini μήπως και με σένα συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί η περιπτώσεις μας είναι ακριβώς οι ίδιες (και τα ωράρια που περιγράφεις)!!

Θέλω να ζητήσω μια χάρη απο όσες μπορούν... να μου περιγράψουν μια τυπική μέρα ενός μωρού 2 ή 3 μηνών για να έχω να ελπίζω και να περιμένω για καλύτερες μέρες γιατί διερωτούμαι πως θα φτιάξουν τα πράγματα στο μέλλον και πως θα "στρώσει" το μωρό όπως όλοι λέουν...

:?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Eliza ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου. θα διαβάσω και το θέμα του θηλασμού (αν με αφήσει ο μπέμπης) :lol:

Το θέμα με εμένα είναι ότι το γάλα μου μειώθηκε δραματικά μετά από κάποια δυσάρεστα περιστατικα στο μαιευτήριο και έτσι αναγκάζομαι και δίνω στον μπέμπη και 3 γεύματα συμπλήρωμα (απο 60ml). Αλήθεια πότε υποτίθεται ότι εδραιώνεται η γαλουχία?

Aquarius σίγουρα δεν είσαι μόνη σου. Οι οιμοιοπαθείς είμαστε πολλές!όσο για τα αέρια είμαι πια σίγουρη. Σήμερα δεν έχει κάνει καθόλου κακα ο μπέμπης και κατα διαστήματα γκρινιάζει και σφίγγεται. Και πάλι η μόνη του παρηγοριά είναι το στήθος μου.

mselini mou να σου ζήσει ο μπεμπουλης σου :D

Το γαλα σου θα συνεχίσει να μειώνετε αν δεν κόψεις σταδιακά το συμπληρωμα . :?

Μπες στο τοπικ θηλασμος να παρεις συμβουλες και υποστηριξη απο τα κορίτσια . :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Κορίτσια επειδή το έζησα σε πολύ έντονο βαθμό, πιστεύω ότι έχει να κάνει κατά πολύ με το χαρακτήρα του μωρού. Κάποια μωρά είναι πιο ευαίσθητα από άλλα και κλάινε πολύ πιο έυκολα. Ο δικός μου δεν ηρεμούσε ποτέ για τους 3 πρώτους μήνες εκτός από την αγκαλιά και κατά προτίμηση σε ανεβοκατέβασμα σκάλας!! και όταν κοιμόταν στο μισάωρο ξυπνούσε. Δεν υπάρχει ντουβάρι στο σπίτι που να μην έχω χτυπήσει. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη αιτία γιατί ούτε πεινούσε ούτε πονούσε εφόσον στην αγκαλιά ηρεμούσε. Θήλαζε 12 φορές τη μέρα, χτυπώντας μισάωρα και άνω, και έκανα το λάθος να δώσω ξένο κάποιες λίγες φορές, έπειτα από επιμονή τρίτων, με αποτέλεσμα να δυσκολευτώ ακόμα περισσότερο να εδραιώσω γαλουχία.

Να ναι καλά η Αγλαία. Το σώσαμε.

Και είναι, κατά την άποψή μου πάντα, ο χαρακτήρας γιατί ακόμα και σήμερα περνάμε πάρα πολλές ώρες αγκαλιά, και δεν ανεχόμαστε να μείνουμε μόνοι ούτε πεντάλεπτο. Δεν κάθησε ποτέ ούτε σε καρότσι, ούτε σε ρηλάξ, ούτε σε πάρκο για περισσότερη ώρα. Πάντως τα πράγματα καλυτερεύουν. Το δικό μου ένστικτο με οδήγησε στο να είμαι πάντα εκεί όταν με αναζητούσε και πιστεύω ότι είναι μεν απαιτητικός ακόμα αλλά είναι και ευτυχισμένος. Και αυτό έχει σημασία. Υπάρχουν βέβαια και οι αντίθετες απόψεις περί κακομαθημένων, αλλά νομίζω ότι είναι νωρίς για να ξεκινήσουμε τέτοιου είδους διαπαιδαγώγηση.

Οι κωλικοί είναι φαινόμενο το οποίο δεν έχει εξηγηθεί επιστημονικά. Θεωρείται ότι οφείλεται στην ανωριμότητα του πεπτικού συστήματος και γενικά του οργανισμού του βρέφους.

Ο χρόνος που ένα μωράκι μπορεί να ταλαιπωρηθεί διαφέρει από μωρό σε μωρό. Εχω ακούσει περιπτώσεις που κράτησε ένα μήνα και περιπτωσεις που κράτησε πολύ περισσότερο. Ο μεγάλος μου γιος ταλαιπωρήθηκε σχεδόν ένα εξάμηνο ενώ ο μικρός λιγότερο από μήνα. Πάντως τα αγοράκια ταλαιπωρούνται, συνήθως, περισσότερο από τα κοριτσάκια, χωρίς πάλι να υπάρχει ιατρική εξήγηση.

Ο παιδιάτρός μας δεν ήταν αρνητικός στο kinderte. Εβαζα σε δύο από τα γεύματα γάλακτος του μεγάλου μου γιού και διαπίστωνα μικρή βελτίωση. Πάντως με την εισαγωγή των στερεών τροφών, οι κωλικοί κόβονται "μαχαίρι".

Καλή δύναμη μανούλες και υπομονή...

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Το kinderte δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται από τη στιγμή που το μωρό βγάλει δόντια γιατί περιέχει ζάχαρη. Κατά τα άλλα δε νομίζω ότι κάνει κακό στα μωρά, αρκεί να δίνεται σε μικρές ποσότητες.

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...