Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποχη απ'λα τα γαλακτομικα. τι να τρωω?

Recommended Posts

καλησπερα.. θα ηθελα την βοηθεια σας. (εχω ξαναγραψει για το θεμα)

η κορουλα μου 4 μηνων ειναι αλλεργικη στα γαλακτομικα. λογου θηλασμου απεχω και εγω. το θεμα μου ειναι οτι εχω χασει λιγο τον μπουσουλα και εχω ''ξεμεινει'' απο φαντασια και τρωω οχι και τοσο υγειινα φαγητα... μηπως υπαρχει καμια λιστα καμια ιδεα στο τι θα μπορουσα να βαλω στο μενου μου... η αληθεια ειναι πως δεν τρωω πολυ τον τελευταιο καιρο... :-( και αυτο επιδη δεν ξερω τι να φαω ενα πραγμα! help

9Yokp3.png

Διαφημίσεις

μπορεις να τρως απο ολα τα κρεατα εκτος μοσχαρι...ψαρια... μπορεις να τρως ζυμαρικα σκετα, με σαλτσα κοκκινη, με μανιταρια.. λαχανικα λαδερα πχ φασολακια μπαμπιες αρακα.. οσπρια... σουπιτσες οπως κοτοσουπα, ψαροσουπα, γιουβαρλακια με κιμα χοιρινο ή αρνισιο(αν δεν σου βρωμαει)

για σνακ μπορεις να τρως φρουτα, νηστισιμο τραχανα, ψωμι χωριατικο με σαλατες.. να φτιαχνεις κεικ και αντι για γαλα να βαζεις χυμο πορτοκαλι... να φτιαχνεις μονη σου κουλουρακια-μπισκοτακια...

• Thanks 1

F2ETp3.png

καλησπερα.. θα ηθελα την βοηθεια σας. (εχω ξαναγραψει για το θεμα)

η κορουλα μου 4 μηνων ειναι αλλεργικη στα γαλακτομικα. λογου θηλασμου απεχω και εγω. το θεμα μου ειναι οτι εχω χασει λιγο τον μπουσουλα και εχω ''ξεμεινει'' απο φαντασια και τρωω οχι και τοσο υγειινα φαγητα... μηπως υπαρχει καμια λιστα καμια ιδεα στο τι θα μπορουσα να βαλω στο μενου μου... η αληθεια ειναι πως δεν τρωω πολυ τον τελευταιο καιρο... :-( και αυτο επιδη δεν ξερω τι να φαω ενα πραγμα! help

καλησπερα:-P θα ηθελα να σου πω οτι κ εγω εχω το ιδιο προβλημα με το νινι σου,ειμαστε ελεργικοι στα γαλακτοκομικα,για την ακριβεια στη λακτοζη που περιεχει το γαλα κ ολα τα παραγωγα(τυρι,γιαουρτι κτλ) αλλα υπαρχουν σε μερικα σουπερ μαρκετ,γαλατα κ γιαουρτακια σογιας,τα οποια δεν περιεχουν λακτοζη και πιστευω μπορεις να τα περνεις,ανσυμφωνει κ ο-η παιδιατρος,αν κ δεν πιστευων πει οχι,γιατι ουρε λακτοζη εχουν,και απο οτι λενε οι συσκευασιες,εχουν κ βιταμινες αυτα τ γαλατα...οσο για το μενου θα σου προτινα σαλατες ψητα μακαρονια ρυζι κοτοπουλο οσπρια... εχεις πολλες επιλογες οι οποιες ειναι κ υγιεινες... να σου ζησει το νινακι!!!

dev000br___.png

και εμενα το μωρο μου οταν ηταν 4 μηνων εμφανισε αλλεργια σε ολα τα γαλακτοκομικα.ετσι τα εκοψα και εγω απο τη διατροφη μου το κακο ειναι οτι η λακτοζη δεν ειναι μονο σε αυτα που ξερουμε αλλα και σε αλλαντικα και σε οτι περιεχει ορο γαλακτος. ετσι καταντησα να τρωω μονο ψαρι, πατατες, μακαρονια και ψωμι. σογια καλο ειναι να την αποφευγεις εχει φυτικα οιστρογονα. αξιζει ομως η ταλαιπωρια. εμεις θηλαζουμε ακομα και ειναι πια 13 μηνων. καλο θα ηταν να ρωτησεις τον γιατρο που σας παρακολουθει ή να στειλεις ερωτηση στο http://www.mitrikosthilasmos.gr.

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...
μπορεις να τρως απο ολα τα κρεατα εκτος μοσχαρι...ψαρια... μπορεις να τρως ζυμαρικα σκετα, με σαλτσα κοκκινη, με μανιταρια.. λαχανικα λαδερα πχ φασολακια μπαμπιες αρακα.. οσπρια... σουπιτσες οπως κοτοσουπα, ψαροσουπα, γιουβαρλακια με κιμα χοιρινο ή αρνισιο(αν δεν σου βρωμαει)

για σνακ μπορεις να τρως φρουτα, νηστισιμο τραχανα, ψωμι χωριατικο με σαλατες.. να φτιαχνεις κεικ και αντι για γαλα να βαζεις χυμο πορτοκαλι... να φτιαχνεις μονη σου κουλουρακια-μπισκοτακια...

σευχαριστω πολυ για τις ιδεες...:P επιτελους αρχισα και παλι να παιρνω μπρος... (μεχρι σημερα ετρωγα και ψαρια!!!!!!:()http://iRIXp2.png

9Yokp3.png

καλησπερα:-P θα ηθελα να σου πω οτι κ εγω εχω το ιδιο προβλημα με το νινι σου,ειμαστε ελεργικοι στα γαλακτοκομικα,για την ακριβεια στη λακτοζη που περιεχει το γαλα κ ολα τα παραγωγα(τυρι,γιαουρτι κτλ) αλλα υπαρχουν σε μερικα σουπερ μαρκετ,γαλατα κ γιαουρτακια σογιας,τα οποια δεν περιεχουν λακτοζη και πιστευω μπορεις να τα περνεις,ανσυμφωνει κ ο-η παιδιατρος,αν κ δεν πιστευων πει οχι,γιατι ουρε λακτοζη εχουν,και απο οτι λενε οι συσκευασιες,εχουν κ βιταμινες αυτα τ γαλατα...οσο για το μενου θα σου προτινα σαλατες ψητα μακαρονια ρυζι κοτοπουλο οσπρια... εχεις πολλες επιλογες οι οποιες ειναι κ υγιεινες... να σου ζησει το νινακι!!!

καλησπερα vaso :P το καλο τουλαχιστον ειναι πως θα ειναι περαστικο αυτο οπως συνηθιζεται σαυτες τις περιπτωσεις... να σου ζησει και το δικο σου!!!! σημερα εκανα μια λιστα επιτελους και εβαλα μια σειρα μπορω να πω...... (γιουπιιι) αντε κουραγιο και στις δυο μας ;)http://96Hqp2.png ]

9Yokp3.png

Καλησπέρα κι από εμένα! Κι εμείς στην αποχή πάνω από 13 μήνες! Το μόνο μου πρόβλημα οι ετικέτες τροφίμων και τα κρυφά προϊόντα γάλακτος και το γεγονός ότι πρέπει να προσέχεις κι όταν τρως έξω. Έχω βρει σε νηστίσιμη υποτίθεται ταραμοσαλάτα καζεϊνικό νάτριο. Τα πάντα είναι ύποπτα! Αυτό μόνο με έχει κουράσει. Κατά τα άλλα τρως όλα τα νηστίσιμα γλυκά (είναι μπόλικα κι αυτά!!! ;) ) και φαγητά, όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, ότι περιέχει κρέας, αυγό και ψάρι αν δεν έχετε κι εκεί αλλεργία και μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα με γάλα ρυζιού ή αμυγδάλου. Η σόγια είναι κι αυτή αρκετά αλλεργιογόνος κι εγώ δε θα τη συνιστούσα... Κάνω μπεσαμέλ, ρυζόγαλα, κέικ και κρέμες με γάλα ρυζιού που βρίσκω στο Βασιλόπουλο. Με γάλα ρυζιού τρώω τα δημητριακά μου το πρωί. Ξέρω βέβαια ότι μετά θα κάνω ντου και θα θέλω ένα κοπάδι πρόβατα για να μου φύγει η λαχτάρα για λίγο τυράκι! Και αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι το "έλα μωρά φάε μα δε θα πάθει τπτ το μωρό με μία φορά!" ή το " σιγά το πράμα να μην τρως γαλακτοκομικά!". Για φάτε εσείς λέω πίτσα χωρίς τυρί, λαδερά χωρίς φέτα, πιλάφι χωρίς γιαούρτι (κρητικιά γαρ) και περάστε κι ένα καλοκαίρι χωρίς παγωτάκι! 13 μήνες είναι αυτοί δεν είναι 40 μέρες νηστεία!

Καλησπέρα κι από εμένα! Κι εμείς στην αποχή πάνω από 13 μήνες! Το μόνο μου πρόβλημα οι ετικέτες τροφίμων και τα κρυφά προϊόντα γάλακτος και το γεγονός ότι πρέπει να προσέχεις κι όταν τρως έξω. Έχω βρει σε νηστίσιμη υποτίθεται ταραμοσαλάτα καζεϊνικό νάτριο. Τα πάντα είναι ύποπτα! Αυτό μόνο με έχει κουράσει. Κατά τα άλλα τρως όλα τα νηστίσιμα γλυκά (είναι μπόλικα κι αυτά!!! ;) ) και φαγητά, όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, ότι περιέχει κρέας, αυγό και ψάρι αν δεν έχετε κι εκεί αλλεργία και μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα με γάλα ρυζιού ή αμυγδάλου. Η σόγια είναι κι αυτή αρκετά αλλεργιογόνος κι εγώ δε θα τη συνιστούσα... Κάνω μπεσαμέλ, ρυζόγαλα, κέικ και κρέμες με γάλα ρυζιού που βρίσκω στο Βασιλόπουλο. Με γάλα ρυζιού τρώω τα δημητριακά μου το πρωί. Ξέρω βέβαια ότι μετά θα κάνω ντου και θα θέλω ένα κοπάδι πρόβατα για να μου φύγει η λαχτάρα για λίγο τυράκι! Και αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι το "έλα μωρά φάε μα δε θα πάθει τπτ το μωρό με μία φορά!" ή το " σιγά το πράμα να μην τρως γαλακτοκομικά!". Για φάτε εσείς λέω πίτσα χωρίς τυρί, λαδερά χωρίς φέτα, πιλάφι χωρίς γιαούρτι (κρητικιά γαρ) και περάστε κι ένα καλοκαίρι χωρίς παγωτάκι! 13 μήνες είναι αυτοί δεν είναι 40 μέρες νηστεία!

καταλαβανω παααρααα πολυ καλα τι λες...:roll: και μενα μου εχουν πει εεε φαει μια μπουκια τυρι και τι θα γινει... η κορη μου ειναι 4 και μηνων και απεχουμε 3 μηνες και... φανταζομαι εσυ 13 μηνες!!! κουραγιο αλλα αξιζει τον κοπο.... απλα θελει ταξη τελικα και με βοηθησες και εσυ δινοντας μου ιδεες τωρα για το μενου... μιλαμε ειχε κολλησει το μυαλο μου!!!! να εισαι καλα! και καλη δυναμη σε ολες μας:Phttp://YhFep2.png ]

9Yokp3.png

Διαφημίσεις

οταν λεμε αλλεργια σε κατι, πως το καταλαβαινουμε? :(:(:(

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40412

Δες εδώ. Και στο θέμα που έχουν ανοίξει και οι κοπέλες "αλλεργία σε μωρό που θηλάζει" και γεμίζει πολλές σελίδες.

Η κόρη μου εκανε ρουκετοειδής εμετούς κ ετσι καταλάβαμε οτι εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα οταν της εδωσα για πρωτη φορα ρυζαλευρο βανιλια που ειχε μεσα γαλα!Επίσης εβγαλε εκζεμα, δηλ. Μικρα κοκκινα σπυράκια.η παιδογαστρεντερολόγος μας ειπε οτι το αιμα στα κακα ειναι ενδειξη αλλεργιας ακομα και αν το παιδι δεν αναπτυσσεται οσο θα επρεπε...εννοειται πρεπει να ειναι εκτος οριων στις καμπυλες. Εμεις με την παροδο του χρονου καταλαβαμε οτι την ενοχλουσαν πολλες τροφες οπως δαμασκηνα, συκα, μπανανες...δεν υπαρχει κατι που να βοηθα...μονη σου με δοκιμη θα καταλαβαινεις τι ενοχλει...θυμαμαι στην βαφτιση που ηταν 6μηνων ειχαν ματωσει τα σπυρακια γιατι τα εξυνε, μολις ειχαμε δοκιμασει μπανανα...Στο τελος δεν ετρωγα οτιδηποτε ειχε γαλα ή συντηρητικα...εχασα τα κιλα της εγκυμοσυνης κ αλλα τοσα...Οταν ηταν 1,5 σταματησα τον θηλασμο, δουλευω βαρια κ ελειπα κ νυχτες κ επινε γαλα ειδικο 30? το κουτι και στα 2 καναμε σοκ γαλακτος κ πηγαν ολα καλα!!!Ποτε ομως δεν της αρεσε το αγελαδινο γαλα, τωρα που ειναι 2,5 δεν πινει γαλα...βαζω λιγο στις αυγοφετες ή της κανω τοστ με ενταμ που δεν μυριζει...ουτε το κατσικισιο της αρεσε...οι κοπελες προτειναν πολλα πραγματα που δεν ειχα σκεφτει...εγω μονο κουλουρακια εφτιαχνα πορτοκαλιου...αλλα τι να κανεις?Οποια θυσια κ αν χρειαστει θα την κανουμε για τα παιδια μας!!!

Καλημέρα κορίτσια, η παιδίατρος μου που συνεργάζεται με αλλεργιολόγο μου είπε ότι είναι εξαιρετικά σπάνια η αλλεργία στα αγελαδινά σε μωρά που να περνάει από το μητρικό γάλα. Εδώ όμως βλέπω ότι πολύς κόσμος έχει πρόβλημα. Εμείς έχουμε πρόβλημα με τα αέρια και σκέφτομαι κι εγώ μήπως είναι από τα γαλακτοκομικά γιατί τρώω πολύ γιαούρτι, τυριά, γάλα κλπ. Η παιδίατρος όμως μου είπε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο και να τα μειώσω αν θέλω αλλά δεν έχει νόημα να τα κόψω.

Καλημέρα κορίτσια, η παιδίατρος μου που συνεργάζεται με αλλεργιολόγο μου είπε ότι είναι εξαιρετικά σπάνια η αλλεργία στα αγελαδινά σε μωρά που να περνάει από το μητρικό γάλα. Εδώ όμως βλέπω ότι πολύς κόσμος έχει πρόβλημα. Εμείς έχουμε πρόβλημα με τα αέρια και σκέφτομαι κι εγώ μήπως είναι από τα γαλακτοκομικά γιατί τρώω πολύ γιαούρτι, τυριά, γάλα κλπ. Η παιδίατρος όμως μου είπε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο και να τα μειώσω αν θέλω αλλά δεν έχει νόημα να τα κόψω.

:confused::confused::confused:

Μπες λιγο στο θέμα αλλεργια σε μωρο που θηλαζει κ θα δεις ποσά μωρακια ενοχλούνται απο το γάλα....

Η η παιδιατρος δεν ειναι κ πολυ σχετικη ή εννοεί το αλλεργικο σοκ που οντως ειναι σπανιο...

Επισης να σημειώσω ( επειδη αναφέρθηκε πιο πανω ) για την ανάπτυξη του παιδιου δεν σημαίνει οτι πρέπει να ειναι εκτός οριων στις καμπύλες...εξετάζεται η συγκεκριμένη καμπύλη του κάθε παιδιου αν ειναι ομαλή....

Εμένα πχ ηταν σταθερά στο 95 αλλα για κάποιο καιρο εξαιτίας της αλλεργιας δεν πήρε καθολου βάρος κ έπεσε στο 50...

Yugup3.png

εμεις το καταλαβαμε απο το αιμα στα κακα της... σημερα ειδα οτι εβγαλε κατι σπυρακια μικρα στην πλατη και στο ποδι της εκει που κανει την διπλα το δερματακι της ειναι ''αγριο''... να ειναι αλλεργικο αραγε!??? ουφ ρε παιδια... πολυ στεναχωρεθηκα παλι...

• Sad 1
9Yokp3.png

Διαφημίσεις

• 7 years later...

Καλησπέρα! Βλέπω πολλές έχουμε το ίδιο πρόβλημα.... 

Και εμείς σήμερα μάθαμε ότι έχουμε αλλεργία στα γαλακτοκομικά .

Διάβασα όλα τα σχόλια και ιδικά αυτά που λένε για τι μπορώ να τρώω γτ και εγώ δεν έχω φαντασία και οτι έτρωγα είχε σχέση με γαλακτοκομικά δυστυχώς.... 

Να ρωτήσω κάτι , το μωράκι πονάει από αυτό ; 

Δλδ εγώ τρώω τρώει και αυτό μέσο του γάλα μου πονάει το στομαχακι του;

Για πόσο καιρό να κάνω αποχή ; Είμαστε 3 μηνών 12 ημερών. Μέχρι τις στερεές τροφές; 

Εμάς έκανε κακάκια που τα απορροφούσε το παμπερσ και έτσι το καταλάβαμε.

On 15/12/2011 at 11:17 ΜΜ, kortessa είπε:

εμεις το καταλαβαμε απο το αιμα στα κακα της... σημερα ειδα οτι εβγαλε κατι σπυρακια μικρα στην πλατη και στο ποδι της εκει που κανει την διπλα το δερματακι της ειναι ''αγριο''... να ειναι αλλεργικο αραγε!??? ουφ ρε παιδια... πολυ στεναχωρεθηκα παλι...

Έτσι και εμείς από τα κακά σιγά σιγά βέβαια στο 2 μήνα είδα μια φορά βλέννα με αίμα μετά τίποτα την άλλη μέρα τώρα έχει 1 εβδομάδας γκρίνια ειπε η παιδίατρος τα δόντια της γτ τρίβει τα ούλα της μετά αρνείται να φάει και 3-4 μέρες τα κακά της περίεργα πάλι θα κάνουμε εξετάσεις να σιγουρευτείτε η παιδίατρος μου είπε και ετσιι.

Just now, Pegodou είπε:

Καλησπέρα! Βλέπω πολλές έχουμε το ίδιο πρόβλημα.... 

Και εμείς σήμερα μάθαμε ότι έχουμε αλλεργία στα γαλακτοκομικά .

Διάβασα όλα τα σχόλια και ιδικά αυτά που λένε για τι μπορώ να τρώω γτ και εγώ δεν έχω φαντασία και οτι έτρωγα είχε σχέση με γαλακτοκομικά δυστυχώς.... 

Να ρωτήσω κάτι , το μωράκι πονάει από αυτό ; 

Δλδ εγώ τρώω τρώει και αυτό μέσο του γάλα μου πονάει το στομαχακι του;

Για πόσο καιρό να κάνω αποχή ; Είμαστε 3 μηνών 12 ημερών. Μέχρι τις στερεές τροφές; 

Εμάς έκανε κακάκια που τα απορροφούσε το παμπερσ και έτσι το καταλάβαμε.

Έτσι και εμείς από τα κακά σιγά σιγά βέβαια στο 2 μήνα είδα μια φορά βλέννα με αίμα μετά τίποτα την άλλη μέρα τώρα έχει 1 εβδομάδας γκρίνια ειπε η παιδίατρος τα δόντια της γτ τρίβει τα ούλα της μετά αρνείται να φάει και 3-4 μέρες τα κακά της περίεργα πάλι θα κάνουμε εξετάσεις να σιγουρευτείτε η παιδίατρος μου είπε και ετσιι.

Εξετασεις για αλλεργια; απο οσο ξερω σε τοσο μικρη ηλικια δ δειχνουν ξεκαθαρα

Θα ξεκινησεις αποχη κ θα χει καθαρισει το γαλα απο τα αλλεργιογονα 2-4εβδ μετα

Ναι, πολυ πιθανο να εχει ενοχλησεις λογω αυτου

Τρως λαχανικα, φρουτα, ψαρι, οσπρια. 

Κρεας προς το παρον οχι κοτοπουλο κ μοσχαρι, δοκιμασε τα μετα ενα ενα, το μοσχαρι προς το τελος

Εκτος απο τα γαλακτοκομικα για αρχη πρεπει να προσεχεις κ τα κρυφα. Ακομη κ σε ψωμι του τοστ πχ

Ισως πρεπει να προσεξεις κ ξηρους. Εξαρταται αν εχετε γενικα αλλεργιες η δυσανεξια σε λακτοζη

Δ εχω προσωπικη εμπειρια, οποτε ελπιζω να μην ειπα κτ που δ ισχτυει, εχει διαφορα θεματα να διαβασεις

Για παραδειγμα σε 1-2μ μπορεις να δοκιμασεις κεικ, η μπισκοτα με γαλα. Αν δ εχετε θεμα, σιγα σιγα εισαγεις στη διατροφη σου διαφορα

• Thanks 1

Just now, vicky86 είπε:

Κρεας προς το παρον οχι κοτοπουλο κ μοσχαρι, δοκιμασε τα μετα ενα ενα, το μοσχαρι προς το τελος

Εκτος απο τα γαλακτοκομικα για αρχη πρεπει να προσεχεις κ τα κρυφα. Ακομη κ σε ψωμι του τοστ πχ

Ισως πρεπει να προσεξεις κ ξηρους. Εξαρταται αν εχετε γενικα αλλεργιες η δυσανεξια σε λακτοζη

Δ εχω προσωπικη εμπειρια, οποτε ελπιζω να μην ειπα κτ που δ ισχτυει, εχει διαφορα θεματα να διαβασεις

Για παραδειγμα σε 1-2μ μπορεις να δοκιμασεις κεικ, η μπισκοτα με γαλα. Αν δ εχετε θεμα, σιγα σιγα εισαγεις στη διατροφη σου διαφορα

Ναι εξετάσεις για να δούμε που έχει αλλεργία στην αρχή θα κάνουμε Μάγιερ μου είπε να δούμε αν έχει στα κακά της βλέννα και αίμα γτ είναι διάρροια και μετά εξετάσεις αίματος και βλέπουμε.

Just now, vicky86 είπε:

Μου είπε επίσης ότι πχ θα ξεκινήσω από Δευτέρα αποχή και να βλέπω ότι σήμερα έχει κάποιο θέμα άρα φταίει χθες τι έφαγα , πχ χθες  έφαγα πίτσα και σήμερα τα κακά της ήταν πάλι έτσι οπότε φταίει το τι έφαγα χθες. 

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή 

Πολύ πρόσφατα πέρασα αυτή την κατάσταση. Ξαναρχισα γαλακτοκομικα κανονικά στους 6 μιση μήνες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα και στους 7 άρχισε και το μωρό να τρώει γιαούρτι αγελαδινο κανονικά χωρίς πρόβλημα. Αν το μόνο πρόβλημα είναι ότι το παμπερς απορροφά τα κακά δε νομίζω να είναι αλλεργια αλλά σίγουρα η παιδίατρος σας ξέρει καλύτερα. Δεν είναι και ο,τι καλύτερο για σένα να κάνεις αυστηρές δίαιτες αν δεν υπάρχει σίγουρα πρόβλημα οπότε επιβεβαίωσε το με εξετάσεις πρώτα. Τα κακά των θηλαζοντων βρεφων μπορεί να είναι τελείως λεπτορρευστα και να είναι φυσιολογικό. Η αλλεργια συνοδεύεται και με άλλα συμπτώματα έντονα και δυσάρεστα.  Ως προς τη διατροφή, εγώ ετρωγα χαλβα, παστελι, ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα για γλυκό. Και γρανιτες. Ε με τα αλμύρα είναι πιο εύκολο. Τέλος, δεν ξέρω αν αυτη η ιδέα να τεστάρεις την αντίδραση του μωρού την άλλη μέρα ανάλογα τι έχεις φάει είναι πολύ αξιόπιστη. Θελει τουλαχιστον 3 εβδομάδες αποχή από γαλακτοκομικα για να δεις βελτίωση στο μωρό γιατί η πρωτεΐνη του αγελαδινου γάλακτος μένει στον οργανισμό τόσο ή και παραπάνω. Εγώ προσωπικά άρχισα να βλέπω κάποια βελτίωση μετά τις τρεις εβδομάδες αποχής. Οπότε δεν ξέρω αν θα πιάσει αυτή η μέθοδος. Θα έπαιρνα και δεύτερη γνώμη στην θέση σου. Καλή επιτυχία στις εξετάσεις, ελπίζω να είναι απλά ενόχληση από τα δοντακια της και πιστεύω πως αυτό είναι κ το πιθανότερο 

• Like 1
  • Thanks 1

Just now, maripoz είπε:

Πολύ πρόσφατα πέρασα αυτή την κατάσταση. Ξαναρχισα γαλακτοκομικα κανονικά στους 6 μιση μήνες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα και στους 7 άρχισε και το μωρό να τρώει γιαούρτι αγελαδινο κανονικά χωρίς πρόβλημα. Αν το μόνο πρόβλημα είναι ότι το παμπερς απορροφά τα κακά δε νομίζω να είναι αλλεργια αλλά σίγουρα η παιδίατρος σας ξέρει καλύτερα. Δεν είναι και ο,τι καλύτερο για σένα να κάνεις αυστηρές δίαιτες αν δεν υπάρχει σίγουρα πρόβλημα οπότε επιβεβαίωσε το με εξετάσεις πρώτα. Τα κακά των θηλαζοντων βρεφων μπορεί να είναι τελείως λεπτορρευστα και να είναι φυσιολογικό. Η αλλεργια συνοδεύεται και με άλλα συμπτώματα έντονα και δυσάρεστα.  Ως προς τη διατροφή, εγώ ετρωγα χαλβα, παστελι.

, ξηρούς καρπούς Κ μαύρη σοκολάτα για γλυκό. Και γραβάτες. Ε με τα αλμύρα είναι πιο εύκολο. Τέλος, δεν ξέρω αν αυτη η ιδέα να τεστάρει την αντίδραση του μωρού την άλλη μέρα ανάλογα τι έχεις φάει είναι πολύ αξιόπιστο. Θελει τουλαχιστον 3 εβδομάδες αποχή από γαλακτοκομικα για να δεις βελτίωση στο μωρό γιατί η πρωτεΐνη του αγελαδινου γάλακτος μένει στον οργανισμό τόσο ή και παραπάνω. Εγώ προσωπικά άρχισα να βλέπω κάποια βελτίωση μετά τις τρεις εβδομάδες αποχής. Οπότε δεν ξέρω αν θα πιάσει αυτή η μέθοδος. Θα έπαιρνα και άλλη γνώμη στην θέση σου. Καλή επιτυχία στις εξετάσεις, ελπίζω να είναι απλά ενόχληση από τα δοντακια της και πιστεύω πως αυτό είναι κ το πιθανότερο 

Σε ευχαριστώ παααρα πολύ νομίζω όταν μιλάω με άλλες μαμάδες που απλά δίνουν συμβουλές και δεν σου την λένε η δεν στο παίζουν έξυπνες ανακουφιζομαι. Να πω την αλήθεια μια μου λέει τα δόντια ( επειδή είναι ανήσυχη όταν τρώει) Μια ότι έχει αλλεργίες δεν ξέρω με αυτήν τη παιδίατρο με έχει μπερδέψει.

Δηλαδή να κάνω αποχή αλλά σιγά σιγά , να ξεκινήσω από τα πιο βαριά γάλα, γιαούρτι,κρέμα γάλακτος, βούτυρα ,κασέρι ; Τι θα με συμβουλευες;; 

Just now, Pegodou είπε:

Σε ευχαριστώ παααρα πολύ νομίζω όταν μιλάω με άλλες μαμάδες που απλά δίνουν συμβουλές και δεν σου την λένε η δεν στο παίζουν έξυπνες ανακουφιζομαι. Να πω την αλήθεια μια μου λέει τα δόντια ( επειδή είναι ανήσυχη όταν τρώει) Μια ότι έχει αλλεργίες δεν ξέρω με αυτήν τη παιδίατρο με έχει μπερδέψει.

Δηλαδή να κάνω αποχή αλλά σιγά σιγά , να ξεκινήσω από τα πιο βαριά γάλα, γιαούρτι,κρέμα γάλακτος, βούτυρα ,κασέρι ; Τι θα με συμβουλευες;; 

Ξέχασα να πω πως μας είπε να πάρουμε και γάλα το νοβακαλ υποαλεργγικο , αλλά δυστυχώς δεν πιάνει μπουκάλι αν και προσπάθησα σήμερα αλλά τίποτα. 

Χαχα γρανιτες εννοούσα όχι γραβάτες! Λοιπόν αν όντως το παιδί έχει αλλεργια στην πρωτεΐνη του αγελαδινου γάλακτος, που προσωπικά Δεν το πιστεύω γιατί θα είχε πολύ έντονα συμπτώματα και δεν θα είχες καμία αμφιβολία, τότε θα έπρεπε να τα κόψεις όλα όσα περιέχουν γαλακτοκομικα πχ μπισκότα, ψωμί τοστ που ειπώθηκε Κ γενικά θα έπρεπε να διαβάζεις ετικέτες τροφίμων γιατί ακόμα και η μικρή ποσότητα γάλακτος θα το πειραζε το μωρό. Η γνώμη μου είναι ότι ειτε έχει τα δοντακια του είτε το παράκανες με τα γαλατα και τα τυριά και το έπιασε κάποια ευαισθησία, η αλήθεια είναι ότι στα βρεφακια πέφτουν βαριά τα "βαριά" όπως λες Κ εσύ γαλακτοκομικα. Οπότε εγώ θα έκανα το έξης: Αν η εξέταση κοπρανων είναι θετική για αίμα που το απευχομαι τότε τα ΚΌΒΕΙΣ  ΟΛΑ και μπισκότα κλπ. Αν είναι αρνητική κόψε γαλατα, τυριά μπουγατσες και παγωτά και γενικά όλα όσα έχουν γάλα σε μεγάλο ποσοστό. Μπισκότα ή κεηκ (χωρίς βουτυροκρέμες ε) εγώ δεν θα εκοβα. Θα πρέπει να έχεις υπομονή για να δεις βελτίωση. Αλλά είπαμε μπορεί να είναι και δοντακια, τα λεπτορρευστα/υδαρη κακά από μόνα τους δεν λένε κάτι στα θηλαζοντα βρεφη. Εύχομαι το καλύτερο και να το ξεπερασετε σύντομα. Και να ξέρεις ότι λίγο καιρό ακόμα είναι τόσο ευαίσθητα, μετά γίνονται πολύ ανθεκτικά εμένα η δική μου τώρα τρώει (εκτός από όλα τα γαλακτοκομικα) χώματα και χορτάρια, μη σου πω και κάνα χαλίκι αν δεν την προλάβω, και δεν καταλαβαίνει τπτ και αναρωτιέμαι "αυτό ήταν το φιλασθενο μωράκι που έτρωγα λίγο παγωτό και έκανε εμετό?" :)

• Like 1

Just now, maripoz είπε:

Χαχα γρανιτες εννοούσα όχι γραβάτες! Λοιπόν αν όντως το παιδί έχει αλλεργια στην πρωτεΐνη του αγελαδινου γάλακτος, που προσωπικά Δεν το πιστεύω γιατί θα είχε πολύ έντονα συμπτώματα και δεν θα είχες καμία αμφιβολία, τότε θα έπρεπε να τα κόψεις όλα όσα περιέχουν γαλακτοκομικα πχ μπισκότα, ψωμί τοστ που ειπώθηκε Κ γενικά θα έπρεπε να διαβάζεις ετικέτες τροφίμων γιατί ακόμα και η μικρή ποσότητα γάλακτος θα το πειραζε το μωρό. Η γνώμη μου είναι ότι ειτε έχει τα δοντακια του είτε το παράκανες με τα γαλατα και τα τυριά και το έπιασε κάποια ευαισθησία, η αλήθεια είναι ότι στα βρεφακια πέφτουν βαριά τα "βαριά" όπως λες Κ εσύ γαλακτοκομικα. Οπότε εγώ θα έκανα το έξης: Αν η εξέταση κοπρανων είναι θετική για αίμα που το απευχομαι τότε τα ΚΌΒΕΙΣ  ΟΛΑ και μπισκότα κλπ. Αν είναι αρνητική κόψε γαλατα, τυριά μπουγατσες και παγωτά και γενικά όλα όσα έχουν γάλα σε μεγάλο ποσοστό. Μπισκότα ή κεηκ (χωρίς βουτυροκρέμες ε) εγώ δεν θα εκοβα. Θα πρέπει να έχεις υπομονή για να δεις βελτίωση. Αλλά είπαμε μπορεί να είναι και δοντακια, τα λεπτορρευστα/υδαρη κακά από μόνα τους δεν λένε κάτι στα θηλαζοντα βρεφη. Εύχομαι το καλύτερο και να το ξεπερασετε σύντομα. Και να ξέρεις ότι λίγο καιρό ακόμα είναι τόσο ευαίσθητα, μετά γίνονται πολύ ανθεκτικά εμένα η δική μου τώρα τρώει (εκτός από όλα τα γαλακτοκομικα) χώματα και χορτάρια, μη σου πω και κάνα χαλίκι αν δεν την προλάβω, και δεν καταλαβαίνει τπτ και αναρωτιέμαι "αυτό ήταν το φιλασθενο μωράκι που έτρωγα λίγο παγωτό και έκανε εμετό?" :)

Αχ μωρέ τι καλά που τα λες .

Θα κόψω τώρα τα έντονα γαλακτοκομικά μέχρι να δούμε τις εξετάσεις.

Η αλήθεια είναι πως ναι τι παρά έκανα έβλεπα ότι δεν έχει θέμα και έτρωγα έλα όμως που τώρα τρέχουμε!!! Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!

Just now, maripoz είπε:

Και τι εννοούμε έντονα συμπτώματα;; 

Just now, Pegodou said:

Αχ μωρέ τι καλά που τα λες .

Θα κόψω τώρα τα έντονα γαλακτοκομικά μέχρι να δούμε τις εξετάσεις.

Η αλήθεια είναι πως ναι τι παρά έκανα έβλεπα ότι δεν έχει θέμα και έτρωγα έλα όμως που τώρα τρέχουμε!!! Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!

Και τι εννοούμε έντονα συμπτώματα;; 

Εννοουμε συστηματικα αιμα στα κακα, εντονη παλινδρομηση (μπορει κ κρυφη η παλινδρομηση, δηλαδη να μην κανει εμετό, αλλα θα ειναι σαν να πνιγεται το μωρο), εκζεμα, δερματικα προβληματα. Παιρνε συμπληρωμα βιταμινη D αν κοψεις γαλακτοκομικα, μην καταρρευσεις. Στειλε μας πώς τα πατε και κανε κουραγιο με την διαιτα ξερω οτι ειναι εκνευριστικο να μη μπορείς να βαλεις λιγο τυρακι στο μακαρονι αλλα λιγοι μηνες ειναι θα περασουν. Τουλαχιστον σουβλακι μπορεις να φας, εγω εκει εβρισκα παρηγορια οταν με πιαναν λιγουρες χαχα. Περαστικα γρήγορα και ο,τι θελεις μην διστασεις να ρωτησεις :) 

• Thanks 1

Just now, maripoz είπε:

Παρεθεσα της μαριποζ γτ τα λεει μια χαρα. Η μαγιερ ειναι καλο να γινει, αν βγει καθαρη πιθανον τα καθαρα γαλακτοκομικα να πρεπει να κοπουν η να μειωθουν εστω

Γαλα, γιαουρτι, τυρι κ βλεπεις

Αυτο με το μια μερα μετα δ νομιζω οτι ισχυει, γτ μπορει να φας κτ κ να φανει 2-3μερες μετα, η επι μια βδομαδα να εχει ενοχληση απο κτ που εφαγες μια φορα

Αν σε προβληματιζει ο παιδιατρος μια δευτερη γνωμη δ βλαπτει. Σε σοβαρη αλλεργια θα ειχες κ αλλα συμπτωματα

Γαλα γτ σας εδωσε σκονη; δ θηλαζεις; 

• Thanks 1

Κοριτσια γεια σασ..κ εμεισ ειχαμε αλλεργια κ ευτυχωσ την ξεπερασαμε..

Γενικα οι πανεσ σ αυτη την ηλικια ειναι υδαρεισ..αν ομωσ οι δικεσ σασ ειναι διαρροικεσ  σασ τοτε μπορει να παιζει κ γαστρεντεριτιδα..επισησ η γαστρεντεριτιδα μπορει να κανει κ λθγξ αιματακι...καμμια φορα ευθυνονται κ τα εμβολια κ ασ μην το παραδεχονται οι παιδιατροι..εμασ πχ το ποσιμο για τον ροταροιο μασ εκανε αιμα..

Τεσπα..θελω να πω πωσ υπαρχουν πολλεσ αιτιεσ για το αιματακι που ειδεσ..κ αν δεν εχεισ αλλα συμπτωματα οπωσ βλεννεσ κολικουσ..στασιμοτητα αναπτυξησ..νομιζω οωσ τζαμπα θα αρχισεισ αποχη..προσεξε λιγο την διατροφη σου κ περιμενε να βγουν οι εξετασεισ..

Ευχομαι να μην ειναι τιποτα...αλλα κ αλλεργια να διαπιστωθει να μην φοβηθεισ..κ στο λεω εγω που εκανα αυστηρη αποχη απο τον 2ο μηνα εωσ τον 12ο..

Ασ βγουν τα αποτελεσματα κ ξαναμιλαμε..

Κ κατι τελευταιο..Για μενα αν θηλαζεισ αυτοσ ειναο ο καλυτεροσ τροποσ για να νικησεισ την αλλεργια..

Ευχομαι περαστικα

• Like 1
  • Thanks 1