Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ομοιοπαθητικη και εμβολια

jenny_v

Recommended Posts

koufetaki είπε:
σε ολο τον κοσμο αυτην τη στιγμη πεθαινει κοσμος απο αρρωστιες που αν ειχαν εμβολιαστει δεν θα πεθαιναν.εχω φιλη που η παιδιατρος της γραφει στα βιβλιαρια οτι κανει τα παιδια εμβολια αλλα δεν τα κανει το ξερω οτι θελει καταγγελια η τυπισσα.πηγε η κουμπαρα μου οταν γεννησε το πρωτο της παιδακι στην εν λογο γιατρο και της εδωσε ενα βιβλιο με τα κατα του εμβολιασμου τον μικρο της τον ξεκινησε τα εμβολια 9 μηνων γιατι ειχε καταμπερδευτει.αλλαξε και παιδιατρο.την ηπατιτιδα β την εκανα στα παιδια μου οταν πηγαν γυμνασιο εφοσον μιλησα με τον γιατρο μας.τα αλλα τα εμβολια τα καναμε κανονικα και καποια επαναληπτικα μεγαλωνωντας(στα μεγαλα μου παιδια)ξερω οτι υπαρχουν παρενεργειες και καθε φορα που κανουμε φοβαμε αλλα νομιζω οτι το να μην τα κανεις φερουν πολλους κινδυνους

Μαλον δε γνωριζεις ποσα παιδακια παθενουν αυτισμο η εγγεφαλιτιδα η ασθμα η καποια αυτοανοσα μετα απο εμβολιασμο γιαυτο τα γραφεις αυτα.

user_online.gifreport.gif progress.gifedit.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 177
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• yogini

yogini 30 δημοσιεύσεις

• Dimitra83

Dimitra83 17 δημοσιεύσεις

• mamyb

mamyb 13 δημοσιεύσεις

• TARA

TARA 10 δημοσιεύσεις

Επειδή είτε κάνεις, είτε δεν κάνεις εμβόλια είναι δίκοπο μαχαίρι και επειδή ουδείς γνωρίζει τελικά ποιο είναι το ορθό…( αυτοί που μιλάνε 100% με σιγουριά είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη πλευρά είναι το λιγότερο γελοίοι )

Αντισταθμίζεις τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζεις…

Επίσης υπάρχουν και άνθρωποι που προτιμούν να μετανιώσουν για κάτι που έκαναν παρά για κάτι που δεν έκαναν…

Τις επιλογές που κάνει ο καθένας επειδή είναι προσωπικές δεν είναι ανάγκη να της αποδίδουμε σε δήθεν ανωτερότητες και δήθεν μόρφωση και δήθεν ψάξιμο…

Ακόμα και το ψάξιμο είναι πολύ σχετικό….

Όσο έγκυρες πηγές και να νομίζουμε ότι έχουμε σίγουρα κάποιος θα έχει μία άλλη που θα καταρρίπτει τη δική μας έγκυρη.

rQGhp3.png

H παιδιατρος μας ειπε οτι πρεπει να γινονται τα εμβολια σε αυτη τη μικρη ηλικια γιατι τοτε επιτυγχανεται η ανοσοποιηση του οργανισμου.Να ισχυει κατι τετοιο ή ηθελε να αποφυγει αλλες ερωτησεις?

iphi είπε:
H παιδιατρος μας ειπε οτι πρεπει να γινονται τα εμβολια σε αυτη τη μικρη ηλικια γιατι τοτε επιτυγχανεται η ανοσοποιηση του οργανισμου.Να ισχυει κατι τετοιο ή ηθελε να αποφυγει αλλες ερωτησεις?

Μάλλον να σας κόψει τη φόρα ήθελε :) :) :)

Σκέψου το απλα και μπακαλίστικά....βάζεις το ανοσοποιητικό σύστημα ενος βρέφους που ειναι ολοκαίνουργιο να αναγνωρίσει και να παλέψει με 6 ιους ταυτόχρονα ενω εσυ παθαινεις μια γρίππη (ενας ιός) και πεφτεις τάβλα 3 μερες. Και δεν σου αναφέρω καν τα συντηρητικά που περιεχει μεσα το εμβόλιο.

yogini είπε:
Μάλλον να σας κόψει τη φόρα ήθελε :) :) :)

Σκέψου το απλα και μπακαλίστικά....βάζεις το ανοσοποιητικό σύστημα ενος βρέφους που ειναι ολοκαίνουργιο να αναγνωρίσει και να παλέψει με 6 ιους ταυτόχρονα ενω εσυ παθαινεις μια γρίππη (ενας ιός) και πεφτεις τάβλα 3 μερες. Και δεν σου αναφέρω καν τα συντηρητικά που περιεχει μεσα το εμβόλιο.

yogini,συμφωνω μαζι σου.Η λογικη αυτο λεει.Σε ερωτηση ποια ειναι η θεση της απεναντι στα εμβολια μου ειπε η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση-δε θα κανουμε δυο πολυδυναμα ταυτοχρονα οπως αλλοι γιατροι αλλα ουτε και καθολου.Οταν τι ρωτησα συγκεκριμενα για τα βαρεα μεταλλα που περιεχουν,τα συντηρητικα κλπ μου ειπε α!εσυ εισαι διαβασμενη...κι εγω τους διαβασμενους δε τους θελω,τους διωχνω!!!!Τωρα εγω ειμαι οχι διαβασμενη αλλα μπερδεμενη!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
  panagiotis d είπε:
SOU EYXOME NA MIN PATEI KAI TO DIKO SOU PAIDI PEYMATOIDEI ARTRITIDA H KAPOIO ALO AYTOANOSO OPOS EPATE KAI TO DIKO MOU 16 MINON META APO TO PENTAPLO EMVOLIO KAI OI [GIATROI] NA SOU LENE GIA PITANOTITES???

Γιατι ομως να εμφανιστει προβλημα 16 μηνων ???Δεν ειχε κανει το παιδι προηγουμενη δοση? Πως δηλαδη αντεξε ο οργανισμος του οταν ηταν πιο μικρο και οταν μεγαλωσε λιγακι δεν μπορεσε να ανταπεξελθει στο εμβολιο?

Εχει να κανει η μικρη μου τωρα το ΜΜR και τα πρωτα που αναφερει στο βιβλιαριο με την μια (τετραπλο) και το σκεφτομαι πολυ .Εχει ηδη κανει 2 δοσεις .Εν τωμεταξυ ειμαστε γεματη με αλλεργιες και το θεμα εμβολιου ειναι κατι που με φοβιζει πολυ.

sppJp2.png

73j1p2.png

• 1 month later...
  sirxan2002 είπε:
Για ριξτε μια ματια εδω για τα εμβόλια και πειτε την γνωμη σας. http://www.ikko.gr/ikko_Emboliasmoi.htm

http://emvolia.blogspot.com/2009/11/blog-post_12.html

Τι εννοείς την γνώμη μας;

Το όλο θέμα έχει συζητηθεί (και συζητιέται ακόμη) στο εξής τόπικ:

Εμβόλια και ασφάλεια

Προσωπικά δέν έκανα κανένα εμβόλιο στο γιο μου, ούτε και στη μικρή θα κάνω, και δεν σκοπεύω να τους κανω ποτέ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

και εμείς βρισκόμαστε στο δίλημμα του εμβολιασμού.

όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας αλλά δυστυχώς όλοι εικασίες κάνουμε.

χαίρομαι που και άλλοι ψάχνονται για το θέμα του εμβολιασμού.

είμαστε και εμείς αρνητικοί αλλά με επιφυλάξεις. η απάντηση της ομοιοπαθητικού ''αν αρρωστήσει βλέπουμε'' δεν με ικανοποιεί πλήρως.

θα ήμουν ήσυχος, αν η ομοιοπαθητικός ήταν η γυναίκα μου και όπου πηγαίναμε κουβαλούσαμε και βαλίτσα με ομοιοπαθητικά. γιατί τι κάνεις αν δεν μπορείς να βρεις στο τηλέφωνο τον ομοιοπαθητικό ή είσαι σε ταξίδι και δεν υπάρχει ομοιοπαθητικό φαρμακείο; πρέπει να πας σε κοινό ιατρό ή σε νοσοκομείο, να γίνει η διάγνωση, να μιλήσεις με τον ομοιοπαθητικό, να βρεις φαρμακείο, να έχει το χαπάκι και να το χορηγήσεις. μιλάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα και για την υγεία του παιδιού μας.

επίσης μία φοβία μας είναι οι μετανάστες που είναι φυσικά χωρίς εμβόλια.

αφήνοντας λοιπόν, το μωρό μας χωρίς την ''ασπίδα'' των εμβολίων, τρέμω όταν το πλησιάζει κάποιος ξένος, το αγγίζει ή χειρότερα το φυλάει.

εφιάλτης μου είναι και μία προσεχή κοινωνική εκδήλωση όπου πλήθος παιδιών και συγγενών θα πιάνουν το παιδί μας. παρανοώ λίγο;

Με τόσο φόβο ίσως δεν σας ταιριάζει η ομοιοπαθητική και καλό είναι να κάνετε τουλάχιστον τα 4 εμβόλια που βλέπω σαν συμβιβασμό από εδώ

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2005/01/05/vaccination-schedule-part-two.aspx

Ο συγκεκριμένος (Donald Miller) λοιπόν προτείνει μόνο Κοκκύτη, Διφθερίτιδα , Τέτανου , Πολιομυελίτιδας

Εγώ προσωπικά ίσα ίσα που από όταν γνώρισα την ομοιοπαθητική και διάβασα σχετικά, π.χ. ελάχιστα πλέον φοβάμαι μικρόβια, βρώμα και τέτοια και νοιώθω ήσυχος ότι ακόμα και αν αρρωστήσω θα αντιμετωπιστεί ήπια και χωρίς επιβάρυνση στον οργανισμό.

Παράθεση
Η αρρώστια για τη βιολογία είναι ένας μηχανισμός εξελικτικός και ένας μηχανισμός προσαρμογής

Φυσικά δεν είναι τα λόγια & οι θεωρίες που με έπεισαν άλλα ότι λειτούργησε πάνω σε μένα αρκετές φορές.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

mesastoura είπε:
Με τόσο φόβο ίσως δεν σας ταιριάζει η ομοιοπαθητική και καλό είναι να κάνετε τουλάχιστον τα 4 εμβόλια που βλέπω σαν συμβιβασμό από εδώ

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2005/01/05/vaccination-schedule-part-two.aspx

Ο συγκεκριμένος (Donald Miller) λοιπόν προτείνει μόνο Κοκκύτη, Διφθερίτιδα , Τέτανου , Πολιομυελίτιδας

αυτός ο Miller προτείνει ο εμβολιασμός να γίνει στα 2 χρόνια. αλλού αναφέρονται στον 1 χρόνο. υπάρχει μία ασάφεια στην εναλακτική ιατρική η οποία εξηγείται ίσως γιατί δεν είναι κατευθυνόμενη αλλά μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε για την υγεία των παιδιών.

mesastoura είπε:

Εγώ πάντως με τόσο φόβο που έχει του προτείνω να τα κάνει όλα... :roll:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ακόμα κι αν τα κάνεις καλό ειναι να περιμένεις να περάσει τουλάχιστον ο πρώτος χρόνος....ετσι ειναι απο μια δόση σχεδόν στο κάθε ένα που εχει τεράστια διαφορά φαντάζομαι απο το να κανεις εμβολιο κάθε 2 μηνες σε βρέφος!

Εμείς κάναμε την πρωτη δόση του τετραπλου για τις ασθένειες που προανεφερες στους 8-9 μήνες και το δεύτερο εμβόλιο ήταν στους 18μήνες για την μηνιγγίτιδα. Θα κάνουμε ίσως και κάποιο άλλο αλλα οχι γρηγορότερα του 6μήνου.

Ετσι βρισκόμαστε καπου στην μέση των πραγμάτων....

• 2 εβδομάδες μετά...

η άποψη της ομοιπαθητικού μας

κανένα εμβόλιο. κακό παρά καλό κάνουνε. παρενέργειες σοβαρές.

ότι προκύψει το αντιμετωπίζουμε, ιδίως όταν ο οργανισμός είναι παρθένος και θηλάζει η μητέρα, τότε η ίαση είναι ευκολώτερη.

πάτε σε κόσμο να μη φοβάστε.

η άποψη του παιδιάτρου μας

τουλαχιστον να κάνουμε αργότερα της πολυομυελίτιδας.

πάτε σε κόσμο αλλά προφυλάχτε το παιδί από στενές επαφές και ιδίως από φιλιά.

η απόφαση μας είναι να μην κάνουμε προς το παρόν κανένα εμβόλιο. ίσως αργότερα της π/δας.

συνεχίζουμε με ομοιοπαθητική μια και προβλήματα όπως κολικοί, δυσκοιλιότητα, μαστίτιδα συζήγου αντιμετωπίστηκαν με ο/θικη.

Διαφημίσεις

συμφωνώ και είμαι προβληματισμένη με το θέμα των εμβολίων θα ήθελα να μου συστήσετε έναν παιδικό ομοιοπαθητικό μένω στον Άγιο Δημήτριο - Αττικής.

θα ήθελα να ξεκινήσω την μικρή με ομοιοπαθητικό παιδίατρο και να μου λυθούν και οι δικές μου απορίες .

σας ευχαριστώ πολύ πολύ

melina_m είπε:
συμφωνώ και είμαι προβληματισμένη με το θέμα των εμβολίων θα ήθελα να μου συστήσετε έναν παιδικό ομοιοπαθητικό μένω στον Άγιο Δημήτριο - Αττικής.

θα ήθελα να ξεκινήσω την μικρή με ομοιοπαθητικό παιδίατρο και να μου λυθούν και οι δικές μου απορίες .

σας ευχαριστώ πολύ πολύ

εμείς πηγαίνουμε σε παιδίατρο της επιλογής μας μη ομοιοπαθητικό, απλά για κάθε πρόβλημα δεν παίρνουμε την προτεινόμενη θεράπεια, μιλάμε με την ομοιοπαθητικό, που δεν είναι παιδίατρος, της αναφέρουμε τη διάγνωση και μας δίνει την κατάλληλη αγωγή. μέχρι στιγμής 100% επιτυχία.

ΥΓ. αν τα παραπάνω προσβάλουν κάποιους, δυστυχώς για αυτούς είναι η αλήθεια.

Δεν είναι απαραίτητη η διάγνωση από παιδίατρο, όπως και δεν είναι απαραίτητο να είναι ο ομοιοπαθητικός παιδίατρος.

Επίσης το παραπάνω σχήμα έχει μεγαλύτερο κόστος, αλήθεια την ομοιοπαθητικό σας πως την πληρώνεται;

Όσο και αν φαίνεται περίεργο ο όποιος ομοιοπαθητικός δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την διάγνωση, να βάλει δηλαδή ένα όνομα στο σύνολο των συμπτωμάτων του παιδιού, όσο για τα συμπτώματα τα ίδια στο σύνολό τους (σωματικά, ψυχικά, διανοητικά).

πᾶν μέτρον ἄριστον

mesastoura είπε:
Δεν είναι απαραίτητη η διάγνωση από παιδίατρο, όπως και δεν είναι απαραίτητο να είναι ο ομοιοπαθητικός παιδίατρος.

Επίσης το παραπάνω σχήμα έχει μεγαλύτερο κόστος, αλήθεια την ομοιοπαθητικό σας πως την πληρώνεται;

Όσο και αν φαίνεται περίεργο ο όποιος ομοιοπαθητικός δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την διάγνωση, να βάλει δηλαδή ένα όνομα στο σύνολο των συμπτωμάτων του παιδιού, όσο για τα συμπτώματα τα ίδια στο σύνολό τους (σωματικά, ψυχικά, διανοητικά).

συμφωνώ με όσα λέτε, η ομοιοπαθητική δεν είναι ιατρική με πονάει το κεφάλι πάρε ασπιρίνη. όμως ο/η ομοιοπαθητικός έχοντας γνώση το σύνολο των χαρακτηριστικών σου, επεμβαίνει τουλάχιστον σε εμάς και σε καθημερινά περιστατικά.

εμείς ακολουθούμε για θέματα μωρού την παρακάτω διαδικασία:

τηλέφωνο στον παιδίατρο ή επίσκεψη, τηλέφωνο ή επίσκεψη στην ομοιοπαθητικό.

δεν κάνω διαφήμιση στον παιδίατρο και στην ομοιοπαθητικό μας αλλά θέλει πολύ ψάξιμο να βρεις τον κατάλληλο που να μη σε βλέπει ως πορτοφόλι μόνο.

• 1 month later...

yogini είχα βρει παλαιότερα ένα site κάποιου συλλόγου που ενημερώνει τους γονείς για τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν τα εμβόλια αλλά δε θυμάμαι το όνομα. Μήπως γνωρίζεις κάτι γι' αυτό;

panagiotis d σ' ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες μαζί μας αυτό που συνέβη στο παιδάκι σου και σου εύχομαι να το ξεπεράσει εντελώς. Πάντως η ομοιοπαθητική σε τέτοιες περιπτώσεις και μάλιστα σε βρέφη (που ο οργανισμός είναι ακόμη παρθένος) είναι πιθανόν να έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

elias74gr είπε:
εμείς πηγαίνουμε σε παιδίατρο της επιλογής μας μη ομοιοπαθητικό, απλά για κάθε πρόβλημα δεν παίρνουμε την προτεινόμενη θεράπεια, μιλάμε με την ομοιοπαθητικό, που δεν είναι παιδίατρος, της αναφέρουμε τη διάγνωση και μας δίνει την κατάλληλη αγωγή. μέχρι στιγμής 100% επιτυχία.

ΥΓ. αν τα παραπάνω προσβάλουν κάποιους, δυστυχώς για αυτούς είναι η αλήθεια.

και εμεις ετσι κανουμε. την διαγνωση ο παιδιατρος και την θεραπεια ο ομοιοπαθητικος μας (ιατρος στο επαγγελμα ).

βρηκαμε την υγεια μας....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

• 8 months later...

πᾶν μέτρον ἄριστον

• 5 εβδομάδες μετά...

Δεν ανησυχείτε όταν όλη η επιστημονική ενημέρωση που έχουν οι γιατροί, γίνεται μέσα από συνεδρια που τους διοργανώνουν σε εξωτικούς προορισμούς οι φαρμακευτικές εταιρίες;;;;;;;

Και έρχονται μετά ηλιοκαμμένοι να μας μιλήσουν για το πόσο καλό είναι το τάδε φάρμακο ή το τάδε 12πλό εμβόλιο;

Δεν ανησυχείτε;;;;

.pngy3DLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...