Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ομοιοπαθητικη και εμβολια

jenny_v

Recommended Posts

ποιες ειναι οι παρενεργειες των εμβολιων εκτος απο λιγο πυρετο 1-2 μερες κ αυτο πολυ σπανια??κ γω ειμαι υπερ στο να κανει ενα μωρο ολα τα εμβολια ειδικα στην εποχη μας που υπαρχουν ενα σωρο ασθενειες..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 177
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• yogini

yogini 30 δημοσιεύσεις

• Dimitra83

Dimitra83 17 δημοσιεύσεις

• mamyb

mamyb 13 δημοσιεύσεις

• TARA

TARA 10 δημοσιεύσεις

Καλησπέρα.

Η ομοιοπαθητικός παιδίατρος βεβαίως τα κάνει τα εμβόλια (τα υποχρεωτικά του βιβλιαρίου όχι άλλα επιλογής που τα πληρώνεις έξτρα) αλλά όχι με τη συνηθισμένη σειρά. Τα πολυδύναμα τα κάνει σε πιο μεγάλη ηλικία πχ όχι 3-4 μηνών. Και για κάποια έχει σοβαρές αντιρρήσεις.

To ίδιο κι εμείς. Κάποια εμβόλια, όπως το MMR που έχει ενοχοποιηθεί για αυτισμό, είναι ακίνδυνο αν γίνει μετά τα 8 έτη που έχει αναπτυχθεί ο εγκέφαλος.

Επίσης, διάβασα κάπου πως οι Ιάπωνες ξεκινούν τα εμβόλια μετά τα 2 έτη, γιατί τα πολυδύναμα έχουν ενοχοποιηθεί για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

το ΜΜR ποιο εμβολιο ειναι?

MASERN-MUMPS-RÖTELN

Αμα ανοιξεις τα βιβλιαρια των παιδιων θα το δεις ειναι τα τρια τελευταια που γραφει.

Ειμαι και εγω στην Γερμανια.

Διαφημίσεις

Kαι ο γιος μου έκανε την πρώτη δόση, αλλά δε θα του κάνω άλλη. Στην κόρη μου που σαν κοριτσάκι θέλω να έχει αντισώματα ερυθράς, θα της το κάνω μετά τα 8 χρόνια.

Το κακό είναι ότι οι παρενέργειες αυτές, εμφανίζονται μετά από πολύ καιρό. Και τα μισά κρούσματα να είναι αλήθεια, λες γιατί να μη του το κάνω αργότερα?

Το εμβόλιο της ηπατίτιδας β νομίζω, έχει ενοχοποιηθεί για σκλήρυνση κατά πλάκας! Και το έχουν υποχρεωτικό σε 3 μηνών βρέφη! Εγώ δεν το έκανα στον γιο μου, γιατί η ηπατίτιδα β κολλάει από μετάγγιση αίματος και σεξουαλική επαφή. Το συζήτησα και με φίλο μου κλασσικό ιατρό, και μου είπε πως και αυτός στα παιδιά του το έκανε στο δημοτικό, που αρχίζουν και οδοντίατρο τα παιδάκια.

To ίδιο κι εμείς. Κάποια εμβόλια, όπως το MMR που έχει ενοχοποιηθεί για αυτισμό, είναι ακίνδυνο αν γίνει μετά τα 8 έτη που έχει αναπτυχθεί ο εγκέφαλος.

Επίσης, διάβασα κάπου πως οι Ιάπωνες ξεκινούν τα εμβόλια μετά τα 2 έτη, γιατί τα πολυδύναμα έχουν ενοχοποιηθεί για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Και αν το παιδι μεσα σε αυτα τα 8 ετη κολησει Masern, εχετε σκεφτει ποτε τι ζημια μπορει να παθει;;;

ελεος κοριτσια τα δικα μου τα κανανε αυτα τα εμβολια!πρεπει να ανησυχω???:confused::confused:

ΟΧΙ να μην ανησυχείς καθόλου.

Ειδικά αν έκανα το Priorix, είναι όλα καλά.

Το MMR είναι το πιο σημαντικό εμβόλιο γιατί αν κόλλησει εστω και μια από αυτές τις αρρώστιες θα πάθει πολύ μεγάλη ζημία.

Διαφημίσεις

Θάνατο από ερυθρά δεν έχω ακούσει ποτέ.

Το θέμα είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στον παιδίατρο που επιλέγεις. Εγώ έχω κάνει ομοιοπαθητική κι έχω δει πολύ καλό. Τα παιδιά μου τα είχα σε κλασσικό ιατρό και πρόσφατα τα πήγα σε ομοιοπαθητικό γιατί δεν ήθελα ούτε να παίρνουν ντουζίνα τα φάρμακα, ούτε να τσακώνομαι με τον γιατρό που ήθελε ντε και καλά να κάνει στον γιο μου το εμβόλιο της κοινής γρίππης, ενώ το παιδί δεν πάει καν παιδικό σταθμό!

Ο παιδίατρος που έχουμε τώρα, είναι ομοιοπαθητικός. Πολύτεκνος πατέρας, έκανε όλα τα εμβόλια στο πρώτο του παιδί, μετά έψαξε το θέμα, και στα υπόλοιπα δεν έκανε κανένα. Εχω γνωστό μου κλασσικό ιατρό που στα παιδιά του δεν έχει κάνει ούτε ένα εμβόλιο.

Εγώ που δεν είμαι γιατρός, θέλω να κάνουν κάποια εμβόλια τα παιδιά μου, αλλά αν είναι να κινδυνεύσουν από σοβαρές ασθένειες που θα καταστρέψουν τη ζωή τους, ας τα κάνουν λίγο αργότερα. Εμείς δεν πάθαμε τίποτα που κάναμε ελάχιστα εμβόλια και περάσαμε σχεδόν όλες τις παιδικές ασθένειες.

ο γιος μου κ η κορη μου εκαναν ολες τις δοσεις για ηπαττητιδα β σε ηλικιες 1)3 μηνων 2)4μηνων 3)7 μηνων αλλα δεν ηταν μονο για ηπαττητιδα.ειναι για 7 ασθενειες που γινονται σε 1 εμβολιο καθε φορα.ετσι τα κανουν εδω τουλαχιστον.ολυμπια κ σενα ετσι ειναι?

για MMR το εκαναν σε ηλικιες 1η δοση 8 μηνων κ 2η 1,5 χρονων.

ολυμπια θυμασαι μηπως σε ποια ηλικια αρχιζεις τα επαναλληπτικα εμβολια?γιατι εμενα τα τελειωσαν ολα κ νομιζω μου ειπε κοντα στα 5 πρεπει να κανουν ολα τα επαναλληπτικα αυτο το priorix τι σημαινει?:P

ο γιος μου κ η κορη μου εκαναν ολες τις δοσεις για ηπαττητιδα β σε ηλικιες 1)3 μηνων 2)4μηνων 3)7 μηνων αλλα δεν ηταν μονο για ηπαττητιδα.ειναι για 7 ασθενειες που γινονται σε 1 εμβολιο καθε φορα.ετσι τα κανουν εδω τουλαχιστον.ολυμπια κ σενα ετσι ειναι?

για MMR το εκαναν σε ηλικιες 1η δοση 8 μηνων κ 2η 1,5 χρονων.

ολυμπια θυμασαι μηπως σε ποια ηλικια αρχιζεις τα επαναλληπτικα εμβολια?γιατι εμενα τα τελειωσαν ολα κ νομιζω μου ειπε κοντα στα 5 πρεπει να κανουν ολα τα επαναλληπτικα αυτο το priorix τι σημαινει?:P

2 μηνων εκανε Tetanus-Diphtherie-Pertussis-Haemophilus-Hepatitis B

3,5 μηνων επαναληψη τα πανω

5 μηνων επαναληψη τα πανω

11 μηνων το MMR

12,5 μηνων επαναληψη τα πρωτα

15 μηνων το MMR

6 χρονων Tetanus-Diphtherie-Pertussis

Διαφημίσεις

οκ ευχαριστω γιατι δε θυμομουν ποτε ειναι τα επαναληπτικα αφου τα εχουν κανει ολα μεχρι εναμισι ετων.αρα πρεπει να ειιναι αναμεσα στα 5-6 χρονων,τελικα τι ειναι το πριοριξ!?!?

Θάνατο από ερυθρά δεν έχω ακούσει ποτέ.

Το θέμα είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στον παιδίατρο που επιλέγεις. Εγώ έχω κάνει ομοιοπαθητική κι έχω δει πολύ καλό. Τα παιδιά μου τα είχα σε κλασσικό ιατρό και πρόσφατα τα πήγα σε ομοιοπαθητικό γιατί δεν ήθελα ούτε να παίρνουν ντουζίνα τα φάρμακα, ούτε να τσακώνομαι με τον γιατρό που ήθελε ντε και καλά να κάνει στον γιο μου το εμβόλιο της κοινής γρίππης, ενώ το παιδί δεν πάει καν παιδικό σταθμό!

Ο παιδίατρος που έχουμε τώρα, είναι ομοιοπαθητικός. Πολύτεκνος πατέρας, έκανε όλα τα εμβόλια στο πρώτο του παιδί, μετά έψαξε το θέμα, και στα υπόλοιπα δεν έκανε κανένα. Εχω γνωστό μου κλασσικό ιατρό που στα παιδιά του δεν έχει κάνει ούτε ένα εμβόλιο.

Εγώ που δεν είμαι γιατρός, θέλω να κάνουν κάποια εμβόλια τα παιδιά μου, αλλά αν είναι να κινδυνεύσουν από σοβαρές ασθένειες που θα καταστρέψουν τη ζωή τους, ας τα κάνουν λίγο αργότερα. Εμείς δεν πάθαμε τίποτα που κάναμε ελάχιστα εμβόλια και περάσαμε σχεδόν όλες τις παιδικές ασθένειες.

Και εγώ στον γιο μου έκανα τα πάντα. Πίστευα ότι κάνω το καλύτερο. Τώρα ευχαριστώ το Θεό που δεν στράβωσε κάτι. Άρχισα να ψάχνω και να διαβάζω στατιστικές και παρενέργειες. Είναι απίστευτα τα παιχνιδια που παίζονται με τα εμβόλια και τις φαρμακοβιομηχανίες Στην κόρη μου μέχρι τώρα δεν έχω κάνει κανένα. Αυτό το διάστημα μάλλον θα κάνει (μετά φόβου Θεού) τον πνευμονιόκοκκο. Τα υπόλοιπα 5πλαα, 6πλα θα τα κάνει ένα ένα αρκετά μεγαλύτερη.(μετά από συμβουλή παιδιάτρου-ομοιοπαθητικού)

.pngy3DLp3.png

Κι εμεις ειμαστε κατα των εμβολιων και ειδικα σε τοσο μικρες ηλικιες. Μεχρι τωρα εχουμε κανει μονο μια δοση του Tetravac Και αυτο μονο για τον τετανο. Μπορεις να ενημερωθείς εκτενως απο το θεμα "Εμβολια & Προβληματισμοί".

Δεν σε υποχρεωνει κανεις να κανεις τα εμβόλια...τουλαχιστον εξαρχής...μονο στον παιδικό θα σου ζητήσουν το βιβλιαριο.

Το θεμα ειναι οτι αν εσυ δεν κάνεις ομοιοπαθητική πως θα καταφέρεις να το υποστηρίξεις στο παιδάκι σου.

Εμεις μεχρι τώρα με την ομοιοπαθητική εχουμε σωθεί σε πολλα θέματα και ακόμα και ο άντρας μου που ηταν επιφυλακτικός εξαρχής μου λεει να παρω κατευθειαν τον ομοιοπαθητικό τηλεφωνο :)

Γενικά να σκεφτεσαι με το μυαλό ανοιχτό και να μην ακους αυτους που σου λένε "Εννοειται οτι θα κανεις εμβόλια"! Οποιος στο πει αυτο να του ζητήσεις να σου υπογράψει και ενα χαρτί οτι το παιδί σου δεν θα πάθει ποτε τίποτα απο εμβόλιο...και φυσικά δεν το υπογραφει κανεις! Διαβασε και ενημερωσου καλυτερα μονη σου γιατι εδω μονο αψιμαχιες γίνονται :(

Και εννοειται οτι οι γειτόνισες και η θεια μας η Μαγούλα δεν ειναι εγκυρη πηγή για να μας πεισει :)

http://www.homeopathy.gr/articles_vaccines.html

Θα κάνεις τα εμβόλια όπως πρέπει. Είναι τόσοι οι κίνδυνοι για το μωρό σου αν δεν προχωρήσεις σε σταδιακή ανοσοποίηση που για μένα δε θα έπρεπε να υπάρχει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής. Κινδυνεύουν έτσι και τα υπόλοιπα παιδιά που έρχονται σε επαφή με τα μη ανοσοποιημένα.

Είναι λυπηρό στη χώρα του Ιπποκράτη, του Ασκληπιού και του Παπανικολάου να αναρωτιόμαστε ακόμα για τα προφανή.

NEwNp3.pngUnT9p3.png

συμφωνω οτι η ομοιοπαθητικη ειναι αποτελεσματικη σε καποιες περιπτωσεις αλλα δε θα ρισκαρα την υγεια του παιδιου μου ουτε κ αλλων παιδιων.κοιταξα τα δικα μας βιβλιαρια κ εχω κανει κ γω κ ο αντρας μου ολα τα εμβολια οταν ημουν μωρο κ μαλιστα πριν 25-26 χρονια που δεν ηταν τοσο εξεληγμενη η επιστιμη οπως σημερα.κ φυσικα ειμαστε μια χαρα:D αυτο που λεει η φιλη markar οτι μπαινουν κ αλλα παιδια σε κυνδινο σε περιπτωση που κολλησουν εχει απολυτο δικιο.με τα εμβολια πρωτα προστατευουμε το παιδι μας κ συγχρονως κ τα αλλα μικρουλια...

Θα κάνεις τα εμβόλια όπως πρέπει. Είναι τόσοι οι κίνδυνοι για το μωρό σου αν δεν προχωρήσεις σε σταδιακή ανοσοποίηση που για μένα δε θα έπρεπε να υπάρχει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής. Κινδυνεύουν έτσι και τα υπόλοιπα παιδιά που έρχονται σε επαφή με τα μη ανοσοποιημένα.

Είναι λυπηρό στη χώρα του Ιπποκράτη, του Ασκληπιού και του Παπανικολάου να αναρωτιόμαστε ακόμα για τα προφανή.

Δυστυχώς για σένα, έχουμε δημοκρατία και ο καθένας αποφασίζει ελεύθερα!

σε ολο τον κοσμο αυτην τη στιγμη πεθαινει κοσμος απο αρρωστιες που αν ειχαν εμβολιαστει δεν θα πεθαιναν.εχω φιλη που η παιδιατρος της γραφει στα βιβλιαρια οτι κανει τα παιδια εμβολια αλλα δεν τα κανει το ξερω οτι θελει καταγγελια η τυπισσα.πηγε η κουμπαρα μου οταν γεννησε το πρωτο της παιδακι στην εν λογο γιατρο και της εδωσε ενα βιβλιο με τα κατα του εμβολιασμου τον μικρο της τον ξεκινησε τα εμβολια 9 μηνων γιατι ειχε καταμπερδευτει.αλλαξε και παιδιατρο.την ηπατιτιδα β την εκανα στα παιδια μου οταν πηγαν γυμνασιο εφοσον μιλησα με τον γιατρο μας.τα αλλα τα εμβολια τα καναμε κανονικα και καποια επαναληπτικα μεγαλωνωντας(στα μεγαλα μου παιδια)ξερω οτι υπαρχουν παρενεργειες και καθε φορα που κανουμε φοβαμε αλλα νομιζω οτι το να μην τα κανεις φερουν πολλους κινδυνους

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

νομιζω πως το κουφετακι εννοει πως ηθελε καταγγελια η παιδιατρος που εγραφε στο βιβλιαριο οτι εκανε τα εμβολια ενω δε τα εκανε

ναι αυτο ειπα γιατι αλλο να μην κανεις τα παιδια σου εμβολιο και αλλο να γραφονται στο βιβλιαριο για να μην εχεις προβλημα στην εγραφη μετεπειτα του σχολειου.παντος το εμβολιο της γριπης δεν θα το κανουμε τωρα.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...