Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οικονομική κρίση....ή απληστία

beba09

Recommended Posts

Πως σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;; θεωρείτε ότι υπάρχει πραγματική κρίση;;

Γίνεται συνέχεια λόγος για οικονομική κρίση όμως ειλικρινά αναρωτιέμαι μιλάμε για μια πραγματική κρίση ή για διαφοροποίηση βιοτικού επιπέδου;;

όσες οικογένειες ξέρω που βιώνουν την κρίση είχαν κάνει ανοίγματα μεγαλύτερα από αυτά που πραγματικά άντεχαν τα εισοδήματα τους οπότε και η παραμικρή διαφοροποίηση των εισοδημάτων τους θα μπορούσε να αποτελέσει την σπίθα για να ανάψει η φλόγα.

Προσωπικά παρατηρώ πως μεγάλωσα ως παιδί (που η λέξη κρίση δεν υπήρχε, ενώ τα αγαθά ήταν σαφώς λιγότερα) και πως μεγαλώνει τώρα το παιδί μου (με όλα τα αγαθά) αλλά χωρίς καθόλου αποταμίευση που η λέξη κρίση χρησιμοποιείται συνέχεια.

Μήπως απλά έχουμε πολύ περισσότερα από όσα πραγματικά αντέχουμε να έχουμε;;;

Μήπως γίναμε άπληστοι;;

παντως εγω σαν αποφοιτος πολυτεχνειου και με μεταπτυχιακα κτλ κτλ να εχω φτασει στο σημειο να αστυνομευω τις κορες μου οσον αφορα το καλοριφερ και το θερμοσυφωνα δεν το περιμενα ποτε. και αυτο γιατι ΔΕΝ ΕΧΩ για την ΔΕΗ. δεν φτανουν. δεν. και σας πληροφορω οτι δεν εκανα ποτε εξοδα τυπου μπουζουκια και περιττα εξοδα. πλεον δεν εχω λεφτα να παω την γυναικα μου να δει τους γονεις της που μενουν εξω. καρτουλα για το σταθερο και τηλεφωνο. οχι η πρωσοπικη μου αποψη (συγνωμη τωρα μπηκα δεν παρακολουθησα την κουβεντα) ειναι οτι ειναι πολυ αφελες και παιδιαστικο στην παρουσα φαση (ισως πριν δυο χρονια να το δεχομουν) να μιλαμε για απληστια. πλεον ειναι ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πως σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;; θεωρείτε ότι υπάρχει πραγματική κρίση;;

Γίνεται συνέχεια λόγος για οικονομική κρίση όμως ειλικρινά αναρωτιέμαι μιλάμε για μια πραγματική κρίση ή για διαφοροποίηση βιοτικού επιπέδου;;

όσες οικογένειες ξέρω που βιώνουν την κρίση είχαν κάνει ανοίγματα μεγαλύτερα από αυτά που πραγματικά άντεχαν τα εισοδήματα τους οπότε και η παραμικρή διαφοροποίηση των εισοδημάτων τους θα μπορούσε να αποτελέσει την σπίθα για να ανάψει η φλόγα.

Προσωπικά παρατηρώ πως μεγάλωσα ως παιδί (που η λέξη κρίση δεν υπήρχε, ενώ τα αγαθά ήταν σαφώς λιγότερα) και πως μεγαλώνει τώρα το παιδί μου (με όλα τα αγαθά) αλλά χωρίς καθόλου αποταμίευση που η λέξη κρίση χρησιμοποιείται συνέχεια.

Μήπως απλά έχουμε πολύ περισσότερα από όσα πραγματικά αντέχουμε να έχουμε;;;

Μήπως γίναμε άπληστοι;;

ΦΑΓΗΤΟ ΔΕΗ ΟΤΕ αυτα. για τα αλλα δεν βγαινει. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ καπου καπου.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ τερμα.Η γυναικα μου τους κανει γερμανικα εγω πλεον εχω αρκετο ελευθερο χρονο να τους κανω μαθηματικα φυσικη και χημεια. ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΧΙ ΤΕΡΜΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ. σκατα σε ολους τους τους αλητες μια φορα και δεκα σε μας που τους υπακουμε

Προσωπικά νομίζω ότι το μερίδιο ευθύνης το Έλληνα έγκειται στο ότι έχει διεφθαρμένους πολιτικούς.

Γιατί δεν υπάρχει σωστή υγεία;

Γιατί δεν υπάρχει σωστή παιδεία;

Γιατί δεν υπάρχει στεγαστική πολιτική;

Γιατί δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική;

Σε ένα σύστημα που νομίζαμε ότι όλα πάνε καλά απλά έπεσε η βόμβα και τώρα ψαχνόμαστε.

Είμαι όντως άπληστοι γιατί διατηρήσαμε ένα άπληστο σύστημα και τώρα πλέον δεν είναι μια μερίδα του Ελληνικού λαού αλλά ένα μεγάλο μέρος.

Όχι για μένα δεν μου φταίνε οι ξένοι ούτε οι Τρόικα ούτε κανένας….φταίμε εμείς που τους ανοίξαμε την πόρτα μέσω των πολιτικών μας μέσω της ένταξης μας στην ευρωζώνη. Είχαμε την δυνατότητα να μπούμε και τι ακριβώς να κάνουμε; Να πάρουμε τις επιδοτήσεις και μετά να πτωχεύσουμε;; ερωτήθηκε ο ελληνικός λαός;;

Σίγουρα σε κάποια πράγματα έγινε δουλειά αλλά σε πολλά άλλα τίποτα.

Κακά τα ψέματα η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο (πετρέλαιο) και αυτόν έχουν βάλει στο μάτι…..εδώ πάει και ο κατώτατος μισθός. Ποιος νομίζετε ότι θα τον εξορύξει εγώ ή εσείς….;; εμείς δεν πάμε να μαζέψουμε ούτε ελιές;;; ούτε βαμβάκι;;; τις περισσότερες δουλειές τι κάνουν αλβανοί κλπ. όμως και αυτοί έχουν γίνει νοικοκυραίοι και μαγαζιά άνοιξαν και σε καλύτερες δουλειές πήγαν (πχ. εστιατόρια κλπ). Δεν τον κόβω λοιπόν τον Έλληνα να τρέχει να δουλέψει στην μέση του πουθενά σε 24ωρη βάρδια για να βγει ο μαύρος χρυσός. Συγνώμη αλλά ο ινδός, πακιστανός, αφρικανός, θα είναι πιο οικονομικός αλλά ποιος σας λέει ότι θα πάει η πετρελαϊκή εταιρία να δώσει στον ινδό 700 ευρώ το μήνα, όταν στην χώρα του ο μισθός είναι λέω τώρα 150 ευρώ.

Πως νομίζετε ότι έχει κτιστεί όλο το Ντουμπάι;; Ορδές expatriates έρχονται από όλον τον κόσμο ζουν σε ένα δωμάτιο 4 άτομα και δόξα ο Αλλάχ παιδιά. Εδώ ταιριάζει το θέμα με τα τζαμιά….γιατί άντε να μου κάνεις καλά τόσο κόσμο και να μην έχεις έναν Αλλάχ να τους κουμαντάρεις.

Το θέμα όμως είναι πόσο από τον ορυκτό πλούτο θα αποκομίσει η Ελλάδα και ο Έλληνας. Πόσοι θα φάνε από αυτήν την πίτα. Έλα όμως που οι ξένοι ξέρουν τι μπαγάσηδες είμαστε. Τους έβαλαν όλους στο τραπέζι ώστε μετά να μην λέει ο καθένας τα δικά του. Εγώ έτσι κρίνω. Δεν μπορείς να πας να κάνεις εξόρυξη πετρελαίου και να επενδύσεις δις. και μετά ο καθένας πολιτικός να σου λέει τα δικά του.

Αναρωτιέμαι όπως στο υποβρύχιο που μπαντάρει μήπως έτσι γίνει και η δουλειά για τα πετρέλαια.

Εγώ πιστεύω λοιπόν όπως είναι άπληστος ο Έλληνας πολιτικός έτσι και ο μέσος έλληνας έχει το πρόβλημα του. Παρακαλώ στις επόμενες εκλογές ας με διαψεύσει κάποιος.

Για την Ελλάδα δόθηκαν πολλά κονδύλια αλλά η απληστία είτε τα άφησε ανεκμετάλλευτα είτε τα κατασπάραξε.

Λυπάμαι που το λέω με την δραχμή ζούσαμε μια χαρά……τώρα όμως η επιστροφή δεν θα φέρει το προηγούμενο βιοτικό επίπεδο. Γιατί ποτέ δεν υπήρχε τόση ακρίβεια και τόσα εισαγόμενα προϊόντα. Φτάσαμε να παίρνουμε 1000 ευρώ και να μας φαίνονται χαρτζιλίκι…..! Το αστείο είναι ότι προσωπικά για μένα όταν επανέλθω με το καλό στην αγορά εργασίας…..θα πρέπει να είμαι υπερ ευχαριστημένη με 700 ευρώ…! Μην πω με ντροπή και συστολή ότι ακόμα και με 500 θα έλεγα ευχαριστώ (έχω δικό μου σπίτι).

Είμαι ευτυχισμένη στην μπανανία μου γιατί ζω στον μικρόκοσμό μου όταν βγαίνω από την πόρτα μου και αντικρίζω τον δικό σου τότε πονώ και γυρίζω πίσω στον δικό μου.

Υ.Γ: εγώ δέχομαι ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε μόνη μας το πετρέλαιο, δεν δέχομαι όμως ότι δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε ώστε να κερδίσουμε όλοι. Να φάμε όλοι από την πίτα.

Αν είναι ηλίθια η σκέψη σου τότε υπάρχουν αρκετοί ηλίθιοι γιατί πραγματικά γίναμε πρόβατα!

Μας στερούν μισθούς που δικαιούμαστε και δεν αντιδράμε,

μας κόβουν συντάξεις που προπληρώσαμε και πάλι δεν αντιδράμε,

μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε χαράτσια με τον εκβιασμό οτι θα μας κόψουν την ΔΕΗ και πάλι δε μιλάμε.

Και έτσι φτάσαμε στο σημείο να αναρωτιώμαστε αν τελικά φταίμε εμείς και η απληστία μας για την κρίση.

Καταντήσαμε να μας πετάνε τα ψίχουλα και να λέμε και "δόξα τον Θεό που έχουμε και αυτά".

'Αραγε από φόβο ή από αδιαφορία σκύβουμε το κεφάλι σε κάθε μνημόνιο, σε κάθε νέο μέτρο που καταδυναστεύει την ζωή μας?

Εάν είσαι 20 - 25 πετάς και κανένα αβγό, ρίχνεις μια αντίσταση, εάν είσαι 30 και έχεις παιδί....και θέλει γάλα, βγάζεις το σκασμό. Επίσης προσωπικά νομίζω η καλύτερη ηλικία για να ρίξεις αυγά....και να μην σκύψεις το κεφάλι είναι στα άνω των 70 αρκεί να μην συντηρείς ακόμα τα παιδιά σου. Φυλακή δεν νομίζω να σε στείλουν....και να πας χέσ.....κες

Κανείς δεν μιλάει από φόβο......και θέλεις να σου πω κάτι, κάποιος βολεμένος αλλά βαρεμένος θα κάνει το πρώτο βήμα., αυτό με έχει διδάξει η ζωή μου. Αυτός που πεινάει σκύβει το κεφάλι. Πρόσφατα έκανα μια καταγγελία σε δημόσιο φορέα για οφειλή δεδουλευμένων. Ξέρεις πόσοι άλλοι πρώην συνάδελφοι ήρθαν μαζί μου;; κανένας....;; μα κανένας....; όμως όλοι περιμένουν να οφεληθούν από την δική μου καταγγελία. ήδη ένα ποσό μπήκε. Στα λόγια όλοι συμπαράσταση αλλά στην πράξη τίποτα.

οπως και να χει εχεις μεινει πισω.ναι τα παμε αυτα παει. τεμπεληδες ημασταν. καφετεριες, μπουζουκια απληστια συμφωνω. μην κανεις ομως μεγαλες δηλωσεις τυπου 'ποιος ελληνας θα παει να σκαψει κτλ κτλ" γιατι δεν ξερω αν εισαι στην εργασια εκει εξω, αλλα εγω σαν μηχανικος με τεχνικο γραφειο θα σε απογοητευσω λεγοντας σου οτι ερχοντε καθημερινα νεοι αποφοιτοι πανεπιστημιου ελληνες και ζητανε να τους παρω εργατες στην οικοδομη. και δεν τους περνω βεβαια γιατι δεν εχω να τους πληρωση γιατι πλεον δεν κανω οικοδομη κανω αλλα πραγματα εγκαταστασεις κτλ να παιρνω τουλαχιστον το μεροκαματο.

Διαφημίσεις

Εάν είσαι 20 - 25 πετάς και κανένα αβγό, ρίχνεις μια αντίσταση, εάν είσαι 30 και έχεις παιδί....και θέλει γάλα, βγάζεις το σκασμό. Επίσης προσωπικά νομίζω η καλύτερη ηλικία για να ρίξεις αυγά....και να μην σκύψεις το κεφάλι είναι στα άνω των 70 αρκεί να μην συντηρείς ακόμα τα παιδιά σου. Φυλακή δεν νομίζω να σε στείλουν....και να πας χέσ.....κες

Κανείς δεν μιλάει από φόβο......και θέλεις να σου πω κάτι, κάποιος βολεμένος αλλά βαρεμένος θα κάνει το πρώτο βήμα., αυτό με έχει διδάξει η ζωή μου. Αυτός που πεινάει σκύβει το κεφάλι. Πρόσφατα έκανα μια καταγγελία σε δημόσιο φορέα για οφειλή δεδουλευμένων. Ξέρεις πόσοι άλλοι πρώην συνάδελφοι ήρθαν μαζί μου;; κανένας....;; μα κανένας....; όμως όλοι περιμένουν να οφεληθούν από την δική μου καταγγελία. ήδη ένα ποσό μπήκε. Στα λόγια όλοι συμπαράσταση αλλά στην πράξη τίποτα.

εχεις δικιο σε αυτο. οντως εχεις δικιο. τι να πεις δεν ξερω

Το παρόν θέμα κλειδώνεται προσωρινά.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...