Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οικονομική κρίση....ή απληστία

beba09

Recommended Posts

ΩΡΑΙΑ τα λεμε!! επανασταση ποτε θα κανουμε? αντιδραση ποτε θα μας βγει? με το πες δεν γινονται αλλαγες!!! χρειαζεται τουλαχιστον ομοψυχια και ομαδικη συμμετοχη!!

καμμια επανασταση δεν εγινε απο τον καναπε!

αν κανουμε επιτελους την επανασταση πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για ολα. να κλεισουμε τηλεορασεις για να μη μας επηρεαζουν, να ειμαστε ετοιμοι να φαμε ξανα τα δακρυγονα στη μαπα, να φαμε ξυλο, ακομα κια να χασουμε τη ζωη μας για να εχουν αυτοι που αγαπαμε ενα καλυτερο μελλον.

και ρωταω, ειμαστε ετοιμοι να π[αρουμε τετοιο ρισκο?????

πιο παλια που ετρεχα σε πορειες και διαδηλωσεις με λεγαν αναρχοκομμουνι τωρα οι ιδιοι ειναι "αγανακτισμενοι" αλλα ακομα και τωρα σκεφτονται να ξανατιμησουν με την ψηφο τους τα ιδια καθηκια. οι επομενες εκλογες πρεπει να γινουν στους δρομους κι οχι στις καλπες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΩΡΑΙΑ τα λεμε!! επανασταση ποτε θα κανουμε? αντιδραση ποτε θα μας βγει? με το πες δεν γινονται αλλαγες!!! χρειαζεται τουλαχιστον ομοψυχια και ομαδικη συμμετοχη!!

καμμια επανασταση δεν εγινε απο τον καναπε!

Έχω πάψει να ελπίζω...Τόσα βάρβαρα μέτρα πέρασαν, κεκτημένα χρόνων με αγώνες και αίμα τα διέλυσαν εν μία νυκτί...:cry:

Καμια αντίδραση. Τα χειρότερα έρχονται:cry::cry::cry:

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος για να βγει στους δρόμους...μα δε βλέπετε ότι γύρω μας (πάρτε παράδειγμα και από δω μέσα) πολλοί πιστεύουν ότι η απληστία μας οδήγησε εδώ?

Η προπαγάνδα του "μαζί τα φάγαμε" πέρασε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού...του βολεμένου ακόμα λαού θα έλεγα εγώ...όταν όμως βλέπουμε το σπίτι του γείτονα να παίρνει φωτιά το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δε τη σβήσουμε έγκαιρα θα καεί και το δικό μας.....αυτό δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι.....

Μην πάτε μακρυά.....κυκλοφορούν παντού βαθυστόχαστα κειμενάκια με το πόσο "αγνός" και "καλός" ήταν ο κόσμος όταν ήταν φτωχός.......και πιάνουν τόπο.....κάποιοι συγκινούνται κιόλας με τις κορώνες της ανυπαρξίας των συγγραφέων της δεκάρας....οι οποίοι ούτε θα πεινάσουν, ούτε καλύτεροι θα γίνουν γιατί αυτοί είναι βουτηγμένοι μες στη σαπίλα τους.....συμφέροντα εξυπηρετούν και αυτοί..!!

Απο την αλλη ομως , το οτι ειναι ''βολεμενοι'' οσοι δεν εχουν επηρρεαστει απο την κριση, ειναι λιγο αδικο.

Ο Δημοσιος τομεας εχει ιδιαιτερα προβληματα, οι συνταξιουχοι, αυτο εφερε προβληματα στο λιανεμποριο...και στον ιδιωτικο τομεα (αν και πιστευω οτι οι περισσοτεροι εργοδοτες εκει εκμεταλλευονται την κριση και στερουν απο τους υπαλληλους τους ο,τι δικαιουνται).

Εγω δουλευω με εξωτερικο, δεν εχω επηρρεαστει ιδιατερα....Βεβαια εχουν μειωθει τα εσοδα με ολους αυτους τους φορους , αλλα την παλευουμε......

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Διαφημίσεις

Απο την αλλη ομως , το οτι ειναι ''βολεμενοι'' οσοι δεν εχουν επηρρεαστει απο την κριση, ειναι λιγο αδικο.

Ο Δημοσιος τομεας εχει ιδιαιτερα προβληματα, οι συνταξιουχοι, αυτο εφερε προβληματα στο λιανεμποριο...και στον ιδιωτικο τομεα (αν και πιστευω οτι οι περισσοτεροι εργοδοτες εκει εκμεταλλευονται την κριση και στερουν απο τους υπαλληλους τους ο,τι δικαιουνται).

Εγω δουλευω με εξωτερικο, δεν εχω επηρρεαστει ιδιατερα....Βεβαια εχουν μειωθει τα εσοδα με ολους αυτους τους φορους , αλλα την παλευουμε......

Αυτό που θέλω να πω με αυτή την έκφραση είναι ότι οι βολεμένοι δε θα αφήσουν την όποια βολή τους για να βγουν στους δρόμους.....όσο έχουν αυτοί να περνάνε καλά θα αφήνουν κορώνες περί απληστίας και ταχα μου φταίει ο μικρομεσαίος που πήρε στεγαστικό, και θα εξυμνούν μια πολύ σκοτεινή εποχή ως ιδανική!!

.....και θα ζουν αυτοί καλά και μεις χειρότερα....άλλωστε σε εποχές κρίσης είπαμε οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι...βρε παιδιά πάρτε παράδειγμα πόσοι βγήκαν να αγοράσουν τα χρυσαφικά και να δώσουν μετρητά...γέμισε ο τόπος κοράκια και η κρίση μετρά μόλις λίγα χρονάκια......

Δεν υπαρχουν 'ηρωες' σημερα.....μια χαρα τα καταφεραν και εφτιαξαν τον κοσμο που ηθελαν.

Αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτα γίνονται ήρωες...!!!

Και αυτοί γίνονται όλο και περισσότεροι.....άρα θα υπάρξουν στο μέλλον πολλοί ήρωες.......

Ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος για να βγει στους δρόμους...μα δε βλέπετε ότι γύρω μας (πάρτε παράδειγμα και από δω μέσα) πολλοί πιστεύουν ότι η απληστία μας οδήγησε εδώ?

Η προπαγάνδα του "μαζί τα φάγαμε" πέρασε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού...του βολεμένου ακόμα λαού θα έλεγα εγώ...όταν όμως βλέπουμε το σπίτι του γείτονα να παίρνει φωτιά το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δε τη σβήσουμε έγκαιρα θα καεί και το δικό μας.....αυτό δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι.....

Μην πάτε μακρυά.....κυκλοφορούν παντού βαθυστόχαστα κειμενάκια με το πόσο "αγνός" και "καλός" ήταν ο κόσμος όταν ήταν φτωχός.......και πιάνουν τόπο.....κάποιοι συγκινούνται κιόλας με τις κορώνες της ανυπαρξίας των συγγραφέων της δεκάρας....οι οποίοι ούτε θα πεινάσουν, ούτε καλύτεροι θα γίνουν γιατί αυτοί είναι βουτηγμένοι μες στη σαπίλα τους.....συμφέροντα εξυπηρετούν και αυτοί..!!

Πόσο μα πόσο σωστή είσαι...άπειρα like;)

υ.γ. για να είμαι ειλικρινής και εμένα μου φάνηκε ο τίτλος πολύ προκλητικός...

Δηλ. για μερικούς από εσάς δεν παίζει το ενδεχόμενο κάποιοι να πάλεψαν/στερήθηκαν/δούλεψαν/ρίσκαραν για να αποκτήσουν αυτό το κάτι παραπάνω/περιττό έτσι ώστε να απολαύσουν τους κόπους τους βρε αδερφέ ?:|

αν κανουμε επιτελους την επανασταση πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για ολα. να κλεισουμε τηλεορασεις για να μη μας επηρεαζουν, να ειμαστε ετοιμοι να φαμε ξανα τα δακρυγονα στη μαπα, να φαμε ξυλο, ακομα κια να χασουμε τη ζωη μας για να εχουν αυτοι που αγαπαμε ενα καλυτερο μελλον.

και ρωταω, ειμαστε ετοιμοι να π[αρουμε τετοιο ρισκο?????

πιο παλια που ετρεχα σε πορειες και διαδηλωσεις με λεγαν αναρχοκομμουνι τωρα οι ιδιοι ειναι "αγανακτισμενοι" αλλα ακομα και τωρα σκεφτονται να ξανατιμησουν με την ψηφο τους τα ιδια καθηκια. οι επομενες εκλογες πρεπει να γινουν στους δρομους κι οχι στις καλπες.

ΑΛΙΜΟΝΟ αν δεν ειμαστε ετοιμοι να διεκδικησουμε αυτα για τα οποια οι προγονοι μας πεθαναν στο ονομα τους! οχι λεφτα αλλα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας και την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ μας σαν κρατος. Γιατι να μην γελοιομαστε για αυτο ακριβως χρειαζεται να παλεψουμε!!!

Δεν υπαρχουν 'ηρωες' σημερα.....μια χαρα τα καταφεραν και εφτιαξαν τον κοσμο που ηθελαν.

παντα υπαρχουν ΗΡΩΕΣ μεταξυ των ΕΛΛΗΝΩΝ!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Αυτό που θέλω να πω με αυτή την έκφραση είναι ότι οι βολεμένοι δε θα αφήσουν την όποια βολή τους για να βγουν στους δρόμους.....όσο έχουν αυτοί να περνάνε καλά θα αφήνουν κορώνες περί απληστίας και ταχα μου φταίει ο μικρομεσαίος που πήρε στεγαστικό, και θα εξυμνούν μια πολύ σκοτεινή εποχή ως ιδανική!!

.....και θα ζουν αυτοί καλά και μεις χειρότερα....άλλωστε σε εποχές κρίσης είπαμε οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι...βρε παιδιά πάρτε παράδειγμα πόσοι βγήκαν να αγοράσουν τα χρυσαφικά και να δώσουν μετρητά...γέμισε ο τόπος κοράκια και η κρίση μετρά μόλις λίγα χρονάκια......

συμφωνω.....Αλλα υπαρχει και η πλευρα ανθρωπων που πραγματικα φυτοζωουν και δεν κανουν τιποτα!!!!!!! Αυτο δεν ειναι χειροτερο?

Αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτα γίνονται ήρωες...!!!

Και αυτοί γίνονται όλο και περισσότεροι.....άρα θα υπάρξουν στο μέλλον πολλοί ήρωες.......

στο μελλον, ναι....

Πόσο μα πόσο σωστή είσαι...άπειρα like;)

υ.γ. για να είμαι ειλικρινής και εμένα μου φάνηκε ο τίτλος πολύ προκλητικός...

Δηλ. για μερικούς από εσάς δεν παίζει το ενδεχόμενο κάποιοι να πάλεψαν/στερήθηκαν/δούλεψαν/ρίσκαραν για να αποκτήσουν αυτό το κάτι παραπάνω/περιττό έτσι ώστε να απολαύσουν τους κόπους τους βρε αδερφέ ?:|

ετσι ειναι...επηρρεασμενοι ειναι ολοι. Θα πρεπει να εισαι 'λυκος' για να χαιρεσαι σε αυτην την αναμπουμπουλα!;)

Διαφημίσεις

παντα υπαρχουν ΗΡΩΕΣ μεταξυ των ΕΛΛΗΝΩΝ!

Μακαρι!!! Αν υπαρχουν ομως, αποψη μου ειναι , οτι αργησαν να εμφανιστουν!

συμφωνω.....Αλλα υπαρχει και η πλευρα ανθρωπων που πραγματικα φυτοζωουν και δεν κανουν τιποτα!!!!!!! Αυτο δεν ειναι χειροτερο?

Πως στο καλό το καταφέρνουν να μην κάνουν τίποτα και να έστω "φυτο" ζουν?

Ή έχουν λεφτά άρα είναι βολεμένοι ήδη, ή δεν τα χρειάζονται και ζουν με το τίποτα.....

Ποσο!!!! μα πόσο συμφωνώ!!!!!!

Ημουν και εγω απο τους απληστους θελω να πω ..που δουλευα 12ωρες την ημερα ( ιδιωτικο τομεα ) και αλλες τοσες ο πρωην συζυγος μου και ναι ειχαμε 1 αυτοκινητο και απο την απληστια μας πηραμε και στεγαστικο για να παρουμε ενα διαμερισμα 30ετων 80 τμ !!! το οποιο ως ανεργη πια 2 χρονια και χωρισμενη πλεον δεν πληρωνω πια .

Πως στο καλό το καταφέρνουν να μην κάνουν τίποτα και να έστω "φυτο" ζουν?

Ή έχουν λεφτά άρα είναι βολεμένοι ήδη, ή δεν τα χρειάζονται και ζουν με το τίποτα.....

αυτη ειναι η λογικη σκεψη...η αλλη σκεψη (μπορεις να την πεις και ηλιθια :P) ειναι οτι μας εκαναν προβατα.....

Μα και οι αντιδρασεις μας εχουν καποιο αποτελεσμα; και απεργιες και μαζεμα στο συνταγμα και στις πλατειες κτλ. Γενικα τα κουκουλωνουν στην τηλεοραση και κανουν ο,τι θελουν. και δεν περισσευουν πλεον και για απεργιες. αφηστε που και να απεργησουμε μια χαρα βολευονται γιατι παλι μας κρατανε λαεφτα. ο,τι και να γινει πεφτει στο κενο. ποιος μας κυβερνουσε; ποιος μας κυβερναει; αλλαξε κατι;

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια δεν καταλάβατε τι κάνουν? Κάθε τόσο επινοούν αναδρομικά από και γω δεν ξέρω πότε για να μας κόβουν μισθούς χωρίς να διαμαρτυρόμαστε. Εγω κάθε 15ήμερο παίρνω κ λιγότερα. Νομίζετε ότι θα επανέλθουν ποτέ οι μισθοί μας στα προ αναδρομικών??Μέχρι να τελειώσουν αυτά τα αναδρομικά θα επινοήσουν άλλα. Κ εμεις θα κάνουμε πάλι μόκο...Προσωπικά, εκπαιδευτικός ΠΕ με ένα παιδί, 10 έτη υπηρεσίας για Γενάρη πήρα 750!!!Οποία κατάντια....από 1350 ε?Τι να λέμε τώρα, μετράμε όλη μέρα τα φραγκοδίφραγκά μας κ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!!!

αυτο ακριβως. επινοουν αναδρομικα και εννοεειται οτι τα χαμενα δικαιωματα θαφτηκαν προ πολλου. τους καναμε και μνημοσυνα. και εγω μια απο τα ιδια. εκπαιδευτικος που μετραω φραγκοδιφραγκα. και ειναι καταντια και ντροπη

Μα και οι αντιδρασεις μας εχουν καποιο αποτελεσμα; και απεργιες και μαζεμα στο συνταγμα και στις πλατειες κτλ. Γενικα τα κουκουλωνουν στην τηλεοραση και κανουν ο,τι θελουν. και δεν περισσευουν πλεον και για απεργιες. αφηστε που και να απεργησουμε μια χαρα βολευονται γιατι παλι μας κρατανε λαεφτα. ο,τι και να γινει πεφτει στο κενο. ποιος μας κυβερνουσε; ποιος μας κυβερναει; αλλαξε κατι;

μα αν ολοι λενε "ας μην αντιδρασουμε σιγα, τι θα γινει?" τοτε πως ειναι δυνατον να γινει αυτο το κατι??? σε καθε αντιδραση κατι γινεται. τοτε με το συνταγμα δεν ειχε αποκτησει δυναμη το κινημα? τοσο φοβηθηκαν που εκαναν πολεμο την τελευταια μερα εναντιον γερων ανθρωπων! εσπασαν κεφαλια , τρυματιστηκε κοσμος...

και βεβαια κατι γινεται! 1 φεβρουαριου εχει 8 το βραδυ για μιση ωρα κλεισιμο του ηλεκτρικου ρευματος ελπιζω να μην το θεωρησουμε και αυτο σαν ενα τιποτα και να αξιωθουμε να συμμετεχουμε! ξερεις ποση ζημια προκαλει αυτη η μιση ωρα στη ΔΕΗ και στις εισπραξεις του (δηθεν) κρατους?

ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ! ΗΡΘΕ Ο ΠΑΤΟΣ!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

μα αν ολοι λενε "ας μην αντιδρασουμε σιγα, τι θα γινει?" τοτε πως ειναι δυνατον να γινει αυτο το κατι??? σε καθε αντιδραση κατι γινεται. τοτε με το συνταγμα δεν ειχε αποκτησει δυναμη το κινημα? τοσο φοβηθηκαν που εκαναν πολεμο την τελευταια μερα εναντιον γερων ανθρωπων! εσπασαν κεφαλια , τρυματιστηκε κοσμος...

και βεβαια κατι γινεται! 1 φεβρουαριου εχει 8 το βραδυ για μιση ωρα κλεισιμο του ηλεκτρικου ρευματος ελπιζω να μην το θεωρησουμε και αυτο σαν ενα τιποτα και να αξιωθουμε να συμμετεχουμε! ξερεις ποση ζημια προκαλει αυτη η μιση ωρα στη ΔΕΗ και στις εισπραξεις του (δηθεν) κρατους?

ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ! ΗΡΘΕ Ο ΠΑΤΟΣ!

Σε καμια περιπτωση δεν λεω να μην αντιδρασουμε.λεω οτι και που αντιδρουμε παριστανουν οτι δεν καταλαβαινουν και οτι ειμαστε μειοψηφια και οτι δεν ιδρωνει το αυτι τους. και προσπαθουν απεγνωσμενα να μας πεισουν οτι ολα αυτα γινονται για το καλο μας. και αυτο με εκνευριζει. οτι ακομα κια τις κινητοποιησεις εναντιον τους τις καρπωνονται θετικα στο τελος ειτε με χρηματα (απεργια) ειτε στρεβλα μεσω των ΜΜΕ.

Αυτο με τη δεη δεν το ηξερα. θα το εφαρμοσουμε εννοειεται

καλο θα ειναι να το κανουμε για να δουν οτι υπαρχουμε...

αν και εγω απλα περιμενω τα χειροτερα...

νευριαζω με το περιβαλλον μου....

νευριαζω να ακουω τον παππου που δεν χρωστα πουθενα, που ειανι 40 χρονια συνταξιουχος να λεει " και εμενα μου εκοψαν 100 ευρω απο το δωρο"

να μην κοιτα το παιδι του η το εγγονι του που του εκοψαν τα παντα...

να βριζει ολους αυτους που πηγγαιναν στο συνταγμα και δεν μπορουε να κανει τη βολτα του...αλλα να μην βριζει τος πολιτικους και στις εκλογες να ειναι στο εκλογικο πριν ανοιξουν οι καλπες.

νευριαζω να ακουω τη μανα μου να λεει " εεε τι νακανουμε"

νευριαζω με εμας που δεν κανουμε τιποτα...

αν και οπως γραψατε και με τη απεργια κερδος εχουν...

παραδειγμα απεργια μμμ

- κερδος απο τα μεροκαματα

-κερδος απο την καρτα απεριοριτων δαδρομων

-κερδος απο το φπα των ταξιτζιδων

-κερδος απο το φπα των καυσιμων

-αντιδραση θα ηταν να κινουνταν κανονικα τα μμμ αλλα να μην χτυπαμε εισητηρια...

Αντιδραση θα ηταν να πηγαιναμε στο Συνταγμα με αιτηματα, να μην φευγαμε απο εκει αν δεν εκαναν σταση πληρωμων στους δανειστες μας.

Αντιδραση θα ηταν να ξεσηκωνομασταν οταν πρωτοεκοψαν εστω μια δραχμη απο τους συνταξιουχους, οχι οταν εκοψαν την δικη μας.

Αντιδραση θα ηταν η αστυνομια να σταματουσε να τους προστατευει....και αυτοι ψιχουλα παιρνουν πια!

Αντιδραση θα ηταν να απαιτουσαμε με πραξεις να πανε φυλακη οι κλεφτες.....πολλα μπορω να γραψω..και εσεις φανταζομαι...ΤΙΠΟΤΑ ομως δεν εγινε.....

Η καλυτερη επιθεση ειναι ο αιφνιδιασμος λενε οι μπασκετικοι...κερδισαν λοιπον! Τα χασαμε!

Και ακομη χαμενα τα'χουμε....Η μονη ελπιδα ειναι να βρεθει καποιος να ρισκαρει την βολεψη του......

Αντιδραση θα ηταν να πηγαιναμε στο Συνταγμα με αιτηματα, να μην φευγαμε απο εκει αν δεν εκαναν σταση πληρωμων στους δανειστες μας.

Αντιδραση θα ηταν να ξεσηκωνομασταν οταν πρωτοεκοψαν εστω μια δραχμη απο τους συνταξιουχους, οχι οταν εκοψαν την δικη μας.

Αντιδραση θα ηταν η αστυνομια να σταματουσε να τους προστατευει....και αυτοι ψιχουλα παιρνουν πια!

Αντιδραση θα ηταν να απαιτουσαμε με πραξεις να πανε φυλακη οι κλεφτες.....πολλα μπορω να γραψω..και εσεις φανταζομαι...ΤΙΠΟΤΑ ομως δεν εγινε.....

Η καλυτερη επιθεση ειναι ο αιφνιδιασμος λενε οι μπασκετικοι...κερδισαν λοιπον! Τα χασαμε!

Και ακομη χαμενα τα'χουμε....Η μονη ελπιδα ειναι να βρεθει καποιος να ρισκαρει την βολεψη του......

Συμφωνώ με τα χίλια...:(

Ακριβώς έτσι. Γι' αυτό το λόγο φοβάμαι ότι το παιχνίδι το έχουμε χάσει.

Για μένα όλα είναι στημένα, ακόμα και το μνημόνιο, που όπως είπε ο εξυπνάκιας Πάγκαλος, και να μην υπήρχε θα έπρεπε να εφεύρουμε ένα μνημόνιο για να περάσουμε όλα αυτά τα μέτρα. :twisted:

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

αυτη ειναι η λογικη σκεψη...η αλλη σκεψη (μπορεις να την πεις και ηλιθια :P) ειναι οτι μας εκαναν προβατα.....

Αν είναι ηλίθια η σκέψη σου τότε υπάρχουν αρκετοί ηλίθιοι γιατί πραγματικά γίναμε πρόβατα!

Μας στερούν μισθούς που δικαιούμαστε και δεν αντιδράμε,

μας κόβουν συντάξεις που προπληρώσαμε και πάλι δεν αντιδράμε,

μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε χαράτσια με τον εκβιασμό οτι θα μας κόψουν την ΔΕΗ και πάλι δε μιλάμε.

Και έτσι φτάσαμε στο σημείο να αναρωτιώμαστε αν τελικά φταίμε εμείς και η απληστία μας για την κρίση.

Καταντήσαμε να μας πετάνε τα ψίχουλα και να λέμε και "δόξα τον Θεό που έχουμε και αυτά".

'Αραγε από φόβο ή από αδιαφορία σκύβουμε το κεφάλι σε κάθε μνημόνιο, σε κάθε νέο μέτρο που καταδυναστεύει την ζωή μας?

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

και λεμεκαι ευχαριστω για τα ψιχουλα

η κοιταμε το χαρατσι του διπλανου και λεμε...ουφ το δικο μας λιγοτερο

ας ξυπνησουμε οτι ολα ειναι στημενα...

αν πηγαιναμε ολοι στο νσυνταγμα με εναν γκασμα να σκαψουμε...μπορει και να καναμε κατι...

• 4 εβδομάδες μετά...

σχετικα με το αν πρεπει να ξεσηκωθουμε ολοι και να αρχισουμε να τα σπαμε (τροπος του λεγειν) το εκαναν καποιοι πιο τολμηροι αυτο πριν λιγους μηνες οι λεγομενοι αγανακτισμενοι, οκ ακουω διαφορες αποψεις φιλων του στυλ: ε και τι εγινε κατεβηκαν καποιοι εκαναν τη διαμαρτυρια τους και; περασαν αυτο που ηθελαν οι πολιτικοι η τροικα οι οποιοι αλλοι χψ; εγω δεν πηγα (οικογενειακοι λογοι) σε ολες αυτες τις συγκεντρωσεις αν και ηθελα να παω για να δειξω την συμπαρασταση μου πρωτα απόλα σαν ελληνας πολιτης κι εγω οπως ολη η ελλαδα (πιστευω) αγανακτισμενη ειμαι ανεργη μετα απο 20 ετη σε ιδιωτικο τομεα και ο συζυγος πριν την απολυση ειναι με ενα παιδι (που καιρος για δευτερο) εχω πιασει τον εαυτο μου να μετραω τα ψιλα μου!!! για να παρω κατι, με προβληματα υγειας (θελω εναν μισθο σε φαρμακα) + τα ψυχολογικα μας που ειναι χαλια λογω οικονομικων ,ακουω λοιπον τα διαφορα σιγουρα εχουμε πτωχευσει εδω και χρονια απλα δεν εχει ανακοινωθει το θεμα ειναι οτι διαβαζω πολλα ακουω πολλα και εχω καποια ερωτηματα μπορει να μου τα λυσει καποιος;

σαν μανα και ανθρωπος με καποιες υποχρεωσεις θελω να μαθω τι θα γινει σε περιπτωση που πτωχευσουμε επισημα (αν γινει αυτο) εχω δανειο με διαρκεια αποπληρωμης εως το 2019,καταναλωτικο αν μεινουμε τελειως οικονομικα ξεκρεμαστοι τι θα γινει; δεν εχω απαντηση σε αυτη μου την ερωτηση το μονο που διαβαζω απο το διαδυκτιο ειναι το αν καποιοι θα χασουν τα χρηματα τους (καταθεσεις κ.λ.π) τιποτε περισσοτερο ..για αυτους που πιστευω οτι ειναι πανω απο το μισο πληθυσμο και χρωστανε της μιχαλους τι γινεται; θα μας παρουν τα βρ.....ά; ας μου απαντησει καποιος γιατι καλα ολα αυτα που ακουμε να κανουμε να ρανουμε αλλα οτι και να κανουμε εμεις οι ''μικροι'' πια εχει περασει αυτο που ηθελαν οι ''μεγαλοι'' ..δυστυχως δεν ακουγεται η φωνη μας πια σε κανεναν και δυστυχως πρεπει να σκεφτουμε τι θα γινει και πολυ περισσοτερο για το μελλον των παιδιων μας (οσοι εχουμε) εγω κουτσα στραβα εχω μεγαλωσει καπως θα τη παλεψω αυτα τα παιδια σε τι κατασταση θα βγουνε τι θα τους λεμε μεγαλωνοντας εμεις οι γονεις; δεν εχω ,δεν μπορω, δεν ξερω,θα δουμε ......;;;; πληρωνουμε για να ζουν αλλοι...και το γ...ο ειναι οτι ακουω καθημερινα τι μας εκαναν τα φαγανε τα κανανε μπλα μπλα μπλα και επι της ουσιας τιποτα εμεις οι απλοι ελληνες τι θα γινουμε πως θα ειμαστε τωρα μετα και αργοτερα;;; πως θα ανεβουμε παλι στην επιφανεια θα γινει αυτο ποτε;;;απαντηστε μου σας παρακαλω απλα θελω λιγο να σκεφτω θετικα..το μονο που λεω καθημερινα μεσα μου ειναι οτι ειναι να παθουν ολοι θα το παθουμε και εμεις υπαρχουν αλλοι που ειναι πολυ χειροτερα...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...