Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οικονομική κρίση....ή απληστία

beba09

Recommended Posts

Πως σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;; θεωρείτε ότι υπάρχει πραγματική κρίση;;

Γίνεται συνέχεια λόγος για οικονομική κρίση όμως ειλικρινά αναρωτιέμαι μιλάμε για μια πραγματική κρίση ή για διαφοροποίηση βιοτικού επιπέδου;;

όσες οικογένειες ξέρω που βιώνουν την κρίση είχαν κάνει ανοίγματα μεγαλύτερα από αυτά που πραγματικά άντεχαν τα εισοδήματα τους οπότε και η παραμικρή διαφοροποίηση των εισοδημάτων τους θα μπορούσε να αποτελέσει την σπίθα για να ανάψει η φλόγα.

Προσωπικά παρατηρώ πως μεγάλωσα ως παιδί (που η λέξη κρίση δεν υπήρχε, ενώ τα αγαθά ήταν σαφώς λιγότερα) και πως μεγαλώνει τώρα το παιδί μου (με όλα τα αγαθά) αλλά χωρίς καθόλου αποταμίευση που η λέξη κρίση χρησιμοποιείται συνέχεια.

Μήπως απλά έχουμε πολύ περισσότερα από όσα πραγματικά αντέχουμε να έχουμε;;;

Μήπως γίναμε άπληστοι;;

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, αν και υπάρχουν άνθρωποι που πάντα ζούσαν ταπεινά και τώρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της όλης κατάστασης. Σίγουρα υπάρχουν και εκείνοι που κρίση θεωρούν το γεγονός ότι δεν μπορούν να πάνε διακοπές, να πάρουν ένα ακριβό αυτοκινητο κτλ κτλ. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν εχουν να φάνε δυστυχώς

Προφανώς και υπάρχουν αλλαγές τουλάχιστον ότι αφορά τις αγοραστικές μας συνήθειες.Στην γειτονιά μου έχουν κλείσει σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα.Η αποταμιευση πλέον αφορά τα χρήματα που μπορεί να δώσει ο καθένας στα φοροχαρατσια που ήρθαν και εκείνα που αναμένονται.Ο καθένας καθόριζε την ζωή του συμφωνα με αυτά που έβγαζε από την δουλειά του, όταν άλλαξε το σκηνικό πολλοί βρέθηκαν σε δύσκολη θέση γιατί κανείς δεν το περίμενε...Δεν είναι διαφοροποίηση του βιοτικού επιπέδου να έχω ένα σπίτι και να πληρώνω 10 φορές φόρο, ούτε να δέχομαι την μια μείωση μισθού μετά την άλλη, να παρακρούνται είσφορές στο ικα και να μην μπορώ να έχω ιατρική κάλυψη.Απλά μας χαμόγελασε η κρίση...φέτος θα μας δείξει και τα δοντάκια της.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

εμεις ημασταν παντα μετρημενοι στα οικονομικα και ρποσπαθουσαμε να αποταμιευουμε κιολας καποιο ποσο. δεν καναμε σπαταλες απλα ειχαμ τη δυνατοτητα να παμε και για ενα φαγητο και για εναν καφε.

τωρα ο μισθος μας εχει μειωθει παρα πολυ και ναι κανουμε οικονομια, δυσκολευομαστε στην αποταμιευση (δεν αποταμιευουμε γιατι δεν φτανουν) και συνεχως τσιγγουνευομαστε. συνεχεια ειμαι με τα κουπονια και τις προσφορες στο χερι και σκεφτομαι και αναβαλω και το μαρκετ. ειμαστε εκαστος στα -500 το μηνα. οποτε για μας ναι υπαρχει οικονομικη κριση. εκτος αν η κυβερνηση τα παιρνει μονο απο εμας (τους μισθωτους υπαλληλους της).

οκ σιγουρα εχουν μεινει καποιοι χωρις δουλεια και ειναι δυσκολο αυτ αλλα γενικα συμφωνω και γω. εμεις οτι καναμε κανουμε. να μη σου πω οτι ολο αυτο μας εμαθε να προσεχουμε τα εξοδα με αποτελεσμα τωρα να κανουμε πιο πολλα πραγματα. οσοι ηταν καθε εβδομαδα μπουζουκια ταβερνες κτλ εεεε ας προσεχαν

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Αχ βρε παιδιά που ζείτε ;;; Τα μαγαζιά που κλείνουν δεν τα βλέπετε; Τους ανέργους,τις μειώσεις μισθών, το χαμένο χαμόγελο των ανθρώπων; Δεν καταλαβαίνω τι σας φαίνεται περίεργο, ο καθένας έφτιαξε τη ζωή του σύμφωνα με κάποια στάνταρ, ναι ήμουνα από αυτούς που πηγαίνανε κάθε βδομάδα ταβέρνα, κάθε μήνα ταξίδι σ/κ και πήρα και καλό αυτοκίνητο. Δεν τα έκλεψαν,δε δανείστηκα, ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ.Δεν έχω δικαίωμα να ομίλων ότι όλο αυτο που γίνεται είναι ΆΔΙΚΟ και να φοβάμαι για το αύριο και το αύριο του παιδιού μου;;;

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, αν και υπάρχουν άνθρωποι που πάντα ζούσαν ταπεινά και τώρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της όλης κατάστασης. Σίγουρα υπάρχουν και εκείνοι που κρίση θεωρούν το γεγονός ότι δεν μπορούν να πάνε διακοπές, να πάρουν ένα ακριβό αυτοκινητο κτλ κτλ. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν εχουν να φάνε δυστυχώς

Κ εγω,κριση λεω το να μη περνεις γαλα απο το σουπερ μαρκετ για να παρεις γιαουρτι στο παιδι σου...κ.ο.κ.Κριση δε θεωρωτο κομμενα τ ταξιδια η τα μπουζουκια...:cool:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Αλήθεια εσείς ξέρετε πολλούς που αυτό που τους έκοψε η κρίση είναι μόνο τα μπουζούκια και τα ταξίδια; Αν ήταν έτσι τότε η κρίση δεν θα ήταν γύρω μας και θα υπήρχαν πολύ λιγότεροι άνθρωποι προβληματισμένοι.Εννοείται φυσικά ότι κρίση δεν είναι κομμένα μπουζούκια και ταξίδια, αλλα δυστυχώς δεν είναι έτσι.Μακάρι να ήταν μόνο αυτο παιδιά.

Για όσους δεν βλέπουν

ανθρώπους που παρακαλάνε να τους προσλάβουνε για 500,00 ευρώ για 6ημερη απασχοληση χωρίς ασφάλιση

ανθρώπους που πουλήσανε το σπίτι τους για να ζήσουν ταπαιδιά τους

ζευγάρια με παιδί που είναι μήνες άνεργοι και τους ταίζουν συγγενείς και φίλοι

ανθρώπους που έχον φτάσει στα όρια της αυτοχειριας από την απελπισία

Ας βάλουν γυαλιά για να βλέπουν πέρα από τον μικρόκοσμό τους.

Θεσσαλονίκη 230 εταιρείες μπήκαν στο άρθρο 99.

Οι τράπεζες πλέον έκοψαν τη χρηματοδότηση και οι επιχειρήσεις δεν έχουν ρευστό να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις.

Η πληρωμή ΦΠΑ και ΙΚΑ είναι πλέον πολυτέλεια.

Έχω φίλη, 44 χρονών, ήταν ανώτατο στέλεχος πολυεθνικής. Είχε παντρευτεί, έκανε και 2 κουκλάκια. Ήταν ευτυχισμενη.

Πρώτος έμεινε χωρίς δουλειά ο σύζυγος. Μετά η εταιρεία της έκλεισε στην Ελλάδα. Μετά από 1 χρόνο άκαρπων προσπαθειών και περιστασιακής απαχόλησης (ακόμα και σε σούπερ μάρκετ πλέον δεν μπορείς να βρεις δουλειά) έφυγαν για βοστώνη, σε κάτι συγγενεις. Και εκεί ο εφιάλτης συνεχίζεται.

Εχουν περάσει 8 άκαρποι μήνες. Και εκει το πρόβλημα απίστευτο. Το ψυχολογικό; χάλια.

Έχω φίλο που σε 2 χρόνια έβγαινε στη σύνταξη. Έμεινε χωρίς δουλειά από τον Μάιο που μας πέρασε.

Αν τίποτα από αυτά δεν έχει πέσει στην αντίληψή σας, τότε περαστικά κοπέλες μου,. Βγείτε από το καβούκι σας γιατι η πόλη καίγεται και δεν θα γλυτώσει κανενός το τσαλδί.

Φίλη beba, αν αύριο το πρωί δεν υπήρχαν οι γονείς σου. Αν αύριο το πρωί θα έπρεπε να τα βγάζεις πέρα πληρώνοντας ενοίκιο. Όταν θα έπρεπε να πληρώνεις μόνη πετρέλαιο. ΔΕΗ ΟΤΕ.

Με το χέρι στη καρδιά, θα τα κατάφερνες; Και μη μου πεις θα έκανες οποιαδήποτε δουλειά. Πλέον δεν υπάρχουν δουλειές.

Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Υπάρχουν κάποιοι που ακόμα βαστιούνται. Αλλά τα πάντα καταρρέουν, και στη δνίη θα βρεθούμε ΟΛΟΙ.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Συμφωνω και με τη νταλια και με τη ρεα. δεν εκοψα τα ταξιδια,ουτε την πολυτελη ζωη, εγω προσωπικα. πηρα για μισθο και δωρο τα μισα κυριολεκτικα απο οσα θα επαιρνα, και ειμαι ΠΕ με μεταπτυχιακο και οικογενεια. το ιδιο και ο αντρας μου.

Τα μαγαζια που κλεινουν, ο ΟΑΕΔ που εινια μονιμως με κοσμο να περιμενει με χαρτια στο χερι (περναω καθε πρωι για να παω το μωρο στον παιδικο και βλεπω), οι λογαριασμοι που τρεχουν, η εφορια και τα αναδρομικα που παρακρατουνται μονιμως απο το μισθο, ολη η καθημερινοτητα γενικα και η δικη μας και των γυρω μας δειχνει σαφως την οικονομικη κριση.

Διαφημίσεις

Προσωπικα, θεωρω οτι και η υποβαθμιση της ποιοτητας ζωης της καθημερινοτητας μας ειναι σαφες δειγμα οικονομικης κρισης. δεν χρειαζεται καποιος να μεινει αστεγος για να οδηγηθουμε σε αυτο το συμπερασμα (κατα τη γνωμη μου παντα). αλλα ακομα και οι στατιστικες δειχνουν και την αυξηση της ανεργιας (η "νομιμη" ανεργια μεσω οαεδ ειναι κοντα στο 20%, γιατι υπαρχουν και ανεργοι που δεν συμπληρωναν τα ενσημα και δεν γραφονται πουθενα) και την αυξηση των αστεγων.

Και δεν θεωρω οτι πρεπει να λεμε ευχαριστω που εχουμε δουλεια, γιατι η εργασια ειναι αναφαιρετο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ολων μας.

ΚΑι εχω ατομα γυρω μου που εμειναν ανεργα εδω και αρκετο καιρο και δεν μπορουν εννοειεται να βρουν δουλεια. σκεφτονται μαλιστα και τη μεταναστευση πολυ σοβαρα, αν τελειωσει το ταμειο και δεν εχουν βρει ακομα δουλεια. Και ξερω και ατομα που μεταναστευσαν ηδη, παλι απο το φιλικο μας περιβαλλον.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω άτομα που ακόμα πιστεύουν πως δεν υπάρχει κρίση και δυσκολία γύρω μας. Εγώ έχω τους γονείς μου που μας βοηθάνε αρκετά. Και αυτούς να μην είχα, με περισσότερη δυσκολία πάλι θα τα καταφερναμε αλλα δεν είμαι τυφλή. Βλέπω τι γίνεται γύρω μου και τρεμω την στιγμή που ίσως χρειαστεί να φτάσω στην θέση τους. Δεν βγαίνω συχνά και ούτε το έκανα αυτο παλιά και τις αγορές μου τις κάνω μονο αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, για εμένα και τον άντρα μου. Στο παιδι μου προσπαθώ να μην λείψει τίποτα. Το σούπερ μάρκετ πάω όσο πιο αραιά μπορώ και πάντα ψάχνω για κουπόνια. Δεν είμαι απο αυτούς που πειναει η δεν έχει να πάρει ένα ρούχο, αν χρειάζεται η να παι για ένα καφέ, όταν το θέλω αλλα δεν είμαι στον δικό μου ωραίο κόσμο και να λέω δεν υπάρχει κρίση. Υπάρχει πείνα και δυσκολία να τα βγάλουν πέρα αρκετοί άνθρωποι και μπορεί τώρα εμείς, εγώ, να είμαστε καλά αλλα ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει! Νοιώθω οτι ολοι είμαστε ένα βήμα πριν βρεθούμε σαν αυτούς τους ανθρώπους! Ένα χαράτσι παραπάνω και αύξηση απο εδώ και λίγο κόψιμο μισθού απο εκεί και η κρίση σου δείχνει μια χαρα τα δόντια της και σε εσένα!

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

Η κρίση σαφώς και υπάρχει.

1.200 περίπου ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αυτοκτονήσει τον τελευταίο χρόνο γιατί δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν!

Στα πολυπληθή πλέον συσσίτια οι Έλληνες αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό!

Οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους στα παιδικά χωριά σος γιατί δεν έχουν πια λεφτά να τα φροντίσουν!

Και η λίστα είναι ατελείωτη δυστυχώς.....

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Αχ βρε παιδιά που ζείτε ;;; Τα μαγαζιά που κλείνουν δεν τα βλέπετε; Τους ανέργους,τις μειώσεις μισθών, το χαμένο χαμόγελο των ανθρώπων; Δεν καταλαβαίνω τι σας φαίνεται περίεργο, ο καθένας έφτιαξε τη ζωή του σύμφωνα με κάποια στάνταρ, ναι ήμουνα από αυτούς που πηγαίνανε κάθε βδομάδα ταβέρνα, κάθε μήνα ταξίδι σ/κ και πήρα και καλό αυτοκίνητο. Δεν τα έκλεψαν,δε δανείστηκα, ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ.Δεν έχω δικαίωμα να ομίλων ότι όλο αυτο που γίνεται είναι ΆΔΙΚΟ και να φοβάμαι για το αύριο και το αύριο του παιδιού μου;;;

Έτσι ακριβώς!Δηλαδή αν είχαμε κανονίσει τη ζωη μας έτσι ώστε να έχουμε και μια απόλαυση παραπάνω πείραζε κανέναν?Τι είναι η ζωη μόνο να τρως κ απλά να επιβιώνεις?Δεν δικαιούμαστε ένα βιοτικό επίπεδο ανάλογο των κόπων μας?Δηλαδη αν τώρα έχουμε απλά να φάμε πρέπει να μαστε κ ευχαριστημένοι???

εγω θυμαμαι μια διαφημιση που ειχαν βαλει οι φιλοι ευρωπαιοι για το ετος φτωχιας που εδειχνε ανθρωπους προβληματισμενους: μια γυναικα στο σουπερ μαρκετ και εναν κυριο να σκεφτεται τι εχει να πληρωσει την θυμαστε?

ε λοιπον μην μου λετε αν υπαρχει κριση γιατι ολοι οσοι ξερω εγω ετσι ειναι πλεον.

αυτοι που ειναι καλα γιατι υπαρχουν και οι υπολοιποι που ειναι χειροτερα...

http://www.youtube.com/watch?v=5tUYhSd_vVY

l86Tp3.png d6AUp3.png

Διαφημίσεις

Πως σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;; θεωρείτε ότι υπάρχει πραγματική κρίση;;

Γίνεται συνέχεια λόγος για οικονομική κρίση όμως ειλικρινά αναρωτιέμαι μιλάμε για μια πραγματική κρίση ή για διαφοροποίηση βιοτικού επιπέδου;;

όσες οικογένειες ξέρω που βιώνουν την κρίση είχαν κάνει ανοίγματα μεγαλύτερα από αυτά που πραγματικά άντεχαν τα εισοδήματα τους οπότε και η παραμικρή διαφοροποίηση των εισοδημάτων τους θα μπορούσε να αποτελέσει την σπίθα για να ανάψει η φλόγα.

Προσωπικά παρατηρώ πως μεγάλωσα ως παιδί (που η λέξη κρίση δεν υπήρχε, ενώ τα αγαθά ήταν σαφώς λιγότερα) και πως μεγαλώνει τώρα το παιδί μου (με όλα τα αγαθά) αλλά χωρίς καθόλου αποταμίευση που η λέξη κρίση χρησιμοποιείται συνέχεια.

Μήπως γίναμε άπληστοι;;

Η κρίση είναι υπαρκτή γι' αυτούς που είχαν ένα σταθερό εισόδημα, για παράδειγμα δημόσιοι υπάλληλοι και βάσει του σταθερού μισθού τους

πήραν κάποιο δάνειο για παράδειγμα στεγαστικό ή καταναλωτικό που το χρησιμοποίησαν για κάποιες ανάγκες τους. Ξέρω ζεύγος δημοσίων υπαλλήλων που πήρε δάνειο στεγαστικό 800 ευρώ το μήνα καθώς και κάποια άλλα δάνεια για αυτοκίνητο για παράδειγμα. Τώρα που και οι 2 έχουν υποστεί μειώσεις στο μισθό τους που αγγίζουν τα 1.000 ευρώ μηνιαίως λογικό δεν είναι να δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το δάνειό τους; Μπορείς λοιπόν να θεωρήσεις ότι έκαναν ανοίγματα, όμως ο μισθός τους παρέμενε σταθερός όλα αυτά τα χρόνια και αυξανότανε κιόλας, που να το φανταστούν οι άνθρωποι ότι θα τους γινότανε και μείωση;

Η κρίση επίσης είναι υπαρκτή γι' αυτούς που είχαν μια επιχείριση που επί σειράς ετών πήγαινε καλά και τάιζε αυτούς και την οικογένειά τους, ξέρω επιχειρήσεις που λειτουργούσαν για 30 και 40 χρόνια, οικογενειακές που από αυτές ζούσαν γονείς παιδιά και εγγόνια που πέρασαν από γενιά σε γενιά και τώρα έχουν κλείσει.

Η κρίση είναι υπαρκτή για το ένα εκατομμύριο ανέργους που όπως έχουν τα πράγματα πολύ δύσκολα θα ξαναβρούν δουλειά. Υπάρχουν οικογένειες όπου και οι 2 γονείς είναι άνεργοι καθώς και άλλες που οι επιχειρήσεις στις οποίες δουλεύουν δεν πληρώνουν. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν φεύγουν από τη δουλειά τους και ας είναι απλήρωτοι, πολύ απλά γιατί φοβούνται ότι δεν θα ξαναβρούν δουλειά και περιμένουν πότε να πάρουν κάποια ψίχουλα που τους δίνει ο εργοδότης έναντι των χιλιάδων ευρώ που τους χρωστάει για τα δεδουλευμένα τους.

Η κρίση είναι υπαρκτή για τους συνταξιούχους που βλέπουν την πενιχρή σύνταξή τους να πετσοκόβεται συνεχώς, να τους έρχονται βροχή διάφορα χαράτσια να πληρώσουν, έκτακτες εισφορές, φόρος ακίνητης περιουσίας κλπ για ένα σπιτάκι που αντιπροσωπεύει τον κόπο και τον ιδρώτα μιας ζωής.

Η κρίση δεν είναι υπαρκτή για κάποιος που δεν τους αγγίζει με τίποτε, για παράδειγμα μεγαλογιατροί που βγάζουν εκατομμύρια ευρώ νόμιμα ή μαύρα, άντε τα εκατομμύρια να γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Επίσης για κάποιους που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία ή είναι βολεμένοι αλλιώς. Αν ας πούμε είχαν εισόδημα 5 και 10 χιλιάδες ευρώ το μήνα και τώρα έγινε 4 και 8 λογικό δεν είναι να μην τους αγγίζει η κρίση;

Η κρίση δεν είναι υπαρκτή για κάπους πολύ υψηλά αμοιβόμενους του δημόσιου τομέα με μισθούς μαμούθ, δεν θέλω να αναφέρω κατηγορίες για να μην παρεξηγηθώ.

Όσο για το παιδί σου beba09 σου εύχομαι να εξακολουθήσει να έχει όλα τα αγαθά. Τα δικά μου δεν τα έχουν πια ενώ είχαν συνηθίσει στην αφθονία, και δεν μιλάω για (περιττές) πολυτέλειες όπως διακοπές, ταβέρνα, Σκ απόδρασης και διπλό αυτοκίνητο αλλά για πολύ πιο απλά και καθημερινά πράγματα.

Μήπως γίναμε άπληστοι;;

Με τα ποσοστα ανεργιας να κορυφονονται, τους μισθους να μειωνονται (αφου αυξανονται οι κρατησεις) και τους εργοδοτες να σε εχουν απληρωτη (αν οχι υπο απολυση)και εσυ να τρεμεις να μιλησεις ακουγοντας τι μαχη γινεται στην ευρεση εργασιας, θεωρεις οτι δεν υπαρχει κριση? Η πληρης καταπατηση καθε εργατικου δικαιωματος και η απολυτη εθελλοντικη μουγκαμαρα εργαζομενων γινεται εκει εξω.

Προσωπικα θεωρω οτι δεν ειχα περιτα στην ζωη μου. Μεχρι τωρα ημουνα σφιγμενη προσωπικα με μια εντονη προσπαθεια να μην λειψει κατι στα παιδια μου. Τωρα πια τρεμω και για εκεινα.Καλομαθημενη και απληστη δεν θα με ελεγες με τιποτα. Διακοπες περα απο το χωριο εχω παει δυο φορες στην ζωη μου (την μια ενα τριημερο στα 18 μου και την αλλη 1 εβδομαδα με την εργατικη εστια). Μπουζουκια πρεπει να πανε χροοονια που εχω να πλησιασω) Ειχα κοψει τα δικα μου καιρο τωρα. Πριν μια εβδομαδα περιπου πηρα εναντι απο το δωρο Χριστουγεννων και οσο για την εξοφληση του Δεκεμβριου.... ακομα περιμενω και αν . Ο συζυγος σαν ελευθερος επαγγελματιας εχει πληγει αφανταστα. Κανενας δεν επενδυει να ανοιξει μαγαζι και αν τυχει και ανοιξει καποιο βρισκει πληθωρα παγιου εξοπλισμου μεταχειρισμενο απο τα τοσα που κλεινουν γυρω γυρω. Οποτε δουλεια για εκεινον γιοκ... Μακαρι να μην ζησουμε τα χειροτερα λεω....

Εχουμε γινει δουλοι με τον φοβο της ανεργιας , ειμαστε με ενα φοβο τι θα ξημερωσει αυριο και εσεις ψαχνετε την κριση? Θα τρελαθω λεμε!!

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Κρίση υπάρχει κι όποιος δεν τη βιώνει ακόμα ή είναι από τους τυχερούς που καλοπληρώνονται ακόμα ή έχει περιουσία....αν συνεχιστεί όμως αυτό το χάλι θα τη βιώσουν όλοι αργά ή γρήγορα...

Αυτό που μου τη δίνει είναι όλοι αυτοί που θεωρούν ότι ο κόσμος ήταν άπληστος και καλά να πάθει.....ή εκείνοι που τώρα με την κρίση ανακάλυψαν τάχα τον τροχό (τα άλλα συναισθήματα και τις άλλες αξίες) και τη χρειαζόμασταν λέει για να γίνουμε άνθρωποι....το υποστηρίζουν άτομα που φυσικά έχουν ακόμα τα πάντα, δεν τους έλειψε τίποτα και αμφιβάλω πολύ για το αν θα γίνουν τελικά άνθρωποι........

Οι υπόλοιποι που είχαμε ήδη αξίες γιατί να υποφέρουμε?

ΚΑι εχω ατομα γυρω μου που εμειναν ανεργα εδω και αρκετο καιρο και δεν μπορουν εννοειεται να βρουν δουλεια. σκεφτονται μαλιστα και τη μεταναστευση πολυ σοβαρα, αν τελειωσει το ταμειο και δεν εχουν βρει ακομα δουλεια. Και ξερω και ατομα που μεταναστευσαν ηδη, παλι απο το φιλικο μας περιβαλλον.

πλεον οι δουλειες σε ολη την ευρωπη βρισκονται με το τουφεκι πάντως...δεν υπάρχει τιποτα σχεδόν πουθενά.

Αγγλία, Γερμανια, Βελγιο που κάποτε εδιναν καλές δουλειές, εχουν κορεστει.. Η ανεργια θεριζει παντου (στην ελλαδα παραπάνω φυσικα....)

Μα και βέβαια υπάρχει κρίση!!!! Το ότι προσπαθώ εδώ και 1,5 χρόνο να βρω δουλειά και έχω φάει τη ζωή μου στα θρανία και στα βιβλία είναι απληστία;;;;; Έλεος!!!!

Το ότι ζούμε με τα 726 ευρώ που πέρνει ο άντρας μου με το νέο μισθολόγιο και πληρώνουμε 350 για ενοίκιο είναι απληστία;;;;

Ή το ότι προσπαθώ εδώ και 5 μήνες να μαζέψω 300 ευρώ για να αλλάξω τα λάστιχα του αυτοκινήτου (ένα παλιό 1000ακι), για μη σκοτωθούμε καμιά ώρα στο δρόμο, και δεν μπορώ;;;;

Είναι δυνατόν να μιλάμε για απληστία;;;;;

Iqvfp3.png

και βεβαια υπαρχει κριση! οχι γιατι ειχαμε μαθει να ζουμε με πολλα και τωρα πρεπει να αρκεστουμε στα λιγοτερα αλλα γιατι δεν υπαρχουν δουλειες για να βγαλει ο κοσμος αυτα που χρειαζεται για να τραφει! γιατι οι μισθοι μειωνονται και τα παντα αυξανονται γιατι οι φοροι ειναι δυσβαστακτοι και γιατι πλεον πληρωνουν φορους και οι εχοντες εξευτελιστικα εισοδηματα των 500 ευρω το μηνα και πρεπει και να ζησουν! τα παιδια δεν εχουν βιβλια στα σχολεια, επεστρεψαν τα συσσιτια και τα νοσοκομεια δεν λειτουργουν και πληρωνουμε για φαρμακα και για γιατρους!!! αν αυτο δεν ειναι κριση τι ειναι??

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

πλεον οι δουλειες σε ολη την ευρωπη βρισκονται με το τουφεκι πάντως...δεν υπάρχει τιποτα σχεδόν πουθενά.

Αγγλία, Γερμανια, Βελγιο που κάποτε εδιναν καλές δουλειές, εχουν κορεστει.. Η ανεργια θεριζει παντου (στην ελλαδα παραπάνω φυσικα....)

υποθετω πως ισχυει αυτο. δεν νομιζω οι δουλειες να φυτρωνουν σαν τα μανιταρια ουτε οτι η μεταναστευση εινια ευκολη υποθεση. δεν το γνωριζω προσωπικα γιατι δεν ασχοληθηκα. ξερω ομως φιλικο ζευγαρι, το οποιο εφυγε για εξω, και το παιδι αναγνωρισε και το πτυχιο του και το μεταπτυχιακο του. αλλα για αρκετο καιρο δουλεψε κανονικα σαν εργατης με καθεστως ενοικιαζομενης εργασιας και εκανε εντατικα μαθηματα να περασει τις εξετασεις της γλωσσας. απο εκει και περα δεν γνωριζω ποια εινια η κατασταση ακριβω σε καθε χωρα. οταν ομως οι αιτησεις γενικα απο τις περισσοτερο πληγεισες χωρες εχουν αυξηθει, λογικο εινια και εκτος ελλαδας οι δουλειες να εχουν περιοριστει

Για όσους δεν βλέπουν

ανθρώπους που παρακαλάνε να τους προσλάβουνε για 500,00 ευρώ για 6ημερη απασχοληση χωρίς ασφάλιση

ανθρώπους που πουλήσανε το σπίτι τους για να ζήσουν ταπαιδιά τους

ζευγάρια με παιδί που είναι μήνες άνεργοι και τους ταίζουν συγγενείς και φίλοι

ανθρώπους που έχον φτάσει στα όρια της αυτοχειριας από την απελπισία

Ας βάλουν γυαλιά για να βλέπουν πέρα από τον μικρόκοσμό τους.

Θεσσαλονίκη 230 εταιρείες μπήκαν στο άρθρο 99.

Οι τράπεζες πλέον έκοψαν τη χρηματοδότηση και οι επιχειρήσεις δεν έχουν ρευστό να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις.

Η πληρωμή ΦΠΑ και ΙΚΑ είναι πλέον πολυτέλεια.

Έχω φίλη, 44 χρονών, ήταν ανώτατο στέλεχος πολυεθνικής. Είχε παντρευτεί, έκανε και 2 κουκλάκια. Ήταν ευτυχισμενη.

Πρώτος έμεινε χωρίς δουλειά ο σύζυγος. Μετά η εταιρεία της έκλεισε στην Ελλάδα. Μετά από 1 χρόνο άκαρπων προσπαθειών και περιστασιακής απαχόλησης (ακόμα και σε σούπερ μάρκετ πλέον δεν μπορείς να βρεις δουλειά) έφυγαν για βοστώνη, σε κάτι συγγενεις. Και εκεί ο εφιάλτης συνεχίζεται.

Εχουν περάσει 8 άκαρποι μήνες. Και εκει το πρόβλημα απίστευτο. Το ψυχολογικό; χάλια.

Έχω φίλο που σε 2 χρόνια έβγαινε στη σύνταξη. Έμεινε χωρίς δουλειά από τον Μάιο που μας πέρασε.

Αν τίποτα από αυτά δεν έχει πέσει στην αντίληψή σας, τότε περαστικά κοπέλες μου,. Βγείτε από το καβούκι σας γιατι η πόλη καίγεται και δεν θα γλυτώσει κανενός το τσαλδί.

Φίλη beba, αν αύριο το πρωί δεν υπήρχαν οι γονείς σου. Αν αύριο το πρωί θα έπρεπε να τα βγάζεις πέρα πληρώνοντας ενοίκιο. Όταν θα έπρεπε να πληρώνεις μόνη πετρέλαιο. ΔΕΗ ΟΤΕ.

Με το χέρι στη καρδιά, θα τα κατάφερνες; Και μη μου πεις θα έκανες οποιαδήποτε δουλειά. Πλέον δεν υπάρχουν δουλειές.

Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Υπάρχουν κάποιοι που ακόμα βαστιούνται. Αλλά τα πάντα καταρρέουν, και στη δνίη θα βρεθούμε ΟΛΟΙ.

Αυτό με τους γονείς ξαναπέστο γιατί όσο λυπηρό και να είναι εδώ και γεννιές ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βασίζεται στους γονείς. Δεν υπάρχει στεγαστική πολιτική οπότε από ποιον θα πάρουμε σπίτι από τους γονείς. Δεν υπάρχουν παίδικοί σταθμοί της προκοπής οπότε ποιος θα βοηθήσει οι γονείς. Δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα καλοί οι μισθοί για τους περισσότερους οπότε......πάλι οι γονείς.

Αυτό με τους γονείς ξαναπέστο γιατί όσο λυπηρό και να είναι εδώ και γεννιές ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βασίζεται στους γονείς. Δεν υπάρχει στεγαστική πολιτική οπότε από ποιον θα πάρουμε σπίτι από τους γονείς. Δεν υπάρχουν παίδικοί σταθμοί της προκοπής οπότε ποιος θα βοηθήσει οι γονείς. Δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα καλοί οι μισθοί για τους περισσότερους οπότε......πάλι οι γονείς.

Εγώ λέω ότι με τα σημερινά δεδομένα δόξα στο Θεό που είναι δομημένη έτσι η Ελληνική κοινωνία.

Αλλιώς αυτοί που θα βλέπαμε στους δρόμους να ζητιανέυουν ή να είναι άστεγοι θα ήταν περισσότεροι και από αυτούς της Ν.Υ.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Φυσικα και υπαρχει κριση.....εμας δεν μας λες και προνομιουχους αλλα ειμαστε σχετικα οκ. Αν μας εχει ΄φτασει' η κριση? Αμ, πως ! Μας εφτασε και μας πονεσε!

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...