Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Προσπαθουμε να εξασκηθουμε στο πιπι και δεν φοραμε παντελονι... Το σπιτι μας εχει γυρω στους 20 βαθμους... Σημερα και η μαμα μου και η κουνιαδα μου με πειραν απο τα μουτρα οτι το παιδι γιαυτο κρυωνει...

Διαφημίσεις

αν ειναι κρυα τα χερακια του κ η μυτουλα του,τοτε κρυωνει!μπορει ν ακανει συναχι αν κρυωνει!τα μικρα ειναι ευαισθητα!εμενα μια νυχτα ξεσκεπαστηκε και το πρωι ειχε καταρροη για μια εβδομαδα σχεδον!καλυτερα να του φορας περισσοτερα ρουχακια!

εμάς η παιδίατρος μας είπε ότι από το κρύο δεν αρρωσταίνουν τα παιδιά, παρά μόνο από ιό ή μικρόβιο... ούτε αν αναπνέουν κρύο αέρα... τώρα τι να πω, δεν ξέρω τελικά τι ισχύει...

πάντως οι 20 βαθμοί δεν είναι και για κρύωμα κατά την ταπεινή μου άποψη... :D εδώ πέρα τα κυκλοφορούν με κοντομάνικα και ξυπόλητα στα πάρκα και στη βρεγμένη άμμο στους 15 βαθμούς και δεν παθαίνουν τίποτε...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Εγω θα σε πω ναι! Γιατι και εγω αμα κρυωσουν τα ποδια μου, εχω διαρροια και γενικα ειμαι κρυωμενη!

Αλλο να κρυωσει η κοιλιτσα και αλλο να τρεχει η μυτη. Το θεωρο λογικο να κρυωσει η κοιλια απο τα ποδια αλλα καταρροη?

Edited by mmdad
διορθωση

εμάς η παιδίατρος μας είπε ότι από το κρύο δεν αρρωσταίνουν τα παιδιά, παρά μόνο από ιό ή μικρόβιο... ούτε αν αναπνέουν κρύο αέρα... τώρα τι να πω, δεν ξέρω τελικά τι ισχύει...

πάντως οι 20 βαθμοί δεν είναι και για κρύωμα κατά την ταπεινή μου άποψη... :D εδώ πέρα τα κυκλοφορούν με κοντομάνικα και ξυπόλητα στα πάρκα και στη βρεγμένη άμμο στους 15 βαθμούς και δεν παθαίνουν τίποτε...

15 βαθμους εχετε? Καλοκαιρι! Εγω πιστευω οτι κατι κολλησε στον παιδικο ή απο τον αδελφο του και η πισινα που τον πηγαμε γιατι ηθελε η θεια του δεν βοηθησε... Ηθελε να τον παμε και με δεκατα "γιατι θα του κανει καλο η ζεστη εκει".. Η ζεστη εκει μπορει νατου εανε καλο.. το 20λεπτο βρεγμενος στους 4 βαθμους ομως???

15 βαθμους εχετε? Καλοκαιρι! Εγω πιστευω οτι κατι κολλησε στον παιδικο ή απο τον αδελφο του και η πισινα που τον πηγαμε γιατι ηθελε η θεια του δεν βοηθησε... Ηθελε να τον παμε και με δεκατα "γιατι θα του κανει καλο η ζεστη εκει".. Η ζεστη εκει μπορει νατου εανε καλο.. το 20λεπτο βρεγμενος στους 4 βαθμους ομως???

ναι μετά από το χιόνι στις 29 Οκτωβρίου (:shock:) έχουμε καλό καιρό αυτές τις μέρες...

πάντως εδώ πέρα τα βλέπω να τσαλαβουτάνε στα νερά της βροχής χωρίς παπούτσια και κάλτσες και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ακόμα... φαντάσου ότι παρόλο που γενικά δεν τη ντύνω τη δικιά μου βαριά κλπ, είναι πάντα η πιο βαριά ντυμένη χεχε οπότε τελικά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει το "κρύωμα"... πιο πιθανό το κόβω κι εγώ να κόλλησε κάτι από τον παιδικό.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

το κρυωμα, για το οποιο συχνα μιλαμε δεν ειναι παρα ιωση την οποια την περνας στο ποδι η πιο βαρεια με επιπλοκες,,,λεμε αρπαξα κρυωμα επειδη οταν πεφτει η θερμοκρασια στο περιβαλλον πεφτει και η θερμοκρασια στο σωμα μας οποτε το ανοσοποιητικο πεφτει και κολλαμε πιο ευκολα τον ιο,,,γι αυτο το χειμωνα ντυνομαστε πιο ζεστα,,,αν βγουμε γυμνοι στα παγακια το σωμα ευαισθητοποιειται και κολλαει πιο ευκολα ιους

επισης πολυ ευκολα κολλαμε ιους στις μεταβατικες περιοδους απο ζεστη σε κρυο η οταν ιδρωνουμε και μας βαραει το ρευμα, το κρυο ριχνει την αμυνα μας και κολλαμε ιους,,,και το πιο μπαναλ συναχι ειναι συμπτωμα ιωσης που κολλησαμε απο καποιον μια στιγμη που το ανοσοποιητικο μας ηταν πεσμενο,,,,η πτωση της θερμοκρασιας ριχνει ανοσοποιητικο κι ετσι κολλαμε

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να του φορας κανονικα παντελονακι και ας εχετε κανα ατυχημα που και που. Εγω του εκοψα την πανα το Σεπτεμβριο που ειχε ζεστες και σορτσακι φορουσαμε κανονικα. Κανα δυο φορες μου το εβρεξε αλλα ευτυχως εμαθε γρηγορα. Απλα αν κρινω απο τον εαυτο μου θα ψιλοκρυωνα αν επρεπε να ειμαι μονο με τη μπλουζα και εσωρουχο. Οσο να ναι κρυωνεις.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Διαφημίσεις

νομιζω πως κρυωνει το παιδακι σου κ αυτο το κανει πιο επιρρεπες στις ιωσεις οπως πολυ σωστα αναφερθηκε παραπανω πεφτει η αμυνα του οργανισμου.ιατρικα αποδεδειγμενο δεν υπαρχει κρυωμα ...τρελαινομαι αν μου πει καποιος ξερεις δεν σε κολλησαμε εμεις καπου θα κρυωσες...προσοχη λοιπον στις ιωσεις να μην σας κολλανε (αν γινεται) αλλα και να μην κολλανε απο σας

νομιζω πως κρυωνει το παιδακι σου κ αυτο το κανει πιο επιρρεπες στις ιωσεις οπως πολυ σωστα αναφερθηκε παραπανω πεφτει η αμυνα του οργανισμου.ιατρικα αποδεδειγμενο δεν υπαρχει κρυωμα ...τρελαινομαι αν μου πει καποιος ξερεις δεν σε κολλησαμε εμεις καπου θα κρυωσες...προσοχη λοιπον στις ιωσεις να μην σας κολλανε (αν γινεται) αλλα και να μην κολλανε απο σας

Συμφωνώ!

7uEBp2.png M3GSp2.png

... οταν πεφτει η θερμοκρασια στο περιβαλλον πεφτει και η θερμοκρασια στο σωμα μας οποτε το ανοσοποιητικο πεφτει και κολλαμε πιο ευκολα τον ιο...

αυτο ακριβώς, πολύ ωραία περιγραφή

δεν κολλάμε από τον αέρα, ούτε απ' τα πλακάκια

απλά μειωνεται η αντισταση του οργανισμού στα μικρόβια

EXXQp3.pngAIzKp2.png

αυτο ακριβώς, πολύ ωραία περιγραφή

δεν κολλάμε από τον αέρα, ούτε απ' τα πλακάκια

απλά μειωνεται η αντισταση του οργανισμού στα μικρόβια

Kαι μας ο γιατρος τα ιδια μας εχει πει. Απο το κρυο δεν αρρωσταινει ειναι μυθος.Μονο απο ιους. Βεβαια ισχυει αυτο που ειπαν παραπανω με την αντισταση.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

παιδια δεν ειναι αληθεια αυτο. Δεν πεφτει η αμυνα του οργανισμου αν κρυωνουμε. Μονο αν κρυωνει η μυτη μας. Οταν εισπνεουμε κρυο αερα συστελλονται τα αγγεια στο εσωτερικο τοιχωμα των ρουθουνιων κι ετσι μειωνεται η αμυνα της μυτης κατα του ιου του κρυωλογηματος, ο οποιος εισχωρει στο σωμα μας κατα κυριο λογο μεσω της μυτης.

Ολα τα αλλα (κρυα ποδια, παγωτα, ρευματα, ξεσκεπασμα κλπ) δεν εχουν να κανουν με το κοινο κρυολωγημα. Σημαντικο: πρεπει τηε ωρα που εναι κρυα η μυτη σου να ερθεις σε επαφη με φορεα του ιου για να κολλησεις. Το κακο ειναι βεβαια το φαινομενο της πυραμιδας (ή καλο ειναι μαλλον; ), που σημαινει οτι μονο ενα ελαχιστο ποσοστο φορεων του ιου θα αναπτυξουν συμπτωματα ωστε να ξερουν να προφυλαξουν αλλους.

Οι μεγαλυτεροι παραγοντες εξαπλωσης του ιου ειναι το σκουπισμα της μυτης με χαρτομαντηλο χωρις να ακολουθει σχολαστικο πλυσιμο χεριων, χαρτομαντηλο που επαναχρησιμοποιειται, και στα μικρα παιδακια, δυστυχως το σκαλισμα της μυτης. Σκαλιζει το ενα που εχει τον ιο, πιανουν χερακια, σκαλιζει και το αλλο και κολλαει.

Και πισω στο θεμα, 20 βαθμοι ΔΕΝ ειναι κρυο σε καμμια περιπτωση, η ιδανικη θερμοκρασια για ενα σπιτι ειναι 19-22, συμφωνα με ερευνες. Αλλο αν εγω το εχω στο 25 :oops:

Το παιδι σου δε ειναι δυνατον να αρρωσταινει επειδη ειναι γυμνα τα μπουτια του. Αν σε παραπρηξουν πες τους οτι φερνουν μεσα στο σπιτι ιους και γι'αυτο αρρωσταινει το παιδι :twisted::twisted::twisted::twisted:

Προσπαθουμε να εξασκηθουμε στο πιπι και δεν φοραμε παντελονι... Το σπιτι μας εχει γυρω στους 20 βαθμους... Σημερα και η μαμα μου και η κουνιαδα μου με πειραν απο τα μουτρα οτι το παιδι γιαυτο κρυωνει...

Μαλον καμοια ιωση κολησε ....αλλα και εσυ καλή μου χειμωνα μηνα μαθαινεις το παιδι τουαλετα ?:P

αυτα τα ξεκινας ανοιξη και κυριως καλοκαιρι .....οχι χειμωνα .....διοτι δεν στεγνωνουν ουτε τα ρουχα, ουτε τα χαλιά οταν θα τα κατουρηση :mrgreen:

εγω πιστευω οτι εχει βαση αυτο που λενε. αν ηταν να μην "αρπαζουμε κρυωμα" απο τα ποδια, θα κυκλοφορουσαμε χωρις μακρια παντελονια και παπουτσια το χειμωνα.

εγω πιστευω οτι εχει βαση αυτο που λενε. αν ηταν να μην "αρπαζουμε κρυωμα" απο τα ποδια, θα κυκλοφορουσαμε χωρις μακρια παντελονια και παπουτσια το χειμωνα.

δεν ειναι ετσι. Δεν ειναι ευχαριστο να κυκλοφορεις με σορτσακι στους -10. Αυτο δε σημαινει οτι θα αρρωστησεις κιολας. Μπορει βεβαια με σορτσακι σους -10 να παθεις frost bite που ισως οδηγησει σε γαγγραινα, ναι. Αλλα να κρυολογησεις αποκλειεται ;)

παιδια δεν ειναι αληθεια αυτο. Δεν πεφτει η αμυνα του οργανισμου αν κρυωνουμε. Μονο αν κρυωνει η μυτη μας. Οταν εισπνεουμε κρυο αερα συστελλονται τα αγγεια στο εσωτερικο τοιχωμα των ρουθουνιων κι ετσι μειωνεται η αμυνα της μυτης κατα του ιου του κρυωλογηματος, ο οποιος εισχωρει στο σωμα μας κατα κυριο λογο μεσω της μυτης.

Ο δικός μας παιδίατρος μας ειπε το εξής: με τη θερμορρύθμιση ο οργανισμός ελέγχει κάποιες εσωτερικές διαδικασίες (πχ τον μεταβολισμό) και την αντίσταση στους μικροοργανισμούς. Οταν εχουμε πυρετό για παραδειγμα, ο οργανισμός προσπαθεί να καταπολεμήσει τους ιούς αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματος, ώστε να καταστήσει το περιβάλλον μη βίωσιμο για τους ιούς. Σε χαμηλή θερμοκρασία οι ιοι/μικροοργανισμοί στο γενικοτερο εξαπλωνονται ευκολοτερα, έτσι μια πτωση στη θερμοκρασία του σώματός μας μπορεί να βοηθήσει την ενεργοποιηση μικροοργανισμών που εχουν ήδη εισαχθεί στο σώμα μας αλλά βρισκονταν σε "καταστολή" ας πούμε, λόγο μη ευνοϊκού περιβάλλοντος.

Τωρα για να ειμαι ειλικρινής η συστολή των αγγειων της μυτης δε μου φαίνεται ικανός τρόπος εισχωρησης των μικροβίων στο σώμα. Δεν ειναι μόνο η μύτη υπευθυνη, αλλά το αναπνευστικό σύστημα στο γενικότερο.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Κοριτσια εγω στο σπιτι εχω 22 βαθμους και τον εχω με καλσον και μπλουζακι ελαφρυ....επειδη ο μικρος εχει συχνα παγωμενα ακρα φροντιζω παντα τα ποδαρακια να ειναι ζεστα...εδω στην Γερμανια βλεπω τα παιδακια πολυ νορμαλ ντυμενα χωρις πολλα πολλα και δεν παθαινουν τιποτα...ενω εγω που ακουγα την πεθερα μου και τον εντυνα σαν το κρεμμυδι με κασκολ με καλσον με παντελονακια με φορμιτσες και δεν ξερω εγω τι αλλο λες και το παιδι θα πηγαινε για σκι,το μονο που καταφερνα στην περιπτωση αυτη ηταν να ιδρωσει το παιδι απο τα πολλα ρουχαλακια να κατεβει η θερμοκρασια του σωματος και να αρπαξει πιο ευκολα εναν ιο....ευτυχως σταματησα να το κανω και ηρεμησε το παιδι...οσο πιο πολυ συνηθιζει το παιδι σε χαμηλες θερμοκρασιες τοσο πιο δυνατο ανοσοποιητικο συστημα θα εχει στην πορια...ετσι πιστευω τουλαχιστον εγω.Επειδη ως ελληνες δεν ειμαστε συνηθησμενοι σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες και επειδη απο την φυση μας ειμαστε λιγο υπερπροστατευτικες εχουμε την αισθηση πως απο τα ποδια τρεχει η μυτη..

από προσωπική εμπειρία με τον δικό μου πιστεύω ότι ισχύει αυτό...

ο δικός μου από πέρυσι που πάει ποδόσφαιρο, κάνουν προπόνηση με 0, έχουν κάνει στο χιόνι, έχουν παίξει με βροχή και κρύο σε εξωτερικό ( εννοείται χώρο ),από κάτω πάντα βερμούδα μέχρι το γόνατο και δεν αρρώστησε ποτέ...

επίσης τα βράδια από πολύ μικρό τις περισσότερες φορές ήταν ξεσκέπαστος...

το πιο πρόσφατο πρίν κανένα μήνα που έκανε παγωνιά στη θεσ/νίκη, είχαν γυμναστική έβγαλε την μπλούζα του, έμεινε με το αμάνικο φανελάκι, έχασε την μπλούζα :confused: και κυκλοφορούσε έτσι μέχρι τις 2...Πως γλιτώσαμε την πνευμονία πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω

rQGhp3.png

ναι ρε παιδια, δε συναχωνεται ετσι ο κοσμος....

περισσοτερα για το κοινο κρυολογημα και τις ερευνες πανω σ'αυτο δειτε στη σελιδα του common cold centre του πανεπιστημιου του cardiff. Εχουν κανει πολυ ενδιαφεροντα πειραματα και εχουν καταρριψει πολλες θεωριες του παρελθοντος οσον αφορα την εξαπλωση του ιου.

20 βαθμοι δεν ειναι πολυ. Τωρα στο προκειμενο εμας η παιδιατρος μας ειπε οτι ναι μεν το συναχι δεν γινεται απο ΄κρυωμα' αλλα επισης μας ειπε οτι οι χαμηλες θερμοκρασιες βοηθουν τις συνθηκες αναπτυξης ιογωνων οργανισμων. Οποτε μπορει να μην συναχωνεται απο το κρυο εκει μεσα, αλλα σιγουρα δημιουργεις καταλληλες συνθηκες να αρρωστησει πιο ευκολα απο ιους. Ως εχει εγω θα προτεινα ή να ανεβασεις 2-3 βαθμους θερμοκρασια και αστα γδυτα και τα 2 ή πολυ απλα ελεχγεις χερια ποδια μυτη. Αν αυτα τα 3 ειναι κρυα το παιδι σου κρυωνει. Ακομα και να μην υποστηριζεις οτι σου εγραψα πιο πανω σιγουρα ΔΕΝ ειναι ανετο για το παιδι να κρυωνει.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....