Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σε πόσους μήνες ξαναπροσπαθήσατε μετά από παλίνδρομη?

tsarli

Recommended Posts

Ευτυχώς που είχα μέρες να μπω και δε διάβασα το τελευταίο ποστ γιατί δεν θα πήγαινα το Σάββατο για απόξεση (τι θα έκανα δεν ξέρω). Ευτυχώς (που λέει ο λόγος) η εμπειρία μου ήταν διαφορετική. Ο γιατρός μου είε δώσει να πάρω ένα χαπάκι από το προηγούμενο απόγευμα για να μαλακώσει ο τράχηλος και να μην ταλαιπωρηθεί. Κάτι πονάκια η αλήθεια είναι ότι τα είχα αλλά με 1 πονσταν ήμουν εντάξει. Μπήκα λοιπόν Σάββατο στις 7:30 το πρωί, έκανα καρδιογράφημα και 8 μπήκα χειρουργείο, οι μαίες - νοσοκόμες ήταν καλές και προσπαθούσαν να με ευθυμίσουν - παρηγορήσουν, μου έκαναν αναισθησία με ένεση και 8:30 με ξύπνησε ο γιατρός μου και μου είπε ότι όλα ήταν εντάξει πια (αφαίρεσα και 1 μικρό πολύποδα) και ότι με περιμένει σε 1 τρίμηνο ξανά (μακάρι). 9:30 ήμασταν σπίτι αφού είχαμε πάει οικογενειακώς. Αντιβιωση και αντιφλεγμονώδη για 4 ημέρες και όχι αντισυλληπτικά. Έχουν περάσει 5 ημέρες σχεδόν και ήδη είμαι καλύτερα ψυχολογικά αν και ακόμα δεν έχω πιστέψει ότι δεν είμαι εγκυος πια.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 119
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τώρα πλέον ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι να μην το ξαναπάθω. Έχω πολύ χάλια ψυχολογία. Φοβάμαι πως αν ξαναμείνω έγκυος θα αντιμετωπίσω την ίδια κατάσταση. Και τώρα, στην παρούσα φάση, ναι μεν με παρηγορεί το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα ξαναμείνω έγκυος, αλλά από την άλλη δεν είμαι καθόλου έτοιμη, ούτε θα είμαι για αρκετό καιρό, να αντιμετωπίσω κάτι παρόμοιο. Θέλω προς το παρόν να κάτσω στο σπίτι και να μην πάω πουθενά.

Κάπως έτσι ήμουν μετά την πρώτη αποβολή που είχα στην 5η εβδομάδα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη. Σκεφτόμουν θα μείνα άραγε έγκυος και αν μείνω θα έχω πάλι τα ίδια; Δεν ήθελα καθόλου να το συζητάω, ήθελα να το ξεχάσω και να μη μου το θυμίζουν, να περάσει ο καιρός και να νιώσω καλύτερα. Τη απόφαση όμως για εμάς μας την έδωσε ένα ελαττωματικό προφυλακτικό και μετά από 2 μήνες ήμουν έγκυος :mrgreen:. Εννοείται ότι ήμουν μέσα στο άγχος και τους 9 μήνες. Τsarli θα δεις σε λίγο καιρό θα θέλεις να μείνεις πάλι έγκυος και νομίζω ότι όσο συντομότερα τόσο καλύτερα για την ψυχολογία σου. Το φόβο και το άγχος θα το έχεις αλλά να ξέρεις ότι οι περισσότερες εγκυμοσύνες έχουν καλή έκβαση. Μη βλέπεις που εδώ στο φορουμ βλέπεις και διαβάζεις τόσα. Οι περισσότερες εδω μέσα ανάμεσά τους και εγώ ανακάλυψαν αυτό το φορουμ μετά από μία ατυχη στιγμή.

Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Η αλήθεια είναι ότι όταν θα πάω σε 2 βδομάδες να πάρω τα αποτελέσματα της ιστολογικής, το πρώτο πράγμα που θα ρωτήσω το γιατρό είναι ¨γιατί δεν μου δώσατε χαπάκι αντί για υπόθετο και έπρεπε να υποφέρω όλο το βράδυ"? (αφού να φανταστείτε το πρωί τους παρακαλούσα να με βάλουν στο εγχείρηση). Επειδή όμως εμπιστεύομαι απόλυτα το συγκεκριμένο γιατρό, φαντάζομαι ότι θα μου πει "γίνεται πιο καλή-μεγάλη διαστολή ή η περίπτωσή σου επιδεχόταν τη χρήση μόνο υποθέτων ή..." δεν ξέρω τί άλλο θα μου πεί, αλλά είμαι σίγουρη ότι έκανε το καλύτερο δυνατό για μένα. Αλλά μόλις μάθω θα σας πώ αμέσως.

Πάντως διάβασα και σε άλλα θέματα κορίτσια που ανέφεραν το ίδιο : κολπικά υπόθετα και απίστευτους πόνους (πόνους τοκετού). Όσο για τη διαδικασία, δεν ρώτησα τί ακριβώς έκαναν. Εννοώ αν "ξύνουν" τη μήτρα ή αν "ρουφάν" με κάποιο τρόπο. ΄Θα το ρωτήση κι αυτό και θα σας πω!! Η αλήθεια είναι ότι εκείνες τις στιγμές ότι και να μου λεγαν, δε θα το θυμόμου. Ήμουν σε πολύ περίεργη κατάσταση, χαμογελούσα συνέχεια, δεν είχα καταλάβει τί έγινε και τί πήγα να κάνω! Ή μάλλον δεν ήθελα να το συνειδητοποιήσω. Σε όλους έλεγα πόσο τέλεια ήμουν. Όταν όμως ήρθα σπίτι, τα κατάλαβα όλα και με το παραπάνω. Πάντως εκτός από το γεγονός με τα κολπικά υπόθετα, κατά τα άλλα οι υπηρεσίες και συμπεριφορές στο νοσοκομείο ήταν άψογες. Ειδικά η εμψύχωση μέσα στο χειρουργίο από όλο το team. Και το λέω έχοντας την εμπειρία χειρουργίου (πολύ μεγαλύτερου σε διάρκεια) σε ιδιωτικό (διαβαλκανικό), όπου και εκεί φυσικά ήταν όλα άψογα.

Είμαι σίγουρη πως και γω κάποια στιγμή θα' μαι έτοιμη για νέα προσπάθεια. Άλλωστε έχω ένα εξάμηνο μπροστά μου για να ξανανιώσω οκ και να επανέλθω σωματικά. Όσο για επαφές...ούτε για πλάκα προς το παρόν. Θα ρωτήσω το γιατρό πότε μπορούμε να ξαναρχίσουμε, αλλά πιστεύω ότι θα αρχίσουμε πολύ αργότερα απ' ότι θα μας πει. Το χω πάρει από φόβο, δεν μπορώ να φανταστώ να έχω επαφή, με τίποτα (ίσως υποσεινείδητα μου ρχεται στο μυαλό η άσχημη κατάληξη). Όλα όμως θα περάσουν και θα ρθουν τα καλύτερα!

sLvDp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Πριν 2 ώρες γυρίσαμε σπίτι. Φρικτή εμπειρία. Μπήκα το πρωί χθες, μου έκαναν εξετέσεις αίματος και καρδιογράφημα, το βράδυ κλύσμα, και μετά υπόθετα κολπικά στις 12. Πέθανα από τον πόνο με τα υπόθετα. Δεν κοιμήθηκα ούτε 1 δευτερόλεπτο από τον πόνο. Έκλαιγα, τόσο πολύ πονούσα. Ο γιατρός είπε ότι τα βάζουν για να γίνει διαστολή. Μετά ξανά 1 ακόμη υπόθετο και στις 9 το πρωί χειρουργείο. Επίσης μου έβαλαν πεταλούδα (ενδοφλέβια) από χθες, σε περίπτωση που χρειαζόταν. Στο χειρουργείο όλα καλά. Τώρα μου δωσαν αντιβίωση και κάτι χάπια. Σε 20 μέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα της ιστολογικής. Πάντως από όλη την ιστορία, τα υπόθετα και ο πόνος που προκαλούν (επίσης αρχίζεις να έχεις πολύ αίμα) είναι ...εξωπραγματική κατάσταση, 9 ώρες με πόνους γέννας χωρίς ούτε ραχιαία, ούτε επισκληρίδιο, ούτε τελοσπάντων ένα ηρεμιστικό, κάτι.. Και όσο εγώ υπέφερα όλο το βράδυ, άκουγα και τα ροχαλητά από 3 ακόμη γυναίκες που ήταν στο θάλαμο. Επίσης έκανα 3 φορές εμετό, έβγαζα ένα κίτρινο υγρό, ο γιατρός είπε ότι το παθα από τον πολύ πόνο από τα υπόθετα, αντιδρούσε ο οργανισμός. Tα διπλανά δωμάτια είχαν μωράκια, στην πτέρυγα που ήμουν είχαν γεννηθεί μόνο κορίτσια, όλα ήταν ροζ, μπαλόνια κλπ. Δεν ένιωθα καθόλου άνετα που έβλεπα συνέχεια κόσμο με δώρα και άκουγα κλάματα νεογέννητων.

ΥΠΟΜΟΝΗ...ΚΟΥΡΑΓΙΟ......

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΝΟΣ.......ΕΣΥ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΔΙΠΛΑ.....ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Κ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΝΟ.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟΞΕΣΗ.ΕΙΧΑ ΑΙΜΑ........ΠΟΛΥ..........ΑΦΟΥ Ο ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΞΕΣΗ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΠΕΣΕ...ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΟΥ.........ΕΙΧΑ ΔΙΔΥΜΑ 7 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΥΗΣΗ...ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.ΤΟ ΠΗΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ.....ΦΩΝΑΞΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ...ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ..ΟΧΙ ΕΙΠΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ...ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΕΡΑΣΑΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ...ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ!!!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ 2 ΓΙΟΥΣ.....Ο ΕΝΑΣ 3,5 ΕΤΩΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ 4,5 ΜΗΝΩΝ.!!!!!ΑΚΟΜΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ....ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΓΕΡΑ ΜΩΡΑΚΙΑ!!!!!!!1ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΚΑΛΟΥΣ ΤΟΚΕΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!!ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΧΟΣ.....ΧΑΜΟΓΕΛΟ Κ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Κ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!

ΥΠΟΜΟΝΗ...ΚΟΥΡΑΓΙΟ......

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΝΟΣ.......ΕΣΥ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΔΙΠΛΑ.....ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Κ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΝΟ.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟΞΕΣΗ.ΕΙΧΑ ΑΙΜΑ........ΠΟΛΥ..........ΑΦΟΥ Ο ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΞΕΣΗ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΠΕΣΕ...ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΟΥ.........ΕΙΧΑ ΔΙΔΥΜΑ 7 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΥΗΣΗ...ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.ΤΟ ΠΗΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ.....ΦΩΝΑΞΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ...ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ..ΟΧΙ ΕΙΠΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ...ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΕΡΑΣΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ...ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ!!!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ 2 ΓΙΟΥΣ.....Ο ΕΝΑΣ 3,5 ΕΤΩΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ 4,5 ΜΗΝΩΝ.!!!!!ΑΚΟΜΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ....ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΓΕΡΑ ΜΩΡΑΚΙΑ!!!!!!!1ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΚΑΛΟΥΣ ΤΟΚΕΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!!ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΧΟΣ.....ΧΑΜΟΓΕΛΟ Κ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Κ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΙΜΑΙ Η ΛΙΝΑ ΑΠΟ ΒΟΛΟ

Διαφημίσεις

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΙΜΑΙ Η ΛΙΝΑ ΑΠΟ ΒΟΛΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ....

ΜΑΙΟΣ ΤΟΥ 2007 ΕΙΧΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ...!!!!!!!

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΧΑΡΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!!!!!!!Κ ΓΑΜΟΣ Κ ΜΩΡΟ!!!!

ΕΓΩ ΑΓΧΟΝΟΜΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ,ΚΛΠ...Ο ΚΟΣΜΟΣ(ΕΓΚΥΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ)ΤΙ ΧΑΖΗ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ.......

ΜΕ ΖΗΤΑΕΙ Κ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΛΕΕΙ ΣΕ ΠΕΛΑΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ...Κ ΓΑΜΟΣ Κ ΠΑΠΠΟΥΣ!!!!!

ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΠΡΙΝ ΦΟΥΣΚΩΣΩ......

ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ...ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΑ ΝΥΦΙΚΟΥ ΕΓΚΥΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΟΙΛΙΑ........ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ ΑΠΕΒΑΛΑ....Κ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ......(ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ)

ΚΑΙ Σ Η ΜΑ Ν Τ ΙΚ Ο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!!!!!!!!!!

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΑ(ΓΙΑ ΧΟΡΙΑΚΗ Κ ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ)ΕΨΑΧΝΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ.ΟΥΤΕ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ .......!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!ΠΑΩ ΜΕΤΑ Α;ΠΟ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΠΟΛΥ Κ ΛΕΕΙ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,

ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΓΚΥΟ ΞΑΔΕΡΦΗ Κ ΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ.

ΧΑΜΗΛΗ ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΔΥΜΑ Κ ΟΥΡΕΟΠΛΑΣΜΑ!!!!!

ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΡΓΑ............

ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ (ΔΕΥΤΕΡΑ) ΠΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ...........ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΧΕΡΙΟΥ.!!!!!!!!!!!!1

ΠΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ..................

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΒΛΑΒΗ..........

ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΑΜΟ...........ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ ΠΗΡΕ ΕΞΙΤΗΡΙΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΒΟΛΟ Κ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!ΓΙΑ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ...........

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ.........!!!!!!!!!!!!!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΜΩΡΑΚΙ......

ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007 ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΙΟ ΜΟΥ ΓΙΟ!!!!!!!!!

ΟΣΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ!!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Κ Η ΧΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ!!!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΓΕΡΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ!!!

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Κ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ!

Καλημέρα. Σε πόσες ημέρες σας ήρθε περίοδος μετά την απόξεση; Έχουν περάσει 20 ημέρες και ακόμα τίποτα.

Δυστυχως δεν υπαρχει στανταρ χρονικο διαστημα!

Εκανα αποξεση 16 Σεπτεμβριου κι ακομη περιμενωωωωωωω!!!

Αν δεν ερθει μεχρι Κυριακη με βλεπω να ξημερωνομαι Δευτερα πρωι στον γιατρο!

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

Λίνα η ιστορία σου είναι συγκλονιστική!! Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός άνθρωπος..ή να έγινες με τα τόσα που περάσατε!! Τα διάβαζα και μου φαινόταν σαν σενάριο από ταινία, και πάλι τραβηγμένο!! Αποζημιώθηκες όμως με 2 αγγελούδια, να τα χαίρεσαι!! Η εμπειρία σου μας δίνει πολύ δύναμη.

Εμένα προσωπικά ο πόνος (και μιλάμε πάντα για ψυχολογικό) από την απόξεση κράτησε 10 μέρες με 2 βδομάδες. Βέβαια δεν ξέρω ακόμη αν είμαι καλά πραγματικά ή αν έπεισα τον εαυτό μου και τους άλλους ότι είμαι. Είπα σε όσους γνώριχαν ότι πάει, πέρασε, είμαι πολύ καλά, σαν να μην έγινε. Και έτσι με αντιμετωπίζουν. Σαν να μην έγινε. Αλλά και αν ακόμη έπεισα εγώ τον εαυτό μου γι' αυτό, δε θέλω να το αλλάξω, προτιμώ έτσι, να μην το σκέφτομαι καθόλου.

Μόνο τρέμω στην ιδέα του να μείνω έγκυος μετά το προκαθορισμένο από το γιατρό 6μηνο και να το ξαναχάσω. Από τη μια θυμώνω που ο γιατρός ζήτησε ένα 6μηνο απόσταση από επόμενη εγκυμοσύνη, θα ήθελα να γινόταν πιο γρήγορα και να έμενα άμεσα έγκυος κλπ. Από την άλλη δε θέλω να ρθει ο καιρός που θα ΄μπορούμε να ξαναπροσπαθήσουμε, με το φόβο ότι θα ξαναγίνει. Τελικά τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.

Όσο για την περίοδο, εγώ έκανα απόξεση 21 Οκτώβρη. Είχα για 1 βδομάδα ελάχιστα ροζ (με σερβιετάκι την άβγαζα). Ε, κάποια στιγμή θα έρθει και η κανονική περίοδος, πού θα πάει. Εδώ φάγαμε τόσο λούκι...πραγματικά δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου πότε θα' ρθει. Είδα και που πρόσεχα τους 2 μήνες, τί κατάλαβα? Το' χασα. Οπότε πλέον δε μετράω τίποτα. Ήρεμες να είμαστε και όλα θα γίνουν. Ο γιατρός μου είπε να με δει σίγουρα αφού περάσουν 30 μέρες από την απόξεση. Να δούμε και τα αποτελέσματα.

Πάντως για προγεννετικό και μένα δεν μου έκαναν. Γενικά δεν μου ζήτησαν καμία εξέταση πέραν της χοριακής. Και ο γιατρός που με παρακολουθούσε μου είπε ότι θα ανοίξουμε καρτέλα (με ποιες εξετάσεις θα κάνω κλπ) μόλις ακούσουμε καρδιά. Την καρτέλα την άνοιξε και μου την έδωσε λίγο πριν "δεν" ακούσουμε καρδιά, γιατί ήταν σίγουρος ότι όλα πήγαιναν ρολόι. Απ' ότι κατάλαβα πάντως ζητάν εξετάσεις μόλις σιγουρευτούν ότι προχωράει καλά.

Βέβαια τώρα στο νέο γιατρό που με παρακολουθεί θα ζητήσω να κάνω όλες τις εξετάσεις, ακόμη και αν δεν το προτείνει αυτός.

sLvDp3.png

κοριτσια μην το βαζετε κατω...παλεψτε...εκανα 20 Σεπτεμβριου για τριτη φορα αποξεση...απο το 2008 μετραω παλλινδρομες και μια απωλεια νεογνου...ομως δεν το βαζω κατω...περασαν σχεδον 2 μηνες θα κανω τις απαραιτητες εξετασεις και ξανα προσπαθεια...θελω πολυ ενα ακομα παιδι...και θα το προσπαθησω...με την βοηθεια του Θεου και του γιατρου!

δυναμη,πιστη και ελπιδα!

η Κατερινα μας ηρθε...13/2/2006

''ζω για να βλεπω την θαλασσα των ματιων σου'!

η Μαρια-Δημητρα ειναι μαζι μας απο 19/5/2013!

'η νυχτα γεμισε φως!'

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια! Εδώ κ 3 μέρες τελείωσαν τα αντισυλληπτικά που μου είχε δώσει ο γιατρός μετά την απόξεση λόγω παλλίνδρομης στην 6-7 εβδομάδα. Πότε πρέπει να περιμένω φυσιολογικά περίοδο? Σήμερα έχω έντονους περιόδου (σαν να είναι λίγο πριν δω αίμα) αλλά που κ που γίνονται πολύ δυνατοί.

κοριτσια μην το βαζετε κατω...παλεψτε...εκανα 20 Σεπτεμβριου για τριτη φορα αποξεση...απο το 2008 μετραω παλλινδρομες και μια απωλεια νεογνου...ομως δεν το βαζω κατω...περασαν σχεδον 2 μηνες θα κανω τις απαραιτητες εξετασεις και ξανα προσπαθεια...θελω πολυ ενα ακομα παιδι...και θα το προσπαθησω...με την βοηθεια του Θεου και του γιατρου!

δυναμη,πιστη και ελπιδα!

να σου ζησει το παιδακι σου, να το χαιρεσαι και συντομα σου ευχομαι να αποκτησει κι ενα γερο αδερφακι!

μεχρι τωρα εχεις εντοπισει τι μπορει να φταιει;;

εχεις απολυτο δικιο καμια μας δεν πρεπει να το βαζει κατω! εχουμε εναν στοχο και αργα ή γρηγορα θα τον πετυχουμε!

βεβαια υπαρχουν σκαμπανεβασματα στη ψυχολογια, αλλα δεν γινεται αλλιως! Πρεπει να το παλεψουμε!

Καλη επιτυχια σε ολες μας!

Δυστυχως δεν υπαρχει στανταρ χρονικο διαστημα!

Εκανα αποξεση 16 Σεπτεμβριου κι ακομη περιμενωωωωωωω!!!

Αν δεν ερθει μεχρι Κυριακη με βλεπω να ξημερωνομαι Δευτερα πρωι στον γιατρο!

Τόσο πολυ; :( Εδώ γέννα έκανα και μετά από 25 μου ήρθε περίοδος.

Τόσο πολυ; :( Εδώ γέννα έκανα και μετά από 25 μου ήρθε περίοδος.

ασε απο αναποδια σε αναποδια με παει!

βρηκα κι αλλες κοπελες απο το φορουμ που τους καθυστερησε και 60 μερες, αλλα λεω να παω μια βολτα τη Δευτερα γιατι τα νευρα μου δεν ειναι στα καλα τους!!

να σου ζησει το παιδακι σου, να το χαιρεσαι και συντομα σου ευχομαι να αποκτησει κι ενα γερο αδερφακι!

μεχρι τωρα εχεις εντοπισει τι μπορει να φταιει;;

εχεις απολυτο δικιο καμια μας δεν πρεπει να το βαζει κατω! εχουμε εναν στοχο και αργα ή γρηγορα θα τον πετυχουμε!

βεβαια υπαρχουν σκαμπανεβασματα στη ψυχολογια, αλλα δεν γινεται αλλιως! Πρεπει να το παλεψουμε!

Καλη επιτυχια σε ολες μας!

ειρηνη εκανα απλο ελεγχο θρομβοφιλιας και τωρα θα κανω μοριακο...ή ο,τι αλλο πει ο γιατρος μου...αυτο θα το κανω για τις παλλινδρομες...για το μωρο μου δεν ισχυει ηταν τυχαιο γεγονος...

τωρα για την περιοδο που λες και τις τρεις φορες ηταν διαφορετικα τα πραγματα...ποτε με καθυστερηση και ποτε ακριβως στην ωρα της..ειναι μεχρι να παρει ο οργανισμος τα πανω του...καλη επιτυχια!

η Κατερινα μας ηρθε...13/2/2006

''ζω για να βλεπω την θαλασσα των ματιων σου'!

η Μαρια-Δημητρα ειναι μαζι μας απο 19/5/2013!

'η νυχτα γεμισε φως!'

Διαφημίσεις

ειρηνη εκανα απλο ελεγχο θρομβοφιλιας και τωρα θα κανω μοριακο...ή ο,τι αλλο πει ο γιατρος μου...αυτο θα το κανω για τις παλλινδρομες...για το μωρο μου δεν ισχυει ηταν τυχαιο γεγονος...

τωρα για την περιοδο που λες και τις τρεις φορες ηταν διαφορετικα τα πραγματα...ποτε με καθυστερηση και ποτε ακριβως στην ωρα της..ειναι μεχρι να παρει ο οργανισμος τα πανω του...καλη επιτυχια!

αυτη η ατιμη θρομβοφιλια..κ εγω αυτο ανακαλυψα κι ελπιζω με την αντιπηκτικη αγωγη ολα να πανε καλα σε επομενη εγκυμοσυνη!

σ' ευχαριστω πολυ και ανταποδιδω τις ευχες!

Charli βλέπω ότι πέρασε καιρός από τότε, ελπίζω να νιώθεις καλύτερα πια. Έκανα και κι’εγώ μία παλίνδρομη, ήταν η πρώτη μου εγκυμοσύνη πριν 3,5 χρόνια, στην 8η εβδομάδα και κάτι. Δεν θέλω να κατηγορήσω τον γιατρό σου, μπορεί να έχει λόγους που ούτε τους φανταζόμαστε, αλλά ενώ ξέρω στον κύκλο μου άσωτες κοπέλες με παλίνδρομες, κάτι που γενικά με κάνει να πιστεύω πως τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα από αυτά που λένε οι γυναικολόγοι (επίσημα 1 στις 5 νομίζω-εγώ θα έλεγα τουλάχιστον 1 στις 3), καμία λοιπόν δεν πέρασε αυτό που περιγράφεις. Καμία δεν έκανε εισαγωγή το προηγούμενο βράδυ. Όλες οι παλίνδρομες που συμβαίνουν νωρίς, καθαρίζονται με αναρρόφηση, και όχι απόξεση, μέσα σε μισή ώρα με μέθη.

Το χάπι/υπόθετο της προηγούμενης μέρας είναι κάτι που κάποιες βάζουν, και κάποιες όχι. Η τέως συνάδελφος μου, με την οποία έχουμε τον ίδιο γυναικολόγο, το είχε βάλει. Επειδή ντρεπόταν να πάει στο φαρμακείο κάτω από την δουλειά να το ζητήσει, έστειλε εμένα σε ένα παραπέρα να της το αγοράσω. Ρώτησα τι χάπι ήταν, από περιέργεια, και μου είπε η φαρμακοποιός ότι ήταν χάπι για το έλκος στομάχου! Παραδόξως, φαίνεται πως χρησιμοποιείται για να βοηθάει και σε αυτή την διαδικασία. Ο ίδιος γυναικολόγος εμένα δεν μου ζήτησε να χρησιμοποιήσω χάπι. Αν αυτό το χάπι ανοίγει τον τράχηλο όπως λένε οι κοπέλες πιο πάνω, ίσως θα έπρεπε να το είχε κάνει.

Η εμπειρία του νοσοκομείου (διαβαλκνικό) ήταν 2 ώρες, με την μέθη του μισάωρου, χωρίς κανένα πόνο. Πήγα σπίτι και ήταν σαν να μην έγινε τίποτα. Στεναχωρήθηκα τότε, αλλά σκεφτόμουν αυτό που λένε όλοι οι γυναικολόγοι στις δύσκολες περιπτώσεις : αν μένεις έγκυος, κάποια στιγμή θα κάνεις παιδί.

Πάνω στον μήνα περίμενα περίοδο. Δεν ήρθε. Αργούσε, και πονούσα συνέχεια σαν να ήταν να έρθει από λεπτό σε λεπτό. Μετά από κάποιες μέρες πήγα να με δει. Η αναρρόφηση είχε πληγώσει λίγο την άκρη του τράχηλου, είχε κάνει πληγούλα που έχε δέσει τα τοιχώματα μεταξύ τους. Η περίοδος δεν μπορούσε απλά να βγει. Ασυνήθιστο συμβάν μου είπε, σπάνια επιπλοκή. Κάναμε διάνοιξη τραχήλου στο ιατρείο επι τόπου με μήλη. Πόνος πέρα από κάθε φαντασία. Πιο πολύ και από φυσιολογικό τοκετό, ή από κολικο, τα ξέρω και τα δύο. Τον επόμενο μήνα, πάλι τα ίδια. Αυτή τη φορά διάνοιξη με μέθη στο διαβαλκανικό (προσπαθούν να φτάσουν τα 10 χιλιοστά, κάτι που δεν αντέχεται χωρίς νάρκωση). Τον τρίτο μήνα στην μέση του κύκλου, υστεροσκόπηση – με κάμερα. Ο τράχηλος είχε ήδη αρχίσει πάλι να κάνει συμφύσεις και να κλείνει (αυτή την φορά είχα και εικόνα, έβλεπα πως το υγρό της υστεροσκόπησης άνοιγε στην ουσία τα τοιχώματα με την πίεσή του). Απ’ ότι ξέρω πια, έχω πολύ σκληρό και στενό τράχηλο, κάτι που δεν βοηθούσε στην παρούσα φάση, αλλά βοήθησε στην δεύτερη και τώρα στην Τρίτη εγκυμοσύνη) . Μετά λοιπόν από 3 μήνες, και 3 «επεμβάσεις», μου ήρθε μία φορά κανονικά η περίοδος μου και έμεινα έγκυος (ίσως να είχαν βοηθήσει και οι διανοίξεις γιατί την πρώτη φορά μας πήρε χρόνια). Όλα πήγαν καλά. Ο γιατρός αρχικά μου είχε πει για 1 τρίμηνο, και τελικά τόσο και ήταν, αν και όχι από επιλογή!

Τώρα, σχεδόν 4 χρόνια μετά, δεν θυμάμαι ούτε καν τον πόνο της μήλης, που τότε με είχε κάνει να μουγκρίζω σαν ζώο χωρίς την δυνατότητα του παραμικρού αυτοέλεγχου και να σπαρταράω. Θυμάμαι μόνο έναν ωραίο τοκετό που ακολούθησε. Όλα τα άλλα έσβησαν. Η μαμά μου έχασε 3 σε προχωρημένα και όχι στάδια πριν κάνει εμένα στα 43 – πέρα από μία αποβολή στον 7ο, όλα τα άλλα τα είχε ξεπεράσει προ πολλού. Αν είχα πάθει την παλίνδρομη μετά την γέννηση της κόρης μου και όχι πριν αποκτήσω παιδί, δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου – και ξέρω πολλές κοπέλες που όταν έγινε έτσι δεν τους άγγιξε σχεδόν καθόλου. Είναι απλά μία άτυχη προσπάθεια. Στο κάτω κάτω, ποια μπορεί να ξέρει πόσα ωάρια γονιμοποιήθηκαν στον σάκο της και έφυγαν σαν περίοδος πριν περάσουν 4 εβδομάδες, χωρίς ποτέ να το καταλάβει? Η φύση ξέρει την δουλειά της καλύτερα.

Καμία μας δεν χρειάζεται να στεναχωριέται για κάτι τέτοιο - είναι ίσως η περίπτωση που σημασία έχει ο προορισμός και ο στόχος, και όχι το ταξίδι και οι κακουχίες που μπορεί να κρύβει.

s-age.png

Πω πω, από μία παλίνδρομη ταλαιπωρήθηκες τόσο με την περίοδο, απίστευτο! Έφη μου και γω για άλλου είδους επέμβαση το διαβαλκανικό είχα επιλέξει, αλλά το νοσοκομείο τώρα ήταν επιλογή μου (έχουμε πολύ καλό τμήμα μαιευτικής), και φίλες μου γιατροί να φανταστείς άλλες γέννησαν και άλλες έκαναν απόξεση εκεί, με τον συγκεκριμένο γιατρό που είναι διευθυντής (που θεωρείται αυθεντία). Οπότε του χω πλήρη εμπιστοσύνη. Το ότι με κράτησαν 1 μέρα πριν μέσα, μάλλον γίνεται για να δικαιολογήσουν στα ταμεία την επέμβαση. Και μεις κάναμε την προηγούμενη εξετάσεις (αίμα, καρδιογράφημα κλπ), το βράδυ αργά τα υπόθετα και πεταλούδα στο χέρι στην περίπτωση που χρειαστεί (να μη στη βάζουν τελευταία στιγμή). Ίσως η περίπτωσή μου να ήταν τέτοια και να χρειαζόταν τα υπόθετα. Στη φάση που βρισκόμουν δεν κάθησα να το αναλύσω. Τώρα που είμαι περδίκι (και σωματικά και ψυχολογικά) θα κάτσω να κουβεντιάσω και να τα μάθω όλα. Τότε ό, τι και να μου λεγε από το ένα αυτί θα μπαινε και από το άλλο θα βγαινε. Δε νομίζω να ήταν υπόθετα για έλκος, αφού μόλις τα βάλαμε, μετά από λίγο είχα αρκετό έως πολύ αίμα. Θα τα μάθω όλα όμως και θα σας πω ακριβώς τί μου είπε, εννοείται!! Και όταν λέμε απόξεση, φαντάζομαι ότι εννοούμε το ίδιο πράγμα, την αναρρόφηση που κάνουν. Άκουσα ότι σαν διαδικασία την αποκαλούν όλοι (και μεις μεταξύ μας εδώ) απόξεση. Και μένα με μέθη, σε 10 λεπτά είχαν τελειώσει. Πάντως την επιλογή να κάνω την επέμβαση στο γένεσις και να τελειώσω σε 2 ώρες και να ' μαι σπίτι μου χωρίς υπόθετα κλπ. την είχα (εκεί ήταν ο γιατρός που με παρακολουθούσε). Αλλά εγώ προσωπικά, για γέννα ή απόξεση ή αποβολή ή ό, τι άλλο προκύψει, είμαι κάθετη και απόλυτη και επιλέγω το νοσοκομείο (και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε οικονομικό ζήτημα, αντιθέτως με πίεζαν από την οικογένεια για κάποιο ιδιωτικό, "μήπως είναι καλύτερα").

Εγώ πάντως δεν έχω κανένα άγχος για το πότε θα μου ρθει περίοδος. Πέρασαν 20 μέρες και δεν το έχω σκεφτεί καν, αλλά απ' ότι ακούω αργεί...αλλά στενοχωρήθηκα πολύ με αυτό που τράβηξες, δεν ήξερα ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Δες τί μπορεί να γίνει, εκεί που περνάς την παλίνδρομη, έρχεται και το άλλο με την περίοδο..τώρα έχεις κοριτσάκι αν κατάλαβα καλά. Και γω αν κάποια μέρα με το καλό κάνω, να πω την αμαρτία μου, κοριτσάκι θέλω! Διαλέγω κι όλας!! Να την χαίρεσαι, γερή και καλότυχη να είναι.

Εγώ έχω 1 απορία με αυτές τις παλίνδρομες. Επειδή διάβασα πολλές ιστορίες εδώ αλλά και σε άλλα forum, που μετά από μία παλίνδρομη, κάποιες κοπέλες που έμειναν άμεσα έγκυες (πολύ σύντομα εννοώ), είχαν πάλι το ίδιο αποτέλεσμα. Βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο, γιατί διάβασα και περιπτώσεις που στην επόμενη περίοδο έμειναν έγκυες και έφεραν στον κόσμο υγιέστατα παιδάκια. Μήπως όμως θα πρεπε όσες φοβόμαστε πολύ (εγώ είμαι η πρώτη!) μήπως επαναληφθεί η παλίνδρομη, να κάνουμε προσπάθεια ακόμη και πιο αργά από τον προβλεπόμενο από το γιατρό χρόνο? Ή μήπως απλά να κάνουμε τις εξετάσεις που πρέπει, να κάνουμε δηλαδή από μεριάς μας το καλύτερο δυνατό, και από κει και πέρα ό, τι είναι να' ρθει θα' ρθει.

Όσο για τις παλίνδρομες, και γω δεν έχω ακούσει για φίλη, γνωστή κλπ. να μην έχει και από 1 στο ιστορικό της. Άραγε τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν τόσο συχνό φαινόμενο? Και μένα μου είπαν για ποσοστά 1/5, αν και 1 γιατρός τελευταία μας είπε 1/3.

sLvDp3.png

Καλημέρα. Εμένα ο γιατρος μου την πρώτη φορά μου είχε πει σε 3 μήνες να προσπαθήσω πάλι (εγώ στους 2 έμεινα). Τώρα που παλιδρόμισε το έμβρυο μου είπε πάλι σε 3 μήνες (τό ίδιο βέβαια μου είχε πει και μετά τις γέννες μου με καισαρική).

Να ρωτήσω κάτι Tsarli: γιατί σου είπε να μπεις από την προηγούμενη μέσα; Εγώ θα μπω Σαββάτο πρωί και σε 2 ώρες από ότι μου είπε θα έχω τελειώσει.

Μήπως ξέρετε ποια είναι η διαδικασία; την προηγούμενη φορά δεν χρειάστηκε γιατί αποβλήθηκε μόνο του, ενώ το δίδυμο της κόρης μου απλώς αποροφήθηκε. Τώρα μου είπε ότι χρειάζεται αποξεση, θα πάω Σάββατο πρωί θα μου κάνουν αναισθησία με ένεση (θα είναι ολική ή απλώς θα είμαι ζαλισμένη-προτιμώ να μην καταλαβαίνω τίποτα) θα κάνουν ότι κάνουν θα με κρατησουν 2 ώρες και μετά θα φύγω. Έτσι είναι; Εχθές από την ταραχή μου ξέχασα να ρωτήσω λεπτομέρειες. Σήμερα που είμαι πιο ψύχραιμη απλώς με φοβίζει το άγνωστο. Και ακόμα δε βρήκα τι θα κάνω με τα παιδιά το Σαββατο, μάλλον μας βλέπω να τα κουβαλάμε μαζί. Επιτρέπουν ξέρετε την παραμονή τους;

καλησπερα.λοιπον ετσι ειναι η διαδικασια αναλογα κ με τον γιατρο κ στην ξαδερφη μου μετα απο 4 μερες της ειπαν να παει.η αναισθησια ειναι ολικη δεν θα καταλαβεις τιποτα κ μετα απο 2 ωρες θα σου δωσει οδηγιες κ θα γυρισεις στο σπιτακι σου..κουραγιο κ ολα θα περασουν με τον καιρο

μπράβο tsarli - χαίρομαι πολύ που ακούω πως είσαι περδίκι, κυριως ψυχολογικά. και γω το είχα δει πολύ ψύχραιμα, ευτυχώς, γιατί με αυτό που είχε ακολουθήσει θα είχα σαλτάρει, αλλά έστω κι έτσι δεν ήταν τίποτε σπουδαίο τελικά, όλα παλεύονται - να φανταστείς είχα αποφασίσει να δω τόσο θετικά τα πράγματα, τρόπος που πιστεύω πως είναι πάντα ο σωστός, έστω κι αν δεν τον καταφέρνουμε πάντα, που και τον γιατρό, αφού αρχικά τον κατηγόρησα, από τον τρόπο που φέρθηκε τον συγχώρησα και έμεινα μαζί του. σκέφτηκα πως ήταν ένα τσικ, ένα λαθάκι, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, είχα και εγώ την προδιάθεση και το λάθος ανατομικό, τον είδα να στεναχωριέται και σκέφτηκα οτι το να αλλάξω γιατρό μπορεί μόνο να με συγχίσει ψυχολογικά, να μου γεννήσει νέες ανασφάλειες και φόβους, και οτι ίσως, από τύψεις και μόνο, από εκεί και στο εξής να με είχε σαν τα μάτια του, όπως και έγινε - είναι άνθρωπος βέβαια και αντέδρασε έτσι. αργοτερα λοιπόν μου χάρισε έναν τέλειο τοκετό, με περίμενε 15 ώρες παραμονές χριστουγέννων με ένα σωρό αφορμές για καισαρική, με ξεγέννησε φυσιολογικά και με έραβε προσεκτικά και με επιμέλεια για 2,5 ώρες (η φούσκα ήταν 4 κιλά, δεν χωρούσε να βγάλει τους ώμους!)

όλα καλά λοιπόν και όλα περαστικά, δεν είναι όλα ο ροζ κόσμος μιας μπάρμπι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία! (το πόσο όμως θα θελα να τα φέρνει ο πελαργος δεν λέγεται... τώρα στον 8ο πια, για δεύτερη φορά, όταν διαβάζω κανένα κουτσομπολιό για καμία διάσημη μες την τρελη χαρά με την εγκυμοσύνη, θέλω να κάνω μύνηση κατά παντός υπευθύνου που την αφήνουν να τα λέει!)

να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο - αν κατάλαβα καλά είσαι απο β ελλάδα, πιο είναι το καλό αυτό δημόσιο νοσοκομείο που λες? με την κρίση, και το χάος που επικρατεί ακόμη δεν έχω αποφασίσει που θα πάω να γεννήσω...

s-age.png

Λίνα η ιστορία σου είναι συγκλονιστική!! Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός άνθρωπος..ή να έγινες με τα τόσα που περάσατε!! Τα διάβαζα και μου φαινόταν σαν σενάριο από ταινία, και πάλι τραβηγμένο!! Αποζημιώθηκες όμως με 2 αγγελούδια, να τα χαίρεσαι!! Η εμπειρία σου μας δίνει πολύ δύναμη.

Εμένα προσωπικά ο πόνος (και μιλάμε πάντα για ψυχολογικό) από την απόξεση κράτησε 10 μέρες με 2 βδομάδες. Βέβαια δεν ξέρω ακόμη αν είμαι καλά πραγματικά ή αν έπεισα τον εαυτό μου και τους άλλους ότι είμαι. Είπα σε όσους γνώριχαν ότι πάει, πέρασε, είμαι πολύ καλά, σαν να μην έγινε. Και έτσι με αντιμετωπίζουν. Σαν να μην έγινε. Αλλά και αν ακόμη έπεισα εγώ τον εαυτό μου γι' αυτό, δε θέλω να το αλλάξω, προτιμώ έτσι, να μην το σκέφτομαι καθόλου.

Μόνο τρέμω στην ιδέα του να μείνω έγκυος μετά το προκαθορισμένο από το γιατρό 6μηνο και να το ξαναχάσω. Από τη μια θυμώνω που ο γιατρός ζήτησε ένα 6μηνο απόσταση από επόμενη εγκυμοσύνη, θα ήθελα να γινόταν πιο γρήγορα και να έμενα άμεσα έγκυος κλπ. Από την άλλη δε θέλω να ρθει ο καιρός που θα ΄μπορούμε να ξαναπροσπαθήσουμε, με το φόβο ότι θα ξαναγίνει. Τελικά τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.

Όσο για την περίοδο, εγώ έκανα απόξεση 21 Οκτώβρη. Είχα για 1 βδομάδα ελάχιστα ροζ (με σερβιετάκι την άβγαζα). Ε, κάποια στιγμή θα έρθει και η κανονική περίοδος, πού θα πάει. Εδώ φάγαμε τόσο λούκι...πραγματικά δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου πότε θα' ρθει. Είδα και που πρόσεχα τους 2 μήνες, τί κατάλαβα? Το' χασα. Οπότε πλέον δε μετράω τίποτα. Ήρεμες να είμαστε και όλα θα γίνουν. Ο γιατρός μου είπε να με δει σίγουρα αφού περάσουν 30 μέρες από την απόξεση. Να δούμε και τα αποτελέσματα.

Πάντως για προγεννετικό και μένα δεν μου έκαναν. Γενικά δεν μου ζήτησαν καμία εξέταση πέραν της χοριακής. Και ο γιατρός που με παρακολουθούσε μου είπε ότι θα ανοίξουμε καρτέλα (με ποιες εξετάσεις θα κάνω κλπ) μόλις ακούσουμε καρδιά. Την καρτέλα την άνοιξε και μου την έδωσε λίγο πριν "δεν" ακούσουμε καρδιά, γιατί ήταν σίγουρος ότι όλα πήγαιναν ρολόι. Απ' ότι κατάλαβα πάντως ζητάν εξετάσεις μόλις σιγουρευτούν ότι προχωράει καλά.

Βέβαια τώρα στο νέο γιατρό που με παρακολουθεί θα ζητήσω να κάνω όλες τις εξετάσεις, ακόμη και αν δεν το προτείνει αυτός.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!ΟΝΤΩΣ ΕΧΩ ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!

ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ ΟΜΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΜΕ......!!!!!!!!

ΙΣΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ....

ΝΑ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ...!!!!!!!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ Κ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ??????????? ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tsarli ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΝΩΠΑ....ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ.

ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ Κ ΘΑ ΕΡΘΕΙ

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΟΥΛΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ!!!!!!

ΚΑΝΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ.....ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ..!!!!!!!!!

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ Κ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΜΕ ΓΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ!!!!!!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ!

ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ ΣΥΝΗΛΘΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ) ΗΘΕΛΑ ΤΟΣΟ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ....... ΚΑΙ ΗΡΘΕ!!!!!!!!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΘΕ Κ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ...ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΑ ΚΙΟΛΑΣ!!!!!

ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΑΝ Κ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Κ ΗΡΕΜΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣΗ 2η ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΩΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ...ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ (ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Κ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

ΠΑΝΤΩΣ Η 2η ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΓΕΝΗΤΙΚΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΩΡΙΣ.

ΜΙΑ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΥΗΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!!!!!!!!!ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!

ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΜΠΕΜΠΑΚΙΑ!!!!!!!

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΘΕΣΑ ΣΩΣΤΑ.

ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΥΦΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ.......ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ 2 ΛΕΒΕΝΤΕΣ!!!!!!!!!ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΑΣ ΕΙΧΑ ΚΟΡΙΤΣΙ.ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ Κ ΣΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΛΑΒΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΧΕΙΣ?????????ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!!!!!!!!

Η Κ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΟΡΙ?????????ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΡΩΤΑΝΕ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΓΙΟ???????? Η ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΓΙΟ!!!!

ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΞΕΝΟΙ ΑΝΤΕ ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ??????

ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ(ΑΠΟ ΞΑΔΕΡΦΕΣ)

ΚΑΙ ΣΤΗΝΤΡΙΤΗ ΞΑΔΕΡΦΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ (ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ)ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ Κ ΝΑ ΛΕΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟ ΦΥΛΟ.......ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ........

ΜΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ????????ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΕΜΑΣ ΜΕ 2 ΓΙΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ........

ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΣΥΓΧΙΣΤΗΚΑ Κ ΤΗΝ ΕΙΠΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ Κ ΤΟ 2ο ΚΟΡΙΤΣΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!!!!!!!ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ????????????????????????????????

tsarli ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΑ Κ ΜΠΕΜΠΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ.....!!!!!!!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ........

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΟΛΕΣ!!!!!ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ........ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.........ΚΑΝΤΕ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Κ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

Πω πω, από μία παλίνδρομη ταλαιπωρήθηκες τόσο με την περίοδο, απίστευτο! Έφη μου και γω για άλλου είδους επέμβαση το διαβαλκανικό είχα επιλέξει, αλλά το νοσοκομείο τώρα ήταν επιλογή μου (έχουμε πολύ καλό τμήμα μαιευτικής), και φίλες μου γιατροί να φανταστείς άλλες γέννησαν και άλλες έκαναν απόξεση εκεί, με τον συγκεκριμένο γιατρό που είναι διευθυντής (που θεωρείται αυθεντία). Οπότε του χω πλήρη εμπιστοσύνη. Το ότι με κράτησαν 1 μέρα πριν μέσα, μάλλον γίνεται για να δικαιολογήσουν στα ταμεία την επέμβαση. Και μεις κάναμε την προηγούμενη εξετάσεις (αίμα, καρδιογράφημα κλπ), το βράδυ αργά τα υπόθετα και πεταλούδα στο χέρι στην περίπτωση που χρειαστεί (να μη στη βάζουν τελευταία στιγμή). Ίσως η περίπτωσή μου να ήταν τέτοια και να χρειαζόταν τα υπόθετα. Στη φάση που βρισκόμουν δεν κάθησα να το αναλύσω. Τώρα που είμαι περδίκι (και σωματικά και ψυχολογικά) θα κάτσω να κουβεντιάσω και να τα μάθω όλα. Τότε ό, τι και να μου λεγε από το ένα αυτί θα μπαινε και από το άλλο θα βγαινε. Δε νομίζω να ήταν υπόθετα για έλκος, αφού μόλις τα βάλαμε, μετά από λίγο είχα αρκετό έως πολύ αίμα. Θα τα μάθω όλα όμως και θα σας πω ακριβώς τί μου είπε, εννοείται!! Και όταν λέμε απόξεση, φαντάζομαι ότι εννοούμε το ίδιο πράγμα, την αναρρόφηση που κάνουν. Άκουσα ότι σαν διαδικασία την αποκαλούν όλοι (και μεις μεταξύ μας εδώ) απόξεση. Και μένα με μέθη, σε 10 λεπτά είχαν τελειώσει. Πάντως την επιλογή να κάνω την επέμβαση στο γένεσις και να τελειώσω σε 2 ώρες και να ' μαι σπίτι μου χωρίς υπόθετα κλπ. την είχα (εκεί ήταν ο γιατρός που με παρακολουθούσε). Αλλά εγώ προσωπικά, για γέννα ή απόξεση ή αποβολή ή ό, τι άλλο προκύψει, είμαι κάθετη και απόλυτη και επιλέγω το νοσοκομείο (και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε οικονομικό ζήτημα, αντιθέτως με πίεζαν από την οικογένεια για κάποιο ιδιωτικό, "μήπως είναι καλύτερα").

Εγώ πάντως δεν έχω κανένα άγχος για το πότε θα μου ρθει περίοδος. Πέρασαν 20 μέρες και δεν το έχω σκεφτεί καν, αλλά απ' ότι ακούω αργεί...αλλά στενοχωρήθηκα πολύ με αυτό που τράβηξες, δεν ήξερα ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Δες τί μπορεί να γίνει, εκεί που περνάς την παλίνδρομη, έρχεται και το άλλο με την περίοδο..τώρα έχεις κοριτσάκι αν κατάλαβα καλά. Και γω αν κάποια μέρα με το καλό κάνω, να πω την αμαρτία μου, κοριτσάκι θέλω! Διαλέγω κι όλας!! Να την χαίρεσαι, γερή και καλότυχη να είναι.

Εγώ έχω 1 απορία με αυτές τις παλίνδρομες. Επειδή διάβασα πολλές ιστορίες εδώ αλλά και σε άλλα forum, που μετά από μία παλίνδρομη, κάποιες κοπέλες που έμειναν άμεσα έγκυες (πολύ σύντομα εννοώ), είχαν πάλι το ίδιο αποτέλεσμα. Βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο, γιατί διάβασα και περιπτώσεις που στην επόμενη περίοδο έμειναν έγκυες και έφεραν στον κόσμο υγιέστατα παιδάκια. Μήπως όμως θα πρεπε όσες φοβόμαστε πολύ (εγώ είμαι η πρώτη!) μήπως επαναληφθεί η παλίνδρομη, να κάνουμε προσπάθεια ακόμη και πιο αργά από τον προβλεπόμενο από το γιατρό χρόνο? Ή μήπως απλά να κάνουμε τις εξετάσεις που πρέπει, να κάνουμε δηλαδή από μεριάς μας το καλύτερο δυνατό, και από κει και πέρα ό, τι είναι να' ρθει θα' ρθει.

Όσο για τις παλίνδρομες, και γω δεν έχω ακούσει για φίλη, γνωστή κλπ. να μην έχει και από 1 στο ιστορικό της. Άραγε τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν τόσο συχνό φαινόμενο? Και μένα μου είπαν για ποσοστά 1/5, αν και 1 γιατρός τελευταία μας είπε 1/3.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Κ ΑΠΟ ΚΕΙ Κ ΠΕΡΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ!!!!!!

ΕΓΩ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ Κ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!!!!!!!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ Κ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ Κ ΑΥΤΟ.ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ!ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ.

Η ΦΥΣΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΟΧΙΕΣ (ΕΤΣΙ ΤΠ ΕΙΠΕ) ΣΤΟ ΕΜΒΡΙΟ (ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΑΚΟ)

ΠΑΛΙΑ ΟΥΤΕ ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΟΛΥΕΨΑΧΝΑΝ!ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ Κ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ.

ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΘΕΟΥ ΤΥΧΗΣ ΦΥΣΗΣ??????

ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

Κορίτσια καλησπέρα, είμαι 8 εβδομ. και 2 ημερών, πρώτη εγκυμοσύνη, 34 ετών. Την Παρασκευή κάνω απόξεση. Ο γιατρός(ο καλύτερος στην πόλη μου) μου είπε ότι θα μπορέσουμε να ξαναπροσπαθήσουμε μετά από 6 μήνες και ήταν κάθετος σ' αυτό. Ένας άλλος γιατρός μας είπε σε 2 μήνες. Εννοείται ότι θα ακούσω τον γιατρό που θα μου κάνει την απόξεση, αλλά θα΄ήθελα να μάθω από σας που είχατε παρόμοια εμπειρία, μετά από πόσο καιρό προσπαθήσατε ξανα?[/QUOT

επαθα και εγω παλιδρομηση στην 8 εβδομαδα και ο γιατρος μου ειπε μετα απο 3 μηνες να ξαναπροσπαθησουμε!εγω το βιωσα τελειως διαφορετικα.απο την ημερα που εμαθα πως ειμαι εγκιος μεχρι και την ωρα που το εχασα ειχα πονακια σαν περιοδο μεχρι που μου ηρθε αρκετο αιμα και πηγα για αποξεση!

τοσο κραταει αυτη η διαδικασια.εγω μπηκα στις 8 και στις 8.30 ειχα ειδη ξηπνησει.ο ψυχολογικος πονος κραταει ακομη.φοβαμαι μηπως ξανασυμβει και περασω τα ιδια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...