Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

Βίκυ, σε αυτό το τηλέφωνο πήρες; 2103803470 Διάβασα το Δ.Τ. που αναρτήθηκε χτες στη σελίδα του ΕΟΠΥΥ. Οι ελεγκτές ιατροί δηλαδή θα τελούν χρέη επιτροπής πλέον; Ο άντρας μου δεν έχει ακόμα επίσημη ενημέρωση στην κλινική που δουλεύει. Ίσως σήμερα μάθει κάτι και μου πει.

Όχι μέχρι τις 10:00 δεν λειτουργούσε η γραμμή, άνοιξε μετά τις 11:00. Εγώ επικοινώνησα με υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ, με την οποία συνομιλούσα πριν πάρω την αναρρωτική, λόγω της δουλειάς μου.

Irthate epitelous !!!!!!iEMZp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!!! σημερα το πρωι πήγα στο Ικα τα χαρτια μου για επιδομα τοκετου με σφραγιδα ελεγκτη και δεν τα δεχτηκαν.... δεν αρκεί η σφραγίδα μου είπαν

( +η βεβαιωση μου ηταν απο γιατρο συμβεβλημενο εοπυυ) αλλά και οι ίδιοι δεν ξέρουν την διαδικασία και περιμένουν να βγεί κάποια απόφαση! Μου είπαν να ξανακαλέσω σε μια βδομάδα! montoya32 εσυ απο ικα ενημερωθηκες πως με σφραγίδα ελεγκτη μπορεί να προχωρησει?

σε ποιο ΙΚΑ πήγες?

Κορίτσια κ εγώ πήρα σε αυτό το τηλέφωνο και μου είπανε να καλέσω από Τρίτη πάλι για να μου πούνε με σιγουριά σε ποια περιοχή να πάω για να περάσω επιτροπή. Decem όσο αφορά την βεβαίωση για την ΠΗΤ εγώ πήγα σήμερα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας και μου δώσανε βεβαίωση την οποία την σφράγισε η διευθύντρια της μαιευτικής κλινικής και μου βάλανε και στρογγυλή σφραγίδα στη διοίκηση!! Μίλησα με τον εργοδότη και μου είπε ότι θα τη δεχτεί κανονικά εφόσον τα κέντρα μάνας και παιδιού είναι κλειστά.

σε ποια εβδομάδα είσαι???? κλείνεις κάποιο ραντεβού???

Καλησπέρα.Σήμερα το πρωί ήμουν και γω στο ΙΚΑ.Κρητη βεβαια αλλα δεν εχει καμμια σημασια γιατι δουλεια δεν εκανα.Το προβλημα ειναι οτι περιμενουν την εγκυκλιο που να τους λεει σε ποιους γιατρους να στελνουν τις μελλοντικες μαμαδες μιας και ο ΕΟΠΠΥ απεργει,άρα και οι γιατροι που ηταν συμβεβλημενοι με τον ΕΟΠΠΥ (και οι εξωτερικοι) δεν μπορουν να μας εξυπηρετησουν.Σε μια εβδομαδα θα ξερουν απο τα ΙΚΑ σε ποιους γιατρους μπορουμε να παμε για να μας συμπληρωσει το χαρτι του επιδοματος. Καλη υπομονη να εχουμε κοριτσια.....

eicMp2.png

3rkAp2.png

Διαφημίσεις

56 μέρες πριν τον τοκετο παιρνεις άδεια..οποτε ξεκίνα τις διαδιακσίες τουλάχιστον κανα μηνα πριν..απο τον 6ο μηνα ..(γιατι μολις κλεισεις τους 7 παιρνεις άδεια) ...ειδικα μ'ολα αυτα που συμβαινιυν τωρα οσο πιο νωρις τοσο το καλυτερο... να τα εχεις ετοιμα και μολις βγεις σε αδεια τα πας στο ικα...

Καλησπέρα!!! σημερα το πρωι πήγα στο Ικα τα χαρτια μου για επιδομα τοκετου με σφραγιδα ελεγκτη και δεν τα δεχτηκαν.... δεν αρκεί η σφραγίδα μου είπαν

( +η βεβαιωση μου ηταν απο γιατρο συμβεβλημενο εοπυυ) αλλά και οι ίδιοι δεν ξέρουν την διαδικασία και περιμένουν να βγεί κάποια απόφαση! Μου είπαν να ξανακαλέσω σε μια βδομάδα! montoya32 εσυ απο ικα ενημερωθηκες πως με σφραγίδα ελεγκτη μπορεί να προχωρησει?

Nαι ειχα πάρει την δευτέρα τηλέφωνο και μου είπανε οτι εκτός απο τον γιατρό του εοπυυ χρειαζεται και σφραγιδα ελεγκτη (οπως γραφει και στην ενημερωση απο εοπυυ οτι υπαρχουν ελεγκτες για άδειες εγκυμοσυνης κτλπ) προφανως δεν ξερουν τι τους γινετε και ταλαιπωρουν όλο τον κόσμο.Τι να πω υπομονη σε όλους.Αν εχω κάτι νεότερο θα σας ενημερώσω.

vickie_85 στο ΙΚΑ Ν.Ιωνιας πήγα...εντομεταξυ τωρα μπήκα να δω ποια ειναι η διαδιακσία στο site τους και δεν βγαζει τπτ :(

Τηλεφώνησα στον ΙΚΑ Δάφνης και ο Δ/ντης μου είπε ότι πρέπει να έχω βεβαίωση από κρατικό νοσοκομείο για την ΠΗΤ και μια βεβαίωση από τον εργοδότη και τους τα καταθέτω.

Τηλεφώνησα και στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα και μου είπαν όπως και στη sofia121985 μπορώ να πάω από εκεί με τους υπερηχούς μου, 08:30-10:00.

σε ποια εβδομάδα είσαι???? κλείνεις κάποιο ραντεβού???

Είμαι στην 31 εβδομαδα..στο Αλεξανδρας με εξυπηρετησανε αν κ περιμενα ώρα! Οσο για τον ελεγκτη δεν ξερω τι θα κανουμε!

Διαφημίσεις

Γειά σας κορίτσια! Γνωρίζει κάποια τι θα γίνει με μας που εκκρεμούν ακόμα οι αναρρωτικές; Δεν μου έχει σφραγίσει γιατρός από τον Δεκέμβρη για να μπορώ να περάσω μετά στο στάδιο της επιτροπής.. Ευτυχώς που παρόλη την απεργία πρόλαβα και πήρα τα χρήματα από το επίδομα γιατί τότε ο γιατρός ασφαλείας μας υπέγραψε την ΠΗΤ, αλλά δεν δεχόταν να γράψει προηγούμενες αναρρωτικές.. Αν μάθει κάποια κάτι ας ενημερώσει.. Ευχαριστώ πολύ!

Γειά σας κορίτσια! Γνωρίζει κάποια τι θα γίνει με μας που εκκρεμούν ακόμα οι αναρρωτικές; Δεν μου έχει σφραγίσει γιατρός από τον Δεκέμβρη για να μπορώ να περάσω μετά στο στάδιο της επιτροπής.. Ευτυχώς που παρόλη την απεργία πρόλαβα και πήρα τα χρήματα από το επίδομα γιατί τότε ο γιατρός ασφαλείας μας υπέγραψε την ΠΗΤ, αλλά δεν δεχόταν να γράψει προηγούμενες αναρρωτικές.. Αν μάθει κάποια κάτι ας ενημερώσει.. Ευχαριστώ πολύ!

Να σε ρωτήσω πόσα χρήματα είναι το επίδομα που πήρες??

Είμαι στην 31 εβδομαδα..στο Αλεξανδρας με εξυπηρετησανε αν κ περιμενα ώρα! Οσο για τον ελεγκτη δεν ξερω τι θα κανουμε!

Σου είπαν από το τμήμα Παροχών ότι χρειάζεσαι ελεγκτή??? Εγώ που μίλησα δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο...

Σου είπαν από το τμήμα Παροχών ότι χρειάζεσαι ελεγκτή??? Εγώ που μίλησα δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο...

Πήγε ο άντρας μου κ του ειπανε οτι πρεπει να εχει σφραγίδα ελεγκτη.

Διαφημίσεις

Πάει ανάλογα με το μισθό που παίρνουμε???[/QUOT

Ναι από οτι ξέρω και από άλλα κορίτσια πάει με τον μισθό γιατί κάποιες π.χ. που είναι τετράωρες τους βγαίνει λιγότερο..

Τα επιδοματα πανε με βαση τα μικτα που παιρνεις επισημα!!! Και μετα εαν το μωρο το εχεις στο δικο σου ονομα ασφαλισμενο, το ποσο του επιδοματος λοχειας (63 μερες μετα) εχει προσαυξηση 10%.

Εσυ Νινα που πηρες 1600, λογικα εχεις μικτα πανω απο 1000?, ετσι;

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Τα επιδοματα πανε με βαση τα μικτα που παιρνεις επισημα!!! Και μετα εαν το μωρο το εχεις στο δικο σου ονομα ασφαλισμενο, το ποσο του επιδοματος λοχειας (63 μερες μετα) εχει προσαυξηση 10%.

Εσυ Νινα που πηρες 1600, λογικα εχεις μικτα πανω απο 1000?, ετσι;

Πολύ σωστά τα γράφεις , έτσι είναι.. Ναι πάνω από 1000? είναι τα μικτά..

Πολύ σωστά τα γράφεις , έτσι είναι.. Ναι πάνω από 1000? είναι τα μικτά..

Και εγω τοτε που τα ειχα παρει πριν χρονια, ετσι τα ειχα υπολογισει....

Εσυ λογικα πρεπει να εχεις μεικτα 1440 περιπου...

Εχω ενα τροπο υπολογισμου που πιστευω τα βγαζει τα επιδοματα σωστα...

ποσο μισθου μικτο /25 = χ

χ/2= ψ

ψ επι 56 = επιδομα κυοφοριας (56 μερες πριν)

το 10% του ψ = Ζ

Ζ επι 63 = επίδομα λοχείας (63μερες μετα)

Για παραδειγμα για μισθο μικτο 1000,

1000/25= 40

40/2= 20

20*56= 1120? για μισθο μικτο 1000?

22*63 = 1386? (με προσαύξηση 10%)

Καλημέρα και καλο μηνα!!! Πολυ ωραιος ο τροπος που υπολογιζεις τα επιδοματα Ηλιοβασιλεμα!!!! Σε ευχαριστούμε! Ακουσατε τελικα τι θα γινει με το επιδομα μητρότητας και το εξάμηνο του ΟΑΕΔ;;

Σοφια...τα υπολογιζα μηπως τα ξαναεπαιρνα σε δευτερη εγκυμοσυνη που επιδιωκω εδω και καιρο.

Αλλα δεν εχω μεινει εγκυος εγκαιρως οποτε δεν εχω πια τα 200 ενσημα που χρειαζονται εντος της τελευταιας διετιας.

Εμεινα ετσι με το κομπιουτερακι στο χερι....:-(:oops:

Καλη λευτερια ευχομαι σε ολες σας που κοντευετε!!!

Προς όλες τις ενδιαφερόμενες!

Συμφωνα με ανακοινωση 28/2/14 απο τον ΕΟΠΥΥ για την άδεια κυοφοριας δεν χρειαζεται ουτε ελεγκτης ούτε κάτι άλλο.Απλά ενα χαρτι βεβαιωσης ΠΗΤ απο συμβεβλημενο γιατρο εοπυυ η απο γυναικολόγο κρατικου νοσοκομειου.Εγω πήγα σήμερα στο ικα (τμημα παροχων) και μου δεχτηκαν κανονικά την απλη βεβαίωση γιατρου εοπυυ.

Προς όλες τις ενδιαφερόμενες!

Συμφωνα με ανακοινωση 28/2/14 απο τον ΕΟΠΥΥ για την άδεια κυοφοριας δεν χρειαζεται ουτε ελεγκτης ούτε κάτι άλλο.Απλά ενα χαρτι βεβαιωσης ΠΗΤ απο συμβεβλημενο γιατρο εοπυυ η απο γυναικολόγο κρατικου νοσοκομειου.Εγω πήγα σήμερα στο ικα (τμημα παροχων) και μου δεχτηκαν κανονικά την απλη βεβαίωση γιατρου εοπυυ.

Σε ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...