Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

Δυστυχώς κουκλίτσα δικαιούσαι το μισό ποσό απο το κανονικο για το εξαμηνο και όλο το ποσο απο το ικα......εαν δούλευες έστω και μιση ώρα την εβδομαδα πάνω από το 4ωρο θα έπερνες όλο το ποσό

Διαφημίσεις

Θα είναι διαφορετικό και το ποσό των επιδομάτων του ΙΚΑ... Βγαίνουν τα ποσά με βάση τον μικτό μισθό που παίρνεις LILA82... Σε έκανε 4ωρη με τα μισά λεφτά; Οπότε , νομίζω δυστυχώς, θα πάρεις από ΙΚΑ περίπου τα μισά από τι θα έπαιρνες αν ήσουν 8ωρη...

Για το εξάμηνο του Οαεδ, δεν ξέρω πώς προκύπτει το ποσό...

Με το καλό να αποκτήσεις γερό το μωρό σου!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!έχω νεότερα,εξήγησα στο boss τις επιπτώσεις που έχει αυτή η αλλαγή που μου έχει κάνει,γιατί μπορεί να φαίνεται ότι δουλεύω 4ωρο αλλά στην πραγματικότητα δουλεύω κανονικό 8ωρο,και αφού ήδη θα έρθει εντός των ημερών, η αντικαταστάτριά μου,είπαμε να με αλλάξει από αύριο να με κάνει στην σύμβαση ξανά 8ωρη,να δουλέψω έστω 1 μήνα μέχρι να εκπαιδευθεί και η άλλη κοπέλα και μετά να φύγω με 'αδειες ασθενείας από τις οποίες εκείνος θα πληρώσει μόνο το μισό 1ο μήνα και μετά δεν θα τον επιβαρύνω,ενώ αν καθόμουν και δούλευα μέχρι την άδεια τοκέτού θα συνέχιζε να με πληρώνει και μισθό και ένσημα,και έτσι εγώ θα φαίνομαι σε άδεια ασθενείας με κανονικό μισθό.Σωστα σκέφτηκα?βέβαια το κυριότερο είναι να πάνε όλα καλά με το μωράκι μου!!!!!!!

LILA82 Να το κανεις αυτο αν μπορείς και είναι για το συμφέρον σου...

Αλλά νομιζω οτι στο ΙΚΑ υπολογιζουν τα επιδοματα με βαση τον μισθο του τελευταιου Δεκεμβριου... Δηλαδή αν γεννάς μέσα στο καλοκαίρι 2013, θα υπολογιστούν τα ποσά με βάση τον δεκεμβρη 2012... Δεν είμαι 100% σίγουρη αλλά έτσι έχω διαβάσει μέσα στο φόρουμ...

Και φυσικά να πάνε πάνω απ' ολα όλα καλά με την εγκυμοσύνη σου!

LILA82 Να το κανεις αυτο αν μπορείς και είναι για το συμφέρον σου...

Αλλά νομιζω οτι στο ΙΚΑ υπολογιζουν τα επιδοματα με βαση τον μισθο του τελευταιου Δεκεμβριου... Δηλαδή αν γεννάς μέσα στο καλοκαίρι 2013, θα υπολογιστούν τα ποσά με βάση τον δεκεμβρη 2012... Δεν είμαι 100% σίγουρη αλλά έτσι έχω διαβάσει μέσα στο φόρουμ...

Και φυσικά να πάνε πάνω απ' ολα όλα καλά με την εγκυμοσύνη σου!

Ναι ,ετσι ειναι,τα επιδοματα βγαινουν βαση των μικτων του Δεκεμβρη του προηγουμενου ετους απο την πητ.

ΟΜΩΣ επειδη μετα την γεννα δικαιουσαι το συμπληρωματικο επιδομα μητροτητας απο τον οαεδ (αυτο το επιδομα συμπληρωνει την διαφορα που ισως προκυψει μεταξυ των επιδοματων του ικα και του μισθου που ειχες πριν σταματησεις την δουλεια) μπορει με το επιδομα του οαεδ να παρεις κανονικα χρηματα στο συνολο.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

Στη περίπτωση που γεννάς μέσα στο 2014 ενώ δούλευες μέχρι Απρίλιο του 2013, μεσολάβησε και ταμείο ανεργίας για 6 μήνες από ΟΑΕΔ πχ έως και Οκτώβριο 2013 ενώ δεν έχεις εισόδημα τον Δεκέμβριο του 2013, με βάση ποιο εισόδημα γίνεται ο υπολογισμός των επιδομάτων από ΙΚΑ;;;

Με βάση τον μισθό του τελευταίου μήνα εργασίας δηλαδή του Μαρτίου 2013;;;

Δεν πιστεύω με βάση το επίδομα ανεργίας από Οαεδ;;;

Sofaki1978 γνωρίζεις κάτι;

Στη περίπτωση που γεννάς μέσα στο 2014 ενώ δούλευες μέχρι Απρίλιο του 2013, μεσολάβησε και ταμείο ανεργίας για 6 μήνες από ΟΑΕΔ πχ έως και Οκτώβριο 2013 ενώ δεν έχεις εισόδημα τον Δεκέμβριο του 2013, με βάση ποιο εισόδημα γίνεται ο υπολογισμός των επιδομάτων από ΙΚΑ;;;

Με βάση τον μισθό του τελευταίου μήνα εργασίας δηλαδή του Μαρτίου 2013;;;

Δεν πιστεύω με βάση το επίδομα ανεργίας από Οαεδ;;;

Sofaki1978 γνωρίζεις κάτι;

Απο οτι ξερω δεν παει με το επιδομα ανεργιας αλλα με την τελευταια σου πληρωμη,οποτε στην περιπτωση αυτη με βαση τον Απριλιο του 2013!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια να ρωτησω..... εχω παρει συνολικα 8 εβδομαδεσ αδεια επαπειλουμενης κυησης.... τισ πρωτεσ 4 τισ πληρωθηκσ σπο την δουλεια κανονικα σαν να δουλευα... τισ επομενεσ 4 λογικα θα τισ πληρωθω απο το ικα.....

οταν εκανα τα χαρτια μου η χαζη δεν ρωτησα καθε ποτε πληρωνουν στο χαρτι λεει 1 κ 15 καθε μηνα

κ αν πεφτει αργεια την προηγουμενη .....

εμενα λεφτα δεν μπικαν σημερα πρεπει να ανυσηχισω???

ποτε περιπου θα μπουν??? κ κατι αλλο τα λεφτα απο την αδεια τοκετου 56 ημερεσ ποτε μπενουν??? στο τελοσ???

ευχαριστω!!!!!!!

οταν εκανα τα χαρτια μου η χαζη δεν ρωτησα καθε ποτε πληρωνουν στο χαρτι λεει 1 κ 15 καθε μηνα

κ αν πεφτει αργεια την προηγουμενη .....

εμενα λεφτα δεν μπικαν σημερα πρεπει να ανυσηχισω???

ποτε περιπου θα μπουν??? κ κατι αλλο τα λεφτα απο την αδεια τοκετου 56 ημερεσ ποτε μπενουν??? στο τελοσ???

ευχαριστω!!!!!!!

Πότε κατέθεσες στο ΙΚΑ τα δικαιολογητικά για το επίδομα κυοφορίας (56 μέρες πριν); Πρόλαβαν να προχωρήσουν την διαδικασία οι υπάλληλοι του ΙΚΑ για να πληρωθείς 1/6;;;

Τα δίνουν πριν την γέννα αναλόγως την σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων (εγώ τα είχα πάρει κοντά στην ημερομηνία που είχα δώσει τα χαρτιά και ανήκω σε ΙΚΑ μικρής επαρχιωτικης πόλης). Μετά την γέννα δίνουν το επίδομα λοχείας (63 μέρες) αφότου προσκομίσεις ξανά τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Καλή λευτεριά!

δεν εχω κανει ακομα τα χαρτια για το επιδομα μητροτητασ... περιμενω να μου στειλουν κατι χαρτια απο την δουλεια...και εγω σε μικρη πολη ειμαι(χανια) και φαντοζομαι οτι δεν θα αργησουν....

δεν λεω ομως για αυτο εγω λεω για το επιδομα ασθενειασ.... που υποτιθυται οτι περνεις αμα εισαι σε επαπηλουμενη εγκυμοσυνη(αιμοραγοια)

Διαφημίσεις

δεν εχω κανει ακομα τα χαρτια για το επιδομα μητροτητασ... περιμενω να μου στειλουν κατι χαρτια απο την δουλεια...και εγω σε μικρη πολη ειμαι(χανια) και φαντοζομαι οτι δεν θα αργησουν....

δεν λεω ομως για αυτο εγω λεω για το επιδομα ασθενειασ.... που υποτιθυται οτι περνεις αμα εισαι σε επαπηλουμενη εγκυμοσυνη(αιμοραγοια)

Δεν ξέρω για επίδομα ασθενείας λόγω επαπειλούμενης εγκυμοσύνης...Δεν είχα κάνει παρά λίγες 4-5 μέρες άδεια ασθενείας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

• 2 εβδομάδες μετά...

Γνωρίζετε τώρα με τον ΕΟΠΠΥ πως γίνεται να πάρω βεβαίωση απο τον γυναικολογο για άδεια τοκετού? Υπάρχουν ακόμα τα Κέντρα μητέρας και παιδιού? Αν ναι, που πάιρνω τηλεφωνο για ραντεβου??? Πριν 2 χρόνια που είχα γεννησει ήταν διαφορετικά...

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια καλησπερα!θελω να ρωτησω κατι.ειμαι στο μηνα μου και ηδη εχω αποφασισει οτι θελω να παρω και το εξαμηνο του οαεδ.θα πρεπει να συμφωνησει κι ο εργοδοτης μου σε αυτο;ή αν εγω θελω και ο οαεδ το εγκρινει ολα καλα;ρωταω γιατι ξερω πως δε θα θελει αλλα απο τα χαρτια που ειδα χρειαζεται βεβαιωση εργοδοτη!!

Κοριτσια καλησπερα!θελω να ρωτησω κατι.ειμαι στο μηνα μου και ηδη εχω αποφασισει οτι θελω να παρω και το εξαμηνο του οαεδ.θα πρεπει να συμφωνησει κι ο εργοδοτης μου σε αυτο;ή αν εγω θελω και ο οαεδ το εγκρινει ολα καλα;ρωταω γιατι ξερω πως δε θα θελει αλλα απο τα χαρτια που ειδα χρειαζεται βεβαιωση εργοδοτη!!

Εσύ αποφασίζεις αν θα πάρεις το 6μηνο και πρέπει μετά την γέννα, πριν τελειώσουν οι 63 μέρες άδειας λοχείας, να ενημερώσεις γραπτώς τον εργοδότη σου ότι θα πάρεις το 6μηνο του ΟΑΕΔ. Δεν μπορεί να σου αρνηθεί!!!!!!!! Μπορείς να πας να ρωτήσεις στον ΟΑΕΔ!

Πρέπει να σου δώσει κολλητά στην 6μηνη άδεια και την κανονική άδεια του τρέχοντος έτους!

Και μετά το 6μηνο, δικαιούσαι κανονικότατα και μειωμένο ωράριο!!!

Καλή λευτεριά!!!

Εσύ αποφασίζεις αν θα πάρεις το 6μηνο και πρέπει μετά την γέννα, πριν τελειώσουν οι 63 μέρες άδειας λοχείας, να ενημερώσεις γραπτώς τον εργοδότη σου ότι θα πάρεις το 6μηνο του ΟΑΕΔ. Δεν μπορεί να σου αρνηθεί!!!!!!!! Μπορείς να πας να ρωτήσεις στον ΟΑΕΔ!

Πρέπει να σου δώσει κολλητά στην 6μηνη άδεια και την κανονική άδεια του τρέχοντος έτους!

Και μετά το 6μηνο, δικαιούσαι κανονικότατα και μειωμένο ωράριο!!!

Καλή λευτεριά!!!

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!νασαι καλα!!!θα ενημερωθω και απο τον οαεδ!

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!νασαι καλα!!!θα ενημερωθω και απο τον οαεδ!

Το μονο στο οποίο έχει λόγο ο εργοδότης αν σου δώσει είναι το μειωμένο ωράριο αν του το ζητήσεις σε άδεια ισόχρονη με 3,5 μήνες.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Το μονο στο οποίο έχει λόγο ο εργοδότης αν σου δώσει είναι το μειωμένο ωράριο αν του το ζητήσεις σε άδεια ισόχρονη με 3,5 μήνες.

Ακριβώς!!! Το μειωμένο ωράριο το αποφασίζει κατά πρώτο λόγο ο εργοδότης!!!

Οι επιλογές είναι οι εξής:

1. Για 2 χρόνια 6ωρη αντί για 8ωρη.
  2. Για 1,5 χρόνο 7ωρη και για 1 εξάμηνο 6ωρη.
  3. 3,5 μήνες κανονική αδεια και μετα κανονικά 8ωρη.
  4. 4 μερες την εβδομάδα 8ωρη και 1 μερα ρεπό, μέχρι να μαζευτούν οι ώρες (Βγαίνει αρκετό διάστημα με αυτό το τρόπο, αν το υπολογίζω σωστά 22μηνες) πχ να δουλευεις Δευτέρα έως κ Πέμπτη και Παρασκευή ΡΕΠΟ!!! Είναι πιο σπάνια επιλογή αλλά το εκαναν 2 γνωστές μου σε μια εταιρεία που δουλευουν και το δεχτηκαν οι εργοδότες!!!

Ευχαριστω πολυ κοριτσια αλλα δυστυχως το μειωμενο δε θα το παρω.ειμαι εκπαιδευτικος ωρομισθια και δε γινεται να λειπω τις ωρες διδασκαλιας!βεβαια σκεφτομουν μεχρι τοτε μηπως εχω βρει καποια αλλη δουλεια 8ωρη οποτε θα μπορουσα να τη ζητησω απο το νεο εργοδοτη σωστα;;διαβασα οτι κι ο πατερας μπορει να κανει χρηση της αν δεν κανω εγω αλλα αν εκανε κατι τετοιο θα τον απελυαν στα σιγουρα!!

Κορίτσια γεια σας και από εμένα.Στις 16/07 ξεκινάει η άδεια κύησης μου και έχω κλείσει ραντεβού εδώ και πολύ καιρό στο κέντρο μάνας και παιδιού για να είμαι σίγουρη.Αυτό το χαρτί που θα μου δώσει πρέπει λογικά να συμπληρωθεί και από τον εργοδότη μου πρώτα.Μετά μπορώ να πάω κατευθείαν τα χαρτιά στο ΙΚΑ?Αν ναι θα πληρωθώ και τα λεφτά αμέσως ή θα περάσουν κάποιες μέρες?Τέλος θέλω να ρωτήσω και για τον ΟΑΕΔ.Πότε πρέπει να πάω εκεί και με τι χαρτιά για να πάρω και τα υπόλοιπα λεφτά?Σας ευχαριστώ.....

Κορίτσια γεια σας και από εμένα.Στις 16/07 ξεκινάει η άδεια κύησης μου και έχω κλείσει ραντεβού εδώ και πολύ καιρό στο κέντρο μάνας και παιδιού για να είμαι σίγουρη.Αυτό το χαρτί που θα μου δώσει πρέπει λογικά να συμπληρωθεί και από τον εργοδότη μου πρώτα.Μετά μπορώ να πάω κατευθείαν τα χαρτιά στο ΙΚΑ?Αν ναι θα πληρωθώ και τα λεφτά αμέσως ή θα περάσουν κάποιες μέρες?Τέλος θέλω να ρωτήσω και για τον ΟΑΕΔ.Πότε πρέπει να πάω εκεί και με τι χαρτιά για να πάρω και τα υπόλοιπα λεφτά?Σας ευχαριστώ.....

Στο ΙΚΑ μπορείς να καταθέσεις τα χαρτιά για το επίδομα κυήσεως την 1η μέρα της άδειας σου και όχι νωρίτερα. Στον γιατρό για το χαρτί μπορείς να πας μόλις συμπληρώσεις τις 28 βδομάδες. Τα χρήματα πλέον πιστόνονται σε λογαριασμό όπου το 1ο όνομα θα είσαι εσύ ,κάθε 1 και 15.Επομένως ανάλογα με το πότε θα καταθέσεις τα χρήματα θα πληρωθείς.Για τον ΟΑΕΔ αν θυμάμαι καλά πας αφού γεννήσεις και αφού πάρεις και τα χρήματα του επιδόματος λοχείας.Με το καλό!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

oneiraki σε ευχαριστώ.Το επίδομα λοχείας για να το πάρεις κάνεις δηλ την ίδια διαδικασία?Μόλις γεννήσεις πας στον γιατρό και σου γράφει την άδεια και μετά πάλι στο ΙΚΑ?Οπότε τότε πας μετά στον ΟΑΕΔ για τα υπόλοιπα χρήματα.Μήπως θυμάσαι τι χαρτιά χρειάζονται?

oneiraki σε ευχαριστώ.Το επίδομα λοχείας για να το πάρεις κάνεις δηλ την ίδια διαδικασία?Μόλις γεννήσεις πας στον γιατρό και σου γράφει την άδεια και μετά πάλι στο ΙΚΑ?Οπότε τότε πας μετά στον ΟΑΕΔ για τα υπόλοιπα χρήματα.Μήπως θυμάσαι τι χαρτιά χρειάζονται?

Για το επίδομα λοχείας θα στείλεις τον καλό σου στο ΙΚΑ με το βιβλιάριο σου,εξουσιοδότηση και την ληξιαρχική πράξη γέννησης να καταθέσει αυτός τα χαρτιά. Στον ΟΑΕΔ θα πας μόλις κατατεθεί το ποσό (διορθώστε με αν κάνω λάθος) αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι τι χαρτιά χρειάζονται εκεί. Σίγουρα κάποια που θα πάρεις από το ΙΚΑ και που θα γράφουν κάτω ότι είναι για τον ΟΑΕΔ..Δυστυχώς τα έκανα και εγώ πριν 2 χρόνια και δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό.Αν όμως ψάξεις όμως σαν συμπληρωματικό επίδομα οαεδ θα βρεις.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

καλησπέρα!!!Εγώ σήμερα πήγα στο ΙΚΑ και κατέθεσα τα χαρτιά μου για το επίδομα μητρότητας. Μου έδωσαν 2 αποδείξεις, η μία για εμένα και η άλλη για τον εργοδότη. Έχω εξαντλήσει τις ημέρες αναρρωτικής...γνωρίζει κάποια αν θα πάρω κάποια χρήματα από τον εργοδότη?

'Εχω μπερδευτεί λίγο,νόμιζα πως στην αναρρωτική (είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που παίρνω σερί) δεν πληρώνεσαι τίποτα από τον εργοδότη και μόνο από το ΙΚΑ. Αλλά από το ΙΚΑ για τις 12 μέρες μου δικαιολόγησαν 143Ε!Είναι δυνατόν να είναι τόσο λίγα?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

'Εχω μπερδευτεί λίγο,νόμιζα πως στην αναρρωτική (είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που παίρνω σερί) δεν πληρώνεσαι τίποτα από τον εργοδότη και μόνο από το ΙΚΑ. Αλλά από το ΙΚΑ για τις 12 μέρες μου δικαιολόγησαν 143Ε!Είναι δυνατόν να είναι τόσο λίγα?

Εμένα στην αναρρωτική μου πλήρωναν το μισό του ημερομίσθιου μου, για κάθε ημέρα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...