Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ταξίδι με πλοίο

τσιτσία

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια θα ήθελα βοήθεια με κάτι. Εμείς φεύγουμε για διακοπές 05/07 με πλοίο θα κάνουμε 4 ώρες ταξίδι, δεν ξέρω αν η μικρή μου που είναι 11,5μηνών, θα αντέξει στο πλοίο είναι και νωρίς 7:00 και φτάνουμε 11:00.

Πεστε μου παρόμοιες εμπειρίες σας όποια έχει.

Ευχαριστώ :oops::oops:

.png

Διαφημίσεις

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εμείς κάναμε ταξίδι το Πάσχα, που η Λήδα ήταν 9 μηνων...η διαδρομή ήταν παρόμοιας διάρκειας και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα...κοιμήθηκε μάλιστα σε ένα σημείο τη διαδρομής που είχε πολύ κύμα...μάλλον τη νανούρισε! Στην επιστροφή που δεν είχε γρήγορο πλοίο πήραμε καμπίνα και κοιμήθηκε μαζί μου....μην αγχώνεσαι, είναι μικρή η διαδρομή και γενικά στο πλοίο μπορείς να απασχολήσεις πολύ εύκολα το μωρό...Να περάσετε καλά!!!!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Εμείς κάναμε ταξίδι το Πάσχα, που η Λήδα ήταν 9 μηνων...η διαδρομή ήταν παρόμοιας διάρκειας και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα...κοιμήθηκε μάλιστα σε ένα σημείο τη διαδρομής που είχε πολύ κύμα...μάλλον τη νανούρισε! Στην επιστροφή που δεν είχε γρήγορο πλοίο πήραμε καμπίνα και κοιμήθηκε μαζί μου....μην αγχώνεσαι, είναι μικρή η διαδρομή και γενικά στο πλοίο μπορείς να απασχολήσεις πολύ εύκολα το μωρό...Να περάσετε καλά!!!!

Σέ'ευχαριστώ Μυρτό, το ελπίζω. Απλώς η Τζωρτζίνα είναι λίγο υπερκινητική και επειδή είναι το γρήγορο πλοίο δεν είναι πολύ ευκολο να βγείς έξω. Τέλος πάντων γενικός είμαι λίγο αγχωμένη με τις διακοπές πώς θα είναι, πως θα τρώει, θα κοιμάται? Και το ψιλοσκέφομαι να μην πάω.

Πάντως ευχαριστώ :wink::wink:

.png

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ......... ΤΗΝ ΒΑΣΟΥΛΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΠΛΟΙΟ 52 ΗΜΕΡΩΝ.... ΒΕΒΑΙΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 3 ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ !!!!

a40Vp3.pngGchMp2.png

Κοίταξε...να πω την αλήθεια... εμείς κυνηγούσαμε τον γιο μας σε αυτή την ηλικία μέσα στο πλοίο :D

Και η διάρκεια του ταξιδιού ήταν 2 ώρες. Πάτρα - Σάμη Κεφαλλονίας.

Ηθελε (και ακόμα θέλει τώρα που είναι 7) να πηγαίνει στο κατάστρωμα, να ανεβαίνει τις σκάλες, να κατεβαίνει τις σκάλες, να δει το πάνω κατάστρωμα, να δει το κάτω κατάστρωμα... :roll:

Πηγαίναμε εναλλάξ μαζί του. Καθόμουν εγώ να φυλάξω τις θέσεις μας (και να πιω καφεδάκι :wink: ) στο σαλόνι και εξαφανιζόταν ο σύζυγος με τον Ιάσονα για μισή ώρα και μετά εγώ, μετά εκείνος πάλι κοκ.

Πάρε πλαστελίνες, παιχνιδάκια, βιβλιαράκια, κουκλάκια, γενικά τα αγαπημένα της παιχνίδια, για να περάσει λίγη ώρα μαζί σας στο σαλόνι.

Τώρα, επειδή φεύγει νωρίς στις 7:00 ίσως αυτό είναι θετικό, γιατί ίσως κοιμηθεί και καμιά ωρίτσα. Μην αγχωθείς πάντως. Και φυσικά να πας!!! Ούτε να το σκέφτεσαι να μη πας!! Θα περάσατε τέλεια! Θα χαρεί θάλασσα, θα χαρεί καθαρό αέρα, φυσικά θα τρώει (το μπάνιο στη θάλασσα μας κάνει και πεινάμε!).

Μπορεί να είναι λιγουλάκι κουραστικό με εξερευνητικό παιδί, αλλά σκέψου ότι πρόκειται για την έναρξη των διακοπών σου!

Δήμητρα

Διαφημίσεις

Nα το αντιμετωπίσεις σαν μία μεγάλη περιπέτεια. Εμείς, λόγω τόπου καταγωγής τον παίρνουμε στα πλοία και τα αεροπλάνα από 40 ημερών. Τώρα που είναι δύο ετών είναι δυσκολότερο, ομολογώ, γιατί έχει άποψη. Έχει όμως εξοικειωθεί και με τα μεταφορικά μέσα και με τα ξενοδοχεία. Αυτό να κάνεις και να είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις τα πάντα. Το παιδί είναι μέλλος της οικογένειας και πρέπει να ζει όπως ζει και η υπόλοιπη οικογένεια. Καλά να περάσετε!

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ και έχετε δίκιο μάλλον θα πάμε. Μάλλον είμαι λίγο φοβιτσιάρα αλλά είναι μέχρι να πάρεις την πρώτη κρυάδα πιστεύω.

Όταν γυρίσουμε θα σας πω εντυπώσεις και προβλήματα (αν έχουμε)

Ευχαριστώ

.png

Καλημερα σε ολους.Διακοπες ειναι το αγαπημενο μου θεμα.Παντως ο δικος μου που επισης ειναι πολυ κινητικος και ζωηρος με κουρασε στα ταξιδια γιατι τον κυνηγουσα ολη την ωρα.Απλα ειχα οργανωθει και ειχα κι εγω μαζι μου παιχνιδια,ξηρα τροφη,χυμους,και φυσικα το καροτσι του για βολτες και υπνο.Προτιμω ομως τα κανονικα και οχι τα γρηγορα καραβια και κλεινω και καμπινα ωστε να εχω χωρο να κινηθει το παιδι και να απασχοληθει στα σαλονια του πλοιου, και να εχω αμεση προσβαση σε νερο, τουαλετα,κρεβατι,προσωπικο χωρο δηλαδη.Αυτο με εχει βοηθησει παρα πολυ.Στο κανονικο πλοιο η καμπινα κοστιζει το ιδιο με τις απλες θεσεις στο γρηγορο πλοιο, μονο που χανεις λιγο χρονο, αλλα προτιμω να ειμαι πιο ανετη στα ταξιδια και να φτασω σε 4 ωρες αντι για δυομιση πχ. Αλλωστε επιλεγω σχετικα κοντινες αποστασεις μεχρι 5 ωρες το πολυ.Ακομη και για τα πολυ μωρακια πιστευω χρειαζεται η καμπινα, γιατι αν για οποιονδηποτε λογο αρχισουν να κλαινε χωρις σταματημο (ο δικος μου το εκανε αρκετες φορες ακομη και σε απλες εξοδους μας) το πας στην καμπινα να μην ενοχλεις τους υπολοιπους και σε αγριοκοιταζουν.Τωρα, αν το παιδακι ειναι σχετικα ησυχο και βολικο και καθησυχαζεται ευκολα, ολα ειναι διαφορετικα και πιο απλα για τη μαμα.Εσυ μπορεις να προβλεψεις καλυτερα απο ολους πως μπορει να συμπεριφερθει το μωρακι σου. Καλη επιλογη και καλα να περασετε σου ευχομαι!!!

Την πρώτη φορά που ο γιος μου ήταν περίπου 11 μηνών είχα στρώσει κάτω μια πετσέτα και έπαιζε εκεί με κάτι άλλα παιδάκια και όταν βαρέθηκε και γκρίνιαζε ξεκινήσαμε τις βόλτες

Την δεύτερη έτρεχε μόνος του και μας παράσερνε από πίσω του Ευτυχώς είχε κοιμηθεί ένα δίωρο και είχαμε ξεκουραστεί.. Για να δούμε φέτος ……

Φέτος είναι μάλλον που δεν θα θέλει κάτσει λεπτό Πρέπει να οργανωθώ καλά

Ελπίζω και εύχομαι να μπορέσουμε να περάσουμε όλοι καλές και ξένοιαστες διακοπές

Rikiki & Καραμελίτσα

Εμεις ταξιδέψαμε πρώτη φορά με τον γιο μου 11 μηνών για Μυτιλίνη απο θεσσαλονικη.Μπήκαμε νύχτα και βγήκαμε μεσημέρι.Φυσικά με καμπίνα αλλα θυμάμαι ότι για να κοιμηθεί η καροτσάδα στο κατάστρωμα πήγε σύννεφο . Μάλιστα είχα ξεχάσει και την τσάντα μου έξω στο κατάστρωμα και μέσα είχε όλα μας τα χρήματα, τηλέφωνο , ταυτότητες κ.λ.π. Σκέτη φρίκη.! Τελικά το προσωπικό ήταν πολύ καλό , την βρήκαν και μου την παρέδωσαν αλλα θα μου μείνουν οι βόλτες με το καρότσι .Ολοι είχαμε πέσει ξεροί, το μωρό DURACELL !!!Επίσης στην αποβίβαση, εκεί όπου όλοι στριμώχνονται για να βγούν θα σου πρότεινα ή να βγείτε πρώτοι ή τελευταίοι.Σε καμία περίπτωση μην αφήσετε να σας κάνουν σαλάμι στο σάντουιτς! Είναι ότι χειρότερο :shock::lol:

------------------------------------------------------

Να γυρίζεις σπίτι το σούρουπο με ευγνωμοσύνη στην καρδιά.Και ύστερα να κοιμάσαι με μια προσευχή για την αγάπη που έχεις στην καρδιά σου και μ' έναν ύμνο δοξαστικό στα χείλη σου.

(ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ)

Διαφημίσεις

Συμφωνω!Πολυ σημαντικο!Τελευταίοι εμείς βγαίνουμε γιατι αλλιως θες μιση ωρα να περιμενεις ορθια με το παιδι αγκαλια στις σκαλες και στην εισοδο του πλοιου σαρδελα με ολους και τις μηχανες να γκαζωνουν, σε αποπνικτικη και ζεστη ατμοσφαιρα για να βγεις πρωτος.Χιλιες φορες καλυτερα να περιμενεις στο κλιματιζομενο σαλονι γ΄θεσης κοντα στις σκαλες μεχρι να φυγει ο λαος και να βγεις τελευταια σχεδον και ο αντρας σου να περιμενει εξω με το δροσερο αυτοκινητο!!!

Προτιμω ομως τα κανονικα και οχι τα γρηγορα καραβια !

Αν και με κουράζουν πολύ τα πολύωρα ταξίδια (είμαι το ίδιο ανυπόμονη με το παιδί μου!)... συμφωνώ για τα κανονικά καράβια... δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για γονείς, παιδί και συνεπιβάτες να εγκλωβίζεται ένα εξερευνητικό παιδί σε μια καρέκλα και να θέλει να σηκωθεί!!

Επίσης στην αποβίβαση, εκεί όπου όλοι στριμώχνονται για να βγούν θα σου πρότεινα ή να βγείτε πρώτοι ή τελευταίοι

Συμφωνώ με την παρατήρηση αυτή! Οταν φτάναμε στο λιμάνι με το Ι.Χ., έβγαινα εγώ με τον μικρό και έμπαινα στο πλοίο να βρω θέσεις...μετά ερχόταν να μας βρει ο σύζυγος (να είναι καλά τα κινητά :) ). Και λίγο πριν φτάσουμε στον προορισμό μας, τρέχαμε στα σκαλιά και στεκόμαστε εκει να βγουμε πριν γίνει ο μέγας συνωστιμός... αν και είναι ευκολότερο αν περιμένεις να φύγουν οι περισσότεροι... απλά ο σύζυγος με το Ι.Χ. αναγκάζεται κάπου να παρκάρει και πάλι εδώ χρησιμεύει το κινητό για να τον βρεις :)

Υ.Γ. Κινητό = αναγκαίο κακό

• 2 years later...

Θα ήθελα να μου δώσετε ιδέες πώς να τον απασχολήσω στο καράβι για Κρήτη.

Έχουμε και λέμε φεύγουμε από Θεσσαλονίκη 14/8 ξημερώματα για Πειραιά. Οκ μέχρι εκεί θα κοιμάται. 10 πμ ξεκινάει το πλοίο και φτάνει 19:00, έχουμε καμπίνα αλλά ως συνήθως μεσημέρια δεν κοιμάται. Θα πάρουμε κανένα βιβλίο μαζί μας, θα πιούμε κανένα χυμούλι, θα εξερευνήσουμε το πλοίο αλλά πόσο ? παιχνίδια δεν θέλει να πάρουμε στο ταξίδι γιατί φοβάται λέει μην τα χάσουμε ή μη τα ξεχάσουμε πουθενά.

Kαι όλο αυτό τούμπαλιν στο γυρισμό με εξτρα δυσκολία ότι το οδικό Πειραιάς-Θεσ/νίκη θα είναι απόγευμα όπου δεν θα κοιμάται :?

Έχουμε ξαναταξιδέψει με πλοίο αλλά το ταξίδι ήταν 5ώρες ήταν πιο μικρούλης και πολλές ώρες κοιμόταν. Επίσης έχουμε ξανακάνει πολύωρο ταξίδι Πελοπόνησσο αλλά φροντίσαμε φύγαμε ξημερώματα και μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας εκείνος κοιμόταν…

Για πείτε καμιά ιδέα ρε παιδιά που είναι και ανυπόμονος…

Κοίτα 9 ώρες ταξίδι χωρίς παιχνίδια απλά δεν βγαίνει! Υποσχέσου του ότι θα τα προσέχεις και θα τα θυμηθείς εσύ :)

Επίσης έχω δει άλλα παιδάκια με φορητά dvd-players και μου έχει φανεί καλή ιδέα ειδικά για το καράβι.

Καλά να περάσετε!

6qjVp3.png

Διαφημίσεις

Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Φεύγουμε με πρωινό πλοίο για Κρήτη το επόμενο Σάββατο, 8.30 ώρες ταξίδι και ψάχνω τρόπους απασχόλησης. Επιπλέον με απασχολεί και το φαγητό τόσες ώρες. Πόσων χρονών είναι ο δικός σου. Εμένα 6,5 και θα έχουμε μαζί μας οπωσδήποτε το δικό του σακίδιο αυτό που είχε στο σχολείο, όπου μέσα θα υπάρχουν αυτοκινητάκια, playmobil, nintendo ds, παραμύθια, gormitti, κ.α. Οπωσδήποτε είναι πρόβλημα τόσες ώρες να κάτσει σε καναπέ, γιατί και που να πας. Το συγκεκριμένο πλοίο δεν έχει παιδότοπο δυστυχώς. Αντίθετα οι Minoan lines έχουν.

ναι, νομιζω οτι τα multimedia tablet (τραγουδια, ταινιες) ειναι καλη ιδεα, βεβαια σε συνδυασμο και με παιχνιδια συμαζεμενα σε κουτακι! παζλακια, 2 τρενακια- οχι τις ραγες σκετη η μηχανη- 2 αυτοκινητακια, 2 playmobile.

εμεις περυσι για Κρητη, τις μισες ωρες κ βαλε τις βγαλαμε στο παιδοτοπο του πλοιου...

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Χωρίς παχνίδια θα βαρεθεί. Είναι πολλές οι ώρες και θα περάσουν δύσκολα. Αφού δεν θέλει να πάρετε τα παιχνίδια του, πάρε λίγα καινούργια καθώς και μπλοκ ζωγραφικής, κρύψ'τα και εμφάνισέ τα στο πλοίο όταν αρχίσει να βαριέται, κάνε έκπληξη. Δεν νομιζω να μην του αρέσει τέτοια έκπληξη! Φαντάζομαι θα ταξιδεύσεις με το Κρητη Ι ή ΙΙ για Ηράκλείο. Τι καμπίνα έχετε; Η δίκλινη εξωτερική συνήθως έχει και τηλεόραση, οπότε μπορείς να πάρεις κάποιο dvd player και dvd. Πολύ πιθανό να γνωρίσει και άλλα παιδια και περάσει λίγη ώρα μαζί τους.

Για να είμαι ειλικρινής εγώ προτιμώ το βραδυνό δρομολόγιο για να κοιμάμαι, αλλά είναι ασύμφορο, η διαφορά τιμής με το ημερίσιο ειναι πολύ μεγάλη.

Εμείς θα ταξιδεύσουμε αυτό το Σάββατο, πήραμε 2κλινη εξωτερική καμπίνα, θα στρώσω ένα δικο μου σεντόνι στο πάτωμα κάτω και θα την κανω παιδότοπο

Αφού δεν θέλει να πάρετε τα παιχνίδια του, πάρε λίγα καινούργια καθώς και μπλοκ ζωγραφικής, κρύψ'τα και εμφάνισέ τα στο πλοίο όταν αρχίσει να βαριέται, κάνε έκπληξη.

πολύ καλή ιδέα...:D

παιδιά εμείς ταξιδεύουμε με ΑΝΕΚ έχει παιδότοπο ?

δυστυχώς δεν υπήρχει διαθεσιμότητα σε εξωτ. και πήραμε για το πάμε 3κλινη ( πλήρωνει και το παιδί σ'αυτή την περίπτωη ) και στο γύρνα εσωτερική...

Μόνο οι εξωτερικές έχουν τηλεόραση ?

παιδιά αυτό με το φορητό dvd το ξέρω αλλά δεν θέλω να του πάρω γιατί μετά καήκαμε

elenasteraki πολύ χάρηκα με τις πληροφορίες για την ΑΝΕΚ. Θα ταξιδέψω με ΑΝΕΚ για Κρήτη με τα δυο παιδιά μόνη μου και σε ημερήσιο ταξίδι και είχα αρχίσει να αγχώνομαι για το τι θα τους κάνω τόσες ώρες στο καράβι. Έχω βέβαια και καμπίνα αλλά σίγουρα θα βαρεθούν. Επίσης σκέφτομαι να μην πάρω καρότσι στο καράβι, είναι καλή ιδέα άραγε;

kh4Ap3.png

elenasteraki πολύ χάρηκα με τις πληροφορίες για την ΑΝΕΚ. Θα ταξιδέψω με ΑΝΕΚ για Κρήτη με τα δυο παιδιά μόνη μου και σε ημερήσιο ταξίδι και είχα αρχίσει να αγχώνομαι για το τι θα τους κάνω τόσες ώρες στο καράβι. Έχω βέβαια και καμπίνα αλλά σίγουρα θα βαρεθούν. Επίσης σκέφτομαι να μην πάρω καρότσι στο καράβι, είναι καλή ιδέα άραγε;

Χμμ...κοίτα από τη στιγμή που θα είσαι μόνη σου με δυο παιδιά και θα έχεις και καμπίνα συμφωνώ μαζί σου για το καρότσι καθώς το να το ανεβοκατεβάζεις δεν είναι ότι καλύτερο....Βέβαια θα έχεις όλη την ώρα αγκαλιά το μικρό αλλά φαντάζομαι ότι και αυτό θα απασχοληθεί κάπως!!! Πάντως και εμείς όσες φορές έχει χρειαστεί να ταξιδέψουμε με πλοιό μπορώ να πω ότι τελικά όλα ήταν μια χαρά και έχω καταλήξει ότι είναι το καλύτερο μεταφορικό μέσο για ένα παιδί (φοβάμαι λίγο τους εξωτερικούς χώρους για ευνόητους λόγους...αλλά το παλεύω:-):-):-)). Ειδικά τα πλοία για Κρήτη έχουν τόσες ανέσεις που περνάει η ώρα ευχάριστα!!!

xZBdp3.png

εγώ θα το πάρω το καρότσι για να κρεμάσω ότι τσάντες θα εχω μαζί μου. Φοβάμαι μην αργήσει να βγει και το αυτοκίνητο από το γκαράζ, και θα ειναι άβολο να περιμένω έξω με το μωρό στα χέρια. Πάντως θα έχω μαζί μου και το μέι τάι για τις βόλτες στο κατάστρωμα