Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χρήση παρκοκρέββατου ξενοδοχείου ...

Recommended Posts

Θα πάμε τις πρώτες μας (κανονικές) διακοπές με τον μικρό μας (13 μηνων), και κλείσαμε σε ξενοδοχείο.

Εκτός από τα άλλα τσουμπλέκια (πάνες,κουβαδάκια, ποτηράκια,κουταλακια,καροτσάκι ,μέχρι και "μάτι" κουζίνας θα κουβαλάω για μαγείρεμα!) έχω να πάρω και το παρκοκρέββατο...και εδώ θα ήθελα την γνώμη σας:

• Θα χρησιμοποιούσατε το παρκοκρέββατο του ξενοδοχείου? (μας είπαν οτι διαθέτουν και μάλιστα από φίλη που τα είχε δει μου είπαν οτι είναι κούνιες κανονικές)
  • Επίσης, πριν από το ξενοδοχείο θα περάσουμε απο την γιαγιά μας που είναι στο εξοχικό(σχετικά κοντά). Πως θα κοιμίζατε ταλιμπάν 13 μηνων χωρις παρκοκρέββατο? Σε κανονικό κρεββάτι με καρέκλες γύρω γύρω? Μαζί σας(θα ηθελα να το αποφύγω) ? Φοβάμαι μην πέσει αοπ κανονικό κρεββάτι..... Κάνετε κανένα κόλπο οταν δεν είστε σπίτι?

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Το παρκοκρέβατο του ξενοδοχείου θα το χρησιμοποιούσα αν η φίλη μου έλεγε ότι είναι αξιοπρεπές από θέμα ασφάλειας και καθαριότητας.

Τώρα όταν χρειάστηκε να μαζέψω το πάρκο της μικρής και να το στείλω στον επόμενο σταθμό της φετινής μας τουρνέ ανά την Ελλάδα (εσύ madrid05 μου τα ξέρεις τα δικά μας) την κοίμισα για ένα βράδυ στο ημίδιπλο, το έσπρωξα να ακουμπάει από τη μία στον τοίχο, την έβαλα στη μέσα πλευρά κι απέξω εγώ. Ελπίζω να μην χρειαστεί να το ξανακάνω γιατί έφαγα πολύ κλωτσομπουνίδι εκείνο το βράδυ! αλλά δεν είχε φόβο να πέσει.

Την άλλη μέρα μεσημέρι που την ξαναέβαλα για ύπνο εκεί, στην αρχή κλωτσούσε με το πόδι τη ντουλάπα για να περνάει η ώρα, κι όταν άκουσα ησυχία πήγα να δω αν κοιμήθηκε. άνοιξα την πόρτα σιγά και τη βρήκα όρθια στην άκρη του κρεβατιού να αναβοσβήνει το φως :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

εμεις παιρνουμε δικο μας παρκοκρεβατο που το ξερει κιολας και δεν την ξενιζει.

Σπιτι εχουμε και κρεβατι και παρκοκρεβατο αλλα κοιμαται αγκαλια μου (ή πανω στο κεφαλι μου, ή στο μαξιλαρι μου τραβωντας τα μαλλια μου .... :lol:)

Εμείς δεν εχουμε παει σε ξενοδοχείο, αλλα θα το σκεφτόμουν πολύ να κοιμήσω τα μωρα μου σε στρώμα που έχουν ιδρώσει/κατουρησει/και ποιος ξερει τι άλλο άλλα παιδάκια. Θα μου πεις παιδάκια ήταν και τα άλλα... Ναι αλλα κατά πόσο εχουν καθαρίσει/αερίσει το στρώμα? Και πόσο καθαρά ειναι τα σεντόνια? Τα πλένουν χωριστά τα παιδικά σεντόνια? (χλωμό το κόβω)...

Ειχα διαβάσει ότι ενα οικιακό μαξιλαρι στα 3 χρόνια χρήσης το 50% (ή και περισσότερο, δε θυμάμαι) του βάρους του αποτελείται από ακάρεα και τις ακαθαρισίες τους. Για σκεφτείτε ενα στρώμα και μαλιστα ξενοδοχείου...

Ειμαι και λιγο σιχασιάρα όπως καταλαβατε...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Θα πάμε τις πρώτες μας (κανονικές) διακοπές με τον μικρό μας (13 μηνων), και κλείσαμε σε ξενοδοχείο.

Εκτός από τα άλλα τσουμπλέκια (πάνες,κουβαδάκια, ποτηράκια,κουταλακια,καροτσάκι ,μέχρι και "μάτι" κουζίνας θα κουβαλάω για μαγείρεμα!) έχω να πάρω και το παρκοκρέββατο...και εδώ θα ήθελα την γνώμη σας:

• Θα χρησιμοποιούσατε το παρκοκρέββατο του ξενοδοχείου? (μας είπαν οτι διαθέτουν και μάλιστα από φίλη που τα είχε δει μου είπαν οτι είναι κούνιες κανονικές)
  • Επίσης, πριν από το ξενοδοχείο θα περάσουμε απο την γιαγιά μας που είναι στο εξοχικό(σχετικά κοντά). Πως θα κοιμίζατε ταλιμπάν 13 μηνων χωρις παρκοκρέββατο? Σε κανονικό κρεββάτι με καρέκλες γύρω γύρω? Μαζί σας(θα ηθελα να το αποφύγω) ? Φοβάμαι μην πέσει αοπ κανονικό κρεββάτι..... Κάνετε κανένα κόλπο οταν δεν είστε σπίτι?

• Λοιπόν έχω χρησιμοποιήσει παρκοκρέββατο ξενοδοχείου. Είναι μια χαρά απλώς φρόντισε να πάρεις μαζί σου το δικό σας στρωμματάκι, γιατί συνήθως δεν βάζουν extra παρά μόνο αυτό του παρκοκρέββατου. Σεντόνια για το μωρό μπορεί να πάρεις από το σπίτι.
  • Για το άλλο ερώτημα, μπορείς είτε να το βάλεις μόνο του σε κρεββατάκι με καρέκλες γύρω γύρω, μαξιλάρια και άλλα εμπόδια, είτε να κοιμηθείς μαζί του μαζί με όλον τον εξοπλισμό που ανέφερα:-P (εγώ θα έκανα το δεύτερο).

εχω δυο μπουμπουκακια

Σε καλο ξενοδοχειο στη θεσσαλονικη ειχανε πολυ καλο παρκοκρεβατο κικο, καθαρο, δικο τους και τον εβαλα εκει (3 μηνων) με δικα μου σεντονακια. δεν το σιχαθηκα γιατι ειδα οτι ηταν οκ και τα σεντονια δικα μου.

τωρα το καλοκαιρι (13 μηνων) στο νησι την πατησαμε. νομισαμε οτι αθ ειναι ιδιας κλασης, δεν πηραμε δικο μας, δεν χωρουσε κιολας, και το δικο τους ηταν παλιο, το σιχαθηκαμε, το σαπουνισαμε, ειχαμε δικα μας σεντονια για το μωρο, καναμε το σταυρο μας και τον βαλαμε, αλλα δεν κοιμοταν ευκολα δυστυχως.

αφου θα πατε και απο τη γιαγια κτλ, αν σας χωραει το αμαξι παρτο μαζι σου για καλο και για κακο.

Και εγώ έχω κοιμήσει τη δική μου σε παρκοκρέβατο ξενοδοχείου, με δικά μου σεντόνια και σελτεδάκι.

Αλλωστε είναι καλοκαίρι, μπορείς αν ανησυχείς να το περάσεις αν θέλεις με ένα βρεγμένο πανάκι στις επιφάνειες, θα στεγνώσει αμέσως.

Οσο για το κόλπο με τις καρέκλες, σε εμένα έπεσε μια φορά από το κρεβάτι, γιατί πέρασε πάνω από όλα τα μαξιλάρια που είχα βάλει και παραμέρισαν οι καρέκλες!!! Οπότε δεν το θεωρώ ασφαλή λύση...:?

Σε καλο ξενοδοχειο στη θεσσαλονικη ειχανε πολυ καλο παρκοκρεβατο κικο, καθαρο, δικο τους και τον εβαλα εκει (3 μηνων) με δικα μου σεντονακια. δεν το σιχαθηκα γιατι ειδα οτι ηταν οκ και τα σεντονια δικα μου.

τωρα το καλοκαιρι (13 μηνων) στο νησι την πατησαμε. νομισαμε οτι αθ ειναι ιδιας κλασης, δεν πηραμε δικο μας, δεν χωρουσε κιολας, και το δικο τους ηταν παλιο, το σιχαθηκαμε, το σαπουνισαμε, ειχαμε δικα μας σεντονια για το μωρο, καναμε το σταυρο μας και τον βαλαμε, αλλα δεν κοιμοταν ευκολα δυστυχως.

αφου θα πατε και απο τη γιαγια κτλ, αν σας χωραει το αμαξι παρτο μαζι σου για καλο και για κακο.

Στο εξοχικό ή στην γιαγιά υπάρχει στάνταρ από ένα παρκοκρέβατο όπότε δεν κουβαλάμε μαζί μας κάθε φορά που πάμε. Ο δικός μας πέρα από την κούνια του δεν θέλει να κοιμηθεί πουθενά αλλού και σε καμμία περίπτωση μαζι μας. ΠΟΤΕ όσες φορές και να τον βάλαμε στο κρεβάτι μας δεν θέλει να κοιμηθεί μαζί μας, μόνο να κάτσει να παίξει. Επίσης είναι τόσο σβούρας και ξιλώνει τα πάντα στον ύπνο που δεν θα τον έβαζα ποτέ σε κρεβάτι μόνο του με καρέκλες γύρω γύρω. Και να σηκωθεί και καβαλήσει την καρέκλα. Να μου λείπει το βύσσινο. Κεφαλονιά που πήγαμε πέρυσι είχα μιλήσει με το ξενοδοχείο και μας είχαν φοβερή κούνια ΙΚΕΑ ξύλινη με στρωμάκι κανονικό και παιδικά σεντόνια. Σε άλλο ξενοδοχείο που πήγαμε το χειμώνα στην Βυτίνα ρώτησα για παρκοκρέβατο και είχαν μόνο αυτό το επίπεδο που έχουν όλα τα πάρκα που είναι αδύνατον να κοιμηθεί παιδί πάνω σε σανίδα. Πήραμε μαζί μας το δικό μας στρωματάκι και δικά μας σεντόνια και κοιμήθηκε μια χαρά.

Στην κυλλήνη που πήγαμε πριν μερικούς μήνες είχαν πάρκο, πήραμε σεντόνια δικά μας και στρώμα, αλλά το πάρκο με το που έφτανες κοντά μύριζε γαλατουλίλας. Τρελάθηκα. Πήρα ένα σφουγγάρι το έπλυνα αλλά σε κάποια σημεία ήταν ύφασμα και ο μικρός έχει μανία να δαγκώνει τα πάντα. Οπότε κάναμε υπομονή και τον βάζαμε τελευταία στιγμή στο πάρκο που κόντευε να πέσει ξερός από τη νύστα για να μην δαγκώσει τα πλαινά.

Διαφημίσεις

Εμεις πήγαμε διακοπούλες πριν δυο εβδομάδες και την κοίμισα στο παρκοκρέβατο του ξενοδοχείου.ηταν σε άριστη κατάσταση,της κικο και είχε και εξτρα στρωματάκι.Εγω επειδή δεν ήξερα αν θα είναι μαλακό,είχα πάρει μαζί μου ενα παπλωματάκι και το έστρωσα κάτω κατω και απο πάνω σελτεδάκι και σεντονάκι δικά μας.Πριν τα στρώσω,πέρασα και όλο το παρκοκρέβατο με οινόπνευμα και...μια χαρά!

Καλές διακοπές:)

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Η κουμπάρα μου εμπιστεύτηκε το παρκοκρέβατο καλού ξενοδοχείου και κάτι είχε στ στρώμα και τσίμπησαν την μικρη . Οπότε καλύτερα δικό σας με δικό σας στρώμα.

jHgFp3.png

εμεις πηγαμε διακοπες πριν μια εβδομαδα και το παρκοκρεβατο που ειχε το ξενοδοχειο /δωματιο ηταν ενα της chicco σε πολυ καλη κατασταση το οποιο ομως εγω καθαρισα και απολυμανα και επειδη ειμαι παρα πολυ σιχασιαρα εννοειται οτι ειχα το ΔΙΚΟ μου στρωματακι μαζι μας κ αυτο που μπαινει πριν το στρωμα κ σεντονακια φυσικα,γιατι δεν μπορω να διανοηθω να κοιμησω το μωρο καπου που δεν ξερω πριν ποιος και με ποιο τροπο χρησιμοποιησε!!!εφοσον εχεις και θεμα με το που θα κοιμησεις το παιδι και στη μαμα σου παρε καλη μου το δικο σου παρκοκρεβατο να ησυχασεις!ετσι κ αλλιως θα κουβαλησεις μαζι σου το μισο σπιτι !!!τι ειναι ενα παρκοκρεβατο :-D.αυτη ειναι η γνωμη μου παντα .

και εγω μεχρι και περυσι στις τελευταιες μας διακοπες κοιμιζα το γιο μου σε παρκοκρεβατο το οποιο να σου πω την αληθεια επερνα εγω μαζι μου απο το σπιτι και σεντονακια φυσικα. δεν ειναι και δυσκολο σα βαλιτσακι ειναι. φετος θα κοιμηθει κανονικα σε κρεβατι πρωτη χροναι σε διακοπες αλλα θα παρω μαζι και το καγκελακι του. παντως νομιζω οτι θα σε βολευε καλυτερα να ειχες κλεισει δωματιο και οχι ξενοδοχειο θα ειχες λιγοτερο κουβαλημα...πρωτη φορα που πηγα διακοπες με την κορη μου μονο ηταν 4 μηνων και μας ειχε βολεψει πολυ το δωματιο αλλα και τωρα δωματιο κλεισαμε, ενα γαλα να θες να φτιαξεις ειναι πιο ευκολο. οπως και να εχει ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Ακομα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω...

Η φίλη μου μου είπε οτι το είδε μια χαρά το κρεββατάκι και απο άποψη ασφάλειας και καθαριότητας(εκείνη πάλι είχε πάρει το δικό τους :)).

Εννοειται οτι αν τελικά χρησιμοποιήσω του ξενοδοχείου θα έχω μαζί μου το στρωματάκι του(αν ταιριαζει) και τα σεντονάκια του(και ένα dettol :lol: ).

Στην πεθερά...τι να πω.... μάλλον όπως και η kinkajoujou θα "παίξει" κρεββατι κολλητά στον τοίχο και αγκαλίτσα!!

Το παρκοκρέββατο μας κλεινει -όπως και τα παερισότερα- σαν βαλίτσα, αλλά όσο να'ναι κάτι τα καρότσια-ομπρελες- σκατολοΐδια, πάλι αγκαλιά με την βαλιτσα θα ταξιδέψω!!! :lol::lol:

apricot, σχετικά με το δωμάτιο έχεις σίγουρα δίκιο,αλλά...Φέτος μέχρι τελευταία στιγμή λέγαμε αν θα πάμε ή οχι διακοπές και όταν πια το αποφασίσαμε ήμουν ΄πολύ κουρασμένη για να το ψάξω πολύ.Ετσι αποφασίσαμε να πάμε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείου που πήγαν δυο συνάδερφοι με μωράκια και εκείνοι και έμειναν πολύ ευχαριστιμένοι.Είπα να μην το ρισκάρω και να πάω στα σιγουρα.Μου είπαν οτι είναι πολύ εξυπηρετικοί, έχει παιδική χαρά, πολλά φρούτα και φράσκα (δικά τους αυγουλάκια) στο πρωινό για το μικρό.Το οτι δεν έχει κουζινάκι θα το "πληρώσω" με μερικά τσουμπλέκια παραπάνω...

QqmLp3.png

επειδη δουλευα σε ξενοδοχεια ενα θα σου πω τουλαχιστον για τα παρκοκρεβατα καθαριζονται τουλαχιστον σε 5 που εχω δουλεψει και γενικα οι γυναικες κανουν το καλυτερο δυνατον-τωρα αν εχεις αμφιβολιες μπορεις να παρεις ενα στρωματακι(σαν σλιπινγκ μπαγκ) και να το βαλεις απο πανω-με το φαγητο εχω ενα θεματακι και δεν το προτεινω σε κανεναν εκτος απο τα πρωινα που δυσκολα γινονται ανακυκλωσεις και ψωμι βουτηρο μαρμελαδα γαλα συνηθως ειναι φρεσκα...εκτος αν ειναι μικρη μοναδα που εκει το φαγητο ειναι συνηθως πιο ποιοτικο..και ειδικα οι προσφορες με ολα μεσα ειναι οι παγιδες.....δεν θελω να τους βαλω ολους στο ιδιο καζανι αλλα η πλειοψηφια...καλα να περασετεεεεε

• 3 weeks later...

Αργα απανταω βεβαια αλλα εγω αυτο που ειχα κανει ηταν να παρω το στρωμτακι του παρκοκρεβατου (ναι αυτο το σκληρο) και σεντονια για το μωρο.