Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Recommended Posts

Πολλές φορές έχω σταματήσει σε διάβαση πεζών για να περάσουν.

Ε λοιπόν δε θα το ξανακάνω. Γιατί ????

Οδηγώ στη Βεϊκου με κατεύθυνση προς Γαλατσίου. Βρίσκομαι στην αριστερή λωρίδα. Κινούμαι με μικρή ταχύτητα περίπου 30 χλμ. Μπροστά μου, έχει κίνηση και έχω απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο 50 μέτρα. Που θα πάω λοιπόν? Σταματάω να περάσουν οι πεζοί. Από πίσω μου έρχεται ένας Μ------Σ. Φρενάρει, τρίζουν τα φρένα του, βγάζουν καπνούς τα λάστιχά του, τον βλέπω από τον καθρέφτη να έρχεται καταπάνω μου και περιμένω να ακούσω το μπουμ, ενώ μπροστά μου ακριβώς περνάνε οι πεζοί (μαμά με παιδί και γιαγιά με καρότσι) και στο πίσω κάθισμα είναι το παιδάκι μου...... Σταματάει, χωρίς να πέσει πάνω μου και εισπράτω και το παράσημο της ανοιχτής παλάμης. Το Μ-----Α.

Ταυτόχρονα, στη δεξιά λωρίδα ένας άλλος Μ-----Σ, περνάει χωρίς να σταματήσει στη διάβαση και παραλίγο να παρασύρει τους πεζούς που περνούσαν μπροστά μου.

Δε μπορώ να καταλάβω. Αφού έχει κίνηση. Αφού σε 20-30 μέτρα θα σταματήσουμε, γιατί πρέπει να γκαζώνουμε και να μην αφήνουμε τους πεζούς να περνάνε?

Πάντως δεν πρόκειται να ξανασταματήσω σε διάβαση.

Διαφημίσεις

Πάντως δεν πρόκειται να ξανασταματήσω σε διάβαση.

Οχι μη μου το κάνεις αυτό, να σταματάς. :lol:

Αμα βλέπεις πεζούς που περνάνε σταμάτα.

Αν δεις απ'τον καθρέφτη τον ηλίθιο να ρχεται με 1000 άναψε τα αλαρμ και σταμάτα.

Αν σταματήσουμε να κάνουμε τα αυτονόητα, αλοίμονό μας :roll:

Ταυτόχρονα, στη δεξιά λωρίδα ένας άλλος Μ-----Σ, περνάει χωρίς να σταματήσει στη διάβαση και παραλίγο να παρασύρει τους πεζούς που περνούσαν μπροστά μου.

Αυτο το χω παθει απειρες φορες. Δεν καταλαβαινουν οτι σταματησα στη μεση του πουθενα για καποιο λογο και οχι γιατι ειμαι ηληθια? Δεν ξερουν οτι το να σταματησεις σε διαβαση πεζων οταν περνανε πεζοι ειναι υποχρεωση και οχι ευγενεια?

Εγω σταματαω ακομα και τωρα (ακομα και αν δεν ειναι διαβαση σταματαω σε παιδι, μανα με καροτσι και ηληκιωμενο) αλλα σταματαω στην μεση ωστε να μην χωραει να περασει κανενας ηληθιος .εκτος αν περασει μηχανακι οποτε την πατησαμε . Γενικα αν δω καποιον πισω μου να παει να με περασει βγαζω και κουναω τα χερια μου απο τα παραθυρα μπας και παρει χαμπαρι.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Καταρχήν ο Μ......Σ, όφειλε να κρατήσει την απαραίτητη απόσταση από το μπροστινό του αυτοκίνητο.

Αν πάψεις να είσαι σκεπτόμενη και προσεκτική οδηγός, δικαιώνεις το παράσημο της ανοικτής παλάμης που σου έδωσε.

Επειδή πιστεύω πάρα πολύ ότι η ζωή κύκλους κάνει.... κι επειδή αν είσαι Μ......Σ, μια ζωή Μ.....Σ θα μείνεις... πού θα πάει?...Θα προκαλέσει μια μέρα την τύχη του κι εκείνη θα τον ανταμείψει πλουσιοπάροχα :wink:

Μη μασάς!

Θα συμφωνήσω με όλους τους προηγούμενους. Προσωπικά όταν σταματάω σε κάθε διάβαση πεζών, γιατί το κάνω σαν οδηγός, φροντίζω να είμαι στην μέση ώστε να μην βγεί κανείς δεξιά γιατί και σε μένα το έχουν κάνει. Επιπλέον σαν πεζός πάντα κατεβαίνω στην διάβαση "προκαλώντας" τους οδηγούς να σταματήσουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει τροχαίο γιατί πραγματικά θα έκανα επιτόπου μήνυση για απόπειρα δολοφονίας από πρόθεση, μια κιαι τυπικά για να έχουν δίπλωμα ξέρουν τι σημαίνει διάβαση πεζών.

Διαφημίσεις

Και να πω οτι η Βεικου ειναι και κανενας δρομος ταχειας κυκλοφοριας ?? :roll::roll::roll:

Μια ζωη πηγμενος ειναι αυτος ο δρομος. Τρεχεις, να πας που???? Μερικους δεν τους καταλαβαινω πραγματικα.

Λιγος χωρος να υπαρχει κενος πατανε γκαζι λες και θα ξεχυθουν στην εθνική.

Προχτες τσακωθηκα με καποιον εξυπνο γιατι διεσχυζα τη Τραλλεων στο Γαλατσι με το καροτσι. Πρασινο για τους πεζους κοκκινο για τα αυτοκινητα. Πρωτος αυτος στο φαναρι ειχε κλεισει τη ραμπα και δεν μπορουσα να περασω. Τον κοιταζα, με αγνοουσε. Οποτε γυρναω και του λεω: Εισαι μαγκας τωρα? Και που να παω ? μου λεει με υφος. Δεν με νοιαζει του λεω. Παντως εδω δεν θα επρεπε να εισαι, εμποδιζεις να κυκλοφορουν οι πεζοι και κλεινεις και τη ραμπα. Και εχε χαρη του λεω που εχω τα μωρα αλλιως θα καρφωνα το καροτσι πανω στο αυτοκινητο και ελα να μου πεις μετα.

Καραγκιοζη.

Οι πεζοί περνάνε τους δρόμους σαν τα μαμούνια. Τις προάλλες πέτυχα πεζούς να κατεβαίνουν από λεωφορείο και ήταν ανάμεσα σε δύο διαβάσεις με απόσταση 5 μέτρα από κείνους, ε τελικά πέρασαν από την μέση του δρόμου αδιαφορώντας για τα αυτοκίνητα και το ποιος είχε προτεραιότητα. Υπάρχουν και οδηγοί στην κοσμάρα τους που το κόκκινο για αυτούς δεν σημαίνει τίποτα αλλά οι περισσότεροι πεζοί είναι αχαρακτήριστοι. Πριν καμμιά δεκαετία είμαι με την αδερφή μου στα μαγαζιά, πάω η έξυπνη να περάσω το δρόμο χωρίς φυσικά να είμαι σε διάβαση. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο και επειδή ο διάολος έχει πολλά ποδάρια αντί να κοιτάξω από τη σωστή κατεύθυνση του δρομού κοίταξα αντίθετα και άρχισα να προχωράω. Ευτυχώς η αδερφή μου το πήρε χαμπάρι και με τράβηξε πίσω, στα δευτερόλεπτα μετά πέρασε φορτηγό στους 40 πόντους από μπροστά μου. Μου κοπήκανε τα πόδια. Τι θα έφταιγε αυτός ο οδηγός να τρέχει σε δικαστήρια αφού εγώ έφταιγα 100%. Το κακό δεν αργεί να γίνει και σίγουρα με όλα αυτά που έχει ο καθένας στο μυαλό του ρισκάρει πολύ περισσότερο στους δρόμους. Και για να μην μακρυγορώ, έχει τύχει πολλές φορές μέχρι τώρα να μην πάω βόλτα με τη μπέμπα μας μόνο και μόνο γιατί ήμουν αφηρημένη, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει αν δεν έχουμε το νου μας. :roll: