Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

το λικνο ειναι χρησιμο;

Recommended Posts

Γεια σας..Ειναι το πρωτο μας παιδακι και δε ξερουμε τι θα μας χρησιμευσει και τι οχι.Επειδη δεν εχουμε χωρο στην κρεβατικαμαρα να βαλουμε κουνια και επειδη λογω αγχους δε θελω να παει απο νεογεννητο στο δωματιο του σκεφτομασταν να παρουμε ενα λικνο.Βεβαια οπου εχουμε παει ειναι πανακριβα συυν οτι πρεπει να παρουμε στρωμα και προικα για το λικνο και δε ξερω κατα ποσο βολευει.Θελω το παιδι μεχρι 6 μηνων κοντα μου,μας ειπαν και για πορτ μπεμπε με βαση.Εμεις ουτως η αλλως θα παρουμε κουνια και αλαξιερα για το παιδικο δωματιο του μπεμπη.Αλλα μεχρι 6 μηνων που να το κοιμησω;εσεις τι προτεινετε;

Διαφημίσεις

εγω αγορασα καλαθα και βαση με ροδακια και το κοιμιζα εκει μεχρι 2,5-3μηνων περιπου και μετα το εβαλα κατευθειαν στο δωματιο του.δεν υπηρχε ετσι και αλλιως λογος να το εχω διπλα μου μιας και το δωματιο ειναι ακριβως διπλα.επισης με βολεψε πολυ η βαση με τα ροδακια γιατι την ημερα το ειχα στο καθιστικο.ειναι και πιο οικονομικες απο ενα λικνο.φιλια με το καλο!!!

Νομίζω πως η καλαθούνα είναι η καλύτερη λύση, που ανέφερε η κοπέλα παραπάνω. Εμείς λίκνο είχαμε, αλλά χωρούσε εκεί μέσα μέχρι να πάει 4 μηνών. Εάν δεν ήμουν έγκυος, θα σου χάριζα το δικό μας. Είναι σχεδόν ολοκαίνουριο, δε το χρησιμοποιήσαμε και πολύ.

Με το καλό το μπεμπέ σου!

iyuNp3.png4hNCp3.png

kelly_mad με το καλό το μωράκι σας! Το ίδιο θέμα είχα κι εγώ πριν γεννήσω και ευτυχώς μια φίλη μου, μου δάνεισε το δικό της λίκνο..Ψάξε στις αγγελίες του φόρουμ για μεταχειρισμένο, κατά καιρούς έχω πετύχει αρκετές..Επίσης μια άλλη λύση είναι το παρκοκρέβατο, γιατί είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς θα πάρεις αργά ή γρήγορα και θα το χρησιμοποιείς για πολύ καιρό. Διάλεξε ένα με δύο θέσεις στρώματος (ψηλά και χαμηλά), μάλιστα αρκετά βγαίνουν και με αλλαξιέρα που μπορείς να προσαρμόσεις πάνω του.

Τέλος, αν πάρεις καρότσι τύπου travel system, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον πρώτο καιρό το πορτ-μπεμπέ του αντί για καλαθούνα (για μένα άχρηστη). Στα μαγαζιά θα βρεις και τροχήλατη βάση για να το μεταφέρεις. Αυτά..!

Ελπίζω να βοήθησα! :-)

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Διαφημίσεις

Υπάρχει χώρος στο δωμάτιο σας για να βάλετε την κούνια του μωρού (πιάνει τον ίδιο χώρο περίπου με ένα παρκοκρέβατο αν δεν κάνω λάθος)? Εμείς έτσι είχαμε κάνει στον πρώτο μας γιο. Και μετά τους 2 μήνες τον βάλαμε κανονικά στο δωμάτιο του.

Έτσι θα κάνεις μόνο ένα έξοδο (δηλ. την κούνια).

Αν δεν υπάρχει χώρος, βρες μια καλαθούνα, όπως είπαν και οι συνφορουμίστιρες παραπάνω (δεν έχεις κάποια φίλη/συγγενή να σου δανείσει? Γιατί δεν συμφέρει να την αγοράσεις για τόσο μικρό χρονικό διάστημα, εκτός κι αν σκοπεύεις να κάνεις και 2ο οπότε θα γίνει μια σχετική απόσβεση...). Έτσι κι αλλιώς μετά τους 3 μήνες το μωρό δεν μπορεί, και δεν κάνει, να κοιμάται σε καλαθούνα!

Με το καλό το μωράκι σας!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Έβαλα και τα 2 μου παιδιά σε λίκνο, το οποίο είχα δανειστεί από φίλη μου. Έμειναν εκεί μέχρι περίπου 2 μηνών, μετά δεν βολεύονταν.

Μετά από τα χουνέρια που μου κάνει η μικρή μου με τον ύπνο, δεν έβαλα τον μικρό στο δωμάτιό μου ΚΑΘΟΛΟΥ !!!!

Αν σου περισσεύουν τα χρήματα, πάρτο. Αν το βρείς φθηνά, πάρτο. Αν έχεις κάποια να στο δανείσει, είναι η καλύτερη επιλογή:wink::wink:.

Αλλά το θεωρώ λίγο άχρηστη αγορά. Τόσα χρήματα για 2 μήνες μόνο ?

Πιο πολύ χρησιμοποίησα το πόρτ μπεμπέ παρά το λίκνο. Και την καλαθούνα επίσης την θεωρώ λίγο άχρηστη. Καλύτερα ένα πόρτ μπεμπέ, εγώ χρησιμοποιούσα του καροτσιού (είχα σετ τρίο).

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Υπάρχει χώρος στο δωμάτιο σας για να βάλετε την κούνια του μωρού (πιάνει τον ίδιο χώρο περίπου με ένα παρκοκρέβατο αν δεν κάνω λάθος)? Εμείς έτσι είχαμε κάνει στον πρώτο μας γιο. Και μετά τους 2 μήνες τον βάλαμε κανονικά στο δωμάτιο του.

Έτσι θα κάνεις μόνο ένα έξοδο (δηλ. την κούνια).

Αν δεν υπάρχει χώρος, βρες μια καλαθούνα, όπως είπαν και οι συνφορουμίστιρες παραπάνω (δεν έχεις κάποια φίλη/συγγενή να σου δανείσει? Γιατί δεν συμφέρει να την αγοράσεις για τόσο μικρό χρονικό διάστημα, εκτός κι αν σκοπεύεις να κάνεις και 2ο οπότε θα γίνει μια σχετική απόσβεση...). Έτσι κι αλλιώς μετά τους 3 μήνες το μωρό δεν μπορεί, και δεν κάνει, να κοιμάται σε καλαθούνα!

Με το καλό το μωράκι σας!

Δυστηχως η κουνια δε χωραει με τιποτα το χουμε μετρησει.Θα δω και για καλαθουνα με βαση να παρω τιμες.ευχαριστω

Εγω δεν πηρα λικνο ευτυχως,μια καλαθουνα μεγαλη και οικονομικη πηρα για αρχη και η μικρη εμεινε μεσα μεχρι 3 μηνων το πολυ....μετα εβαλα την κουνια της διπλα στο κρεββατι μας...κι εχει μεινει εκει αδεια γιατι τελικα η νεαρα κοιμαται ακομη μαζι μας!!!!!!!!!!!

Το ΙΚΕΑ εχει παμφθηνη κουνια με 40 ευρω..το πλατος της ειναι 60 εκατοστα.

Πιστευω οτι ειναι μια καλη λυση και αυτο,και μετα μπορεις να την χρησιμοποιησεις και ως παρκο...ειναι της μοδος τα ξυλινα!

Επισης υπαρχουν και οι λεγομενες προεκτασεις κρεββατιου..ακριβουτσικες αλλα οχι περισσοτερο απο ενα λικνο κι ακριβως επειδη κολλανε πανω στο διπλο εχεις και το μωρο κοντα σου αλλα και χωρο γλυτωνεις...

Δες εδώ για κρεβατάκι που κολλάει στο δικό σας http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_ss_i_4_12?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Daps&field-keywords=beistellbett&sprefix=beistellbett

Ίσως είναι μια πολύ εξυπηρετική λύση για τη μαμά που θηλάζει μες τη νύχτα. Σε κάποια μοντέλα έχεις και την επιλογή να το κλείσεις και να γίνει μια μικρή κουνίτσα αν δε σε βολεύει κολλητά στο κρεβάτι σου. Εγώ τέτοιο έχω, είναι 40επί90 σαν κουνίτσα, έχει ροδάκια (πολύ χρήσιμο για να το μεταφέρεις παντού). Το μωρό μου είναι τώρα 4 μηνών και του έρχεται ίσα ίσα πλέον, χτυπάει στα κάγκελα.

Αν πάρεις τελικά κάτι ψάξε ιδανικά για κάτι που και κουνιέται και έχει ροδάκια. Εγώ δεν ξέρω πώς θα κοίμιζα το μωρό αν το είχα σε σταθερή κούνια, γιατί το θέλει το κούνημά του. Γενικά επίσης ψάξε για όσο δυνατόν μεγαλύτερες διαστάσεις για να χωρέσει περισσότερο καιρό.

Όσο για το πού θα κοιμάται το μωρό, εγώ δεν διανοούμαι να το βγάλω από το δωμάτιό μου πριν τους έξι μήνες, και μάλλον και αργότερα... Αφού και δίπλα μου που είναι όλο τσεκάρω αν αναπνέει. Τώρα αν το σεξ μένει λίγο πίσω...τι να γίνει... λες και αν είναι στο άλλο δωμάτιο θα είσαι ανέμελος. Τέλοσπάντων, προσωπικά του καθενός είναι αυτά.

Μήπως έχεις κάποιον μάστορα, το σύζυγο π.χ., να στο φτιάξει όπως θα το ήθελες;

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Διαφημίσεις

Δες εδώ για κρεβατάκι που κολλάει στο δικό σας http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_ss_i_4_12?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Daps&field-keywords=beistellbett&sprefix=beistellbett

Ίσως είναι μια πολύ εξυπηρετική λύση για τη μαμά που θηλάζει μες τη νύχτα. Σε κάποια μοντέλα έχεις και την επιλογή να το κλείσεις και να γίνει μια μικρή κουνίτσα αν δε σε βολεύει κολλητά στο κρεβάτι σου. Εγώ τέτοιο έχω, είναι 40επί90 σαν κουνίτσα, έχει ροδάκια (πολύ χρήσιμο για να το μεταφέρεις παντού). Το μωρό μου είναι τώρα 4 μηνών και του έρχεται ίσα ίσα πλέον, χτυπάει στα κάγκελα.

Αν πάρεις τελικά κάτι ψάξε ιδανικά για κάτι που και κουνιέται και έχει ροδάκια. Εγώ δεν ξέρω πώς θα κοίμιζα το μωρό αν το είχα σε σταθερή κούνια, γιατί το θέλει το κούνημά του. Γενικά επίσης ψάξε για όσο δυνατόν μεγαλύτερες διαστάσεις για να χωρέσει περισσότερο καιρό.

Όσο για το πού θα κοιμάται το μωρό, εγώ δεν διανοούμαι να το βγάλω από το δωμάτιό μου πριν τους έξι μήνες, και μάλλον και αργότερα... Αφού και δίπλα μου που είναι όλο τσεκάρω αν αναπνέει. Τώρα αν το σεξ μένει λίγο πίσω...τι να γίνει... λες και αν είναι στο άλλο δωμάτιο θα είσαι ανέμελος. Τέλοσπάντων, προσωπικά του καθενός είναι αυτά.

Μήπως έχεις κάποιον μάστορα, το σύζυγο π.χ., να στο φτιάξει όπως θα το ήθελες;

Ευχαριστω για τις συμβουλες θα το κοιταξω.Δυστηχως δεν εχω καποιο μαστορα..

Καλησπέρα και από μένα και με το καλό το νινάκι σας. Είχα και γω το ίδιο πρόβλημα χώρου με σένα και έψαχνα την πιο οικονομική λύση. Από την δική μου έρευνα αγοράς το λίκνο το βρήκα πιο μικρό από την καλθούνα και υπάρχουν καταστήματα στοκ που μπορείς να αγοράσεις λίκνο-στρώμα-πάντα με 100? σύνολο και ήταν και πανέμορφο. Η γνώμη μου είναι πως όντως δεν αξίζει μια τέτοια αγορά για τόσο λίγο διάστημα. Τελικά δεν το αγόρασα και καλά έκανα όπως αποδείχτηκε γιατί το μωράκι μου ήταν μεγαλόσωμο και δεν θα βολευόταν για πολύ εκεί. Από την ώρα που γεννήθηκε τον έβαλα στο δικό του δωμάτιο στο κρεβάτι του και πηγαινοερχόμουν για τους θηλασμούς. Είχα όμως εγώ εκεί ένα κρεβάτι που μπορούσα να ξαπλώσω μαζί του. Όλα καλά σου εύχομαι και να μην αγχώνεσαι. Φιλιά!

Γεια σας..Ειναι το πρωτο μας παιδακι και δε ξερουμε τι θα μας χρησιμευσει και τι οχι.Επειδη δεν εχουμε χωρο στην κρεβατικαμαρα να βαλουμε κουνια και επειδη λογω αγχους δε θελω να παει απο νεογεννητο στο δωματιο του σκεφτομασταν να παρουμε ενα λικνο.Βεβαια οπου εχουμε παει ειναι πανακριβα συυν οτι πρεπει να παρουμε στρωμα και προικα για το λικνο και δε ξερω κατα ποσο βολευει.Θελω το παιδι μεχρι 6 μηνων κοντα μου,μας ειπαν και για πορτ μπεμπε με βαση.Εμεις ουτως η αλλως θα παρουμε κουνια και αλαξιερα για το παιδικο δωματιο του μπεμπη.Αλλα μεχρι 6 μηνων που να το κοιμησω;εσεις τι προτεινετε;

κελλυ με το καλο το μωρακι σου...

εμενα το λικνο μου εσωσε την ζωη αλλα στην δευτερη μου γεννα στην πρωτη γεννα ειχα την μικρη σε κρεβατακι στο δωματιο μας, ηταν αρκετα μεγαλη η κρεβατοκαμαρα στο πρωτο μας σπιτι κ χοραγε ανετα το κρεβατακι της μικρης , κ αν ηθελα την μικρη στο σαλονι η την κουζινα την εβαζα στο πορτ μπεμπε που φοριοταν στο καροτσι ειχα το 3 σε 1 της chicco κ την μετεφερα ετσι ,,, στην δευτερη γεννα επειδη λογο χωρου στο νεο μας σπιτι δεν ηθελα να παρω κρεβατακι για αρχη πηρα ενα λικνο επειδη ηθελα να μεταφερω ευκολα το μωρο απο το δωματιο στο σαλονι λογο οτι η μεγαλη μου κορουλα ηταν μολης 2 ετων κ 9 μηνων κ δεν ηθελα να αφηνω μονα τα μωρα στο δωματιο οταν μεγειρεα η καθαριζα το σπιτι... εστι ειχα το λικνο με ροδακια η μεταφορα ηταν πολυ ευκολη για μενα , ομως δεν μπορει να μεινει εκει για πολυ καιρο το πολυ μεχρι 5 μηνων διοτι μετα αρχιζει κ γυρναει κ σηκωνεται κ ειναι πολυ επικινδυνο, το λικνο τοτε 2009 το ειχα αγορασει απο λητω γενικα κοστιζει αν παρεις ολα μαζι... εγω τοτε πληρωσα 119 ευρω λικνο κουνιστο με ροδακια (βοηθαει παρα πολυ την νυχτα) 30 στρωματακι 15 ευρω βαση κουνουπιερας 25 ευρω αν δεν κανω λαθος παντα κ αν ηθελα παπλωματακι αλλα 25 ευρω κ κουνουπιερα αλλα τοσα, παλι καλα κουνπουπιερα ειχα απο την πρωτη μου κορουλα κ γλυτωσα λιγα...γενικα εμενα με βολεψε αρκετα...μπορεις βεβαια να τα παρεις σε ουδετερο χρωμα ολα κ να τα αφησεις κ για δευτερο παιδακι αν σκεφτεσαι να κανεις στο μελλον...

αλλα οπως λενε κ τα κοριτσια πηγαινε σε καταστηματα με στοκ εκει εχουν καλα πραγματα κ οχι ελλατωματικα απλα τελευταια κομματια. γλυτωνεις αρκετα χρηματα επειδη ειναι σχεδον ολα μιση τιμη.

και εμείς είχαμε τον μπέμπη στο λίκνο μέχρι 4 μηνών. πολύ χρήσιμο για εμάς που ίσα ιδα χωρουσε στην κραββατοκαμαρα. το ειχαμε παρει πολυ φτηνα σε σχεση με τα μεγαλα μαγαζια αλλα και αρκετες βιοτεχνιες. 70 ευρω απο τα motherbaby

Καλησπέρα και από μένα και με το καλό το νινάκι σας. Είχα και γω το ίδιο πρόβλημα χώρου με σένα και έψαχνα την πιο οικονομική λύση. Από την δική μου έρευνα αγοράς το λίκνο το βρήκα πιο μικρό από την καλθούνα και υπάρχουν καταστήματα στοκ που μπορείς να αγοράσεις λίκνο-στρώμα-πάντα με 100? σύνολο και ήταν και πανέμορφο. Η γνώμη μου είναι πως όντως δεν αξίζει μια τέτοια αγορά για τόσο λίγο διάστημα. Τελικά δεν το αγόρασα και καλά έκανα όπως αποδείχτηκε γιατί το μωράκι μου ήταν μεγαλόσωμο και δεν θα βολευόταν για πολύ εκεί. Από την ώρα που γεννήθηκε τον έβαλα στο δικό του δωμάτιο στο κρεβάτι του και πηγαινοερχόμουν για τους θηλασμούς. Είχα όμως εγώ εκεί ένα κρεβάτι που μπορούσα να ξαπλώσω μαζί του. Όλα καλά σου εύχομαι και να μην αγχώνεσαι. Φιλιά!

Καλημερα ξερεις κανενα καταστημα στοκ να μου προτεινεις;

Διαφημίσεις

Αν σε ενδιαφερει εχω ενα αμεταχειριστο λευκο λικνο της mother care με ανατομικο στρωματακι και λαχανι παντα και το πουλαω.Μπορεις να μου στειλεις pm για λεπτομεριες.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Καλημερα ξερεις κανενα καταστημα στοκ να μου προτεινεις;

Αυτήν την τιμή τη βρήκα στα Mothercare τα στοκ στην Καλλιθέα. Το λίκνο είναι σε ανοιχτό χρώμα ξύλου και το στρωματάκι ειναιτης cocomat

Αυτήν την τιμή τη βρήκα στα Mothercare τα στοκ στην Καλλιθέα. Το λίκνο είναι σε ανοιχτό χρώμα ξύλου και το στρωματάκι ειναιτης cocomat

Να το ψαξω στο ιντερνετ το στοκ αυτο για να το δω;

Κέλλυ καλημέρα και με το καλό να έρθει το μωράκι σου,

λίκνο είχα και εγώ το αγόρασα από τα mothercare 220 ευρώ , ενω το χρησιμοποίησα μέχρι 7 μηνών:D:D μετά των έβαλα στην κούνια του στο δωμάτιο μου:oops::oops:(έλεγα στον άντρα μου , σε παρακαλώ πάρε μου το λίκνο γτ δεν έχουμε χώρο και έξι μηνών ο μικρός θα είναι στο δωμάτιο του) , με λίγα λόγια παρόλο που το χρησιμοποίησα αρκετό καιρό πιστεύω ότι είναι μια αγορά που δεν χρειάζεται να γίνει εν όψη οικονομικής κρίσης , το καρότσι η ακόμη και το relax το βρίσκω καλή λύση για τους πρώτους μήνες

mothercare που εχει στην καλλιθεα κ το εχασα??? στην σιβιτανιδου????

ΤΕΩ & ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ 210-4815898 με τα πόδια από το σταθμό Ησαπ Καλλιθέας:P

που ακριβος γιατι η ξανθια δεν καταλαβα.... ειναι μετα της γραμμες του τρενου απο την μερια μοσχατου που περιπου σε ποιο υψος?? γιατι το τηλ ειναι ρεντη βλεπω , αλλα ο.κ καμια φορα δεν παιζει ρολο απο τι αριθμο ξεκιναει ... ειναι αρκετο καιρο στην καλλιθεα...μα καλα πως το εχασα...

Ο μπεμπης σου ειναι κουκλος.Να τον χαιρεσαι.Απ οτι ειδα αυτο ειναι σαν καλαθουνα μου εδειξαν και ενα λικνο θα το κοιταξω και θα σου πω.Παντως ευχαριστω παρα πολυ που ενδιαφερθηκες για μενα