Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!

Recommended Posts

Σε ολα τα σχολεια που εγινε γιορτη ειχαν γινει προετοιμασιες αρκετο καιρο πριν οποτε υποθετω οτι κατι θα ξερατε. Και κατι ακομη. Οταν δεν παει το παιδακι δεν ειδοποιητε το σχολειο? Εγω δεν τον πηγα μια απο τις μερες πριν την γιορτη και οταν το ειπα στη δασκαλα οτι την Πεμπτη δεν θα ερθει μου ειπε να τον παω οπωσδηποτε την Παρασκευη γιατι θα ειναι η τελικη προβα. Επισης ενα μηνα και πριν μας ειχαν ρωτησει εγραφως αν θα συμμετεχει στη γιορτη..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κακώς χρησιμοποίησες τις γνωριμίες σου για να πάρουν το παιδί.

Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει με τα τροφεία (πάντα πήγαινα τα παιδιά μου σε ιδιωτικούς παιδικούς), αλλά έπρεπε να σας ειδοποιήσουν έγκαιρα για την γιορτή και για τον κλόουν, ώστε το παιδάκι σου να λάβει μέρος.

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Κακώς χρησιμοποίησες τις γνωριμίες σου για να πάρουν το παιδί.

Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει με τα τροφεία (πάντα πήγαινα τα παιδιά μου σε ιδιωτικούς παιδικούς), αλλά έπρεπε να σας ειδοποιήσουν έγκαιρα για την γιορτή και για τον κλόουν, ώστε το παιδάκι σου να λάβει μέρος.

Το έχω ξαναγράψει, δεν χρησιμοποίησα τίποτα για να πάρουν το παιδί μου. Όταν ο μικρός μου ήταν 3 χρονών, επέλεξα να κάνω την αίτηση εκεί που είχε πάει και ο μεγάλος μου γιατί ημουν πολύ ευχαριστημένη απο τις δασκάλες. Και οταν έκανα την αίτηση, η διευθύντρια του παιδικού, μου είπε ότι θα σταλεί στον δήμο και αν εγκριθεί θα το δω στα ονόματα που βγάζουν εξω από τον σταθμό. Όσο για την δεύτερη χρονιά, πάντα υπολογίζουν ότι τα παιδιά του προ-προνηπίου θα συνεχίσουν εκεί, εκτός αν ο γονιός τους πει ότι θα παει αλλού, οπότε ούτε εκεί χρησιμοποίησα μέσο ή γνωριμία. Απλά χρειάζεται να ξανακάνεις αίτηση για να τους δώσεις τα καινούρια οικονομικά σου στοιχεία.

Σε ολα τα σχολεια που εγινε γιορτη ειχαν γινει προετοιμασιες αρκετο καιρο πριν οποτε υποθετω οτι κατι θα ξερατε. Και κατι ακομη. Οταν δεν παει το παιδακι δεν ειδοποιητε το σχολειο? Εγω δεν τον πηγα μια απο τις μερες πριν την γιορτη και οταν το ειπα στη δασκαλα οτι την Πεμπτη δεν θα ερθει μου ειπε να τον παω οπωσδηποτε την Παρασκευη γιατι θα ειναι η τελικη προβα. Επισης ενα μηνα και πριν μας ειχαν ρωτησει εγραφως αν θα συμμετεχει στη γιορτη..

Εμάς μας είπε το παιδί ότι κάνουν πρόβες για γιορτούλα και κάθε τόσο ρωτούσαμε το σταθμό πότε θα γίνει. Μας είχαν πει ότι δεν θα είναι για τους γονείς, αλλά δε μας λέγανε την μέρα. Όμως και άλλες φορές είχε συμβεί κατι ανάλογο και πάντα μας ενημέρωναν ότι την τάδε ημερομηνία να μη λείπει το παιδί γιατί θα γίνει η εκδήλωση. Για παράδειγμα, παρέλαση στις 25η Μαρτίου, οπότε και εμείς περιμέναμε ότι και τώρα θα γίνει κάτι αντίστοιχο που δεν έγινε τελικά. Για αυτό και έχω εκνευριστεί και ρωτάω εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Θα το λεγατε; Και μάλιστα όταν μας πήραν την Παρασκευή και μίλησαν με τον άντρα μου για την απεργία, πάλι δεν μας είπαν τίποτα. Ο άντρας μου από μόνος του ρώτησε πότε θα γίνει η γιορτή και τότε η δασκάλα, του είπε ότι έγινε την Πέμπτη και σήμερα είχαν κλοούν και μετά ζήτησε συγνώμη που δεν ενημερωθήκαμε. Αυτό το βρίσκετε εσείς φυσιολογικό γιατί εγώ πάλι όχι.

να προσθεσω κι εγω οτι σα νηπιαγωγος σε δημοτικο σταθμο ΠΟΤΕ δεν ενημερωνομουν για τις οικονομικες εκκρεμοτητες του καθε παιδιου... νομιζω οτι αν πας με το επιχειρημα οτι τα εχουν ριξει στον κοκορα οι δασκαλες λογω οικονομικων δυσκολιων των γονιων, εσυ θα βρεθεις εκτεθειμενη...

Εμένα ο σταθμός και ειδικά οι δασκάλες του παιδιού μου, το γνώριζαν γιατί το συζητήσαμε. Και ειδικά όταν απολύθηκε ο άντρας μου, ξεκίνησε να τον πηγαίνει ο ίδιος στον σταθμό που ποτέ δεν τον είχε παει αφού δεν προλάβαινε. Τον πήγαινε πάντα η μαμά μου. Και τις αποδείξεις των τροφείων, οι δασκάλες του μας τις δίνανε. Αλήθεια με τα νεύρα που έχω, δεν ξέρω αν πρέπει να τους μιλήσω ή όχι, γιατί είναι καλές αλλά δεν μου άρεσε αυτό που έγινε.

s-age.pngs-age.png

Είτε έγινε με σκοπιμότητα είτε όχι, θα έπρεπε να λάβει μέρος το παιδί στις εκδηλώσεις, εφόσον έκανε και πρόβες.

Τώρα, αν θα πρέπει να μιλήσεις ή όχι, είναι δική σου απόφαση, εγώ θα το έκανα- αλλά εγώ είμαι άλλο καπέλο (?!!!)

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

"Είχα πολύ καλές σχέσεις με όλους εκεί, γιατί τους ήξερα και μάλιστα για αυτό πήραν και τον μικρό."

"Η διευθυντρια όμως του παιδικού, μου έκανε αίτηση εγγραφής με ημερομηνία εντος της προθεσμίας για να μην μείνει το παιδί μου απέξω"

"Αμέσως κάνουμε αίτηση για μείωση τροφείων,"

"την Πέμπτη και χθες το παιδάκι μου δεν πήγε στον σταθμό."

Θα σχολιάσω αυτά.

Παίρνουν το παιδί λόγω καλών σχέσεων, όχι εγγράφεις το παιδί λόγω καλών σχέσεων, για μένα σημαίνει "μέσον".

Επίσης, για τον Α ή Β λόγο η διευθύντρια παρανομεί και δέχεται εκπρόθεσμη αίτηση με άλλη ημερομηνία.

Το ότι εσύ ξέχασες να κάνει ςγγραφή δεν σημαίνει ότι η θέση κρατείται για το δικό σου παιδί. Με αυτή τη λογική, δεν θα έπρεπε να δέχονται εγγραφές από νέα παιδάκια. Και αν εσύ ως γινιός επέλεγες να πάει το παιδί σε άλλο σχολέιο, είχες υποχρεωση να τους ενημερώσεις; Και αν δεν ενημέρωνες; Η θέση θα παρέμενε κρατημ'ενη;

Κάνατε αίτηση για μείωση τροφείων. Από την ημερομηνία που κάνατε αίτηση για μείωση, από ότι καταλαβαίνω, σταματήσατε και να πληρώνετε. Τα τροφεία σας μειώθηκαν, αλλά σας ζητάνε να πληρώσετε τα μειωμένα τροφεία από τότε που έγινε η αίτηση. Αυτό ακούγεται πολύ λογικό. Από τη στιγμή που επιλέξατε να ζητήσετε μείωση και όχι απαλλαγή πώς μετά ζητάτε να μην χρεωθείτε; Απαλλαγή ζητήσατε μετά. Αυτό σημαίνει ότι από την ημέρα που έγινε η αίτηση απαλλαγής θα αρχίσει να ισχύει η απαλλαγή.

Το ότι γνωρίζεις ότι γίνονται υπέυθυνες δηλώσεις για εργασία χωρίς να υπάρχει εργασία και χωρίς να φαίνεται πουθενά στη φορολογική δήλωση, εμένα προσωπικά, μου κάνει λίγο σε στυλ κουτσομπολιού (μου είπαν που τους είπαν κλπ κλπ). Τώρα, αν γίνεται, κάντε οι θιγόμενοι μια καταγγελία στο δήμο, με πρωτοκολλημένη αίτηση και απαιτείστε απάντηση (όχι όμως λέγοντας κάποιος κάνει αυτό, αλλά ονομαστικά!).

Τέλος, όσον αφορά τη γιορτή. Για να μην πάει το παιδί στο σχολείο, για μένα σημαίνει ότι ήταν άρρωστο. Θα ήταν δηλαδή καλύτερο να έπαιρναν τηλέφωνο και να πήγαινε το παιδί άρρωστο; Ας μην πάμε πάλι σε όσα έχουν διεξοδικά αναπτυχθεί σε άλλο θέμα (βλ γιατί τα στέλνουν άρρωστα στο σχολείο)... Καλύτερα δεν ήταν που δεν μπήκατε σε αυτό το δίλλημα;

Διαφημίσεις

"Είχα πολύ καλές σχέσεις με όλους εκεί, γιατί τους ήξερα και μάλιστα για αυτό πήραν και τον μικρό."

"Η διευθυντρια όμως του παιδικού, μου έκανε αίτηση εγγραφής με ημερομηνία εντος της προθεσμίας για να μην μείνει το παιδί μου απέξω"

"Αμέσως κάνουμε αίτηση για μείωση τροφείων,"

"την Πέμπτη και χθες το παιδάκι μου δεν πήγε στον σταθμό."

Θα σχολιάσω αυτά.

Παίρνουν το παιδί λόγω καλών σχέσεων, όχι εγγράφεις το παιδί λόγω καλών σχέσεων, για μένα σημαίνει "μέσον".

Επίσης, για τον Α ή Β λόγο η διευθύντρια παρανομεί και δέχεται εκπρόθεσμη αίτηση με άλλη ημερομηνία.

Το ότι εσύ ξέχασες να κάνει ςγγραφή δεν σημαίνει ότι η θέση κρατείται για το δικό σου παιδί. Με αυτή τη λογική, δεν θα έπρεπε να δέχονται εγγραφές από νέα παιδάκια. Και αν εσύ ως γινιός επέλεγες να πάει το παιδί σε άλλο σχολέιο, είχες υποχρεωση να τους ενημερώσεις; Και αν δεν ενημέρωνες; Η θέση θα παρέμενε κρατημ'ενη;

Κάνατε αίτηση για μείωση τροφείων. Από την ημερομηνία που κάνατε αίτηση για μείωση, από ότι καταλαβαίνω, σταματήσατε και να πληρώνετε. Τα τροφεία σας μειώθηκαν, αλλά σας ζητάνε να πληρώσετε τα μειωμένα τροφεία από τότε που έγινε η αίτηση. Αυτό ακούγεται πολύ λογικό. Από τη στιγμή που επιλέξατε να ζητήσετε μείωση και όχι απαλλαγή πώς μετά ζητάτε να μην χρεωθείτε; Απαλλαγή ζητήσατε μετά. Αυτό σημαίνει ότι από την ημέρα που έγινε η αίτηση απαλλαγής θα αρχίσει να ισχύει η απαλλαγή.

Το ότι γνωρίζεις ότι γίνονται υπέυθυνες δηλώσεις για εργασία χωρίς να υπάρχει εργασία και χωρίς να φαίνεται πουθενά στη φορολογική δήλωση, εμένα προσωπικά, μου κάνει λίγο σε στυλ κουτσομπολιού (μου είπαν που τους είπαν κλπ κλπ). Τώρα, αν γίνεται, κάντε οι θιγόμενοι μια καταγγελία στο δήμο, με πρωτοκολλημένη αίτηση και απαιτείστε απάντηση (όχι όμως λέγοντας κάποιος κάνει αυτό, αλλά ονομαστικά!).

Τέλος, όσον αφορά τη γιορτή. Για να μην πάει το παιδί στο σχολείο, για μένα σημαίνει ότι ήταν άρρωστο. Θα ήταν δηλαδή καλύτερο να έπαιρναν τηλέφωνο και να πήγαινε το παιδί άρρωστο; Ας μην πάμε πάλι σε όσα έχουν διεξοδικά αναπτυχθεί σε άλλο θέμα (βλ γιατί τα στέλνουν άρρωστα στο σχολείο)... Καλύτερα δεν ήταν που δεν μπήκατε σε αυτό το δίλλημα;

emmaki το έχω γράψει και παραπάνω δεν το πήραν το παιδί μου επειδή είχα καλές σχέσεις. Οι αιτήσεις πάνε στο δήμο Αθηναίων, δεν κανονίζονται από το σταθμό. Ισως εγώ να μην το διατύπωσα σωστά στο πρώτο μου ποστ γιατί ήμουν και είμαι εκνευρισμένη με όλο αυτό που έγινε. Οσο για την δεύτερη χρονιά που πήγε στα προνήπια, πάλι έχω γράψει παραπάνω, ότι ο σταθμός, εκτός και αν ο γονιος πει στην διευθύντρια ότι θα αλλάξει το παιδί τους σταθμό, υπολογίζει ότι τα παιδιά που τελείωσαν προ-προνήπια θα συνεχίσουν και στην τάξη των προνηπίων. Η αίτηση γίνεται για να βγουν τα τροφεία που θα πληρώνουμε για το καινούριο έτος. Δεν μπορώ να γράφω τα ίδια συνέχεια

Όσο για τη μείωση την κάναμε με το σκεπτικό ότι ο άντρας μου θα βρει γρήγορα δουλειά, πράγμα που δεν έγινε και είναι ακόμα άνεργος. Η αίτηση για μείωση έγινε Δεκέμβρη και η απόφαση βγήκε Μάιο!!!!! Φαντάσου πόσες αιτήσεις παρόμοιες είχανε. Οσο πέρναγε ο καιρός και δεν είχε βγει απόφαση ζητήσαμε να κάνουμε νέα αίτηση απαλλαγής, όμως από τον σταθμό μας είπαν ότι πρέπει να εξεταστεί πρώτα η παλιά και μετά να κάναμε καινούρια αίτηση απαλλαγής. Δήλ. φταίμε και για αυτό τώρα;

Τώρα για το άλλο θέμα όχι δεν κάνω καταγγελία, γιατί μου το έχουν πει κάποιες μαμάδες εμπιστευτικά, οπότε θεωρώ ότι είναι θέμα του Δήμου να ψάξουν κατά πόσο οι Υπεύθυνες δηλώσεις που δίνουν καποιοι γονείς είναι αληθινές ή όχι. Όταν κάποιος δίνει ένα εκκαθαριστικό χαμηλό και η γυναίκα του δεν έχει εισόδημα, τότε αυτη που μετά δινει τέτοιες υπεύθυνες δηλώσεις που πάνε τα χρήματα που παίρνει; Εγώ θα τους πω τι γίνεται, ο Δήμος δεν καταλαβαίνει; Και βέβαια καλούμαι εγώ να πληρώνω τα τροφεία τα δικά τους, αφού αυτοί με ένα χαμηλό εισόδημα δεν πληρώνουν τίποτα. Και όσο το έκανα ήταν καλά, τώρα που δε μπορώ ή δε θα μπορείς εσύ αυριο;

Πραγματικά όμως θα ήθελα κάποιος να μου γράψει τι θά εκανε στη θέση μου, θα το έλεγε στις δασκάλες ή θα το αφηνε έτσι αφού είναι και η τελευταία χρονιά του παιδιού μου στο σταθμό. Προβληματίζομαι και δε μπορώ να αποφασίσω.

s-age.pngs-age.png

vasfa μου αυτό ακριβώς αισθάνθηκα, ότι έγινε από εμπάθεια, επειδή εγώ πληρωνα πάντα κανονικά και για τα δύο μου παιδάκια, τώρα που πλεον αδυνατώ, είναι σαν να μας "τιμωρουν" με το να μην λάβει το παιδάκι μου μέρος στην τελευταία γιορτή. Ποτέ δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο, ίσα ίσα μου λέγανε τα καλύτερα. Οι σχεσεις ήταν πολύ καλές. Για αυτό με πείραξε τόσο, ίσως είμαι υπερβολική.

Επειδη κι εγω ειμαι εκπαιδευτικος, δεν νομιζω να υπηρξε θεμα εμπαθειας, αλλα ισως αμελειας. Φερθηκαν τοσο καλα στα παιδια σου για χρονια οπως ειπες, δεν πιστευω οτι θα αλλαζαν ολοκληρωτικα τη συμπεριφορα τους με σκοπο να πληγωσουν ενα παιδακι, και η κατασταση που βιωνετε λογικα τις ευαισθητοποιει.Αλλωστε τα αλλα που δεν πληρωνουν- αν καταλαβα καλα υπαρχουν τετοια- τα αποκλειουν απο τις εκδηλωσεις; Εσυ γιατι δεν εστειλες το παιδι στο σχολειο εκεινες τις ημερες; Ηταν αρρωστο; Αν ναι, τι θα αλλαζε, θα το εστελνες σε περιπτωση γιορτης;

Μαλλον εχεις αποκτησει υπερευαισθησια λογω της δυσκολης οικονομικης καταστασης, δεν σε αδικω καθολου, αλλα μην επιτεθεις στις νηπιαγωγους, δεν θα γινουν καλυτερα τα πραγματα. Απλα αναφερε το, οπως σου ξαναειπα σε σχεση με τα συναισθηματα του παιδιου που εχασε τις εκδηλωσεις.

Και βέβαια καλούμαι εγώ να πληρώνω τα τροφεία τα δικά τους, αφού αυτοί με ένα χαμηλό εισόδημα δεν πληρώνουν τίποτα.

συμφωνησα μαζι σου στο οτι επρεπε να ειδοποιησουν το παιδακι σου οτι γινεται η γιορτη και οτι εγινε μεγαλη παραληψη αλλα εδω σ αυτο δε συμφωνω

κανενος δεν πληρωνεις τα παιδια, παρα μονο τα δικα σου....

σε παρα πολλες χωρες της ΕΟΚ τα τροφεια κρινονται με αλλο τροπο και στο ιδιο σχολειο με τις ιδιες παροχες αλλος δινει 40 αλλος 50, αλλος 150 ευρω, δε σημαινει οτι ο ενας ξεπληρωνει του αλλουνου..... με την ιδια λογικη αν εσενα σου δεχτουν την απαλλαγη θα πληρωνουν αλλοι για σενα????

τα εχεις μαζεμενα και σου φταινε ολα, ενταξει σε καταλαβαινω, παντως εγω συμφωνω στο πρωτο μερος επειδη το παιδακι ελειψε δυο μερες να χασει τη γιορτη ηταν μεγαλη παραληψη...

λοιπον, να τα παρω με τη σειρα γιατι εχω μπερδευτει λιγο..

αρχικα, γιαιτ το παιδακι σου δεν πηγε σχολειο αυτες τις δυο μερες; Φανταζομαι οτι δεν ειδοποιησαν κανεναν για τη γιορτη εφ'οσον δεν καλεσαν γονεις, και υπεθεσαν οτι τα παιδια που δεν ειναι εκει ειναι αρρωστα, αλλιως για ποιο λογο να μην πανε; Ο σταθμος υποτιθεται ειναι για να καλυπτει τη μεγαλη αναγκη της φυλαξης.

Εγω δε θα ελεγα τιποτα στις δασκαλες οσον αφορα τα τροφεια. Το πιθανοτερο ειναι οτι δε γνωριζουν τιποτα, αλλα και να γνωριζουν δεν τις αφορα. Να παραπονεθεις αν ξερεις σιγουρα οτι βαζουν τα δυο τμηματα μαζι και οι υπολλοιπες εξαφανιζονται. Αλλα τα τροφεια και αν και ποιος τα πληρωνει δεν ειναι ο λογος που γινεται αυτο (αν οντως γινεται).

Ρωτα τους για τη γιορτουλα και γιαιτ δε σ'ενημερωσαν, πρφανως θα εχουν αναμνηστικα ετοιμα και για το δικο σου παιδακι, περαστε να τα παρετε.

Ο σταθμος σ'ενα μηνα κλεινει ουτως ή αλλως και με τον αντρα σου ανεργο δεν εχετε αναγκη φυλαξης, οποτε κρατα το παιδακι σπιτι, πιο καλα να παει τις βολτιτσες του με το μπαμπα τωρα που ειναι και καλοκαιρακι.

Ειλικρινα νομιζω οτι εχεις τη μυγα σου με τα τροφεια και το συνεδεσες με τη γιορτη, οι δασκαλες δεν το εχουν καν σκεφτει.

Ευχομαι να βρειτε γρηγορα δουλιτσα και για τον αντρα σου.

Διαφημίσεις

Ομως όταν το παιδί σου πάει για δευτερη χρονιά όπως θα πήγαινε το δικό μου, δηλ.από τα προ-προνήπια στα προνήπια το συμπεριλαμβάνουν εκτός και αν εσύ τους πεις ότι θα το παρεις από κει για να το πας αλλού, και απλώς κάνεις αίτηση με τα καινούρια οικονομικά στοιχεία για να σου βγουν τα τροφεία.

Κάνεις λάθος, είσαι υποχρεωμένη να κάνεις αίτηση από την αρχή, δεν "το συμπεριλαμβάνουν" από μόνοι τους!!! Και φυσικά είσαι υποχρεωμένη να γνωρίζεις τις ημερομηνίες εγγραφών! Η εξυπηρέτηση που σου έκανε η διευθύντρια ήταν μεγάλη αφού αν θέλεις αυτό ήταν παράτυπο. Και φυσικά αποδεικνύει περίτρανα το "κράτος εν κράτει" των δημοσίων λειτουργών που συμπεριφέρονται αναλόγως την περίπτωση!

Σε αυτό όμως δεν φταις εσύ, εκείνη δεν έκανε σωστά την δουλειά της. Εσύ όμως θα πρέπει να το αντιληφθείς αυτό, μην θεωρείς δλδ ότι ήταν και υποχρεωμένη να συμπεριφερθεί έτσι...

Πιο πολύ θα έπρεπε να σε απασχολούν οι γονείς που δίνουν ψεύτικα, όπως έχω γράψει σε άλλο ποστ, και τα παίρνουν ενώ δεν θα έπρεπε και έτσι συμπληρώνονται οι θέσεις από παιδάκια που οι γονείς τους δεν δουλεύουν, όχι να μείνουν άνεργοι ξαφνικά στη μέση της χρονιάς, αλλά από την αρχή.

Αυτό είναι όντως κακό κουτσομπολιό. Και πίστεψέ με, για τον γονιό που είναι τυπικός και σωστός αλλά το παιδί του θα απορριφθεί, μικρή σημασία έχει αν είναι επειδή κάποιος δήλωσε ψεύτικα στοιχεία ή αν έγινε επειδή κρατήθηκε εκ των προτέρων η θέση για παιδιά που δεν έκαναν εμπρόθεσμη εγγραφή...

Κι όσον αφορά τα τροφεία... μάλλον εσύ έχεις την μύγα, οι δασκάλες δεν πληρώνονται από εσένα όπως έχει ήδη αναφερθεί!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Ήμουν διευθύντρια σε δημοτικό παιδικό σταθμό πριν διοριστώ κι έχω να πω τα εξής.Τα τροφεία στους παιδικούς μπήκαν γιατί οι δήμοι αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες τους.Είναι ένα τυπικό ποσό βέβαια.Επειδή όμως οι σταθμοί έχουν κοινωφελές προφίλ απαλλάσουν από τα τροφεία αυτούς που αποδεδειγμένα δε μπορούν να πληρώσουν.Όταν ένα παιδάκι γράφεται στα μικρά προνήπια θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεχίσει και την επόμενη σχολική χρονιά ως προνήπιο,καθώς το νεαρό της ηλικίας υπαγορεύει να μην γίνονται αλλαγές σε σχολικό περιβάλλον.Εκτός αν οι γονείς αποφασίσουν κάτι άλλο.Οι αιτήσεις για τα παιδιά που θα συνεχίσουν γίνονται νωρίτερα από τις καινούργιες αιτήσεις προκειμένου να γινει ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά.Αλλωστε κάτι ανάλογο δε γίνεται και στο δημοτικό?Πάμε να ξαναγράψουμε τα παιδιά μας από τη μια χρονιά στην άλλη?Τα δικαιολογητικά τα ζητούν ξανά κυρίως γιατί το επιτάσσει η πρόνοια ή μήπως υπήρξε καμιά μεγάλη αλλαγή από την προηγούμενη χρονιά(αλλαγή στο εισόδημα).Οσο αφορά στη γιορτή όποιες έχουν παιδιά ξέρουν πόσο πολύ χαίρονται αυτά με τέτοιες δραστηριότητες.Ήταν μέγάλη παράλειψη να μη σας ενημερώσουν αφού είναι καθεστώς του σταθμού να ενημερώνει(βλ.απεργεία).Γιατί τα παιδιά στους παιδικούς δεν απουσιάζουν πάντα λόγω προβλημάτων υγείας.Δε σου λέω ότι το έκαναν επίτηδες.Λάθη γίνονται.Αλλωστε οι δασκάλες δε νομίζω να νοιάζονται για το αν πληρώνεις ή όχι,αφού ο δικός τους μισθός δεν εξαρτάται από τα τροφεία.

Από την όλη περιγραφή συμπεραίνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρχε δόλος στην μη ενημέρωση για τη γιορτή.

Και αυτό γιατί το πιο πιθανό θα ήταν το παιδάκι να πάει στο σχολείο του εκείνη τη μέρα. Οπότε δεν θα έχανε τη γιορτή.

Πώς θα ήταν σε θέση οι κοπέλες του παιδικού να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το παιδάκι δεν θα πήγαινε εκείνη τη μέρα στο σταθμό και δεν ενημέρωσαν επίτηδες τη μαμά του, ώστε να χάσει τη γιορτή;:confused:

.....δε νομίζω τάκη....

1. εμεις καναμε μικρο προνηπιο και μας εστειλαν το Μαιο χαρτι να κανουμε νεα αιτηση για την επομενη χρονια αν θα συνεχισουμε η οχι... και θα εχουμε προτεραιοτητα στις εγγραφες εφ οσον εχουμε συμπληρωσει την αιτηση εγκαιρως.....

2. πολλες φορες εκαναν γιορτουλες χωρις γονεις και δε μας ειχαν πει αλλα εγω ρωτουσα πχ πριν την 28η ποτε θα κανετε γιορτη? θα κανουμε χωρις γονεις ...ΟΚ

η καλοκαιρινη να γινει χωρις γονεις πρωτη φορα το ακουω τι να πω

Ήμουν διευθύντρια σε δημοτικό παιδικό σταθμό πριν διοριστώ κι έχω να πω τα εξής.Τα τροφεία στους παιδικούς μπήκαν γιατί οι δήμοι αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες τους.Είναι ένα τυπικό ποσό βέβαια.Επειδή όμως οι σταθμοί έχουν κοινωφελές προφίλ απαλλάσουν από τα τροφεία αυτούς που αποδεδειγμένα δε μπορούν να πληρώσουν.Όταν ένα παιδάκι γράφεται στα μικρά προνήπια θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεχίσει και την επόμενη σχολική χρονιά ως προνήπιο,καθώς το νεαρό της ηλικίας υπαγορεύει να μην γίνονται αλλαγές σε σχολικό περιβάλλον.Εκτός αν οι γονείς αποφασίσουν κάτι άλλο.Οι αιτήσεις για τα παιδιά που θα συνεχίσουν γίνονται νωρίτερα από τις καινούργιες αιτήσεις προκειμένου να γινει ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά.Αλλωστε κάτι ανάλογο δε γίνεται και στο δημοτικό?Πάμε να ξαναγράψουμε τα παιδιά μας από τη μια χρονιά στην άλλη?Τα δικαιολογητικά τα ζητούν ξανά κυρίως γιατί το επιτάσσει η πρόνοια ή μήπως υπήρξε καμιά μεγάλη αλλαγή από την προηγούμενη χρονιά(αλλαγή στο εισόδημα).Οσο αφορά στη γιορτή όποιες έχουν παιδιά ξέρουν πόσο πολύ χαίρονται αυτά με τέτοιες δραστηριότητες.Ήταν μέγάλη παράλειψη να μη σας ενημερώσουν αφού είναι καθεστώς του σταθμού να ενημερώνει(βλ.απεργεία).Γιατί τα παιδιά στους παιδικούς δεν απουσιάζουν πάντα λόγω προβλημάτων υγείας.Δε σου λέω ότι το έκαναν επίτηδες.Λάθη γίνονται.Αλλωστε οι δασκάλες δε νομίζω να νοιάζονται για το αν πληρώνεις ή όχι,αφού ο δικός τους μισθός δεν εξαρτάται από τα τροφεία.

Επιτέλους, αυτό λέω και εγώ από το πρωι, ότι δεν μου έκαναν χάρη ούτε χρησιμοποίησα μέσο. Θεώρησαν οι δασκάλες ότι το παιδάκι μου θα συνεχιζε από τα προ-προνηπια στα προνήπια, πράγμα που έγινε. Απλώς κατέθεσα τα νέα οικονομικά μου στοιχεία δύο μέρες μετά. Το γράφω και έχω ακούσει τα χίλια μύρια. Να σε ρωτήσω, εσύ που ήσουν διευθύντρια πιστεύεις ότι θα έπρεπε να πάω να τους το πω, ότι δηλ.γιατί δεν με ενημερώσατε για την γιορτή που ήταν και η τελευταία και δώσανε τα αναμνηστικά ή θα ήταν καλύτερα να μην πω τίποτα; Το παιδάκι μου δεν ήταν άρρωστο αυτές τις ημέρες, ήρθε όμως η ξαδερφούλα του από την Κρήτη και επειδή θα έφευγε και ο μεγάλος μου για κατασκήνωση, πρώτη φορά, έμεινε στο σπίτι για να τους δει. Αν ήξερα όμως ότι γινόταν γιορτή θα τον πήγαινα οπωσδήποτε.

stella μου έτσι γίνεται αν συνεχίζεις στον ίδιο παιδικό αλλά δεχτηκα επίθεση από πολλούς εδώ μέσα λες και έκανα κάτι το τρομερό. Ειλικρινά μου φαίνεται απίστευτο και δε μπορώ να καταλάβω γιατί. Ένα προβληματισμό μου έγραψα και θα ήθελα να ξέρω γνώμες για το τί θα κάνατε αν βρισκόσασταν στη θέση μου.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Κάνεις λάθος, είσαι υποχρεωμένη να κάνεις αίτηση από την αρχή, δεν "το συμπεριλαμβάνουν" από μόνοι τους!!! Και φυσικά είσαι υποχρεωμένη να γνωρίζεις τις ημερομηνίες εγγραφών! Η εξυπηρέτηση που σου έκανε η διευθύντρια ήταν μεγάλη αφού αν θέλεις αυτό ήταν παράτυπο. Και φυσικά αποδεικνύει περίτρανα το "κράτος εν κράτει" των δημοσίων λειτουργών που συμπεριφέρονται αναλόγως την περίπτωση!

Σε αυτό όμως δεν φταις εσύ, εκείνη δεν έκανε σωστά την δουλειά της. Εσύ όμως θα πρέπει να το αντιληφθείς αυτό, μην θεωρείς δλδ ότι ήταν και υποχρεωμένη να συμπεριφερθεί έτσι...

Αυτό είναι όντως κακό κουτσομπολιό. Και πίστεψέ με, για τον γονιό που είναι τυπικός και σωστός αλλά το παιδί του θα απορριφθεί, μικρή σημασία έχει αν είναι επειδή κάποιος δήλωσε ψεύτικα στοιχεία ή αν έγινε επειδή κρατήθηκε εκ των προτέρων η θέση για παιδιά που δεν έκαναν εμπρόθεσμη εγγραφή...

Κι όσον αφορά τα τροφεία... μάλλον εσύ έχεις την μύγα, οι δασκάλες δεν πληρώνονται από εσένα όπως έχει ήδη αναφερθεί!

Για την αίτηση έχω απαντήσει παραπάνω πολλές φορές, όσο για τα ψεύτικα στοιχεία, δεν είναι κουτσομπολιό, γίνεται και μου το έχουν πει μαμάδες. Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου αν αυτό υπονοείς, δεν έχω λόγο να το κάνω. Τώρα για την συμπεριφορά των δασκάλων μπορεί να κάνω και λάθος, πώς όμως όλες τις υπόλοιπες φορές με ενημέρωναν για το καθετί και για αυτό δεν έγινε καμία κουβέντα ενώ τις ρωτούσε ο άντρας μου πότε θα κανανε γιορτή; Αυτό προσπαθώ να καταλάβω και αν ήταν προσωπικά σε μένα λόγω ότι δεν πληρώνω πια.

s-age.pngs-age.png

λοιπον, να τα παρω με τη σειρα γιατι εχω μπερδευτει λιγο..

αρχικα, γιαιτ το παιδακι σου δεν πηγε σχολειο αυτες τις δυο μερες; Φανταζομαι οτι δεν ειδοποιησαν κανεναν για τη γιορτη εφ'οσον δεν καλεσαν γονεις, και υπεθεσαν οτι τα παιδια που δεν ειναι εκει ειναι αρρωστα, αλλιως για ποιο λογο να μην πανε; Ο σταθμος υποτιθεται ειναι για να καλυπτει τη μεγαλη αναγκη της φυλαξης.

Εγω δε θα ελεγα τιποτα στις δασκαλες οσον αφορα τα τροφεια. Το πιθανοτερο ειναι οτι δε γνωριζουν τιποτα, αλλα και να γνωριζουν δεν τις αφορα. Να παραπονεθεις αν ξερεις σιγουρα οτι βαζουν τα δυο τμηματα μαζι και οι υπολλοιπες εξαφανιζονται. Αλλα τα τροφεια και αν και ποιος τα πληρωνει δεν ειναι ο λογος που γινεται αυτο (αν οντως γινεται).

Ρωτα τους για τη γιορτουλα και γιαιτ δε σ'ενημερωσαν, πρφανως θα εχουν αναμνηστικα ετοιμα και για το δικο σου παιδακι, περαστε να τα παρετε.

Ο σταθμος σ'ενα μηνα κλεινει ουτως ή αλλως και με τον αντρα σου ανεργο δεν εχετε αναγκη φυλαξης, οποτε κρατα το παιδακι σπιτι, πιο καλα να παει τις βολτιτσες του με το μπαμπα τωρα που ειναι και καλοκαιρακι.

Ειλικρινα νομιζω οτι εχεις τη μυγα σου με τα τροφεια και το συνεδεσες με τη γιορτη, οι δασκαλες δεν το εχουν καν σκεφτει.

Ευχομαι να βρειτε γρηγορα δουλιτσα και για τον αντρα σου.

Αναμνηστικά έχουνε και για το δικό μου, του το είπανε στο τηλέφωνο του άντρα μου την Παρασκευή όμως με πείραξε πολύ έτσι όπως έγινε η όλη φάση. Εσένα δε θα σε πείραζε; Ειναι η τελευταία του χρονιά, με πολλά παιδάκια θα χαθεί και με τις δασκάλες του. Ολες τις καλοκαιρινές γιορτές τις κάνανε πάντα με γονείς, πέρσι έτσι έγινε. Φέτος ίσως να μην υπήρχε ούτε η διάθεση ούτε τα χρήματα για να γίνει και για αυτό να το διοργανώσανε μόνοι τους. Πάντως πριν ακόμα και όταν έλειπε μια μέρα το παιδί και δεν είχαμε ειδοποιήσει μας έπαιρναν τηλ. για να ρωτήσουν. Για αυτό θελω να ρωτήσω, για να ξεκαθαρίσω. Δε θέλω να τσακωθώ μαζί τους γιατί το αγαπάνε το παιδί μου και τα υπόλοιπα.

Ευχαριστώ κιόλας για την ευχή σου, να βρει δουλειά ο άντρας μου αν και δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα. Θα δείξει ομως και σκεφτόμαστε θετικά.

s-age.pngs-age.png

ο τροπος που το εγραψες εδειχνε οτι σου εκαναν χαρη γι αυτο....αλλα το εξηγησες εκατο φορες μετα θεωρω...

stella μου ήμουν και λίγο φορτισμένη όταν έγραψα το ποστ, περισσότερο το έγραψα γιατί ήθελα να τονίσω ότι ουδέποτε είχα πρόβλημα με τις δασκάλες του σταθμού ή με τη δουλειά που έκαναν εκεί. Για να μη φανεί ότι μεροληπτώ απέναντι στις δασκάλες και το είδα με αρνητική διάθεση επειδή μου φταίγανε αυτές. :lol: Εσύ πιστεύεις ότι δεν έγινε για να μη λάβει μέρος το παιδί μου, ότι ήταν καθαρά τυχαίο;

s-age.pngs-age.png

δεν ξερω βρε κοριτσι μου αφου το αγαπανε τοσο το παιδακι σου γιατι να του στερησουν τη γιορτη? δε νομιζω να υπαρχει δασκαλα που δε θελει το παιδι της στη γιορτη.....εγω που εκανα αγγλικα σε φροντιστηριο ουτε παγωτα τους αφηνα να φανε τις τελευταιες μερες μη μου αρρωστησει κανενα και χασει τα τραγουδια και τους χορους....δε νομιζω.....

απλα η χρονικη στιγμη που σε πηρανε τηλεφωνο ηταν λιγο λαθος, δλδ αμεσως μολις τελειωσε το παρτυ, και τι να σκεφτεις κι εσυ....λογικο ειναι δε σε παρεξηγω......

Φαινεται να εινια παντελως τυχαιο. Εξαλλου, ειπαμε, η μισθοδοσια δεν εχει να κανει με τα τροφεια του καθε παιδιου. Αλλο πραγμα τα τροφεια στο δημο για τις αναγκες συνολικα της σχολικης μοναδας και αλλο πραγμα, τελειως ξεχωριστο και ανεξαρτητο, η μισθοδοσια των υπαλληλων. Ειναι αλλα κονδυλια παντελως ασχετα μεταξυ τους. Και ποσως ενδιαφερει τις δασκαλες ποιος πληρωνει και ποσο. Τις αποδειξεις τις εδιναν λογικα αυτες αλλα ενδεχομενως και χωρις να ειναι αρμοδιες. Πχ εμεις στο σχολειο στις εγγραφες μαζευαμε λεφτα για το συλλογο γονεων και κηδεμονων. Και ως καθηγητες ουτε αρμοδιοι ημασταν να τα μαζευουμε ουτε μας ενοιαζε αν καποιος γονιος δωσει η οχι, και μαλωσαμε και με το προεδρειο του συλλογου γονεων και κηδεμονων γιατι δεν θελαμε να τα μαζευουμε και να εχουμε και την ευθυνη. Το καναμε μια μερα και αυτο τελειως "χαριστικα" και με μεγαλη γκρινια. Οποτε μη χαλιεσαι και στεναχωρεις και τα παιδια σου και μαλωσεις τσαμπα και αδικα

Κοπέλα μου δεν είναι κακό να πας και να το καταθέσεις ως παράπονο.Πολλές φορές κάνουμε γιορτές χωρίς την παρουσία γονέων όμως πάντα ενημερώνουμε για το πότε θα γίνουν,επειδή στους παιδικούς δε τίθεται θέμα να χάσει ''ύλη'' το παιδί και λείπουν και χωρίς λόγο καμιά φορά.Η τελική γιορτή όμως γίνεται κυρίως ως αποχαιρετιστήρια για τα μεγάλα παιδακια και η παρουσία τους είναι επιβεβλημένη.Όφειλαν να σας ενημερώσουν.Τέλος.Ομως δεν έγινε, από παράλειψη κατά τη γνώμη μου. Εκ των υστέρων όμως τί να κανεις?Πες τους ότι στεναχωρήθηκες κι εσύ και το παιδί και άστο να πάει.Μικρός είναι.Έχει να πάρει πολλά αναμνηστικά στη ζωή του,γερό να ναι.

ετσι οπως το εγραψες , οτι 'γι'αυτο πηραν το παιδι' φανηκε ιστορια βισματος:rolleyes: εφοσον δεν ειναι ετσι σου ζητω συγγνωμη που στην ειπα γι'αυτο.

τωρα επι του θεματος, κ εγω πιστευω οτι δεν υφισταται καμια διακριση το πιτσιρικι σου.

κ τελος για τις ψευδεις δηλωσεις η διασταυρωση ορισμενων στοιχειων ειναι κατι εφικτο (κ γι'αυτο γινονται κ υπευθυνες δηλωσεις δλδ, επειδη μπορει καποιος να ψαξει τα στοιχεια...), αν το σχολειο ειναι σε θεση να το κανει, νομιζω θα γλιτωνε απο πολλες αδικιες πολυ κοσμο.

α κ παρεμπιπτοντως, μια ψευδης δηλωση εχει ΠΟΛΥ αυστηρες κυρωσεις......

Ήμουν διευθύντρια σε δημοτικό παιδικό σταθμό πριν διοριστώ κι έχω να πω τα εξής.Όταν ένα παιδάκι γράφεται στα μικρά προνήπια θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεχίσει και την επόμενη σχολική χρονιά ως προνήπιο,καθώς το νεαρό της ηλικίας υπαγορεύει να μην γίνονται αλλαγές σε σχολικό περιβάλλον.Εκτός αν οι γονείς αποφασίσουν κάτι άλλο.Οι αιτήσεις για τα παιδιά που θα συνεχίσουν γίνονται νωρίτερα από τις καινούργιες αιτήσεις προκειμένου να γινει ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά.QUOTE]

Άλλο το να έχει προτεραιότητα ένα παιδάκι που έχει ήδη γραφτεί στον παιδικό σταθμό την προηγούμενη χρονιά έναντι των νέων παιδιών κι άλλο να κρατείται η θέση του ως δεδομένη! Όπως το γράφεις κι εσύ, οι αιτήσεις υποβάλλονται νωρίτερα κι όχι ... κάποτε!

Αλλωστε κάτι ανάλογο δε γίνεται και στο δημοτικό?Πάμε να ξαναγράψουμε τα παιδιά μας από τη μια χρονιά στην άλλη?Τα δικαιολογητικά τα ζητούν ξανά κυρίως γιατί το επιτάσσει η πρόνοια ή μήπως υπήρξε καμιά μεγάλη αλλαγή από την προηγούμενη χρονιά(αλλαγή στο εισόδημα)..

Ατυχές το παράδειγμα. Στο δημοτικό, μιλάμε για υποχρεωτική εκπαίδευση άσχετα με το αν εργάζονται οι δύο γονείς ή το ύψος του εκκαθαριστικού τους. Οπότε ναι, δεν υπάρχει λόγος να ανανεώνεις την εγγραφή κάθε χρονιά, εννοείται ότι θα συνεχίσει μιας και δεν έχεις την επιλογή να μην το στείλεις. Στον παιδικό σταθμό, προκειμένου να γίνει δεκτό ένα παιδί υπάρχουν τόσες προϋποθέσεις που είναι πολύ πιθανό να μεταβληθούν την επόμενη χρονιά έτσι ώστε να μην δικαιούται να επανεγγραφεί...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Οι αιτήσεις για τα παιδιά που θα συνεχίσουν γίνονται νωρίτερα από τις καινούργιες αιτήσεις προκειμένου να γινει ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά.

η δικη σου εγινε αργοτερα δεν λεω γιατι το πηραν το παιδακι κάλα εκαναν αλλα πρεπει να λες ευχαριστω που εστω και με εκπροσθεσμη αιτηση το δεχτηκαν και οχι να τους καταλογιζεις τα χιλια μυρια...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...