Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!

Recommended Posts

Έχω απίστευτα νεύρα με τον παιδικό σταθμό που πάει ο μικρός μου. Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο μικρός μου φέτος τελειώνει τα προνήπια και τον Σεπτέμβρη ξεκινάμε νηπιαγωγείο. Οταν ήταν 3 χρονών, τον ξεκίνησα προ-προνήπιο σε δημοτικό σταθμό της περιοχής μου που ήξερα τις δασκάλες γιατί εκεί πήγε για δύο χρόνια και ο μεγάλος μου. Ημουν πολύ ευχαριστημενη και από το περιβάλλον και από τις δασκάλες, γενικά από την φροντίδα και των δύο μου παιδιών. Είχα πολύ καλές σχέσεις με όλους εκεί, γιατί τους ήξερα και μάλιστα για αυτό πήραν και τον μικρό. Στη χρονιά του προ-προνηπίου δεν είχα κανένα πρόβλημα.Να φανταστείτε ότι πέρσι είχα ξεχάσει ότι έπρεπε να ξανακάνω αίτηση και όταν το έμαθα είχαν ήδη τελειώσει οι αιτήσεις. Η διευθυντρια όμως του παιδικού, μου έκανε αίτηση εγγραφής με ημερομηνία εντος της προθεσμίας για να μην μείνει το παιδί μου απέξω. Μέχρι εδώ όλα καλά. Οταν ξεκινήσαμε τη χρονιά του προνηπίου, τον Δεκέμβρη απολύουν τον άντρα μου από την δουλειά του. Αμέσως κάνουμε αίτηση για μείωση τροφείων, πληρώναμε 150 ευρώ και περιμένουμε απάντηση. Στο μεταξύ, μιλάω με μια άλλη δασκάλα και μου λεει, ότι έπρενε να κάνουμε αίτηση απαλλαγής τροφείων επειδή και άλλοι γονείς έχουν κάνει το ίδιο λόγω ανεργίας. Αρχές Μαίου λοιπόν, από τον Δεκέμβρη που κάναμε την αίτηση έρχεται η απάντηση του δήμου Αθηναίων ότι μας κατεβάσανε τα τροφεία σε 80 ευρώ το μήνα και έπρεπε εμείς να καταβάλλουμε αναδρομικα 80x5=400 συν για τους υπόλοιπους δύο μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 160 δηλ 560 ευρώ συνολικά. Αμέσως πάει ο άντρας μου και ξανακάνει αίτηση απαλλαγής τροφείων, όπως μας είχε συμβουλέψει η δασκάλα του σταθμού, αφού δεν έχει βρει ακόμα δουλειά. Εκεί μας είπανε ότι δεν εχει νόημα να κάνουμε κάτι τετοιο. Όμως αυτό που με έχει πειράξει εμένα περισσότερο είναι ότι την Πέμπτη και χθες το παιδάκι μου δεν πήγε στον σταθμό. Με παίρνει λοιπόν ο άντρας μου χθες στη δουλειά και τι μου λέει; Ότι κατά τις 1 το μεσημέρι τον πήρε η μια δασκάλα του παιδιού μου για να πει ότι την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη έχουν απεργία και όταν ρώτησε ο άντρας μου πότε θα κάνουν τη γιορτούλα, του είπε ότι την Πέμπτη έγινε γιορτή χωρίς τους γονείς και μοιράσαν τα αναμνηστικά και χθες είχαν κλόουν για τα παιδάκια. Χθες δηλ. που μας πήρε τηλέφωνο, μόλις είχε τελειώσει ο κλοουν. Και όταν ο άντρας μου τη ρώτησε γιατί δε μας ενημερωσε κανείς, δεν ήξερε τι να πει, ζήτησε συγνώμη. Μετά τον ρώτησε αν τελικά θα πληρώσουμε και είπε όχι, οπότε μας είπε ότι πρέπει να προχωρήσουνε στην διαγραφή του παιδιού μου. Θεωρώ την συμπεριφορά τους απαράδεκτη, ξέρω γονείς από άλλες χωρες που στέλνουν τα παιδιά τους και δεν πληρώνουν τίποτα, έχω μιλήσει μαζί τους, συγκεκριμένα η κουμπάρα μου που της έχω βαφτίσει το ένα της παιδί, δεν πλήρωσε ποτέ. Μάλιστα πολλές γυναικες που δε δουλεύουν, πάνε σε κάποιες και τους φτιάχνουν Υπέυθυνες Δηλώσεις ότι τις απασχολούν στα σπιτια τους, ψέμματα, για να δείξουν ότι δουλεύουν. Γιατί ως γνωστό αν δε δουλεύεις, δεν το παίρνουν το παιδί και δε μιλάω να μείνεις άνεργος όπως ο άντρας μου ή κάποιος άλλος. Εμείς λοιπόν πληρώναμε και τα παιδιά αυτών που δεν πληρώνουν. Τα έχω πάρει και θέλω να πάω να τους τα πω. Γιατί πριν και μας ειδοποιούσαν και όταν έλειπε το παιδί μου, έπαιρναν τηλ. να δουν τι κάνει. Απαράδεκτοι. Συγνώμη για το μεγάλο μου ποστ, αλλά έπρεπε να τα πω. Αλήθεια εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν καταλαβαίνω το λόγο που θυμώνεις; Όταν ήσουν εκπρόθεσμη με το θέμα τον αιτήσεων και η διευθύντρια παράνομε έκανε την αίτηση με άλλη ημερομηνία, σου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί το παιδί σου να πήρε τη θέση άλλου παιδιού του οποίου οι γονείς κατέθεσαν την αίτηση εντός των ημερομηνιών που έπρεπε, αλλά που δεν ήξεραν τη διευθύντρια;

Οσον αφορά τα τροφεία υπάρχει κάποιος νόμος που ορίζει πότε κάποιος δικαιούται απαλλαγεί και πότε μείωση του ποσού των τροφείων;

Γεια σου summer99, ετυχε να διαβασω το post σου και χωρις να εχω σχεση με τετοια θεματα κανω μια προσπαθεια να απαντησω. Αν καταλαβα καλα εσυ πιστευεις οτι ουσιαστικα απεκλεισαν το παιδι σου απο τη γιορτη επειδη δεν πληρωνετε πλεον; Κι εμενα θα με ενοχλουσε αυτη η υπονοια και θα το ελεγα με κομψο τροπο στη νηπιαγωγο. Αν μαλιστα δεν ειχε σημειωθει τετοιο παραπτωμα στο παρελθον. Γιατι θα διαγραψουν το παιδι σου; Εσυ δεν δουλευεις; Ευχομαι να βρει δουλεια ο αντρας σου συντομα και αν ληξουν τα προβληματα σου. Τον Σεπετεμβριο θα παει σε αλλο νηπιαγωγειο; Δεν αξιζει τον κοπο να κανεις σκηνη, αλλα μια ανφορα στο θεμα θα αξιζε να γινει. Το παιδι σου να ειναι καλα!

Ότι κατά τις 1 το μεσημέρι τον πήρε η μια δασκάλα του παιδιού μου για να πει ότι την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη έχουν απεργία και όταν ρώτησε ο άντρας μου πότε θα κάνουν τη γιορτούλα, του είπε ότι την Πέμπτη έγινε γιορτή χωρίς τους γονείς και μοιράσαν τα αναμνηστικά και χθες είχαν κλόουν για τα παιδάκια.

δηλαδη για την απεργια ηξεραν να ειδοποιησουν αλλα για η γιορτη οχι/??

καλα................

Όταν οι γιορτές είναι χωρίς γονείς είναι εντελώς υποτυπώδεις. Άρα δεν έχουν να ειδοποιήσουν για κάτι.

Σε εμάς δεν ξέρω αν εκαναν καν γιορτή. Έχουμε καθημερινή επικοινωνία και επαφή με τις δασκάλες και πολύ καλές σχέσεις. Αλλά αυτές είναι "μικρές" γιορτές και δεν τους δίνουν σημασία. Μάλλον έκαναν "γιορτή" μια μέρα που τα παιδιά μου είπαν πως δεν βγήκαν στην αυλή για παιχνίδι αλλά είπαν πολλά τραγούδια και ήταν όλα μαζί.

Αναμνηστικά έδωσαν μαζί με τους φακέλους. Και ήταν μέρα ψιλο-απεργίας κι έτσι δεν τα είχα στείλει. So what?

Δε νομίζω πως είναι κάτι σοβαρό.

Σε μεγάλες γιορτές με προετοιμασία κτλ επικοινωνούν και ειδοποιούν. Στις μικρές... δεν τις παίρνει κανείς είδηση, γιατί απλά δεν έχουν κάτι το "φοβερό".

Μην ανησυχείς και μη χαλάς την καρδιά σου, ειδικά αν έχεις καλές εντυπώσεις και πέρασε καλά το παιδί σου. :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Έχω απίστευτα νεύρα με τον παιδικό σταθμό που πάει ο μικρός μου. Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο μικρός μου φέτος τελειώνει τα προνήπια και τον Σεπτέμβρη ξεκινάμε νηπιαγωγείο. Οταν ήταν 3 χρονών, τον ξεκίνησα προ-προνήπιο σε δημοτικό σταθμό της περιοχής μου που ήξερα τις δασκάλες γιατί εκεί πήγε για δύο χρόνια και ο μεγάλος μου. Ημουν πολύ ευχαριστημενη και από το περιβάλλον και από τις δασκάλες, γενικά από την φροντίδα και των δύο μου παιδιών. Είχα πολύ καλές σχέσεις με όλους εκεί, γιατί τους ήξερα και μάλιστα για αυτό πήραν και τον μικρό. Στη χρονιά του προ-προνηπίου δεν είχα κανένα πρόβλημα.Να φανταστείτε ότι πέρσι είχα ξεχάσει ότι έπρεπε να ξανακάνω αίτηση και όταν το έμαθα είχαν ήδη τελειώσει οι αιτήσεις. Η διευθυντρια όμως του παιδικού, μου έκανε αίτηση εγγραφής με ημερομηνία εντος της προθεσμίας για να μην μείνει το παιδί μου απέξω. Μέχρι εδώ όλα καλά. Οταν ξεκινήσαμε τη χρονιά του προνηπίου, τον Δεκέμβρη απολύουν τον άντρα μου από την δουλειά του. Αμέσως κάνουμε αίτηση για μείωση τροφείων, πληρώναμε 150 ευρώ και περιμένουμε απάντηση. Στο μεταξύ, μιλάω με μια άλλη δασκάλα και μου λεει, ότι έπρενε να κάνουμε αίτηση απαλλαγής τροφείων επειδή και άλλοι γονείς έχουν κάνει το ίδιο λόγω ανεργίας. Αρχές Μαίου λοιπόν, από τον Δεκέμβρη που κάναμε την αίτηση έρχεται η απάντηση του δήμου Αθηναίων ότι μας κατεβάσανε τα τροφεία σε 80 ευρώ το μήνα και έπρεπε εμείς να καταβάλλουμε αναδρομικα 80x5=400 συν για τους υπόλοιπους δύο μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 160 δηλ 560 ευρώ συνολικά. Αμέσως πάει ο άντρας μου και ξανακάνει αίτηση απαλλαγής τροφείων, όπως μας είχε συμβουλέψει η δασκάλα του σταθμού, αφού δεν έχει βρει ακόμα δουλειά. Εκεί μας είπανε ότι δεν εχει νόημα να κάνουμε κάτι τετοιο. Όμως αυτό που με έχει πειράξει εμένα περισσότερο είναι ότι την Πέμπτη και χθες το παιδάκι μου δεν πήγε στον σταθμό. Με παίρνει λοιπόν ο άντρας μου χθες στη δουλειά και τι μου λέει; Ότι κατά τις 1 το μεσημέρι τον πήρε η μια δασκάλα του παιδιού μου για να πει ότι την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη έχουν απεργία και όταν ρώτησε ο άντρας μου πότε θα κάνουν τη γιορτούλα, του είπε ότι την Πέμπτη έγινε γιορτή χωρίς τους γονείς και μοιράσαν τα αναμνηστικά και χθες είχαν κλόουν για τα παιδάκια. Χθες δηλ. που μας πήρε τηλέφωνο, μόλις είχε τελειώσει ο κλοουν. Και όταν ο άντρας μου τη ρώτησε γιατί δε μας ενημερωσε κανείς, δεν ήξερε τι να πει, ζήτησε συγνώμη. Μετά τον ρώτησε αν τελικά θα πληρώσουμε και είπε όχι, οπότε μας είπε ότι πρέπει να προχωρήσουνε στην διαγραφή του παιδιού μου. Θεωρώ την συμπεριφορά τους απαράδεκτη, ξέρω γονείς από άλλες χωρες που στέλνουν τα παιδιά τους και δεν πληρώνουν τίποτα, έχω μιλήσει μαζί τους, συγκεκριμένα η κουμπάρα μου που της έχω βαφτίσει το ένα της παιδί, δεν πλήρωσε ποτέ. Μάλιστα πολλές γυναικες που δε δουλεύουν, πάνε σε κάποιες και τους φτιάχνουν Υπέυθυνες Δηλώσεις ότι τις απασχολούν στα σπιτια τους, ψέμματα, για να δείξουν ότι δουλεύουν. Γιατί ως γνωστό αν δε δουλεύεις, δεν το παίρνουν το παιδί και δε μιλάω να μείνεις άνεργος όπως ο άντρας μου ή κάποιος άλλος. Εμείς λοιπόν πληρώναμε και τα παιδιά αυτών που δεν πληρώνουν. Τα έχω πάρει και θέλω να πάω να τους τα πω. Γιατί πριν και μας ειδοποιούσαν και όταν έλειπε το παιδί μου, έπαιρναν τηλ. να δουν τι κάνει. Απαράδεκτοι. Συγνώμη για το μεγάλο μου ποστ, αλλά έπρεπε να τα πω. Αλήθεια εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

Εννοεις οτι σας πηραν με μεσον?

Και θυμωνεις και απο πανω? Αντι να πεις ευχαριστω στο Δημο Αθηναιων τους χαρακτηριζεις και απαραδεκτους? :confused::confused::confused:

Συν τα οσα ειπε η ilonka.... δε ξερω...αλλα εκει που μας χρωσταγανε μας πηραν και το βοδι? 'Η εμενα μου φαινεται ετσι? :cool:

ετσι ειναι τα βισματα, μην τα θελουμε κ ολα δικα μας....σορι κιολας...τωρα εσυ, αυριο η αλλη με την ψευδη δηλωση κ.ο.κ.......:rolleyes:

κ συνεχιζουμε να πιστευουμε οτι για ολα φταινε οι αλλοι τρομαρα μας...

Ούτε πήραν το παιδάκι μου με μέσο, ούτε με βύσμα ούτε με τίποτα τέτοιο. Έκανα κανονικά την αίτησή μου και έδωσα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εκκαθαριστικά και βεβαιώσεις από τον εργοδότη. Έχω μιλήσει όμως με άλλες μαμάδες που δίνουν ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις από γυναίκες που υποτιθεται ότι πηγαίνουν και καθαρίζουν τα σπίτια τους, για να δείξουν ότι δουλεύουν και να πάρουν τα παιδιά τους στο σταθμό. Όταν απολύθηκε ο άντρας μου, τον Δεκεμβρη, τότε κάναμε αίτηση για να μας μειώσουν τα τροφεία, πιστεύοντας ότι θα βρει γρήγορα δουλεία. Τελικά είναι ακόμα άνεργος και δουλεύω μόνο εγώ. Από 150 λοιπόν μας τα μειώσαν σε 80 που και αυτά δε μπορούμε βέβαια να τα πληρώσουμε. Μια άλλη δασκάλα μας είπε ότι έπρεπε να κάνουμε αίτηση απαλλαγής από τα τροφεία, όπως έκαναν και άλλοι γονείς που έμειναν άνεργοι. Αυτό που με πειραζει εμένα, είναι ότι και στο μεγάλο μου, όταν πήγαινε εκεί και στον μικρό μου εγώ πλήρωνα κανονικά και με το νόμο, ενώ άλλοι γονείς επειδή ακριβώς δήλωναν ψεύτικα στοιχεία, δεν πλήρωσαν τίποτα. Και συγκεκριμένα η κουμπάρα μου και αλλοι με τους οποίους εχω μιλήσει. Τώρα λοιπόν που αδυνατούμε να πληρώσουμε, ουτε για τη γιορτή μας είπαν, ούτε για το κλοουν και ναι ήταν σκόπιμο. Επίσης, επειδή πλέον υπάρχουν αρκετοί γονείς που βρίσκονται σε αυτή τη θέση, δηλ ανεργοι και οι ίδιες οι δασκάλες τα έχουν φορτώσει στον κοκορα. Μαζεύουν τα παιδιά όλα μαζί σε ένα τμήμα,και μένουν δύο να τα προσέχουν, ενώ οι άλλες εξαφανίζονται. Δηλαδή έχει ψιλοδιαλυθεί ο σταθμός με όλη αυτήν την κρίση. Γιατί λοιπόν επειδή υπάρχουν αυτοί οι γονείς που δεν έχουν πληρώσει ποτέ, να μας αναγκάζουν εμάς βάζοντας διπλά τροφεία να πληρώνουμε για να βγαίνει ο σταθμός οικονομικά; Σκέφτομαι ότι θα πάω και θα τους τα πω, τουλάχιστον να τα βγάλω από μεσα μου. Και τις δύο χρονιές που πήγαινε ο μεγάλος μου και ο μικρός μου είχα δώσει λεφτά να υπάρχουν στο ταμείο του σταθμού, που τα κράταγε ο προεδρος των γονιών για τυχόν ανάγκες. Υπήρχαν πάλι αρκετοί γονείς που δεν είχαν δώσει ούτε αυτά τα χρήματα, και το ξέρω γιατί κάναμε συγκεντρώσεις στην αρχή της χρονιάς. Και τώρα δεν μας είπαν καν για τη γιορτή, ενώ μας παίρνουν την ίδια μέρα που είχαν τον κλόουν για να μας πουν για την απεργία;

s-age.pngs-age.png

Η ανεργία φέρνει δυσκολίες και γκρίνια.

Ο παιδικός σας δε φταίει. Από όσα μας λες εσύ η ίδια, αυτό αντιλαμβανόμαστε.

Νομίζω πως μόνη σου αποδίδεις το ότι δε σου τηλεφώνησαν, και το ανάγεις στο οικονομικό ζήτημα. Απ' όσα μας λες όμως, φαίνεται αυτό να μην ισχύει.

Τονίζω και πάλι πως και σε μας ΔΕΝ ενημερώνουν για εκδηλώσεις που γίνονται σε "κλειστό" κύκλο. Χαμπάρι δεν πήρα κι εγώ... μόνο από τη συζήτηση με τα παιδιά κατάλαβα πως ίιιισως κάποια μέρα να έκαναν μικρή γιορτή (κι αυτό γιατί μου ανέφεραν πως είπαν πολλά τραγούδια). Τίποτα περισσότερο.

Το ότι σας ενημέρωσαν εκ των προτέρων για απεργία αυτό είναι ΘΕΤΙΚΟ για τον παιδικό σταθμό. Γιατί ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να ΠΡΟαναγείλλουν την απεργία τους. Θα μπορούσαν να σας το φυλάξουν για "έκπληξη" πρωινή. Αλλά ΔΕΝ το έκαναν! Γιατί απλά σκέφτονται ανθρώπινα και αναλογίζονται πως θα πρέπει να έχουν οι γονείς χρόνο για να βρουν λύση για τα παιδάκια τους. Κατ' εμέ ο παιδικός που περιγράφεις δείχνει υπεύθυνος και οι δασκάλες μοιάζουν να νοιάζονται για τα παιδιά που έχουν εκεί.

Το να καθήσεις και να χαλάσεις τις καρδιές των ανθρώπων εκεί και κυρίως τη δική σου και του παιδιού σου (μιας και λες πως θα πάει πια νηπιαγωγείο) είναι πραγματικά κρίμα.

Ειδικά αν όλο αυτό τον καιρό έχουν σταθεί κοντά σε σένα και στο παιδί σου. Πολύ εύκολα φαίνεται να διαγράφεις το έργο τους. Και μάλιστα τους χρεώνεις πως σε κοιτάνε στην τσέπη.

Ξεχνάς πως δεν είναι ιδιωτικός;;

Τα τροφεία δεν τα κρατάνε αυτοί. Τα τροφεία πάνε στο δήμο. Ειλικρινά ΔΕΝ τους νοιάζει αν εσύ πλήρωσες ή όχι. Το πολύ πολύ να απασχολεί τη διευθύντρια κι αυτό γιατί θα της κάνουν πιθανά "φασαρία" οι "από πάνω". Μέχρι εκεί.

Αν πάλι εσύ είσαι πεπεισμένη για το αντίθετο, τότε εμάς τι ακριβώς μας ρωτάς;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Επίσης, επειδή πλέον υπάρχουν αρκετοί γονείς που βρίσκονται σε αυτή τη θέση, δηλ ανεργοι και οι ίδιες οι δασκάλες τα έχουν φορτώσει στον κοκορα. Μαζεύουν τα παιδιά όλα μαζί σε ένα τμήμα,και μένουν δύο να τα προσέχουν, ενώ οι άλλες εξαφανίζονται. Δηλαδή έχει ψιλοδιαλυθεί ο σταθμός με όλη αυτήν την κρίση.

Ως δημόσιοι υπάλληλοι, θα πάρουν το μισθό τους βρέξει - χιονίσει, είτε εσυ πληρώνεις είτε όχι (και όλοι οι άλλοι).

Τι σχέση έχει αυτό λοιπόν, με το ότι νομίζεις ότι τα φόρτωσαν στον κόκορα επειδή δεν πληρώνεις?

Εγώ τις έχω σε ιδιωτικό σταθμό, που σημαίνει ότι πληρώνω πολύ περισσότερα και πχ τις απόκριες έκαναν πάρτυ μόνο για τα παιδάκια, χωρίς γονείς, ε, και? Αν όλα τα άλλα είναι καλά, και όπως λες είναι, σε εξυπηρέτησαν κιόλας όταν ξεχάστηκες και δεν έκανες αίτηση....

Νομίζω ότι υπερβάλεις.

Μήπως είσαι φορτισμένη, λόγω οικονομικών δυσκολιών?

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Alkyon στο ορκίζομαι, δεν είχα διαβάσει το post σου! Το είδα αφού postάρισα το δικό μου!!

Τα ίδια όμως βρε παιδί μου?:D

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

μα αφου δεν καλεσαν γενικα γονεις πιο ειναι το προβλημα? Αλλωστε αν η γιορτη εγινε σε ωρα σχολειου αρα και εργασιας των γονεων πως θα πηγαινατε??

Τα τροφεια δεν τα υπολογιζουν με βαση το εισοδημα? Καταλαβαινω οτι καποιος μπορει να δυσκολευται να πληρωσει αλλα καπως θα τα εχουν υπολογισει.

Οσο για το οτι θα διαγραψουν το παιδακι καλοκαιρι ειναι τωρα. Ποτε θα εκλεινε ο σταθμος?

Το οτι σας τηλεφωνησαν οτι θα απεργησουν νομιζω οτι ειναι στα θετικα του σταθμου μια και σαςω ειδοπιησαν οτι πρεπει να τακτοποισετε το παδι σας..

Συγνωμη που παρεμβαινω μιας και εσεις ως μαμαδες ξερετε περισσοτερα πραγματα απο μενα που δεν ειμαι αλλα νομιζω οτι οι απαντησεις σας ειναι λιγο επιθετικες προς την κοπελα. Ετσι το αντιληφθηκε, ετσι το εθεσε το θεμα. Το νοημα ειναι να μην στενοχωριεται για τη γιορτη, αλλα θα μπορουσε να κανει ενα ευγενικο σχολιο για το ποσο στενοχωρηθηκε το παιδακι που εχασε τις εκδηλωσεις. Αλλωστε αν οι νηπιαγωγοι το αμελησαν επειδη δεν πληρωνει δειχνει λιγη εμπαθεια απο μερους τους, αν και δεν πιστευω οτι ειναι ετσι.Αλλωστε ολες οι μαμαδες ειστε ευθικτες οταν προκειται για τα παιδακια σας.

Οσο για το μεσον καλο ειναι να μην κρινουμε γιατι ολοι θα το χρησιμοποιουσαμε αν το ειχαμε. Δεν ξερω πολλους τοσο υπερηφανους στην τωρινη πραγματικοτητα. Ολοι οι τομεις χρειαζονται προτεραιοτητα κι αν δεν εχεις μεσον τα πραγματα ειναι σκουρα. Και παλι δεν θελω να θιξω κανεναν, σαν παρατηρητης μιλαω.

ωπα φιλεναδα μολις ειχα ξυπνησει τωρα το πηρα χαμπαρι....

βασικα εχεις παρει τη θεση αλλου παιδιου η μου φαινεται???

stella δεν πήρα τη θέση κανενός άλλου παιδιού, υπάρχουν όμως μαμάδες και το λέω επειδή έχω μιλήσει μαζί τους, που προσκομίζουν ψεύτικα στοιχεία, δηλ. υπεύθυνες δηλώσεις. Πάνε σε κάποιες γυναίκες και τις λένε να τους γράψουν ότι απασχολούνται στα σπίτια τους για να φαίνονται ότι εργάζονται. Αναρωτιέμαι ο δήμος που παίρνει αυτές τις δηλώσεις και έχει και ένα εκκαθαριστικό που φαίνεται ότι δουλεύει μόνο ο άντρας πώς τις δέχεται. Ούτε τροφεία δεν τους βάζουν να πληρώσουν και μετά πληρώνουμε εμείς διπλά τροφεία για να έχει λεφτά ο δήμος.

Δεν καταλαβαίνω το λόγο που θυμώνεις; Όταν ήσουν εκπρόθεσμη με το θέμα τον αιτήσεων και η διευθύντρια παράνομε έκανε την αίτηση με άλλη ημερομηνία, σου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί το παιδί σου να πήρε τη θέση άλλου παιδιού του οποίου οι γονείς κατέθεσαν την αίτηση εντός των ημερομηνιών που έπρεπε, αλλά που δεν ήξεραν τη διευθύντρια;

Οσον αφορά τα τροφεία υπάρχει κάποιος νόμος που ορίζει πότε κάποιος δικαιούται απαλλαγεί και πότε μείωση του ποσού των τροφείων;

Ισως να μην το διατύπωσα σωστα γιατί και ο γραπτός λόγος έχει τις δυσκολίες του, αυτό έγινε πέρσι που ήταν στα προ-προνήπια και έπρεπε να ξανακάνω αίτηση με όλα τα καινούρια οικονομικά μου στοιχεία. Εμένα οι δασκάλες το είχαν ήδη υπολογίσει το παιδί αφού ξέρανε ότι δεν πάει ακόμα νηπιαγωγείο οπότε δεν πήρα τη θέση αλλου παιδιού. Και όταν λέω ήταν εκπρόθεσμη, είχαν περάσει δύο μέρες το πολύ, αλλά το ξανατονίζω ότι είχε ήδη συμπεριληφθει το παιδί αφού ήταν από την προηγούμενη χρονιά, η αίτηση γίνεται μετά για να υπολογισθούν τα τροφεία. Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητη.

Πάω να μαγειρέψω, και μετά θα επανέλθω να διαβάσω και τις υπολοιπες απαντήσεις. Αισθάνθηκα ότι βγήκε ένας ρατσισμός απέναντι μας επειδή σταματήσαμε να πληρώνουμε και δυστυχώς το παιδάκι μου έχασε την τελευταία γιορτή του και ας μην ήταν με τους γονείς. Περίμενα από τις δασκάλες μια καλύτερη συμπεριφορά και αυτό θέλω να τους πω.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Sorry κοπελιά αλλά όταν ζητάει κάποιος την γνώμη των άλλων θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να ακούσει και το καλό και το κακό... δεν νομίζω ότι όταν κάποιος ζητάει την γνώμη των άλλων περιμένει να ακούσει πόσο δίκιο έχει μόνο!!! εγώ συμφωνώ με τις προλαλλήσασες και το μόνο που έχω να πω είναι πως όταν οι άλλοι μας εξυπηρετούν και παρατύπως μάλιστα (πήραν μία αίτηση για εγγραφή εκτός προθεσμιών λόγω καλής σχέσης και γνωριμίας) όλα καλά αλλά όταν νιώθουμε ότι μας αδικήσαν παμε και δεν λογαριάζουμε κανέναν και θα τους βρίσουμε και από πάνω!! μην τρελαθούμε κιόλας!!! αλλά αφού οι φοβεροί δημόσιοι υπάλληλοί μας "εξυπηρετούν" κατά το δοκούν αυτό τους αξίζει να τους βρίζουν και από πάνω οι ευεργετηθέντες :) και ξανά sorry αλλά αυτή είναι η άποψή μου!!!

συμφωνω το μεσον το χρειαζομαστε ολοι και ολοι θα το χρησιμοποιουσαμε αν ειχαμε ομως αν δεν γινετε κατι που θελουμε και στο παρελθον αυτοι οι ιδιοι ανθρωποι μας εχουν εξυπηρετησει δεν μπορουμε να ειμαστε αχαριστοι απεναντι τους κα να εκφραζομαστε με αυτον τον τροπο εξαλλου για τα τροφεια που δεν εγινε απαλλαγη δεν νομιζω και οτι ηταν στο χερι τους.λιγη ευγνωμοσυνη και ευγενεια δεν εβλαψε ποτε κανεναν...οσο για τη γιορτη η κορη μου παει σε ιδιωτικο εκτος απο την μεγαλη καλοκαιρινη γιορτη και τη χριστουγεννιατικη δεν μας εχουν ειδοποιηση για καμια αλλη που γινετε μεταξυ τους.εγω παντως δεν βλεπω κανενα θεμα να εχει ο σταθμος απλα μαλλον υπολογιζε παλι στο μεσον γι αυτο και τα λεει ολα αυτα..

Κάτσε γιατί θα τρελαθώ τώρα εντελώς summer99, τι εννοείς το είχαν υπολογίσει το παιδί? για να ρωτήσω βρε κορίτσια γιατί και εγώ κάποια στιγμή θα βρεθώ στην θέση να παω τον μικρό παιδικό σταθμό.. οι θέσεις στους δημόσιους σταθμούς είναι από πριν καπαρωμένες δηλαδή και απλά μετά κάνεις την αίτηση? γιατί από τα γραφόμενά σου αυτό κατάλαβα... οι δασκάλες του δημοσίου το είχαν υπολογισμένο το παιδί και εσύ απλώς άργησες να πας λίγο την αίτηση που παρατύπως την έβαλαν μέσα.. δηλ. η αίτηση έχει κανένα νόημα???????????? τα παιδιά από ότι καταλαβαίνω τα έχουν επιλέξει από πριν ανευ αιτήσεως!!!

Αισθάνθηκα ότι βγήκε ένας ρατσισμός απέναντι μας επειδή σταματήσαμε να πληρώνουμε και δυστυχώς το παιδάκι μου έχασε την τελευταία γιορτή του και ας μην ήταν με τους γονείς. Περίμενα από τις δασκάλες μια καλύτερη συμπεριφορά και αυτό θέλω να τους πω.

Συγνωμη. Εχασε το πιαδακι τη γιορτη γιατι δεν πηγαινε στο σχολειο ή δεν καλεσαν τους γονεις στην γιορτη του σχολειου?

Μα τί πάθατε και την την πέφτετε όλες? Αλλού διαμαρτυρόμαστε για τα υψηλά τροφεία, ειδικά όταν είμαστε άνεργοι, αλλού για το ότι δεν τα δέχονται ΟΛΑ τα παιδιά, αλλού ότι δεν έγινε γιορτή για γονείς και φταίνε οι δασκάλες, αλλού δεχόμαστε ότι θα πρέπει να 'πιέσεις' για να πάρουν το παιδί, και τώρα ... τέτοια ευαισθησία? Εγώ εκπλήσσομαι (ευχάριστα βέβαια, γιατί αν είμαστε τόσο εύθικτοι υπέρ της νομιμότητας γενικά, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα τώρα).

συμφωνω το μεσον το χρειαζομαστε ολοι και ολοι θα το χρησιμοποιουσαμε αν ειχαμε..

Αγαπητή μου, να μιλάς για λογαριασμό σου. Έχω δύο παιδία σε ιδιωτικό παιδικό, επειδή δεν σηκωσα ποτέ το τηλέφωνο να παρακαλέσω τους πολλούς πολλούς γνωστούς μου. Και νομίζω πολλοί άλλοι από δω μέσα.

Και ας αρχίσουμε κάποτε να αισθανόμαστε περίφανοι γι αυτό, όσοι το υποστηρίζουμε.

Κάτσε γιατί θα τρελαθώ τώρα εντελώς summer99, τι εννοείς το είχαν υπολογίσει το παιδί? για να ρωτήσω βρε κορίτσια γιατί και εγώ κάποια στιγμή θα βρεθώ στην θέση να παω τον μικρό παιδικό σταθμό.. οι θέσεις στους δημόσιους σταθμούς είναι από πριν καπαρωμένες δηλαδή και απλά μετά κάνεις την αίτηση? γιατί από τα γραφόμενά σου αυτό κατάλαβα... οι δασκάλες του δημοσίου το είχαν υπολογισμένο το παιδί και εσύ απλώς άργησες να πας λίγο την αίτηση που παρατύπως την έβαλαν μέσα.. δηλ. η αίτηση έχει κανένα νόημα???????????? τα παιδιά από ότι καταλαβαίνω τα έχουν επιλέξει από πριν ανευ αιτήσεως!!!

Θα προσπαθήσω πάλι να τα εξηγήσω μήπως και γίνω κατανοητή γιατι τα έχω γράψει και παραπάνω. Οι θέσεις δεν είναι καπαρωμένες, ούτε γίνεται επιλογή απο πριν, πας κάνεις αίτηση και προσκομίζεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ομως όταν το παιδί σου πάει για δευτερη χρονιά όπως θα πήγαινε το δικό μου, δηλ.από τα προ-προνήπια στα προνήπια το συμπεριλαμβάνουν εκτός και αν εσύ τους πεις ότι θα το παρεις από κει για να το πας αλλού, και απλώς κάνεις αίτηση με τα καινούρια οικονομικά στοιχεία για να σου βγουν τα τροφεία. Πιο πολύ θα έπρεπε να σε απασχολούν οι γονείς που δίνουν ψεύτικα, όπως έχω γράψει σε άλλο ποστ, και τα παίρνουν ενώ δεν θα έπρεπε και έτσι συμπληρώνονται οι θέσεις από παιδάκια που οι γονείς τους δεν δουλεύουν, όχι να μείνουν άνεργοι ξαφνικά στη μέση της χρονιάς, αλλά από την αρχή.

s-age.pngs-age.png

Συγνωμη. Εχασε το πιαδακι τη γιορτη γιατι δεν πηγαινε στο σχολειο ή δεν καλεσαν τους γονεις στην γιορτη του σχολειου?

Δεν πήγε εκείνες τις δύο μέρες και δε ξέραμε ότι θα γινόταν γιορτή ούτε ότι θα είχαν κλοουν. Συνήθως όταν γινόταν καποια εκδήλωση στο σταθμό, ακόμα και αν δεν ήταν για τους γονείς, πάντα μας ενημέρωναν για να μην τη χάνει. Αυτό είναι που με πείραξε περισσότερο από όλα. Και την ίδια μέρα μίλησαν με τον άντρα μου, ενώ είχαν τελειώσει όλα. Αφού ξέρανε πότε θα γινόταν, δεν την αποφάσισαν μια ώρα πριν, άρα καταλήγω ότι ήταν σκόπιμο. Την Παρασκευη, γυρίζοντας από την δουλειά μου, η ώρα ήταν 4 παρά, πέρασα από τον σταθμό αλλά δεν βρήκα κανένα. Είχαν όλοι φύγει, μόνο μια δασκάλα ήταν, όχι όμως κάποια δασκάλα του παιδιου μου. Κανονικά ο σταθμος κλείνει 4:15, αλλά και ο αντρας μου που τον πήγαινε το πρωί, μου έλεγε ότι δεν έβρισκε καμία, ηταν συγκεντρωμένα όλα τα παιδάκια μαζί στην τάξη του, όχι όμως με τις δασκάλες του, με τις αλλες. Η διευθύντρια στο μεταξύ εξαφανισμένη, μάλλον μπορεί να βγήκε και σε σύνταξη.

s-age.pngs-age.png

να προσθεσω κι εγω οτι σα νηπιαγωγος σε δημοτικο σταθμο ΠΟΤΕ δεν ενημερωνομουν για τις οικονομικες εκκρεμοτητες του καθε παιδιου... νομιζω οτι αν πας με το επιχειρημα οτι τα εχουν ριξει στον κοκορα οι δασκαλες λογω οικονομικων δυσκολιων των γονιων, εσυ θα βρεθεις εκτεθειμενη...

Συγνωμη που παρεμβαινω μιας και εσεις ως μαμαδες ξερετε περισσοτερα πραγματα απο μενα που δεν ειμαι αλλα νομιζω οτι οι απαντησεις σας ειναι λιγο επιθετικες προς την κοπελα. Ετσι το αντιληφθηκε, ετσι το εθεσε το θεμα. Το νοημα ειναι να μην στενοχωριεται για τη γιορτη, αλλα θα μπορουσε να κανει ενα ευγενικο σχολιο για το ποσο στενοχωρηθηκε το παιδακι που εχασε τις εκδηλωσεις. Αλλωστε αν οι νηπιαγωγοι το αμελησαν επειδη δεν πληρωνει δειχνει λιγη εμπαθεια απο μερους τους, αν και δεν πιστευω οτι ειναι ετσι.Αλλωστε ολες οι μαμαδες ειστε ευθικτες οταν προκειται για τα παιδακια σας.

.

vasfa μου αυτό ακριβώς αισθάνθηκα, ότι έγινε από εμπάθεια, επειδή εγώ πληρωνα πάντα κανονικά και για τα δύο μου παιδάκια, τώρα που πλεον αδυνατώ, είναι σαν να μας "τιμωρουν" με το να μην λάβει το παιδάκι μου μέρος στην τελευταία γιορτή. Ποτέ δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο, ίσα ίσα μου λέγανε τα καλύτερα. Οι σχεσεις ήταν πολύ καλές. Για αυτό με πείραξε τόσο, ίσως είμαι υπερβολική.

Αγαπητή μου, να μιλάς για λογαριασμό σου. Έχω δύο παιδία σε ιδιωτικό παιδικό, επειδή δεν σηκωσα ποτέ το τηλέφωνο να παρακαλέσω τους πολλούς πολλούς γνωστούς μου. Και νομίζω πολλοί άλλοι από δω μέσα.

Και ας αρχίσουμε κάποτε να αισθανόμαστε περίφανοι γι αυτό, όσοι το υποστηρίζουμε.

kyra ούτε εγώ σήκωσα το τηλεφωνο, να παρακαλέσω κανέναν. Να απολογηθώ για τι;

s-age.pngs-age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...