Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΟ?

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα σε όλες τις μαμάδες και μέλλουσες!

Νέα στην παρέα σχετικά, αρκετό καιρό διαβάζω στο forum θέματα που με απασχολούν και πραγματικά έχω ανακουφιστεί από τις απαντήσεις σε θέματα που λίγο πολύ μας απασχολούν όλες. Οφείλω να πω πως η παρέα που έχετε δημιουργήσει είναι φανταστική!!

Είμαι στον 9ο μηνά της εγκυμοσύνης μου με ΠΗΤ 19/6 πρώτο παιδάκι.

Σε επίσκεψη στον γυναικολόγο μου αυτές τις μέρες και ενώ όλα κυλάνε ομαλά μου πρότεινε την καισαρική τομή λόγω του ότι για τον σωματότυπού μου το μωρό είναι μεγάλο και θα έχω δύσκολο τοκετό. Σε τελευταία μέτρηση ήταν στα 3400 και έχω ακόμη 15 μέρες μέχρι την ΠΗΤ.

Πραγματικά με έβαλε σε τρομερές σκέψεις μιας και δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου τουλάχιστον μέχρι την τελευταία στιγμή. Αξίζει να κλείσω ραντεβού για καισαρική ή να περιμένω μέχρι την ΠΗΤ και βλέπουμε τότε,φοβάμαι πραγματικά μην τυχών ξεκινήσει η διαδικασία του τοκετού όπως μου είπε περάσω πόνους και τελικά καταλήξω στο χειρουργείο..

θα ήθελα πραγματικά την γνώμη σας..

ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

bERvp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΧΑΡΟΥΛΙΤΑ!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΝΗΘΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ.ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΥΠΕΡΒΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΙΑ.Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΧΡΕΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.?ΟΣΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ.ΟΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΠΑΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΓΕΝΝΗΣΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ Η ΜΑΙΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΤΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΕΙ.ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΝΙΝΙ ΣΑΣ!! :lol:

69Dzp3.png

06pBp2.png

Συγγνωμη που θα σου το πω αλλα κατα τη γνωμη μου ο γιατρος σου,σου προτεινει καισαρικη γιατι σκεφτεται την παρτη του και μονο!!! :mad::mad::mad:

Δηλαδη ποιος ειναι ο σωματοτυπος σου που ειναι τεραστιο γι΄αυτον ενα μωρο 3500; Αν ειναι δυνατον!!! Εγω προσωπικα ειμαι μια ταπα υψους 1,57 και αρκετα αδυνατη,κι ομως γεννησα με φυσιολογικο τοκετο ενα μωρο βαρους 4,150!!! Δε λεω οτι ειμαι μαγκας που το καταφερα,το μωρο μου αρχικα ηταν ισχιακο,μετα γυρισε τελευταια στιγμη σε κανονικη προβολη αλλα ηταν ακομη πολυ ψηλα και δεν ειχα διαστολη,ο γιατρος μου ομως ηταν υπερ του φυσιολογικου τοκετου κι ειχα και μια μαια με ουμπαλα που λενε,η οποια εκανε τα παντα για να με βοηθησει να γεννησω φυσιολογικα. Νομιζω οτι ο γιατρος σου απλα κοιταει τη βολη του!!! :o:o:o

Αγαπητές Kangoo και joe σας ευχαριστώ παρά πολύ για τις απαντήσεις σας και Αφροδίτη μου πραγματικά είμαι έτοιμη να ακούσω όλες τις γνώμες!

Δεν ξερω τι να σκεφτώ πραγματικά, οσο για το οικονομικό δεν υπαρχει θεμα εξ αρχής μου τονισε πως να του δώσω ότι θέλω εγω , ειναι σε δημόσιο νοσοκομείο. Περισσότερο σκέφτομαι στο να κάνει κατι γρήγορο και να ξεμπερδευει, δεν συγκρινονται οι ωρες τοκετου σε σχεση με καισαρική.

Οσο για το σωμα μου είμαι 1,65 περίπου και άρχισα την εγκυμοσύνη 75 κιλά δεν ειμαι και αδύνατη. Δεν ξέρω βεβαια από λεκάνη πως τα παω..

Απο την αλη σκέφτομαι μήπως κατι ξέρει παραπάνω αυτός που με βλεπει...

Αν αποφασίσω καισαρική μπορεί να γίνει και την αλη εβδομάδα μου είπε θα το προγραμματίσει.

Οσο για την εβδομάδα που βρίσκομαι μετράω σύμφωνα με τελευταία περίοδο μου και εχω ΠΗΤ οπως σας ειπα 19/6 αν και το μωρό σύμφωνα με μετρήσεις του ειναι πάντα μεγαλύτερο. Δεν εχω καθόλου εμπειρία και προβληματίζομαι παρα πολυ

:?

bERvp2.png

Διαφημίσεις

Xaroulita, έχω το ύψος σου και πριν την εγκυμοσύνη ήμουν 46 κιλά, όταν γέννησα ήμουν 57 και το μωρό 3,500. Παρόλα αυτά γέννησα απολύτως, φυσιολογικά, χωρίς επισκληρίδιο και αρκετά γρήγορα.

Μήπως συντρέχουν και άλλοι λόγοι και στο συνέστησε ο γιατρός σου;

Τώρα, σχετικά με τη λεκάνη... ίσως παίζει αυτό κάποιο ρόλο, δεν ξέρω...

Μήπως να έκανες άλλη μια συζήτηση με το γιατρό σου; Να σου εξηγήσει τί ακριβώς εννοεί, να καταλάβεις κι εσύ;

Δεν μπορείς να κάνεις έστω πρόκληση αν είναι τόσο απαραίτητο αλλά για φυσιολογικό τοκετό?

Στο κάτω κάτω τι έχεις να χάσεις αν περιμένεις?Αν είναι να φας το μαχαίρι που λένε και την μετεγχειρητική ταλαιπωρια της καισαρικής,γιατί να μην γίνει αυτό αφού εξαντλήσεις τα όρια?

Δηλαδή εντάξει να βιάζεται ο γιατρός,αλλά γιατί καισαρική?Αυτο δεν κατάλαβα..

Αγαπητές Kangoo και joe σας ευχαριστώ παρά πολύ για τις απαντήσεις σας και Αφροδίτη μου πραγματικά είμαι έτοιμη να ακούσω όλες τις γνώμες!

Δεν ξερω τι να σκεφτώ πραγματικά, οσο για το οικονομικό δεν υπαρχει θεμα εξ αρχής μου τονισε πως να του δώσω ότι θέλω εγω , ειναι σε δημόσιο νοσοκομείο. Περισσότερο σκέφτομαι στο να κάνει κατι γρήγορο και να ξεμπερδευει, δεν συγκρινονται οι ωρες τοκετου σε σχεση με καισαρική.

Οσο για το σωμα μου είμαι 1,65 περίπου και άρχισα την εγκυμοσύνη 75 κιλά δεν ειμαι και αδύνατη. Δεν ξέρω βεβαια από λεκάνη πως τα παω..

Απο την αλη σκέφτομαι μήπως κατι ξέρει παραπάνω αυτός που με βλεπει...

Αν αποφασίσω καισαρική μπορεί να γίνει και την αλη εβδομάδα μου είπε θα το προγραμματίσει.

Οσο για την εβδομάδα που βρίσκομαι μετράω σύμφωνα με τελευταία περίοδο μου και εχω ΠΗΤ οπως σας ειπα 19/6 αν και το μωρό σύμφωνα με μετρήσεις του ειναι πάντα μεγαλύτερο. Δεν εχω καθόλου εμπειρία και προβληματίζομαι παρα πολυ

:?

Χαρουλίτα, έχεις πάρει πολλά κιλά με την εγκυμοσύνη σου? Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί με αυτά τα κιλά του μωρού δεν σε αφήνει να γεννήσεις φυσιολογικά, εκτός αν συμβαινει κάτι άλλο και απλά δεν θέλει να σε αγχώσει

... εκτός αν συμβαινει κάτι άλλο και απλά δεν θέλει να σε αγχώσει

..που ακόμα και έτσι να είναι, οφείλει να σου πει ακριβώς το λόγο που θα κάνεις καισαρική. Τι προσπαθεί, να σε προφυλάξει από την αλήθεια για να μη σε στεναχωρήσει?? Τι είναι, η καλή νεράιδα?? Μιλάμε για την υγεία σου, αν ισχύει αυτό που υποθέτει η naina...

Xaroulita έτσι ειναι οι γιατροί που πάνε για καισαρική τελευταία στιγμή στο λένε που σε πίανει το άγχος και τους εμπιστεύεσαι. Εγω νομίζω ότι πρέπει να του ξεκαθαρίσεις ότι θες να γεννήσεις φυσιολογικά....

Ακου εκει ειναι μεγάλο το μωρό! Κανονικό βάρος ειναι το 3,500 κι εγώ τόσο γεννήθηκα φυσιολογικότατα και ο αδερφός μου, ο άντρας μου 4,600!! Παπαρολογίες νομίζω του γιατρού γιατί βαριέται καλοκαιριάτικα! Σκέψου το πολύ πριν ενδώσεις και να μην σε τρομάζει

Διαφημίσεις

Μια πολύ καλή μας φίλη γέννησε με φυσιολογικό τόκετο και ύστερα από 20 ώρες πόνου το γιο της, ο οποίος ζύγιζε 5.800!!!!!

Και επαναλαμβάνω με φυσιολογικό τοκετό και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα ούτε η μητέρα ούτε το παιδί.

Εφόσον δεν υπηρχε κανένα πρόβλημα ο γιατρός της το πάλεψε και επι 20 ώρες έμεινε δίπλα της για να γεννήσει φυσιολογικά.

Εγώ θα κάνω καισαρική με ολική νάρκωση λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας δικών μου που αν δεν τα είχα θα επέλεγα να κάνω φυσιολογικό τοκετό όταν θα ερχόταν εκείνη η ώρα και κρίνοντας πάντα απο όλες τις καταστάσεις. Δεν θα προαποφάσιζα ούτε και θα δεχόμουν αόριστες δικαιολογίες.

Ό γιατρός μου τεκμηρίωσε τους λόγους για τους οποίους προτείνει καισαρική και έκρινα οτι όντως είναι σοβαροί και δεν υπάρχει λόγος να θέσω σε κίνδυνο κανέναν απο τους 2 μας.

Νομίζω οτι για να είσαι κι εσύ περισσότερο σίγουρη και χαλαρή συζήτησε με το γιατρό σου και πιεσέ τον να σου πει τους ακριβής λόγους που τον οδηγούν σε αυτή την απόφαση. Πες του τις αμφιβολίες και τις επιφυλάξεις του και δες τις αντιδράσεις του. Αν είναι αόριστος και δείχνει οτι θέλει να σε "ξεπετάξει" τότε κι εσύ πες του οτι θέλεις μόνο φυσιολογικό τοκετό. Αν τον δεις κάθετο και συνειδητοποιημένο οτι ίσως δυσκολευτείς αρκετά τότε ίσως πρέπει να τον εμπιστευτείς.

Ο αδελφός μου γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό, μετά από πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη (η μητέρα μου έμεινε 8 μήνες στο κρεββάτι).

Πόσο ζύγιζε; 5 κιλά. Στρογγυλά! Όταν τον έφεραν σπίτι, δεν χωρούσε στο καρεκλάκι :lol:

Σημειωτέον πως η μητέρα μου έχει μέτριο ύψος και κανονικό σωματότυπο.

Μάλλον ο γιατρός θέλει να φτιάξει το πρόγραμμά του :?

καλημέρα και απο εμένα...

είναι ενα θεμα που απασχολεί λίγο πολύ όλες μας, και εχω και εγώ ανοίξει σχετικό τοπικ, όχι για προγραμματισμένη καισαρική αλλά για προγραμματισμένο φυσιολογικό τοκετό πριν απο την ΠΗΤ και ο οποίος βεβεια αν δεν καταλήξεουν μεσα σε ενα οκταωρο τα πραγματα όπως τα θελει ο γιατρός πάει για καισαρική..

Ειλικρινά ( σωστά το εγραψα??)ρε κορίτσια είναι κατι που μου την σπαει πάρα πολύ...

Πρίν την ΠΗΤ για ποιό λόγο θέλεουν οι γιατροί να μας κάνουν ότι θελουν?????????και φυσιολογικό (προγραμματισμένο) και καισαρική ΓΙΑΤΙ?????

αυτά με τα ελεγχόμενα περιβάλλοντα μου την εχουν δωσει στο κρανιο λές και αν πάς απρογραμματιστα, δεν υπάρχει ο γιατρός σου ή δεν υπάρχει μαιά εκεινη την ώρα και όλες αυτές οι παπ%^$#ες που ακούω τελευταία....

Και η δική μου η γιατρός μου οταν είπε για προγραμματισμένο φυσιολογικό τοκετό πριν απο την ΠΗΤ, κόλλησα προς στιγμήν και μου είπε ότι σε αλλη περίπτωση να αναλάβω εγω την ευθυνη για ότι συμβεί.... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥς ΤΗ ΒΟΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥς ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ....

αν οντως υπάρχει προβημα 1000% να γίνει όπως θελουν οι γιατροί, αλλά εφόσον δεν υπάρχει κάτι για ποιό λόγο???

για να μην χασουν τα ραντεβού τους ή το σαββ/ κο τους η τα μπάνια τους????

Τελος πάντων για αλλη μια φορα τα είπα & ξεθυμανα, αλλά δεν βλεπω και φως στο τούνελ.......

ολες τα ιδια λεμε, όλες τις ιδιες απορριες και ενοχλήσεις έχουμε αλλά όταν το πάνε εκβιαστικά οι κύριοι, όλες αφηνόμαστε στα χερακια ( και τα μαχαιράκια) τους και λέμε και ευχαριστώ........

Αυτα...............

Aphrodite_k

Καλημέρα κορίτσια και να σας ευχαριστήσω άλη μια φορά όλες για τις απαντήσεις σας!!!

Κιλά πολλά δεν έχω πάρει, περίπου 12 σύνολο.

Μου ξεκαθάρισε πως από θέμα υγείας και πως κυλάει η εγκυμοσύνη μου δεν εχει λόγο να μου κάνει καισαρική, μου έδωσε να καταλάβω πως έχω αυτή την επιλογή για να μην ταλαιπωρηθώ, από την άποψη του ότι αφού υπάρχει αυτη η επιλογή γιατί να υποφέρεις από πόνους ώρες ολόκληρες..

Έχω την εντύπωση κι εγώ όπως και οι περισσότερες πως κοιτάει να κάνει κάτι στα γρήγορα και να τελειώνει, εκνευρίζομαι και εγώ όπως και εσύ Aphrodite_k γιατί να μην πάμε μέχρι τέλος και από εκεί και πέρα κρίνουν τι θα γίνει.. :evil:

Σκέφτομαι να εξαντλήσω τις μέρες μου και να περιμένω στην ώρα του να έρθει.. απλά με όλα αυτά δεν θέλω να μετανιώσω στο τέλος για την απόφαση που παίρνω.. κάτι τέτοια κάνουν κι εκεί που είσαι μια χαρά και προσπαθείς να αποβάλεις το άχγος σου για τον τοκετό σου πετάνε κάτι τέτοια και σε προβληματίζουν στα καλά καθούμενα... :?

bERvp2.png

Μωρέ κορίτσια τι καλός γιατρούλης, τι συμπονέτικός, δεν θέλει να πονέσει καθόλου η Χαρουλίτα!!!!!!!!!!!!!!!

Έλεος πια ειναι με τα καλά του;;;; Προτιμάει να σε μαχαιρώσει για να μην πονέσεις αδιαφορώντας για τις μετέπειτα συνέπειες της εγχείρισης; Απο συνείδηση μια χαρά τα παει...να μας πεις το ονομα του δημόσια να μην την πατήσει και καμια άλλη κοπέλα.

Διαφημίσεις

τι να πέις που δεν ξερουμε... αλλιώς θα σου ελεγα εγώ... αλλά μας πιάνουν στο φιλότιμο, την αγνοια, την εξαρτηση μας απο αυτούς, το φόβο και όλα αυτά τα συναισθήματα που μας διακατεχουν... (τα οποία τα γνωρίζουν πολύ καλά)

η μαμα μου εκανε τον αδερφό μου στο βανκούβερ ( καναδας) και κοιλοπονούσε απο το βράδυ της παρασκευής μέχρι την κυριακή μεσημέρι που αποφασισε ο μαγκας να βγεί ... ξερετε τι της είπε ο γιατρός της όταν αυτή του ελεγε να το πάρει με καισαρική γιατί δεν αντεχε άλλο???

το πρώτο σου παιδί, όσο αντεχεις τον πονο θα το παλαιψουμε να γεννηθεί με φυσιολογικό...... όταν δω ότι δεν πάει άλλο θα σου κάνω καισαρική...

και τον εκανε φυσιολογικά. αυτό το περιστατικό εγινε το 1975.....

όχι τωρα που τα μηχανήματα είναι υπερσύγχρονα και οι μεθόδοι παρακολούθησης των μωρων τελειες, αλλά όοοοοοοοχιιιιιιιιιιιιι, αυτοί εκει χραπ χρουπ & σε 1 ώρα είσαι τελειωμενη... και ο ντοκτορ στο ιατρειο του ( μην το καθυστερούμε και πολύ το θεμα..., εχουμε και δουλειες... :twisted::twisted: )....

την εχουν βρεί τη λύση και δεν τους απασχολεί τιποτα λοιπόν... σου λέει αν μεσα στο 8ωρο που θα σου βάλω την ενεση δεν ανοίξει ο τραχυλος και δεν κάνεις διαστολή τουλάχιστον 3, ( αφού αν κάνεις διαστολή 3 μετα σου τρομπάρουν μια άλλη ενεση να "ανοίξεις" σε χρόνο DT και να βγεί το μωρό) τότε επειδή ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ :?::!::?::!::?::!: ....( μη χεσω) πάμε για καισαρική...

ααα!!! :idea::roll: και κοστίζει τόσα ευρουλάκια....... :evil::evil::evil:

το αλλο δε??? στη λίστα που μου εδωσαν απο το μαιευτήριο με τα δωμάτια και το κόστος για ΦΤ ή καισαρκή, είναι παν-κουφο...

:mad::mad::mad:

οκ, καταλαβαίνω το να είναι τα φαρμακα , ο γιατρός και οι ξετασεις ακριβότερες στην καισαρική απο ότι στο ΦΤ αλλά το ίδιο δωμάτιο δεν θα πάρω ρε φίλε??? γιατί το ανεβάζεις κατα 300€ πάνω στην καισαρική??? αφού ΦΤ ή καισαρική το ίδιο δωματιο θα έιναι...

Aphrodite_k

Το άνοιγμα της λεκάνης, διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με κιλά ούτε μυ ύψος. Πιθανόν κάποια με 1,50 να έχει μεγαλύτερο άνοιγμα λεκάνης απ' ότι κάποια με 1,80. Οι γιατροί υπολογίζουν το βάρος του μωρού, στο περίπου κάνοντας κάποιες μετρήσεις. Αν αυτός μέτρησε τη διαμέτρο του κρανίου και τη βρήκε πολύ μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ανοίγματος της λεκάνης, αυτομάτως αποκλείεται ο Φ.Τ. (άσχετο το πόσα κιλά θα είναι το μωρό, μπορεί να είναι και 5 και να έχει μικρή διάμετρο κρανίου ή να έχει η μάνα μεγάλη λεκάνη). Τώρα εξαρτάται πόση εμπιστοσύνη του έχεις και αν θεωρείς ότι θέλει να ξεμπερδεύει ή όχι. Πάντως εν μέρει ισχύουν αυτά που σου είπε σαν θεωρία. Το θέμα είναι στην πράξη τι ισχύει. Εύχομαι όλα να πάνε καλά πάντως.

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

Εγω παντως θα σου προτεινα μεχρι και την λυση της αλλαγης γιατρου,εστω και τελευταια στιγμη!!! Εγω προσωπικα γι΄αυτον ακριβως το λογο αλλαξα γιατρο στην 32η εβδομαδα. Ο παλιος μου γιατρος αν κι ηταν πολυ φιλικος,ανετος κι ολα αυτα τα ωραια που μας κανουν να "κολλαμε" μ΄εναν γυναικολογο,ηθελε να με παει καισαρικη λογω υψηλης μυωπιας και προβληματικου αμφιβληστροειδη.Αν και ο οφθαλμιατρος μου,μου ειχε δωσει το ok για φυσιολογικο τοκετο,ο γυναικολογος επεμενε για χειρουργειο και μαλιστα μου εκθειαζε την καισαρικη με δικαιολογιες τυπου "θα ξεχειλωσεις,θα φτασεις 40 χρονων και θα κατουριεσαι πανω σου" και κατι τετοια,το πιστευετε;;; :shock::shock::shock: Επιπλεον,δεν ηθελε επ' ουδενει να ειναι παρουσα στον τοκετο η παιδιατρος μανα μου ουτε η μαια με την οποια εκανα μαθηματα ανωδυνου,ακριβως επειδη ηθελε να με παραμυθιασει τελευταια στιγμη και να με παει καισαρικη. Τουλαχιστον ετσι φανηκε. Γι΄αυτο κι εγω ζητησα απο τη μαια μου να μου συστησει τον γιατρο που εμπιστευεται περισσοτερο αναμεσα σε αυτους που συνεργαζεται,κι ετσι κατεληξα στο γιατρο που με ξεγεννησε τελικα.

Θελω να σου πω,δηλαδη,οτι αν τον βλεπεις εντελως αρνητικο στο ενδεχομενο φυσιολογικου τοκετου,αλλα εσυ θελεις να γεννησεις φυσιολογικα,μη διστασεις ακομα και να τον αλλαξεις,εστω και τωρα.

Αχ κορίτσια συμφωνώ απόλυτα μαζί σας!!!!!!!!!!!!!!!!

Αλλά τι να πω δεν ντρέπονται που σε αυτή την κατάσταση που είμαστε σκέφτονται την πάρτη τους :evil::evil: την τσεπούλα τους :evil::evil: και να μην κουραστούν καθόλου :evil::evil::?::?::?::?:

Έλος πια ξεφτίλες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κάτσε μη μου πει τίποτα και ο δικός μου και μετά να δούμε τι σόου έχει να γίνει....................

xOSvp3.png

Εμένα με είχαν κατατρομάξει όλοι οι γιατροί ότι το παιδί ειναι πολύ μεγάλο και να ζοριστώ και και και και

Γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο με πρόκληση (γιατί αν δεν έκανα πρόκληση θα έκλεινα και τον 10ο μήνα εγκυμοσυνης) έναν μπέμπαρο 3.800.

Εκ των υστέρων παρατήρησα ότι η μέτρηση του βάρους στον υπέρηχο έγραφε "απόκληση +-300γρμ" Στην δική μου λοιπόν περίπτωση ο μικρός ήταν -400 γρμ σύμφωνα με την μέτρηση του τελευταίου υπερήχου (πριν 20 μέρες απο την γέννηση του).

Στην θέση σου εγώ θα προσπαθούσα να γεννήσω με φυσιολογικό.

dev277pr___.png

Κάτσε μη μου πει τίποτα και ο δικός μου και μετά να δούμε τι σόου έχει να γίνει....................

ασε και εγώ τα ίδια ελεγα και μάλιστα εντονότατα, και στην ίδια τη γιατρό μου αλλά μόλις μου είπε για προγραμματισμένο Φτ ΕΜΕΙΝΑ ΞΕΡΗ.........................

λέω καλά όσα της είπα... δεν τα ελαβε καθόλου υπόψιν της??? μάλλον όχι.........

οπότε περίμενε και θα δεις... μακαρι ο γιατρός σου να είναι αοπο τους τυπους που προτιμούν πραγματικά φυσιολογικά πραγματα και όχι προγραμματισμένα -φυσιολογικά.....

Aphrodite_k

Ωχ κατάλαβα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops::oops::oops:

Όχι και τίποτα άλλο είναι και καλοκαίρι θα θέλει να κάνει και διακοπές ο κύριος......................

αλά η ΠΗΤ μου είναι 06/9 αλλά ποτέ δεν ξέρεις.............

xOSvp3.png

Να επιμείνεις στην απόφασή σου να γεννήσεις φυσιολογικά, να προσπαθήσεις έστω. Σαν επιλογή, πάντα υπάρχει η καισαρική, όταν όμως κάτι δεν πάει καλά.

Δηλαδή μόνο για την ταλαιπωρία στο προτείνει? Ας ταλαιπωρηθείς τότε, και ΑΝ συντρέξει σοβαρός ιατρικός λόγος στη διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού, τότε να κάνεις την καισαρική και μάλιστα επειγόντως!

peny21gr, κάποιες από εμάς γεννάνε ντάλα Χριστούγεννα... Εμπιστεύομαι το γιατρό πως θα μου φερθεί οκ, αλλά πραγματικά περνά απ'το μυαλό μου συχνά αυτό που λες..

Αν αυτός μέτρησε τη διαμέτρο του κρανίου και τη βρήκε πολύ μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ανοίγματος της λεκάνης, αυτομάτως αποκλείεται ο Φ.Τ. (άσχετο το πόσα κιλά θα είναι το μωρό, μπορεί να είναι και 5 και να έχει μικρή διάμετρο κρανίου ή να έχει η μάνα μεγάλη λεκάνη). .

μα είναι δυνατόν η διάμετρος του κρανίου να είναι μεγαλύτερη απο την λεκάνη ???

και εκτός αυτού, όλα τα κοκκαλακια των μωρών είναι τόσο ευπλαστα κατα τη γεννηση και 2-3 ημέρες μετα που νομίζω ότι η φυση εχει προνοήσει το 'ζουλιγμα" που θα επελθει με τη γεννα... πόσο μεγαλη και σκληρή καρκανα να εχουν πια τα μωρακια που δεν χωραει στα 10 εκατοστα που ανοίγει το "τετοιο " μας.........

Aphrodite_k

Δεν ανέφερα το "τέτοιο" μας. Μίλησα για λεκάνη, που σημαίνει ότι είναι κόκκαλα, σκελετός, οστά, πως να το πω. Όσο μαλακά και να είναι τα οστά του κρανίου το μωρό,αν υπάρχει μεγάλη διαφορά, πως θα γίνει, δηλαδή; Διακινδυνεύεις να τραυματιστεί το κρανίο, για να πεις ότι έκανα φυσιολογικό; Στα μαθήματα ανώδυνου που μας κάνουν, μας ενημέρωσαν ότι μπορεί να συμβεί και αυτό. Δεν είναι κάτι που γίνεται κάθε μέρα, αλλά υπάρχει και αυτό σαν πιθανότητα.

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif