Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διαλειμα θηλασμου για 1 βραδυ

Recommended Posts

Γεια σας!! θελω να σας ρωτησω 2 πραγματα, 1ον η μπεμπουλα μας θηλαζει καθε 2 ωρες την ημερα, τρωει 2 γευματα στερεων

αλλα το βραδυ θηλαζει σχεδον ανα 1 ωρα και αυτο με εχει εξαντλησει,

αν την στειλω στην πεθερα μου ενα βραδυ να κοιμηθει (πινει ξενο γαλα απο το μπιμπερο) για να ξεκουραστω λιγο θα εχω προβλημα με τον θηλασμο μετα??? απο την μια το σκεφτομαι γιατι ειμαι ενα πτωμα αλλα απο την αλλη φοβαμαι μηπως ξυπνησει δεν με δει και απο ανησυχια μετα δεν πινει ουτε γαλα ουτε τιποτα και τρεχουμε μεσα στην νυχτα να την παρουμε πισω.. δεν ξερω τι να κανω.

2ον τον Αυγουστο μου προτεινε ο αντρας μου να παμε 4ημερο στην Ιταλια οι 2 μας γινετε να παμε χωρις να αποθηλασω?? εχει καμια παρομοια εμπειρια??

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

Διαφημίσεις

για το ταξιδι θα πρεπει λογικα να αντλεις κατα τη διαρκεια του ταξιδιου κ για να αποσυμφοριζεις το στηθος κ για να υπαρχει ζητηση αρα κ παραγωγη, ετσι ωστε οταν γυρισετε να συνεχισεις κανονικα.η μικρη εχει πιασει μπιμπερο?γιατι εαν δεν εχει πιασει κ ξαφνικα ενα βραδυ τη στειλεις στην πεθερα σου θα πρεπει κ να μην θηλασει κ να πιασει μπιμπερο με τη μια κ μες τη νυχτα..θεωρω οτι θα της ερθει λιγο αποτομα μη σου πω "βιαια" ολο αυτο.τωρα ενελλακτικη δεν εχω να προτεινω.θα σου πει ισως καποια μαμα με αναλογες εμπειριες γιατι εμενα ποτε δε θηλαζε τοσο συχνα,ειδικα τη νυχτα.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

μεχρι τον 5ο επινε 100 μλ καθε βραδυ συμπληρωμα αλλιως δεν κοιμοταν, μετα με τισ στερεες το εκοψε, αλλα προχτεσ ξανα δοκιμασα να της δωσω για να ξερω αν θα πιει η θα μεινει νηστικο σε περιπτωση που λειπω και ηπιε κανα 40 μλ και μετα γυρισε και τριβοταν στην μπλουζα μου.ποσες φορες θηλαζατε το βραδυ??? εμενα εδω και ενα μηνα με εχει ταραξει!!! θηλαζει καθε 1 ωρα, οχι οτι πειναει γιατι ισα ισα με πιπιλαει 2 λεπτα και μετα αφηνει το στηθος και κοιμαται πανω μου.

το κακο ειναι οτι αρχισα να νιωθω πολυ κουρασμενη,με πιανει το παραπονο που και που, να μαγειρεψω, να καθαρισω, να θηλαζουμε ολη μερα,και δουλευω οσο μπορω μεσα απο το σπιτι.

εμενα απο νεογεννητο θηλαζε 3 φορες μαξ το βραδυ, μετα 2 κ μετα αρχισα να αντλω οποτε κοιμοταν ολη την νυχτα.δεν πιανει πιπιλα φανταζομαι ε?κοιτα αφου εχει πιασει μπιμπερο ισως να μην της ερθει τοσο αποτομα.ειναι οντως πολυ κουραστικο κ κατα τη διαρκεια της ημερας να εισαι με το μωρο στη στηθος συνεχως αλλα κανεις το καλυτερο!!!κ στο λεω με παραπονο γιατι εμενα το αρνηθηκε καποια στιγμη κ αναγκαστηκα να αντλω 3 μηνες.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Μου κάνει εντύπωση που τόσο μεγάλο μωράκι θηλάζει τόσο συχνά. Εμένα και οι δύο κόψαν τους βραδυνούς θηλασμούς όταν έγιναν 2 μηνών περίπου.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

Μου κάνει εντύπωση που τόσο μεγάλο μωράκι θηλάζει τόσο συχνά. Εμένα και οι δύο κόψαν τους βραδυνούς θηλασμούς όταν έγιναν 2 μηνών περίπου.

Είσαι η εξαίρεση....

εμεις ακομα θηλαζουμε 3-4 φορες το βραδυ το λιγοτερο, και η μπεμπα ειναι κοντα 10 μηνων. Πίνει από μπιμπερό το δικό μου αντλημένο γάλα που της δίνει η νταντα την ημερα που εγω εργαζομαι, αλλά ξενο δεν πίνει

κι εγω αναπολω τις μερες που κοιμομουν συνεχομενα... όσο νωρίτερα αποδεχθείς τα ξενύχτια, τοσο πιο ευκολο θα ειναι για την ψυχολογία σου! :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

8 μηνων το μωρακι μου... μπορει να θηλασει 2 φορες την νυχτα (σπανια τοσο λιγο), μπορει και 10... και λεγοντας θηλασει εννοω εστω και τα 3-4 λεπτα που θα θελει το στηθος στο στομα της...

F2ETp3.png

πλεον πιστευω οτι η μαμαδες που τα μωρακια τους κοιμουνται το βραδυ η εστω ξυπνανε να θηλασουν 1-2 φορες ειναι ειναι πολυ τυχερες!!!

εγω εχω απελπιστει,λεγαμε να καναμε κοντα και το δευτερο παιδακι μας αλλα τωρα ουτε που το σκεφτομαι, ακουω και ιστοριες για παιδακια που κοιμηθηκαν συνεχομενα στο 2-3-4 χρονια και λεω απαπαπαπαπα!!!!!! οχι οτι με τοσους πολλους θηλασμους υπαρχει πιθανοτητα για 2ο!! ισα ισα βλεπω τον αντρα μου και συνηθως ειμαστε πτωματα απο το ξενυχτι και οι 2

Διαφημίσεις

Erinnye νομιζω πως το ταξιδι θα πρεπει να το αναβαλεις. Οχι κυριως για να μην σου κοπει το γαλα αλλα για το κοριτσακι σου που θα παθει σοκ μακρια σου 4 μερονυχτα... εγω εχω διδυμα και ο Μιχαηλ ξυπναει απο 3 εως 1103 φορες το βραδυ (οποτε τον πηρα στο κρεβατι μας) και η Ελενη 1 εως 4 φορες, ειναι βράδια που λεω πως δεν αντεχω αλλο ,η κουραση που αισθανομαι ειναι απεριγραπτη και δεν συγκρινεται με τιποτα απο το παρελθον αλλα ουτε μια στιγμη δεν μετανοιωσα που θηλαζω τα σκατουλια μου...δεν στο λεω για να στο παιξω εξυπνη ή καλυτερη μανα:cool: αλλα για να παρεις κουραγιο;););)

εγω το πηρα αποφααση και ειπα πως οσο χρειαζονται το γαλατακι και την αγκαλιτσα μου θα συμβιβαστω με πιο παριορισμενες εξοδους μονη μου και φυσικα παντου με τα παιδια εξαλλου βγηκα αρκετα πριν να κανω παιδια και φυσικα θα συνεχισω μαζι τους....και μονη μου (μετα του συζυγου) αφου αποθηλασουν τα διδυμα.....

lMz8p3.png[

Είσαι η εξαίρεση....

Χμ..Κι εγώ μάλλον τότε είμαι εξαίρεση (?), γιατί η πρώτη μου ποτέ δεν ξυπνούσε νύχτα και η δεύτερη νεογένητη ξυπνούσε 1 ή 2 φορές και πλέον εδώ και 2 βδομάδες κοιμάται 7-8 ώρες...Και τη μέρα θηλάζει κάθε 3-4 ώρες.

Erinnye μάλλον το μωράκι σου έχει πάρει το στήθος για πιπίλα, δεν μπορεί να πεινάει κάθε μια ώρα τη νύχτα 6 μηνών!Απλά είναι η παρηγοριά και σε θέλει δίπλα της. Οπότε ένα βράδυ το καταλαβαίνω να την αφήσεις, αλλά 4 μέρες δεν καταλαβαίνω πώς θα είναι εφικτό.

Το Ηλεκτράκι είναι 6,5 μηνών και μόλις αυτή την εβδομάδα δεν ζήτησε γάλα το βράδυ (συνήθως είχαμε εγερτήριο 2:30 & 5:30 - περίπου). Βασικά δεν κάνει τελευταίως το ξύπνημα των 2:30... Στις 5:30 δίνει ραντεβού.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Καλησπέρα κι από εμένα..Η κορούλα μου γίνεται 7 μηνών σε μία εβδομάδα και εδώ κι ένα μήνα ο θηλασμός έγινε πρωί και βράδυ , ενώ ενδιάμεσα τρώει φρουτόκρεμα -μεσημεριανό αλεσμένο - βανίλια.Ως τώρα δεν έχω δώσει ξένο γάλα και επίσης έχω φτιάξει μια πολύ καλή τέπεζα γάλακτος.Το επόμενο ΣΚ θα πρέπει να λείψω(Από Σάββατο πρωί έως Κυριακή πρώι, δλδ θα χάσει 3 θηλασμούς...). Φοβάμαι πολύ μη σταματήσει το γάλα μου, δε θέλω να αποθηλάσω...Το θήλαστρο βοηθάει να μη συμβεί αυτό;

καλησπερα κοριτσια.... λοιπον ο γιος μου ειναι 3 μηνων κ 1 βδομαδα, 6600γρ. θηλαζει ομως μονο 4 φορες το 24ωρο κ το πολυ 5. δλδ θηλαζει γυρω στις 9 το πρωι , μετα 2 το μεσημερι , 7 το απογευμα κ 11 το βραδυ! ειναι λογικο? η παιδιατρο μου ειπε οτι εφοσον βαζει βαρος δεν πρεπει να ανησυχω. υπαρχει περιπτωση να μου κοπει το γαλα? παρεπιπτωντως οταν κανω να θηλασω 8 κ 9 ωρες ειναι ελαχιστα πρησμενο ενω παλιοτερα πρηζοταν πολυ.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από εμένα..Η κορούλα μου γίνεται 7 μηνών σε μία εβδομάδα και εδώ κι ένα μήνα ο θηλασμός έγινε πρωί και βράδυ , ενώ ενδιάμεσα τρώει φρουτόκρεμα -μεσημεριανό αλεσμένο - βανίλια.Ως τώρα δεν έχω δώσει ξένο γάλα και επίσης έχω φτιάξει μια πολύ καλή τέπεζα γάλακτος.Το επόμενο ΣΚ θα πρέπει να λείψω(Από Σάββατο πρωί έως Κυριακή πρώι, δλδ θα χάσει 3 θηλασμούς...). Φοβάμαι πολύ μη σταματήσει το γάλα μου, δε θέλω να αποθηλάσω...Το θήλαστρο βοηθάει να μη συμβεί αυτό;

Σίγουρα το θήλαστρο θα βοηθήσει στο να μη σταματησει το γάλα, αλλά η εμπειρία μου λέει πως με 3 θηλασμούς που θα χάσεις, δεν πρόκειται να σταματησει ούτως ή άλλως. Τουλάχιστον το δικό μου στήθος δεν ανταποκρίνεται τόσο γρήγορα στις αλλαγές.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Γεια σας!! θελω να σας ρωτησω 2 πραγματα, 1ον η μπεμπουλα μας θηλαζει καθε 2 ωρες την ημερα, τρωει 2 γευματα στερεων

αν την στειλω στην πεθερα μου ενα βραδυ να κοιμηθει (πινει ξενο γαλα απο το μπιμπερο) για να ξεκουραστω λιγο θα εχω προβλημα με τον θηλασμο μετα??? απο την μια το σκεφτομαι γιατι ειμαι ενα πτωμα αλλα απο την αλλη φοβαμαι μηπως ξυπνησει δεν με δει και απο ανησυχια μετα δεν πινει ουτε γαλα ουτε τιποτα και τρεχουμε μεσα στην νυχτα να την παρουμε πισω.. δεν ξερω τι να κανω.

2ον τον Αυγουστο μου προτεινε ο αντρας μου να παμε 4ημερο στην Ιταλια οι 2 μας γινετε να παμε χωρις να αποθηλασω?? εχει καμια παρομοια εμπειρια??

Το σημαντικο πρόβλημα από την απουσία σου δεν είναι ο θηλασμός και αν θα μειωθεί το γάλα αλλά οι πιθανές ψυχολογικές επιπτώσεις της απουσίας στο μωρό.

Καλό θα ήταν να το συζητήσεις με έναν ειδικό (παιδοψυχολόγο, παιδοψυχίατρο)

2ον τον Αυγουστο μου προτεινε ο αντρας μου να παμε 4ημερο στην Ιταλια οι 2 μας γινετε να παμε χωρις να αποθηλασω?? εχει καμια παρομοια εμπειρια??[/QUOT

Γιατί δεν δοκιμάζεις πρώτα το βράδυ στην πεθερά να δεις πως θα πάει:rolleyes:;Μια γνωστή μου είχε κάνει τράπεζα γάλακτος και πήγε ταξίδι όταν το μωρό της ήταν 6 μηνών και όλα καλά.Αν το μπέμπα σας μπορεί χωρίς την μανούλα της το βράδυ δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα;).

Το σημαντικο πρόβλημα από την απουσία σου δεν είναι ο θηλασμός και αν θα μειωθεί το γάλα αλλά οι πιθανές ψυχολογικές επιπτώσεις της απουσίας στο μωρό.

Καλό θα ήταν να το συζητήσεις με έναν ειδικό (παιδοψυχολόγο, παιδοψυχίατρο)

Εχεις απόλυτο δίκιο πως αυτο είναι το ζήτημα. Τον γιο μου τον άφησα πρώτη φορά για πάνω από ένα βράδυ (που και αυτό είχε συμβεί 2-3 φορές μόνο,όταν ήταν 16 μηνών. Λείψαμε 4 βράδυα και κυριολεκτικά αυτή η απουσία ήταν ένα τεράστιο σόκ για τον μικρό. Μόλις γυρίσαμε, για 2-3 μήνες ξύπναγε τουλάχιστον 2-3 φορές το βράδυ ανήσυχος και με ζητούσε. Φοβόταν ότι θα τον αφήσουμε :(

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

καλησπερα κοριτσια.... λοιπον ο γιος μου ειναι 3 μηνων κ 1 βδομαδα, 6600γρ. θηλαζει ομως μονο 4 φορες το 24ωρο κ το πολυ 5. δλδ θηλαζει γυρω στις 9 το πρωι , μετα 2 το μεσημερι , 7 το απογευμα κ 11 το βραδυ! ειναι λογικο? η παιδιατρο μου ειπε οτι εφοσον βαζει βαρος δεν πρεπει να ανησυχω. υπαρχει περιπτωση να μου κοπει το γαλα? παρεπιπτωντως οταν κανω να θηλασω 8 κ 9 ωρες ειναι ελαχιστα πρησμενο ενω παλιοτερα πρηζοταν πολυ.

μια χαρά τα πηγαίνει ο πιτσιρίκος σου!Κι εμένα ακριβώς έτσι πήγε (και με τις ίδιες ώρες!), από την ηλικία περιίπου του γιού σου και το διατήρησε μέχρι και τώρα που ξεκινήσαμε στερεές τροφές! έχει μεγαλώσει μια χαρά και κανένα πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε.Μη σε αγχώνει...Τώρα είναι 7 μηνών και ακόμα θηλάζουμε!Τελικά το κάθε μωράκι έχει τις δικές του ''ορέξεις'' για φαγάκι!!Όσο για το στήθος έτσι συμβαίνει..Απλά προσαρμόστηκε πια στις ανάγκες και στο πρόγραμμα του μωρού σου!Να σου ζήσει!