Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εργασιακός μεσαίωνας.

beba09

Recommended Posts

Μισθός οικιακή βοηθού από την Νιγηρία, εσωτερική με ένα ρεπό την εβδομάδα, να ασχολείται με τα παιδιά 4 των αριθμό (2 ετών και 10, τα μικρότερα), χωρίς μαγείρεμα 450 ευρώ παρακαλώ.

Μόλις το έμαθα αυτό έπαθα σοκ. Ειλικρινά, όταν κάποιος μπορεί να βρει τόσο χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό πώς να μην έχει απαίτηση να προσλαμβάνει έναν Έλληνα με 700 ή 800 ευρώ και όπως πάει….με 600 και 500.

Νομίζω ότι η πολιτεία πρέπει να θεσπίσει κριτήρια. Ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που έχω ακούσει αυτό το ποσό και σε καλό προάστια (Ψυχικό – Φιλοθέη παρακαλώ) και αισθάνομαι ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι με τεράστιες βιοποριστικές ανάγκες τόσο πιο πολύ εκμετάλλευση θα υπάρχει. Το ποσό αυτό δεν είναι φανταστικό μου το είπε η ίδια η κοπέλα και βέβαια αισθάνεται και η ίδια ότι την εκμεταλλεύονται. Και σαν να μην φθάνει αυτό σταμάτησαν να της παρέχουν και δικό της δωμάτιο και κοιμάται με τα παιδιά.

Δεν ξέρω ειλικρινά που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Το αστείο είναι ότι εμείς η ίδιοι την ενισχύουμε αφού ζητάμε συνέχεια όλο και πιο φθηνά εργατικά χέρια.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μα εδώ μας αναγκάζουν σε παραιτήσεις και εικονικές απολύσεις χωρίς χρήματα :(και 4ωρα χωρίς ενσημα που ούτε τα 500 δεν φτάνουμε τον μήνα και λέμε και ευχαριστώ που ειναι λοιπον το περίεργο για την εσωτερική κοπέλα απο την Νιγήρια που θεωρούν ακόμα πιο αδύναμη απο εμας τους Ελληνες?

Πονεμένο θέμα άνοιξες beba....Σαν την κοπέλα που λες υπάρχουν πάρα πολλές δυστυχώς. Και το ίδιο πάει να γίνει και με εμάς τους μη-μετανάστες. Επί μήνες τώρα ακούω από το αφεντικό μου την ίδια καραμέλα κάθε μέρα:

1. Πρέπει να μάθετε να ζείτε με 3 ευρώ την ημέρα :shock::shock::shock:

2. Αν δε μπορείτε να δουλέψετε 500 ώρες το 24 ωρο, θα πεινάσουν τα παιδιά σας. Αυτό θέλετε δηλαδή? Δουλέψτε λοιπόν (από μέσα του λέει: Μα....κες δουλεύτε από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς υπερωρίες, με μισθό κάτω από τα νόμιμα κ.λπ.).

Πραγματικά θλίβομαι που αυτή τη στιγμή κουβαλάω τα ίδια εργασιακά άγχη και τις ίδιες μεσαιωνικές συνθηκες που κουβάλαγε ο παππούς μου πριν 40 χρόνια όταν δούλευε νυχθημερόν σε εργοστάσιο λιπασμάτων για ένα κομμάτι ψωμί και ΑΜΑ του άρεσε.

Έρχονται χειρότερα.....

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Πολύ φοβάμαι πως δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σας.

Για την πλειοψηφία των εργαζομένων, έρχονται ακόμα χειρότερα.....

Με τέτοια ανεργία, ότι θέλει κάνει ο καθένας. Και έλεγχος μηδέν....:confused:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

και πώς δηλαδή θα μπορούσε κανεις να δωσει περισσότερα στην καθε κοπέλα από τη Νιγηρία ή από οπουδήποτε αλλού, όταν καλά καλά ο ίδιος δεν φτανει τα 700 ευρω (οικογενειακώς 1400 ας πούμε)? Για την ακραία οικονομική κατασταση στην οποία βρισκόμαστε όλοι σημερα, μια χαρά ειναι και τα 450 (δεδομενου ότι στην πραγματικότητα της παρεχουν και στεγη, για την οποία θα πλήρωνε εξτρα αν δεν ηταν εσωτερική)

Ετσι που καταντήσαμε, όσα εχεις δίνεις, αφού το κρατος σου δεν εχει προνοήσει να σου βρει λύση για το τι θα κάνεις τα 1,2,3 ή 4 παιδια σου τις ωρες που θα πρεπει να δουλευεις.

Είναι θλιβερή η διαπίστωσή σου, πράγματι, αλλά από την κατρακύλα που εχει παρασύρει τους Ελληνες δεν θα έμεναν αλώβητοι οι αλλοδαποί φυσικα.

Πονεμένο θέμα άνοιξες beba....Σαν την κοπέλα που λες υπάρχουν πάρα πολλές δυστυχώς. Και το ίδιο πάει να γίνει και με εμάς τους μη-μετανάστες. Επί μήνες τώρα ακούω από το αφεντικό μου την ίδια καραμέλα κάθε μέρα:

1. Πρέπει να μάθετε να ζείτε με 3 ευρώ την ημέρα :shock::shock::shock:

2. Αν δε μπορείτε να δουλέψετε 500 ώρες το 24 ωρο, θα πεινάσουν τα παιδιά σας. Αυτό θέλετε δηλαδή? Δουλέψτε λοιπόν (από μέσα του λέει: Μα....κες δουλεύτε από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς υπερωρίες, με μισθό κάτω από τα νόμιμα κ.λπ.).

Πραγματικά θλίβομαι που αυτή τη στιγμή κουβαλάω τα ίδια εργασιακά άγχη και τις ίδιες μεσαιωνικές συνθηκες που κουβάλαγε ο παππούς μου πριν 40 χρόνια όταν δούλευε νυχθημερόν σε εργοστάσιο λιπασμάτων για ένα κομμάτι ψωμί και ΑΜΑ του άρεσε.

Τουλάχιστον ο παππούς σου μπορούσε τότε να βρει ένα μεροκάματο πιο εύκολα. Εμείς δυστυχώς ούτε για 3 ευρώ τη μέρα δεν θα βρίσκουμε δουλειά!

καποιοι λενε οτι η Ελλαδα, θα γινει η Κινα της Ευρωπης..

καποιοι λενε οτι δεν ειναι καθολου τυχαιο που δεν υπαρχει ελεγχος στα συνορα, γιατι μονο ετσι θα μπουν πολλα φτηνα εργατικα χερια , που θα πιεσουν και τους δικους μας μισθους προς τα κατω..

το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να γινουμε ενεργοι πολιτες με σκεψη και κριση και οχι με ΄΄βολεματα΄΄ για το καλο των παιδιων μας..

83hKp3.png

Ο άντρας μου είναι άνεργος από τον Δεκέμβρη και ποιά είναι η προοπτική να βρει δουλειά.Καμιά προς το παρον αφού έχουν παγώσει οι προσλήψεις και ούτε στον ιδιωτικό τομέα δεν σε παίρνουν. Τώρα είναι απογραφέας για να πάρει λίγα χρήματα και αν και πότε. Τουλάχιστον οι μετανάστες μπορούν να φύγουν και να πάνε αλλού αν νιώθουν ότι τους εκμεταλεύονται. Εμείς πάλι τι θα κάνουμε; Θα γίνουμε μετανάστες; Λυπάμαι και για αυτην που αναφέρεις, αλλά πιο πολύ λυπάμαι για την δική μου οικογένεια που ζούμε αυτήν την στιγμή με ένα μισθό, τον δικό μου.

s-age.pngs-age.png

Στις εσωτερικές υπάρχει μια βασική διαφορά. Μαζί με την εργασία προσφέρει κάποιος στέγη και τροφή. Γι' αυτό φαίνονται χαμηλότεροι οι μισθοί. Αν και το 450 για εσωτερική είναι λίγο (απ' όσο ακούω). Έχω την εντύπωση πως οι εσωτερικές κοστίζουν γύρω στα 600 (οι πιο "οικονομικές") μέχρι 800 (ή και 1000 - 1200 κάποιες).

Οι εσωτερικές είναι πράγματι δύσκολο... από πολλές απόψεις. ...

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

....

2. Αν δε μπορείτε να δουλέψετε 500 ώρες το 24 ωρο, θα πεινάσουν τα παιδιά σας. Αυτό θέλετε δηλαδή? Δουλέψτε λοιπόν (από μέσα του λέει: Μα....κες δουλεύτε από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς υπερωρίες, με μισθό κάτω από τα νόμιμα κ.λπ.).....

Αυτά τα ζήταγαν και ΠΡΟ κρίσης..... :mad::evil:

Απλά τότε τρώγανε και "πόρτα" από τους εργαζομένους. Ενώ τώρα.... οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πουν κι "ευχαριστώ"! :evil: :evil:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Αυτά τα ζήταγαν και ΠΡΟ κρίσης..... :mad::evil:

Απλά τότε τρώγανε και "πόρτα" από τους εργαζομένους. Ενώ τώρα.... οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πουν κι "ευχαριστώ"! :evil: :evil:

Σωστά....είχες την ευχέρεια να τα βροντήξεις και να πας αλλού. Τώρα όμως??? Παρακαλάμε για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

εμεις ειμαστε και οι δυο ανεργοι....ο συζηγος οπου βρει μεροκαματο...περιμενουμε το καλοκαιρι πως και πως τουλαχιστον να δουλεψουμε 3 1/2 μηνες γιατι ειμαστε ελεηνα δυσκολα!!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Κάποτε είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις που θα δουλέψεις. Στην επαρχία που ζω εγώ τα συσκευαστήρια φρούτων, σε παρακαλάγανε να πας. Κάθε καλοκαίρι πήγαινα από 18 χρονών και έβγαζα το χαρτζηλίκι μου. Τώρα πια, ούτε πολύ δουλειά έχουν, αφού έχουν μειωθεί οι εξαγωγές στο ελάχιστο, αλλά βρίσκουν και τους αλλοδαπούς να δουλεύουν με μεροκάματα πείνας. Τυχαία έγιναν όλα αυτά και ποδοπατήθηκαν τα εργασιακά δικαιώματα ? Δεν νομίζω :evil:.

Πριν την κρίση, κάπου είχε πάρει το αυτί μου πως αναζητούσαν στην Ευρώπη υποψήφια κράτη για "φτηνό εργατικό δυναμικό". Κι αν αναλογιστεί κανείς πως χρεωμένοι ήμασταν εδώ και δεκαετίες... τότε αντιλαμβανόμαστε πως κάποιοι σαφώς μας "παίζουν", για να ξεπουλήσουμε την εργασία μας.

Πιστεύω όμως πως σε αυτό συντέλεσε και η κακή νοοτροπία μας. ... Ή μάλλον, την εκμεταλλεύτηκαν και αυτή...

Διαφημίσεις

κριση με τον πραγματικο ορο δεν υπαρχει στην Ελλαδα..

εκτος εαν εννοουμε τα λεφτα των ταμειων που παιχτηκαν στο χρηματιστηριο και χαθηκανε, τα τριπλασια λεφτα της αρχικης αξιας (υπερ-υπερτιμολογημενα) που δινονταν (και δινονται) καθε φορα για αγορες ή κατασκευες (βλ. ολυμπιακα εργα, ελ. βενιζελος, C4I,υποβρυχια και ο καταλογος δεν τελειωνει ) καθως τα 2/3 πηγαιναν σε τσεπες καποιων, τα παρτυ που γινοντουσαν με εργολαβους, φαρμακοβιομηχανιες και ολους τους ''μεγαλους'' καθως δεν φροντιζε κανεις να ελεγχει κανεναν,να μην αναφερθουμε στο ποσο καλος πελατης της Γερμανιας ειμαστε κλπ,κλπ..

αυτο δεν ειναι κριση, ειναι ΚΛΕΨΙΑ..

ψαχνουμε να βρουμε λεφτα, να κλεισουμε τις τρυπες που ανοιξαν οχι λογω της ''κρισης'', αλλα λογω οτι καποιοι τα αρπαξαν...καποιοι που δεν θα τιμωρηθουν ποτε γιατι παραγραφονται τα αδικηματα τους..

η Ευρωπαιοι ηξεραν τι γινοταν..ενας βουλευτης (αν θυμαμαι καλα, της Γερμανιας) βγηκε και τους εκραξε οτι τοσο καιρο ηξεραν και δεν μιλαγαν και τωρα απαιτουν..

απο την δεκαετια του 80 γνωριζαν ολοι οι ελληνες βουλευτες που περασαν απο εκει μεσα, ηξεραν οτι η ελλαδα δεν παει καλα, παρολ' αυτα κανεις δεν μιλησε και κανεις δεν εκανε τιποτα..

ας μην ακουμε τα ΜΜΕ που με πολυ εντεχνο τροπο θελουν να μας πεισουν οτι εχουμε ''κριση''..

ειμαστε μια χωρα που πολλες εκατονταδες χρονια, προσπαθουν ολοι να μας εκμεταλλευτουν.. ειμαστε μια πλουσια χωρα (φυσικη ομορφια,με πλουσια κοιτασματα,πολιτισμο-αρχαιολογικους χωρους κ.α.) με μεγαλης σημασιας γεωγραφικη θεση..το κακο ειναι οτι δεν περασε απο εδω ουτε ενας ηγετης που να μπορει να εκμεταλλευτει αυτην την χωρα και να την αξιοποιησει σωστα..ολοι κοιταξαν το συμφερον τους και την τσεπη τους..γινανε περιουσιες που ενας βουλευτης δεν θα μπορουσε να εχει με τον μισθο του..

στο εξωτερικο, ολοι κοιτανε να μας φανε, να μας υποδηλωσουν για να μπορουν να μας εκμεταλλευονται ...και κυριως ΤΖΑΜΠΑ.. ξεπουλαμε τα παντα γιατι τιποτα δεν βγαζει κερδος, γιατι σε ολα μπαινουμε μεσα..και ποιοι ειναι αυτοι οι ''χαζοι'' επενδυτες που ερχονται και τα αγοραζουν?αυτοι δεν μπαινουν μεσα?λιμανια,αεροδρομια, ΟΤΕ και παει λεγοντας..ολα στα χερια των ξενων..

στα βιβλια της ιστοριας που μαθαινουμε στο σχολειο , δεν υπαρχει η σωστη ιστορια για διπλωματικους λογους..δυστυχως ομως η ιστορια επαναλαμβανεται..καλο θα ηταν να διαβασουμε και να κρινουμε..οχι κοντοφθαλμα.. για τα παιδια μας..

83hKp3.png

Κορίτσια το έχω γράψει και αλλόυ εδώ...έχω εσωτερική με μισθό 310 Ευρώ συν 80 η ασφάλεια της. Ο μισθός της έχει θεσπιστεί απο το ΄Κυπριακό κράτος, δεν τον κανόνισα εγώ. Ειναι νόμιμη και έχει έρθει μέσω πρακτορείου. Ο μισθός στην χώρα της είναι 50 Ευρώ το μήνα!

Πιστεύω όμως πως σε αυτό συντέλεσε και η κακή νοοτροπία μας. ... Ή μάλλον, την εκμεταλλεύτηκαν και αυτή...

Και καλά της έκαναν. Της νοοτροπίας μας εννοώ. Τέτοιοι που είμαστε... Και μυαλό δεν βάζουμε.

..το κακο ειναι οτι δεν περασε απο εδω ουτε ενας ηγετης που να μπορει να εκμεταλλευτει αυτην την χωρα και να την αξιοποιησει σωστα..ολοι κοιταξαν το συμφερον τους και την τσεπη τους..γινανε περιουσιες που ενας βουλευτης δεν θα μπορουσε να εχει με τον μισθο του....

Διαφωνώ. Πέρασαν καλο΄ηγέτες. Το τι τους επιφυλλάξαμε, είναι ..Ιστορία.

Κορίτσια το έχω γράψει και αλλόυ εδώ...έχω εσωτερική με μισθό 310 Ευρώ συν 80 η ασφάλεια της. Ο μισθός της έχει θεσπιστεί απο το ΄Κυπριακό κράτος, δεν τον κανόνισα εγώ. Ειναι νόμιμη και έχει έρθει μέσω πρακτορείου. Ο μισθός στην χώρα της είναι 50 Ευρώ το μήνα!

Στην χώρα της βέβαια να υποθέσω, με 50 ευρώ αγοράζει πράγματα που στην δική μας χώρα κάνουν κάτι παραπάνω. 310 ευρώ ε? Και ποιός είναι ο βασικό μισθος για έναν έλληνα που κάνει την ίδια δουλειά?

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

κριση με τον πραγματικο ορο δεν υπαρχει στην Ελλαδα..

Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει κρίση γιατί δεν υπάρχει παραγωγή. Και υπάρχει από το 1980 αλλά καλύφθηκε με τα δανεικά και τις επιδοτήσεις. Η οικοδομή δεν είναι ανάπτυξη εκτός εάν πουλάμε στους ξένους και φέρνουμε συνάλλαγμα. Βρες από πότε έχουμε αρνητικό ισοζύγιο πληρωμών, από τότε είμασταν για φούντο. Πήραμε τα χρήματα και αντί να τα κάνουμε παραγωγικές επενδύσεις τα κάναμε πλακάκια και μάρμαρα. Τα σπίτια είναι δεσμευμένο κεφάλαιο, σου δίνουν να φας; Αλλά τι να κάνει ο κόσμος, τόσα χρόνια ήταν η μόνη σίγουρη επενδυση. Χωρίς τα δανεικά και τις επιδοτήσεις θα είμασταν όλοι τώρα στα 600 ευρώ μισθό. Αυτές είναι οι δυνατότητες της χώρας όταν δεν προσπαθούμε και φοβάμαι ότι εκεί θα καταλήξουμε. Πόσα παίρνει ο Βούλγαρος, ο Αλβανός , ο Ρουμάνος, 200-300 ευρώ; Ε, θα παίρνουμε τα διπλά και θα λέμε και ευχαριστώ. Αλλά φυσικά πρέπει να πέσουν οι τιμές. Είναι αίσχος αυτό που γίνεται στην αγορά. Τόσα χρόνια όλοι εκμεταλλεύθηκαν τους μετανάστες και οι τιμές εκεί στα ύψη. Απορώ πως συντηρήσαμε τόσα χρόνια όλη αυτή την κατάσταση.

Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει κρίση γιατί δεν υπάρχει παραγωγή.

συμφωνοι..αρα υπαρχει κριση εδω και πολλαααααα χρονια στην Ελλαδα..

θελω να πω οτι με αφορμη την πραγματικη κριση σε χωρες που παραγουν, ηταν μια καλη ευκαιρια για τους δικους μας να πατησουν σε αυτην και να αποκαλυψουν τα πραγματα..οχι οτι επειδη οι αλλες χωρες περνανε κριση περναμε κι εμεις..αλλα εμεις ειμασταν χρονια σε αυτην την κατασταση..

-δεν μου ειναι και πολυ ευκολο να σου εξηγησω γραπτα, ελπιζω να καταλαβες τι εννοω..-

83hKp3.png

Παίρναμε τα χρήματα που μας έδινε η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα τρώγαμε. Τα μοιράζανε για να πάρουμε ψήφους, όχι μόνο στους αγρότες, αλλά και σ' αυτούς που είχαν ένα κτηματάκι χωρίς να καλλιεργούν τίποτα, διορίζανε στο δημόσιο κατά εκατοντάδες, παίρνανε χοντρές μίζες. Εμείς όλοι τα βλέπαμε, αλλά δεν μιλούσαμε γιατί είμασταν όλοι βολεμένοι. Τώρα πια είναι πολύ αργά. Δεν παράγουμε τίποτα, δεν έχουμε βιομηχανία και βιοτεχνίες, τα αγροτικά προϊόντα μας είναι ακριβά σε σχέση με τις ανατολικές χώρες, πως λοιπόν και πότε θα έρθει η ανάπτυξη ?

Μήπως τελικά, συμφέρει τον απλό λαό να αλλάξουμε το νόμισμά μας ? Σίγουρα θα υπάρχουν συνέπειες στην αρχή, αλλά απ' την άλλη φθηνό νόμισμα, μήπως σημαίνει και ανάκαμψη στην παραγωγή και περισσότερο τουρισμό, και περισσότερες θέσεις εργασίας στον απλό λαό ?

Παραγωγή είχαμε...

αλλά τότε την έφαγε η ξενομανία... και οι "συμφωνίες".

Με τις ευλογίες, βεβαίως-βεβαίως, της εγωκεντρικής νοοτροπίας μας.

Πόσα πορτοκάλια δεν πετάξαμε (ως χώρα) στις χωματερές, για να γίνουν εισαγωγές και να πάρουν τις επιδοτήσεις;

Τέτοια πράγματα είναι εγκλήματα ενάντια στη φύση και στην παραγωγή μας...

Όλα είναι συνέπειες των πράξεων και της νοοτροπίας μας...!

συμφωνοι..αρα υπαρχει κριση εδω και πολλαααααα χρονια στην Ελλαδα..

θελω να πω οτι με αφορμη την πραγματικη κριση σε χωρες που παραγουν, ηταν μια καλη ευκαιρια για τους δικους μας να πατησουν σε αυτην και να αποκαλυψουν τα πραγματα..οχι οτι επειδη οι αλλες χωρες περνανε κριση περναμε κι εμεις..αλλα εμεις ειμασταν χρονια σε αυτην την κατασταση..

-δεν μου ειναι και πολυ ευκολο να σου εξηγησω γραπτα, ελπιζω να καταλαβες τι εννοω..-

Όχι σε τέτοια κατάσταση δανεισμού στο 150% του ΑΕΠ πρώτη φορά βρεθήκαμε. Η κατάσταση στις άλλες χώρες επιτάχυνε και επιδείνωσε το πρόβλημά μας π.χ. δεν μπορούμε να ελπίζουμε στον τουρισμό ή στην τουριστική κατοικία όσο δεν έχουν οι ξένοι λεφτά.

Παίρναμε τα χρήματα που μας έδινε η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα τρώγαμε. Τα μοιράζανε για να πάρουμε ψήφους, όχι μόνο στους αγρότες, αλλά και σ' αυτούς που είχαν ένα κτηματάκι χωρίς να καλλιεργούν τίποτα, διορίζανε στο δημόσιο κατά εκατοντάδες, παίρνανε χοντρές μίζες. Εμείς όλοι τα βλέπαμε, αλλά δεν μιλούσαμε γιατί είμασταν όλοι βολεμένοι. Τώρα πια είναι πολύ αργά. Δεν παράγουμε τίποτα, δεν έχουμε βιομηχανία και βιοτεχνίες, τα αγροτικά προϊόντα μας είναι ακριβά σε σχέση με τις ανατολικές χώρες, πως λοιπόν και πότε θα έρθει η ανάπτυξη ?

Μήπως τελικά, συμφέρει τον απλό λαό να αλλάξουμε το νόμισμά μας ? Σίγουρα θα υπάρχουν συνέπειες στην αρχή, αλλά απ' την άλλη φθηνό νόμισμα, μήπως σημαίνει και ανάκαμψη στην παραγωγή και περισσότερο τουρισμό, και περισσότερες θέσεις εργασίας στον απλό λαό ?

Το χρέος μας όμως θα παραμείνει σε ευρώ. Άρα θα πρέπει να κηρύξουμε και πτώχευση. Αν θέλουμε να δουλεύουμε για 300 ευρώ, η βενζίνη να είναι στο 1,10 και τα σπίτια 1.000 ευρώ το τ.μ. όπως στη Ρουμανία θα βρεθούν πολλές θέσεις εργασίας, γιατί όχι. Όταν πέφτεις στο μηδέν φυσικά και θα έχεις μετά ανάπτυξη. Θέλουμε όμως; Εγώ πάντως όχι.

Και το '60 ακόμη έτσι ήταν οι θέσεις εργασίας. Σου έδινε ο πατέρας σου μια τσάπα ή 20 πρόβατα και δούλευες όλη μέρα. Τι εβγαζες όμως από τη δουλειά σου;

Παραγωγή είχαμε...

αλλά τότε την έφαγε η ξενομανία... και οι "συμφωνίες".

Με τις ευλογίες, βεβαίως-βεβαίως, της εγωκεντρικής νοοτροπίας μας.

Πόσα πορτοκάλια δεν πετάξαμε (ως χώρα) στις χωματερές, για να γίνουν εισαγωγές και να πάρουν τις επιδοτήσεις;

Τέτοια πράγματα είναι εγκλήματα ενάντια στη φύση και στην παραγωγή μας...

Όλα είναι συνέπειες των πράξεων και της νοοτροπίας μας...!

Τελικά μάλλον δεν αρκεί η παραγωγή. Είναι το μισό μόνο. Το άλλο μισό είναι η διάθεση. Τι κάναμε γιαυτό; Τίποτα. Κι αν δεν έχω φάει άνοστα ιταλικά φρούτα στο εξωτερικό. Ελληνικά με το κυάλι. Κι αν δεν έχω φάει ισραηλινά πορτοκάλια από την έρημό τους ποτισμένα με λύματα βιολογικών. Λες και δεν υπάρχουμε στην ευρωπαϊκή αγορά.

Για μένα φταίει το κράτος. Πάντα μου λέτε ότι εμείς είμαστε το κράτος. Ναι, εμείς παίρναμε ένα ξεροκόματο και αυτοί την πίτα. Ποιοι είχαν μεγαλύτερο συμφέρον να διαιωνίσουν αυτή την κατάσταση; Και τι επιλογές έχει κάποιος που παίρνει ένα ξεροκόματο; Να μην πάρει τίποτα; Να πάρει το μισό; Δεν τα φάγαμε μαζί!!!!

.....

Για μένα φταίει το κράτος. Πάντα μου λέτε ότι εμείς είμαστε το κράτος. Ναι, εμείς παίρναμε ένα ξεροκόματο και αυτοί την πίτα. Ποιοι είχαν μεγαλύτερο συμφέρον να διαιωνίσουν αυτή την κατάσταση; Και τι επιλογές έχει κάποιος που παίρνει ένα ξεροκόματο; Να μην πάρει τίποτα; Να πάρει το μισό; Δεν τα φάγαμε μαζί!!!!

Προσυπογράφω!

Δεν τα φάγαμε μαζί!!!!

Ωωωω φιλενάδα... Λ Α Θ Ο Σ !!!!

Μαζί τα φάγαμε!!

Αυτοί μασούσανε (και μασάνε) με δέκα μασέλες.... κι εμείς περιμένουμε πότε θα έρθει η ώρα του λογαριασμού για να πληρώσουμε. Μα είναι.... ξεκάθαρο πως .... "μαζί τα φάγαμε"...! :evil:

... (και μασάνε) ....

Ναι συνεχίζουν γιατί τώρα τρώνε τη βοήθεια του μνημονίου. Εξάλλου γιαυτό την πήρανε. Μόνο τα ξεροκόματα κόπηκαν. Αλίμονό μας.... Και ποια θα είναι η πορεία μας. Αν κρίνω από ότι έγινε στις γειτονικές χώρες δεν είδα καμιά επανάσταση. Μέσα τα κεφάλια και κουπί. Το 2005 είχα πάει Τουρκία εν καιρώ μνημονίου τους και η βενζίνη κόστιζε 2 ευρώ με μισθούς 300 ευρώ. Κανείς δεν πήγαινε πάνω από 60 χλμ/ώρα. Το 2000 στη Βουλγαρία για να πάρεις ταξί στην επαρχία πλήρωνες προκαταβολικά, σε πήγαινε ο ταξιτζής στο βενζινάδικο, έβαζε πετρέλαιο και μετά σε πήγαινε στον προορισμό σου. Και αυτά έγιναν και γίνονται δίπλα μας, στη γειτονιά μας. Και εμείς νομίζαμε ότι είμαστε οι τυχεροί και οι έξυπνοι. Αν κρίνω ότι σαν λαός κάναμε τη μικρασιατική καταστροφή και την Κύπρο δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη για τα αντανακλαστικά μας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...