Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διάσημες που θήλασαν

Recommended Posts

Διαφημίσεις

to mono pou me anisixi einai auto ..

Queen Elizabeth II of England

Breastfed Prince Charles.

:lol::lol::lol::lol::lol:

Τον θήλασε λίγο, μόλις γεννήθηκε ο πρίγκιπας ανακοινώθηκαν: wet nurse XxxXxx and dry nurse YyyYyy, δηλαδή παραμάνα που τον θηλάζει και νταντά που τον προσέχει (όπου ΧxxΧxx και ΥyyΥyy τα ονόματά τους).

Η Καμίλλα μοιάζει πάρα πολύ στην παραμάνα του Καρόλου!!!

Για τους πρίγκιπες υπήρχε παλαιότερη παράδοση που έλεγε ότι αν δεν πιουν βασιλικό γάλα χάνουν το δικαίωμα να κληρονομήσουν το θρόνο. Στην αρχαία Σπάρτη υπήρχε νομοθεσία που υποχρέωνε τη βασίλισσα να θηλάζει τουλάχιστον το πρώτο της παιδί, οι υπόλοιπες γυναίκες ήταν υποχρεωμένες να θηλάζουν όλα τους τα παιδιά (τώρα πώς τις υποχρέωναν δεν το καταλαβαίνω, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

Επίσης για τους πρίγκιπες (για να επανέλθω στον Κάρολο) ήταν αδιανόητο να μεγαλώσουν με μπουκάλι ή να πάρουν πιπίλα, το να μεγαλώσουν με παραμάνα ήταν αποδεκτό αλλά πάλι με τη μαμά τους έπρεπε να ξεκινήσουν.

Ακόμη και την εποχή της Νταϊάνας, σε φωτό με τα μωρά η Νταϊάνα έχει δώσει το δάχτυλάκι της να το πιπιλήσει το μωρό για να είναι ήσυχο στη φωτό. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν επιτρέπεται να φωτογραφηθεί το μωρό με πιπίλα...

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες!

Διαφημίσεις

Στην αρχαία Σπάρτη υπήρχε νομοθεσία που υποχρέωνε τη βασίλισσα να θηλάζει τουλάχιστον το πρώτο της παιδί, οι υπόλοιπες γυναίκες ήταν υποχρεωμένες να θηλάζουν όλα τους τα παιδιά (τώρα πώς τις υποχρέωναν δεν το καταλαβαίνω, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

Εάν δεν το θήλαζαν τότε τι του έδιναν?

Ο μεγάλος 15/6/2001

Ο μικρός 24/11/2007

Εάν δεν το θήλαζαν τότε τι του έδιναν?

Αν η μαμά δεν θήλαζε το μωρό πληρώνανε μία παραμάνα και το θήλαζε.

Υπήρχε νόμος που απαγόρευε στις παραμάνες να θηλάζουν πάνω από 6 μωρά ταυτόχρονα, άρα μέχρι 6 τα θήλαζαν μια χαρά!!!

Υπήρχε νόμος που απαγόρευε στις παραμάνες να θηλάζουν πάνω από 6 μωρά ταυτόχρονα, άρα μέχρι 6 τα θήλαζαν μια χαρά!!!

Πάντως και πολλά πεθαίνανε με τις wet nurses τουλάχιστον στη Γαλλία του 17ου αιώνα γιατί τα στέλνανε σε αυτές τις παραμάνες αλλά δεν ξέραν αν αυτές είχαν επαρκή γαλουχία, ή τα θήλαζαν αρκετά....

Να σημειώσω ότι παλιά ο θηλασμός ήταν μονόδρομος για την επιβίωση των νεογέννητων, αλλιώς τα περισσότερα πεθαίναν από δυσεντερία και διάρροια.

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Πάντως και πολλά πεθαίνανε με τις wet nurses τουλάχιστον στη Γαλλία του 17ου αιώνα γιατί τα στέλνανε σε αυτές τις παραμάνες αλλά δεν ξέραν αν αυτές είχαν επαρκή γαλουχία, ή τα θήλαζαν αρκετά....

Στη Γαλλία μόνο λίγες είχαν τη δυνατότητα να μισθώσουν παραμάνα και να την έχουν στο σπίτι, οι περισσότερες ουσιαστικά εγκατέλειπαν τα μωρά τους στέλνοντάς τα σε κάποια παραμάνα μακριά... Το μωρό τους το ξαναέβλεπαν πολύ αργότερα... :? Η παραμάνα πληρώνονταν όσο το μωρό ζούσε, φρόντιζε λοιπόν να μην πεθάνει για να μπορεί να πληρώνεται... :?

Στη Γαλλία μόνο λίγες είχαν τη δυνατότητα να μισθώσουν παραμάνα και να την έχουν στο σπίτι, οι περισσότερες ουσιαστικά εγκατέλειπαν τα μωρά τους στέλνοντάς τα σε κάποια παραμάνα μακριά... Το μωρό τους το ξαναέβλεπαν πολύ αργότερα... :? Η παραμάνα πληρώνονταν όσο το μωρό ζούσε, φρόντιζε λοιπόν να μην πεθάνει για να μπορεί να πληρώνεται... :?

Και έτσι με αυτά που είπες θέτω την ερώτηση:

Να τα θηλάσουν οι ίδιες δεν τους πέρασε από το μυαλό τους;;;; :roll:

WLn5p2.png

Και έτσι με αυτά που είπες θέτω την ερώτηση:

Να τα θηλάσουν οι ίδιες δεν τους πέρασε από το μυαλό τους;;;; :roll:

Σωστή η απορία...

Οι αστές έπρεπε αμέσως μετά τον τοκετό να είναι διαθέσιμες ξανά για κοσμικές εκδηλώσεις, για σεξ αλλά και για αναπαραγωγή...

Τις αστές που είχαν δυνατότητα να πληρώνουν παραμάνα στο σπίτι και να διασφαλίσουν την υγεία και επιβίωση του μωρού, προσπαθούσαν να μιμηθούν και αυτές που δεν ήταν πολύ φτωχές αλλά δεν ήταν και τόσο πλούσιες, οπότε πλήρωναν λίγα μια παραμάνα σε ένα χωριό....

Ο Ζαν Ζακ Ρουσώ μιλούσε για την επιστροφή στη φύση και το θηλασμό (... μεταξύ άλλων...) ακριβώς γιατί στη Γαλλία είχε παραγίνει το θέμα με τους θανάτους των βρεφών μακριά από τη μαμά...

Ακόμη και σήμερα, το ποσοστό έναρξης του θηλασμού στη Γαλλία είναι από τα χαμηλώτερα στην Ευρώπη: 48%. Δηλαδή το 52% δεν αγγίζει το μωρό στο στήθος. Ούτε να το δοκιμάσει για να αποφασίσει μετά, αποφασίζει εκ των προτέρων...

Δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι κοινωνικό. Δύσκολα μια γυναίκα αποφασίζει να κάνει κάτι που δεν είναι σύνηθες στην κοινωνία της... Οι επιλογές μας δεν είναι τελικά επιλογές μας! Είναι επιλογές των γύρω μας... :?

Οι γυναίκες αυτές που δεν θήλαζαν τα παιδιά τους, ακολουθούσαν αυτά που τους επέβαλε η κοινωνική τους τάξη... Ξέρανε τι είναι καλύτερο για το μωρό όμως τις περισσότερες φορές δεν ήταν αυτό το κριτήριο για να επιλέξουν.

Ακόμη και σήμερα που υποτίθεται ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, βλέπεις ότι οι μητέρες δεν επιλέγουν με κριτήριο το καλό του μωρού τους, αλλά ουσιαστικά επιλέγουν αυτό που προτιμούν οι γύρω τους...

Στο μυαλό τους μάλιστα προσπαθούν να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στις επιθυμίες τους και λένε ότι τα σημερινά γάλατα είναι πολύ καλά και ότι μια χαρά μεγαλώνουν τα μωρά και με αυτά....

Αγλαια τα βιντεακια ηταν τοσο απολαυστικα που οσο τα εβλεπα μου ερχοταν να ξυπνησω το μωρο μου για να το θηλασωωωωω!

Είναι πράγματι ιδιαίτερα τρυφερά αυτά τα βίντεο! :D

Αλλά πώς γίνεται βρε κορίτσια και στην πλειοψηφία των βίντεο αυτών βλέπω κάτι στήθη σωστά Pamela Anderson!!! :lol::lol::lol:

Αν σκεφτώ το δικό μου πώς ήταν δηλαδή, ακόμα και στο διάστημα του ΑΘ... δεν είχα πάει πάνω από 75νο στο σουτιεν! Ξέρω ότι το μέγεθος δεν παίζει ρόλο στην ποσότητα... παρόλα αυτά όταν έβλεπα κάτι τέτοια στήθη (ξέρετε η εικόνα που πολλές από εμάς έχουμε στο μυαλό μας, ένα μωρό πάντα τρώει λαίμαργα από ένα τεράστιο ζευγάρι στήθους πλυμμηρισμένο στο γάλα!) ένοιωθα να μειονεκτώ στην παραγωγή η ηλίθια... (ε, ρε κάλο που είχα!!!!)

:lol::lol::lol:

Οι αστές έπρεπε αμέσως μετά τον τοκετό να είναι διαθέσιμες ξανά για κοσμικές εκδηλώσεις, για σεξ αλλά και για αναπαραγωγή...

Τις αστές που είχαν δυνατότητα να πληρώνουν παραμάνα στο σπίτι και να διασφαλίσουν την υγεία και επιβίωση του μωρού, προσπαθούσαν να μιμηθούν και αυτές που δεν ήταν πολύ φτωχές αλλά δεν ήταν και τόσο πλούσιες, οπότε πλήρωναν λίγα μια παραμάνα σε ένα χωριό....

Πω, πω δηλαδή υπήρχε κατά κάποιο τρόπο υπονόμευση του θηλασμού από τότε!

Στο μυαλό τους μάλιστα προσπαθούν να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στις επιθυμίες τους και λένε ότι τα σημερινά γάλατα είναι πολύ καλά και ότι μια χαρά μεγαλώνουν τα μωρά και με αυτά...
.

Αυτό δυστυχώς το σκέφτομαι κι εγώ καμιά φορά, όχι όμως για τα δικά μου παιδιά αλλά για τον εαυτό μου μάλλον για παρηγοριά γιατί η μητέρα μου δε με θήλασε...

Ο μεγάλος 15/6/2001

Ο μικρός 24/11/2007

Διαφημίσεις

Aglaia πολύ ωραία τα sites που μας παρέθεσες! Πολύ ενημερωτικά! Δυστυχώς είμαι στη δουλειά και δεν μπορώ να βάλω ήχο. Όμως όταν πάω σπίτι θα τα δώ με την ησυχία μου (τρόπος του λέγειν, με τα 2 θηριάκια μου!! :D ). Και μένα με κάνουν να θέλω να συνεχίσω τον θηλασμό, παρ'όλο που η μπουμπού μου έχει άλλη άποψη! :( Τις τελευταίες μέρες περνάω ένα μαρτύριο στο να αμφιταλαντέυομαι για το αν θα κόψω τον θηλασμό ή όχι! Τεσπά μη σας πρήζω με τα δικά μου ψυχολογικά.

Ευχαριστούμε πολύ Αγλαια. :D:D:D

.png .png

Ακόμη και σήμερα που υποτίθεται ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, βλέπεις ότι οι μητέρες δεν επιλέγουν με κριτήριο το καλό του μωρού τους, αλλά ουσιαστικά επιλέγουν αυτό που προτιμούν οι γύρω τους...

Σωστα, διοτι η λεξη-κλειδι ειναι "υποτιθεται"! Υποτιθεται οτι ειμαστε ελευθεροι, αλλά στην πραγματικοτητα ειμαστε δεσμιοι του κοινωνικου περιγυρου και των πρακτικων που ακολουθει η πλειοψηφια.

• 8 months later...

Η Σάλμα Χάγιεκ ... θηλάζει

11 Φεβρουαρίου 2009, 13:25

Βίντεο που προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση, δείχνει τη 42χρονη ηθοποιό Σάλμα Χάγιεκ να θηλάζει ένα παιδί από την Αφρική, στο πλαίσιο μιας φιλανθρωπικής αποστολής στη Σιέρα Λεόνε.

«Η μητέρα του δεν είχε γάλα. Πεινούσε πάρα πολύ. Εγώ θήλαζα τη Βαλεντίνα (την κόρη μου) και είχα πολύ γάλα, έτσι θήλασα και το μωρό», είπε η Χάγιεκ. «Όταν αισθάνθηκε τη τροφή, σταμάτησε να κλαίει», πρόσθεσε.

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο περίεργο πράγμα που η πρωταγωνίστρια της «Φρίντα» έχει κάνει. Στην εκπομπή «The Rachel Ray Show» είπε πως η κόρη της βλέπει φαντάσματα. Η Χάγιεκ είναι πεπεισμένη ότι η 16 μηνών Βαλεντίνα έχει 6η αίσθηση που της επιτρέπει να επικοινωνεί με τα πνεύματα και παραδέχεται ότι η συμπεριφορά της, τη τρόμαξε.

«Χθες τη νύχτα, είδε ένα φάντασμα. Είμαι σίγουρη. Ξύπνησε και κοιτούσε επίμονα ένα συγκεκριμένο σημείο, λέγοντας «ορεβουάρ», που σημαίνει αντίο στα γαλλικά», ανέφερε η πληθωρική ηθοποιός. «Νομίζω ότι προσπαθούσε σε διαφορετικές γλώσσες να δει ποιάς εθνικότητας ήταν το φάντασμα για να το διώξει».

πηγή:

http://www.zougla.gr/news.php?id=23922

(δείτε το βίντεο)

Μέσα σε όλες τις μαύρες ειδήσεις μία νότα αισοδοξίας! :D

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Μπραβο της Σαλμα και κριμα που το θεωρουν γραφικοτητα !!! :roll:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

«Η μητέρα του δεν είχε γάλα. Πεινούσε πάρα πολύ. Εγώ θήλαζα τη Βαλεντίνα (την κόρη μου) και είχα πολύ γάλα, έτσι θήλασα και το μωρό», είπε η Χάγιεκ. «Όταν αισθάνθηκε τη τροφή, σταμάτησε να κλαίει», πρόσθεσε.

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο περίεργο πράγμα που η πρωταγωνίστρια της «Φρίντα» έχει κάνει. .

Δηλαδή είναι τόσο περίεργο που θήλασε ένα άλλο παιδί;

Δεν είναι περίεργο που τόσα παιδιά μεγαλώνουν με γάλα αγελάδας και είναι περίεργο που ένα παιδί θήλασε γάλα ανθρώπινο από άλλη μαμά;

:?

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο περίεργο πράγμα που η πρωταγωνίστρια της «Φρίντα» έχει κάνει. .

Δηλαδή είναι τόσο περίεργο που θήλασε ένα άλλο παιδί;

Δεν είναι περίεργο που τόσα παιδιά μεγαλώνουν με γάλα αγελάδας και είναι περίεργο που ένα παιδί θήλασε γάλα ανθρώπινο από άλλη μαμά;

:?

Να πω ότι το παραπάνω δεν το έγραψα εγώ ως σχόλιο, αντιγραφή του άρθρου έκανα!

Το δικό μου σχόλιο είναι με κόκκινο!

Ευχαριστώ!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

• 1 month later...