Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα με Νηπιαγωγό

Recommended Posts

Πριν λίγο καιρό η νηπιαγωγός μας αποφάσισε να κάνει με τα παιδιά αναπαράσταση του γάμου. Έδωσε σε ένα αγοράκι τον ρόλο του γαμπρού, σε ένα κοριτσάκι τον ρόλο της νύφης, 2 παιδιά οι κουμπάροι, 4 παιδιά οι συμπέθεροι και 2 παιδιά είναι τα παρανυφάκια, ααα! και ένα παιδάκι κάνει τον παπά. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά είναι προσκεκλημένοι στον γάμο!

Το θέμα δεν μου άρεσε καθόλου από την άποψη ότι δεν νομίζω ότι έχει όλη αυτή η κατά κάποιον τρόπο παράσταση -να την πω;- κάτι παιδαγωγικό να μάθει στα παιδιά, και από μια άλλη άποψη, κάνει 2 παιδιά -από τα 22- πρωταγωνιστές, και αφήνει τα υπόλοιπα σε δεύτερους, τρίτους, και κυρίως αφήνει την μισή τάξη σε καθόλου ρόλους...

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μερικά παιδιά να κλάψουν, μερικά να δυσανασχετίσουν και μερικά να αναπτύξουν μια ανταγωνιστικότητα μεταξύ τους (πχ. αγόρια που μαλώνουν για την νύφη-εμένα αγαπάει, όχι εμένα κλπ), αλλά και μια ηττοπάθεια(δεν είμαι σίγουρη για την λέξη) ανάμεσα στα κορίτσια.

Το πρόβλημα ξεκινάει την περασμένη Παρασκευή το πρωί την ώρα της προσέλευσης στο σχολείο, όπου έκανα το μέγα λάθος να της εκθέσω τις αντιρρίσεις μου και τους προβληματισμούς μου αυτούς, με αποτέλεσμα να αντιδράσει λέγοντας μου ότι αυτή δεν ανακατεύεται στην δική μου δουλειά και το ίδιο να κάνω και εγώ, εγώ της απάντησα ότι αν η δική μου δουλειά περιελάμβανε τα δικά της παιδιά θα μπορούσε να το κάνει, επίσης μου είπε ότι αυτές τις σκέψεις μου θα έπρεπε να τις πω νωρίτερα, και αν τα παιδιά μου έχουν ψυχολογικά προβλήματα,αυτά δεν αφορούν το σχολείο, και ότι όλα εδώ μέσα είναι τέλεια...

έπαθα ένα σοκ ακούγοντας αυτά τα λόγια, της είπα να μην φωνάζει και μάλιστα τέτοια λόγια μπροστά στα παιδιά και αφού μου είπε ότι δεν ακούνε τα παιδιά ενώ ήταν πίσω της, αμέσως μετά μου είπε να πάω στην δουλειά μου, κοινώς με έδιωξε!!!

Το ίδιο απόγευμα η διευθύντρια έκανε σαν να μην ήξερε τίποτα, ενώ το γνώριζε-σίγουρα-και μου πρότεινε να μην δώσουμε συνέχεια, η ίδια δεν θα αναφέρει τίποτα στην εν λόγω δασκάλα και εγώ να μην πω τίποτα στους άλλους γονείς, δηλαδή να το κουκουλώσουμε,

στεναχωρέθηκα πολύ, απογοητεύτηκα και δεν ξέρω τι να κάνω,

δεδομένου ότι οι περισσότεροι μου λένε να μην το συνεχίσω γιατί μπορεί να έχει επίπτωση στην συμπεριφορά της δασκάλας προς τα παιδιά μου...

ποια η γνώμη σας;

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

δ

οι περισσότεροι μου λένε να μην το συνεχίσω γιατί μπορεί να έχει επίπτωση στην συμπεριφορά της δασκάλας προς τα παιδιά μου...

ποια η γνώμη σας;

Αυτό. Κακώς που το αρχισες έτσι, μην το συνεχίζεις ακρη δε θα βγει. Αν τα παιδακια σου απογοητευτηκαν καλό θα ειναι με τον τροπο σου να τους μαθεις να αποδεχονται τις διακρισεις την απορριψη και όλα αυτά τα αρνητικα αλλά υπαρκτά φαινόμενα στη ζωή.

Αυτό μας έλειπε να ΜΗΝ το συνεχίσεις!!!!Καταρχήν ήταν απεράδεκτη!!!!Εσύ πολύ καλά της τα είπες αυτή μάλλον απο κάπου χάνει! Τι θα μπορεί να κάνει στο παιδί? Να του βάλει κακούς βαθμούς? Εχε τα μάτια σου και τα αυτία σου ανοιχτά ως προς τη συμπεριφορά της προς στο παιδί σου για να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο και κάνε γραπτή αναφορά που να ζητάς και απάντηση

Ναι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για κάτι παραπάνω. Ένα θεατρικό είναι. Πάντα υπάρχουν οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι και οι δεύτεροι. Εδώ στο Χριστουγεννιατικό 3 ε'ιναι οι πρωταγωνιστες (μη πω μόνο 2). Τι να πουν και τα παιδάκια που κάνουν τα ζωακια της Φάτνης.

Αυτό μας έλειπε να ΜΗΝ το συνεχίσεις!!!!Καταρχήν ήταν απεράδεκτη!!!!Εσύ πολύ καλά της τα είπες αυτή μάλλον απο κάπου χάνει! Τι θα μπορεί να κάνει στο παιδί? Να του βάλει κακούς βαθμούς? Εχε τα μάτια σου και τα αυτία σου ανοιχτά ως προς τη συμπεριφορά της προς στο παιδί σου για να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο και κάνε γραπτή αναφορά που να ζητάς και απάντηση

ενώ αν το συνεχίσει .... θα της ζητησει συγνώμη η κυρία και στο επόμενο θεατρικο θα βάλει πρωταγωνιστή το παιδί της....

μα καλά που ζεις?

Διαφημίσεις

To θεμα "γαμος" και "βαφτισια" γινεται στα περισσοτερα σχολεια.Εμεις το εκαναν και στον παιδικο σταθμο (ιδιωτικος) και στο δημοσιο νηπιαγωγειο.Οι ρολοι βγηκαν μετα απο κληρωση.

Τωρα για την αντιδραση της δασκαλας ειναι οντως απαραδεκτη.Μην το αφησεις ετσι δεν μπορει να σου μιλαει με αυτο τον τροπο.Αν θελεις μπορεις να το συζητησεις και με τους γονεις σε μια συγκεντρωση που θα κανετε . Εκει θα τους εξηγησεις οτι ενοχληθηκες απο τον τροπο συμπεριφορας της και οτι θεωρεις σκοπιμο να το αναφερεις.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λέτε περί ρόλων και οτι δεν μπορούν να έχουν τα παιδιά πάντα τον πρωταγωνιστικό αλλά ρε κορίτσια η κυρία κάπως πρέπει να μάθει οτι δεν μιλάνε έτσι :roll:. Αυτά δηλαδή μαθαίνει στα παιδιά?:roll:Με την κυρία έχω θέμα και όχι με το θεατρικό που και πάλι δεν μπορώ να πω οτι με ξετρέλανε πάντως

το 8εμα ξεκίνησε γιατί τα παιδάκια της κυρίας δεν είναι πρωταγωνιστές?απαράδεκτη η απάντηση της κυρίασ αν και εκπαιδευτικός !μπορεισ να μιλησεις με άλλους γονείς για την απάντηση της αλλά οι λόγοι σου είναι κάπως άκυροι!δεν νομίζω οτι ένα 8εατρικό είναι λόγος να επέμβει μία μαμά απο την στιγμή που δεν είναι προσβλητικό.σε όλα μα όλα τα 8εατρικά υπάρχουν οι πρωταγωνιστικοι ρόλοι και οι απλοι.εσύ δηλαδή τι 8εατρικό 8α πρότεινες για να έχουν όλα τα παιδιά πρωταγωνιστικούς ρόλους?και να σου πω και κάτι και το ρόλο του καλεσμένου να είχε το παιδί μου για εμένα αυτό 8α ήταν ο πρωταγωνιστής.όταν 8α μου έλεγε τι ρόλο έχει 8α του έλεγα μπράβο το μωρό μου που έχει τόσο ωραίο ρόλο.αν το παιδί ακούσει απο τον γονιό οτι γιατί έβαλε για νύφη το παιδί αυτής κι εμένα το έβαλε για παπαδιά τότε το παιδί 8α πάει στο σχολείο νιώ8οντας μειονεκτικά και 8α βγάλει αντίδραση γιατι 8α νιώ8ει οτι απογοητεύει τους γονείς του!

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

αυτό ακριβώς TWINMAMA, δεν είναι ακριβώς για την διανομή των ρόλων η στεναχώρια μου, αλλά από την αντίδρασή της η οποία με προβλημάτησε ιδιαίτερα γιατί ήταν σχεδόν πάντα χαμογελαστή και πρόθυμη, και από την αντίδραση αυτή βγάζω το συμπέρασμα ότι σε κατάσταση κρίσης, χάνει τον έλεγχο αυτών που λέει,

το όλο θέμα μας δείχνει ότι δεν πρέπει να λέμε την γνώμη μας για το έργο της δασκάλας;

ότι οι ενδεχόμενες επιπτώσεις είναι εις βάρος των παιδιών;

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ, αλλά με φοβίζει και το σενάριο με τις επιπτώσεις, είναι αλήθεια ότι την μισή μέρα είναι μόνη της με τα πααιδιά...

(αναφορά πού κάνεις;)

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

οχι βρε παιδι μου την γνωμη μας την λεμε αλλα με τροπο χωρις να δειχνουμε οτι επεμβαινουμε και για σημαντικα 8εματα!ενα 8εατρικο δεν ειναι λογοσ να ξεκινησεις διαμαχη με την δασκαλα των παιδιων σου!

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

αν κ κινδυνευω να παρεξηγηθω οτι παλι υποστηριζω συναδελφο θα σου πω οτι κακως μιλησε ετσι κ υψωσε τον τονο της αλλα....

το να κανει αναπαρασταση τον γαμο ειναι μεσα στα πλαισα του προγραμματος μας,κανοντας βιωματικη προσεγγιση κ βαζοντας τα παιδια ενεργα στη διαδικασια ..αρα δεν υπαρχει αμφισβητηση σ αυτο κ κακως υπαρχει αντιρρηση για κατι απο τους εξω χωρις να ειναι ενημερωμενοι κ να το βασισουν καπου.οι στοχοι του νηπιαγ πολλες φορες δεν ειναι "φανεροι"στους γονεις κ ισως βγαζουν συμπερασμα λανθασμενο οτι δεν εγινε κατι σημαντικο..

ακομη κ αν δεν σου αρεσε (γιατι ομως.. ) δεν καταλαβαινω τι κερδιζεις με το να το θεσεις.λνα ρωτησες γιατι,να ρωτησεις το στοχο να ρωτησεις γιατι αυτη η διαδικασι ναι..κ φυσικα ειναι υποχρεωμενη να σου εξηγησει..

αν υπαρχει πρωτος κ δευτερος ρολος δεν εχει καμια σημασια.σημασια εχει οτι τα παιδια στηριξαν τη διαδικασια.καθε μερα κατι αλλο κανουν κ ολοι συμμετεχουν ..

η διαυθυντρια γιατι να δωσει συνεχεια;δεν ειναι ο ρολος της εκει να επεμβαινει στην εκπαιδευτικη διαδικασια της καθε νηπιαγωγου.αυτο μπορει να γινει στο ιδιωτικο γιατι τους αρεσει να τραβανε αυτια..στο σχολειο που λειτουργει ελευθερα κ κατοπιν αναλυτικου προγραμματος γιατι;;

(αυτες τις μερες ζηταω υλικα-φαγωσιμα απο τα παιδια γιατι κανουμε για την διατροφη.να υποθεσω οτι καποιος απο τους γονεις ενοχλειται;..κατι τετοιο καταλαβα απο ενα παιδακι αλλα προφανως αυτη η μαμα η δεν καταλαβε γιατι το κανουμε η δεν εχει κ το θαρρος να ρωτησει οπως οι αλλοι..εννοειται βεβαια οτι τους εξηγησα.)

αν οντως σπυ ειπε τετοια λογια και με επιθετική συμπεριφορά, εχεις δικιο να εισια εκνευρισμένη.

ομως...

σε μια παρασταση δεν μπορούν να ειναι ολοι πρωταγωνιστές, ούτε ολα τα παιδιά ειανι ιδια για να μπορουν να "σταθουν" σε "πρωτο" ρολο.

καποια παιδιά στις παραστασεις θα ειανι στην πρωτη γραμμη, καποια αλλα παιδιά θα είανι στη δεύτερη. ολα τα παιιδά δεν εχουν τις ιδιες δυνατοτητες και αυτο οι γονείς πρεπει να το καταλαβουμε.

νομιζουμε οτι το παιδι μας ειανι οναδικο. και καλα κανουμε. αλλα για εμας! οχι στην ομαδα. σε μια ταξη 20 παιδιων καποιο θα ειναι πιο ψηλο, καποιο πιο κοντο. αυτο γιατι δε μας πειράζει; καποιο θα ειναι πιο συνεργασιμο, καποιο αλλο οχι. καποιο μπορει να μαθαινει πιο γρηγορα πχ τα λογια του, καποιο οχι τοσο.

οι δασκαλες, ειμαι σιγουρη οτι προσπαθούνε το καλύτερο γα τα παιδιά μας και κυριως να τους δινουν ρολο που μπορουν να ανταποκριθούν, ωστε να ειναι κι αυτα σιγουρα για τον εαυτό τους και να ανταπεξέλοθουν στο μεγιστο.

παραδειγμα... ενα νηπιακι μπορει να μαθει την προπαίδια και να βγει να την πει σε κοσμο μπροστα; ναι μπορει, αλλα πόσο θα ζοριστει; τοοοοοοσο οσο να μην ειναι σιγουρο για τον ευατο του και να "μαζευτει" στο καβούκι του. να μην εχει αυτοπεποίθηση.

ολα τα παιδιά είναι μοναδικά! και οι δασκαλες ξερουν τι δυναμεις τους. βλεπουν πολλα παιδιά ενω εμεις οι γονείς μονο το δικο μας, δεν εχουμε μετρο συγκρισης...

age.png

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ, αλλά με φοβίζει και το σενάριο με τις επιπτώσεις, είναι αλήθεια ότι την μισή μέρα είναι μόνη της με τα πααιδιά...

(αναφορά πού κάνεις;)

αναφορα για ποιο πραγμα;;

χαλαρωστε πια με τις επιπτωσεις στα λεει παιδια.τι νομιζετε οτι η νηπιαγ οταν φευγει ο γονιος ¨λεει στο παιδι "τωρα θα λογαριαστουμε;;"

θα ξαναρθω στο πρωτο θεμα σου...ειπες οτι ειπες τις αντιρρησεις σου αλλα δεν ειπε τι ειπες κ με τι υφος τα ειπες.αντιθετα περιεγραψες το μετα για την αντιδραση της νηπιαγωγου

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως δεν θα υποστηρίξω τη συνάδελφο...ούτε την επιλογή του θέματος. Χωρίς να δικαιολογώ συμπεριφορές...ακόμη και αν μια μητέρα έχει αντιρρήσεις και είναι πιο έντονο το ύφος της..θα της ζητήσω να μιλήσουμε στο τέλος της μέρας, όταν πια έχουν φύγει τα παιδιά...και θα προσπαθήσω ψύχραιμα να ακούσω τις αντιρρήσεις της και να εξηγήσω και εγώ το συλλογισμό μου. Επιπλέον έχω ένα θέμα με το γάμο...καθότι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εξυπηρετεί. Να μην μιλήσω για αντιλήψεις περί κοινωνικού φύλου, στερεότυπα και έλλειψη σεβασμού στην διαφορετικότητα ειδικά όταν υπάρχουν αλλόθρησκα παιδιά μέσα στην τάξη.

O γάμος εντάσσεται στα πλαίσια της λαογραφίας και την επαφή με τη λαϊκή παράδοση. Μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει εξαιρετική αφορμή για διαπολιτισμική προσέγγιση και την ανάδειξη όλων των παραδόσεων που αγκαλιάζουν τα παιδιά της τάξης.

Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι ρόλοι και η ουσία είναι να συνεισφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το μετερίζι του ο καθένας.

Τα δικά μου ερωτήματα είναι τα εξής:

1. Με τρόπο επέλεξε τα συγκεκριμένα παιδιά και όχι κάποια άλλα (ας πούμε ότι σε όλα τα θεατρικά μας υπάρχουν ρόλοι ακόμη και γιαυτούς που δεν το χουν. Μέχρι και βοηθό σκηνοθέτη και σκηνογράφο έχω κατά καιρούς αν κάποιος δε θέλει ή δε μπορεί να λάβει μέρος στο δρώμενο).

2. Με ποιο τρόπο και ποια στιγμή προσέγγισες τη νηπιαγωγό; Μια τόσο οργισμένη αντίδραση είναι πραγματικά πολύ παράξενη όταν εσύ έχει πει ότι η συγκεκριμένη νηπιαγωγός είναι καλή.

Αν τα παράπονα έγιναν εξ αρχής μπροστά στα παιδιά και σε άλλους γονείς καταλαβάινεις ότι την ακυρώνεις ως παιδαγωγό. το ίδιο και αν έγιναν με ύφος θέλω εξηγήσεις τώρα. Αν δεν συνέβη τίποτε από τα δύο το πράγμα μάλλον χρειάζεται παρακολούθηση.

Αναφορά θα της κάνεις για την αγένειά της; Αυτό υποθέτω. Αν είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα κατά τη γνώμη σου- μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις αυτό που ήσουν παρούσα- αναζήτησε τη σύμβουλο προσχολικής αγωγής της περιοχής σας να διαιτητεύσει.

Συμφωνώ με τη mariamb ως προς το ότι έπρεπε να το χειριστεί με περισσότερη ψυχραιμία το ζήτημα πάντως ακόμη και αν την προκάλεσες. Γιατί αν αντιδρούμε έτσι κάθε φορά που μας προκαλούν οι γονείς, μόνο θα τσακωνόμαστε.....

Όσο για το αν θα βάλει τα παιδιά σου στο μάτι, δε νομίζω ότι γίνονται τέτοια πράγματα. Τι θα τους κάνει δηλαδή;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλημέρα, ευχαριστώ για την ανταπόκριση στο θέμα που με απασχολεί (θετική και αρνητική ανταπόκριση-γι' αυτό άλλωστε έθεσα το θέμα, για να ακούσω και την άλλη άποψη),

πρώτα απ΄όλα θα πω ότι με καλύπτει η άποψη της mariamb,

εγώ δεν είπα ότι ξέρω καλύτερα από τις νηπιαγωγούς το διδακτικό πρόγραμμα, εξέφρασα την απορία μου την οποία εξακολουθώ να έχω, το τι παιδαγωγικό προσφέρει στα παιδιά αυτής της ηλικίας η αναπαράσταση του γάμου,

αυτή ακριβώς ήταν η ερώτησή μου,

στα ερωτήματά σου mirikϊ:

1. o τρόπος που επιλέχθησαν τα παιδιά είναι ότι από την αρχή της χρονιάς λέγανε ότι αγαπιούνται (επίσης να διευκρινίσω ότι τα δικά μου παιδιά έχουν ρόλους, ο γιος μου είναι ο κουμπάρος, και η κόρη μου η μαμά της νύφης-αυτό για εσάς που ρίχνετε το βάρος στην δική μου απογοήτευση γιατί τα παιδιά μου είναι έξω)

2. θα σου πω αυτό που είπα και στην διευθύντρια χθες το απόγευμα:

στην πολύχρονη εμπειρία σου πόσοι γονείς ήρθανε και σου είπανε βλακείες;

(ρίχνω τον εαυτό μου υποθέτοντας ότι είπα βλακεία), πολλοί μου απαντάει,

αν λοιπόν η σωστή αντιμετώπιση αυτών των ηλίθιων γονιών που λένε ο καθένας το μακρύ και το κοντό του, είναι: ''ααα!! serba, αν τα παιδιά σου έχουν ψυχολογικά προβλήματα, αυτά δεν ενδιαφέρουν το σχολείο'', και ''πήγαινε στην δουλέιά σου τώρα, πήγαινε!!!'' ,να το καταλάβω βρε παιδιά, να το δικαιολογήσω και να το πάρω απόφαση ότι έτσι συνήθίζεται, να προσβάλλουν οι δασκάλες μας, που στα μάτια τις κοιτάμε, τα ίδια τα παιδιά που αφήνουμε καθημερινά να διδάξουν, να φροντίσουν και να αγαπήσουν...

χτες που το διαβασα νευριασα τοσο που προτιμησα να μη μιλησω

σημερα ειμαι πιο ηρεμη

εχω υπαρξει καθηγητρια αγγλικων σε παιδακια 7-12 ετων επι 7ετιας

καθε φορα που ειχαμε γιορτουλα αναλαμβανα εγω να γραψω τα σκετσακια γιατι πρωτον εχω μια εφεση στο γραψιμο και δευτερον δε θελαμε να κανουμε τα ιδια και τα ιδια κλασικα σκετς

1. καθε φορα εσπαγα το κεφαλι μου ωστε το σκετς να εχει τουλαχιστον 8 πρωταγωνιστικους ρολους απο τα 12 παιδια που συμμετειχαν

2. καθε φορα ετρωγα ωρες ολοκληρες μετρωντας τις σειρουλες του καθενος ακομα και των δευτεραγωνιστων ωστε να μην εχει κανεις παραπανω λογια απ τον αλλο

καναμε τα πιο απιθανα γιορτινα σκετς!!!

η μαμα εδω εχει δικιο

γιατι το ενα παιδι να ειναι η ντιβα και το αλλο οχι? κανανε μηπως κληρωση για τους ρολους?

ξερετε ποσο ασχημα χτυπαει σε μια παιδικη ψυχη αυτο το εκτοπισμα???

οχι παιδια δε γινεται ετσι....ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΝΑ ΕΤΣΙ!!!!!!!!!!!!!!

μια φορα θυμαμαι ειχαμε ενα αγορακι που ειχε προβλημα, οντως μεγαλο, δεν μποσουσε καλα καλα να μιλησει, αδυνατον να μαθει λογια, το ηξεραν οι γονεις και μου ειπαν να μην τον βαλω

οχι μονο τον εβαλα, αλλα τον εκανα και Ρουντολφ, με την κοκκινη μυτουλα του, με αποτελεσμα να ειναι και πρωταγωνιστης και ολα να περιστρεφονται γυρω του ξερετε τι χαρα εκανε?????

αυτα τα περι γαμου και δυο πρωταγωνιστες και οι αλλοι κομπαρσιτα θα τα καταλαβαινα ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΗΡΩΣΗ

και το να μιλησουν ετσι στη μανα, το θεωρω απαραδεκτο!!!!!!

Κακώς σου μίλησε με τον τρόπο αυτό η δασκάλα. Πολύ κακώς ασχολήθηκες κι εσύ με το τί γίνεται στην τάξη. Ήταν μία καλή ευκαιρία να διαδάξεις στο παιδί σου ένα σπουδαίο μάθημα αυτοπεποίθησης......

καλό θα ειναι με τον τροπο σου να τους μαθεις να αποδεχονται τις διακρισεις την απορριψη και όλα αυτά τα αρνητικα αλλά υπαρκτά φαινόμενα στη ζωή.

συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω φράση;) γενικά και όχι αναφερόμενη στη serba...

απο κει και πέρα και η δικιά μας νηπιαγωγός έκανε την αναπαράσταση του γάμου, όπως την έκαναν και πέρυσι στον παιδικό..

Φέτος είχε το εξής πρόβλημα όλα τα αγόρια ήθελαν να είναι μόνο καλεσμένοι :shock:

rQGhp3.png

Φέτος είχε το εξής πρόβλημα όλα τα αγόρια ήθελαν να είναι μόνο καλεσμένοι :shock:

;);););););) τα παιδια βρε ειναι εξυπνα σιγα να μην θελουν να τραβηξουν το λουκι που τραβαει ο γαμπρος και η νυφη εκεινη την μερα......:P:p:p:p:p

Σερμπα μου κοριτσι μου δυστυχως επειδη ξερω οτι σε τρωει αυτο και σε απασχολει πολυ ακου τι σου προτεινω να κανεις.

Να μιλησεις κατευθειαν στην δασκαλα να της πεις οτι στεναχωρεθηκες και προβληματιστηκες πολυ με την ολη συμπεριφορα της και οτι θελεις να λυθει αυτην η παρεξηγηση. Ξερω οτι ειναι δυσκολο για τον λογο οτι εσυ δεν φταις αλλα ποτε οι εγωισμοι και το να τραβηξω μια κατασταση δεν εχει βοηθησει βρε σερμπα μου. Παρατινεις και διογκωνεις ενα προβλημα ετσι..

Κανε ενα κεικ (χαχα) ,να της το πας χαμογελωντας και να της πεις οτι την εμπιστευεσαι σαν δασκαλα των παιδιων σου (γιατι κακα τα ψεματα οι εκπαιδευτικοι κανουν πολυ σημαντικο εργο) απλα στεναχωρηθηκες πολυ με τα λογια της.

Αυτο τιποτα αλλο.

Εγω πιστευω οτι θα τα ξαναβρειτε και ολα μια χαρα απο εκει και περα.

Και ο εκπαιδευτικος ειναι ανθρωπος μπορει να θεωρησε οτι την υποβαθμιζεις ή την αναιρεις και αυτην ηταν η αμυνα της προς το προσωπο σου.

Ολοι εχουμε διακαιωμα για μια δευτερη ευκαιρια......

Αχ βρε παιδια τα πραγματα ειναι τοσο απλα με το να λεμε ακριβως οτι αισθανομαστε κατευθειαν στο προσωπο που αφορα αυτο που αισθανομαστε.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω φράση;) γενικά και όχι αναφερόμενη στη serba...

απο κει και πέρα και η δικιά μας νηπιαγωγός έκανε την αναπαράσταση του γάμου, όπως την έκαναν και πέρυσι στον παιδικό..

χεχεχε ενω να φανταστω οτι ολα τα κοριτσακια νυφες....τι να πω απο μικρα τρεχει στο αιμα τους η αρνηση για γαμο φαινεται...:-P

παντως η δασκαλα πιθανον και να ειχε μια τετοια σταση για να κοβει τις "παρεμβασεις" των γονεων στην δουλεια της κ ειδικα σε κατι τετοιο που δεν θα το θεωρει σοβαρο. Σιγουρα απο τους πιο πολλους γονεις θα ακουει παρατηρησεις/επισυμανσεις κ σου λεει κατσε να τους κοβω τον αερα απο νωρις γιατι θα με τρελλανουν. Σιγουρα,βεβαια, ο τροπος της δεν ειναι σωστος αλλά ισως εχει απηυδήσει...

Χωρις αυτο να σημανει βεβαια οτι ο καθε γονιος δεν ανυσηχει δικαιολογημενα για τα δικα του θεματα.

Απ την αλλη για τους 1ους και 2ους ρολους ισως ειναι κ καλυτερο να μαθαινουν τα παιδακια οτι δεν γινεται να ειναι πρωταγωνιστες σε ολα καθε φορα γιατι θα το συναντησουν κ στη μετεπειτα ζωη τους κ ας ειναι καλυτερα προετοιμασμενα απο νωρις....

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

χεχεχε ενω να φανταστω οτι ολα τα κοριτσακια νυφες....τι να πω απο μικρα τρεχει στο αιμα τους η αρνηση για γαμο φαινεται...:-P

ακριβώς έτσι...

και μάλιστα κάποια κοριτσάκια προσφέρθηκαν να ντυθούν εκείνες γαμπροί:shock:

rQGhp3.png

Δε μου άρεσε καθόλου ο τρόπος επιλογής του "ζευγαριού". Είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικός. Συνήθως τέτοια ειδύλια τα αφήνουμε ασχολίαστα, δεν τα ενθαρρύνουμε.

Nantia και pASOUMI με καλύψατε πλήρως. Dalia :D

Serba για τον αν κοιτάνε οι γονείς τις νηπιαγωγούς στα μάτια μου επιτρέπεις να έχω αμφιβολίες αν όχι αντιρρήσεις. Στο ξαναλέω δε θεωρώ ότι το χειρίστηκε σωστά η συνάδελφος από αυτά που λες. Επίσης το μόνο ελαφρυντικό που θα της έδινα θα ήταν μια δική σου κατά μέτωπο επίθεση μπροστά σε όλους, αλλά και πάλι υπάρχει τρόπος να το χειριστεί κανείς. Το τι έγινε και το που τελειώνει η δική σου ευθύνη και ξεκινάει της δασκάλας το ξέρεις μόνο εσύ.

Εαν πραγματικά νιώθεις ότι έχεις θιγεί προχώρα στην αναφορά που λέγαμε και στην προσέγγιση της συμβούλου και μη σε νοιάζει τίποτε.

FLcUp3.png0BQfp3.png