Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρούχα νεογνού!!

Recommended Posts

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!!!!! Είμαι το *RATATOULI και μόλις εχθές έκλεισα τον 6ο μήνα κύησης! Ο μαιευτήρας μου, έδωσε ως ημερομηνία τοκετού 28 Απριλίου! Θα ήθελα να ρωτήσω ποια ρουχαλάκια θα είναι κατάλληλα για τον γλυκό μας Φάνη! ( Από σεντονάκια ώς καλτσάκια και ποσότητες αυτών). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!!!:shock:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και με το καλό σου εύχομαι! Ο δικός μας μπέμπης έκανε την εμφάνισή του στις 30/11, οπότε δεν θα σου πω για το τι ρουχα θα χρειαστείς εκείνη την εποχή, αλλά για τα υπόλοιπα. Λοιπόν, εγώ χρειάστηκα αρκετά εσωτερικά κορμάκια (κοντομάνικα, χωρίς πόδια), και αρκετά φορμάκια. Σεντονάκια για την κουνια δεν εχω χρειαστεί πάρα πολλά, καθώς δεν τα αλλάζεις και κάθε μέρα, αλλά πάρε και μερικά μικρούλια για το πορτ μπεμπε, αν εχεις, για το καρότσι κ.λπ. Θα χρειαστείς επισης και πολλά σελτεδάκια για να τον αλλάζεις, και λέω πολλά, γιατι τα αγοράκια έχουν την τάση να κάνουν τσισα την ωρα που τα αλλάζεις, οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται. Εμείς δεν προλαβαίνουμε να βάζουμε πλυντήρια!!! Α, να μην ξεχάσω να σου πω να πάρεις πολλάαααα πανάκια για τις γουλιτσες. Εγω βάζω και κατω απο το κεφαλακι του εκει που κοιμαται. Τέλος, παρε και μικρα πετσετάκια για οταν τον πλενεις τοπικα στον ποπο, γιατι οι τεραστιες πετσετες δεν βολευουν. Θα τις χρειαστεις για το κανονικο μπανιο. Ελπιζω να σε βοήθησα!!!

Με το καλο να ερθει ο Φανουλης σου Ρατατουλι . Εμενα ο γιος μου γενηθηκε 10.03 αλλα ο χειμωνας του 2006-2007 ηταν απο τους πλεον ηπιους οποτε ειχε αρκετη ζεστη για την εποχη. Στον πιτσιρικα ειχαμε παρει πολλα πολλα ασχετα ρουχακια .Απο το μαιευτηριο εποχη που θα ειναι , θα μπορουσες να τον παρεις με ενα φορμακι κοντομανικο απο κατω (τα λεγωμενα ζιπουνακια ή βρακοφανελακια οπως τα λεω εγω ) , ενα μακρυμανικο φορμακι απο πανω , μια ζακετουλα και θα τον εχεις στην κουβερτουλα σου μεχρι να πατε στο αμαζι , εκει αφου θα τον βαλεις στο καθησματακι του θα ειναι με την ζακετουλα αμα δεν εχει κρυο , τον αφηνεις ετσι αμα εχει λιγακι ψυχρα τον σκεπαζεις απο πανω με την κουβερτουλα . Και ενα ζευγαρακι καλτσακια απο μεσα . Τα μωρα γενικως δεν τα ντυνουμε παραπανω απο οσο θα ντυνομασταν εμεις .

Γενικως τα ρουχακια που θα χρειαστεις για το πρωτο τριμηνο του ειναι απλα , 7 ζιπουνακια κοντομανικα ( το καλοκαιρι θα τον κοιμιζεις μονο με ενα τετοιο ή θα τον εχεισ σπιτι σκετο με το ζιπουνακι οποτε παρε 7 ) , 5-6 φορμακια μακρυμανικα και παρε 1-2 κοντομανικα , καλτσακια και ενα ζακετακι και ισως και ενα ελαφρυ μπουφανακι για να τον βγαζεις εξω τις πρωτες μερες .

Για να μιλησω και για το τι πραγματα θα χρειαστεις να πω οτι εμας μας εσωσαν τα relax και στους 2 , απαραιτητο α3εσουαρ ιδιαιτερα τους πρωτους 4 -5 μηνες . Καθησμα αυτοκινητου (0-13) αρχικα μετα πας σε αλλες κατηγοριες . Μπανακι (στην μικρη το χρησιμοποιησσαμε μετα τον 2ο μηνα εως τοτε μας φαινοτανε πολυ μικρουλα και την καναμε μπανιο στο χερι μεσα στο νηπτιρα ) . Θα ελεγα να αγορασεις απο την αρχη κουνια και αμα χωραει στο δωματιο σας να την βαλεις εκει για τον πρωτο καιρο παρα να αγορασεις αχριστα λικνα ή καλαθουνες και να κανεις ε3τρα ε3οδα . Η ενδοεποικινωνια δεν την χρησιμοποιησαμε ουτε 1 φορα και πηγανε για πεταμα τα λεφτα μας . Δεν ξερω τι αλλο να σου πω , ελπιζω να βοηθησαν καπως .

Δε θα σου πω τί ρουχα χρειάζεσαι, τα είπανε οι προλαλήσαντες, αλλά θα σου πω να μην υπερβάλλεις γιατί μένουν και μετά θα τα λυπηθείς. Τουλάχιστον για 1 μήνα αναλόγως τον χαρακτήρα σου μέχρι και 4 μήνες, δεν θα έχεις εξόδους, οπότε μην προβείς σε αγορές για φορμάκια εξόδου.

Σε παραπέμπω στο θέμα (κάντο αναζήτηση) "Άχρηστες Αγορές" και επίσης δες και τί πουλιέται στο Αγορές. Μας έμειναν πολλά, μας έφεραν και δώρα, ευτυχώς τα περισσότερα τα αλλάξαμε.

Εν ολίγοις κορμάκια και φορμάκια εσώρουχα. Στο τέλος του τριμήνου θα έχει ήδη αλλάξει νούμερο.

Να σου πω πως καλό είναι να εκμεταλλευτείς τις εκπτώσεις. Τις καλύτερες τις βρήκα στο Factory Outlet. Στα πρατήρια βρίσκεις δε βρίσκεις καλά πράγματα. Στο Orchestra βρίσκω επίσης καλές εκπτώσεις.

Α! Τα φορμάκια του Mothercare για μένα είναι τα πιο βολικά γιατί κλείνουν μπροστά και όχι πίσω που δυσκολεύει. :wink:

beeeeezzzzz

Βρε παιδια γιατι της λετε οτι δεν θα εχει ε3οδους το πρωτο 4μηνο ? κλεισμενοι μεσα στο σπιτι θα καθονται ? εγω εβγαλα τα παιδια μου 5 ημερων την μπεμπα και 9 ημερων τον μεγαλο μου γιο και με τις ευλογιες της γιατρου μας . Ενα μωρακι ιδιατερα δε αμα κανει κολικους περισσοτερο χαλαρωνει εξω παρα στο σπιτι . Ιδιαιτερα στην μπεμπα ηταν φορες που βγαιναμε καθημερινα επειδη ειχαμε και τον μεγαλο . Ε3αλλου δεν ειπαμε να τα βγαλει μεσα στην χιονοθυελλα, τελη απριλιου γενναει το κοριτσι . Εμεις σταθηκαμε τυχεροι και οταν γεννησα κι τα 2 ο καιρος ηταν απλα ανοιξιατικος (10 Μαρτιου 07 ο μεγαλος και 25.10.08 η μικρη μας ) αλλα τολμω να πω οτι και 2 μηνες μετα εκεινα τα xmas ειχε παγωνια και χιονισε κιολας εεε τη μικρη τη βγαλαμε , δεν περπατησαμε στον χιονια ε3ω αλλα βγηκαμε , ειχαμε παει για καφε στον εμπορικο κοσμος . Καλο κουκουλομα και εξω . Προς Θεου μην το παρεις για επιθεση η κατι τετοιο :D, τη γνωμη μου λεω και εγω , απλως ας μην της λεμε μονο μια αποψη επειδη ειμαστε πολλα ατομα εδω μεσα σχεδον η καθεμια εχει κανει διαφορετικα πραγματα.

Διαφημίσεις

Να σου πω εγω που γεννησα 15 απριλιου, ιδια εποχη με σενα δλδ....

Λοιπον....χρειαστηκαμε

• φανελακια με κοντο και με μακρυ μανικι.
  • Φορμακια βελουτε 2-3 το πολυ γιατι γρηγορα ζεσταινει ο καιρος.
  • Μερικα φορμακια βαμβακερα.
  • 2-3 σεντονακια για το πορτ μπεμπε, που ηταν και το κρεβατι μας για ενα μηνα. μετα πηγαμε στη κουνια, οποτε εχω 2 κατωσεντονα κουνιας.
  • Μια κουβερτα (τυπου ισπανικη) και μια βαμβακερη χοντρη (σα παπλωματακι χοντρη, αλλα δεν ειναι παπλωματακι)
  • Πολλα γουλοπανα
  • Σελτεδακια για να το αλλαζεις. προσωπικα, εγω στο επομενο θα παρω αυτα που ειναι μιας χρησεως(εχει στα σουπερμαρκετ), γιατι με τα αλλα επρεπε να πλενω ολη την ωρα.
  • 1 ζευγαρι γαντακια, αλλα να ξερεις πως υπαρχουν και φορμακια που γυριζει η μανσετα και γινονται γαντακια.
  • 3 ζευγαρια καλτσες
  • 1 σκουφο καλο ειναι να παρεις ,εμεις δε το βαλαμε ποτε βεβαια.
  • Ρουχαλακια μη παρεις ,θα σου φερουν στο μαιευτηριο πολλα.
  • Τα νουμερο τωρα! καποιες εταιρειες βγαζουν το 0, το 0-3 και το 1-3. Αν δε θες να τα βαλει για μια εβδομαδα, παρε το 1-3. Ουτε καν το 0-3. Γιατι αν σου βγει λιγο μεγαλοσωμο το παιδι, οπως βγηκε σε μενα, τα 0-3 τα βαλαμε 1 εβδομαδα και αν, και καποια δε τα βαλαμε και καθολου.
  • 2 μπουρνουζοπετσετες

Αυτα μου ρχονται τωρα απο τα πολυ αμεσα. γενικα, μη το παρακανεις με τις αγορες. να δεις και τι δωρα θα σου φερουν .... ασε που τα σκατουλια μεγαλωνουν πολυ γρηγορα!

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Ήσασταν πολύ κατατοπιστικές! Θεωρώ και συμφωνώ ότι τα πολλά ρουχαλάκια είναι περιττά! Συμφωνώ ιδιαίτερα με την VICKY35 γιατί μοιάζει να είναι πρακτική και τολμηρή! Καλό βράδυ σε όλες σας και στα μωράκια σας:-D

Και εγώ το έβγαλα στις 10 ημέρες έξω... και είμασταν έξω συνέχεια. Γέννησα το καλοκαίρι. Αλλά οι περισσότερες μαμάδες φοβούνται και πήρα σαν μέτρο εκείνες και όχι εμένα.

beeeeezzzzz

Επίσης πάρε μια φλις κουβέρτα για τον Μαιο.Και πες να σου κάνουν δώρο μια πικέ κουβέρτα για το τέλος Μαιου αρχες Ιουνίου.

Κορμάκια θα έπαιρνα μακρυμάνικα για τον Απρίλιο.Εγω που γέννησα τέλος Μαιου όταν γυρίσαμε σπίτι τον είχα συνέχεια με κοντομανικα κορμάκια ακόμα και το βράδυ.

Φορμάκια παρε 2-3 και πολλά είναι. Ακου στα mothercare εχει κάτι φορμάκια -πυτζαμάκια.Ειναι βαμβακερά.Ο δικός μου συνέχεια αυτά φοράει μέσα στο σπίτι και στον ύπνο.με εχουν βολέψει πολύ.Και όταν τον βγάζω έξω του φοράω τα φορμάκια του τα βελουτέ.:D

tnDpp3.png

77l3p3.png

Εrma 79 Καλημέρα!!!!!! Θα διαφωνήσω λίγο με ποιότητες όπως φλις και βελουτέ! Θεωρώ ότι είναι ακατάλληλα, γιατί το σώμα του μωρού δεν αναπνέει και είναι προτιμότερο να βάζεις βαμβακερά! :cool:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!!!!! Είμαι το *RATATOULI και μόλις εχθές έκλεισα τον 6ο μήνα κύησης! Ο μαιευτήρας μου, έδωσε ως ημερομηνία τοκετού 28 Απριλίου! Θα ήθελα να ρωτήσω ποια ρουχαλάκια θα είναι κατάλληλα για τον γλυκό μας Φάνη! ( Από σεντονάκια ώς καλτσάκια και ποσότητες αυτών). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!!!:shock:

Κ γω γεννησα 01/09 οποττε κ στην δική μου περίπτωση ούτε ζέστη ούτε κρύο.

Είχα πάρει....

1. 10 ολοσωμα κοντομανικα φανελακια.

2.5 ολοσωμα μακρυμανικα μπυτζαμακια με ενσωματωμένο γαντακι.

3. 2 ολοσωμα φορμακια για 2 φορές που πήγαμε στον γιατρο μέχρι να σαραντησουμε.

4. Πολλάαααααα πανακια για τις γουλιτσες.

5. 7 πάνες για το φασκιωμα τις οποιιες χρησιμποιησα για 15μερες.είναι ανάλογα το μωρό.

6.2 κουβέρτες πικε κ 2 φλις .αυτές τις χρησιμοποιώ ακόμα.

7.2 μεγάλες πετσετες για το μπάνιο.

8. Ζακετακι

Εγω πάντως το 80% των δώρων που μου έφεραν το πήγα πίσω κ πήρα για την επόμενη σεζόν γτ όλα ήταν να τα φορεσουμε τώρα κ είχαμε ήδη αρκετά.ποσά να βάλει ένα βρέφος.

Επίσης πάρε μια φλις κουβέρτα για τον Μαιο.Και πες να σου κάνουν δώρο μια πικέ κουβέρτα για το τέλος Μαιου αρχες Ιουνίου.

Κορμάκια θα έπαιρνα μακρυμάνικα για τον Απρίλιο.Εγω που γέννησα τέλος Μαιου όταν γυρίσαμε σπίτι τον είχα συνέχεια με κοντομανικα κορμάκια ακόμα και το βράδυ.

Φορμάκια παρε 2-3 και πολλά είναι. Ακου στα mothercare εχει κάτι φορμάκια -πυτζαμάκια.Ειναι βαμβακερά.Ο δικός μου συνέχεια αυτά φοράει μέσα στο σπίτι και στον ύπνο.με εχουν βολέψει πολύ.Και όταν τον βγάζω έξω του φοράω τα φορμάκια του τα βελουτέ.:D

Αυτά πήρα κ γω απο τα mother είναι τέλεια.........τώρα τα δανεισαμε κ σε άλλο μπεμπε......

Εμείς βέβαια για τις εξόδους μας κ επειδή είμαστε κ κοκετες έχουμε πάρει ότι καλσον κ φόρεμα κυκλοφορεί.

Με το καλο το μπεμπε σου!!!!!!

τα βελουτε δεν ειναι συνθετικα ολα.Υπαρχουν και 100%βαμβακερα οπως και 80%βαμβακι-20% συνθετικο για να μην γινονται χαλια.Κατα την γνωμη μου ειναι πολυ καλα αλλα ο καθενας οπως βολευεται.Τα φλις δεν μου αρεσουν καθολου κι εμενα..να καταλαβεις μονο 1 εχω κι αυτο τυχαια!!

εγω παντως που γεννησα 12 Μαιου ειχα το παιδι με μακρυμανικο βαμβακερο κορμακι τουλαχιστον για 40 μερες γιατι εκανε πολυ κρυο και ειχε απιστευτες βροχες.

μαλιστα ετρεχα να τα αγορασω τελευταια στιγμη γιατι ειχα παρει μονο κοντομανικα(βλεπεις περιμενα να γεννησω Ιουνιο).

την μερα δε που βγηκα απο μαιευτηριο φυσαγε διαβολεμενα-το ιδιο και την επομενη που πηγαμε το μωρο στην παιδιατρο.

Στα μαδερκερ η φορμα ειναι μεγαλη και ανετη!!

Σε αλλες εταιρειες εχει διαφορα!!

Kαλημέρα σε όλες σας!!!!! Από ότι κατάλαβα από τις εμπειρίες σας, καλό είναι να κινηθώ μεταξύ ελαφρών χειμωνιάτικων και καλοκαιρινών διότι και οι καιρικές συνθήκες εκείνη την εποχή μπορεί να παίζουν από κρύο μέχρι καλοκαιρία!!!!! :roll:

επίσης βολικά και πρακτικά είναι τα "νυχτικάκια" να το πω έτσι που ειναι ανοιχτα κατω (οπως δλδ τα φέρνουν στο μαιευτήριο), εχει μανικάκια και κάτω κλείνει με κορδονάκι (πουλάνε τα περισσότερα μαγαζιά, είχα βρει και στο Λητώ και στα Τζάμπο). Προσωπικά τα βρήκα πολύ βολικά τον πρωτο καιρό στο μεταμεσονύχτιο άλλαγμα ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Φαντάζεσαι ΖΟΥΖΟΥΝΕΛ μετά από χρόνια να βλέπει ο Φάνης μου φωτογραφίες με αυτά τα νυχτικάκια τι νεύρα θα έχει? Θα μου λέει καλά ρε μαμά με έντυνες σαν κορίτσι?:lol:

χαχα τα παραπονα σας στο μαιευτηριο αγαπητε μου υιε, να του πεις, απο εκει αντιγραψαμε την ενδυμασια

ο άντρας μου πάντως αυτό το νυχτικάκι το έλεγε "στολή του σαμουράι"... αυτό δεν παραπέμπει σε κατι πιο αντρικό? ε, αυτό θα του πεις! :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Μα πως δεν το σκέφτηκα Φάνης ο Σαμουράι. Ποιο αντρικό δεν γίνεται! Θα το πάρουμε και ένα πλαστικό σπαθί για να μπεί στο πετσί του ρόλου!!!!!!!:mrgreen:

Καλησπέρα και με το καλό σου εύχομαι! Ο δικός μας μπέμπης έκανε την εμφάνισή του στις 30/11, οπότε δεν θα σου πω για το τι ρουχα θα χρειαστείς εκείνη την εποχή, αλλά για τα υπόλοιπα. Λοιπόν, εγώ χρειάστηκα αρκετά εσωτερικά κορμάκια (κοντομάνικα, χωρίς πόδια), και αρκετά φορμάκια. Σεντονάκια για την κουνια δεν εχω χρειαστεί πάρα πολλά, καθώς δεν τα αλλάζεις και κάθε μέρα, αλλά πάρε και μερικά μικρούλια για το πορτ μπεμπε, αν εχεις, για το καρότσι κ.λπ. Θα χρειαστείς επισης και πολλά σελτεδάκια για να τον αλλάζεις, και λέω πολλά, γιατι τα αγοράκια έχουν την τάση να κάνουν τσισα την ωρα που τα αλλάζεις, οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται. Εμείς δεν προλαβαίνουμε να βάζουμε πλυντήρια!!! Α, να μην ξεχάσω να σου πω να πάρεις πολλάαααα πανάκια για τις γουλιτσες. Εγω βάζω και κατω απο το κεφαλακι του εκει που κοιμαται. Τέλος, παρε και μικρα πετσετάκια για οταν τον πλενεις τοπικα στον ποπο, γιατι οι τεραστιες πετσετες δεν βολευουν. Θα τις χρειαστεις για το κανονικο μπανιο. Ελπιζω να σε βοήθησα!!!

προσυπογράφω σε όλα, για έξω θα χρειαστείς λίγα πράγματα, αλλά ζιπουνάκια πολλά, τουλάχιστον 2 εξάδες, λερώνονται πανεύκολα, 2-3 τη μέρα να υπολογίζεις, πάρε και αμάνικα και κοντομάνικα για μένα, ανάλογα με τι θερμοκρασία έχετε σπίτι, φορμάκια ολόσωμα, εμείς στην αρχή μόνο τέτοια φοράγαμε, και στη βόλτα βελουτέ, πιο ζεστά, και πολλά πολλά πανάκια και πάνες (σαν μικρά σεντονάκια που είναι), έχουν άπειρες χρήσεις και μέχρι να φτάσει 4-5 μηνών, τουλάχιστον ο δικός μου, ήθελε 3-4 τη μέρα, εγώ τον έβαζα και με τα βρώμικα ρούχα πάνω για να μην λερώσει η αλλαξιέρα, και σχεδόν παντού έστρωνα ένα ειδικά όταν ήταν πολύ μωρούλι για να μην ερεθίζεται, σε κούνια, καρότσι, ριλάξ, καναπέ, επίσης και κανονικά σελτεδάκια, και κουβερτούλες αγκαλιάς, είναι ότι πρέπει για μωρά, για τη βόλτα, για πρόχειρο ύπνο, υπνόσακο εμείς χρειαστήκαμε τώρα που μεγάλωσε και γυρνάει, μικρούλης δεν ξεσκεπαζόταν, και πικέ κουβερτούλες, ζακετούλες βαμβακερές

αν θυμηθώ κάτι άλλο θα επανέλθω, με το καλό το μωρούλι

1FdQp2.png

εμένα μακρυμάνικο φανελάκι (για εσώρουχο μιλάω, κορμάκι οπωσδήποτε μακρυμάνικο) για απρίλιο μου φαίνεται βαρύ, δεν ξέρω, καλό είναι να είσαι εξοπλισμένη βέβαια, οπότε πάρε 1-2, εμένα μου άρεσαν αυτά σε στυλ κιμονό, γιατί έδεναν καλύτερα το σώμα του μωρού και μετά τα φορέσαμε και ως μπλουζάκια, έχει στο premaman

1FdQp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...