Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εχω αρχίσει να καταρρεω

Recommended Posts

Ηθελα να τα πω κάπου γιατι θα σκάσω.

Εδώ και πάρα μα παρα πολύ καιρό νιώθω χάλια.

Ως ένα σημείο το διακαιολογω αλλα όλα εχουν τα ορια τους.Εχω ένα κοριτσάκι 2,5 χρονών το οποίο είναι γενικά ένα πολύ καλό παιδλακι , ηρεμο και συνεργάσιμο.

Το μονο κακό που έχει είναι το θεμα του ύπνου .Κοιμάται γυρω στις 12 με 1 κάθε βράδυ και αυτό σημαίνει ότι χρόνος για μενα και τον αντρα μου δεν υπάρχει.

Δουλευω και λειπω κάθε μερα από το σπίτι από το πρωι εως και τις 4 και μιση το απόγευμα.

Από την ωρα που θα γυρίσω ασχολουμαι συνεχεια με τη μικρη η οποία είναι και κολημενη επανω μου και φυσικα μεσα σε όλα πρεπει να κανω και τις δουλειες μου , το φαγητο της επομενης ημερας κτλ.

Τον τελευταίο καιρο εχει «βγάλει»και καποια περίεργη συμπεριφορά η μικρή.

Εμφανίζει καποιες φοβίες και με εχει φερει στα ορια μου γιατι δεν ξερω πώς να τις αντιμετωπίσω.

Για παράδειγμα χθες πηγαμε μια βόλτα στη μαμα μου και την φοβισε ένας πινακας που εχει εκει εδώ και πολύ καιρο και φυσικα τον εχει ξαναδει η μικρη και σηκωσε τον κόσμο.

Εκανε σαν τρελη μεχρι που την πήρα και φυγαμε αρον αρον.

Και στο σπίτι φοβαται την τηλεόραση , καποιες διαφημισεις και φυσικα δικομασαμε να την κλεισουμε να της μιλησουμε ακομα και καποιες φορες με φωνες (ξερω λαθος αλλα νευρα είναι αυτά) δεν εχει πιασει τιποτα.

Εχω παραμελήσει τελείως τον εαυτό μου μα τελείως και δεν εχω και καμιά διαθεση να κανω κάτι .

Οι εξοδοί μου περιορίζονται στο σουπερ μαρκετ και φυσικα με τη μικρη.

Αν βγω με τον αντρα μου καμια Κυριακή και αυτό μεσημέρι γιατι για βραδυ ουτε λογος δεν την κραταει κανεις.

Νιώθω αφανταστα κουρασμένη και σκασμένη.Δεν εχω διάθεση να κανω ΤΙΠΟΤΑ.

Θελω μονο να κοιμαμαι και αν γινεται να μην βλεπω ουτε ονειρα!

Συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα ηθελα να τα βγαλω από μεσα μου.

dhtZp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αγαπητή Soula, επειδή το έχω βιώσει με το γιό μου... Φοβόταν τη δυνατή μουσική, τους ήχους, φοβάται όταν του φωνάζουμε έντονα, να κοιμάται μόνος του κλπ κλπ. κι επειδή είμαστε και θρησκόληπτοι... έχεις σκεφτεί να την πας στην εκκλησία να τη διαβάσει παπάς? Συγνώμη κιόλας επειδή τα θέματα θρησκείας είναι πολύ λεπτά και το κατανοώ... Απλά πιστεύω ότι την έχει τρομάξει κάτι γι' αυτό το λόγο αντιδρά έτσι. Ίσως αν έκανες αγιασμό ή ευχέλαιο. Θα βοηθούσε πάρα πολύ.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ...:)

Κι εμάς έτσι ακριβώς, κοιμόταν περίπου στις 12 κάθε βράδυ.

Μέχρι που πήγε σχολείο, σηκωνεται πιο νωρίς το πρωί και είναι κουρασμένη το βράδυ.

οπότε κατά τις 10 κοιμόμαστε.

Η μόνη λύση νομίζω είναι να την ξυπνάς πιο νωρίς το πρωί. Ή να την αφήνεις να κοιμάται λιγότερο το μεσημέρι.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Σε καταλαιβαίνω απόλυτα έχω δυο γιους 3,5 και σχεδόν 2 χρ. γυρνάω από την δουλεια γυρω στις 6 με 6:30 και ασχολούμαι με τα παιδιά , ευτυχώς για τις δουλειές του σπιτιού βοηθάει και η μαμά μου όσο μπορεί αν και δεν τελειώνουν ποτέ...

Τα παιδιά είναι συνεχώς κολήμένα επάνω μου και το βρίσκω λογικό γιατί τους λείπω , με τον μικρό δε μέχρι και τουαλέτα πάμε μαζί. Χρόνος για μένα και τον άνδρα μου μηδέν και όλοι μου λένε κάνε υπομονή θα μεγαλώσουν , μα πόση υπομονή να κάνω πια , μερίκες φορές νομίζω ότι δεν προλαβαίνω ούτε να ανασάνω....

Nitsa2 δεν είμαι ιδιαίτερα θρησκόληπτη αλλά και εγώ το σκέφτηκα να την παω να την διαβασουνε.

anasp και εμείς με το καλό αρχίζουμε παιδικο από Δευτέρα αλλα το θεμα είναι ότι εχουμε δοκιμάσει να την ξυπνάμε νωρίς (πολλές φορες ξυπναει μονη της) και φυσικα να ελλατωθει το μεσημεριανο αλλα χωρις αποτέλεσμα.

peathgl και εγώ λογικό το βρίσκω να ειναι κολημενα επανω μας.

Παράλογο βρίσκω ότι οκ τα παιδια μας ειναι μικρα εχουν απαιτησεις φροντιδα κτλ αλλα με τους εαυτούς μας τι γινεται??

Νιωθω οτι με παραμελω τοσο πολύ και το κακο ειναι οτι δεν ξερω αν μπορω ή καλυτερα αν θελω να το αλλαξω αυτο

dhtZp3.png

Διαφημίσεις

Μήπως να κάνετε δραστηριότητες που θα τα εξαντλούν και έτσι θα κοιμούνται πιο πολλές ώρες??Υποθετικά μιλάω,δεν είμαι ακόμα μανούλα, αλλά μ'αυτά που διαβάζω εδώ μέσα,θα το σκεφτώ πολύ καλά πριν γίνω...

Ηρωίδες είστε...

Μήπως να κάνετε δραστηριότητες που θα τα εξαντλούν και έτσι θα κοιμούνται πιο πολλές ώρες??Υποθετικά μιλάω,δεν είμαι ακόμα μανούλα, αλλά μ'αυτά που διαβάζω εδώ μέσα,θα το σκεφτώ πολύ καλά πριν γίνω...

Ηρωίδες είστε...

Αχ κορίτσι μου γλυκό .Δεν υπάρχει τιποτα πιο ομορφο (τουλαχιστον για μενα και νομιζω και για τις αλλες μανούλες ισχυει το ιδιο) από τη μητρότητα.

Κανενας δεν λεει οτι ειναι ευκολο πραγμα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να γινομαστε γονείς.

Τα προβλήματα υπάρχουν παντου και πάντα αλλα υπαρχουν και οι ομορφες στιγμες !!!!!

dhtZp3.png

Ηρωίδες είστε...

Μην φρικαρεις. Να ξερεις ειναι οτι πιο δυσκολο θα κανεις ποτε στην ζωη σου ολοκληρη αλλα και οτι πιο ομορφο.

Στην αρχικη κοπελα να σου πω, στρωσε το θεμα του υπνου. Αυτο ειναι που σε εχει εξαντλησει. Δεν ξερω πως τα καταφερνει και κοιματε 12-1 ειναι απαραδεχτο για την ηλικια της. Μηπως κοιματε πολυ το μεσημερι?.....τι γινεται? ........αν στρωσει αυτο ολα τα αλλα θα μπουν στην θεση τους να το δεις......την κραταει καποιος οσο εισαι στην δουλεια? Μηπως τους βολευει να την κοιμιζουν πολλες ωρες για να μην ασχολουνται και ετσι κοιματε 1 η ωρα το βραδυ η μικρη? .......για πες

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Στην αρχικη κοπελα να σου πω, στρωσε το θεμα του υπνου. Αυτο ειναι που σε εχει εξαντλησει. Δεν ξερω πως τα καταφερνει και κοιματε 12-1 ειναι απαραδεχτο για την ηλικια της. Μηπως κοιματε πολυ το μεσημερι?.....τι γινεται? ........αν στρωσει αυτο ολα τα αλλα θα μπουν στην θεση τους να το δεις......την κραταει καποιος οσο εισαι στην δουλεια? Μηπως τους βολευει να την κοιμιζουν πολλες ωρες για να μην ασχολουνται και ετσι κοιματε 1 η ωρα το βραδυ η μικρη? .......για πες

Την κρατάνε η μαμα μου και η πεθερά μου (μαζί ομως ε ? οχι με βαρδιες ) και καποιες μερες ειναι και ο μπαμπας της στο σπίτι

Είμια σίγουρη ότι δεν την κοιμίζουν καθόλου στη δειαρκεια της ημέρας.

ΝΑ σου πω και το αλλο.Τωρα τις γιορτές είχα αδεια και ημουν σπίτι οποτε και εγω καθόριζα το προγραμμα της.

Εχουμε δοκιμασει τα πάντα αλλα το βραδυνο δεν αλλάζει με τιποτα .

Ακόμα και αν δεν κοιμηθει καθόλου το μεσημέρι σιγουρα θα πιασουμε 11 και μιση το βράδυ.

Παντως δεν νομιζω να φταιει μονο το ωραριο του υπνου της μικρης για τα ... χαλια μου!:-(

dhtZp3.png

anasp και εμείς με το καλό αρχίζουμε παιδικο από Δευτέρα αλλα το θεμα είναι ότι εχουμε δοκιμάσει να την ξυπνάμε νωρίς (πολλές φορες ξυπναει μονη της) και φυσικα να ελλατωθει το μεσημεριανο αλλα χωρις αποτέλεσμα.

Αν είναι άλλο το καθημερινό της πρόγραμμα, πιστεύω ότι θα δεις διαφορά. Αν ξεκινήσετε και σχολείο, πιθανόν να κουράζεται περισσότερο εκεί απ' ότι αν ήταν στο σπίτι.

Μια άλλη λύση είναι δραστηριότητες και το απόγευμα. Κούνιες, ή και παιχνίδι μέσα στο σπίτι (εμείς παίζουμε πολύ ένα συνδυασμό κρυφτού κυνηγητού). Όχι όμως ακριβώς πριν τον ύπνο γιατί μπορεί να της δημιουργήσει ένταση.

Γενικά δεν είναι εύκολο και μην περιμένεις ότι αν εφαρμόσεις κάτι μια μέρα ή δύο θα αλλάξει το προγραμμά της αυτόματα. Έχουν αντοχές!!

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Διαφημίσεις

φιλενάδα δεν είσαι η μόνη, βάλε κι εμενα στο κλαμπ, ακριβώς το ίδιο ωράριο εχει και ο γιός μου, κοιμάται αργά κάθε μέρα, τον τελευταιο καιρό προσπαθούμε με τον άντρα μου να το αλλάξουμε, γιατί είμαστε και οι δυο πτωματα κάθε πρωί. Και περαν αυτού, εχουμε και μια μπεμπα 5 μηνών, που σε τί προγραμμα να το βάλεις το βρέφος, αστα. Δουλευω, γυριζω σπίτι κατά τις 4 και τι να πρωτοκάνω, να παιξω με τον γιο, να ασχοληθώ με την κόρη, να μαγειρέψω, να σιδερώσω? να κάνω δουλειές, ούτε για αστειο όσο είναι ξύπνια τα παιδιά, με τραβάει απ' το πόδι ο μικρός! Βοήθεια από πουθενά, και στο περίπτερο να θελω να πάω, πρέπει να πάρω και τα δυο μωρά μαζί! Υπάρχουν μέρες που ούτε τα δόντια μου δεν προλαβαίνω να πλύνω, κάτι που είναι πρωτοφανές για μενα, γιατί είχα μεγάλη τρέλλα με τα δόντια, τα έπλενα 3 και 4 φορές καθε μέρα! Μπάνιο κάνω σχεδόν πάντα μετά τα μεσάνυχτα ή πολύ νωρίς το πρωί και ούτε λόγος για στέγνωμα, πού να βάλω το σεσουάρ, θα ξυπνήσουν όλοι. Θυμάμαι κάποιες παλιές καλές εποχές που άλλαζα χρώμα στα νύχια καθε μέρα! Τώρα το μόνο που άλλάζω είναι πάνες! χαχα! Τεσπα, δεν παραπονιέμαι, να είναι καλά τα παιδάκια μου, μόλις μεγαλώσουν λίγο δε θα μας δίνουν σημασία και θα τρέχουμε εμείς από πίσω τους! Λίγα χρονάκια υπομονή ακόμα! :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Soula, πάντα αυτό το πρόγραμμα ύπνου είχε η κόρη σου; Δηλαδή από μωρό έμενε ξύπνια ως αργά; Μπορείς επίσης να περιγράψεις λίγο το πρόγραμμα του ύπνου της όλο το 24ωρο; Επίσης, πώς ακριβώς τη βάζετε για ύπνο: Ας πούμε, της λέτε να πάει μόνη της για ύπνο, τη συνοδεύεις στο κρεββάτι μέχρι να κοιμηθεί, της διαβάζεις κάτι; Φυσικά και οι δραστηριόητες καλή ιδέα είναι για να κουράζεται αλλά καμιά φορα τα παιδιά έχουν ντούρασελ και δεν κουράζονται με τίποτα! Ίσως θα ήταν μια καλή λύση να αλλάξεις σταδιακά την ώρα του ύπνου όσο σε παίρνει..δηλαδή στην αρχή μισή ώρα νωρίτερα, αργότερα άλλη μισή ώρα μέχρι να πάει ας πούμε γύρω στις 10.30 τουλάχιστον για να μπορείτε να ξεκουράζεστε κι εσείς οι γονείς...Στις 1 τη νύχτα και χειμώνα καθε βράδυ είναι πολύ αργά.

Α τώρα είδα ότι κάποιες από τις ερωτήσεις μου έχουν ήδη απαντηθεί μέχρι να στείλω το μήνυμα :-P

Edited by kLiMt
Τώρα είδα ότι κάποιες από τις ερωτήσεις μου έχουν απαντηθεί μέχρι να στείλω το μήνυμα...:)

Το ωράριό σας πρέπει πωσδήποτε να αλλάξει...

Δεν νοείται παιδί τέτοιας ηλικίας να κοιμαται τέτοιες ώρες!

Μη ξεχνάς ότι ακόμη είναι μικρό και χρειάζεται πολύ ύπνο...

Εξάλλου εφόσον λες ότι ξεκινάτε παιδικό, φαντάζομαι πως θα ξυπναει νωρίς, οπότε θα αναγκαστεί να αλλάξει τις ώρες από μόνη της πιστεύω!

Όσο για τις φοβίες, περάσαμε κι εμείς τέτοιες περιόδους και αυτό που μας είπε η παιδίτρος είναι πως κάτι το έχει φοβίσει.Από μια χειρονομία που έκανες μέχρι μια σκηνή στην τηλεόραση.Προσπάθησε να βρεις τι ακριβώς είναι αυτό που την φοβίζει και συζητησέ το μαζί της.

Αλλά μη φοβάσαι! Φάση έιναι και θα περάσει...

AtKRp3.png

anasp απο δραστηριότητες και παιχνίδι αλλο τιποτα.

Και να θελω εγω δεν σταματαει η μικρή.

zouzounel μου να σου περιγράψω την δική μου κατάσταση???

Εχω να λουστώ από την Τρίτη (ντουζακια κανω ε προς αποφυγη παρεξηγησεων), απο τις τριχες στα πόδια μου "γεμίζεις " δυο μαξιλάρια και τα φρύδια μου "Μαρία η Ασχημη".

Αυτα τα ομορφα απο εμφανιση.Ασε δε η ψυχολογία .Πατος.

Α και οσο για τη βοηθεια εγω εχω μονο οταν παω στη δουλεια μετα απλα ολοι εξαφανίζονται.Οποτε η μικρη αγκαζε!

dhtZp3.png

zouzounel μου να σου περιγράψω την δική μου κατάσταση???

Εχω να λουστώ από την Τρίτη (ντουζακια κανω ε προς αποφυγη παρεξηγησεων), απο τις τριχες στα πόδια μου "γεμίζεις " δυο μαξιλάρια και τα φρύδια μου "Μαρία η Ασχημη".

Αυτα τα ομορφα απο εμφανιση.Ασε δε η ψυχολογία .Πατος.

Εμ ναι, κι εγώ τα ίδια εχω παθει...

Και ξερεις, η ψυχολογία μας επηρεάζεται από την εμφάνιση, από το πώς βλέπουμε εμείς δλδ τον εαυτό μας. Και πώς τον είχαμε συνηθίσει πριν.

Πιστεύω αυτό που λενε και τα άλλα κορίτσια. Ειναι πολύ σημαντικό το θέμα του ύπνου. Πρεπει οπωσδήποτε να βάλουμε ενα προγραμμα. Αν κοιμούνται τα μικρά μας νωρίς, θα έχουμε χρόνο και για μας. Εχθες ο μικρός μου κοιμήθηκε απ' τις 9 και δεν το πίστευα τι θα μπορούσα να ειχα κανει (αν κοιμόταν και η μπεμπα απ τις 9, αλλά είναι πολύ μωρό ακόμα για να ελπίζω να μπει απο τώρα σε πρόγραμμα κι αυτή)!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Βασικός κανόνας: το beaute γίνεται παρουσία της μικρής. Αν πρέπει να περιμένεις να κοιμηθεί για να κάνεις πιστολάκι, χάθηκες!

Α και οσο για τη βοηθεια εγω εχω μονο οταν παω στη δουλεια μετα απλα ολοι εξαφανίζονται.Οποτε η μικρη αγκαζε!

Καλα και εγω τα ιδια με την διαφορα οτι δεν δουλευω και ΔΕΝ με βοηθαει κανενας ποτε οποτε ειμαι 24/7 με την μικρη στον γοφο μου επανω. Αν δεν ειχα στρωσει το βραδυνο θα με ειχαν κλεισει στο ψυχιατρειο εδω και μηνες. Το να εχεις το βραδυ 1-2-3 ωρες να κανεις μπανιο, να βγαλεις φρυδια, να διαβασεις ενα βιβλιο κατι ρε ανθρωπε ειναι σωτηριο για την ψυχικη σου κατασταση. Μην υποβιβαζεις την ωρα υπνου της μικρης. Ειναι το κλειδι σου για να ηρεμησεις (εστω και λιγο). Αν σου κοιμοταν απο τις 9 και εσυ εκανες τα δικα σου μεχρι τις 1 θα ησουν πολυ καλυτερα. Επιμενω γιατι κοιματε τοσο αργα. Δεν βγαζει νοημα. Τοσο μικρο παιδι και χωρις υπνο μεσα στην μερα να τραβαει μεχρι 11........μηπως βρε κοπελα μου ολο αυτο ειναι υπερενταση και κουραση και γιαυτο τραβιεται το μικρο? Να ξερεις οτι ΟΣΟ πιο κουρασμενα ειναι ΤΟΣΟ πιο δυσκολα κοιμουνται.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Βασικός κανόνας: το beaute γίνεται παρουσία της μικρής. Αν πρέπει να περιμένεις να κοιμηθεί για να κάνεις πιστολάκι, χάθηκες!

Σχεδόν ακατόρθωτο!!!!

Πως να το κανεις το ερημο το πιστολακι με την μικρή να σε καβαλάει????

Και φυσικά με το καινούριο που μας εβγαλε και φοβαται και τον ισκιο της????

dhtZp3.png

Για ποια εμφάνιση μιλάμε παιδιά; τη δική μας;Έχω ξεχάσει που είναι ο καθρέφτης στο σπίτι.Πήγα τώρα τις γιορτές να αγοράσω μεικ απ για να θυμηθώ ότι είμαι γυναίκα και η κοπέλα μου είπε ότι ο κωδικός που ζητάω έχει τρια χρόνια που καταργήθηκε και ερωτώ που ήμουν εγώ αυτά τα τρία χρόνια;;;;

Το θέμα του φόβου δεν ξέρω πως να το χειριστεις. Αλλά για τα υπόλοιπα εξηγείς τι κάνουμε, γιατί το κάνουμε και την βάζεις να συμμετέχει πχ. ελα να βουρτσίσουμε δόντια, να κάνουμε μπάνιο, να κρατάς την πετσέτα της μαμάς κλπ κλπ.

Καλα και εγω τα ιδια με την διαφορα οτι δεν δουλευω και ΔΕΝ με βοηθαει κανενας ποτε οποτε ειμαι 24/7 με την μικρη στον γοφο μου επανω. Αν δεν ειχα στρωσει το βραδυνο θα με ειχαν κλεισει στο ψυχιατρειο εδω και μηνες. Το να εχεις το βραδυ 1-2-3 ωρες να κανεις μπανιο, να βγαλεις φρυδια, να διαβασεις ενα βιβλιο κατι ρε ανθρωπε ειναι σωτηριο για την ψυχικη σου κατασταση. Μην υποβιβαζεις την ωρα υπνου της μικρης. Ειναι το κλειδι σου για να ηρεμησεις (εστω και λιγο). Αν σου κοιμοταν απο τις 9 και εσυ εκανες τα δικα σου μεχρι τις 1 θα ησουν πολυ καλυτερα. Επιμενω γιατι κοιματε τοσο αργα. Δεν βγαζει νοημα. Τοσο μικρο παιδι και χωρις υπνο μεσα στην μερα να τραβαει μεχρι 11........μηπως βρε κοπελα μου ολο αυτο ειναι υπερενταση και κουραση και γιαυτο τραβιεται το μικρο? Να ξερεις οτι ΟΣΟ πιο κουρασμενα ειναι ΤΟΣΟ πιο δυσκολα κοιμουνται.......

Αχ κορίτσι μου δεν ξερω τι να πω!

Το πρόγραμμα της μικρής είναι ως εξής

Το πρωί ξυπναει γυρω στις 8 και μιση συνήθως με καποιες αποκλίσεις.

Το μεσημέρι θα κοιμηθεί γύρω στις δυο ωρες .

Μετα παιχνίδι παντα μαζί ή με τουβλακια ή με παζλ ακομα και κυνηγητο διαφορα τελως παντων.

Κατα τις 9 χαμηλωνουμε τους τονους.

Πιο ηρεμα παιχνίδια κανενα παραμυθακι , μπανακι , μπορει να δει και κανενα dvd με το αγαπημενο της παραμύθι.

Και μετα αρχιζουν τα δράματα.

Το μεσημέρι κοιμάτοι στο κρεββατι της χωρις δευτερη κουβεντα.

το βράδυ με το που ερθει η ωρα του υπνου κανει ξεκαθαρο οτι θελει να κοιμηθει στο μεγαλο κρεβατι.

Ξαπλώνουμε μαζί της ή εγώ ή ο αντρας μου και .... θα σηκωθεί 5 φορές για να παμε τουαλετα φυσικα οι περισσοτερες χωρις να θελει πραγματικα.

Αν τολμήσουμε και κουνηθούμε λίγο ξυπναει αμεσως.

Για να σε προλαβω δοκιμασαμε απειρες φορες να κοιμαται και το βραδυ στο κρεβατι της αλλα ματαια.

επίσης πολλά βραδυα ξυπναει και μεσα στη νύχτα με κλάματα.

dhtZp3.png

Σχεδόν ακατόρθωτο!!!!

Πως να το κανεις το ερημο το πιστολακι με την μικρή να σε καβαλάει????

Και φυσικά με το καινούριο που μας εβγαλε και φοβαται και τον ισκιο της????

Τη φοβία με το πιστολάκι την περάσαμε και εμείς...αλλά όμως όπως ήρθε έφυγε, εγώ για εκείνο το διάστημα είχα πάρει ένα παλιό που έκανε πολύ λίγο θόρυβο, καμία σχέση με το κανονικό που έχω.

Το θέμα πάντως πιστεύω και εγώ ότι είναι ο ύπνος. Πρέπει για ένα μεγάλο διάστημα να την ξυπνας νωρίς το πρωι, και να κοιμάται 1-2 ώρες το πολύ το μεσημέρι και σχετικά νωρίς. Αν όχι την πρώτη, τη δεύτερη την τρίτη μέρα, κάποια στιγμή θα αρχίσει να κουράζεται και θα αποδώσει! Είμαι σίγουρη! Αρκεί να είσαι σταθερή!

Ηθελα να τα πω κάπου γιατι θα σκάσω.

Εδώ και πάρα μα παρα πολύ καιρό νιώθω χάλια.

Ως ένα σημείο το διακαιολογω αλλα όλα εχουν τα ορια τους.Εχω ένα κοριτσάκι 2,5 χρονών το οποίο είναι γενικά ένα πολύ καλό παιδλακι , ηρεμο και συνεργάσιμο.

Το μονο κακό που έχει είναι το θεμα του ύπνου .Κοιμάται γυρω στις 12 με 1 κάθε βράδυ και αυτό σημαίνει ότι χρόνος για μενα και τον αντρα μου δεν υπάρχει.

Δουλευω και λειπω κάθε μερα από το σπίτι από το πρωι εως και τις 4 και μιση το απόγευμα.

Από την ωρα που θα γυρίσω ασχολουμαι συνεχεια με τη μικρη η οποία είναι και κολημενη επανω μου και φυσικα μεσα σε όλα πρεπει να κανω και τις δουλειες μου , το φαγητο της επομενης ημερας κτλ.

Τον τελευταίο καιρο εχει «βγάλει»και καποια περίεργη συμπεριφορά η μικρή.

Εμφανίζει καποιες φοβίες και με εχει φερει στα ορια μου γιατι δεν ξερω πώς να τις αντιμετωπίσω.

Για παράδειγμα χθες πηγαμε μια βόλτα στη μαμα μου και την φοβισε ένας πινακας που εχει εκει εδώ και πολύ καιρο και φυσικα τον εχει ξαναδει η μικρη και σηκωσε τον κόσμο.

Εκανε σαν τρελη μεχρι που την πήρα και φυγαμε αρον αρον.

Και στο σπίτι φοβαται την τηλεόραση , καποιες διαφημισεις και φυσικα δικομασαμε να την κλεισουμε να της μιλησουμε ακομα και καποιες φορες με φωνες (ξερω λαθος αλλα νευρα είναι αυτά) δεν εχει πιασει τιποτα.

Εχω παραμελήσει τελείως τον εαυτό μου μα τελείως και δεν εχω και καμιά διαθεση να κανω κάτι .

Οι εξοδοί μου περιορίζονται στο σουπερ μαρκετ και φυσικα με τη μικρη.

Αν βγω με τον αντρα μου καμια Κυριακή και αυτό μεσημέρι γιατι για βραδυ ουτε λογος δεν την κραταει κανεις.

Νιώθω αφανταστα κουρασμένη και σκασμένη.Δεν εχω διάθεση να κανω ΤΙΠΟΤΑ.

Θελω μονο να κοιμαμαι και αν γινεται να μην βλεπω ουτε ονειρα!

Συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα ηθελα να τα βγαλω από μεσα μου.

Σουλα μου, καταρχην ΠΕΣΤΑΑΑΑΑ!!!!

Βγαλτα απο μεσα σου, μοιρασου τα εδω με τις κοριτσαρες!!!:P Βοηθαει απιστευτα, πιστεψε με!!!

Πεστα ΟΛΑ! Ποσο καιρο εχεις να βαψεις μαλλι? Να δεις κατι ολοκληρο στην t.v? Να βγεις μια βολτα και να μην ειναι στο μαρκετ? Να γελασεις με ενα αστειο? Να φωναξεις καποιον- καποια στο σπιτι για καφε? Να σε βοηθησει κανεις στο καθημερινο σου προγραμμα???

Ποτε ΗΤΑΝ η τελευταια φορα???

4XDDp3.png

Αχχχχχ........ Η δικιά σου είναι 2,5 και κοιμάται αργά... Η δικιά μου; Που για να κοιμηθεί πέφτει στο κρεβάτι από τις 9 και κοιμάται 11:30;; Κι όταν λέμε πέφτει στο κρεβάτι εννοούμε το δικό μας κρεβάτι... Για να κοιμηθεί - όταν κοιμηθεί - και να την πάμε στο δικό της. Και να ξυπνήσει μετά από 1 ώρα κλαίγοντας και κυνήθως περιμένοντας όρθια στο κρεβάτι να πάμε κοντάς της... Κι αν δεν ξανακοιμηθεί δίνοντας της την πιπίλα τότε έχουμε μπροστά μας κανένα μισάωρο με μια ώρα αγκαλιά και "οοοοοοο" μπας και κλείσει μάτι... Κι όταν πια περάσει το μισάωρο και λίγο πριν καταρρεύσουμε καταλήγουμε αγκαλιά στο κρεβάτι μας... όπου ως δια μαγείας κοιμάται αμέσως... Την αφήνουμε λιγάκι... Να βεβαιωθούμε ότι έχει κοιμηθεί καλά και ξανά στο κρεβάτι της.... μετά της 4.30 το πρωί δεν την πάμε πίσω γιατί πρέπει να κοιμηθούμε κανένα 2ωρο για να πάμε στη δουλειά... Κατά τη διάρκεια αυτής της νύχτας ξυπνάει από 3-5 φορές.... Αν ξυπνήσει μόνο μια θεωρούμε ότι έχει γίνει θαύμα... Αν δεν ξυπνήσει καθόλου αναρωτιόμαστε μήπως από την εξάντληση δεν ακούσαμε το μωρό που έκλαιγε.... Γιατί είμαστε τόσο βέβαιοι ότι "αποκλείεται να μην έχει ξυπνήσει το βράδυ"... Έχουμε βέβαια πολύ καθυστερημένη οδοντοφυϊα - έχουμε μόνο 4 δόντια στους 15 μήνες - και ξυπνάει μάλλον από αυτό (υποθέτω, μια και υπάρχουν και ήσυχα βράδια) αλλά κοιμάται αργά και - δυστυχώς - ακόμα κι όταν έχει έντονο πρόγραμμα φαίνεται πως δεν την αγγίζει ιδιαίτερα... Φοβάμαι ότι η δική μας περίπτωση συνδέεται έντονα με την οδοντοφυϊα οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω... Σου συμπαρίσταμαι όμως...!! :)

n50jp3.png