Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εσυ που ησουν?

Recommended Posts

μου στειλαν αυτο το κειμενο με μαιλ.

Και ενω στην αρχη αρχησα να συμφωνω , οτι δηλαδη ειναι μεγαλο το μεριδιο της ευθυνης μας (και ειναι δεν χωραει αντιρρηση σε αυτο) , μετα απο καποια στιγμη αναρωτηθηκα , μηπως ειναι "στημενες" αυτες οι τυψεις ρε παιδια??

Μηπως δηλαδη νιωθοντας υπευθυνη για αυτη την κατασταση , νιωθοντας συμμετοχη στην απαραδεκτη κατασταση ,με κανουν και το βουλωνω. με κανουν και καταπινω για αλλη μια φορα την οργη μου. και για αλλη μια φορα δεν αντιδρασω?

Εχουν κυκλοφορησει τοσα πολλα τετοια κειμενα , που πραγματικα με ενοχλουν πια! γιατι ολοι αναρωτιουνται ποσο φταιει ο ελληνικος λαος και ελαχιστα ειναι τα κειμενα που κοιτανε στο τι θα γινει απο δω και περα????

για διαβαστε .....

ΕΣΥ πού ΗΣΟΥΝ ??? ΕΛΛΗΝΑΡΑ ε ΕΛΛΗΝΑΡΑ !!!!!!!

ΕΣΥ πού ΗΣΟΥΝ ???

Έχω βουλιάξει κι εγώ μες τη συλλογική κατήφεια, μες την κατάθλιψη...

Φοβάμαι, ανησυχώ, θλίβομαι, αναρωτιέμαι για το μέλλον των παιδιών μου,

για το γκρέμισμα των ονείρων μου και των μακροχρόνιων

προσπαθειών μου...

Αλλά ακόμα και αυτά καλύπτονται από την βαθιά μου οργή...

Πού ήμουν όλα αυτά τα χρόνια εγώ;

Πού ήσουν όλα αυτά τα χρόνια εσύ, εαυτέ μου;

Πού ήσουν όταν μας κορόιδευαν, μας ξεπουλούσαν,

μας πέταγαν τα πλαστικά όνειρα στη μούρη κι εσύ τα κυνηγούσες;

Πού ήσουν όταν ο γιατρός σού ζητούσε το φακελάκι για να σε κάνει

καλά και αντί να τον καταγγείλεις τον πούστη, τον πλήρωνες

αποκαλώντας τον "γιατρέ μου"

Πού ήσουν όταν έβλεπες τους μεγαλοδικηγόρους να γίνονται μοντελάκια

ζωής στην τηλεόραση και να κόπτονται για το κοινό καλό και το δίκαιο,

δηλώνοντας 10,000 ευρώ εισόδημα...

"Πόσο καλά τα λέει ο πούστης..." έλεγες

Πού ήσουν όταν έδινες το μπαξίσι στην πολεοδομία αντί να του δώσεις

γροθιά στη μούρη του καργιόλη αλλά μετά δεν θα έβγαινε η άδεια της

πολυπόθητης οικοδομής μικρό λαμόγιο ελληνάρα...

Το σάλιο σου γαργάρα και έδινες τη μιζούλα στον πολεοδόμο, στον

ικατζή που σου έκανε τον έλεγχο στην επιχειρησούλα σου, στον εφοριακό

που ανακάλυψε τις δικές σου λαμογιές... Κάλλιο να πληρώσεις 10 σε

αυτόν παρά 50 στο κράτος.

Πού ήσουν όταν έτρεχες στα γραφεία των βουλευτών για να τους

παρακαλέσεις να βολέψουν το σπλάχνο σου, το άχρηστο σπλάχνο σου, που

δεν κατάφερε να κάνει τίποτα περισσότερο στη ζωούλα του από το να

γλύφει κατουρημένες ποδιές και βρώμικους κώλους...

Πού ήσουν όταν ανταγωνιζόσουν στις συγκεντρώσεις των προβάτων (ωπ!

κομμάτων ήθελα να πω), με τους λοιπούς "συντρόφους" για το ποιος θα

σηκώσει τη μεγαλύτερη σημαία...

Πού ήσουν όταν ξελαρυγγιαζόσουν λαμόγιο για το δίκαιο του λαού,

πηδώντας πάνω κάτω μόλις έβλεπες φακό για να σιγουρευτείς ότι θα σε

δει ο πολιτευτής που θα σε βάλει εποχιακό, συμβασιούχο στο δήμο...

άλλος ένας στην πλάτη των υπολοίπων που θα καθαρίζει φασόλια στο

οκτάωρό του (όχι ρε!!! πλέον μπαίνεις στο φέισμπουκ, έχεις εξελιχθεί)

Πού ήσουν μικρομεγαλεπιχειρηματία όταν μαγείρευες τα δικά σου βιβλία

για να πληρώσεις λιγότερα, για να πάρεις το τέρας SUV που θα κάλυπτε

τη μικροτσούτσουνη ύπαρξή σου με το μέγεθός του...

Πού ήσουν μαντάμ σουσού όταν γελούσες σαν ηλιθία στη δασκάλα του

παιδιού σου που μαλακίες έμαθε, μαλακίες το μαθαίνει, όταν

αναγνώριζες τις μαλακίες που κάνουν στο παιδί αλλά πού να τρέχεις

τώρα έχεις κι άλλες δουλειές...

Άλλωστε το παιδί θα το στείλουμε στο Λονδίνο να σπουδάσει...

εκεί θα καλυφθούν όλες οι ανεπάρκειες του δικού μας εκπαιδευτικού συστήματος...

Πού ήσουν συνδικαλιστή της πλάκας και του ελέους όταν με τη δύναμη

που σου δίνει το ότι βολεύτηκες σε μια γαμημένη δημόσια επιχείρηση,

κατέβαζες τους διακόπτες μιας ολόκληρης χώρας, δημιουργώντας τόσα

προβλήματα, ίσα για να διαμαρτυρηθείς/εκβιάσεις για τα δικά σου μικροσυμφέροντα...

Πού ήσουν όταν το ελληνικό όνειρο έσκασε μύτη; αγόραζες πορτοκαλιές

εφημερίδες λαμόγιο και έπαιζες χρηματιστήριο λες και είναι

λοταρία...

Πού ήσουν όταν εταιρείες ανύπαρκτες, με ένα γραφειάκι 2χ3

και 1 άτομο προσωπικό, χτύπαγαν λίμιτ απ κάθε μέρα...

Πού ήσουν όταν έπαιρνες μετοχοδάνεια και υποθήκευες τα χωραφάκια του

παππού, πιστεύοντας ότι θα γίνεις πλούσιος σε ένα μήνα (και πολύ λέω)...

Πού ήσουν όταν το χέρι σου πετάει τα σκουπίδια, δεξιά και αριστερά

μέσα στο δάσος, όταν γεμίζεις τις παραλίες αποτσίγαρα και πλαστικά

ποτήρια φραπέ (όχι φραπέ ρε πια, φρέντο έλεος, πού ζεις;)

Πού ήσουν όταν το παιδί σου ουρλιάζει στο αυτί του διπλανού,

αδιαφορώντας για την ύπαρξή του (όλοι να καούν ρε, εγώ θα φάω τα

κεφτεδάκια μου και είμαι μια χαρά... γκρααααααου)

Πού ήσουν όταν έβλεπες τα σκάνδαλα να σκάνε το ένα μετά το άλλο...

όταν οι θρησκευτικοί "άρχοντες" αποδεικνύονταν κοσμικότεροι των κοσμικών απατεώνων...

σταμάτησες να παντρεύεσαι, να βαφτίζεις, να συμμετέχεις στα κοινά της εκκλησίας

επρος ένδειξιν της αηδίας σου; σιγά ρε.. όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη...

Πού ήσουν όταν η χώρα σου καιγόταν απ' άκρη σε άκρη...

πού ήσουν όταν λίγο έλειψε να χαθεί η Ολυμπία, πήρες το τριχίλιαρο

πρόβατο και έσκασες... τουμπεκί ψιλοκομμένο... και ναι! τους ξαναψήφισες.. ξανά και ξανά και ξανά...

Πού ήσουν όταν τα ροζ πλημμύρισαν τη ζωή σου...

έσκυψες κι εσύ στην κλειδαρότρυπα αυτό έκανες.. τι είπε, τι έκανε,

πήρε καλά την πίπα;

και για το πάπλωμα κουβέντα κανείς... για την ταμπακέρα σιωπή...

Όλοι βολεμένοι στον μικρόκοσμό τους.. .ποιος θα έχει την πιο μεγάλη

τζιπούκλα, την πιο γαμάτη γκόμενα, την πιο σικ γυναίκα, τα πιο όμορφα

παιδιά... τις πιο καλές σπουδές, το πιο γαμάτο σπίτι, το πιο μεγάλο

τζάκι, το πιο άνετο σαλόνι, το πιο βαθύ καναπέ, την πιο μεγάλη πλασμα(τική)

τηλεόραση, το πιο σύγχρονο ηχοσύστημα...

τις πιο σικάτες διακοπές, τις πιο χλιδάτες αποδράσεις, τις πιο

γκλαμουράτες εξόδους...

Και δανειζόσουν λαμόγιο, δανειζόσουν... όχι χρήμα... χρόνο

δανειζόσουν... Και απλά ο χρόνος τέλειωσε...

Κάποτε θα ερχόταν η ώρα... νομοτελειακό είναι....

Τώρα μη φωνάζεις λαμόγιο, απατεωνίσκε...

Αποδέξου και μη φωνάζεις...

Γιατί ΦΤΑΙΣ για ΟΛΑ...

ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ...

ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ...

Καιρός είναι να κάνουμε μια καλή αυτοκριτική...να πούμε εγώ φταίω και

να δούμε πώς θα καθαρίσουμε

τα σκατά που ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ...τα σκατά που ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ &

ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ γιατί είμαστε και λίγο ΜΑΛΑΚΕΣ που εμείς

ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ...

Σταμάτα λοιπόν τις κορώνες, κατέβασε τους τόνους της "δίκαιης

αγανάκτησής" σου & σκέψου τη δική σου συμμετοχή, τα δικά σου λάθη...

ΕΛΛΗΝΑΡΑ ε ΕΛΛΗΝΑΡΑ !!!!!!!

πηγη: http://alphaclub-athens.blogspot.com/2010/12/blog-post_17.html

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Διαφημίσεις

vouraikos, φυσικά και φταίμε εμείς :evil:

Τους πολιτικούς που τα έφαγαν εμείς του ψηφίσαμε και τους ξαναψηφίσαμε και τους ξαναψηφίσαμε...

και θα τους ξαναψηφίσουμε, πας στοίχημα; :wink:

Και αν υπάρχει κάποιος πολιτικός που δεν συμμετέχει στη διαφθορά, απλά δεν τον ψηφίζουμε. Γιατί δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε από αυτόν.

Και για τη διαφθορά του κράτους χρειάζονται δύο, αυτός που παίρνει αλλά ακι αυτός που τα δίνει...

Και φυσικά η διαφθορά ζει και βασιλεύει εκεί που βρίσκει πρόσφορο έδαφος... και πώς να το κάνουμε δυστυχώς εμείς ως λαός της δίνουμε άφθονο από αυτό.

Κατά τα άλλα τα κειμενάκια που κυκλοφορούν υπό μορφή chain mail από χρήστη σε χρήστη μου τη δίνουν ακόμα και αν το κείμενό τους με βρίσκει σύμφωνη, ακόμα και αν μιλούν για την παγκόσμια ειρήνη.:roll: Ποτέ δεν προωθώ τέτοια μηνύματα και δυσανασχετώ όταν τα λαμβάνω.

Αλλά όχι ότι δεν φταίμε.

.....δε νομίζω τάκη....

οχι κορίτσι μου...δεν φταίς..ούτε εσύ ούτε εγώ έτσι θέλουν να πιστέψουμε γιατί τους βολεύει μήπως και καθυστερήσουν λίγο τον ξεσηκωμό..

όπως πολύ σοφά λέει η υπογραφή της Λέγκω...'δική τους η κρίση' εσύ και εγώ απλά την πληρώνουμε...

ελαχιστα ειναι τα κειμενα που κοιτανε στο τι θα γινει απο δω και περα????

εγώ δεν έχω πάρει κανένα που να κοιτάει το μέλλον:rolleyes:

Οχι εγώ δεν συμφωνώ και δεν αισθάνομαι καθόλου υπεύθυνη για την όλη κατάσταση.Δεν έχω τύψεις ρε παιδιά....

Δεν έχω κάνει το παραμικρό από αυτά που προσάπτει το mail...

Κάποιοι μπορεί να έχουν κάνει κάποια από τα παρακάτω παραπτώματα αλλά και πάλι δεν θεωρώ ότι είναι τό ίδιο υπευθυνοι μ'αυτούς που φάγαν τα πολλά...η διαφορά τους είναι ότι κάποιο πολίτες που έπεσαν σε κάποια παραπτώματα άντε να φάγαν κανένα σουβάκι παραπάνω...οι πολιτικο-επιχειρηματίες που τα φάγαν δεν τα κάναν σουβλάκια τα κάναν χαβιάρι ( το τελευταίο είναι παράδειγμα μη πιαστείται στα φαγητά )

rQGhp3.png

πράγματι δεν μπορώ να καταλάβω ποιος φταίει...

έχω μπερδευτεί...

γιατί εγώ και τόσοι άλλοι που δεν κάναμε τις γκαμουράτες ζωές με τα εορτο/διακοπο/καταναλωτικά δάνεια, αλλά πορευόμασταν κι απλώναμε το χέρι μας μέχρι εκεί που μας έπερνε, κι ούτε ζητήσαμε ποτέ από τον πολιτευτή ρουσφέτι για τον διορισμό μας στο Δημόσιο, ούτε είμαστε κάφροι χωρίς περιβαλλοντική παιδεία αλλά με ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ευατό μας και τον συνάνθρωπο μας, και εμείς λοιπόν βρισκόμαστε σ' αυτή την θέση τώρα...

Φυσικά δεν μας κοστίζει τόσο όσο στους άλλους που είχαν "μάθει αλλιώς", όμως το αίσθημα ανασφάλειας και η κατήφια υπάρχει και μέσα στο σπίτι μας... Και πάνω απ' όλα το μέλλον μας, η ψυχική μας υγεία σαν οικογένεια...

Ποιος φταιει... Προσπαθώ να σκεφτώ αλλά δεν βγάζω άκρη...

Πιστεύω πως είναι πιο πολύπλοκο το θέμα από το να ρίξουμε απλά την ευθύνη στην α' ή στην β' κοινωνική ομάδα... Και αναλογιστείτε πόσα χρόνια μας πήρε να φτάσουμε σ' αυτή την κατάσταση και μέσα από ποιες διεργασίες (κοινωνικές και πολιτικές)... Εξ' άλλου εδώ μιλάμε για ιστορία, οπότε... δύσκολα τα πράγματα!

Αφήστε που δεν μας τα λένε κι όλα... Αυτό που το πάτε?

Το οικοδόμημα είναι σαθρό από την βάση... και η βάση βρίσκεται ποοοοοοοοοολύ ποοοοοοοολύ βαθιά... Φρόντισαν να είναι τόόόόόόσο βαθιά που να μην βγάζει άκρη... Και το φαινόμενο είναι παγκόσμιο! Μην γελιόμαστε...

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

Οχι εγώ δεν συμφωνώ και δεν αισθάνομαι καθόλου υπεύθυνη για την όλη κατάσταση.Δεν έχω τύψεις ρε παιδιά....

Δεν έχω κάνει το παραμικρό από αυτά που προσάπτει το mail...

Κάποιοι μπορεί να έχουν κάνει κάποια από τα παρακάτω παραπτώματα αλλά και πάλι δεν θεωρώ ότι είναι τό ίδιο υπευθυνοι μ'αυτούς που φάγαν τα πολλά...η διαφορά τους είναι ότι κάποιο πολίτες που έπεσαν σε κάποια παραπτώματα άντε να φάγαν κανένα σουβάκι παραπάνω...οι πολιτικο-επιχειρηματίες που τα φάγαν δεν τα κάναν σουβλάκια τα κάναν χαβιάρι ( το τελευταίο είναι παράδειγμα μη πιαστείται στα φαγητά )

Eτσι ακριβως...., τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο, ετσι ακριβως....

Εγώ πάλι συμφωνώ σε όλα και επί λέξει με τη marandnik (και όσον αφορά τα chain letters).

Βεβαίως φταίω κι ας μην έφαγα κι ας μην βολεύτηκα, διότι καθόμουν (και κάθομαι) και τα έβλεπα χωρίς να κάνω τίποτα και συντηρούσα το status quo.

οσο για αυτό που λέει το fistikaki, ως γνωστόν, αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα.

Η αληθεια είναι ότι ούτε βολεύτηκα, ούτε έφαγα, ούτε θα βολευτώ ουτε θα φάω... και γενικά μου τη δίνει και μένα αγρίως η λογική όλοι μαζί τα φάγαμε και όλοι έχουμε το ίδιο μερίδιο ευθύνης.

Απ'την άλλη όμως αν εγώ δεν βγω έξω μαζί με τους διπλανους μου να διώξω με κλωτσίδια αυτούς που έχουν στρογγυλοκάτσει δεν θα το κάνει κανεις για μένα. Και αν αύριο το πιτσιρίκι μου με ρωτήσει τι έκανα όταν τα πάντα κατέρεαν τι θα του πω; ότι απλά εγώ δεν έτρωγα και κοίταζα;:?

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

οχι κορίτσι μου...δεν φταίς..ούτε εσύ ούτε εγώ έτσι θέλουν να πιστέψουμε γιατί τους βολεύει μήπως και καθυστερήσουν λίγο τον ξεσηκωμό..

όπως πολύ σοφά λέει η υπογραφή της Λέγκω...'δική τους η κρίση' εσύ και εγώ απλά την πληρώνουμε...

αυτο λεω.

αλλα να ρωτησω κατι?

αν και παλι δεν γινει τιποτα και σε ενδεχομενες εκλογες το σκηνικο παραμεινει ιδιο με μια αυξηση της αποχης και κατα τα αλλα το σκηνικο συνεχιστει δεν θα φταιμε?

λεω τωρα εγω.....

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Διαφημίσεις

Έτσι, και άλλωστε δεν είπε κανείς ότι όλοι έχουμε ίσο μερίδιο ευθύνης...αλλά ένα ποσοστό, έστω και ελάχιστο, ναι, το έχουμε.

Ουπς, αναφερόμουν στο ποστ της Λέγκως.

Απ'την άλλη όμως αν εγώ δεν βγω έξω μαζί με τους διπλανους μου να διώξω με κλωτσίδια αυτούς που έχουν στρογγυλοκάτσει δεν θα το κάνει κανεις για μένα. Και αν αύριο το πιτσιρίκι μου με ρωτήσει τι έκανα όταν τα πάντα κατέρεαν τι θα του πω; ότι απλά εγώ δεν έτρωγα και κοίταζα;:?

Σωστο κι αυτο.... αλλα τι γινετε οταν εστω και με την ψηφο μου, επιχειρω να "αλλαξω" την κατασταση, τουλαχιστον πρσπαθω, αλλα υπαρχουν συμπολιτες μου βολεμενοι και μη, που τους ξαναψηφιζουν και τους επαναφερουν στην εξουσια, χλευαζοντας με κιολας απο πανω και προσπαθωνατς να με γεμισουν και τυψεις....

Ε! οχι...., δεν ειμαστε ισοι και ομοιοι.... :evil:

και δεν ξερω βρε παιδια , δεν μου αρεσει και η συνομοσυολογια, αλλα ξαφνικα κατακληζομαστε απο ενα συναισθημα τυψεων .....φταιμε και εμεις, μαζι τα φαγαμε και αλλα τετοια.......ποσο τυχαιο μπορει να ειναι αυτο??

και δεν ξερω βρε παιδια , δεν μου αρεσει και η συνομοσυολογια, αλλα ξαφνικα κατακληζομαστε απο ενα συναισθημα τυψεων .....φταιμε και εμεις, μαζι τα φαγαμε και αλλα τετοια.......ποσο τυχαιο μπορει να ειναι αυτο??

Kαθολου μην σου πω.... προσπαθεια αμεσου - εμμεσου εκφοβισμου...

Συμφωνω με την προηγουμενη θεση σου, περι εκλογων....

Μία χώρα σε ομηρία που αντί να αντιδράει πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμη:roll::roll:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Έτσι, και άλλωστε δεν είπε κανείς ότι όλοι έχουμε ίσο μερίδιο ευθύνης...αλλά ένα ποσοστό, έστω και ελάχιστο, ναι, το έχουμε.

Εντάξει αν είναι μικρό να το δεχτώ:mrgreen:

Μωρε να σου πω την αλήθεια δεν μου λέει κάτι να μπω στην διαδικασία του τι μικρό ή λίγο μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει ο κάθε ένας γύρω μου αλλά το τι σκατα θα κάνουμε από δω και πέρα. Όπως είναι κρετινισμός να φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι εκτός από μένα ή να περιμένω οι άλλοι να κινηθουν για μένα.

Ένα εντελώς άσχετο παράδειγμα... συζητάω για την ανακύκλωση και μου λέει ότι συνομιλητής μου γιατί να κάνω αφού κανείς δεν κάνει... σωστό απ'την μία αλλά απ'την άλλη κάποιος δεν πρέπει να κάνει την ριμαδοαρχή;

Συγνώμη αν τα γράφω αχταρμά αλλά ο γραπτός μου λόγος είναι ένα κλικ χειρότερος απ'τον προφορικό μου:rolleyes: ... και είμαι και ξανα μανα άυπνη...

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Αλήθεια τι μπορούμε να κάνουμε? Τι σκέψεις κάνετε? Πρακτικά μέτρα υπάρχουν, που να μπορούν να εφαρμοστούν από μάνα και πατέρα 2 μικρών παιδιών?

Η ερώτηση μου είναι ειλικρινής 100%!

Γιατί το να ψάχνουμε ποιος φταίει δεν είναι λύση από μόνη της (Θα ήταν μέρος αυτής εάν αυτοί που τα "έφαγαν" χοντρά ή έχουν αποδεδειγμένη υπαιτιότητα για την "κατάσταση" (μ' αρέσει που όλοι το λέμε έτσι... όπως λέμε "η επάρατη νόσος...") πλήρωσαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ π.χ. να έμπεναν στη φυλακή... και όχι για 11 μήνες μόνο)!

Αν δεν είχα παιδιά και ήμουν 20 χρονών (δηλ. αν δεν ήμουν "βολεμένη" - αυτό βέβαια είναι σχετικό με την παρούσα ανασφάλεια - και φοβισμένη - το πετύχαν αυτό - για το μέλλον) θα ασπαζόμουν την αναρχία... Αλλά για πόσο?

tZh5p3.png

G0KVp3.png

κοιτα, εγω αυτο που πλεον βλεπω σαν λυση ειναι η αυτοοργανωση.

δηλαδη, κινουμε ενεργα και με συγκεκριμενες θεσεις στο σχολειο των παιδιων μου, στην δουλεια μου (αν ειχα) στην γειτωνια μου. ειναι αυτο που ειπε η λεγκω. κανεις δεν κανει ανακυκλωση. ωραια κανω εγω. και παροτρινω και τους γειτωνες-φιλους να κανουν. κατεβαινω στους δρομους (ασχετα αν παντα το εκανα...)ενας λογος παραπανω τωρα. και προσπαθω να κατεβασω κιαλλους μαζι μου. πως να στο πω, γινομαι εγω αυτο που θα ηθελα να ειναι οι αλλοι γυρω μου.

τις προαλλες ειχαμε παει για μια δουλεια με την κολλητη μου στην γλυφαδα. δεν βρησκαμε πουθενα να παρκαρουμε. καποια στιγμη βρεθηκε θεση ,αλλα μπροστα σε ραμπα αναπηρων. η αληθεια ειναι οτι εγω ειπα, "να μια θεση " αλλα η κολλητη μου , μου ειπε "οχι ρε, ειναι σε ραμπα αναπηρων". ξενερωσα στην αρχη (ειχαμε ηδη αργησει) αλλα μετα ξενερωσα διπλα που δεν το σκεφτηκα. τελικα βρηκαμε 10 λεπτα μετα. και απο τοτε ....το εχω μεσα στο μυαλο μου.

Η αληθεια είναι ότι ούτε βολεύτηκα, ούτε έφαγα, ούτε θα βολευτώ ουτε θα φάω... και γενικά μου τη δίνει και μένα αγρίως η λογική όλοι μαζί τα φάγαμε και όλοι έχουμε το ίδιο μερίδιο ευθύνης.

Θα συμφωνήσω λέξη προς λέξη!

κοιτα, εγω αυτο που πλεον βλεπω σαν λυση ειναι η αυτοοργανωση.

δηλαδη, κινουμε ενεργα και με συγκεκριμενες θεσεις στο σχολειο των παιδιων μου, στην δουλεια μου (αν ειχα) στην γειτωνια μου. ειναι αυτο που ειπε η λεγκω. κανεις δεν κανει ανακυκλωση. ωραια κανω εγω. και παροτρινω και τους γειτωνες-φιλους να κανουν. κατεβαινω στους δρομους (ασχετα αν παντα το εκανα...)ενας λογος παραπανω τωρα. και προσπαθω να κατεβασω κιαλλους μαζι μου. πως να στο πω, γινομαι εγω αυτο που θα ηθελα να ειναι οι αλλοι γυρω μου.

Συμφωνώ για την αυτο-οργάνωση, δηλαδή την αυτοαντίσταση! Αλλά επειδή αυτό το κάναμε χρόνια και αποδείχτηκε "λίγο" δυστυχώς, τα χαστούκια πρέπει να πέσουν στις εκλογές. Μπας και προλάβουμε να περισώσουμε κάτι...

Δεν εχω φάει ούτε δραχμή απο την εφορία. Δεν εχω πάρει ποτέ μίζα για τίποτα. Κάνω την δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν παίρνω την σειρά ούτε στο λεωφορείο ούτε στον φούρνο. Δεν ψήφισα κάποιον που να αισθάνομαι οτι είναι στα λαμόγια που τα έφαγαν. Οπου μπορούσα συμμετείχα στα κοινά και έδειξα την αντίθεση μου με οποιο τρόπο έχω. Προφανώς θα μπορούσα να κάνω περισσότερα και θα μπορούσα να αποφύγω κάποια λάθη αλλα έλεος δεν θα εξισώσουμε τον κλεφτοκοτά με τον κατα συρροή δολοφόνο

Δεν είναι τυχαίο που σε αυτή την σταυροφορία του να μας κάνουν να αισθανόμαστε ενοχές και ευθύνη για την κατάσταση την ξεκίνησε ο Πάγκαλος. Το είπε ο Πάγκαλος καθόλου τυχαίο..

Και το ανακυκλώνουν συνεχώς τα παπαγαλάκια του. Και όποιος αισθάνεται πραγματικά ένοχος ας επανορθώσει. Επιτέλους..

α γεια σου, κ εμενα μου τη δινουν απιστευτα αυτα τα μειλ!

επιτηδες η οχι, μου βγαζουν μια ατελειωτη μιζερια, δεν μιλαω για τις επιπτωσεις που εχουν πανω μας ολα αυτα σε πρακτικο επιπεδο (χαμηλοτεροι μισθοι, απολυσεις κτλ κτλ ) ...αλλα για τη σταση 'ακινησιας' απεναντι στη ζωη.

δραση, αυτοοργανωση, απεργια οπως θελετε πειτε το, οπως μπορει ο καθενας δρα .... το πιο σημαντικο χαρακτηριστικο αυτων των κινησεων ειναι η αλληλεγγυη, αν ειχαμε ολοι αυτο ως αφετηρια ...θα ηταν πολυ καλυτερα ολα...:roll:

και δεν ντρεπομαι καθολου να πω, πως νιωθω καλα με ο,τι κανω, με οτι μαθαινω στη μικρη....ειναι, ας πουμε, το 'διαλειμμα' αισιοδοξιας μπροστα σε αυτον τον πολεμο που ζουμε...

μου στειλαν αυτο το κειμενο με μαιλ.

...

...

Σταμάτα λοιπόν τις κορώνες, κατέβασε τους τόνους της "δίκαιης

αγανάκτησής" σου & σκέψου τη δική σου συμμετοχή, τα δικά σου λάθη...

ΕΛΛΗΝΑΡΑ ε ΕΛΛΗΝΑΡΑ !!!!!!!

Σίγουρα είναι στημένες οι τύψεις και η σύσταση είναι σαφής, μη μιλάς, εσύ φταις, συμμορφώσου με τις υποδείξεις. Έχει πέσει και το σχετικό βρίσιμο, ευτυχώς που δεν στέλνονται και χαστούκια με μέιλ.

Δεν έχω καμία τύψη, είμαστε συνάρτηση του περιβάλλοντός μας, όταν μπαίνουν οι "Ράμπο" σ' ένα μαγαζί και το δίλημμα είναι 3 χιλιαρικάκια στην παρεούλα που κάνει τον έλεγχο για να πιεί ένα καφεδάκι στο Παρίσι, ή να σου κλείσουν το μαγαζί (κάποια αιτία θα βρουν σίγουρα, δεν χρειάζεται καν να είσαι παράνομος), θα κάνεις τον ήρωα; και μετά θα φτιάξεις τη βαλίτσα σου και θα μεταναστεύσεις. Το κράτος τους θρέφει, το κράτος τους στέλνει, όλη η ευθύνη είναι δική του και μόνο δική του, η διοίκηση δημιουργεί τις συνθήκες που ζούμε.

Πού ήσουν όταν το παιδί σου ουρλιάζει στο αυτί του διπλανού,

αδιαφορώντας για την ύπαρξή του (όλοι να καούν ρε, εγώ θα φάω τα

κεφτεδάκια μου και είμαι μια χαρά... γκρααααααου)

Έλεος...

Εγώ προσωπικά δεν "βολεύτηκα" , δεν "έφαγα" , δεν ψηφίζω τα δύο μεγάλα κόμματα...σε τι φταίω λοιπόν????

Όσο για τους γιατρούς και τα φακελλάκια , θέλω να βρω και να μιλήσω με κάποιον , που έχοντας τον άνθρωπο του σε νοσοκομείο να χαροπαλεύει, ΔΕΝ τα έχωσε στο γιατρό , αλλά τον κατηγγειλε...μόλις βρεθεί ας μου στείλει πμ...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.