Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

και μετα σου λενε να : προτιμησεις την τοπικη αγορα

Recommended Posts

:mad:

ηθελα να παρω τα δωρα για τα παιδια σημερα....ειπα κιολασ δεν θελω να δωσω λεφτα στα jum...να παω στα δικα μασ τοπικα μαγαζια με παιχνιδια(καβαλα)

να μεινουν τα λεφτα στον τοπο μασς....

και τη εγινε?πειγα σε 2 μαγαζια για να αγορασω την κουκλα τησ τινγκερμπελ.

και δεν την ειχαν!!τελιωσε λενε και δεν θα την ξαναφερουν!!!!

ειναι δυνατον?μια βδομαδα πριν τα χριστουγεννα και δεν μπορουν να φερουν και αλλες!!!???τωρα ψωνιζει ο κοσμος!!

και τελικα πηγα στα jumbo και την βρηκα!!

μετα φταιει ο φονιασ.....σου λεει..:mrgreen:

Διαφημίσεις

δεν έχεις άδικο....

εγώ τα γνωστά μαγαζία που αναφέρεις τα αποφεύγω και πάω σε άλλα .... μικρότερες αλυσίδες. και να βρω αυτό που θέλω και να μη στηρίξω τους μεγαλοκαρχαρίες....

δεν έχεις άδικο....

εγώ τα γνωστά μαγαζία που αναφέρεις τα αποφεύγω και πάω σε άλλα .... μικρότερες αλυσίδες. και να βρω αυτό που θέλω και να μη στηρίξω τους μεγαλοκαρχαρίες....[\

και εγω αυτο ηθελα...αλλα σε αναγκαζουν να πας στα μεγαλα...

Βρε κορίτσια, εσείς λέτε για τα παιχνίδια και καλά τα λέτε.

Αλλά εμένα μου συμβαίνει και το άλλο. Αν αργήσω να πάω για ν' αγοράσω παπούτσια του γιού μου (δηλαδή ένα μήνα μετά την έναρξη της σεζόν) δεν έχουν και ΔΕΝ ΘΑ ξαναφέρουν (μιλάμε για πολύ κινήσιμα μοντέλα) αυτό που ζητάω.

Όταν ρωτάω γιατί συμβαίνει αυτό, όταν μου απαντάνε μου λένε "ε έτσι συνηθίζεται..."

Λαμβάνω υπόψη μου ότι δεν μπορούν οι μικρές επιχειρήσεις να έχουν την ίδια ρευστότητα με τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά η έλλειψη στοιχειώδους στοκ σημαντικών, κερδοφόρων και ταχυκίνητων προιόντων - με κάνει να σκέφτομαι πως τα τσέπωσαν από τα πρώτα και τώρα προσπαθούν να τα τσεπώσουν κι από τα δεύτερα, αναγκάζοντάς σε να τα ψωνίσεις ως λύση ανάγκης...

Διαφημίσεις

Κοριτσακι και εγω μαζί σου!!αλλά εχεις σκεφτει οτι αυτοί οι μικροεπιχειρηματίες δεν εχουν μετρητα για να παραγγείλουν την κουκλα της τινγκερμπελ;

ma ειχαν φερει...αλλα λενε οτι δεν θα ξαναφερουν...και δεν ειναι μικρα μαγαζια....μεταξασ λεγετε το μαγαζι...εχει τα παντα...

δεν αναφερω το ονομα για να μη θεωρηθει διαφημιση εκανα τις αγορες μου μεσω ενος ηλεκτρονικου καταστηματος σε 24 ωρες τα ειχα στη πορτα μου.με μια εξτρα χρεωση 8 ευρω κουριερ κ 2 αντικατ που δενμε ενοιαξε κιολας γιατι εχει ψοφοκρυο κ δε μπορουσα με δυο μωρα να τρεχω στην αγορα και βρηκα οτι ηθελα κ οπως το ηθελα...και εγω στηριζω τη τοπικη αγορα αλλα καμια φορα η ανακγη σε κανει να στρεφεσαι κ αλλου....

1kOup2.pngTxJmp3.png

Εγώ πάλι έπαθα το άλλο, σχετικό με το θέμα... Είπα να στηρίξω τα μικρά μαγαζιά και αγόρασα χριστουγενιάτικες μπάλες από ένα μαγαζί στην παλιά μου γειτονιά στη Νεάπολη Νίκαιας... Λίγες μέρες αργότερα βρέθηκα αναγκαστικά στο Τζάμπο για κάτι άλλο που χρειαζόμουν και δεν θα έβρισκα εύκολα αλλού... Δεν μπορώ να σας περιγράψω τί έπαθα όταν είδα τίς ΙΔΙΕΣ ακριβώς μπάλες να κάνουν 2,99 ευρώ η εξάδα, όταν εγώ τις είχα αγοράσει.....7 ευρώ την εξάδα:!::!::!::!::!::!: Είπαμε, να βγάλουν κάτι και αυτοί αλλά το να τα ψωνίζουν με τιμολόγιο από το τζάμπο και να τα πουλάνε με κέρδος πάνω από 100%, μου φαίνεται τρελό!!!!!!!!!!!!! Τώρα φταίω εγώ που δεν θα ξαναπατήσω ΠΟΤΕ σε αυτό το μαγαζί;;;; Γιατί φυσικά δεν ήταν μόνο οι μπάλες αλλά και άλλα, με την ίδια απίστευτη διαφορά τιμής... ΕΛΕΟΣ!!!

εγω συγνωμη αλλα αν δε κατεβασουν τις τιμες τα μαγαζακια που τοσα χρονια μας κοροιδευουνε θα συνεχισω να ψωνιζω απο τα μεγαλα καταστηματα τυπου τζαμπο κλπ...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

εγω συγνωμη αλλα αν δε κατεβασουν τις τιμες τα μαγαζακια που τοσα χρονια μας κοροιδευουνε θα συνεχισω να ψωνιζω απο τα μεγαλα καταστηματα τυπου τζαμπο κλπ...

συμφωνο!!ΚΑΙ εγω βλεπω πολλες φορες να χτυπανε τις τιμες...ειπαμε αλλα δεν θα μασ πιανουν και βλακεσ..

Διαφημίσεις

στη μυτιληνη να δειτε τι γινεται..τα παιρνουν απο τουρκια και τα κοπανανε.καλα τους κανουμε και μεις και παμε τουρκια..καμια σχεση οι τιμες ειδικα σε καποια ειδη οπως οικοδομικα υλικα κ.α

και μετα κλαιγονται..εκει δεν κλεινουν καθολου τα μαγαζια..εδω ερχονται το καλοκαιρι κρουαζιεροπλοια και η αγορα κλειστη...δυστυχως δεν εχουμε τζαμπο.αν ειχαμε ολοι θα κλεινανε..απο τη μια κλαιγονται αλλα ποτε δεν βαζουν νερο στο κρασι τους!

Βρε κορίτσια, εσείς λέτε για τα παιχνίδια και καλά τα λέτε.

Αλλά εμένα μου συμβαίνει και το άλλο. Αν αργήσω να πάω για ν' αγοράσω παπούτσια του γιού μου (δηλαδή ένα μήνα μετά την έναρξη της σεζόν) δεν έχουν και ΔΕΝ ΘΑ ξαναφέρουν (μιλάμε για πολύ κινήσιμα μοντέλα) αυτό που ζητάω.

Όταν ρωτάω γιατί συμβαίνει αυτό, όταν μου απαντάνε μου λένε "ε έτσι συνηθίζεται..."

Λαμβάνω υπόψη μου ότι δεν μπορούν οι μικρές επιχειρήσεις να έχουν την ίδια ρευστότητα με τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά η έλλειψη στοιχειώδους στοκ σημαντικών, κερδοφόρων και ταχυκίνητων προιόντων - με κάνει να σκέφτομαι πως τα τσέπωσαν από τα πρώτα και τώρα προσπαθούν να τα τσεπώσουν κι από τα δεύτερα, αναγκάζοντάς σε να τα ψωνίσεις ως λύση ανάγκης...

συμφωνω και επαυξανω!!! αν χρειαστεις ζευγαρι παπουτσια εν μεσω της σεζον, απλα την πατησες!! δεν τους περναει απο το μυαλο οτι μπορει να μεγαλωσει το ποδι ενος παιδιου το νοεμβριο ας πουμε???? τι να πω μπορει να εχουν εγκυρες πληροφοριες οτι τα ποδια των παιδιων μεγαλωνουν μεταξυ 1-30 Σεπτεμβριου...και μετα απο την καινουργια σεζον παλι!

χαχα πλακε εχουνε...οπωσ ειπα και χτεσ αναγκαστικα και πηγα jumbo...ειχα παρει και μια φιγουρα μικρη του μικυ 2.99.

το ειδε η κορ και ηθελε και αυτη...ε σημερα που ηταν ανοιχτα τα μαγαζια..πηγαμε εξω για καφε,κοντα ηταν και το μαγαζι που ελεγα το τοπικο..αντε λεω να παω να την παρω μια φιγουρα,,,τοjumbo ειναι εκτος πολης...πηρα μια φιγουρα για την μικρη μου και μια ακομα για τον γιο μου...την μινι και τον πλουτο:-Pε παω να πληρωσω και μου λεει 10 ευρω!!!

λεω οριστε???ε δεν την πηρα ρε!! κοροιδια δεν ειναι...!!5 ευρω η μια φιγουρα???μια φιγουρα 4 εκατοστα???ε θα παω αυριο στο αλλο και θα παρω με 10 ευρω 3!!!:evil:

να φανταστεις σημερα πολλοι απο την διπλανη πολη Χρ... κατεβηκαν Καβαλα για πιο οικονομικες αγορες σε παιχνιδια και ρουχα, σκεψου που βρισκονται οι τιμες στα καταστηματα εκει ,ηταν αδεια η πολη δεν κυκλοφορουσε ψυχη.

YVnYp3.png

IcqGp3.png

Σσφώς και θα ψωνίσουμε εκεί που μας συμφέρει εν μέσω οικονομικής κρίσης και με τις δουλειές μας να κρέμονται απο μια κλωστή...

Όμως υπάρχει κάτι που δεν λαμβάνετε υπόψη σας. Ο λόγος που η τοπική αγορά είναι τόσο ακριβή δεν είναι επειδή έχουν κέρδος 300% (υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις αλλά σπάνια πλέον) αλλά διότι οι ποσότητες που αγοράζουν δεν είναι μεγάλες με αποτέλεσμα ο προμηθευτής τους να μην τους κάνει τις ίδιες τιμές που κάνει και στα μεγάλα καταστήματα. Άλλο να αγοράσεις 50 τεμάχια και άλλο 5000!!!

Απο την μια τους καταλαβαίνω απο την άλλη όμως και η δική μου τσέπη δεν αντέχει να πληρώσω τόσα χρήματα παραπάνω...

Γνωρίζοντάς το αυτό τι κάνουμε λοιπόν, μου λέτε;

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

Διαφημίσεις

Ειπα και εγω η γυναικα να μην παρω guy laroche πιτζζζζαμες (αλλα Ντορα) στο παιδι αλλα να παω στο συνοικιακο...... και περνω δυο ζευγαρια. Πιο ακριβες απο mothercare.......και 4 πλυσιματα πιο μετα 2 νουμερα πιο κατω.....και παω και τους το λεω. Και μου λεει αυτα θελουν χερι. Γιατι της λεω ειναι μεταξι? Βαμβακερο τουρκιας ειναι ουτε καν Ελλαδας που εχουμε και μαμω το βαμβακι. Και μου λεει ααααα ετσι μικραινουν. Ε, τι να της πω. Οκ θα ερχομαι να αγοραζω πιο ακριβα σε σενα για να τα πλενω και ξεχωριστα απο τα υπολοιπα στο χερι......ρε δεν με χ@ζεις. Αν θελει η τοπικη οικονομια να σωσει δεν θα το κανει ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ τους συμπατριωτες της. Θα το κανει με το να γινει ανταγωνιστικη. Και αυτο ισχυει και στην ποιοτητα και στις τιμες.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

να φανταστεις σημερα πολλοι απο την διπλανη πολη Χρ... κατεβηκαν Καβαλα για πιο οικονομικες αγορες σε παιχνιδια και ρουχα, σκεψου που βρισκονται οι τιμες στα καταστηματα εκει ,ηταν αδεια η πολη δεν κυκλοφορουσε ψυχη.
ε ειδες..μετα σου λενε γιατι κλεινουν πολλα μαγαζια στην καβαλα!! ολοι πανε δραμα και ειναι και πιο φτηνα...ασε μην πω για τη πλατεια που εχει τα καρουσελ.....θα βγω εκτοσ θεματος,...2 ευρω το αθλιο το σκουριασμενο τρενακι!!! και πασ δραμα και πληρωνεις 1,50 και ειναι και πιο καλυτερο....

Ειπα και εγω η γυναικα να μην παρω guy laroche πιτζζζζαμες (αλλα Ντορα) στο παιδι αλλα να παω στο συνοικιακο...... και περνω δυο ζευγαρια. Πιο ακριβες απο mothercare.......και 4 πλυσιματα πιο μετα 2 νουμερα πιο κατω.....και παω και τους το λεω. Και μου λεει αυτα θελουν χερι. Γιατι της λεω ειναι μεταξι? Βαμβακερο τουρκιας ειναι ουτε καν Ελλαδας που εχουμε και μαμω το βαμβακι. Και μου λεει ααααα ετσι μικραινουν. Ε, τι να της πω. Οκ θα ερχομαι να αγοραζω πιο ακριβα σε σενα για να τα πλενω και ξεχωριστα απο τα υπολοιπα στο χερι......ρε δεν με χ@ζεις. Αν θελει η τοπικη οικονομια να σωσει δεν θα το κανει ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ τους συμπατριωτες της. Θα το κανει με το να γινει ανταγωνιστικη. Και αυτο ισχυει και στην ποιοτητα και στις τιμες.....[/quote

]και γω αυτο λεω...να : βοηθήσω την τοπικη αγορα...αλλα ειπαμε μην με περνανε και για βλακα...δεν λεω οτι ολοι ειναι ιδιοι,προσ θεου.αλλα υπαρχουν αρκετοι που χαλανε την πιατσα...

Μωρέ ας όψεται η ανάγκη, που δεν έχω πού να τα αφήσω και τα δύο και θα σας έλεγα αν θα βλέπανε και το ευρώ μου στην πολη μου...που έδωσα σαν τον βλάκα 12 ευρώ για ένα φουσκωτό Άη Βασίλη και έναν αγιοβασιλιάτικο σκούφο, ξέρετε, από τους κινέζικους! Επαθα σοκ όταν μου είπε την τιμή στο ταμείο και ντράπηκα να τους τα πετάξω στα μούτρα και να φύγω! Λουκέτο θέλουν κάτι τέτοιοι αρχικλέφταροι!

Πάντως ρουχα κλπ δεν ψώνισα τίποτα. Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, θα κάνουν όλα τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη εκπτώσεις, οπότε θα τρέξω πρώτη και θα μείνω ως το βράδυ, να βγάλω το άχτι μου! Δεν είναι μόνο οι τιμές ρε παιδιά...εκείνα τα μούτρα τους αν τύχει και δεν ψωνίσεις (και μιλαμε για μαγαζιά φίρμες που τους έχω αφήσει χιλιάδες ευρώ μέχρι σήμερα, χωρίς υπερβολή) και η απροθυμία να σε εξυπηρετήσουνε σε άλλα, που ξέρουν ότι ψωνίζεις κι από αλλού, αυτά είναι κυρίως που μου ανάβουν τα λαμπάκια...λες και τους χρωστάς! Αμα δεν ξέρουν να κρατάνε μαγαζιά, δεν τους αξίζει να είναι έμποροι, τελεία και παύλα, δεν τους φταίει η κρίση. Έχω δουλέψει κι εγώ στο μαγαζί των πεθερικών μου και γνωρίζω τι εστί βερύκοκο, δεν τα λέω απ' έξω απ' το χορό.

Επίσης, σε όσα λέει η Ellemphriem, πιστεύω ότι έχει απόλυτο δίκιο.

Δεν είναι μόνο οι τιμές ρε παιδιά...εκείνα τα μούτρα τους αν τύχει και δεν ψωνίσεις (και μιλαμε για μαγαζιά φίρμες που τους έχω αφήσει χιλιάδες ευρώ μέχρι σήμερα, χωρίς υπερβολή) και η απροθυμία να σε εξυπηρετήσουνε σε άλλα, που ξέρουν ότι ψωνίζεις κι από αλλού, αυτά είναι κυρίως που μου ανάβουν τα λαμπάκια...λες και τους χρωστάς! Αμα δεν ξέρουν να κρατάνε μαγαζιά, δεν τους αξίζει να είναι έμποροι, τελεία και παύλα, δεν τους φταίει η κρίση.

Συμφωνώ απόλυτα! Αυτή η απροθυμία-αγένεια και οι "μουράκλες" που λέω εγώ παίζει πολυ στη γειτονιά μου όπου δεν υπάρχει ιδιαίτερη αγορά μόνο μερικά μεμονωμένα καταστήματα και 2 μικρά εμπορικά κέντρα με ακριβά μαγαζιά (όχι μάρκες απαραίτητα) και χωρίς ιδιαίτερη ποικιλία. Απ'ότι έχω καταλαβει αυτοί δουλεύουν με στάνταρ πελατεία και αν δεν σε γνωρίζουν δε σου λενε ούτε καλημέρα! Για χαμόγελο δεν το συζητώ! Ούτε δανεικά να τους ζητούσα!! Και οι τιμές τους π.χ. παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, πολυ ανεβασμενες!!! Βρε ουστ από δω!!! Κέντρο και παλι κέντρο (Ερμου κλπ), και Avenue και Mall και Jumbo!! Αν δεν τους νοιάζει αυτούς 1 εμένα δε με νοιάζει 10!!

απλα νομιζουν οτι εχουν μονοπωλιο και ξαφνικα ανοιγει ενα εμπορικο και τους κλεινει ολους!ετσι εγινε στην γειτονια μου!και καλα να παθουν!!!εκτος απ'το οτι κοπανανε οτι θελουν, καποια στιγμη ενας εξυπνος ειχε βαλει ταμπελα στην πορτα οποιος ειναι κρυωμενος να μη μπαινει στο μαγαζι!!!!ελεος!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Και βέβαια αν θελήσεις να επιστρέψεις κάτι στο μικρομάγαζο πρέπει πάντα να πάρεις κάτι άλλο,και πως γίνεται ποτέ μα ποτέ να μη βρίσκεις ίσης αξίας αλλά πάντα κάτι ακριβότερο και επομένως αναγκάζεσαι να δώσεις διαφορά.

Ενώ σε κάποια άλλα πχ Zara πώς έχουν κατορθώσει το ακατόρθωτο,δηλαδή να σου επιστρέφουν απλά τα χρήματα,και το μικρό μαγαζί δεν μπορεί,δεν το κατάλαβα ποτέ...:?

Και βέβαια αν θελήσεις να επιστρέψεις κάτι στο μικρομάγαζο πρέπει πάντα να πάρεις κάτι άλλο,και πως γίνεται ποτέ μα ποτέ να μη βρίσκεις ίσης αξίας αλλά πάντα κάτι ακριβότερο και επομένως αναγκάζεσαι να δώσεις διαφορά.

Ενώ σε κάποια άλλα πχ Zara πώς έχουν κατορθώσει το ακατόρθωτο,δηλαδή να σου επιστρέφουν απλά τα χρήματα,και το μικρό μαγαζί δεν μπορεί,δεν το κατάλαβα ποτέ...:?

ετσι ειναι!! και γω γερμανια που ημουν σου διναν τα λεφτα πισω ουτε να σε κοιταν στραβα...

ειχα παρει κατι μποτεσ μολις ειχα ερθει απο γερμανια...της εβαλα μολις βγηκα απο το μαγαζι που τησ αγορασα και πηγα στην δουλεια του ανδρα μου.,,αποστασει 200μετρα..βγηκε το καπακι απο το τακουνι..πηρα να τησ γυρισω.

φυσικα μου ειπε οχι...αστες εδω και θα τησ παμε τσαγκαρη.οκ ειπα..πηρα τηλ.να δω αν ειναι ετοιμες και μου λεει η ξινη η πωλητρια ,κανουν 2 ευρω λεω οριστε??εγω θα πληρωσω την ζημια..πλακα κανεις??ναι μου λεει την φορεσατε!! χχαχα εκει τα πηρα!\ΚΟΠΕΛΑ λεω για αυτο της πηρα!!οχι για να πεταξω:evil:ε οταν με περνανε για χαζη..εκει τα παιρνω!!δεν ειναι για τα 2 ευρω..

τρωει ενα ξεχ...τησ ειπα για αυτο δεν πατε μπροστα,στην γερμανια αυτο και αυτο τησ ειπα...κτλ.

και φυσικα δεν τησ πληρωσα τα 2 ευρω.και ουτε με ξαναειδε!!!

:mad:

ηθελα να παρω τα δωρα για τα παιδια σημερα....ειπα κιολασ δεν θελω να δωσω λεφτα στα jum...να παω στα δικα μασ τοπικα μαγαζια με παιχνιδια(καβαλα)

να μεινουν τα λεφτα στον τοπο μασς....

και τη εγινε?πειγα σε 2 μαγαζια για να αγορασω την κουκλα τησ τινγκερμπελ.

και δεν την ειχαν!!τελιωσε λενε και δεν θα την ξαναφερουν!!!!

ειναι δυνατον?μια βδομαδα πριν τα χριστουγεννα και δεν μπορουν να φερουν και αλλες!!!???τωρα ψωνιζει ο κοσμος!!

και τελικα πηγα στα jumbo και την βρηκα!!

μετα φταιει ο φονιασ.....σου λεει..:mrgreen:

Αυτό μπορεί να τύχει και στα jum..πέρυσι είχα γυρίσει όλα της Θεσ/νίκης και δεν έβρισκα μια συγκεκριμένη κούκλα για τη βαφτισιμιά μου...

Τους είχανε μείνει μόνο αυτές που μιλούσα βουλγάρικα:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

rQGhp3.png

στη μυτιληνη να δειτε τι γινεται..τα παιρνουν απο τουρκια και τα κοπανανε.καλα τους κανουμε και μεις και παμε τουρκια..καμια σχεση οι τιμες ειδικα σε καποια ειδη οπως οικοδομικα υλικα κ.α

και μετα κλαιγονται..εκει δεν κλεινουν καθολου τα μαγαζια..εδω ερχονται το καλοκαιρι κρουαζιεροπλοια και η αγορα κλειστη...δυστυχως δεν εχουμε τζαμπο.αν ειχαμε ολοι θα κλεινανε..απο τη μια κλαιγονται αλλα ποτε δεν βαζουν νερο στο κρασι τους!

για πες για την αγορα της τουρκιας..για πες..