Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποιοι ειναι πιο απιστοι???

rena95

Recommended Posts

Εσεις τι λετε??

Εχω ακουσει πολλες αποψεις...

Οτι εκεινοι που γνωρισαν εναν συντροφο, καποια στιγμη θα βαρεθουν και θα αναζητησουν κι αλλους!!!

Οτι εκεινοι που γνωρισαν πολλους, καποια στιγμη θα αναζητησουν τα..περασμενα μεγαλεια!!!

Ειμαι 16 χρονια με τον αντρα μου.. και ναι. ειναι ο μοναδικος για μενα! Εχω φτασει σε σημειο να ντρεπομαι να το λεω... Οταν το αναφερω, νιωθω τα βλεμματα να καρφωνονται πανω μου...τα ματια τους να γουρλωνουν... η αναπνοη τους κοβεται...και η απαντηση τους????

Και δεν τον εχεις απατησει ακομα??? Η η αλλη η καλυτερη.. Συγνωμη...με εναν αντρα θα περασεις οοοολη σου τη ζωη???? Φρικη!!!

Οκ.. ο καθενας εχει τη γνωμη του αναλογα με τις εμπειριες του. Γιατι ομως θα πρεπει να προκαθοριζουμε το μελλον μιας σχεσης? Ποιος ειναι αυτος που ξερει εκ των προτερων που θα καταληξει μια σχεση? Τωρα πια εχουμε ενα παιδακι και ειμαστε πιο ευτυχισμενοι απο ποτε. Οχι πως δε περασαμε δυσκολα...τα καταφερνουμε ομως και με μεγαλη επιτυχια μαλιστα! Οποτε ναι.. παραδεχομαι οτι μονο εναν αντρα εχω γνωρισει, και δεν κοβω το κεφαλι μου για το τι θα συμβει στο μελλον. Ελπιζω μονο..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πολλοί το θεωρούν απιστία ακόμη και να σκεφτείς κάτι για κάποιον άλλο..

Μη κοκκινίζετε! Σας βλέπω! :lol:

Δε πολυκαταλαβαίνω όμως την ερώτηση.. Τι εννοείς "πιο άπιστοι"?

Προσωπικά δε το βρίσκω κουφό να έχεις πάει μόνο με έναν..

Nothing you would take... Everything you gave...

Εννοω οτι εχω ακουσει πολλες αποψεις σχετικα με το θεμα απιστια.

( Και οχι..δε μιλαω για την νοερη απιστια. )

Προσωπικα μου εχει τυχει απειρες φορες, και γι αυτο ανοιξα και ολοκληρο θεμα, να μου πουν με σιγουρια οτι απο τη στιγμη που δεν εχω γνωρισει αλλον αντρα, ειναι σιγουρο οτι σε ενα...πεντε..δεκα..εικοσι χρονια θα απατησω τον αντρα μου! Απλα και μονο επειδη ηταν ο πρωτος μου και ο τελευταιος μου. Και δε λεω..ισως γινει..ισως οχι.. Κανεις δε ξερει τι του ξημερωνει. Αλλα οσες πιθανοτητες εχω εγω να απατησω η να απατηθω, αλλες τοσες δεν εχεις κι εσυ??? Οχι εσυ προσωπικα.

Υπαρχουν 1 εκατομμυριο λογοι που κανουν καποιον να απατησει. Και δυστυχως οι περισσοτεροι βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα και να κρινουμε.

Δεν μπορώ να δεχθώ "ευχάριστα" τη λογική του ότι όλοι είναι εν δυνάμει άπιστοι, και απλά αναρωτιώμαστε ποιοι είναι περισσότερο και ποιοι λιγότερο!

Μέχρι και στα δικαστήρια ισχύει το "αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου"...

Και πολυ καλα κανεις..κι εγω πρωτη θα συμφωνισω μαζι σου. Καθολου ευχαριστα δε μου ακουγεται η φραση εν δυναμει απιστος. Ομως αναγνωριζω και τη μεγαλη αληθεια που η εμπειρια μου γυρω απο τις σχεσεις με εκαναν να πιστευω...Οτι δηλαδη ποτε δε ξερεις τι γινεται αυριο και ποτε μη λες ποτε! Ο τιτλος του θεματος ειναι..ειρωνικος..

Διαφημίσεις

Ρένα μου ομοιο"παθούσα" κι εγώ!

Mε έναν άντρα εδώ και 18 χρόνια!

Δηλαδή απο το Λύκειο είμαστε μαζί.......

Πιστεύω οτι θα απιστήσουν εκείνοι οι άνθρωποι που

απο τον χαρακτήρα τους, την ιδιοσυγκρασία τους

έχουν ανάγκη επιβεβαίωσης για το "εγώ" τους!

Φυσικά υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις....

...όπως οι "άτυχες" περιπτώσεις

που διαπιστώνουν πχ μετά απο πολύ καιρό

οτι ο άνθρωπος με τον οποίο είναι μαζί

δεν είναι αυτό που ήταν απο την αρχή....

Εγώ προσωπικά εδώ και 18 χρόνια

παρόλο που είμαι με 1 άντρα μόνο

δεν έχω ξενο-κοιτάξει

γιατί...

.......δεν το είχα ανάγκη! :mrgreen:;)

Μπορεί επειδή στάθηκα τυχερή και βρήκα αμέσως το "κελεπούρι"

μπορεί και λόγω του χαρακτήρα μου......

...τι να πω.....

Το μόνο που ξέρω να πω είναι οτι

"οι επιλογές μας ορίζουν την μοίρα μας!"

Βαλτε κ μένα στο κλάμπ. Κ εγω με τον αντρουλη μου απο τα 15 ειμαστε μαζι! Κ για μένα αλλά κ για κεινον ημασταν η πρώτη σχέση. Για μένα είναι ο μονάδικος αντρας που έχω πάει κ για εκεινον (απο οσο ξερω κ θελω να πιστευω:mrgreen:). Το θεμα ειναι πως δεν μου λενε οτι θα κερατωσω εγω αλλα ο αντρας μου...γιατι ειναι αντρας:!::cool:

πιστευω ειναι θεμα χαρακτηρα και οχι εμπειριων...

Καθαρα θεμα εμπειριων, χαρακτηρα και τι βαρυτητα δινεις σε καποιες πραξεις. Απλα τα πραγματα. Φυσικα και ουδεις αλώβητος οεο, και δεν λεω οτι δεν θα το παθω ή δεν θα το κανω. Αλλα ξερω οσο αναπνεω οτι ΑΝ ποτε το κανω θα ειναι μετα τα χαρτια του διαζυγιου. Και εκει ειναι ολη η ουσια. Οτι θα ξεκιναγα κατι καινουργιο ΜΟΝΟ οταν το προηγουμενο ειχε τελειωσει. Απο ολες τις αποψεις. Και δεν το διαπραγματευομαι. Και μιλαω μονο για μενα. Τωρα τι θα κανει ο αντρας μου σε μενα ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. Δικο του........με νοατε?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Το θέμα είναι αν είναι κάποιος γενικά ευχαριστημένος με τον άνθρωπό του και την οικογένειά του και όχι αν είναι ο 1ος, ο 2ος ή ο 100ος. Οπωσδήποτε μία μακρόχρονη σχέση δείχνει ωριμότητα και ικανοποίηση αλλιώς δεν θα διαρκούσε. Το να έχεις πλήθος αρνητικών εμπειριών μέχρι να καταλήξεις στον άνθρωπό σου δεν μου φαίνεται και τόσο έξυπνο, μάλλον ψυχοχθόρο και πόσο μάλλον να περηφανεύεσαι για αυτό. Αυτά φυσικά για τις γυναίκες που λειτουργούν με το μυαλό τους και την καρδιά τους και όχι με το ...... όπως οι άντρες οπότε μην ψάχνετε λογική και αιτίες σε αυτούς.

Μην σας απασχολεί τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Εφόσον φύγαμε από τη λογική των μανάδων μας, ότι αυτός μου έλαχε κουτσός, στραβός τελείωσε, οι σχέσεις είναι χαοτικές και πολύπλοκες και όλα είναι πιθανά για όλους. Εσείς είστε υπεύθυνες μόνο για τον εαυτό σας και όχι για τη συμπεριφορά του άλλου.

Θεωρώ πως είναι περισσότερο θέμα χαρακτήρα! Όσοι απιστούν συνήθως το κάνουν για επιβεβαίωση και από πλεονεξία.

Η απιστία δεν έχει φύλο!

Καλά ο άντρες το κάνουν κυρίως για το σεξ. Το επιβεβαίωσε και η έρευνα ότι βρέθηκε το γονίδιο της απιστίας στο DNA τους.

Τι να πω βρε κορίτσια, αν δεν είχαν τόσο sex drive πως θα ξεγελιόντουσαν να κάνουν οικογένεια και να μπουν στο λούκι. Από πατρικό ένστικτο χλωμό το βλέπω. Βλέπουν σεξ στην πόρτα και μπαίνουν και μετά του λες μπίνγκο κερδίσατε ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Αν αδιαφορούσαν άτεκνες θα είμασταν όλες.

Καλά μη το λες.... Όταν έμαθε πως είμαι έγκυος στην αρχή χάρηκε και μετά πέρασε ένα σοκ άλλο πράμα!!!!! Ήμουν 3 μηνών και αγχωνόταν για το σχολείο, τις σπουδές, τί θα κάνει...., τα οικονομικά, εάν ο ίδιος μπορεί να ανταπεξέλεθει σε αυτό το ρόλο, εάν κάναμε σωστά και προχωρήσμαε στη σύλληψη ενός παιδίου, εάν γινόμαστε γονείς από πλεονεξία κι ένα σωρό άλλα.....

Σε σημείο να κοντεύω να περάσω υπαρξιακή κατάθλιψη!

Πιστεύω πως εάν εμείς δεν ήμασταν τόσο συνειδητοποιημένες στην ιδέα της τεκνοποίησης, αυτοί θα ήταν 3 λαλούν και 30 χορεύουν!

Οι άντρες απ'οσο έχω καταλάβει δε θέλουν ευθύνες!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Στατιστικά (τουλάχιστον παλιότερα...) είναι πιο άπιστοι οι άντρες. Θες το dna, θες η (απελευθερωμένη) ανατροφή, έτσι είναι. Και συνήθως είναι και light οι απιστίες...

Αντίθετα, οι γυναίκες (για τους ακριβώς αντίστροφους λόγους απ' ότι οι άντρες) είναι πιο επιφυλακτικές, πιο προσεχτικές. Το κέρατο ισοδυναμεί και μ' έξοδο από την σχέση.

Αν και βλέπω πως αυτά τα στατιστικά έχουν αρχίσει και αλλάζουν...

Προσωπικά, θεωρώ λίγο αστείο να δηλώσω ότι είμαι εδώ (στο γάμο μου) και μόνο εδώ. Εννοείται φυσικά. Κι από μένα κι από τον άντρα μου. Όμως επειδή τα ποσοστά απιστίας έχουν αυξηθεί αλματωδώς (πως γίνεται αυτό αφού είμαστε όλοι πιστοί?) και μεγάλες κουβέντες δεν θέλω να λέω, το ακόλουθο μήνυμα από τη morchelina καλύπτει απόλυτα την άποψή μου γενικά.

Το θέμα είναι αν είναι κάποιος γενικά ευχαριστημένος με τον άνθρωπό του και την οικογένειά του και όχι αν είναι ο 1ος, ο 2ος ή ο 100ος...

Μην σας απασχολεί τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Εφόσον φύγαμε από τη λογική των μανάδων μας, ότι αυτός μου έλαχε κουτσός, στραβός τελείωσε, οι σχέσεις είναι χαοτικές και πολύπλοκες και όλα είναι πιθανά για όλους. Εσείς είστε υπεύθυνες μόνο για τον εαυτό σας και όχι για τη συμπεριφορά του άλλου.

Να προσθέσω μόνο ότι στις χαοτικές πλέον σχέσεις μας παίζει ρόλο και η αντιστροφή ή εξίσωση ή ανυπαρξία των ρόλων (αντρός / γυναικός). Κοντεύουν τα δύο φύλλα, να γίνουν ένα - ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό αλλά ουδέτερο...

Διαφημίσεις

Δεν μπορούμε να 'μαστε απόλυτοι πως δε θα απιστήσουμε, ούτε όμως μπορούμε να 'μαστε σχεδόν βέβαιοι πως ίσως απιστήσουμε, καθώς έτσι προστάζει το ''σήμερα''.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Καλά ο άντρες το κάνουν κυρίως για το σεξ. Το επιβεβαίωσε και η έρευνα ότι βρέθηκε το γονίδιο της απιστίας στο DNA τους.

Τι να πω βρε κορίτσια, αν δεν είχαν τόσο sex drive πως θα ξεγελιόντουσαν να κάνουν οικογένεια και να μπουν στο λούκι. Από πατρικό ένστικτο χλωμό το βλέπω. Βλέπουν σεξ στην πόρτα και μπαίνουν και μετά του λες μπίνγκο κερδίσατε ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Αν αδιαφορούσαν άτεκνες θα είμασταν όλες.

Αν θυμάμαι καλά αυτή η έρευνα έδειξε ότι η απιστία είναι θέμα γονιδιακό που ευτυχώς δεν το έχουν όλοι οι άντρες....μια άλλη έρευνα δε, έδειξε πως είναι και θέμα εξυπνάδας...οι πιο έξυπνοι άντρες δεν απατούν...οι άλλοι απλά συμπεριφέρονται σα ζώα...σεξ σεξ σεξ όπου λάχει με όποια λάχει........αν και τα ζώα είναι πιο επιλεκτικά από πολλούς άντρες......τώρα αν φτάσουν και οι γυναίκες να γίνουν τόσο χαζές......ε τι να πω πια!!!!!

Δεν μπορούμε να 'μαστε απόλυτοι πως δε θα απιστήσουμε, ούτε όμως μπορούμε να 'μαστε σχεδόν βέβαιοι πως ίσως απιστήσουμε, καθώς έτσι προστάζει το ''σήμερα''.

Θαυματάκι, θα συμφωνήσω και στα δυο σκέλη!

Εσεις τι λετε??

Εχω ακουσει πολλες αποψεις...

Οτι εκεινοι που γνωρισαν εναν συντροφο, καποια στιγμη θα βαρεθουν και θα αναζητησουν κι αλλους!!!

Οτι εκεινοι που γνωρισαν πολλους, καποια στιγμη θα αναζητησουν τα..περασμενα μεγαλεια!!!

Ειμαι 16 χρονια με τον αντρα μου.. και ναι. ειναι ο μοναδικος για μενα! Εχω φτασει σε σημειο να ντρεπομαι να το λεω... Οταν το αναφερω, νιωθω τα βλεμματα να καρφωνονται πανω μου...τα ματια τους να γουρλωνουν... η αναπνοη τους κοβεται...και η απαντηση τους????

Και δεν τον εχεις απατησει ακομα??? Η η αλλη η καλυτερη.. Συγνωμη...με εναν αντρα θα περασεις οοοολη σου τη ζωη???? Φρικη!!!

Οκ.. ο καθενας εχει τη γνωμη του αναλογα με τις εμπειριες του. Γιατι ομως θα πρεπει να προκαθοριζουμε το μελλον μιας σχεσης? Ποιος ειναι αυτος που ξερει εκ των προτερων που θα καταληξει μια σχεση? Τωρα πια εχουμε ενα παιδακι και ειμαστε πιο ευτυχισμενοι απο ποτε. Οχι πως δε περασαμε δυσκολα...τα καταφερνουμε ομως και με μεγαλη επιτυχια μαλιστα! Οποτε ναι.. παραδεχομαι οτι μονο εναν αντρα εχω γνωρισει, και δεν κοβω το κεφαλι μου για το τι θα συμβει στο μελλον. Ελπιζω μονο..

Σαν παλια καραβανα στο θεμα :mrgreen::mrgreen: (20 χρονια φετος ) θα ελεγα να χαλαρωσεις.

Δεν θα χαλασω την ζωη μου και δεν θα ριξω την ψυχολογια μου με το τι μαντευουν οι γυρω μου οτι θα γινει. Απολαμβανω το σημερα το οποιο ειναι υπεροχο . Αυτο μονο.

Κανεις δεν ξερει το αυριο και κανεις δεν μπορει να το προκαθορισει για κανεναν.

Οποιος μπορει εχω και τραπουλα. Ας κοπιασει :mrgreen::lol::lol:

Στους παραπανω σχολιασμους απαντω "Βρηκα το 10 το καλο με την μια και δεν ξεκολαω λεμεεεεε :mrgreen:"

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν είστε σίγουρες για τον εαυτό σας.....είναι σα να μη ξέρετε τον εαυτό σας...τα όριά σας......εγώ είμαι σίγουρη πως δε θα απιστήσω ποτέ μια και θεωρώ την απιστία πέρα από όλα όσα τη θεωρώ και έσχατη πράξη προδοσίας (και ξεφτίλα)...

Επιμένω πως η απιστία είναι καθαρά θέμα αδύναμου χαρακτήρα (τα λέω ήπια σήμερα οπότε δεν θα πλατιάσω με τους χαρακτηρισμούς)....και οι αδύναμοι χαρακτήρες δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη και σεβασμό, αλλά ούτε καν έρωτα...οι σχέσεις οι εγωιστικές για επιβεβαίωση δεν είναι σχέσεις ούτε έρωτα ούτε αγάπης...κι αυτές οι σχέσεις δε με αφορούν.....

Τώρα όπως είμαι εγώ, λέω ''Όχι δε θα απιστήσω, αυτό τον άνθρωπό το λατρεύω!!!!''.

Αύριο όμως δε ξέρω τί μπορεί να γίνει, πόσο μπορεί να τσακωθούμε, πόσο μπορεί να με φέρει στα όριά μου, να με υποτιμήσει, να αδιαφορήσει, να με αμελήσει, να να να να..... κι εγώ απλά από τη συμπεριφορά του και μόνο να αλλάξω δρόμο.

Πολλές φορές ο εαυτός μας, μάς εκπλήσσει...

iyuNp3.png4hNCp3.png

Τώρα όπως είμαι εγώ, λέω ''Όχι δε θα απιστήσω, αυτό τον άνθρωπό το λατρεύω!!!!''.

Αύριο όμως δε ξέρω τί μπορεί να γίνει, πόσο μπορεί να τσακωθούμε, πόσο μπορεί να με φέρει στα όριά μου, να με υποτιμήσει, να αδιαφορήσει, να με αμελήσει, να να να να..... κι εγώ απλά από τη συμπεριφορά του και μόνο να αλλάξω δρόμο.

Πολλές φορές ο εαυτός μας, μάς εκπλήσσει...

Αν αλλάξεις δρόμο όμως, θα έχεις πάψει να τον λατρεύεις.........και τότε τι νόημα θα έχει να είστε μαζί, αφού θα είσαι αλλού?

Γιατί δηλ. να απιστήσεις και να μη χωρίσεις πρώτα?

Αν έρθει η μέρα που θα ξεχάσεις πόσο λάτρευες τον άντρα σου και θα είσαι έτοιμη για άλλα τότε όλα τέλειωσαν....Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, αλλά πιο κερδισμένη θα βγεις αν παλέψεις να νικήσεις τα παραπάνω (αν ποτέ γίνουν) παρά να ξεχάσεις πόσο λατρεύεις τον άντρα σου.....καμμιά φορά χαμένοι είναι αυτοί που νομίζουν πως κέρδισαν........και μια μια απιστία μόνο χάνεις....

Το θυμικό όμως υπακούει στη λογική..και εξουσιάζει και τιμωρεί την επιθυμία όταν έρχεται ενάντια στη λογική....

Παρορμητικά λες μια κουβέντα παραπάνω......δεν απιστείς....αυτό δεν είναι παρορμητικό....απαιτεί τόση μεθόδευση για να γίνει που μοιάζει μάλλον με προμελετημένο έγκλημα...

Γι΄αυτό μη φοβάσαι..

Κανεις μας δε μπορει να ξερει τι θα γινει αυριο... Ξερω πολλα ζευγαρια που ξεκινησαν με τις καλυτερες προυποθεσεις..γεματοι αγαπη... αλλα στη πορεια ολα αλλαξαν. Κανεις δεν μπαινει σε ενα γαμο με τη προυποθεση οτι σε δεκα χρονια θα χωρισει. Παλιοτερα δε σας κρυβω οτι αγχωνομου με το θεμα της απιστιας. Στην αρχη μονο απο τη πλευρα του αντρα μου. Σκεφτομουν τι θα γινει αν με αφησει..αν δε με αφησει αλλα με απατησει.. κι αλλα τετοια ομορφα. Στν πορεια αρχισα να αγχονομαι και για μενα. Κι αν μου συμβει? Κι αν γνωρισω καποιον και ερωτευτω τρελλα? (Βλεπετε περασαμε και απο δυσκολες ηλικιες παρεα.. απο τα 12 μου χρονια ειμαι μαζι του) Οσο κι αν τον αγαπουσα, φοβομουν οτι ισως ερθει καποια μερα που παψω να νιωθω γι αυτον τον τρελλο ερωτα που ενιωθα τοτε! Και ξερετε τι εγινε? Μειναμε μαζι..παντρευτηκαμε και εχουμε και ενα μωρακι τωρα πια... και μπορει το τρεμουλο στα γονατα μου να εφυγε καθε φορα που με αγγιζει, αλλα αντικατασταθηκε απο κατι 1000 φορες καλυτερο! Αγαπη βαθεια..ειλικρινη. Αυτο το συναισθημα που σε διαβεβαιωνει οτι ναι..ισως ερθουν δυσκολες στιγμες..αλλα εκεινος θα ειναι εκει για μενα! Γεματος κατανοηση και μια ζεστη αγκαλια που κανει τα προβληματα να φαινονται γελοια. Ετσι, σιγα σιγα, ξεπερνοντας ενα προβλημα καθε φορα, εφτασα στο σημειο που ειμαι ηρεμη...κι αυτο ειναι η μεγαλυτερη ευτυχια. Το μελλον δε ξερω τι θα φερει. Αλλα οτι κι αν γινει, δε θα μπορω να αρνηθω οτι κοντα του γνωρισα την ευτυχια αμετρητες φορες! Και νιωθω ευλογημενη που δε χρειαστηκε να ψαξω για να τον βρω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...