Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

εδω και καιρο, εχουμε το εξης θεμα...

η μικρη τρωει μονο μια φορα τη μερα....

γαλα (ενα 200αρι) κατα τις 6 το πρωι..

πρωινο τιποτα... ουτε κρεμα, ουτε φρουτα, ουτε κεηκ, τιποτα!

μεσημεριανο τρωει ΚΑΛΑ!!! πολύ καλά!!!!!! ενα πιατο τιγκα!!!!!!! σημερα ας πουμε εφαγε κρεας με κοφτο μακαρονακι.. το τσακισε!!!

τελος...

σπανια θα φαει κατι το απογευμα...

με το ζορι λιγο γιαουρτι, μερικα ψιχουλακια τοστ...

βραδυ σπανια.. καμια πηρουνια απο το φαγητο μας... και αν...

και παλι γαλα, (παλι 200αρι) αργα το βραδυ..

να το αφησω αυτο, ή να προσπαθησω να το αλλαξω??

(α, επισης πινει μετα το μεσημεριανο της, στο καπακι και μια πορτοκαλαδα)

Διαφημίσεις

Μη νομίζεις και η δικιά μου περίπου τα ίδια κάνει! Το πρωί πίνει μόνο γάλα, στον παιδικό κατά τις 12:30 με 13:00 το φαγητό της (το τρώει όλο συνήθως) και μετά στο σπίτι ζητάει μόνο γάλα και σπανίως θα τσιμπήσει κάτι από εμάς, όταν τρώμε (κυρίως λίγο τυράκι) ή θα πάρει να φάει λίγο ψωμί! Τίποτα άλλο!

ρε κοριτσάκι καλό θα ήταν να τρώει και το απόγευμα..ή το βραδάκι

συνέχισε με το γιαουρτάκι και το τοστάκι...

ξέρεις ότι αυτά δίνω και εγώ....

έστω και μια - δυο κουταλιές ή μπουκιές κάτι κάνουν...

φαγητό δεν νομίζω να ξαναφαει, εδώ δεν τρώει η δικιά μου!

και αποθηλασε επιτελους!

Αν βρεις λύση στο πρόβλημά σου πραγματικά πες μου και μένα που τα παρακαλάω να φάνε έστω και μια μπουκιά :(

ω ναι, σε νιωθω.... αν ηξερες ποσο σε νιωθω :(:(

γι αυτο σταυροκοπιεμαι που τρωει τουλαχιστον το μεσημερι.....

αλλα ρε παιδι μου, πολλες οι ωρες που μενει χωρις να βαλει κατι στο στομα της... και καλα το απογευμα, μπορει να την κοροιδεψω και κατι να μασουλησει, εστω λιγη κιντερ...

το πρωι ομως???? απο τα χαραματα που θελει το πρωινο της γαλα, μεχρι τη 1 το μεσημερι, ειναι θεονηστικη

Διαφημίσεις

Έλα να κάνει παρέα με την δικιά μου, η οποία κάνει (επιλεκτική) απεργία πείνας τύπου γάλα (πρωί και βράδυ), φρουτόκρεμα ΟΚ, μεσημεριανό στον σταθμό ΤΙΠΟΤΑ, και το απόγευμα προσπαθώ να την κάνω να φάει κάτι..... μαλακό γιατί έχει μόνο 5 δοντάκια....

Πήγαμε χθες στην παιδίατρο και από τέλη Οκτώβρη έχει πάρει 240 γραμμάρια !!!!!!

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

νεν καλύτερα να μην τρώει το πρωί αν τρώει μετά όλο το μεσημεριανό...

το πρωί μετά τον ύπνο γενικά δεν ζητάει ο οργανισμός φαγητό...

σκέψου εσένα εσύ τι τρως το πρωί??

δεν λέω ότι είναι σωστό, αλλά αν είναι για μια μπουκιά κέικ να ελαττώσει το μεσημεριανό καλύτερα όχι...

το βράδυ πολέμα το!

και αποθηλασε επιτελους!

τι τρωω ή τι θα ηθελα να φαω? τα πάντα ομως!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll:ατιμη διαιτα

xaxa..

καλά πάω πάσο....εσύ πίνεις γάλα όμως???

και αποθηλασε επιτελους!

Πάντως δεν νομίζω ότι μπορείς και να κάνεις και πολλά από το να περιμένεις μήπως και κάτι αλλάξει.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, μέχρι και το γνωστό "κόλπο" άστο μέχρι να πεινάσει για τα κάλα και θα ζητήσει από μόνο του.

Ναι καλά, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Γλιτώσαν κι απ' την γκρίνια μου

5160_not-easy-being-a-mother.png

Διαφημίσεις

Εσενα τρωει τουλαχιστον το μεσημεριανο, ο δικος μου πινει το γαλα το πρωι και μετα 3 ακριβως κουταλιες φρουτοκρεμα και τωρα το μεσημερι εφαγε δυο κουταλιες φαγητο. Το απογευμα του ξαναδινω φαγητο γιατι δεν εχει τιποτα το στομαχι του μεσα και παλι τρωει δυο η τρεις το πολυ κουταλιες. Αυτα. Το βραδυ γαλα στις 9 και γαλα στην 1 το βραδυ.

Το παιδι τηρει το "Τρωγε σαν Βασιλιας το πρωι, σαν πριγκιπας το μεσημερι και σαν ζητιανος το βραδυ " :mrgreen::lol:

Πλεον οσον αφορα το φαγητο θεωρω οτι αν πεινανε τρωνε (εννοειτε να υπαρχει φαγητο να φανε ε? :lol::lol:) .

Το να τα κυνηγαω με το κουταλι..... δεν παιζει πια για μενα.;)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

ρε φυστικούλι μου δεν τρώει καθόλου φρούτα; τίποτα; ούτε αλεσμένα;

λίγα μου φαίνονται όσα τρώει...

αν της δώσεις πάλι από το μεσημεριανό φαγάκι λίγο το απόγευμα, δεν το θέλει;

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Εσενα τρωει τουλαχιστον το μεσημεριανο, ο δικος μου πινει το γαλα το πρωι και μετα 3 ακριβως κουταλιες φρουτοκρεμα και τωρα το μεσημερι εφαγε δυο κουταλιες φαγητο. Το απογευμα του ξαναδινω φαγητο γιατι δεν εχει τιποτα το στομαχι του μεσα και παλι τρωει δυο η τρεις το πολυ κουταλιες. Αυτα. Το βραδυ γαλα στις 9 και γαλα στην 1 το βραδυ.

κι εμένα πάνω κάτω αυτά τρώει, το βράδυ όμως 1 φορά γάλα, κατά τις 10 και το πολύ πολύ να του δώσω δημητριακά με λίγο φρέσκο γαλατάκι ακόμη, γενικά είναι ζήτημα έτσι, εκτός αν αγωνιούμε χωρίς λόγο, αλλά 200 γρ. το μήνα δεν είναι λίγα σε αυτήν την ηλικία?

1FdQp2.png

Το παιδι τηρει το "Τρωγε σαν Βασιλιας το πρωι, σαν πριγκιπας το μεσημερι και σαν ζητιανος το βραδυ " :mrgreen::lol:

Πλεον οσον αφορα το φαγητο θεωρω οτι αν πεινανε τρωνε (εννοειτε να υπαρχει φαγητο να φανε ε? :lol::lol:) .

Το να τα κυνηγαω με το κουταλι..... δεν παιζει πια για μενα.;)

εγώ είμαι σε αυτή τη φάση, αυτό που κορόιδευα δηλ. είχαμε πάει σε πάρτυ, ο μικρός έπαιζε, κι εγω από πίσω με το κουτάλο και την κρέμα, μήπως είμαι πολύ φάουλ???

αλλά αγχώνομαι, τι πρωτότυπο θα μου πείτε!!!!!

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

ρε φυστικούλι μου δεν τρώει καθόλου φρούτα; τίποτα; ούτε αλεσμένα;

λίγα μου φαίνονται όσα τρώει...

αν της δώσεις πάλι από το μεσημεριανό φαγάκι λίγο το απόγευμα, δεν το θέλει;

φρουτα καθολου, ουτε αλεσμενα ουτε ολοκληρα, ουτε τιποτα..

χυμους ναι... ασυλληπτες ποσοτητες :lol:

αλλα δεν της δινω συνεχεια, γιατι της κοβουν την ορεξη..

το μεσημερι οτι της δωσω θα το φαει (συνηθως)

αλλα για να φαει το ιδιο το απογευμα... ουτε λογος! δεν καθεται καν!!! οτι της βαλω στο στομα, ετσι στα ορθια... αν δεν το φτυσει..

ε τότε απλά δεν πεινάει! αν ο παιδίατρος δεν σου αναφέρει πρόβλημα με την ανάπτυξή της τότε σταμάτα να χολοσκάς!

το φυστικόπουλο πάει για μοντέλο! ;)

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

μια χαρά είναι το παιδί άστην ήσυχη! πεινάς εσύ ε και προσπαθείς να μπουκώσεις το λιτλ πινατ!!!

xaxa

γεια στο στόμα σου βρε μαριώ!

και αποθηλασε επιτελους!

Μου λέτε πως να πείσω τον 21 μηνών γιο μου να τρώει το φαγητό του και να μην το φτύνει;Ευτυχώς τρώει φρούτα και πίνει γάλα αλλά τι θα γίνει με το φαγητό;

Nεν θα σου πω τι της δίνω εγώ για κολατσιό (πρωινό-απογευματινο)μήπως και σε βοηθήσει, γιατί και εμενα δεν την λες και ευκολη στο φαί...

Ψωμι με μελι, ψωμί με μαρμελάδα φραουλα, τοστ με τυρί σόγιας.Και της φτιάχνω καμμιά φορά πιτούλα με τυρί.Φαντάσου αλεύρι, νερό λάδι να γίνει χυλός, και τριμμένο τυρί και λίγο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (σαν κρέπα φαντασου το) Το τσακίζει.Ενίοτε τρώει κομμάτι τυρί(σόγιας). και εμένα τα φρούτα ούτε να τα φτυσει!!

Και για να φαει ότι φαει πρέπει ταυτόχρονα να ζωγραφίζουμε, να παίζουμε, να διαβάζουμε παραμύθι η να βλέπουμε παιδικά.κατι τελος πάντων για να ξεχναει οτι προσπαθεις να την μπουκώσεις.

peathgl για δώσε περισσότερες πληροφορίες.Τρωει αλεσμένο η κανονικό φαγητό;εχει πολλά δόντια;Του δίνεις απο το δικό σας η φτιάχνεις χωριστα;

cceXp3.png

pcTFp3.png

ααααα υπαρχουν κι αλλα ζουζουνια που τρωνε οπως τρωει η δικια μου......

τουλαχιστον παρηγοριεμαι........

θα σας παρακολουθω κι απο δω (εχω καμια δεκαρια ακομα θεματακια τετοια που παρακολουθω μπας και παρω καμια ιδεα να μπουκωσω κι εγω το μακαρονι μου....)

παντως επειδη οπως μας ξερεις απο τα αδυνατα μωρα ειμαστε πολυ μα παρα πολυ αδυνατα και εντελως κακοφαγα παιδακια.......

κι εμεις καπως ετσι τρωμε με μονη διαφορα οτι το μεσημεριανο που σημειωτεον ζυγιζεται (οτι μπει στο στομα της μελεμενιας μας ζυγιζεται να εχω εικονα....) στην καλυτερη των περιπτωσεων (και αυτο συμβαινει μονον την τελευταια βδομαδα) παιζει να φτασει και τα 200γραμμ.Τοτε ειναι μια "καλη ημερα" και για την μαμα που αισθανεται λιγοτερο αχρηστη.....

και η δευτερη διαφορα μας ειναι οτι εμεις την παλευουμε να φαει και καμια 150 αρια γραμμ κρεμα ρυζαλευρο ή μπισκοτοκρεμα το απογευμα.....ναι ναι ναι ακομα αυτα της δινουμε γιατι αυτα τρωει.....

η πορτοκαλαδα που περιγραφεις να φανταστω ειναι φυσικος χυμος?????

αν οχι μηπως να δοκιμαζες να της την κοψεις και αντι αυτου ενα γιαουρτακι το απογευμα.....

εγω δεν της εχω δωσει ποτε μα ποτε φυσικο χυμο γιατι ειμαι σιγουρη οτι θα κανει καμια βδομαδα μετα να ξαναφαει.... χιχιχιχιχιχιχιχι

απλως αν μου επιτρεπεις μια συμβουλη...... μετα απ αυτο που περιεγραψε και η αγαπητη μας g stone αλλα και οι υπολοιπες μανουλες να την "μπουκωνεις" καθιστη!!!! εγω αυτο δεν το διαπραγματευομαι...... το πολυ να κρατησει στο χερι ενα κουλουρακι να το μασουλαει αλλα γενικα να πιεζεις τα γευματα σε τραπεζι.....

να χαιρεσαι την μοντελα σου που ειναι πανεμορφη και εχει ματαρες ομορφες (και η ζωιτσα θεα ειναι culte)........

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

εδω και καιρο, εχουμε το εξης θεμα...

η μικρη τρωει μονο μια φορα τη μερα....

γαλα (ενα 200αρι) κατα τις 6 το πρωι..

πρωινο τιποτα... ουτε κρεμα, ουτε φρουτα, ουτε κεηκ, τιποτα!

μεσημεριανο τρωει ΚΑΛΑ!!! πολύ καλά!!!!!! ενα πιατο τιγκα!!!!!!! σημερα ας πουμε εφαγε κρεας με κοφτο μακαρονακι.. το τσακισε!!!

τελος...

σπανια θα φαει κατι το απογευμα...

με το ζορι λιγο γιαουρτι, μερικα ψιχουλακια τοστ...

βραδυ σπανια.. καμια πηρουνια απο το φαγητο μας... και αν...

και παλι γαλα, (παλι 200αρι) αργα το βραδυ..

να το αφησω αυτο, ή να προσπαθησω να το αλλαξω??

(α, επισης πινει μετα το μεσημεριανο της, στο καπακι και μια πορτοκαλαδα)

Φυστικάκι,

η γενική αλήθεια είναι πως τα γεύματα πρέπει να μοιράζονται στα 3, αν όχι στα 5. Πάντα βέβαια παίζει ρόλο η ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου. Κι εκεί τα πράγματα διαφοροποιούνται λίγο. Λίγο όμως.

Στο συγκεκριμένο προβληματισμό που θέτεις, νομίζω πως πρέπει να της μειώσεις το μεσημεριανό. Πρέπει να σηκώνεται χορτασμένη, όχι παραχορτασμένη. Έτσι, ίσως, να πεινάει περισσότερο το βράδυ. Και την πορτοκαλάδα να την μετακυλήσεις το πρωί. Με λίγα λόγια να της αλλάξεις την ρουτίνα. Θα πάρει κάποιες μέρες αλλά θα συνηθίσει τελικά πιστεύω.

Σημαντικό ρόλο κατά τη γνώμη μου παίζουν κι άλλοι τέσσερις παράγοντες :

1) Τι ώρα είναι τα γεύματα. Δεν πρέπει τα διαστήματα να είναι μεγάλα. Γιατί τα παιδιά "χάνονται" και μετά ξεχνάνε να φάνε!

2) Τι δραστηριότητες κάνει, "πόση ενέργεια έχει χάσει" πριν από κάθε γεύμα - έτσι ώστε να νοιώσει την ανάγκη να την αναπληρώσει. Αλλά και να μπορεί να το κάνει. Δηλαδή, να μην είναι ψόφια από την κούραση.

3) Αν κοιμάται τα μεσημέρια. Ελάχιστος ύπνος ή υπερβολικός ύπνος, αποσυντονίζει τα παιδιά.

4) Οι τροφές που τρώει να μην την στουμπώνουν. Για παράδειγμα, αν φας ψάρια, πεινάς γρηγορότερα απ' ότι μ' άλλα φαγητά.

Τέλος, διατροφικά πρότυπα για τα παιδιά είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ποιές είναι οι δικές σας συνήθειες?

Αυτά από μένα που βασάνισα ΠΟΛΥ τη μάνα μου με το φαγητό... Εγώ βέβαια ήμουνα (κι είμαι) άλλη περίπτωση. Αλλά ότι την βασάνισα, την βασάνισα...

Υ.Γ. Ακόμη σημαντικότερο θέμα κι από τα πόσα γεύματα τρώει ένα παιδί είναι κατά τη γνώμη μου και ΤΙ τρώει. Προτιμάει όλες τις ομάδες τροφίμων, παίρνει όλες τις βιταμίνες που πρέπει έστω και σε μικρή ποσότητα, κ.λ.π. κ.λ.π.?

φρουτα καθολου, ουτε αλεσμενα ουτε ολοκληρα, ουτε τιποτα..

χυμους ναι... ασυλληπτες ποσοτητες :lol:

αλλα δεν της δινω συνεχεια, γιατι της κοβουν την ορεξη..

το μεσημερι οτι της δωσω θα το φαει (συνηθως)

αλλα για να φαει το ιδιο το απογευμα... ουτε λογος! δεν καθεται καν!!! οτι της βαλω στο στομα, ετσι στα ορθια... αν δεν το φτυσει..

τα ιδια και εμεις φρουτο ουτε να το δουμε αλλα ουτε και χυμο ευτυχως τρωει τα λαχανικα το μεσιμερι το τι στεναχωρια περασα μεχρι να παρω αποφαση οτι δεν θα φαει φρουτα δεν λεγεται.εγω για να φαει της δινω το φαι με το χερι και ορθια ενω τρωω και εγω μονο ετσι τρωει και μετα μονο γαλα