Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τελικά πόσο επηρεάζει το γάλα η διατροφή της μητέρας;;;;;

arleta

Recommended Posts

μπορεί αυτά που τρώνε οι μαμάδες να επηρεάζουν το γάλα τους;;;;;

ποιες τροφές μπορούν να επηρεάσουν τους κολικούς του μωρού;;;;

πόσο δηλαδή ο καφές περνάει στο γάλα;;;;

ισχύει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δημιουργούν πονάκια στα μωρά;;;;

τι υσχύει και τι όχι........

Διαφημίσεις

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

καλησπέρα

εγώ πάντως και έπειτα απο οδηγίες του γιατρού έχω κόψει γαλακτοκομικα αγελαδινα, τυρί αιγοπρόβειο με μέτρο, όχι οσπρια, μπρόκολα, λαχανο, χόρτα και γενικά φαγητά που φουσκώνουν. Οχι καφέ και σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και πολλά γλυκά γενικά. Εχουν βελτιωθεί πολύ τα πονάκια της μικρής και δεν μου κάνει και πολλές αναγωγές οπως παλιά.

Αλλοι λένε να φας οτι θες τι να πω δεν ξέρω τι ισχύει και τι όχι τελικα και αν η βελτίωση της μικρής είναι τυχαίο ή τσαμπα δεν τρώω τπτ..

καλά για τα χόρτα και τα όσπρια..... το έχω ακούσει κι εγώ ότι καλό είναι να αποφεύγονται.....

αλλά η σοκολάτα γιατί;;;; και τα γλυκά γενικότερα;;;;;

επίσης πολλοί λένε ότι πρέπει να τρωμε λαχανικά για το μωρό.....

κι αν δε τρώμε γαλακτοκομικά είναι καλό;;;

τι να σου πω τωρα...ετσι μου ειπε ο γιατρος ετσι κανω...μπορει να ειναι και τυχαιο σου ειπα που ειδα βελτιωση.

ο αλλος ο γιατρος μου ειπα τα κλασικα δωσε ξενο.

ειχαμε και πρασινα κακα και βλενες και εμετους και τωρα ολα καλα.

απο λαχανικα καροτα, ντοματα, κολοκυθι γενικα τα αθωα. γαλακτοκομικα μονο τυρι αιγοπροβειο τρωω.

τωρα καλο κακι δεν ξερω περιμενω το τριμηνο και θα αρχισω να τα βαζω ολα σιγα σιγα.

η σοκολατα φερνει εκνευρισμο κ το μωρο μπορει να εχει γκρινια.ακομα κ σε μεγαλυτερα παιδακια δε δεινουμε σοκολατα το απογευμα γιατι το βραδυ θα εχουν υπερενταση κ δε θα κοιμουνται.τα γαλακτοκομικα κυριως τα αγελαδινα σε καποια μωρα φερνουν δυσπεψια κ κολικους ειδικα αν το μωρο εχει δυσανεξια στο αγελαδινο

Διαφημίσεις

τι να σου πω τωρα...ετσι μου ειπε ο γιατρος ετσι κανω...μπορει να ειναι και τυχαιο σου ειπα που ειδα βελτιωση.

τα πρασινα κακα ειναι δειγμα οτι εχεις υπερπαραγωγη κ το μωρο πινει μονο το ελαφρυ γαλα με τα λιγα λιπαρα.ετσι δε χοτραινει κ οσο θα επρεπε κ δε παιρνει κ το σωστο βαρος.σε περιπτωση υπερπαραγωγης δεινουμε 2 γευματα απο το ιδιο στηθος για να ρυθμιστει η παραγωγη.τα κακα πρεπει να ειναι μουσταρδι με κοκους.αυτο ειναι δειγμα οτι πινει το ''παχυ'' γαλα

κι εμείς είχαμε πράσινα κακά αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερπαραγωγή γάλακτος......

εμείς είμαστε 2,5 μηνών και λέω σιγά σιγά να επανέλθω στις διατροφικές μου συνήθειες......

η σοκολατα φερνει εκνευρισμο κ το μωρο μπορει να εχει γκρινια.ακομα κ σε μεγαλυτερα παιδακια δε δεινουμε σοκολατα το απογευμα γιατι το βραδυ θα εχουν υπερενταση κ δε θα κοιμουνται.τα γαλακτοκομικα κυριως τα αγελαδινα σε καποια μωρα φερνουν δυσπεψια κ κολικους ειδικα αν το μωρο εχει δυσανεξια στο αγελαδινο

αυτά κάνει η σοκολάτα ε;;;;; αντε να τη στερηθείς...............

καλα 1-2 φορες τη βδομαδα απο 50 γρ σοκολατα κ πριν το μεσημερι αμα φας δε θα γινει κατι:P

κοίτα είχα 3 μήνες να δοκιμάσω οτιδήποτε γλυκό..... διαβήτης κύησης......

αρα 1-2 φορές την εβδομάδα από 50γρ για τη λατρεμένη σοκολάτα δε κάνουν τίποτα...........

Διαφημίσεις

οι συμβουλες του παιδιατρου ηταν να τρωω τα παντα!ετρωγα λοιπον οτι ετρωγα και πριν!προσεχα μονο τα πολυ καυτερα και εβαζα λιγοτερο σκορδο στο φαι!στη πορεια ειδα οτι τον πειραζαν οι γιγαντες και το ψαρι!τα κακα του ηταν πρασινα με βλεννα!ο γιατρος μου χε πει οτι πρασινα βγαινουν και οταν κανουν αλλεργια!Καποια στιγμη ενα μεσημερι οταν ηταν 4 μηνων ηπια κοκα κολα(ξεχαστηκα)!το παιδι κοιμηθηκε το επομενο πρωι!καφε επινα ελαφρυ ελληνικο!την κορουλα της κουμπαρας μου την πειραζε το αγγουρι!οποτε ετρωγε αγγουρι το μωρο υπεφερε!το καθε μωρακι ειναι διαφορετικο!

τσαι γλυκανισσο μελισσοχορτο χαμομηλι.αν θες κ τα τρια μαζι!4 φλ την ημερα

το έχεις δοκιμάσει;;;;;

χαμομήλι πίνω..... αλλά 4 φλ την ημέρα;;;;;;;;;;;;

τα πρασινα κακα ειναι δειγμα οτι εχεις υπερπαραγωγη κ το μωρο πινει μονο το ελαφρυ γαλα με τα λιγα λιπαρα.ετσι δε χοτραινει κ οσο θα επρεπε κ δε παιρνει κ το σωστο βαρος.σε περιπτωση υπερπαραγωγης δεινουμε 2 γευματα απο το ιδιο στηθος για να ρυθμιστει η παραγωγη.τα κακα πρεπει να ειναι μουσταρδι με κοκους.αυτο ειναι δειγμα οτι πινει το ''παχυ'' γαλα

δεν άλλαξα τίποτα σε θέμα ταίσματος και τα κακα έφτιαξαν έιναι μουσταρδί με κόκους..και πράσινα που ήταν είχαν τους κόκους μέσα. το παιδί έπαιρνε και παίρνει πολύ ικανοποιητικό βάρος απο 3550 που γενήθηκε στον μήνα είχε βάλει 1250γρ. μάλλον κάτι το πείραζε απο την διατροφή μου.

Διαφημίσεις

εγώ να δεις πόσο το εύχομαι.....

λέω άλμα ανάπτυξης..... λέω ούλα..... λέω να φταίει κάτι από το γάλα μου.....

άντε να τα δοκιμάσω όλα μπας και βρούμε ηρεμία!!!!!

μπορεί αυτά που τρώνε οι μαμάδες να επηρεάζουν το γάλα τους;;;;;

ποιες τροφές μπορούν να επηρεάσουν τους κολικούς του μωρού;;;;

πόσο δηλαδή ο καφές περνάει στο γάλα;;;;

ισχύει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δημιουργούν πονάκια στα μωρά;;;;

τι υσχύει και τι όχι........

Δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες γιατί πχ κάποια μωρά έχουν πρόβλημα με τα γαλακτοκομικά ενώ άλλα όχι. Κάποια έχουν πρόβλημα πχ με το πορτοκάλι ενώ άλλα με τα φασόλια.

Μόνο αν υπάρχει πρόβλημα, έχουν νόημα οι διατροφικοί περιορισμοί.

Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κανένα μωρό που να έχει πρόβλημα με όλα τα φρούτα και όλα τα λαχανικά!

Η καφεΐνη περνάνει σε μικρό ποσοστό στο γάλα, η ποσότητα εξαρτάται από το ρυθμό μεταβολισμού της καφεΐνης από τη μητέρα. Τα περισσότερα μωρά δεν έχουν πρόβλημα όταν η μητέρα πίνει 1-2 καφέδες την ημέρα.

Το ίδιο ισχύει και για τη σοκολάτα.