Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τελικά πόσο επηρεάζει το γάλα η διατροφή της μητέρας;;;;;

arleta

Recommended Posts

κ εγω ηθελα να ρωτησω την αγλαια αν ξερει για ποιο λογο απαγορευουν την μεντα οταν θηλαζεις?επιμενουν πολυ ομως σαυτο.κ μαρεσουν οι τσιχλες μεντα:rolleyes:

Δεν απαγορεύεται!

Αν κάνεις ομοιοπαθητική, η μέντα εμποδίζει τη δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Επίσης μεγάλες ποσότητες μέντας μπορεί να μειώσουν την παραγωγή γάλακτος, αλλά πρέπει να είναι πολύ μεγάλη η ποσότητα ή να γίνεται συστηματική χρήση αρκετής ποσότητας.

Διαφημίσεις

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ουφ!δηλαδη μπορω να φαω τσιχλες η καραμελες μεντα που μαρεσουν πολυ:P καλα δε θα φαω κ μια σακουλα αλλα 2-3 καραμελιτσες μπορω εεεε?δε μπορω να ζησω χωρις καραμελα μεντα:rolleyes::rolleyes:

Χωρις να ειμαι γιατρος νομιζω οτι αν δεν εχει προβλημα το μωρακι μπορεις να τρως οτι θελεις. Εδω εχει ολες τις φυλες του κοσμου και η συμβουλη των παιδιατρων ειναι να τρωτε οτι τρωγατε συνηθως. Τωρα αν δεις οτι αντιδρα σε κατι το σταματας.

Εγω σοκολατες ετρωγα και στις εγκυμοσυνες και οσο θηλαζα. Τους καφεδες τους ειχα ελατωσει και το μονο που μου ελειψε ηταν η coca cola (πινω απιστευτες ποσοτητες). Αλλα μια μπυριτσα χωρις πολυ αλκοολ την επινα με το φαγητο τις κυριακες (συνηθως θηλαζα αμεσως πριν).

Δεν απαγορεύεται!

Αν κάνεις ομοιοπαθητική, η μέντα εμποδίζει τη δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

.

κι εμενα εκει πηγε το μυαλο μου..

Διαφημίσεις

και αυτο

Η μέντα, σε οποιαδήποτε μορφή της, απαγορεύεται στα μωρά και στις γυναίκες που θηλάζουν. Επιπλέον, δεν πρέπει να δίνεται σε παιδιά για περισσότερο από μία εβδομάδα. Αν τη χρησιμοποιείτε στο μπάνιο (αφρόλουτρο κ.λπ.). αποφύγετε τις βαθιές εισπνοές.

http://www.myworld.gr/site/content.php?artid=8857

Δήμητρα, από υπερβολές και ανακρίβειες, μπορείς να βρεις άφθονες!

ουφ!δηλαδη μπορω να φαω τσιχλες η καραμελες μεντα που μαρεσουν πολυ:P καλα δε θα φαω κ μια σακουλα αλλα 2-3 καραμελιτσες μπορω εεεε?δε μπορω να ζησω χωρις καραμελα μεντα:rolleyes::rolleyes:

φάε ρε παιδί μου κι αν γίνει τίποτα μη ξαναφάς.....

άντε από αύριο όλες στα πειράματα.....

Διαφημίσεις

αχαχαχαχαχα κερνα μας κ εμας:P

θυμάσαι εκείνο το σοκολατένιο τσουρέκι που συζητούσαμε πριν γεννήσουμε;;;;;;

το έφαγα με δόξα και τιμή!!!!!!!!!!!!

αχαχαχαχαχα κερνα μας κ εμας:P

αστα να πάνε και βλέπω τον άντρα μου που τσακίζει μια τομπλερον....:(:(

Πάντως σχετικά με τα φρούτα ο γιατρός μου είπε μήλο αχλάδι μπανάνα να τρώω.

Διαπιστωμένα την μικρή μου την πειράζει το λάχανο (νερό την πάει), το ρόδι και όταν έτρωγα γιαούρτι είχε συννέχεια ξινίλες. Επίσης και πορτοκάλια μανταρίνια. Μου είχε φέρει η πεθερά μου μια σακούλα απο τον κήπο και τα έιχα τσακίσει..

Ο παιδίατρος που είχα όταν τον πήρα να του πω για την συμπεριφορά της μικρής μου είπε: "υπαρχει θέμα με το γάλα σου, να αντικαταστείσεις 2 γεύματα με ξένο", μα γιατί του λέω τι έχει το γάλα αν μπορούμε να βρούμε τι την πειράζει (μολις είχαν συνέλθει οι θηλές μου και θήλαζα χωρις πόνο).

Οχι δεν θα παίρνει βάρος το παιδι..εγω την έβλεπα πάχαιναν μπουτάκια, μαγουλάκια.

Αλλαξα τελικά παιδιατρο οπου μου είπε χαρακτηριστικά "προς Θεου μην σταματήσεις να θηλάζεις, το μωράκι σου είναι μια χαρά με το γάλα σου" και μου πρότεινε τη διατροφή, οπου υπήρχε πραγματικά βελτίωση..

Διαφημίσεις

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κάνουν τόσο ψυχοφθόρο το θηλασμό για τις γυναικες όλοι αυτοί οι δήθεν "ειδήμονες". Μην τρως λάχανο, πράσινα λαχανικά, φασόλια, γαλακτοκομικά, μέντα. Προσπαθούν να κάνουν το ποιο φυσικό πράγμα στον κόσμο δύσκολο, επιστημονικοφανές. Άσχετοι! Συγχύστηκα βραδιάτικα... θα μου κοπεί και το γάλα.

προφανως εννοει οτι εβγαζε γουλιες που μυριζαν σαν ξυνισμενο γαλα:P

αυτο ακριβως

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κάνουν τόσο ψυχοφθόρο το θηλασμό για τις γυναικες όλοι αυτοί οι δήθεν "ειδήμονες". Μην τρως λάχανο, πράσινα λαχανικά, φασόλια, γαλακτοκομικά, μέντα. Προσπαθούν να κάνουν το ποιο φυσικό πράγμα στον κόσμο δύσκολο, επιστημονικοφανές. Άσχετοι! Συγχύστηκα βραδιάτικα... θα μου κοπεί και το γάλα.

και αν πειραζει κάτι το μωρό τι θα κάνεις????

και αν πειραζει κάτι το μωρό τι θα κάνεις????

ΑΝ πειράζει κάτι το μωρό το κόβεις, όμως δεν υπάρχει λόγος να κόψεις προκαταβολικά κάτι και κυρίως δεν υπάρχει λόγος να κόψεις εκατό τροφές γιατί υπάρχει πιθανότητα μέσα σε αυτές να υπάρχει μία τροφή στην οποία έχει πρόβλημα το παιδί.

Το πρόβλημα είναι ότι οι γιατροί που θέλουν να υπονομεύσουν το θηλασμό προσπαθούν να κανουν τη ζωή της μητέρας δύσκολη, οπότε της λένε ότι πρέπει να κόψει όλα τα φρούτα, όλα τα λαχανικά, όλα τα γαλακτοκομικά, όλα τα όσπρια! Ε, σίγουρα κάτι από όλα αυτά δυσκολεύει τη μητέρα και δεν αντέχει να συνεχίσει για πολύ...

Το πρόβλημα είναι ότι οι γιατροί που θέλουν να υπονομεύσουν το θηλασμό προσπαθούν να κανουν τη ζωή της μητέρας δύσκολη, οπότε της λένε ότι πρέπει να κόψει όλα τα φρούτα, όλα τα λαχανικά, όλα τα γαλακτοκομικά, όλα τα όσπρια! Ε, σίγουρα κάτι από όλα αυτά δυσκολεύει τη μητέρα και δεν αντέχει να συνεχίσει για πολύ...

Το πρωί πήγαμε οικογενειακώς για καφεδάκι. Συναντήσαμε μια γνωστή μας η οποία εκδήλωσε την έκπληξη της (ευτύχως ευχάριστη) στο ότι θήλαζα δημόσια και κυρίως στο ότι έπινα καφέ:!::!::!: Η αδερφή της θηλάζει το 5 μηνών παιδάκι της και δεν έχει βγει από το σπίτι της όλους αυτούς τους μήνες για αυτό τον λόγο:shock: (φοβάται πως θα την κατακρίνουν) και το χειρότερο της έχει δώσει οδηγία ο παιδίατρος να μην τρώει και να μη πίνει τίποτα πέρα από κρέας, ζυμαρικά και νερό:shock::shock: Τρελάθηκα. Δηλαδή 5 μήνες δεν τρώει ούτε φρούτα, ούτε λαχανικά. Ειλικρινά θεωρώ ότι είναι ηρωίδα.Της έδωσα το τηλέφωνό μου για να πει στην αδερφή της αν θέλει να με πάρει να συζητήσουμε επί του θέματος. Όχι ότι είμαι ειδική αλλά πιστεύω ότι έστω και τώρα κάπως θα την βοηθήσω.

Γνωρίζω και από άλλες μητέρες ότι οι οδηγίες του συγκεκριμένου γιατρού είναι απαράδεκτες. Ξέρω μάλιστα ότι όταν ξεκινάει τις στερεές το μωρό λέει στην θηλάζουσα μαμά να πάρει χάπια για να κόπει το γάλα γιατί δεν χρειάζεται πια να θηλάζουν :evil::evil::evil::evil:. Και δυστυχώς εκείνες το κάνουν:-(

συγνώμη κιόλας αλλά οι γιαγιάδες μας που δεν είχαν τον "καλό" παιδιάτρο να τις καθοδηγήσει με τις συμβουλές του, έκοβαν τα όσπρια???λες και είχαν πολλές επιλογές στο τι να φάνε ή μήπως έκοβαν τα χόρτα???? αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια της δικής μου παιδιάτρου όταν τις είπα ότι από το μιευτήριο μου είπαν να μην τρώω πράσινα όσπρια κτλ.και χαίρομαι πολύ που δεν μου είπε όυτε μια στιγμή να κόψω το γάλα και συνέχεια με επιβραβεύει για την προσπάθεια μου .έλεος πια με τους ξερόλες και τις μαίες που αποτρέπουν τις μητέρες να κάνουν το πιο σωστό λέγονατας βλακείες.

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

συγνώμη κιόλας αλλά οι γιαγιάδες μας που δεν είχαν τον "καλό" παιδιάτρο να τις καθοδηγήσει με τις συμβουλές του, έκοβαν τα όσπρια???λες και είχαν πολλές επιλογές στο τι να φάνε ή μήπως έκοβαν τα χόρτα???? αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια της δικής μου παιδιάτρου όταν τις είπα ότι από το μιευτήριο μου είπαν να μην τρώω πράσινα όσπρια κτλ.και χαίρομαι πολύ που δεν μου είπε όυτε μια στιγμή να κόψω το γάλα και συνέχεια με επιβραβεύει για την προσπάθεια μου .έλεος πια με τους ξερόλες και τις μαίες που αποτρέπουν τις μητέρες να κάνουν το πιο σωστό λέγονατας βλακείες.

Δυστυχώς η παιδίατρος σου είναι από τις λίγες..... Αναρωτιέμαι όλους αυτούς τους γιατρούς που υπονομεύουν τον θηλασμό και λένε ότι μπούρδα τους κατέβει δεν μπορούμε να τους καταγγείλουμε; Θα βγάλουμε άκρη ή πέρα βρέχει;

Ευτυχώς και η δική μου γιατρός δεν μου έδωσε τέτοιες "συμβουλές" αν και εγώ είμαι τυχερή.... το είχα ψάξει το θέμα. Άρα ότι και να έλεγε απλά θα την έγραφα.

Και κάτι άλλο που θυμήθηκα.... Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει πει σε μητέρα που θήλαζε αποκλειστικά ότι το 2 μηνών παιδί της έχει πάρει υπερβολικό βάρος και πρέπει να κόψει τους θηλασμούς. Η γυναίκα του είπε ότι ζητάει στήθος κάθε δύο ώρες και δείχνει να πεινάει και της απάντησε ".....να το αφήνεις να πεινάει!!!". Ευτυχώς η κοπέλα την ψιλιάστηκε και ήταν η τελευταία φορά που την είδε. Μάλλον ήθελα να βρει κάποιο τρόπο να της πασάρει την σκόνη αλλά δεν του "έκατσε".

Αναρωτιέμαι όλους αυτούς τους γιατρούς που υπονομεύουν τον θηλασμό και λένε ότι μπούρδα τους κατέβει δεν μπορούμε να τους καταγγείλουμε; Θα βγάλουμε άκρη ή πέρα βρέχει;

Πού να κάνεις την καταγγελία και τι να γράψεις στην καταγγελία;

Ο γιατρός μπορεί να τα αρνηθεί όλα και εσύ δεν μπορείς να αποδείξεις ότι τα είπε.