Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τελικά πόσο επηρεάζει το γάλα η διατροφή της μητέρας;;;;;

arleta

Recommended Posts

εμένα ο πρώτος παιδίατρος που είχα στο πρώτο παιδί μου, εκτός το ότι με είχε αποτρέψει τελείως να θηλάσω μου είχε απαγορεύσει όλα τα φρούτα κι όλα τα λαχανικά.....

αυτός που εχω τώρα μου είπε να αποφεύγω τα όσπρια και τα βαριά φαγητά.....

Διαφημίσεις

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

κοιτα οκ δε θα φας και κοκκινη καυτερη πιπερια:rolleyes: αλλα ολα τα φρουτα γιατι???ειδικα αν ειναι μηλο αχλαδι η μπανανα για ποιο λογο?

ξερω κι εγώ......

εδώ με απέτρεψε τελείως να θηλάσω......

εμένα ο πρώτος παιδίατρος που είχα στο πρώτο παιδί μου, εκτός το ότι με είχε αποτρέψει τελείως να θηλάσω μου είχε απαγορεύσει όλα τα φρούτα κι όλα τα λαχανικά.....

Σου τα απαγόρεψε όλα για να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Σκέφτηκε ότι αν τελικά αρνηθείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες του για να μη θηλάσεις, θα αναγκαστείς να το κάνεις αν σου βάλει τόσες στερήσεις.

Τόσο ανόητες οδηγίες δεν έχουν γραφτεί πουθενά αλλά μερικοί παιδίατροι είναι πολύ επινοητικοί προκειμένου να αναγκάσουν τις μητέρες να μην θηλάσουν.

αυτός που εχω τώρα μου είπε να αποφεύγω τα όσπρια και τα βαριά φαγητά.....

σε άλλες χώρες τα όσπρια (πχ φάβα) και τα πολλά μπαχαρικά είναι στο καθημερινό διατροφή...:roll:

Διαφημίσεις

κοιτα οκ δε θα φας και κοκκινη καυτερη πιπερια:rolleyes: αλλα ολα τα φρουτα γιατι???ειδικα αν ειναι μηλο αχλαδι η μπανανα για ποιο λογο?

Στην Ινδία τρώνε κάθε μέρα καυτερά και πολλά μπαχαρικά!

η αληθεια ειναι οτι ποτε δε δοκιμασα εντονα μπαχαρικα κ καυτερα γιατι φοβαμαι μη κανω κακο στο στομαχι του μωρου.οχι οτι ειμαι κ πολυ του καυτερου αλλα ωρες ωρες μου ρχεται να ορμηξω σε κανενα σουβλακι κ κρατιεμαι:P:p

και γιατι???με ποια δικιολογια?:confused:

το μωρό δεν έπαιρνε βάρος στη κοιλιά και 36+3 το πήραμε με καισαρική.... γεννήθηκε 2420 και σπίτι πήγαμε 2280....

οταν ήρθε σπίτι αυτός μου είπε "το θέμα δεν είναι να θηλάσεις, το θέμα είναι να παίρνει βάρος το μωρό"

μου είπε να δίνω almiron και να μετράω πόσο τρώει.... επρεπε να τρώει 350 ml την ημέρα....

κι όταν του είπε ότι έχω πολύ γάλα λέει "ε τι να σου πω;; βγαλτο με θήλαστρο άμα θέλεις"....

κι εγώ τον άκουσα..... τότε δεν ήξερα το parents.....

το μωρό δεν έπαιρνε βάρος στη κοιλιά και 36+3 το πήραμε με καισαρική.... γεννήθηκε 2420 και σπίτι πήγαμε 2280....

οταν ήρθε σπίτι αυτός μου είπε "το θέμα δεν είναι να θηλάσεις, το θέμα είναι να παίρνει βάρος το μωρό"

μου είπε να δίνω almiron και να μετράω πόσο τρώει.... επρεπε να τρώει 350 ml την ημέρα....

κι όταν του είπε ότι έχω πολύ γάλα λέει "ε τι να σου πω;; βγαλτο με θήλαστρο άμα θέλεις"....

κι εγώ τον άκουσα..... τότε δεν ήξερα το parents.....

γιατι δηλαδη αν θηλασεις δε θα παιρνει βαρος το μωρο?:shock::shock:

και σου προτεινε κ θηλαστρο που με το θηλαστρο ποτε δε μπορεις να βγαλεις οσο εχεις:|

γιατι δηλαδη αν θηλασεις δε θα παιρνει βαρος το μωρο?:shock::shock:

και σου προτεινε κ θηλαστρο που με το θηλαστρο ποτε δε μπορεις να βγαλεις οσο εχεις:|

και καλά έπρεπε να ελέγχω πόσο τρώει....

αυτά που λένε εδώ μέσα άλλες μαμάδες, για το πόσες κενώσεις πρέπει να κάνει το μωρό, πόσες πάνες να βρέχει, πότε πρέπει να έχει πάρει το βάρος της γέννησης..... ούτε λόγος από το κύριο.......

εγώ το δεύετερο παιδί το θηλασα χάρη στο φόρουμ και στο πείσμα μου....

φαντάσου στο μαιευτήριο πονούσα από το πολύ γαλα και το έβγαζα και το πέταγα.... κι η μαία κι ο παιδίατρος είπαν να δώσω και συμπλήρωμα αν χρειαστεί.... ελεος............................ είναι δυνατόν σε μια γυναίκα που χύνει το γάλα της να της λες να δώσει aslmiron;;;;;;;

μάλιστα μου έδωσε και χαρτί με την ονομασία του γάλακτος μη τυχόν και το ξεχάσω και χασουν τα ποσοστά τους και τα μπόνους τους.............

Διαφημίσεις

καλησπερα σε ολες τις μανουλες. ειμαι και γω μια θηλαζουσα μανουλα με μωράκι που εχει δειξει καποιες αλλεργείες. ειναι 3 μηνων και εχει ατοπικη δερματιτιδα γι αυτο αποφευγω τα γαλακτοκομικά αλλα τωρα τελευταια παρατηρησα οτι τα κακα δεν ειναι οπως συνηθως αλλα σαν διαρροια χωρις βλενες. δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει, γιατι κανει 1-2 φορες την ημερα κακα ή και καθολου για 2 μερες αλλα οποτε κανει ειναι σαν ζουμι. μηπως φταει ο χυμος πορτοκαλιου που πινω καθε πρωι? Στυβω 3 πορτοκαλια και πινω αρκετο για την βιταμινη C...

τι να πω...αν ειναι δυνατον...δε νομιζω να συμβανει κατι τετοιο σε αλλη χωρα εκτος απο την ελλαδα.εδω οι γιατροι σχεδον σε πιεζουν να θηλασεις.κ ποτε κανεις γιατρος δε θα σου πει τι γαλα να παρεις αν θες να παρεις σκονη.ουτε στα φαρμακεια πουλανε σκονη γαλα.μονο στα σουπερ μαρκετ

τι να πω...αν ειναι δυνατον...δε νομιζω να συμβανει κατι τετοιο σε αλλη χωρα εκτος απο την ελλαδα.εδω οι γιατροι σχεδον σε πιεζουν να θηλασεις.κ ποτε κανεις γιατρος δε θα σου πει τι γαλα να παρεις αν θες να παρεις σκονη.ουτε στα φαρμακεια πουλανε σκονη γαλα.μονο στα σουπερ μαρκετ

είναι μεγαλείο αυτή η χώρα!!!!!!!!!!!

απορώ γιατί την άφησες κι έφυγες..............

καλησπερα σε ολες τις μανουλες. ειμαι και γω μια θηλαζουσα μανουλα με μωράκι που εχει δειξει καποιες αλλεργείες. ειναι 3 μηνων και εχει ατοπικη δερματιτιδα γι αυτο αποφευγω τα γαλακτοκομικά αλλα τωρα τελευταια παρατηρησα οτι τα κακα δεν ειναι οπως συνηθως αλλα σαν διαρροια χωρις βλενες. δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει, γιατι κανει 1-2 φορες την ημερα κακα ή και καθολου για 2 μερες αλλα οποτε κανει ειναι σαν ζουμι. μηπως φταει ο χυμος πορτοκαλιου που πινω καθε πρωι? Στυβω 3 πορτοκαλια και πινω αρκετο για την βιταμινη C...

για κάνε κι εσύ τα πειραματά σου μήπως καταλήξεις κάπου......

εγώ δεν είμαι το αρμόδιο άτομο να σε βοηθήσω.....

κ εγω ηθελα να ρωτησω την αγλαια αν ξερει για ποιο λογο απαγορευουν την μεντα οταν θηλαζεις?επιμενουν πολυ ομως σαυτο.κ μαρεσουν οι τσιχλες μεντα:rolleyes:

Διαφημίσεις

κ εγω ηθελα να ρωτησω την αγλαια αν ξερει για ποιο λογο απαγορευουν την μεντα οταν θηλαζεις?επιμενουν πολυ ομως σαυτο.κ μαρεσουν οι τσιχλες μεντα:rolleyes:

στάνταρ απαγορεύον το δυόσμο γιατί κόβει το γάλα.....

έχω ξεχαστει κι έχω φάει μπιφτέκια με μπόλικο δυόσμο και το γάλα λιγόστεψε επικίνδυνα....

τότε έβγαζα με το θήλαστρο κι η μείωση ήταν ορατή......

στάνταρ απαγορεύον το δυόσμο γιατί κόβει το γάλα.....

έχω ξεχαστει κι έχω φάει μπιφτέκια με μπόλικο δυόσμο και το γάλα λιγόστεψε επικίνδυνα....

τότε έβγαζα με το θήλαστρο κι η μείωση ήταν ορατή......

τον δυοσμο τον σιχαινομαι ετσι κιαλλιως οποτε οκ κανενα προβλημα χαχα

βρηκα αυτο '''η μέντα δεν πρέπει να λαμβάνεται από μητέρες που θηλάζουν γιατί σταματά το γάλα. Κατά αυτήν την έννοια μπορεί να βοηθά και στην αποκοπή του'''

αλλα δε ξερω αν ισχυει

εδω ολο το λινκ

http://www.iator.gr/2010/10/31/%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1-mentha/

εγώ σου λέω ξέρω ακριβώς το ίδιο για το δυόσμο.....

λες να είναι και τα δυο επικίνδυνα;;

επίσης ξέρω πως παλιά οι γυναίκες για κοψουν το γάλα έβαζαν και μασχάλη τους δυόσμο............

και αυτο

Η μέντα, σε οποιαδήποτε μορφή της, απαγορεύεται στα μωρά και στις γυναίκες που θηλάζουν. Επιπλέον, δεν πρέπει να δίνεται σε παιδιά για περισσότερο από μία εβδομάδα. Αν τη χρησιμοποιείτε στο μπάνιο (αφρόλουτρο κ.λπ.). αποφύγετε τις βαθιές εισπνοές.

http://www.myworld.gr/site/content.php?artid=8857

τους πρώτους 2 μήνες την έβγαλα με ψητό κοτόπουλο, μοσχάρι και αγγουροντομάτα. δεν έτρωγα τίποτα πράσινο όχι πορτοκάλι ωμό κρεμμύδι και σκόρδο όχι μπαχαρικά όχι γαλακτοκομικά όχι όσπρια και για να μην τα πολυλέω ήταν οι δύο πιο στερητικοί μήνες της ζωής μου (τι χαζομάρα) μετά έφαγα τα πάντα!!!!!!!!!!!!πράσινα κόκκινα πορτοκάλια γαλακτοκομικά χοιρινό φασολάδα φακές μαρούλια χόρτα φρούτα καφέ κόκα κόλα σοκολάτες γλυκά πίτσα σουβλάκια κτλ.

δεν είδα καμία αντίδραση από την μπέμπα.

πιστεύω πως δεν υπάρχει κάνονας δοκιμάζεις και βλέπεις .

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png