Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τελικά πόσο επηρεάζει το γάλα η διατροφή της μητέρας;;;;;

arleta

Recommended Posts

Νομίζω οτι η μόνη που μπορεί να απαντήσει εδώ είναι η aglaia. Υπάρχουν κάποιες μελέτες που να δείχνουν ότι η κατανάλωση κάποιων τροφών και ποιες είναι αυτές (εκτός από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καφέ, κάποιων φαρμάκων και χρήση ναρκωτικών) μπορεί να επηρεάσει ένα βρέφος ή όλα όσα γνωρίζουμε είναι μόνο εμπειρικά;

Διαφημίσεις

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Νομίζω οτι η μόνη που μπορεί να απαντήσει εδώ είναι η aglaia. Υπάρχουν κάποιες μελέτες που να δείχνουν ότι η κατανάλωση κάποιων τροφών και ποιες είναι αυτές (εκτός από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καφέ, κάποιων φαρμάκων και χρήση ναρκωτικών) μπορεί να επηρεάσει ένα βρέφος ή όλα όσα γνωρίζουμε είναι μόνο εμπειρικά;

Δεν υπάρχουν τροφές που ευθύνονται για μειωμένη πρόσληψη βάρους σε όλα τα παιδιά.

Οι αλλεργίες μπορεί να ευθύνονται για μειωμένη πρόσληψη βάρους.

ΑΝ πειράζει κάτι το μωρό το κόβεις, όμως δεν υπάρχει λόγος να κόψεις προκαταβολικά κάτι και κυρίως δεν υπάρχει λόγος να κόψεις εκατό τροφές γιατί υπάρχει πιθανότητα μέσα σε αυτές να υπάρχει μία τροφή στην οποία έχει πρόβλημα το παιδί.

Το πρόβλημα είναι ότι οι γιατροί που θέλουν να υπονομεύσουν το θηλασμό προσπαθούν να κανουν τη ζωή της μητέρας δύσκολη, οπότε της λένε ότι πρέπει να κόψει όλα τα φρούτα, όλα τα λαχανικά, όλα τα γαλακτοκομικά, όλα τα όσπρια! Ε, σίγουρα κάτι από όλα αυτά δυσκολεύει τη μητέρα και δεν αντέχει να συνεχίσει για πολύ...

Η γνώμη μου είναι και το βλέπω και απο τις γύρω γνωστές μητέρες οτι ΑΝ μια μάνα θέλει να θηλάσει πραγματικά και συνηδειτά και οχι επειδη της το είπαν ή επειδή είναι της μόδας (ακούγεται και αυτό τελευταία) κανείς δεν μπορεί να την υπονομεύσει. Αν έχεις διαβάσει 2 πράγματα κατα την εγκυμοσύνη και έχεις ουσιαστικές γνώσεις καταλαβαίνεις αμέσως πότε ένας γιατρός σε αποτρέπει απο τον θηλασμό και πότε όχι.

Εχω ακούσει διάφορα του τύπου "είχα αμυγδαλίτιδα και σταμάτησα να θηλάζω γιατί έπρεπε να πάρω αντιβίωση","έπαθα μόλυνση στο δάχτυλο και σταμάτησα γιατί πήρα αντιβίωση", "ο γιατρός μου είπε οτι η αντιβιωση δεν κάνει κακό στο μωρό αλλά εγώ φοβάμαι".

Για την διατροφή πιστεύω το ίδιο. ΑΝ θέλει να θηλάσει την υπομένει και συνεχίζει το θηλασμό γιατί είναι για το παιδί της και όχι για τον εαυτό της. (η ταπεινή μου γνώμη είναι αυτή)

Εμένα η δικιά μου έιχε εμετούς και συχνά διάρροιες εκοψα πάρα πολλά πράγματα (ισως κάποια ή τα περισσότερα να μην χρειάζονταν αλλα ποιος το ξέρει) και τα πράγματα έστρωσαν, άρα υπομένω και κάνω υπομονή συνεχίζοντας το θηλασμό με την ελπίδα οτι μετα το τρίμηνο θα αρχίσω να τα τρώω όλα.

Δεν νομίζω οτι όλες οι μητέρες που σταμάτησαν να θηλάζουν είναι θύματα των γιατρών τους (ξαναλέω η ταπεινη μου γνώμη).

katinaki πιστεύω όμως οτι μία νέα κυρίως μανούλα είναι δύσκολο να "παρακάμψει" τις συμβουλές του γιατρού. Θέλεις το καλύτερο για το μωρό σου και περιμένεις από τον ειδικό, ήτοι τον παιδίατρο, να σου πει ποιο είναι αυτό.

Πάλεψα πολύ με τον θηλασμό. Η μικρή μου δεν έκανε αποδοτικές θηλαστικές κινήσεις με αποτέλεσμα στην αρχή να έχουμε πρόβλημα με το βάρος. Έπαιρνα συμβουλές από το forum, διάβαζα όσο μπορούσα (και προλάβαινα). Αν μου είχε πει η γιατρός να δώσω συμπλήρωμα δεν ξέρω τι θα έκανα... ίσως και να της έδινα! Κακά τα ψέματα όσο και να εκτιμάς τις γνώσεις και τις συμβουλές των έμπειρων μαμάδων και των συμβούλων ή την δουλειά παιδιάτρων που έχεις διαβάσει τα βιβλία τους, ο παιδίατρός σου είναι αυτός που έχει άμεση επαφή με το παιδί σου και με εσένα. Σκέφτεσαι "...και αν έχει δίκιο;"!!!!!

αν το μωρο σου δεν παιρνει βαρος ή εχει προβλημα πραγματικα με το θηλασμο ναι μπορει να μπεις στη διαδικασια που λες αλλα αν εχει βαλει 1,5 κιλο σε ενα μηνα και σου πει ο γιατρος δωσε ξενο δεν πρεπει να το σκεφτεις αυτο που λες ουτε να προβληματιστεις.

αλλωστε παιδιατροι υπαρχουν πολλοι αν δεν σε στηριζει στο θηλασμο ή σε οποιο άλλο θεμα τελοςπαντων απλα τον αλλαζεις...

Διαφημίσεις

αλλωστε παιδιατροι υπαρχουν πολλοι αν δεν σε στηριζει στο θηλασμο ή σε οποιο άλλο θεμα τελοςπαντων απλα τον αλλαζεις...

Μένοντας σε επαρχία γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές:(

Για παράδειγμα η δική μου παιδίατρος είχε πει σε γνωστή μου που θήλαζε να κόψει τα γαλακτοκομικά γιατί έκαναν αλλεργία στο μωρό και εκείνη θεώρησε ότι η συμβουλή ήταν λάθος επειδή πήγε στον γιατρό που ανέφερα παραπάνω και της είπε ότι απλά πρέπει να δώσει συμπλήρωμα.... Δεν έχουμε όμως πολλούς γιατρούς για να διασταυρώσει τα λεγόμενα τους. Με αποτέλεσμα να την "πατήσει".

Και μη περιμένουμε ότι όλες οι μανούλες ρίχνουν το ψάξιμο και το διάβασμα που έχουμε ρίξει εμείς. Θεωρούν τον θηλασμό αυτονόητο. Σε όσες λέω για την παιδίατρο μου "ευτυχώς είναι υπερ του θηλασμού" μου απαντάνε "όλοι οι γιατροί είναι υπερ".... Δεν γνωρίζουν. Προσωπικά δεν ήξερα πριν βρω το parents ότι υπάρχουν σύμβουλοι θηλασμού!!!

Σε άρθρο που αναρτήθηκε στο mitrikosthilasmos (http://www.mitrikosthilasmos.com/2010/12/healthy-people-2020.html) αναφέρει "......η συντριπτική πλειονότητα των Ελληνίδων επιθυμούν να θηλάσουν και ξεκινούν το θηλασμό, για να σταματήσουν πρόωρα λόγω των εχθρικών προς το θηλασμό πολιτικών στα ελληνικά μαιευτήρια και λόγω του μη φιλικού προς το θηλασμό κοινωνικού περιβάλλοντος"

Και αυτός είναι ο λόγος που έχω αρχίσει "εκστρατεία" υπέρ του θηλασμού στον τόπο μου. Όποια γυναίκα έγκυο συναντώ της δίνω το τηλέφωνό μου. Έχω κάνει αρχείο με άρθρα που έχει αναρτήσει η Αγλαΐα, ο Παπαβέντσης, η Πατσούρου και όχι μόνο, τα εκτυπώνω και τους τα δίνω.....

Συγνώμη με έπιασε η φλυαρία μου:oops: (και μάλλον είμαι off topic):oops::oops:

Εχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες απλά εγω αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε "μπαμπούλες" του θηλασμού, να πιστεύουμε πως όλοι υπονομεύουν το θηλασμό...πιστεύω ακράδαντα πως πέρα απο οποιεσδήποτε δυσκολίες η καθε μανούλα εχει πάντα το τρόπο της να κάνει το καλύτερο για το μωρό και αν πιστεύει σε κάτι είτε λέγεται θηλασμός είτε οτιδήποτε άλλο πρέπει να το στηρίζει πρώτα αυτή για να μπορέσει να αναγνωρίσει τους κινδύνους που θα την υπονομεύσουν.

και ναι έχουμε βγει οφ τοπικ..ζητάω συγνώμη

• 4 months later...
ΑΝ πειράζει κάτι το μωρό το κόβεις, όμως δεν υπάρχει λόγος να κόψεις προκαταβολικά κάτι και κυρίως δεν υπάρχει λόγος να κόψεις εκατό τροφές γιατί υπάρχει πιθανότητα μέσα σε αυτές να υπάρχει μία τροφή στην οποία έχει πρόβλημα το παιδί.

Το πρόβλημα είναι ότι οι γιατροί που θέλουν να υπονομεύσουν το θηλασμό προσπαθούν να κανουν τη ζωή της μητέρας δύσκολη, οπότε της λένε ότι πρέπει να κόψει όλα τα φρούτα, όλα τα λαχανικά, όλα τα γαλακτοκομικά, όλα τα όσπρια! Ε, σίγουρα κάτι από όλα αυτά δυσκολεύει τη μητέρα και δεν αντέχει να συνεχίσει για πολύ...

Καλημερες!!! Το παιδακι μου σαν τα περισσοτερα ειχε (κ εχει) προβλημα με κολοικους....Στην αρχη πεθερα, συζυγος κ λοιποι με κατατρομαξαν (τι εχει το παιδι κ δεν ειναι φυσιολογικο αυτο κ τετοια):confused:.....ρωτησα την παιδιατρο κ μου ειπε να κοψω κ τα γαλακτοκομικα....τα εκοψα μαχαιρι για πανω απο 10 μερες κ διαφορα δεν ειδα καμια....

Αποφασισα να τα ξαναρχισω μιας κ δε ζω χωρις αυτα.....

Το τι τραβηξε το παιδακι μου δε λεγεται.....Χειροτερα ουρλιαχτα δεν ειχα ξανακουσει....

Κατελληξα στο συμπερασμα πως αν δεν τους ακουγα κ τα συνεχιζα ολα θα ηταν μια χαρα:evil:....τωρα ομως απο την στιγμη που ο οργανισμος του τα ξεσυνηθισε δεν τα δεχεται με τιποτα παλι.....

Το παιδι ειναι 2 μηνων παρα 1 εβδομαδας.....τα γαλακτοκομικα τα εκοψα την την 3η εβδομαδα κ τωρα πλεον λεω σιγα σιγα να ξαναρχισω να τα βαζω στην διατροφη μου μπας κ τα ξανασυνηθισει.......

.τα εκοψα μαχαιρι για πανω απο 10 μερες κ διαφορα δεν ειδα καμια....

oι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος εξακολουθούν να υπάρχουν στο σώμα σου για 2 εβδομάδες από την τελευταία κατανάλωση

άρα για να δεις κάποια αξισημείωτη βελτίωση θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον αυτές οι 2 εβδομάδες, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν στο σώμα του μωρού για άλλες δύο εβδομάδες

οπότε, καλό είναι να υπάρχει αποχή μεγαλύτερη των 4 εβδομάδων πριν γίνει επανεισαγωγή