Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ ! Ψυχραιμία και Υπομονή !


Recommended Posts

Έχω υπάρξει ανορεκτική "έφηβη" . Έχοντας ξεπεράσει αυτό το φρικτό πρόβλημα θα ήθελα να ξεκινήσω έναν διάλογο μεταξύ των γονέων που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα με τα παιδιά τους. (Τις κόρες τους συνήθως). Ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων βοηθά πολύ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ! Είμαι πλέον μαμά 3 αγοριών και θα ήθελα να βοηθήσω, αν μπορώ, να μοιραστώ τους προβληματισμούς και τους φόβους σας. !

 

Το πρόβλημά μου ξεκίνησε στα 20 μου χρόνια και κράτησε μια 5ετία ! Βρέθηκα πολύ κοντά στο θάνατο και αποσυντόνισα τελείως την οικογένειά μου ! Μετά απο χρόνια ψυχολογικής υποστήριξης απο ειδικούς (ψυχίατρο και διατροφολόγο) και ΕΦΟΣΟΝ ΠΙΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, άφησα την περίοδο αυτή πίσω μου για πάντα ! Έχουν περάσει απο τότε 15 χρόνια και τότε δεν μπορούσα ούτε να φανταστώ οτι θα ξαναζούσα μια φυσιολογική ζωή, και οτι θα έκανα οικογένεια (5 χρόνια αμμηνόριας ήταν πολλά).

 

Μιλήστε για το πρόβλημά σας ! Είναι το καλύτερο φάρμακο ! Το αντιμετωπίζουν ΠΟΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.

 

Η δυσκολία βρίσκεται στο να αποδεχθεί ο γονιός οτι το παιδί του έχει αυτό το πρόβλημα !

2ht1p3.png

 

zaYXp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

βρε κοριτσι μου, πες μου κατι που με βασανιζει..

 

ως παιδακι, ειχες θεμα με τη διατροφη σου? ετρωγες πολυ, λίγο, σε πιεζαν οι δικοι σου να φας?

 

μπορει μια τετοια περιπετεια υγειας, να ξεκινησει απο πολυ νωρις?

Link to comment
Share on other sites

και μενα με ενδιαφερει να μας πεις πως μπηκες σε ολο αυτο...ησουν πχ παχουλη κ ηθελες να χασεις κιλα?σε πιεζαν μικρη να φας?πως αρχισε ολο αυτο?εχω και 2 κορες και δε θα ηθελα με τιποτα να συμβει κατι τετοιο:?

Link to comment
Share on other sites

twin+1, καταρχήν συγχαρητήρια που άνοιξες αυτό το θέμα.

 

Κόντεψα να χάσω φίλη μου από - ας πούμε - παρεμφερές πρόβλημα (δυσκαταποσία) κι έχω γράψει τα σχετικά σε αυτό το θέμα.

 

Θα περιμένω με πραγματικό ενδιαφέρον τις απόψεις σου και τις εμπειρίες σου. Ως μαμά κι εγώ ενός αγοριού, ανησυχώ ιδιαίτερα (και) για τις διατροφικές διαταραχές.

 

Υ.Γ. Φυστικάκι, δεν ξέρω ακριβώς τον προβληματισμό σου αλλά εγώ ως παιδί ταλαιπώρησα πάρα πολύ την μάνα μου στο θέμα της διατροφής. Στην εφηβική και ενήλικη ζωή μου, λάτρης του φαγητού!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μαμάδες.............

 

Ως παιδάκι δεν έτρωγα πολύ , ούτε ήμουν παχουλό. Το αντίθετο, ήμουν πάντα αδύνατη. Με πίεζαν αλλα αυτό δεν έχει να κάνει με το μετέπειτα πρόβλημα ....

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του δεν έχω όρεξη και τρώω λίγο απο το έχω νευρική ανορεξία.

Και ο γιός μου τρώει με το ζόρι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..δεν με τρομάζει..

 

Στην περίπτωση της νευρικής ανορεξίας τα αίτια είναι ψυχολογικά και σχεδόν πάντα έχει να κάνει με την αυτοεκτίμηση και την έλλειψη αυτοπεποίθησης του ατόμου. Στην πραγματηκότητα τα αίτια δεν έχουν να κάνουν ΚΑΘΟΛΟΥ με την όρεξη και το φαγητό. Εκεί ξεσπάει το πρόβλημα, και γι αυτό για να λυθεί πρέπει πρώτα να λυθούν όλα τα άλλα προβλήματα. Η φυσιολογική σίτηση έχεται να λυθεί τελευταία. Αρκεί να έχεις σωματικά την πολυτέλεια του χρόνου να λύσεις τα ψυχολογικά σου προβλήματα, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να εισαχθούν άμεσα στο νοσοκομείο . Εκεί μιλάμε για αγωγές προκειμένου να σωθεί η ζωή της κοπέλας αρχικά και μετά βλέπουμε...

 

"Κανονικά" θα έπρεπε να είχα αρρωστήσει στη εφηβεία αλλά εμένα ήρθε αργότερα. (20 ετών) Δεν νομίζω οτι υπάρχει συγκεκριμένο timing γι αυτό.

 

Γίνεται όταν το κορίτσι (μικρό είναι το ποσοστό!!) έρθει σε κάποια δύσκολη, στιγμή που στην πραγματικότητα δεν αντιλαμβάνεται ούτε και αυτή. Δεν ήξερα γιατί πάθαινα αυτή την εμμονή.. Μετά απο ψάξιμο, πολύ ψάξιμο ανακάλυψα πολλά..

Για τον καθέναν είναι διαφορετικοί οι λόγοι και δεν νομίζω οτι έχει νόημα να συγκρίνουμε τις περιπτώσεις.

 

Πάντος μην τρελαίνεστε αν η κόρη σας τρώει λίγο και προσέχει την εμφάνισή της , δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη οτι είναι και άρρωστη !!

 

Τα συμπτώματα υπάρχουν παντού στο internet αλλά καλύτερα να ρώτησετε ειδικό αν έχετε υποψίες ουι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

 

Λέω και πάλι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ, μην προσπαθήσετε να δώσετε λύσει μπουκώνοντας τα παιδιά !!!!

 

Τα λέμε.......

2ht1p3.png

 

zaYXp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

Πέθανε το μοντέλο που έγινε γνωστό εξαιτίας της νευρικής ανορεξίας

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 29.12.2010 | 19:35

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 29.12.2010 | 19:30

 

Η Ιζαμπέλ Καρό έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από τις γυμνές φωτογραφίες του διάσημου Ολιβιέρο Τοσκάνι όπου φαινόταν το εξαιρετικά αδύνατο σώμα της.

 

Πέθανε στις 17 Νοεμβρίου σε ηλικία μόλις 28 χρόνων η γαλλίδα μανεκέν και ηθοποιός Ιζαμπέλ Καρό που πριν τρία χρόνια είχε φωτογραφηθεί γυμνή στην μεγάλη καμπάνια κατά της ανορεξίας, ασθένεια από την οποία έπασχε και η ίδια, σύμφωνα με την ελβετική ενημερωτική ηλεκτρονική εφημερίδα "20 Λεπτά".

 

Η Ιζαμπέλ Καρό έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από τις γυμνές φωτογραφίες του διάσημου Ολιβιέρο Τοσκάνι όπου φαινόταν το εξαιρετικά αδύνατο, απωθητικό, κοκαλιάρικο σώμα της και το λεπτό ωχρό της πρόσωπο με τα βαθουλωμένα μάτια και τα προτεταμένα δόντια.

 

Ήταν φωτογραφίες που ενοχλούσαν τους θεατές, όμως η Ιζαμπέλ Καρό δέχτηκε να είναι αυτή η πρωταγωνίστρια της καμπάνιας κατά της ανορεξίας θέλοντας να βοηθήσει και τον εαυτό της αλλά και τα χιλιάδες κορίτσια στον κόσμο που δεν βάζουν μπουκιά στο στόμα τους για να μοιάζουν με μανεκέν...

 

Τα αίτια του θανάτου της Καρό που έπασχε από τη νόσο από 13 χρόνων δεν έγινα γνωστά. Το 2006 η ηθοποιός-μανεκέν έπεσε σε κώμα αφού είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 25 κιλά με ύψος 1,65.

 

"Νοσηλεύτηκε για 15 ημέρες για πνευμονοπάθεια ενώ το τελευταίο διάστημα έδειχνε πολύ κουρασμένη. Δεν ξέρω όμως τα ακριβή αίτια του θανάτου της", δήλωσε ο φίλος της ελβετός τραγουδιστής Βίνσεντ Μπίγκλερ, με τον οποίο επρόκειτο να γυρίσει ένα βιντεοκλίπ με θέμα την ανορεξία.

 

Η Καρό είχε αποφασίσει να αποσυρθεί και να ασχοληθεί περισσότερο με την υγεία της, μετά από ειδική θεραπεία που την βοήθησε να φτάσει τα 40 κιλά!

 

Η ίδια είχε πει για τη συμμετοχή της στην φωτογραφική καμπάνια κατά της ανορεξίας το 2007: "Θέλω να αφυπνίσω τις συνειδήσεις αυτών που δεν γνωρίζουν ότι εάν δεν τρως, αρρωσταίνεις και παθαίνεις".

 

πηγή - newsit.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Εγω ειχα ξεκινησει ως εφηβη, διαιτα και χωρις να το ξερουν οι δικοι μου, προκαλουσα εμετο για να μη μεινουν οι θερμιδες. Εχανα κιλα-ημουν 6-7 παραπανω απο το κανονικο και φανταζομουν οτι ημουν χοντρη-μεχρι που σταματησα την ολη φαση στην αρχη ακομη, χαρη στους δικους μου.

 

Ο πατερας μου ηταν στα επειγοντα στη Θεσσαλονικη και στον ιδιο θαλαμο,επισης χαροπαλευε μια εφηβη που επασχε απο νευρικη ανορεξια. Με τηλεφωνησε η μαμα μου και με παρακαλεσε να σταματησω για το δικο μου καλο αλλα και γιατι δεν αντεχε να με δει σε τετοια κατασταση και εμενα.

 

Δεν ξερω πως με ηρθε τοτε, αλλα την ακουσα και το σταματησα, να ειναι καλα, γιατι μπροστα μου ειχα ολη τη ζωη, να αγωνιστω σωστα, ωστε να τα ελεγχω τα κιλα μου.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Link to comment
Share on other sites

Η κορη μου πασχει απο νευρικη ανορεξια ετων 13 .Δυσκολη αρρωστεια.Οποιος εχει παρομοια εμπειρια ας την μοιραστουμε.

 

πες μας εσυ κοριτσι μου..

 

τα σημαδια, τι να προσεξουμε στα παιδια μας,τι να ΜΗΝ κανουμε, πως να το παλεψουμε αν συμβει...

Link to comment
Share on other sites

πες μας εσυ κοριτσι μου..

 

τα σημαδια, τι να προσεξουμε στα παιδια μας, τι να ΜΗΝ κανουμε, πως να το παλεψουμε αν συμβει...

 

Τα συμπτώματα όσων υποφέρουν είναι τα εξής:

 

 

-Αύξηση τριχοφυΐας: Στην προσπάθεια του σώματος να ζεσταθεί φυτρώνει στο δέρμα ένα λεπτό στρώμα από χνούδι, αφού υπάρχει έλλειψη λίπους στον οργανισμό. Η έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων οδηγεί σε σπάσιμο των νυχιών και στην εμφανή εξασθένισή τους.

 

 

 

-Κιτρινισμένα δόντια: Οι άνθρωποι που κάνουν συχνά εμετό έχουν κιτρινισμένα δόντια που συχνά σπάνε καθώς τα όξινα υγρά του στομαχιού καταστρέφουν το σμάλτο. Οι βουλιμικοί για να προκαλέσουν τον εμετό χρησιμοποιούν συνήθως δυο συγκεκριμένα δάχτυλα, τα οποία και δαγκώνουν. Αναζητήστε λοιπόν σημάδια στα δάχτυλά τους και εξετάστε τα μάτια τους καθώς από την πίεση σπάνε τα αγγεία με αποτέλεσμα να κοκκινίζουν.

 

 

-Χαμηλή αυτοεκτίμηση: Οι άνθρωποι με διατροφικές διαταραχές έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και λάθος εικόνα της εξωτερικής τους εμφάνισης. Έχουν εμμονή με τη γυμναστική, ενώ δεν τρώνε τίποτα. Έχουν πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις και εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.

 

-Έλλειψη περιόδου: όταν οι γυναίκες μειώσουν τόσο πολύ τις θερμίδες που προσλαμβάνουν τότε η περίοδος τους διακόπτεται και αυτό είναι σίγουρα σημάδι ανορεξίας.

 

 

 

 

 

 

Αυτά βέβαια όταν φτάσεις σε σημείο να τα δεις, είναι ήδη αργά. Πρέπει να βλέπετε τα παιδιά σας, αν τρώνε, πώς τρώνε και αν εξαφανίζονται στο μπάνιο αμέσως μετά, σημάδι ότι πιθανότατα πάνε για να προκαλέσουν εμετό. Αν έχουν χάσει αρκετό βάρος πρόσφατα, είναι ανησυχητικό. Δώστ μεγάλη προσοχή αν το παιδί έχει αναπτύξει ιδιοτροπίες στο φαγητό.

 

 

Οι «ιδιοτροπίες»

Το άτομο που έχει νευρική ανορεξία: Φτιάχνει τους δικούς του κανόνες διατροφής, συνήθως κατά το δοκούν. Μπορεί, για παράδειγμα, να κόψει το γάλα και τα κρέατα, επειδή θεωρεί ότι έχουν πολλές θερμίδες.

 

*Δημιουργεί τη δική του ιεροτελεστία ως προς την ποσότητα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να καταναλώνει τις τροφές (π.χ. να μασάει τις μπουκιές με έναν συγκεκριμένο ρυθμό κ.ο.κ).

 

*Αναπτύσσει φοβία με το φαγητό, χάνει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται το αίσθημα της πείνας ή εκπαιδεύεται να το αγνοεί. Τα πρώτα βήματα για την αντιμετώπιση της νευρικής ανορεξίας είναι κατ΄ αρχάς η αποδοχή του προβλήματος από την πλευρά του ασθενούς και η έγκαιρη επιστημονική διάγνωση.

 

 

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=8&articleID=7199&la=1

 

 

 

Πιο αναλυτικά, εδώ: http://7gym-kater.pie.sch.gr/nevrikianorejia.htm

 

 

Το να προλάβουμε μια τέτοια κατάσταση... δεν ξέρω κατά πόσο εξαρτάται από μας ως γονείς, εφόσον η νευρικη ανορεξία είναι ψυχογενής διατροφική διαταραχή (κατατάσσεται στις ψυχικές νόσους). Όμως από τη στιγμή που έχουμε έστω και την υπόνοια ότι το παιδί πάσχει από νευρική ανορεξία, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε κάποιον ειδικό (ψυχολόγο)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το δικο μου παιδι εχει περασει και πολλα.

Αλλα αυτη η κολοαρρωστια εμφανιστηκαι οταν το παιδι ειχε πολλα νευρα δεν ετρωγαι πηγαι 26 κιλα.Εκανε εισαγωγη στο παιδοψυχιατρικο του παιδων κ.λ.π

Απιστευτη ταλαιπωρια του παιδιου την δικια μας χ..........

Ειναι θανατηφορα αυτη δεν μασαει καταστρεφει ολα τα ζωτικα οργανα.

Η ζωη ειναι χαμογελο:P

Link to comment
Share on other sites

Και φυστικακι μου πανω απο ολα μην παραταται τα παιδια σας μονα τους.

Χεστε και δουλειες και λεφτα και ολα.Πανω απο ολα τα παιδια μας.

Σας το λεει μια μανα που εκανε πολλα λαθη.Και τωρα μαζευει τα κομματια της.

Το δικο μου παιδι επαθε καταθλιψη και μετα ολα τα αλλα.........

Η ζωη ειναι χαμογελο:P

Link to comment
Share on other sites

Αυτη η αρρωστια θελει να παρακολουθειται αυτος που το εχει απο ψυχιατρο ψυχολογο διατροφολογο παθολογο κ.λ.π.Ειναι ολοκληρη ομαδα που συνεργαζεται.

Η ζωη ειναι χαμογελο:P

Link to comment
Share on other sites

Πέρασα πολύ κοντά απ' αυτή την κατάσταση, ευτυχώς την ξεπέρασα όμως εγκαίρως.

 

Εγώ ήμουν παχουλή από 8 περίπου χρονών, μέχρι που στα 15 μου ήθελα να βελτιώσω την εμφάνισή μου και άρχισα δίαιτα (έτρωγα ό,τι έφτιαχνε η μητέρα μου, απλώς διαιρούσα το φαγητό στα 4 μέσα στο πιάτο κι έτρωγα τα 2/4 ή 3/4, ανάλογα με το πόσο πεινούσα.

 

Μέχρι εδώ καλά, έχασα κάποια κιλά, όλα οκ. Μέχρι που από κάποιο απροσδιόριστο σημείο και μετά, δεν θυμάμαι πώς και γιατί, άρχισα συνειδητά να τρώω όλο και λιγότερο. Ήταν στα 16 μου, εν έτει 1989, όταν δεν ήταν καν τόσο γνωστός ο όρος νευρική ανορεξία. Με ύψος 1,69 είχα φτάσει κάτω από 50 κιλά και είχα συνειδητά σκοπό να το τραβήξω.

 

Ευτυχώς στις καλοκαιρινές διακοπές της ίδιας χρονιάς με πήρε χαμπάρι ο πατέρας μου από διαίσθηση περισσότερο ή κάποιο καμπανάκι του χτύπησε (ένας άνθρωπος βιοπαλαιστής, που μεχρι την τετάρτη δημοτικού πήγε σχολείο, αλλά προφανώς με ένστικτο) που δεν με άφηνε το πρωί να πάω στη θάλασσα αν δεν έπινα ένα γεμάτο ποτήρι γάλα και αν δεν έτρωγα ένα φρούτο. Το μεσημέρι με το ζόρι στο τραπέζι να φάω έστω και μισό πιάτο (το βράδι ξέφευγα από τον έλεγχό του βέβαια και δεν έτρωγα).

 

Αλλά με την επιμονή του αυτή (πρωτόγνωρη για μένα) δεν έκλεισε το στομάχι μου περισσότερο και δεν πήρα την κάτω βόλτα (δεν με άφηνε λέμε να σηκωθώ από το τραπέζι και μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν σήκωσε ποτέ το χέρι, δεν ήταν ποτέ απόλυτος και δεν τον φοβήθηκα ποτέ).

 

Από Σεπτέμβριο που άρχισε το σχολείο το είχα πια ξεχάσει αυτό το συναίσθημα του απόλυτου ελέγχου της όρεξής μου. Πρόσεχα βέβαια, αλλά πλέον σε φυσιολογικά πλαίσια.

 

Αυτά από μένα.

it's never too late to start all over again

 

Link to comment
Share on other sites

 

Το να προλάβουμε μια τέτοια κατάσταση... δεν ξέρω κατά πόσο εξαρτάται από μας ως γονείς, εφόσον η νευρικη ανορεξία είναι ψυχογενής διατροφική διαταραχή (κατατάσσεται στις ψυχικές νόσους). Όμως από τη στιγμή που έχουμε έστω και την υπόνοια ότι το παιδί πάσχει από νευρική ανορεξία, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε κάποιον ειδικό (ψυχολόγο)

Θα συμφωνησω μαζι σου...και θα πω πως μπορουμε να προλαβουμε τετοιες καταστασεις οταν εχουμε τα ματια μας ανοιχτα για να δουμε τα σημαδια...μπορουμε να δουμε πολλες αλλαγες στην συμπεριφορα και στην εμφανιση του ατομου...παιδια ειναι τοσο υπουλη διαταραχη που χρειαζεται πολυ προσοχη ....ειδικα στις εποχες που τα προτυπα οδηγουν πολυ συχνα σε τετοιου ειδους διαταραχες....ξεκιναει σε πολυ μικρες ηλικιες..μην ξεχναμε πως η νευρικη ανορεξια χωριζεται σε δυο κατηγοριες ...ανορεξια περιοριστικου τυπου και αυτην της βουλιμιας...και στις δυο περιπτωσεις το ατομο πρεπει να παρακολουθειται απο μια ομαδα ειδικων...διατροφολογους για μια φυσιολογικη διατροφη,για μια σωστη διατροφη και για την σταδιακη αυξηση βαρους....παθολογοι για την αντιμετωπιση τυχον προβληματων παθολογικων που προκαλεσε η διαταραχη και απο ψυχολογους για να αλλαξουν την αποψη του ατομου για το σωμα του.Μην αφηνετε ποτε τετοιες καταστασεις να περασουν στο ντουκου...ειναι σοβαρες ...υπαρχει ποσοστο θνησιμοτητας απο τετοιου ειδους διαταραχες...εξαρταται απο το ατομο και απο το σταδιο της διαταραχης....θυμαμαι ειχαμε κανει ενα διαστημα στη σχολη καποια σεμιναρια επ του θεματος και γιαυτο τα λεω....ειχα περασει και εγω η ιδια το σταδιο της βουλιμιας αλλα σε ηπια μορφη ευτυχως το καταλαβα εγκαιρα και το ξεπερασα.Να μην ντρεπεστε να ζητατε βοηθεια απο ειδικους ειναι μαι κατασταση που δεν μπορουμε να την θεραπευσουμε στο σπιτι ...βεβαια εξαρταταια και απο το σταδιο αλλα καλο ειναι να εχουμε μια επαφη με ειδικους.
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Από τα 17 ως τα 29 έπασχα από βουλιμία. Δεν πήγα ποτέ σε ειδικό, αν και ανοιχτό βιβλίο σαν άνθρωπος ποτέ δεν το είπα σε κανέναν. Πάντα ήμουν 1,75 σε ύψος, 60 κιλά. Το ξεπέρασα (πιστεύω) όταν παντρεύτηκα.

Είχα κι εγώ πληγές στα χέρια, τα δάχτυλά μου μύριζαν γαστρικά υγρά κι έπρεπε να τα πλύνω ακόμα και 3 φορές για να φύγει η μυρωδιά. Τα δόντια μου παρουσίαζαν σημάδια διάβρωσης (η οδοντίατρος πάμπολλες φορές μου είχε πει να μην τρώω λεμόνι και ξύδι - τα σιχαίνομαι και τα 2, δεν τα βάζω στο στόμα μου) αλλά το βασανιστικότερο όλων είναι η διαδικασία των εμετών. Η πίεση στα μάτια, τα σπασμένα αγγεία και η μύτη που τρέχει σα να έκλαιγες με τις ώρες. Άνοιγα το ντους για να μην με ακούνε και ξεκινούσα.

 

Έτρωγα "κανονικά" 1 φορά την ημέρα κι ένα γάλα το πρωί. Όμως όταν το παράκανα ή έτρωγα κάτι παραπάνω τότε ξεκίναγε ένα "βουλιμικό επεισόδιο". Συνήθως έτρωγα λαίμαργα επί 1 ώρα χωρίς ουσιαστικά να μ'ενδιαφέρει η γεύση. Μετά έπινα νερό και ξεκινούσα. Μία φορά μετά νερό. Δεύτερη φορά ξανά νερό. Και 3 και 4 φορές μέχρι να βγούν όλα. Και μετά ζυγιζόμουν να δω αν είμαι ίδια κιλά με το πρωί που δεν είχα φάει τίποτα. Αν ήμουν παραπάνω ξαναπήγαινα στο μπάνιο. Έλεγα στον εαυτό μου ότι κάνω πλύση στομάχου manually.

 

Είναι συνδυασμός πολλών κορίτσια. Ανασφάλειακατά την γνώμη μου πάνω απ'όλα. Τα θυμήθηκα και σφίχτηκε το στομάχι μου. Ευτυχώς δεν αντιμετώπισα άλλο πρόβλημα υγείας ως συνέπεια των παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

και εγω βουλιμικη, πολλα χρονια. Ευτυχως τα επεισοδια δνε ηταν καθημερινα αλλα κρατησαν τουλαχιστον 10 χρονια! Ειμαι ΟΚ 6 χρονια, και μονο αφου ελυσα τα προσωπικα μου προβληματα.

ΣΗμαδια δεν νομιζω να ειχα. Δεν ημουν και υπερβολικα λιγα κιλα. Το μονο που ειχα ηταν εμμονη με την εξωτερικη μου εμφανιση.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Link to comment
Share on other sites

 

Εγώ ήμουν παχουλή από 8 περίπου χρονών, μέχρι που στα 15 μου ήθελα να βελτιώσω την εμφάνισή μου και άρχισα δίαιτα (έτρωγα ό,τι έφτιαχνε η μητέρα μου, απλώς διαιρούσα το φαγητό στα 4 μέσα στο πιάτο κι έτρωγα τα 2/4 ή 3/4, ανάλογα με το πόσο πεινούσα.

 

 

Eγώ εδώ βλέπω την ευθύνη των γονιών ιδίως με το αυξανόμενο πρόβλημα παχυσαρκίας που έχουν τα παιδιά σήμερα. Ζω τώρα με την εφηβεία της κόρης μου το πως διαχειρίζονται οι παχουλές φίλες της τα κιλά που θεωρούν ότι περισσεύουν. Υπάρχουν κορίτσια που λιώνουν στην κυριολεξία από τη μια χρονιά στην άλλη. 10-20 κιλά σε μία χρονιά δεν φεύγουν έτσι, θέλει ψυχαναγκασμό. Εκεί κρύβεται ο κίνδυνος να μείνει κάτι. Γιαυτό θέλει πολύ προσοχή από μικρά να είναι σε φυσιολογικά όρια τα κιλά τους ιδίως όταν πλησιάζουν την εφηβεία.

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια φίλη που υπέφερε από δυσκαταποσία http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=46582&highlight=%E4%F5%F3%EA%E1%F4%E1%F0%EF%F3%E9%E1

κι έναν φίλο που πάσχει από το σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας. "Διατροφικές" διαταραχές και οι δύο καθώς κι αυτές που περιγράψατε παραπάνω.

 

Από την εμπειρία που έχω (απ' έξω μεν αλλά πολύ κοντά στους ανθρώπους που σας είπα) είναι ότι θέλει... ψυχραιμία, εγρήγορση, πολυεπίπεδη αντιμετώπιση, υπομονή, αλήθεια... γιατί τα αίτια είναι κατά βάση βαθιά και κυρίως ψυχολογικά.

 

Μπράβο σε όσες "τόλμησαν" κι έγραψαν εδώ, έστω κι ένας άνθρωπος να βοηθηθεί διαβάζοντας σας, θα είναι ευτύχημα.

(Βικάκι, δεν ήξερα... Εύχομαι από καρδιάς, τα καλύτερα!)

 

Αυτό το έχετε υπόψη σας? http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%B1&source=web&cd=1&ved=0CCgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.anasa.com.gr%2F&ei=JJDBTv6pBsLEswbl5JVV&usg=AFQjCNF1DjM0U0nM0MtmBZ2jxDSgVHTKZQ Γίνεται δουλειά?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα! Ειμαι ανορεξικια εδω κ 7 χρονια . Κ πισεψτε με οτι το ποβλημα δν ειναι το φαγητο... Ολα κρυβονται βαθια μεσα στη ψυχη. Ειχα πολυ περιπλοκη σχεση με την μητερα μου κ πολλες δυσαρεστες εμπειριες απο το περιβαλλον μου οι οποιες μαζευοντουσαν χρονια σιγα σιγα.. δν μιλαγα κ ΜΠΑΜ εσκασε η βομβα! Κ εδω ειμαστε οπου ειμαστε. Κ εγω εχω νοσηλευτει δυο χρονια σε νοσοκομεια (οχι μονο για ανορεξια αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) κ παλι μονο οταν εφυγα απο το σπιτι απο το 'αρρωστο' περιβαλλον πηρα ανασα κ ζητησα βοηθεια. Μιας κ δν ηταν το μοναδικο κ σιγουρα οχι το χειροτερο προβλημα υγεια που ειχα εχω να σας πω σε οσους το βιωνουνε κ οσους ξερετε που το βιωνουν οτι το φαι ειναι επιφανειακο κ παντα υπαρχει κατι πιο βαθη για αυτο τοσο σημαντηκο ειναι το να πας σε ενα ψυχιατρο η ψυχολογο!!

Link to comment
Share on other sites

Μία ερώτηση η κατάθλιψη με την νευρική ανορεξία σχετίζεται? ρωτάω γιατί νομίζω ότι και στην κατάθλιψη πολλές φορές ο πάσχων σταματάει να τρώει η ελαττώνει την όρεξη του...(ανάλογα την περίπτωση). Συνδέονται αυτά τα δύο ή δεν έχουν καμία σχέση?

Link to comment
Share on other sites

Μία ερώτηση η κατάθλιψη με την νευρική ανορεξία σχετίζεται? ρωτάω γιατί νομίζω ότι και στην κατάθλιψη πολλές φορές ο πάσχων σταματάει να τρώει η ελαττώνει την όρεξη του...(ανάλογα την περίπτωση). Συνδέονται αυτά τα δύο ή δεν έχουν καμία σχέση?
Συνδεονται και τα δυο επειδη το ατομο που πασχει απο καταθλιψη συχνα αντιμετωπιζει και διατροφικες διαταραχες ...παντως οταν ενα ατομο σταματαει να τρωει η ελαττωνετε η ορεξη αυτο δεν σημαινει πως πασχει απο καταθλιψη...μπορει απλα να ειναι μελαγχολικος ...μας συμβαινει καθημερινα λογο πολλων προβληματων να μην εχουμε ορεξη για φαι...ο ορος καταθλιψη ειναι κατα την γνωμη μου πολυ πιο σοβαροςνκαι χρειαζεται ψυχολογικη υποστηριξη.
Link to comment
Share on other sites

να σας πω και εγω την ιστορια μιας γνωστης μου.

μια κοπελα 30 χρονον βρισκεται εδω και 10 μερες στην ΜΕΘ σε νοσοκομειο της θεσσαλονικης. μοναχοπαιδι και απο ευκαταστατη οικογενεια ποτε δεν της ελειψε τιποτα το μονο παραπονο που ειχε απο τη ζωη της ηταν τα κιλα το τελευταιο 6μηνο αποφασησε να τα χασει πηγε με τη μαμα της σε διαιτολογο ξεκινησε διατροφη αλλα ''βιαζοτανε'' ελεγε θελω να χασω κιλα γρηγορα.

τελικα εφτασε να τρωει καθε μερα 1 φλιτζανη του τσαγιου ρυζι χωρις λαδι εχασε 47 κιλα σε 5 μηνες (ηταν 92) το τελευταιο διαστημα εσθανοτανε αδυναμη ζαληζωτανε αλλα δεν εδεινε σημασια τελικα κατεληξε στο νοσσοκομειο εγκεφαλικα νεκρη και ολα τα ζωτικα της εχουνε καταστραφει.

οι γονεις της περιμενουνε ενα θαυμα αλλα οι γιατροι δεν δεινουνε ελπιδες κριμα για μια ιδεα και ενα ''ωραιο'' σωμα μια κοπελα να καταστρεφει τη ζωη της.

προσευχομαι ο θεος να το βοηθησει το κοριτσι.

Τα τρία θεμέλια της ζωής είναι:

να έχεις κάτι να κάνεις, κάτι να αγαπάς, και κάτι να ελπίζεις.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κατι η κοπελα αυτη εκανε και εμετους στανταρ?

Οι γονεις δεν ειδαν κατι?

Δυστυχως αυτη η αρρωστια ειναι θανατηφορα.

Η ζωη ειναι χαμογελο:P

Link to comment
Share on other sites

μοναχοπαιδι και απο ευκαταστατη οικογενεια ποτε δεν της ελειψε τιποτα το μονο παραπονο που ειχε απο τη ζωη της ηταν τα κιλα

vivi μου, εύχομαι τα καλύτερα για την γνωστή σου! Με αφορμή όμως αυτό που έγραψες και μιλώντας γενικά, θέλω να πω ότι το πρόβλημα δεν είναι τα κιλά για να φθάσει κανείς στην ΜΕΘ... Όπως επίσης και το "δεν της έλειψε τίποτα" είναι σχετικό...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...