Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Ισχύει ότι τα γράμματα που στέλνουν τα παιδάκια μέσω ΕΛΤΑ στον Άγιο Βασίλη απαντώνται από τους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ και ενίοτε στέλνουν και δωράκια?

μπαρδόν???

και ποιοι τα πληρώνουν??

και αποθηλασε επιτελους!

αυτο δεν το εχω ακουσει αλλα αν μιλας αγγλικα πηγαινε εδω και στο stuff for parents νομιζω, θα συμπληρωσεις ενα form και σε λιγες μερες θα λαβει το παιδακι σου γραμμα απ'τον αη-βασιλη. εμεις το κανουμε καθε χρονο και τρελλαινονται :P

“Do not fear to be eccentric in opinion, for every opinion now accepted was once eccentric.”

Bertrand Russell

μολις ανακαλυψα οτι φετος το στελνουν μεσω email και πρεπει να το εκτυπωσουμε εμεις, που δε θα ειναι το ιδιο... αλλα μαλλον το ταμειον ειναι μειον φετος....

“Do not fear to be eccentric in opinion, for every opinion now accepted was once eccentric.”

Bertrand Russell

Ναι!!!

Απαντούν τα γράμματα, αλλά δεν στέλνουν "δωράκια" όπως τα εννοείς, αλλά κάποια γραμματόσημα... για συλλογή. Είχαν στείλει στον γιο μου πριν 2 χρόνια που είχε στείλει γράμμα στον Αγιο Βασίλη. Τη γαλέρα playmobil πάντως εμεις την πληρώσαμε!!!

Διαφημίσεις

Ισχύει ότι τα γράμματα που στέλνουν τα παιδάκια μέσω ΕΛΤΑ στον Άγιο Βασίλη απαντώνται από τους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ και ενίοτε στέλνουν και δωράκια?

Δημόσιοι υπάλληλοι είναι, για ξανασκέψου το!

Δεν ξέρω αν θα σου απαντήσω σε αυτό που ψάχνεις.......

Αλλά....γιατί να μπλέξετε με κάτι τέτοιο και δεν το κάνετε "αλα-παλαιά";;; Δηλαδή... γιατί να γράψει ένας ΤΡΙΤΟΣ το γράμμα, το οποίο δε θα ξέρουμε και τι θα λέει στο κάτω κάτω... αντί να το σκηνοθετήσουμε εμείς;

Το δοκίμασα πρώτη φορά πέρσυ. Μαζί με το "στήσιμο" της πρωτοχρονιάς για το δώρο του Άη-Βασίλη, τους είπα να γράψουν ένα γράμμα (δηλαδή λέγαμε όλοι μαζί και το έγραφα εγώ). Μετά το αφήσαμε στο τζάκι μαζί με ένα μπισκότο και λίγο χυμό για τον Άγιο.

Το βραδάκι.... δάγκωσε ο άντρας μου το μπισκοτάκι... ήπιε και το χυμό...

Βάλαμε τα δώρα κάτω από το δέντρο. Και στα δώρα είχα φτιάξει εγώ γράμματα για τα παιδιά. Το καθένα είχε ένα δικό του προσωπικό γράμμα. Ήταν σαν καρτούλα, με μια ζωγραφιά του Αη-Βασίλη και λίγα λογάκια που απευθύνονταν προσωπικά στο καθένα.

Το διασκέδασαν και κράτησαν και αναμνηστικό το γράμμα (και φυσικά και το δώρο...).

Με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να προσαρμόσω το περιεχόμενο που ήθελα και με το στυλ που ήθελα. ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εμείς πάντως τρία χρόνια που στέλνουμε γράμμα στον Αή Βασίλη δεν μας απαντάει κανένας. Μήπως γιατί το ρίχνουμε στο γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ χωρίς γραμματόσημο; Φαντάζομαι τι γέλιο θα ρίχνουν οι υπάλληλοι που το διαβάζουν.

Ε! εντάξει παίρνει ένα γράμμα μαζί με το δώρο του από την ..... μαμά = δηλαδή τον Αή Βασίλη. Μα καλά αυτός ο Άη Βασίλης πως τον ξέρει τόσο καλά;

O5X4p2.png 

Εμένα πάντως μου δώσατε ιδέα :D Θα βάλω τον νονό μας που έχει και τον κατάλληλο όγκο να κάνει τον Άγιο Βασίλη :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Γελάς ε; Η πρώτη ιδέα ηταν να βάλω τον μπαμπά αλλά άμα δει τα γυαλιά του θα τον καταλάβει αμέσως, να τα βγάλει δεν παίζει γιατί θα μου γκρεμίσει το δέντρο γιατί δεν θα βλέπει την τύφλα του... ενώ ο νονός μας δεν τα έχει σε βιτρίνα :lol: τα μάτια!

(Λορέτα Ποντικίνα)

το κανουμε κι εμεις αυτο με τα μπισκοτα και το γαλα για τον αη-βασιλη, και βαζουμε και καροτα και νερο για τους ταρανδους... παντα μαλωνουμε ποιος θα δαγκωσει τα μπισκοτα και ποιος τα καροτα :P

Bertrand Russell

αυτο δεν το εχω ακουσει αλλα αν μιλας αγγλικα πηγαινε εδω και στο stuff for parents νομιζω, θα συμπληρωσεις ενα form και σε λιγες μερες θα λαβει το παιδακι σου γραμμα απ'τον αη-βασιλη. εμεις το κανουμε καθε χρονο και τρελλαινονται :P

Tι ωραίο site είναι αυτό που μας πρότεινες travellingmum! Περιττό να σου πω πόση ώρα χάζευα σαν παιδάκι :D

Έρχονται Χριστούγεννα....

*

Διαφημίσεις

τι εννοειτε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗς????? :shock::shock::shock::shock:

φιστικι μου....ετσι επειδη ουτε εσυ μπορεσες να πας στους ατενιστας.......παρε για να σου φτιαξει το κεφι....πεθαινω για την θεσσαλονικιοτικη προφορα λεμεεεεεεεεε

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

φιστικι μου....ετσι επειδη ουτε εσυ μπορεσες να πας στους ατενιστας.......παρε για να σου φτιαξει το κεφι....πεθαινω για την θεσσαλονικιοτικη προφορα λεμεεεεεεεεε

χαχαχα που το θυμηθηκες εχω σκασει στα γελια!!!!!!!!!!!!!!!

9newp3.png8dIOp3.png

χαχαχα που το θυμηθηκες εχω σκασει στα γελια!!!!!!!!!!!!!!!

Οταν μου το ειχε βαλει ο αντρας μου να το ακουσω, επειδη ξερει την τρελα μου με την Β.Ελλαδα, ημουν εγκυος και ειχα πραγματικα κατουρηθει!!!!!!!!!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Το άλλο που έκανε μια φίλη εκτός από μπισκότα καρότα και γράμματα ήταν να αναποδογιρίζει όλο το σαλόνι γιατί λέιε ήταν χοντρός και ατσούμπαλος ο αη βασίλης... καλή φάση;:mrgreen:

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Ναι!!!

Απαντούν τα γράμματα, αλλά δεν στέλνουν "δωράκια" όπως τα εννοείς, αλλά κάποια γραμματόσημα... για συλλογή. Είχαν στείλει στον γιο μου πριν 2 χρόνια που είχε στείλει γράμμα στον Αγιο Βασίλη. Τη γαλέρα playmobil πάντως εμεις την πληρώσαμε!!!

Εμείς πριν 2χρόνια στο σπιτάκι των ΕΛΤΑ στοMALL είχαμε γραψει γραμμα στον Αγ. Βασίλη και μας έστειλαν και περσυ και προπερσυ γραμματόσημα. Είναι πολύ όμορφα σας πληροφορώ!

εμεις αλκυονη το γραμμα το γραφουμε νωριτερα (γυρω στις 06/12) και το βαζουμε στη καλτσα...το βραδυ περναει το ξωτικο ο βοηθος του αγ.βασιλη και τα μαζευει και μας αφηνει μια σοκολατιτσα....για να προλαβει ο αγιος βασιλης (και οι θειοι και νονοι κλπ ) να ενημερωθουν για το τι θελει το μικρο χαχαχαχα....απλα εμεις δε βαζουμε γαλα και μπισκοτα αλλα κουραμπιεδες και μελομακαρονα...και τα μασουλαμε οταν κοιμηθουνε τη παραμονη χριστουγεννων....φετος θα της γραψω και εγω απαντηση τωρα που καταλαβαινει ακομη περισσοτερο..γιατι περσυ μονο αυτο με το γραμμα καναμε και το θυμαται ακομη.... μια ερωτηση....σφαζομαι καθε χρονο με τα σογια που της δινω τα δωρα χριστουγεννα και οχι πρωτοχρονια...τοσο κακο ειναι???εγω το παω κοτνρα με τη λογικη οτι οι μαγοι πηγαν τα δωρα στο χριστο και απο εκει ξεκινησε ολο το νταλαβερι με τα δωρα....και ας ειναι του α.γβασιλιου τη πρωτοχρονια....εσεις τι κανετε?

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Κανονικά, στα ελληνικά δεδομένα, δώρα ανταλλάσσουμε την πρωτοχρονιά :D Για το καλό του χρόνου.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Να πω την αλήθεια...

1. Μελομακάρονο βάζουμε (όχι μπισκοτάκι... που το είπα κατά λάθος).

2. Την πρωτοχρονιά τα δίνουμε... Αφού είναι Άγιος Βασίλης και γιορτάζει την πρωτοχρονιά.

3. Φέτος σκέφτομαι να τα ανοίγουμε κάποια τα Χριστούγεννα και κάποια την Πρωτοχρονιά (δεν ξέρω όμως τι θα κάνουμε τελικά).

Ο λόγος είναι πως μαζεύουμε ΟΛΑ τα δώρα που μας δίνουν και τα βάζουμε κάτω από το δέντρο. Έτσι μαζί με το δώρο του Αγίου... την πρωτοχρονιά είναι απίστευτα γεμάτο το δέντρο μας. Και ανοίγουμε πακέτα κυριολεκτικά ΟΛΗ μέρα! Ψοφάμε οικογενειακώς!! Βάλε, άνοιξε, βγάλε συσκευασία, παίξε λίγο... τακτοποίηση, συσκευασίες κτλ... Και πάμε για το επόμενο... και το επόμενο... και το επόμενο... κτλ. Μετά τα πιάνει υπερένταση...

Φέτος σκέφτομαι να ξεκινήσουμε (ίσως) από τα Χριστούγεννα και να ανοίγουμε ένα κάθε μέρα έως την πρωτοχρονιά που θα ανοίξουμε και τα υπόλοιπα.

4 παιδιά που παίρνουν δώρο (το καθένα) από:

γιαγιά-παππού (άντρα μου)

γιαγιά-παππού (δικοί μου)

2 θείες

νονές

Αγ.Βασίλη

Μας κάνει σύνολο..... 24 πακέτα (ή 6 πακέτα/παιδί)!!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ρε συ alkyon... ζήλεψα!!! Όχι να μην τα ανοίγετε σταδιακά! Πως αλλιώς θα νιώθουν ότι η Πρωτοχρονιά είναι μια ξεχωριστή μέρα; ε; ε; Πωπω θα 'θελα να μουν μέλος της οικογένειας :lol: κι ας μην παίρνω δώρο! Μόνο να είμαι εκεί όταν ανοίγουν :D

(Λορέτα Ποντικίνα)