Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειμαι απελπισμενη.....δεν ξερω τι να κανω!!!


κατια81

Recommended Posts

Η μικρη μου ειναι 1μιση μηνων και απο την μερα που σαραντισε εχει αλλαξει προς το χειροτερο!!!Ολοι μου ελεγαν οτι μολις σαραντιζε θα εβλεπα αλλο παιδι.........ετσι και εγινε αλλα οχι οπως το περιμενα!!

Πριν ειχαμε σχεδον μπει σε προγραμμα τουλαχιστον του βραδινου υπνου.Τελευταιο γευμα ηταν απο τις 11 εως 12 περιπου και το παιδι μετα ξυπνουσε κατα τις 5 αλλοτε και 6 το πρωι.Την θηλαζα και μετα κοιμοταν αλλο ενα 3ωρο.Στην διαρκεια της μερας τις πρωτες εβδομαδες κοιμοταν 3ωρα με 4ωρα οπου σιγα σιγα αρχισαν να γινονται 2ωρα.

Τωρα εδω και μια εβομαδα στην διαρκεια της μερας το πολυ να κοιμηθει μια ωρα.......μπορει να την θηλαζω και να κοιμαται στο στηθος......μολις την βαζω στην καλαθουνα της ειτε θα ξυπνησει αμεσως ειτε μετα απο κανα 5λεπτο.!!Το βραδυ δε,ιδιως απο εχθες σχεδον ανα μια ωρα ξυπναει και θελει να φαει!!Αποτελεσμα να ειμαι διαρκως με το στηθος εξω και να θηλαζω!!

Σκεφτομαι πολλα.......μηπως δεν της φτανει το γαλα μου??? μηπως δεν εχω καλο γαλα????δεν ξερω......νιωθω τοσο στεναχωρημενη,απελπισμενη,αγανακτισμενη,απογοητευμενη..........προσπαθω να θηλαζω αποκλειστικα και αναγκαστηκα πριν λιγο να της δωσω ξενο για να δω εαν θα χορτασει και θα κοιμηθει!!!Νιωθω τοσο χαλια......κλαιω διαρκως..........δεν ηθελα να της δινω ξενο!!!Με παιρνει απο κατω.......

Τι εχει παθει το παιδι μου?????

Γιατι τοσο μεγαλη αλλαγη?????????

Τι να κανω???????

Θελω να της βαλω ενα προγραμμα υπνου οπωσδηποτε!!Σε λιγοτερο απο 15 μερες θα επιστρεψω στην δουλεια μου,οπου θα την εχω μαζι μου τα πρωινα.Εαν συνεχισει ετσι το παιδι δεν γινετε....δεν ξερω...ειμαι απελπισμενη!!!!!!

Τι να κανω??????????????????????:cry::cry:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 75
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βλέπω το "άγριο" της νύχτας που έγραψες το μύνημά σου, σε νιώθω.....και είπα να σου γράψω καθώς κι εμείς δεν είναι και ανθρώπινη αυτή η ώρα που βλέπεις ότι γράφω (ξυπνήσαμε 4.30)...ειδικά για μία αργία που πάντοτε στη ζωή μας ήταν μέρα ξεκούρασης και χαλάρωσης (=λέξεις ουτοπικές στη ζωή μου εδώ και έξι μήνες). Κι έκανα και το μέγα λάθος να πάω για ύπνο στις 12.00

 

Σου εύχομαι μόνο καλό κουράγιο και να μην απελπίζεσαι. Καταρχήν είναι πολύ μικρό το μωρό για πρόγραμμα. Επίσης, θα δεις στην πορεία ότι όταν

"φτιάχνει" κάπως το προγραμμα....χαλάει, συχνά, δυστυχώς (αλλά μπορεί και πάλι να φτιάξει και ούτω καθεξής....). Υπάρχουν καλύτερες και χειρότερες μέρες. Τις καλύτερες ξεκουραζόμαστε, τις χειρότερες κάνουμε υπομονή.

 

Αυτό τον πρώτο καιρό (αλλά και αργότερα όπως βλέπω σ' εμένα) έχει μεγάλη σημασία η αγκαλιά, κάνε αυτό που σε βολεύει για να ξεκουράζεσαι κι εσύ και το μωρό. Τι εννοώ; Στη θέση σου θα θήλαζα ξαπλωτή στο κρεβάτι ώσπου να αποκοιμηθεί και θα έριχνα κι εγώ έναν ύπνο δίπλα για να ξεκουραστείς ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (τα συναισθήματα απελπισίας, θυμού, κατάθλιψης είναι εντονότερα με την κούραση). Παρομοίως, το έχω κάνει κι εξακολουθώ να το κάνω στον υπολογιστή. Τρώει και αποκοιμιέται στην αγκαλιά μου και συνεχίζει τον ύπνο για πολλή περισσότερη ώρα απ' ό,τι αν το έβαζα στο ρηλάξ ή στο κρεββάτι (π.χ. αντί για μισάωρο επάνω στην αγκαλιά μου μπορεί να κοιμηθεί και 1-1,5 ώρα)....τουλάχιστον κάνω κι εγώ κάτι.

 

Το σκεπτικό τουλάχιστον μετά από τόσο καιρό που είμαι εγώ με το μωρό είναι: κάνε αυτό που αισθάνεσαι ότι βολεύει κι εσένα και το μωρό για να είστε ξεκούραστοι και να ξεφύγεις από τα "πρέπει" και "δεν πρέπει" (εννοώ τα πρέπει να μάθει να κοιμάται μόνο του, δεν πρέπει να κακομάθει στις αγκαλιές κ.λπ........).

 

Τέλος, να διάβασε και αυτά τα σχετικά με τα άλματα ανάπτυξης που περνούν τα παιδιά καθώς όλα όσα λες μοιάζουν με κάτι τέτοιο όπου οι διάφορες δυσκολίες γίνονται πιο έντονες:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28430&highlight=%DC%EB%EC%E1%F4%E1+%E1%ED%DC%F0%F4%F5%EE%E7%F2

 

Κουράγιο πάλι και υπομονή....ΜΗΝ ανησυχείς για το γάλα σου. Αν θηλάζεις αποκλειστικά συνεχίζεις κανονικά και σε συνδυασμό με έλεγχο βάρους του μωρού μη σκεφτείς να σταματήσεις, το ξένο δε σημαίνει υποχρεωτικά καλύτερο ύπνο!

Όλα θα γίνουν καλύτερα και ευκολότερα με το θηλασμό στην πορεία

Link to comment
Share on other sites

Η μικρη μου ειναι 1μιση μηνων

 

Να χαίρεσαι το ζουζουνάκι σου!

 

και απο την μερα που σαραντισε εχει αλλαξει προς το χειροτερο!!!Ολοι μου ελεγαν οτι μολις σαραντιζε θα εβλεπα αλλο παιδι.........ετσι και εγινε αλλα οχι οπως το περιμενα!!

 

Σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει σε κάποιες όχι, εγώ κάπου στους 2,5 μήνες άρχισα να βλέπω αλλαγή πάντως, σε καμιά περίπτωση στις 40 μέρες!

 

Πριν ειχαμε σχεδον μπει σε προγραμμα τουλαχιστον του βραδινου υπνου.Τελευταιο γευμα ηταν απο τις 11 εως 12 περιπου και το παιδι μετα ξυπνουσε κατα τις 5 αλλοτε και 6 το πρωι.Την θηλαζα και μετα κοιμοταν αλλο ενα 3ωρο.

 

Ουάου!!! Αυτό σε μας άρχισε να συμβαίνει μετά τον 3ο μήνα!!! Ήσουν απίστευτα τυχερή.

 

Στην διαρκεια της μερας τις πρωτες εβδομαδες κοιμοταν 3ωρα με 4ωρα

 

Αυτό ούτε τώρα δεν το κάνει!!! Πραγματικά τυχερή!!!

οπου σιγα σιγα αρχισαν να γινονται 2ωρα.

Τωρα εδω και μια εβομαδα στην διαρκεια της μερας το πολυ να κοιμηθει μια ωρα.......μπορει να την θηλαζω και να κοιμαται στο στηθος......μολις την βαζω στην καλαθουνα της ειτε θα ξυπνησει αμεσως ειτε μετα απο κανα 5λεπτο.!!Το βραδυ δε,ιδιως απο εχθες σχεδον ανα μια ωρα ξυπναει και θελει να φαει!!Αποτελεσμα να ειμαι διαρκως με το στηθος εξω και να θηλαζω!!

 

Καλως ήρθες στον πραγματικό κόσμο του αποκλειστικού θηλασμού ;)

 

Σκεφτομαι πολλα.......μηπως δεν της φτανει το γαλα μου???

 

Μπορεί αλλά όχι όπως το αντιλαμβάνεσαι.Το μωράκι σου μεγαλώνει και έχει αυξημένες ανάγκες τώρα. Συνεπώς αν θέλει να αυξήσει την παραγωγή σου, πρέπει να θηλάζει συνέχεια. Γι αυτό στην αρχή παίζουν πολλοί "μαραθώνιοι θηλασμοί". Σιγά σιγά μωράκι και στήθος θα συντονιστού. Διάβασε όμως και για τα άλματα ανάπτυξης για να είσαι ενήμερη.

 

μηπως δεν εχω καλο γαλα????

 

αυτό δεν παίζει γλυκειά μου :)

 

δεν ξερω......νιωθω τοσο στεναχωρημενη,απελπισμενη,αγανακτισμενη,απογοητευμενη..........

 

Σε καταλαβαίνω κι εγώ έτσι ένιωθα, δεν είχα ιδέα τι σημαίνει παοκλειστικός θηλασμός, ήμουν κομμάτια από την αϋπνία, νόμιζα ότι κάτι δεν πάει καλά και και και...και μετά άρχισα να μπαίνω μανιωδώς εδώ, και έγραψα και με βοήθησαν τα άλλα κορίτσια. Και ενημερώθηκα, κι αυτό με ανακούφισε πολύ. Βρήκα και λύση σε 2-3 προβλήματα που είχαμε, στα οποία ο γιατρός δεν με βοήθησε καθόλου και τα πράγματα άρχισαν να φτιάχνουν.

 

προσπαθω να θηλαζω αποκλειστικα και αναγκαστηκα πριν λιγο να της δωσω ξενο για να δω εαν θα χορτασει και θα κοιμηθει!!!Νιωθω τοσο χαλια......κλαιω διαρκως..........δεν ηθελα να της δινω ξενο!!!Με παιρνει απο κατω.......

 

Το να της δώσεις μια φορά ξένο για να μην καταρρεύσεις, δεν πειράζει. Μόνο μην οκάνεις συνήθεια γιατί θα σου μειώσει την παραγωγή σου. Δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις τύψεις, πάρε κουράγιο, ανάκτησε λίγο δυνάμεις και μετά πάλι στον αγώνα!

 

 

Τι εχει παθει το παιδι μου?????

Γιατι τοσο μεγαλη αλλαγη?????????

Τι να κανω???????

 

Το παιδί σου είναι μια χαρά και πανεξυπνότατο. Μασουλάει όλη την ώρα τη μανούλα του για να φτιάξει το γαλατάκι που χρειάζεται!

Θελω να της βαλω ενα προγραμμα υπνου οπωσδηποτε!!

 

Δεν παίζει καλή μου πρόγραμμα ύπνου όσο κι αν το θες. Το μωράκι θα το φτιάξει μόνο του όταν εκείνο θα είναι έτοιμο. Και πάλι θα φτιάχνει άλλες φορές θα χαλάει. Μπορεί να φτιάξει σύντομα μπορεί και όχι. Εμάς άρχισε να φτιάχνει κάπους στους 3-4 μήνες, διαβάζω ότι άλλες κοπέλες έχουν παιδιά 1 έτους κακόμα να κοιμηθούν μια νύχτα χωρίς διακοπές, εξαρτάται από πολλά.

Επίσης μήπως αυτή σου η αγωνία να της βλαεις πρόγραμμα ύπνου περνάει και στο μωράκι σου και την αναστατώνει; Γιατί ξέρεις τα μωράκια όλα τα αντιλαμβάνονται.

 

Σε λιγοτερο απο 15 μερες θα επιστρεψω στην δουλεια μου,οπου θα την εχω μαζι μου τα πρωινα.Εαν συνεχισει ετσι το παιδι δεν γινετε....δεν ξερω...ειμαι απελπισμενη!!!!!!

Τι να κανω??????????????????????:cry::cry:

 

Να την παίρνεις αγκαλίτσα όσο περισσότερο μπορείς, όσο εκείνη θέλει, άλλωστε το μωρό σου αυτό σου δείχνει, θέλει να είναι πάνω σου, να σε μυρίζει , να σε νιώθει, να ανακουφίζεται και να καθησυχάζεται.

Να θηλάζεις όσο θέλει το μωράκι, ακόμα κι αν μοιάζει να μην έχει τελειωμό...

Να ενημερωθείς από εδώ μέσα για τον αποκλειστικό θηλασμό, όταν ξέρεις ποιο είναι το θεριό, το αντιμετωπίζεις πιο εύκολα ;) Και επειδή πολλοί θα σου δώσουν λανθασμένες πληροφορίες που θα σε οδηγήσουν σε αποθηλασμό (ναι ναι ακόμα και ο παιδίατρος), ό,τι μάθεις από εδώ θα σου φανεί πολύ πολύ χρήσιμο!

Να προσπαθήσεις να είσαι ήρεμη γιατί το άγχος σου και η αγωνία σου μεταφέρεται στο μωρό και μπορεί να την τσιτώνει.

Λες ότι θα ξεκινήσεις δουλειά και ότι θες να τη θηλάσεις αποκλειστικά. Θα αντλείς γάλα; Έχεις ενημερωθεί γι αυτό το θέμα;

Εν ολίγοις, αν το μωράκι σου βρέχει ικανοποιητικές πάνες, βάζει ικανοποιητικό βάρος, δεν κάνει εμετούς ρουκέτες και δεν δείχνει να δυσανασχετεί χωρίς λόγο, κάνε αυτά που σου είπα. Και υπομονή και σιγά σιγά θα φτιάξουν τα πράγματα. Αλήθεια σου λέω, ούτε εγώ το πίστευα όταν μου το έλεγαν, κι όμως...

zr2np2.png
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τις κοπέλες και σου γράφω κι εγω απλώς για συμπαράσταση:)..τα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά μπορεί να τρώνε ανά μια ώρα στην αρχή (γιατί το μητρικό γάλα χωνεύεται σε 1 11/2 ώρα), όπως η δικιά μου..στον 3ο άρχισε να τρώει ανά δίωρο και το βράδυ μπορεί να έκανε και 4ωρο..να φανταστείς ότι τώρα στον 8ο μπήκε και περνάει μια φάση που ξυπνάει πολύ συχνά το βράδυ..

η ξαπλωτή στάση θηλασμού έχει σώσει πολύ κόσμο ειδικά τους πρώτους μήνες και εγώ έτσι τη θηλάζω ακόμη και τώρα..

πάρε βοήθεια από σύζυγο και συγγενείς και ξεκουράσου, η φάση αυτή σύντομα θα περάσει!!

 

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!:D

Link to comment
Share on other sites

ΑΑΑχχχ βλεπω τις γνωστες μου ομοιοπαθουσες (Stap - Aggelikoula2)!!!!

ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!!! Το ξερω οτι δεν σε καλυπτει αυτο αλλα δυστυχως δεν γινεται τιποτα αλλο. Εμενα το μικρο μου ταρζανακι ξυπναει πλεον τα βραδια ανα δυο ωρες!!!!!! Πλεον κοιμαται στο κρεβατι μας και τη θηλαζω ξαπλωτη ε δεν πηγαινε αλλο, τα εχω παιξει. Ειλικρινα δεν ξερω ποτε θα ηρεμησουν και αν θα ηρεμησουν και αν θα κοιμηθουν... οπως καταλάβες δεν μπορω ουτε εγω να σε βοηθησω..

Το θεμα ειναι οτι επιστρεφεις πολυ γρηγορα στη δουλεια.. αυτο οντως ειναι μεγαλο προβλημα και ελπιζω να φτιαξουν τα πραγματα μεχρι τοτε.... τι να πω...

Στελνω τους συναδελφικους μου χαιρετισμους και κοριτσια κουραγιο, όλες στην ιδια κατασταση ειμαστε... δυστυχως..

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

  

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλά ε, λες και ακούω τον εαυτό μου! ρε γμτ δεν μας προετοιμάζει κανείς για το τι να περιμένουμε εξου και το άγχος, η υπερένταση, η απελπισία! μη σκας κουκλίτσα μου, έτσι είναι τα μωρά και έτσι λένε οι γύρω γύρω... βάζουν αυθαίρετα μια χρονική ηλικία και σου λένε "θα φτιάξει" και ΄'οταν δε φτιάχνει νοιώθουμε ότι φταίμε εμείς που κάνεμε κάτι λάθος. αμ δεν είναι έτσι! το κάθε παιδάκι έχει τους ρυθμούς του και εμείς πρέπει να μάθουμε αφενός μεν να τους σεβόμαστε, φετρου δεν να αποδεχτούμε ότι καποια πράγματα δν περνάν από το χέρι μας άρα δνε μπορούμε να τα ελέξουμε! υπομονή λοιπόν και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός... που λέει και το άσμα!

για τη δουλειά όντως θα φας μανίκι οπότε κοίτα για τις αντλήσεις που μπορείς να κάνεις ή αν μπορείς αν το καθυστερήσεις λίγο... κρίμα να στερηθείς και εσύ το παιδάκι σου και αυτό όλα όσα μπορεί να του προσφέρει η μανούλα του όταν δνε είναι αγχωμένη... καλό κουράγιο έυχομαι

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια ευχαριστω πραγματικα για την συμπαρασταση!!!!!!!!

Και το ξενο γαλα που της εδωσα δεν απεδωσε........στη 1μιση ωρα ειχε ξυπνησει!!Την ξαναθηλαζα επι 2μιση ωρες οπου και κοιμηθηκε και μετα ξυπνησε ξανα μετα απο 40 λεπτα!!!!!!:-(:-(

Την πηρε ο αντρας μου και κοιμηθηκα ενα 2ωρο!!!Δεν την παλευω......

Αυτο που με ανησυχησε ειναι η τεραστια διαφορα που εχει το παιδι τωρα με πριν!!!!!!!

Να κανω υπομονη αλλα ποση??????????Τα βλεπω βουνο.......πραγματικα ειμαι πολυ απογοητευμενη!!!!

Και εαν οντως δεν της φτανει το γαλα μου??????τι κανω????

Link to comment
Share on other sites

και εγώ για συμπεράστσαη σου γράφω, να σου πω κ τα δικά μου.

ο δεύτερος γιος μου μέχρι 3 μηνών θήλαζε ανά μία - μιαμιση ώρα όλο το 24ωρο.

ειχα σαλτάρει λέμε.

και έιχα κ τον μεγάλο μου (έχουν 15 μηνες διαφορά) ουσιαστικά παραμελημένο, αφού όλη την ώρα ήμουν με το μωρό αγκαλιά.

Υπήρχαν μέρες που θήλαζα κάθε 20-30 λεπτά, ΄πότε καταλαβαίνω την κούραση κ την απελπισία σου.

κάνε κουράγιο κ υπομονή κ να ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα θα φτιάξουν τα πράγματα.

πολλά φιλιά!

Link to comment
Share on other sites

Να κανω υπομονη αλλα ποση??????????Τα βλεπω βουνο.......πραγματικα ειμαι πολυ απογοητευμενη!!!!

Και εαν οντως δεν της φτανει το γαλα μου??????τι κανω????

__________________

 

μη μπαίνεις μάτια μυ σ εαυτό το τριπάκι! ο θηλασμός όπως διάβασα κάπου στο φόρουμ και συμφωνώ γιατί έτσι το βίωσα και εγώ, είναι ένα παιχνίδι αυτοπεποίθης για τη μητέρα και δυστυχώς το περιβάλλον ενισχύει την ανασφάλειά μας αν είμαστε ικανές να θρέψουμε τα μωρά μας. το γάλα σου είναι διατροφικά ανώτερο από οποιοδήποτε τροποποιημένο γάλα που προορίζεται για άλλο είδος (αγελαδάκι, κατσικάκι κτλ) και το μωρό σου ξέρει τι να κάνει για να αυξήσει την παραγωγή σου σε περίπτωση που χρειάζεται παραπάνω (εξού και οι πολλές ώρες στο στήθος). πίστη οτι θα τα καταφέρεις και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ότι μπορείς χρειάζεται και μετά θα δεις πόσο δυνατή και περήφαβνη θα νοιώθεις! Α και κάτι ακόμα: πάρε όση βοήθεια μπορέις για να ξεκουράζεσαι αλλά μην επιτρέψεις σε κανέναν να αμφισβητήσει την ικανότητά σου να θρέψεις το μωρό σου!

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθω να εχω αυτοπεποιθηση.....ειναι μερες που νιωθω πολυ περηφανη.....π.χ. οι δυο τελευταιες αντλισεις που εκανα στη μια εβγαλα 160 μλ και στην αλλη 190 μλ και μαλιστα με 3 ωρες διαφορα η μια απο την αλλη!!Ειναι ομως μερες που νιωθω οτι δεν εχω αρκετο γαλα!!!Δεν ξερω εαν αυτο μπορει οντως να συμβει.........τοτε ειναι που με παιρνει απο κατω!!

Επισης στο θεμα του θηλασμου δυστυχως δεν εχω υπερμαχο τον συζηγο!!!

Επειδη με βλεπει να ταλαιπωρουμε και στεναχωριεται μου λεει να της δινω ξενο για να τελειωνω πιο συντομα το ταισμα!!Δεν καταλαβαινει απολυτα....και του το λεω επανηλημενος οτι τον θελω διπλα μου στο θεμα θηλασμου!!!Βεβαια δεν εχω κανενα παραπονο........με βοηθαει απιστευτα με το παιδι.......εαν ηταν και λιγο πιο κοντα στο θηλασμο πιστευω θα με βοηθουσε κι αυτο!!!:(

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΑΑΑχχχ βλεπω τις γνωστες μου ομοιοπαθουσες (Stap - Aggelikoula2)!!!!

Στελνω τους συναδελφικους μου χαιρετισμους και κοριτσια κουραγιο, όλες στην ιδια κατασταση ειμαστε... δυστυχως..

Είδες; Κι εγώ όταν βλέπω τίτλους τέτοιους τύπου: δεν μπορώ άλλο, έχω απελπιστεί, θ' αυτοκτονήσω......τσουπ, να μπω να δω, μήπως και κάποιος βρήκε τη λύση (ή κανένα και νούργιο πρόβλημα για να προετοιμαστώ)!!!!!

Χαιρετισμούς κι από εμένα!! Κουράγιο σε όλες!

 

νελλίτσα πραγματικά όλοι τα λένε έτσι που νομίζεις ότι κάτι δεν κάνεις σωστά. Σαν όλων των άλλων τα παιδιά να μην ξυπνούσαν μες τη νύχτα ή να γκρίνιαζαν κλπ...Εν τω μεταξύ, αντί να πούνε καμιά συμβουλή της προκοπής σε κοιτάζουν με μια ευχαρίστηση σχεδόν θα έλεγα όταν λες ότι δεν κοιμάται καλά, γκρινιάζει για τα δόντια κλπ...... (μαζί με το σχόλιο:έεεεε, έτσι είναι η μάνα.....) Είμαστε περίεργο είδος....

Εγώ έχω σταματήσει να ακούω τις θείτσες, μίτσες και πεθερίτσες, βαρέθηκα πια, μόνο ανοησίες έχω ακούσει που ποτέ δε μέκαναν να αισθανθώ καλύτερα ούτε πραγματικά βοήθησαν σε κάτι με το μωρό.

 

κάτια, ο θηλασμός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουράζεσαι (δε θα σηκώνεσαι μες τη νύχτα για μπουκάλια κλπ.), μην το βάζεις κάτω, ο επόμενος μήνας θα είναι καλύτερος!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς είναι πολύ λίγοι οι άντρες που αντιλαμβάνονται τη σημασία του θηλασμού.Και μετά όταν το παιδάκι βγαίνει γερό, ήρεμο και χαρούμενο καμαρώνουν σαν γύφτικα σκερπάνια. Από τη στιγμή που σε βοηθάει με το παιδί και δεν διαφωνεί έμπρακτα με το θηλασμό, άστο να πάει άστο...ενημέρωσέ τον βέβαια όσο μπορείς, αλλά και να μην γίνει υπέρμαχος μην σκας, εσύ ξέρεις ότι κάνεις το καλύτερο για το παιδάκι σου και αυτό θα σου αρκεί.

Κι εγώ το έχω αυτό το παράπονο, αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Βλέπω όμως τη σταφιδούλα μου και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή :D

zr2np2.png
Link to comment
Share on other sites

βάλ'τον να διαβάσει τι προβλήματα μπορεί να επιφέρει το ξένο γάλα στο πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού και θα δεις πόσο περήφανος θα νοιώθει με την πσπάθειά σου και θα τη στηρίζει. τώρα σε βλέπει να ταλαιπωρείσαι και θεωρεί ότι έτσι σε βοηθάει... δεν το κάνει από κακό, απλά δεν ξέρει τον τρόπο. αν έχεις τη δυνατότητα πάρε μια σύμβουλο θηλασμού που θα τον'ωσει και την αυοπεποίθησή σου και θα τα ακούσει και ο άντρας σου από πρώτο χέρι. μετά θ αμπορείς να τον χρησιμοποιείς σαν "ασπίδα" στα σχόλια των τρίτων. εγώ αφού εκπαίδευσα τον δικό μου στα θέματα του θηλασμού βάζω αυτόν να απάντάει και έτσι εγώ γλιτώνω την σύγχυση που πιθανώς θα έπαιρνα

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ειπα στον αντρα μου οτι εχω ανοιξει θεμα στο παρεντς μηπως βρουμε καμια λυση και θελησε να διαβασει απο μονος του τις απαντησεις σας!!!

Ηδη νιωθει πολυ ασχημα που ειδε γραμενο οτι δεν με βοηθαει τοσο οσο θελω με τον θηλασμο!!!Μου απολογηθηκε ο καημενος οτι το λεει γιατι δεν μπορει να με βλεπει αλλο σε αυτη την κατασταση και οτι κανει ο,τι μπορει για να με βοηθησει!!!Τον ειδα αρκετα σκεπτικο.......

Οπως ειπες νελλιτσα εαν τον βαλω και διαβασει λιγακι παραπανω....κατι θα κανουμε!!!!

Τωρα γκρινιαζει παλι η μικρη,ενω την θηλασα πριν μιση ωρα!!! Κοιμηθηκε για 10 λεπτα το πολυ.......!!!Ειναι δυνατον να πεινασε τοσο γρηγορα ρε γμτ?????

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς είναι πολύ λίγοι οι άντρες που αντιλαμβάνονται τη σημασία του θηλασμού.

 

Μάλλον ο δικός μου σε αυτήν την κατηγορία ανήκει :P!!!!!! Όταν ήμουν στην δικιά σου θέση Κάτια πριν από λίγους μήνες και τα είχα παίξει εντελώς, μου πέρασε πολλές φορές από το μυαλό να παρατήσω τον θηλασμό και να δώσω ξένο μήπως και καταφέρω να κοιμηθώ - ξεκουραστώ. Ευτυχώς ήταν ο άντρας μου εδώ και με στήριζε όσο κανένας άλλος και βεβαίως σε εκείνον οφείλω το γεγονός ότι θήλασα σχεδόν 8 μήνες. Θα μου πείς ότι δεν είναι και πολύς ο καιρός αλλά με την ψυχολογία που είχα τότε ήταν πραγματικά σαν να είχα κάνει κατόρθωμα!!!!!!!!!!!!!!

Πρέπει να κάνεις υπομονή. Αλήθεια είναι πώς οι απαιτήσεις των νεογέννητων είναι πολύ μεγάλες το πρώτο διάστημα μετά την γέννηση και εμείς οι νέες μανούλες βρισκόμαστε προ εκπλήξεων!!!!!!!!!!!!!! Θυμάμαι πολύ έντονα τις πρώτες μέρες και τα βάζω με τον εαυτό μου γιατί από το πολύ ξενύχτι ήμουν συνέχεια εκνευρισμένη. Όμως αν το καλοσκεφτείς τα μωράκια μας έχουν τόσο πολύ ανάγκη..... δεν έχουν κανέναν άλλον στον κόσμο πέρα από εμάς..... είμαστε το πιο κοντινό τους πρόσωπο και θέλουν να είναι συνέχεια κοντά μας. Είναι φυσιολογικότατο αυτό................

Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να μην πεινάει αλλά να θέλει απλά να πιπιλίσει γιατί αυτό την ηρεμεί και αισθάνεται σιγουριά; Και αυτό φυσιολογικό θεωρείται στην ηλικία που βρίσκεται η ζουζούνα σου. Και το δικό μου κοριτσάκι θήλαζε, μετά την έπαιρνε ο ύπνος πάνω στο στήθος μου και μόλις την έβαζα στην κούνια της γινόταν χαμός, ξεπνούσε και δεν κοιμόταν με τίποτα.

Επίσης αν νομίζεις ότι δεν έχεις γάλα, μπορείς να το βγάλεις με ένα θήλαστρο για να δεις τελικά τί γίνεται. Άν δεις ότι έχεις μικρή ποσότητα, ζήτησε από τα κορίτσια στην ενότητα του θηλασμού να σε βοηθήσουν. Άν και πιστεύω ότι το μωρό τραβάει περισσότερο γάλα από ότι το θήλαστρο.

Τέλος να σου ευχηθώ να σου ζήσει η κορούλα σου και να την καμαρώνεις κάθε μέρα :P!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και πίστεψέ με δεν θα καταλάβεις πότε θα μεγαλώσει........ ;)!!!!!!!!!

aYVcp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τα άλματα ανάπτυξης τα διάβασες; Στο λέω για να μην αγχώνεσαι άδικα με το αν έχεις γάλα ή όχι ;) Αν και νομίζω ότι με τόσο που βγάζεις από την άντληση έτσι κι αλλιώς δεν θα 'πρεπε να αγχώνεσαι. Να χαίρεσαι και τη μικρή και τον σύζυγο που σου στέκεται :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα κοριτσια.αληθεια ποσο σας ζηλευω!!!!!!!!!!!!εγω δυστυχως δεν θηλασα το μωρακι μου γιατι γεννηθηκε προωρακι 32 εβδομαδων και ηταν στο παιδων ακριβως 2 μηνες!!!!!στην αρχη αντλουσα το γαλα μου και του έδιναν απο το σωληνάκι.αυτο κρατησε λιγο ομως γιατι οπως και να χει εντατικη ειναι εντατικη οπως και να χει,και σταματουν το τάισμα με το παραμικρο!!!ετσι πως να εχω γαλα,οταν δεν του το διναν και οταν σε φιλοξενουν φιλοι και δεν εισαι σπιτι σου?καποια στιγμη του το κοψαν τελειως το μητρικο γιατι του βαζαν ειδικο γαλα {οπως σε ολα τα προωρακια} να παρει βαρος!!!!!!ακομα δεν το εχω ξεπερασει το οτι δεν θηλασα το μωρακι μου.......μου αφησε ψυχολογικο και ακομα κλαιω στη σκεψη!οσο αφορα το θεμα υπνου απο τηνμερα που τον πηραμε στο σπιτι μεχρι και που εγινε σχεδων 10 μηνων ξυπνουσε καθε 4ωρο την νυχτα για γαλα και τωρα που ειναι 16 μηνων και ακομα ξυπναει τα βραδια 2 φορες.απλα δεν τον ταιζω μεσα στην νυχτα και με την πιπιλα συνεχιζει να κοιμαται μεχρι στις 6 το πρωι που θα του δωσω το γαλα του.μακαρι να με αξιωσει ο θεος να κανω 2ο παιδι και να μπορω να το θηλασω.

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

 

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Link to comment
Share on other sites

Ειπα στον αντρα μου οτι εχω ανοιξει θεμα στο παρεντς μηπως βρουμε καμια λυση και θελησε να διαβασει απο μονος του τις απαντησεις σας!!!

Ηδη νιωθει πολυ ασχημα που ειδε γραμενο οτι δεν με βοηθαει τοσο οσο θελω με τον θηλασμο!!!Μου απολογηθηκε ο καημενος οτι το λεει γιατι δεν μπορει να με βλεπει αλλο σε αυτη την κατασταση και οτι κανει ο,τι μπορει για να με βοηθησει!!!Τον ειδα αρκετα σκεπτικο.......

Οπως ειπες νελλιτσα εαν τον βαλω και διαβασει λιγακι παραπανω....κατι θα κανουμε!!!!

Τωρα γκρινιαζει παλι η μικρη,ενω την θηλασα πριν μιση ωρα!!! Κοιμηθηκε για 10 λεπτα το πολυ.......!!!Ειναι δυνατον να πεινασε τοσο γρηγορα ρε γμτ?????

 

κατια81 μου ΧΑΛΑΡΩΣΕ!!!! εισαι πολυ αγχωμενη και αυτο περναει και στην μπεμπα σου με αποτελεσμα να μην μπορει και εκεινη να ηρεμησει. Δεν στο λεω αυτο διοτι εγω ημουν ηρεμη στο πρωτο...αντιθετως και εγω ειχα τις ιδιες αποριες και αμφιβολιες με εσενα με αποτελεσμα να τρελενομαι και να τσιτωνω και το παιδι. Προσπαθησε να "ακους" το μωρο σου! Δεν υπαρχει η λεξη κακομαθαινω !!! παρε το παιδι σου αγκαλια και βαλτην στο στηθος οσο το ζηταει...αυριο μεθαυριο θα θαυμαζεις το πως εχει μεγαλωσει και θα ξερεις οτι αυτο οφειλετε σε μεγαλο μερος στο γαλατακι που σου εδωσε ο Θεος! να θηλαζεις ξαπλωμενη στο κρεβατι ή στον καναπε (βαλε ενα μαξιλαρι στα ποδια σου ωστε να μην κουραστεις απο το βαρος) ωστε να μπορεις αμα την παρει ο υπνος να βλεπεις τηλεοραση. Το σπιτι, το μαγειρεμα κτλ δυστυχως μπαινουν σε δευτερη μοιρα. Να εφοδιαστειτε με φαγητα οπως ψαροκροκετες, κοτομπουκιες κτλ που απλα τα βαζεις στον φουρνο και δεν πρεπει να ασχοληθεις. Το απογευμα ή οποτε σχολαει ο συζηγος, να βγαζει την μικρη με το καροτσι για καμια ωρα ωστε εσυ να μπορεις να καθαρισεις, μαζεψεις κτλ.

Κανεις ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και μπραβο σου που δεν το εβαλες κατω αλλα προσπαθεις και ενημερωνεσαι. ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!! by the way εμας ο δευτερος ειναι τωρα κοντα 8 μηνων και ακομα ξυπναει 4-5 φορες την νυχτα....κουραγιο

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνα και ξένο γάλα.....είναι πιο χορταστικό και θα βοηθάει το παιδί να κοιμάται περισσότερο, μπορεί να δίνεις εναλλάξ μητρικό και ξένο. Και εμένα ήταν έτσι, λίγο να την άφηνα κάτω σπάραζε στο κλάμα...πάρε λίκνο και κούνα την να νανουρίζεται.....δώσε πιπίλα να ηρεμεί...! Αν πρόκειται να γυρίσεις στην δουλειά δεν υπάρχει λύση. Αν καταρρεύσει η μαμά από την κούραση.....τότε υπάρχει θέμα. Το ότι πρέπει να προσαρμοστεί το μωράκι δεν σημαίνει ότι δεν είσαι καλή μαμά. Είσαι πολύ καλή μαμά και αν χρειαστεί θα δώσεις και ξένο γαλατάκι και θα κλάψει και λίγο το μωρό. Μην αφήσεις κανέναν να σου δημιουργήσει τύψεις. Καλό κουράγιο.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνα και ξένο γάλα.....είναι πιο χορταστικό και θα βοηθάει το παιδί να κοιμάται περισσότερο, μπορεί να δίνεις εναλλάξ μητρικό και ξένο. Και εμένα ήταν έτσι, λίγο να την άφηνα κάτω σπάραζε στο κλάμα...πάρε λίκνο και κούνα την να νανουρίζεται.....δώσε πιπίλα να ηρεμεί...! Αν πρόκειται να γυρίσεις στην δουλειά δεν υπάρχει λύση. Αν καταρρεύσει η μαμά από την κούραση.....τότε υπάρχει θέμα. Το ότι πρέπει να προσαρμοστεί το μωράκι δεν σημαίνει ότι δεν είσαι καλή μαμά. Είσαι πολύ καλή μαμά και αν χρειαστεί θα δώσεις και ξένο γαλατάκι και θα κλάψει και λίγο το μωρό. Μην αφήσεις κανέναν να σου δημιουργήσει τύψεις. Καλό κουράγιο.

 

Μα η κοπέλα είπε ότι δε θέλει να δώσει ξένο γάλα:roll:

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνα και ξένο γάλα.....είναι πιο χορταστικό και θα βοηθάει το παιδί να κοιμάται περισσότερο, μπορεί να δίνεις εναλλάξ μητρικό και ξένο. Και εμένα ήταν έτσι, λίγο να την άφηνα κάτω σπάραζε στο κλάμα...πάρε λίκνο και κούνα την να νανουρίζεται.....δώσε πιπίλα να ηρεμεί...! Αν πρόκειται να γυρίσεις στην δουλειά δεν υπάρχει λύση. Αν καταρρεύσει η μαμά από την κούραση.....τότε υπάρχει θέμα. Το ότι πρέπει να προσαρμοστεί το μωράκι δεν σημαίνει ότι δεν είσαι καλή μαμά. Είσαι πολύ καλή μαμά και αν χρειαστεί θα δώσεις και ξένο γαλατάκι και θα κλάψει και λίγο το μωρό. Μην αφήσεις κανέναν να σου δημιουργήσει τύψεις. Καλό κουράγιο.

 

Καλύτερα να μην δίνονται συμβουλές που οδηγούν σε αποθηλασμό σε νέες μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν το μωράκι τους...

zr2np2.png
Link to comment
Share on other sites

Επίσης αν νομίζεις ότι δεν έχεις γάλα, μπορείς να το βγάλεις με ένα θήλαστρο για να δεις τελικά τί γίνεται. Άν δεις ότι έχεις μικρή ποσότητα, ζήτησε από τα κορίτσια στην ενότητα του θηλασμού να σε βοηθήσουν. Άν και πιστεύω ότι το μωρό τραβάει περισσότερο γάλα από ότι το θήλαστρο.

 

Το θήλαστρο σε καμιά περιπτώση δεν είναι ενδεικτικό της ποσότητας του γάλακτος που παράγει μια γυναίκα. Υπάρχουν γυναίκες που δεν ανταποκρίνονται καθόλου στο θήλαστρο, δεν βγάζουν ούτε σταγόνα, κι όμως έιναι ικανότατες να θρέψουν με το γαλατάκι τους τα μωρά τους.

zr2np2.png
Link to comment
Share on other sites

Η μικρη μου ειναι 1μιση μηνων και απο την μερα που σαραντισε εχει αλλαξει προς το χειροτερο!!!Ολοι μου ελεγαν οτι μολις σαραντιζε θα εβλεπα αλλο παιδι.........ετσι και εγινε αλλα οχι οπως το περιμενα!!

Πριν ειχαμε σχεδον μπει σε προγραμμα τουλαχιστον του βραδινου υπνου.Τελευταιο γευμα ηταν απο τις 11 εως 12 περιπου και το παιδι μετα ξυπνουσε κατα τις 5 αλλοτε και 6 το πρωι.Την θηλαζα και μετα κοιμοταν αλλο ενα 3ωρο.Στην διαρκεια της μερας τις πρωτες εβδομαδες κοιμοταν 3ωρα με 4ωρα οπου σιγα σιγα αρχισαν να γινονται 2ωρα.

Τωρα εδω και μια εβομαδα στην διαρκεια της μερας το πολυ να κοιμηθει μια ωρα.......μπορει να την θηλαζω και να κοιμαται στο στηθος......μολις την βαζω στην καλαθουνα της ειτε θα ξυπνησει αμεσως ειτε μετα απο κανα 5λεπτο.!!Το βραδυ δε,ιδιως απο εχθες σχεδον ανα μια ωρα ξυπναει και θελει να φαει!!Αποτελεσμα να ειμαι διαρκως με το στηθος εξω και να θηλαζω!!

Σκεφτομαι πολλα.......μηπως δεν της φτανει το γαλα μου??? μηπως δεν εχω καλο γαλα????δεν ξερω......νιωθω τοσο στεναχωρημενη,απελπισμενη,αγανακτισμενη,απογοητευμενη..........προσπαθω να θηλαζω αποκλειστικα και αναγκαστηκα πριν λιγο να της δωσω ξενο για να δω εαν θα χορτασει και θα κοιμηθει!!!Νιωθω τοσο χαλια......κλαιω διαρκως..........δεν ηθελα να της δινω ξενο!!!Με παιρνει απο κατω.......

Τι εχει παθει το παιδι μου?????

Γιατι τοσο μεγαλη αλλαγη?????????

Τι να κανω???????

Θελω να της βαλω ενα προγραμμα υπνου οπωσδηποτε!!Σε λιγοτερο απο 15 μερες θα επιστρεψω στην δουλεια μου,οπου θα την εχω μαζι μου τα πρωινα.Εαν συνεχισει ετσι το παιδι δεν γινετε....δεν ξερω...ειμαι απελπισμενη!!!!!!

Τι να κανω??????????????????????:cry::cry:

Τα παιδιά ποτε δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε..πάρε παράδειγμα εσένα με τους γονεις σου..είσαι το ονειρεμένο τους;;;; :rolleyes:Μπααα...:mrgreen:

Τι θέλω να πω με αυτο..κάθε παιδί είναι τελειως μα τελειως διαφορετικό κα δεν μπαίνουν σε καλουπια...! Ουτε ρομποτάκια είναι. Ολες οι αλλαγες είναι φυσιολογικές και αναμενομενες αν δεν κινδυνεύει το παιδί απο κάποια αρρώστια ή οτιδήποτε άλλο. Απο τη στιγμή που μεγαλώνει σωστά, έχει κεφάκια κτλ..το πρόβλημα μάλλον ειναι δικό σου!!Ως προν την ησυχία σου δηλ. και τον ύπνο σου!!

Σκέφτηκες καθόλου μήπως πλησιάζει η περίοδός σου;; Μήπως ξεκινάνε να πρηζονται τα ουλα;; Μήπως θέλει βολτουλες μέσα στο σπίτι και περισσότερα παιχνίδια;;Μήπως απλώς αυξηθηκαν οι ανάκγες της σε γάλα;; Μην κάνεις χαζομάρες με ξενα γάλατα και άλλα κουλα..όλα είναι αναμενομενα και ΠΑΡΟΔΙΚΑ!!Πάρτο χαλαρά γιατί κάθε μέρα θα τσιτώνεις περισσότερο..και το μωρό θα το καταλάβει και όσο γίνεσαι εσύ νευρική τόσο κι εκείνο θα γίνεται γκρινιάρικο..

Link to comment
Share on other sites

Μα η κοπέλα είπε ότι δε θέλει να δώσει ξένο γάλα:roll:

 

Επίσης είπε ότι έδωσε ξένο γάλα και δεν απέδωσε!!!! Δεν είναι λύση αυτή!!! Άσε που με το ξένο μπορεί να αποκτήσει και κολικούς και μετά θα είναι χειρότερα. Νομίζω ότι όσον αφορά στο θηλασμό τα πας μια χαρά. Μπορεί απλά η μικρή σου να περνάει ένα άλμα ανάπτυξης, οπότε η μόνη λύση είναι να συνεχίσεις να θηλάσεις, μέχρι να ρυθμιστεί εκ νέου η ποσότητα γάλατος που χρειάζεται το μωράκι σου.

Κάτια81, έχω βιώσει κι εγώ τέτοιες καταστάσεις με την κόρη μου, και το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να κάνεις υπομονή. Εμείς θηλάζαμε 2 μήνες με τους τρελούς ρυθμούς που λες, δηλαδή έτυχε να θηλάζει επί 1,5 ώρα, να κοιμηθεί 15 λεπτά και να ξυπνήσει για να ξαναθηλάσει. Δεν συζητώ για πρόγραμμα ύπνου. Μέχρι 10 μηνών ξυπνούσε 2-3 φορές την νύχτα για να θηλάσει. Αυτό που κατάλαβα πάντως εγώ είναι ότι το πρόγραμμα γενικά είναι λίγο μύθος, γιατί πάνω που λες "ωραία μπήκε σε ένα πρόγραμμα, το μωρό αποφασίσει και το αλλάζει!!!". Καλύτερα να μην μπαίνεις σε τέτοιες λογικές, άσε που το μωράκι σου είναι πάρα πολύ μικρό ακόμα. Οπλίσου με υπομονή, προσπάθησε να διώξεις το άγχος, πάρε όση βοήθεια μπορείς από όποιον μπορείς, και όπως πολύ σωστά είπε η τινάκι, δεν υπάρχει η λέξη κακομαθαίνω. Πάρε το μωρό σου αγκαλιά, θήλασε ξαπλωμένη, ξεκουράσου όταν κοιμάται εκείνο.

Πιστεύω κι εγώ πως ήδη τα πας πολύ καλά, γιατί δεν το έχεις βάλει κάτω, και παρόλη την ταλαιπωρία ψάχνεις ιδέες και λύσεις για να συνεχίσεις. Πίστεψε με όλα θα στρώσουν και μετά θα νιώθεις απίστευτη περηφάνια με τον εαυτό σου. Συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις;);)

Qep5p3.pngrWtbp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνα και ξένο γάλα.....είναι πιο χορταστικό και θα βοηθάει το παιδί να κοιμάται περισσότερο, μπορεί να δίνεις εναλλάξ μητρικό και ξένο. Και εμένα ήταν έτσι, λίγο να την άφηνα κάτω σπάραζε στο κλάμα...πάρε λίκνο και κούνα την να νανουρίζεται.....δώσε πιπίλα να ηρεμεί...! Αν πρόκειται να γυρίσεις στην δουλειά δεν υπάρχει λύση. Αν καταρρεύσει η μαμά από την κούραση.....τότε υπάρχει θέμα. Το ότι πρέπει να προσαρμοστεί το μωράκι δεν σημαίνει ότι δεν είσαι καλή μαμά. Είσαι πολύ καλή μαμά και αν χρειαστεί θα δώσεις και ξένο γαλατάκι και θα κλάψει και λίγο το μωρό. Μην αφήσεις κανέναν να σου δημιουργήσει τύψεις. Καλό κουράγιο.

 

α πολύ καλές συμβουλές για γρήγορο αποθηλασμό :)

 

Κατιούλα, όπως στα λένε τα κορίτσια είναι (και ειδικά η Kadath τα λέει αναλυτικότατα!)...όλη η συμπεριφορά του παιδιού σου είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού...δες το λοιπόν θετικά σαν την μεγαλύτερη ευκαιρία σου να χορτάσεις την αγκαλίτσα του αστεριού σου. Σε λίγους μήνες το ταλιμπανάκι θα τρέχει να φύγει τσιρίζοντας κάθε φορά που πάς να το σφίξεις αγκαλιά :mrgreen:

Σταμάτα σε παρακαλώ να πειραματίζεσαι με την παλιοσκόνη και με τα θήλαστρα. Πάρε αγκαλίτσα το σπλαχνάκι σου όποτε το βλέπεις ανήσυχο είτε να φάει είτε για να χαιδευτεί. Και τα δυο είναι εξίσου σημαντικά για την ανάπτυξή του! Και να θυμάσαι πάντα ότι ο εκνευρισμός σου και η κακή σου διάθεση γίνεται άμεσα αντιληπτή από το μωράκι σου και φέρεται και αυτό αναλόγως!

 

Μια μεγάλη αγκαλιά και στους δυο σας! Μάκια

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...