Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δραστηριότητες για μέρες βροχερές


Recommended Posts

Πριν συνεχίσω τη συζήτηση από εδω θα ήθελα πρώτα να δούμε τι εννοούμε όταν λέμε παιχνίδι.

Μπορεί λοιπόν να αναφερόμαστε στο αντικείμενο με το οποίο παίζουμε (π.χ. μια μπάλα) μπορεί και στην ίδια τη δραστηριότητα του παιχνιδιού (π.χ. κρυφτό).

 

Σε αυτό το θέμα μπορούμε να καταγράψουμε προτάσεις που αφορούν κυρίως τη δεύτερη ιδιότητα του παιχνιδιού.

 

Για ένα παιδί παιχνίδι μπορεί να είναι οτιδήποτε ειδικά αν το παρουσιάσουμε κατάλληλα και με βάση αυτό ξεκινώ τις προτάσεις μου.

 

Παιχνίδι με τις δουλειές του σπιτιού:

-Το καλτσοσαφάρι (βρείτε τα ζευγάρια στις κάλτσες)

-Μαγικές συνταγές (ετοιμάζουμε το βραδυνό, κόβουμε τα βρασμένα λαχανικά με πλαστικό μαχαίρι, φτιάχνουμε φρουτοσουβλάκια, φτιάχνουμε κέικ από το μηδέν και μοιράζουμε με το κουτάλι τη ζύμη σε ατομικές φόρμες κ.ο.κ.)

-Πλάθω κουλουράκια (στην κυριολεξία) (είτε για να τα φάμε είτε με αλμυρό ζυμάρι το οποίο θα το στολίσουμε ή θα το βάψουμε ή..... αφού το ψήσουμε)

- Επιχείρηση σούπερ μάρκετ (φτιάχνουμε λίστα με τα απαραίτητα στην αρχή με εικόνες αργότερα με λέξεις). Ψάχνουμε για αυτά που χρειαζόμαστε, διαβάζουμε ετικέτες κ.λ.π.

 

Το πιάσατε το υπονοούμενο ε; Αν το πλασάρετε κατάλληλα και οι δουλειές γίνονται και τα παιδιά περνάνε καλά και παίρνουν μαθήματα για τη ζωή τους αργότερα.

 

Αλμυρό ζυμάρι : 1φλ αλάτι, 1 φλ αλεύρι, 1/2 φλ νερό

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 64
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάμε παρακάτω με διακοπές γιατί πρέπει να κοιμηθεί ο μικρούλης.

 

Ντενεκεδούπολη. Τη θυμάστε; Διαβάστε στα παιδιά τα βιβλία, ακούστε μαζί τις ιστορίες και τα τραγούδια και μετά αρχίζει το ωραίο. Μαζεύουμε ντενεκεδάκια και άλλα άχρηστα υλικά και φτιάχνουμε το δικό μας θίασο. Ατέλειωτες ώρες με ατέλειωτες ιστορίες.

 

Μια και είμαστε στο άχρηστο υλικό. Βοηθήστε τα παιδιά να φτιάξουν με μια μεγάλη κούτα:

- ένα τούνελ.

-ένα καράβι

- ένα αυτοκίνητο

-μια σκηνή κουκλοθέατρου

-ένα .......

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

marco polo είναι λίγο νωρίς. Μην περιμένεις να καθίσει σε κάτι πάνω από πέντε λεπτά. Δοκίμασα το ζυμάρι με τον μικρό μου και το περισσότερο το έφαγε (μπλιαχ) αλλά ήταν μόνο η πρώτη φορά. Το ζούλαγε όμως και γελούσε. Το χαρτόκουτο τούνελ πάντως είναι το αγαπημένο του παιχνίδι αυτές τις μέρες. Είμαστε ενός έτους.

 

Jannis ναι είναι σαν πλαστελίνη, αλλά χωρίς επικίνδυνες τοξικές ουσίες. Αν θέλεις μπορείς να το χρωματίσεις είτε με χρώματα ζαχαροπλαστικής (είναι ακριβούτσικα όμως) είτε ρίχνοντας μέσα ΛΙΓΟ τέμπερα ή δακτυλομπογιά (θα χρωματιστούν λίγο και τα χέρια ΠΡΟΣΟΧΗ μην το φάνε). Μετά από κάποια ώρα στεγνώνει λίγο, αλλά βρέχεις τα χέρια με λίγο νεράκι και είναι ΟΚ πάλι.

 

Κούκλες για παραστάσεις κουκλοθέατρου μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά και με κουτάλες ξύλινες, με παλιές κάλτσες με ζωγραφιές που τις κόβουν γύρω γύρω και τις κολλάνε σε καλαμάκια.....

Επεξεργάστηκαν by miriki
καλώς την Κατερίνα πες καμιά ιδέα
FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

marco polo είναι λίγο νωρίς. Δοκίμασα το ζυμάρι με τον μικρό μου και το περισσότερο το έφαγε (μπλιαχ) αλλά ήταν μόνο η πρώτη φορά. Το ζούλαγε όμως και γελούσε. Το χαρτόκουτο τούνελ πάντως είναι το αγαπημένο του παιχνίδι αυτές τις μέρες. Είμαστε ενός έτους.

 

Jannis ναι είναι σαν πλαστελίνη, αλλά χωρίς επικίνδυνες τοξικές ουσίες. Αν θέλεις μπορείς να το χρωματίσεις είτε με χρώματα ζαχαροπλαστικής (είναι ακριβούτσικα όμως) είτε ρίχνοντας μέσα ΛΙΓΟ τέμπερα ή δακτυλομπογιά (θα χρωματιστούν λίγο και τα χέρια ΠΡΟΣΟΧΗ μην το φάνε). Μετά από κάποια ώρα στεγνώνει λίγο, αλλά βρέχεις τα χέρια με λίγο νεράκι και είναι ΟΚ πάλι.

 

 

φτιαξαμε στο σχολειο τον μπισκοτενιο με σχηματα.το ψησαμε το βαψαμε ,εγινε ωραια μαριονετα!ισως ηθελε πιο πολυ αλατι γιατι ζουλιεται ελαφρως!

Link to comment
Share on other sites

Βουρ για χαρτοκουτια τοτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οταν βρεχει δεν μπορεις να φανταστεις τι περναω μονο που δεν με λιντσαρει. Βαριεται τα παιγνιδια του και γκρινιαζει συνεχως. Θελει συνεχεια δραστηριοτητες με κινηση, βαριεται μεσα στο σπιτι.

Link to comment
Share on other sites

Βάλτε μουσική και χορέψτε. Χρησιμοποιήστε μαντήλια, κασκόλ, μαξιλάρια. Χορέψτε μαζί με τα αντικείμενα, φορέστε τα, κάντε τα εμπόδια, ανεβείτε επάνω τους δημιυοργήστε. Αφού ούτως ή άλλως δεν προλαβαίνετε να πάτε γυμναστήριο, να μια ευκαιρία για εκτόνωση.

 

Είναι προτιμότερη κατα΄τη γνώμη μου η μουσική που σας αρέσει και όχι αποκλειστικά παιδικά τραγούδια τα οποία κάποιες φορές είναι αμφιβόλου ποιότητας. Επίσης μπορείτε να αξιοποιήσετε και όλες εκείνες τις συλλογές κλασικής μουσικής που βρίσκουμε κατά καιρούς στις εφημερίδες. Θυμηθείτε όταν δείτε ταπ αιδιά να κουράζονται να βάλετε κάτι πιο χαλαρωτικό και να ρίξετε τους τόνους. Αλλιώς γκρίνιες!!!!

 

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί τι είναι ο ποιοτικός χρόνος; Ε, είναι αυτός ακριβώς. Δεν κρατάει ώρες απεριόριστες, όμως βοηθά τα παιδιά να δεθούν μαζί σας, να δουν πώς μπορούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο και τα αντικείμενα και φυσικά η τηλεόραση μένει κλειστή.

 

Ξέρω πόσο κουρασμένοι/ ες είστε. Θα βόλευε καλύτερα να πάτε απλά το παιδί κάπου και να το απασχολήσει κάποιος άλλος. Εννοείται πως έχουν πολύ μεγάλη αξία και οι δραστηριότητες σε οργανωμένους χώρους από ειδικούς. Όμως τελικά θα αντλήσετε πολύ μεγάλη ικανοποίηση αν καταφέρετε να μάθετε στα παιδιά να απασχολούνται στο σπίτι με τα αντικείμενα του σπιτιού. Στην αρχή θα πρέπει να τα ξεσηκώνετε εσείς. Αργότερα να τα ενθαρρύνετε και σταδιακά απλώς να τα επιβλέπετε. Να τος κι ο προσωπικός χρόνος λοιπόν.

Επεξεργάστηκαν by miriki
μουσική
FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μια από αυτές τις βροχερές μέρες που πέρασαν και μουλιάσαμε :lol: ανακάλυψα τη χαρά του να βρίσκομαι στην κουζίνα και να μαγειρεύω μαζί με την κόρη μου. Με είχαν βοηθήσει κάποια άρθρα από εδώ μέσα και έτσι όταν έπρεπε να πάω στην κουζίνα την πήρα μαζί μου... ξεκίνησε να προσπαθεί να πειράξει τα πάντα οπότε την καθοδήγησα στο ντουλάπι με τα τάπερ την άφησα να τα βγάλει, της έδωσα μια κατσαρόλα και μια κουτάλα και την ρώτησα: "πως μαγειρεύει η μανούλα;" δεν περίμενα με την καμία αυτό που έκανε και που το είχε δει 2-3 φορές όλες κι όλες αγκαλιά στον πατέρα της: πήρε την ξύλινη κουτάλα και την έβαλε στην κατσαρόλα και ανακάτευε! Από τότε είναι μαζί μου στην κουζίνα και κάνει ό,τι κάνω με τα δικά της ταπεράκια :D

 

Αυτό με το χαρτόκουτο μου άρεσε αλλά έλα που ο πατέρας της φοβάται να την βλέπει να βάζει το κεφάλι της μέσα σε πράγματα. Συνηθίζει να φοράει ένα κουβαδάκι που της καλύπτει κεφάλι και πρόσωπο και της αρέσει να προσπαθεί να περπατήσει με αυτό αλλά δεν την αφήνει και διαφωνούμε :lol:

 

όσο για εμπόδια... φοβάται μην πέσει...

 

πως να τον πείσω οτι δεν κινδυνεύει το παιδί αφού έτσι κι αλλιώς είναι μαζί του στο δωμάτιο;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

Aερικο δεν εχει αδικο ο ερμος ο αντρας σου. Φιλου μας παιδι επαιζε με τον μπαμπα βαζοντας τραπεζομαντηλο στο κεφαλι και πατησε ενα παιγνιδι και επεσε και εσκισε τα χειλη του.

 

Μουσικη του βαζω χορευω σαν το κατσικι αλλα πλεον το εχει βαρεθει αυτο,οπως και ολα τα ταπερ της κουζινας. Ολη την κουζινα την εχει κανε παιχνιδι και το βαρεθηκε και αυτο.

 

Αλλες ιδεες????? Οτι υπαρχει στο σπιτι το εχει ανακαλυψει ηδη και δεν συγκινηται πια.

Link to comment
Share on other sites

ωραίο θέμα Μιρικι! και ωραίες ιδέες.

 

:arrow:εμείς παίζουμε συχνά με μουσική

για π.χ χορεύουμε και με την παύση κάνουμε τα αγαλματάκια -το αγαπημένο τους-, τότε ο "βασιλιάς" θα βγει έξω να δει ποιός κάνει φασαρία, και αν κάποιο "άγαλμα" κουνηθεί το πάει στο κρεβάτι του για ύπνο (βλέπετε είναι το άταχτο παιδί του, που αντί να κοιμάται, χορεύει)

/ή χορεύουν και με την παύση τους λέω να πιάσουν κάτι γρήγορα (αυτί, μάτι, αυτί του άλλου κτλ) ή να κάνουν κάτι (1πόδι στον αέρα και 1χέρι στο πάτωμα κτλ)

/ή περπατάμε με τον ρυθμό, αργά ή γρήγορα και μπορεί να χτυπάμε παλαμάκια ή ντέφια κτλ

:arrow:επίσης παντομίμα, τους λέω να κάνουν ένα ζώο ή έναν αθλητή για πχ και οι υπόλοιποι να βρούμε τί είναι

/ή τους ζητάω να μου κάνουν γκριμάτσες λυπημένοι, χαρούμενοι, τρομαγμένοι, νυσταγμένοι κτλ ή και να χορεύουμε με συγκεκριμένο συναίσθημα

/ή να κάνουμε μια ιστορία για πχ πάμε θάλασσα απλώνουμε πετσέτα, ξεντυνόμαστε, κολυμπάμε, ηλιοθεραπεία κτλ στα ψεύτικα

/ή επίσης ιστορία που κάνει άνω κάτω το σαλόνι, σε στυλ εξερευνητές με εμπόδια κτλ (δες ντόρα, ντιέκο)

 

αυτά είναι τα εύκολα για μένα. Έχουμε φτιάξει 2 φορές κουλουράκια αληθινά, (τρελαίνονται αλλά είναι πιο κουραστικό για μένα, οπότε προτιμώ τις πλαστελίνες). Για να με βοηθήσουν στην κουζίνα (το έχω κάνει αλλά γίνεται χαμός, ποιός 1ος, όχι εγώ κτλ). Τα ψώνια που λες ναι παλιά, τώρα έχω να πάω πολύ καιρό (να'ναι καλά ο σύζυγος και ο πατέρας μου, ή πετάγομαι μόνη μου).

 

άλλο που τους αρέσει είναι να κόβουν με το ψαλίδι περιοδικά. α, και ζωγραφίζουμε.

 

φυσικά έχω και την ευκολότερη λύση, να παίζουν μόνα τους. ακόμα και ο μπέμπης, ο Ευθύμης δηλ, με ξεχνάει!

 

όσο αφορά στις δουλειές, τρελαίνονται να σκουπίζουν με την ηλεκτρική, και φυσικά τους αφήνω (εκτός το μωρό:mrgreen:). Να μου βάζουν τα άπλυτα στο πλυντήριο (όχι κι όλα, μόνο τα δικά τους τους αφήνω), τα πλυμένα στο στεγνωτήριο και τα 2 μεγάλα με έχουν τρελάνει για να πλύνουν τα πιάτα! (περιμένω να μεγαλώσουν λίγο και θα τους κάνω το χατήρι:mrgreen:)

 

πάντως κρατάω το χαρτόκουτο, τις κούκλες, τα ντενεκεδάκια πείτε κι άλλα...

8jPDp3.pngmAB8p3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κι από μένα! :D

 

Σε ζύμη για πασχαλινά κουλουράκια άφησα τα παιδιά να φτιάξουν ό,τι σχήμα ήθελαν όπως κάνουν με την πλαστελίνη. Μετά τα ψήσαμε και φυσικά τα φάγαμε!

 

Αυτό κατόπιν αιτήματός τους. Γιατί φτιάχναμε το αρμυρό ζυμάρι, το οποίο χρωματίζαμε με τέμπερα, και έσκαγαν που δε μπορούσαν να το φάνε. Έτσι κι εγώ μια μέρα αποφάσισα πως μια "δόση" πασχαλινά κουλουράκια θα πάνε "χαμένα".

 

Όμως στο ψήσιμο παρόλη την ανομοιομορφία των σχημάτων... βγήκαν μια χαρά και φυσικά έγιναν ανάρπαστα. Ήταν και διασκεδαστικό να ψάχνεις να δεις τι σχέδιο τρως!! Διασκεδάσαμε κι εμείς!! :D

 

 

Άλλο που έτυχε να κάνουμε τελευταία....

Πήραμε χαρτόκουτο, το τυλίξαμε με χαρτί περιτυλίγματος και μετά κάναμε κολλάζ πάνω του. Αφού το στολίσαμε, τοποθετήσαμε μπαμπάκι μέσα κάνοντάς το "τούφες-τούφες"... (το μαδάγαμε δηλαδή για να γίνει αφράτο).

Σε αυτή τη "γλάστρα" καρφώσαμε σημαίες φτιαγμένες από καλαμάκι (που πίνουμε χυμούς ή ξύλινο για σουβλάκια), και χαρτί. Το χαρτί ήταν είτε ζωγραφισμένο από τα ίδια, ελεύθερα, είτε είχε κάποιο μικρό τυπωμένο σκίτσο που το χρωμάτιζαν.

 

Για σκίτσα....

γράφω στο google το θέμα που θέλω και μετά "color page".

Δηλαδή αν θέλω να βρω αυτοκίνητα: car color page,

αν θέλω γάτες: cat color page

κτλ

Σημείωση: Όταν τυπώνω αυτά τα σκίτσα, βάζω 4 σε μία σελίδα, κι έτσι δεν κουράζονται να τα χρωματίσουν.

 

Επίσης παίζουμε το σχολείο. (Αυτό το παίζαμε πριν καν πάνε παιδικό σταθμό. Δηλαδή κάπου 2-3ων ετών)

Δηλαδή "κολλάω" διαφορετικές δραστηριότητες μαζί.

Είμαι η δασκάλα και κάνουν τους μαθητές. Δίνω "σύνθημα" για έναρξη του σχολείου και αρχίζουμε π.χ. να ζωγραφίζουμε. Περνά λίγο η ώρα (φροντίζω να είναι λίγο πριν κουραστούν, αλλά να έχουν ευχαριστηθεί αρκετά), λέω "διάλλειμα", χαζεύουν, κάνουν πως πάνε βόλτα (από δωμάτιο σε δωμάτιο κτλ)... και μετά αρχίζουμε πάλι....

Γυμναστική....

Χορό... (με κάποιο τραγουδάκι από τα cd τους)

Διάβασμα ιστορίας (παραμυθάκια)....

Πλαστελίνη....

 

Μετά..... ψάχνω κρεβάτι να χωθώ γιατί συνήθως αυτά δε βαριούνται, αλλά εγώ έχω ψοφίσει! :lol:

 

 

Προχθές ανακάλυψαν το παιχνίδι: πώς-δουλεύει-το-πλυντήριο,

πώς-αδειάζω-το-στεγνωτήριο,

πώς-γεμίζω-στεγνωτήριο,

πώς-διπλώνω-ρουχαλάκια,

πώς-βρίσκω-ζευγάρι-τα-καλτσάκια (και τα πετυχαίνουν γρήγορα!!!),

πώς-βάζω-ρούχα-στη-ντουλάπα!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 

Εντάξει... 1 φορά το έκαναν αυτό... αλλά ήταν ωραίιιιιοοοοοοο....

Συνήθως.... έπαιζαν το πώς-ανοίγω-τη-ντουλάπα-και-όλα-έξω! :eek:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα ο κακομοιρης ειναι μοναχοπαιδι οποτε δεν εχει αλλη παρεα εκτος απο την δικη μου και η ηλικια του ακομα ειναι δεσμευτικη για καποια πραγματα.

 

Δεν κανει τιποτα αν δεν το κανουμε μαζι. Οτι παιγνιδι του παιρνω το βαριεται μεσα σε 10 λεπτα. Εδωσα 70 ευρω για ενα απιστευτο τρενο με τηλεχειρηστηριο και καθομαι και παιζω εγω και αυτος φευγει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η αγαπημενη του ασχολια ειναι να βγαζει τα καθαρα η τα βρωμικα αναλογα οτι βρει απο το πλυντηριο πιατων. Τα βγαζει και τα βαζει στη θεση που τα βαζω εγω συνηθως.

 

Αλλα τρεμει το φυλλοκαρδι μου καθε φορα μην του πεσει κανενα πιατο.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ΜαρκοΠολο μου, με ένα πρέπει να είσαι απίκω!

αλλά μπορείς τα περισσότερα να τα κάνετε. ακόμα και τα αγαλματάκια, μια να πατάει παύση ο Μάριος για να σε δει πώς είναι το άγαλμα, μια εσύ. δε θα έχει τόσο διάρκεια όσο εμάς (ώρες μπορεί να το παίζουν!) αλλά θα περάσει ωραία.

 

->κατσαρόλα και κουτάλι, χτυπάς στο ρυθμό και ... ξεκουφαίνεσαι!

->στρατιωτάκι 1 2 1 2 1 2 1 2 πατάς παύση και πρέπει να κάνει προσοχή

->"ΜΗΛΟ"= πηδάω "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ"=στριφογυρίζω κτλ φωνάζεις ένα φρούτο (ή χρώμα) και πρέπει να πράξει αναλόγως

 

Αλκυον ωραία ιδέα το σχολείο! και με το διάλειμμα βεβαίως βεβαίως

το παιχνίδι πώς-ανοίγω-τη-ντουλάπα-και-όλα-έξω είναι το αγαπημένο του Ευθύμη :evil::lol: (από 8 μηνών άρχισε αλλά τώρα είναι στα φόρτε του)

8jPDp3.pngmAB8p3.png
Link to comment
Share on other sites

Αυτο με τις κατσαρολες και τα κουταλια το εκανε πολυ στο παρελθον και τωρα δεν του κανει εντυπωση.

 

Θα προσπαθησω τα αγαλματακια και την προσοχη αν και το θεωρω αδυνατο να μεινει ακινητος.

 

Εχει ενα θεματακι με το να κινηται συνεχως δεν σταματει λεπτο ολη την ημερα κινηται διαρκως. Γιαυτο και οταν προσπαθω να παιξουμε κατι καταληγω να το παιζω μονη μου γιατι αυτος εχει παρει δρομο.

 

Μου εχει σφηνωθει και η ιδεα οτι μπορει να ειναι υπερκινητικος.

Link to comment
Share on other sites

κουράγιο! θα μεγαλώσει πού θα πάει και θα είναι πιο εύκολο μετά. υπομονή κανά χρόνο! :-D

 

τώρα που το σκέφτομαι, και ο Παναγιώτης στην ηλικία του γιου σου, ήθελε 1 άτομο μαζί του συνέχεια. τί κυνηγητό, τί το γαϊδούρι (εγώ), τί παιχνίδι με τα νερά! έχεις δίκιο, είναι μικρούλης ακόμα για τέτοια κόλπα (αγαλματάκια κτλ).

8jPDp3.pngmAB8p3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κι από μένα! :D

 

Σε ζύμη για πασχαλινά κουλουράκια άφησα τα παιδιά να φτιάξουν ό,τι σχήμα ήθελαν όπως κάνουν με την πλαστελίνη. Μετά τα ψήσαμε και φυσικά τα φάγαμε!

 

Αυτό κατόπιν αιτήματός τους. Γιατί φτιάχναμε το αρμυρό ζυμάρι, το οποίο χρωματίζαμε με τέμπερα, και έσκαγαν που δε μπορούσαν να το φάνε. Έτσι κι εγώ μια μέρα αποφάσισα πως μια "δόση" πασχαλινά κουλουράκια θα πάνε "χαμένα".

 

Όμως στο ψήσιμο παρόλη την ανομοιομορφία των σχημάτων... βγήκαν μια χαρά και φυσικά έγιναν ανάρπαστα. Ήταν και διασκεδαστικό να ψάχνεις να δεις τι σχέδιο τρως!! Διασκεδάσαμε κι εμείς!! :D

 

Άλλο που έτυχε να κάνουμε τελευταία....

Πήραμε χαρτόκουτο, το τυλίξαμε με χαρτί περιτυλίγματος και μετά κάναμε κολλάζ πάνω του. Αφού το στολίσαμε, τοποθετήσαμε μπαμπάκι μέσα κάνοντάς το "τούφες-τούφες"... (το μαδάγαμε δηλαδή για να γίνει αφράτο).

Σε αυτή τη "γλάστρα" καρφώσαμε σημαίες φτιαγμένες από καλαμάκι (που πίνουμε χυμούς ή ξύλινο για σουβλάκια), και χαρτί. Το χαρτί ήταν είτε ζωγραφισμένο από τα ίδια, ελεύθερα, είτε είχε κάποιο μικρό τυπωμένο σκίτσο που το χρωμάτιζαν.

 

Για σκίτσα....

γράφω στο google το θέμα που θέλω και μετά "color page".

Δηλαδή αν θέλω να βρω αυτοκίνητα: car color page,

αν θέλω γάτες: cat color page

κτλ

Σημείωση: Όταν τυπώνω αυτά τα σκίτσα, βάζω 4 σε μία σελίδα, κι έτσι δεν κουράζονται να τα χρωματίσουν.

 

Επίσης παίζουμε το σχολείο. (Αυτό το παίζαμε πριν καν πάνε παιδικό σταθμό. Δηλαδή κάπου 2-3ων ετών)

Δηλαδή "κολλάω" διαφορετικές δραστηριότητες μαζί.

Είμαι η δασκάλα και κάνουν τους μαθητές. Δίνω "σύνθημα" για έναρξη του σχολείου και αρχίζουμε π.χ. να ζωγραφίζουμε. Περνά λίγο η ώρα (φροντίζω να είναι λίγο πριν κουραστούν, αλλά να έχουν ευχαριστηθεί αρκετά), λέω "διάλλειμα", χαζεύουν, κάνουν πως πάνε βόλτα (από δωμάτιο σε δωμάτιο κτλ)... και μετά αρχίζουμε πάλι....

Γυμναστική....

Χορό... (με κάποιο τραγουδάκι από τα cd τους)

Διάβασμα ιστορίας (παραμυθάκια)....

Πλαστελίνη....

 

Μετά..... ψάχνω κρεβάτι να χωθώ γιατί συνήθως αυτά δε βαριούνται, αλλά εγώ έχω ψοφίσει! :lol:

 

 

Προχθές ανακάλυψαν το παιχνίδι: πώς-δουλεύει-το-πλυντήριο,

πώς-αδειάζω-το-στεγνωτήριο,

πώς-γεμίζω-στεγνωτήριο,

πώς-διπλώνω-ρουχαλάκια,

πώς-βρίσκω-ζευγάρι-τα-καλτσάκια (και τα πετυχαίνουν γρήγορα!!!),

πώς-βάζω-ρούχα-στη-ντουλάπα!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 

Εντάξει... 1 φορά το έκαναν αυτό... αλλά ήταν ωραίιιιιοοοοοοο....

Συνήθως.... έπαιζαν το πώς-ανοίγω-τη-ντουλάπα-και-όλα-έξω! :eek:

 

 

 

Οταν εννοεις πως ανοιγω την ντουλάπα?? καλα τους το ειπες και τα πετάξαν ολα έξω????

Ωραιες ιδεες μπράβο θα της εφαρμόσω γιατι και ο δικός μου ολη την ωρα ειναι μαμα παίζουμε???

 

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

Link to comment
Share on other sites

χααα, τωρα το ειδα αυτο το θεμα. Κι εγω το ιδιο σκεφτομουνα χθες και αναρτησα αυτο

 

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1755887#post1755887

 

πολυ γελιο

 

Επισης, αν εχετε καναπεδες με μαξιλαρια που αφαιρουνται κανουν πολυ καλα σπιτακια/φρουρια/στρουμφομανιταρια κλπκλπκλπ

 

τα δικα μου τρελλαινονται να βαζουν πλυντηριο, μαλλωνουν ποιο θα πατησει στο τελος το κουμπι. Α, και φυσικα, η ηλεκτρικη, αν εχετε απ'αυτες που τις σερνεις πισω σου, ειναι πολυ καλο αυτοκινητακι:roll:

 

Τα περισσοτερα απ'αυτα τα παιχνιδια φυσικα που τα εχουν μαθει τα παιδια μου...

 

MarcoPolo, ο μικρος σου ακουγεται σαν ενα φυσιολογικοτατο παιδακι για την ηλικια του, μην ανησυχεις. Εχετε ακομη πολυ δρομο για να ασχολειθειτε με μια "δραστηριοτητα" για περισσοτερο απο μερικα λεπτα. Ξεχνα τα ακριβα παιχνιδια, τα παιδια το σο μικρα ενθουσιαζονται με το μεγεθος. Προσφερε του λοιπον τα υλικα (μεγαλα χαρτοκουτα, μεγαλα μαξιλαρια/αρκουδακια, μια παλια μπλουζα σου, μια μεγαλη πλαστικη λεκανη) και ακολουθησε τα δικα του βηματα. Θα εκπλαγεις με το ποσα παιχνιδια θα εφευρει.

 

Aeriko, ο αντρας σου νομιζω ειναι υπερβολικος. Κι αν πεσει; Αντε, το πουλ πολυ να φτασει μεχρι το πατωμα... η να σκονταψει και να χτυπησει το δαχτυλακι της. Η να κουτουλησει με το κεφαλι στον τοιχο. Θα επιβιωσει, ειμαι σιγουρη. Και θα μαθει ΠΩΣ να κανει πραγματα και να παιζει χωρις να τραυματιζεται. Η ταπεινη μου γνωμη παντα...

Link to comment
Share on other sites

Εμεις φτιάχνουμε τερμα με τα μαξηλάρια του καναπέ παίρνουμε φορα τρεχοντας απο μακρια και πέφτουμε επάνω στο υποτηθέμενο τέρμα..

Του φτιαχνω ακομα με τα μαξηλάρια σπίτια και μπαίνει μέσα και κάθεται ή τον τρομάζω εγω απο έξω....

Το κλασικό χορευουμε οικογενειακός με το ράδιο στο διαπασόν και παίρνουμε και μικρόφωνα... τα κοντρόλ.

Τον πιάνο αγκαλια και κανουμε βαρελάκια συνήθως αυτο στα χαλια το κάνουμε γιατι κάτω πονάει.

Δεν θυμαμαι αλλα θα μου ερθουν..

 

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Και για να τα ... καλμάρουμε όταν περισσεύει η ενέργεια, καλές ιδέες έχει σ'αυτό το site:

http://yogakids.com/

 

Είχα παραγγείλει ένα από τα DVD αυτής της σειράς και το έχουμε κάνει 3-4 φόρες. Είναι πολύ καλό τους άρεσε περισότερο από τι περίμενα. Είναι κρίμα που δεν το βρήκα στα Ελληνικά. Τους μεταφράζω κάποια αλλά τα μισά χάνονται, από την άλλη λέω σε λίγες φορές ακόμη δεν θα μιλάω και ας ακούνε τα αγγλικά μήπως και αρχίσουν να θύμουνται το "περιεχόμενο"

 

Ο γιος μου όμως μου ζητησε να πάρω και ένα DVD γυμναστικής που να πηδάνε! Περιμένω ένα, "6 Fit workouts for kids". Ευκαιρία να γυμναστώ...

Ξέρει καμοια για παρόμοια στα Ελλήνικά????

 

Ωραίες ιδέες κορίτσια, και εμένα λατρεύουν την μαγειρική, τις καλιτεχνίες και να απλώνουν ρούχα! Alcyon τα παιχνίδια με τις δουλείες είναι καταπληκτικά και απαραίτητα αλιώς δεν προλαμβαίνουμε.

Εγώ θα αρχίσω να τα εμπλέκω περισσότερο στην μαγειρική και ρούχα...

 

Κάτι που κάνω για εκτόνωση όταν τρελλένονται είναι "αγκαλιές ζώων"

Δηλαδή αρκούδας (τρέχουμε ο ένας προς τον άλλον και αγκαλιαζόμαστε σφικτά), λύκου, σκύλου, πεταλούδας (απαλή). Το λατρεύουν αυτό απλώς μετά απο 15 λεπτά εγώ έχω διαλυθεί.....

Link to comment
Share on other sites

Είχα παραγγείλει ένα από τα DVD αυτής της σειράς και το έχουμε κάνει 3-4 φόρες. Είναι πολύ καλό τους άρεσε περισότερο από τι περίμενα. Είναι κρίμα που δεν το βρήκα στα Ελληνικά. Τους μεταφράζω κάποια αλλά τα μισά χάνονται, από την άλλη λέω σε λίγες φορές ακόμη δεν θα μιλάω και ας ακούνε τα αγγλικά μήπως και αρχίσουν να θύμουνται το "περιεχόμενο"

 

Ο γιος μου όμως μου ζητησε να πάρω και ένα DVD γυμναστικής που να πηδάνε! Περιμένω ένα, "6 Fit workouts for kids". Ευκαιρία να γυμναστώ...

Ξέρει καμοια για παρόμοια στα Ελλήνικά????

 

Ωραίες ιδέες κορίτσια, και εμένα λατρεύουν την μαγειρική, τις καλιτεχνίες και να απλώνουν ρούχα! Alcyon τα παιχνίδια με τις δουλείες είναι καταπληκτικά και απαραίτητα αλιώς δεν προλαμβαίνουμε.

Εγώ θα αρχίσω να τα εμπλέκω περισσότερο στην μαγειρική και ρούχα...

 

Κάτι που κάνω για εκτόνωση όταν τρελλένονται είναι "αγκαλιές ζώων"

Δηλαδή αρκούδας (τρέχουμε ο ένας προς τον άλλον και αγκαλιαζόμαστε σφικτά), λύκου, σκύλου, πεταλούδας (απαλή). Το λατρεύουν αυτό απλώς μετά απο 15 λεπτά εγώ έχω διαλυθεί.....

 

πολυ καλο ειναι το fitness mat της fischer price, αλλα αν εχεις περισσοτερα απο ενα πρεπει να ξερουν να περιμενουν τη σειρα τους, αλλιως μπορει να γινει σφαγη

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...