Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πως να το διαχειριστω?

Recommended Posts

ο μικρος μου που ειναι 4μιση χρονων ξεκινησε νηπιαγωγειο...καθε πρωι που ξεκιναμε εχει μια γκρινια κ μια κλαψα αλλα μετα που τον αφηνω κ φευγω το ξεπερναει...σημερα λοιπον τον πηγα στην ταξη κ η διπλανη δασκαλα(οχι η δικια του)ουρλιαζε στην κυριολεξια να μην μπαινουμε στις ταξεις οι γονεις...ο μικρος εκλαιγε κ απλα εγω ξεφυσηξα"κουραστικα"(εννοωντας την γκρινια του μικρου!).τι ηθελα κ το ειπα αρχισε η δασκαλα να μου φωναζει αρνουμενη να κανει διαλογο να μου λεει ενα σωρο κ γενικα μια τρελη παρανοικη επιθεση προς το μερος μου,το παιδι εκλαιγε κ εγω της ελεγα "μπορειτε να σταματησετε να ουρλιαζετε?πως θα κανω διαλογο με σας,αυτο δεν ειναι διαπαιδαγωγηση κ με ποιο δικαιωμα μου μιλατε ετσι??"..δεν την αντεξα ..εφυγα...αυτη η κυρια κανει μαθημα απο περσι σαυτο το σχολειο,ο χαρακτηρας ειναι επιθετικος σε ολους τους γονεις κ ολοι την φοβουνται κ δεν μιλαει κανεις!κ οταν την ρωτησα ποιος ειναι ο υπευθυνος του νηπιαγωγειου μου ειπε"εγω ειμαι θα με κανεις μηνυση?"....τι να κανω???το παιδι μου φοβαται να ξαναπαει!:shock:

Διαφημίσεις

ο μικρος μου που ειναι 4μιση χρονων ξεκινησε νηπιαγωγειο...καθε πρωι που ξεκιναμε εχει μια γκρινια κ μια κλαψα αλλα μετα που τον αφηνω κ φευγω το ξεπερναει...σημερα λοιπον τον πηγα στην ταξη κ η διπλανη δασκαλα(οχι η δικια του)ουρλιαζε στην κυριολεξια να μην μπαινουμε στις ταξεις οι γονεις...ο μικρος εκλαιγε κ απλα εγω ξεφυσηξα"κουραστικα"(εννοωντας την γκρινια του μικρου!).τι ηθελα κ το ειπα αρχισε η δασκαλα να μου φωναζει αρνουμενη να κανει διαλογο να μου λεει ενα σωρο κ γενικα μια τρελη παρανοικη επιθεση προς το μερος μου,το παιδι εκλαιγε κ εγω της ελεγα "μπορειτε να σταματησετε να ουρλιαζετε?πως θα κανω διαλογο με σας,αυτο δεν ειναι διαπαιδαγωγηση κ με ποιο δικαιωμα μου μιλατε ετσι??"..δεν την αντεξα ..εφυγα...αυτη η κυρια κανει μαθημα απο περσι σαυτο το σχολειο,ο χαρακτηρας ειναι επιθετικος σε ολους τους γονεις κ ολοι την φοβουνται κ δεν μιλαει κανεις!κ οταν την ρωτησα ποιος ειναι ο υπευθυνος του νηπιαγωγειου μου ειπε"εγω ειμαι θα με κανεις μηνυση?"....τι να κανω???το παιδι μου φοβαται να ξαναπαει!:shock:

Έχω αγανακτήσει πολύ σε παρόμοιες καταστάσεις (υπηρεσίες όχι σχολεία) και έχω κάνει καταγγελίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως αυτήν θα έχει όλο τον χρόνο το παιδί σου και καταγγελία να κάνεις και δίκαιο να σου βρούνε δυστυχώς η χρονιά θα έχει περάσει. Εκτός και αν έχεις την δυνατότητα να τον αλλάξεις νηπειαγωγείο.

Καλά αυτά που της είπες αλλά ίσως ο τόνος να μην της άρεσε και να την εξαγρίωσε περισσότερο. Νομίζω ότι θα πρέπει να την πλησιάσεις ξανά σε "ήπιο τόνο", να της ζητήσεις συνεργασία και βοήθεια για το παιδί και ίσως έτσι έχει αποτέλεσμα. Ακούγεται εκνευριστικό το ξέρω αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να δεις αν μπορέσεις να αλλάξεις κάτι με το παιδί.

Διαβάζω ένα βιβλίο τώρα - σχετικό το "Non violent communication" του Marshall Rosenberg και έχει καλές ιδέες μέσα. Δεν λέω να την φοβάσαι, απλώς να προσπαθήσεις με "καλό τρόπο" να δεις αν μπορείς να καταφέρεις κάποια πράγματα, αλιώς να κρίνεις αν και πότε θα κάνεις καταγγελία μαζί με τους υπόλοιπους γονείς.

το παιδι δεν την εχει δασκαλα ειναι της διπλανης ταξης(παλι καλα)απλα κανει κουμαντο σε ολους!η δικια μας δασκαλα δεν αντεδρασε γιατι φοβαται...το θεμα ειναι οτι οσο ηρεμα κ να της μιλησεις αυτη εξαγριωνεται απο μια απλη ερωτηση!περσι φυγανε πολλα παιδακια εξαιτιας της!ειναι μεγαλη σε ηλικια...δεν εχει υπομονη κ μονο ουρλιαζει..για το τρελοκομειο ειναι οχι δασκαλα!εγω λυπαμαι τα παιδακια που κανει μαθημα καποιος πρεπει να αντιδρασει!!την πρωτη μερα στο σχολειο εκλαιγε ο μικρος κ του ειπε με μια κακια"αν σε ειχα στη δικη μου ταξη θα σε πετουσα εξω που καθεσαι κ κλαις σα μωρο"...απαντηση δασκαλας σε 4 χρονων παιδακι!!!

το παιδι δεν την εχει δασκαλα ειναι της διπλανης ταξης(παλι καλα)απλα κανει κουμαντο σε ολους!η δικια μας δασκαλα δεν αντεδρασε γιατι φοβαται...το θεμα ειναι οτι οσο ηρεμα κ να της μιλησεις αυτη εξαγριωνεται απο μια απλη ερωτηση!περσι φυγανε πολλα παιδακια εξαιτιας της!ειναι μεγαλη σε ηλικια...δεν εχει υπομονη κ μονο ουρλιαζει..για το τρελοκομειο ειναι οχι δασκαλα!εγω λυπαμαι τα παιδακια που κανει μαθημα καποιος πρεπει να αντιδρασει!!την πρωτη μερα στο σχολειο εκλαιγε ο μικρος κ του ειπε με μια κακια"αν σε ειχα στη δικη μου ταξη θα σε πετουσα εξω που καθεσαι κ κλαις σα μωρο"...απαντηση δασκαλας σε 4 χρονων παιδακι!!!

Τότε αλλάζουν τα πράγματα,

αν το επαναλάβει (φωνές σε εσένα ή το παιδί) θα της έλεγα ευγενικά, θα σας παρακαλούσα να μην μου φωνάζετε ή να να μην φωνάζετε στο παιδί μου, ούτως ή άλλως δεν είναι στην τάξη σας αλλά σε κάθε περίπτωση φοβάται όταν το κάνετε αυτό

Θα το συζητούσα με την δασκάλα του και με τους άλλους γονείς,

αν δεν έβλεπα βελτίωση μπορεί και να έκανα καταγγελία...

Το παιδί σου φοβάται την άλλη δασκάλα δηλαδή επειδή ακούει τις φωνές της? Το συζήτησες μαζί του?

περσι εστελνα τον μεγαλο μου κ για καλη μου τυχη δεν την ειχε δασκαλα αλλα εκλαιγε γιατι φοβοταν τις φωνες τις!η ιστορια επαναλαμβανεται...κι ο μικρος καθε φορα που παει την ακουει κ κλαιει..ακουγεται μεχρι εξω...αυτο ακριβως της ειπα να μιλαει πιο ηρεμα κ οτι δεν μπορω να κανω διαλογο ετσι.εκει ακριβως τρελαθηκε πιο πολυ με σκουντηξε κ ειπε να μην την προσβαλω!!!η περσινη μας δασκαλα μου ειχε πει οτι καποιος πρεπει να τη διωξει γιατι ειναι απαραδεκτη η συμπεριφορα της.που να απευθυνθω???θα βγαλω ακρη???για ποσο καιρο θαφηνουμε τετοιους εκπαιδευτηκους να μαθαινουνε στα παιδια να φοβουνται το σχολειο κ οχι να το αγαπανε???

Διαφημίσεις

περσι εστελνα τον μεγαλο μου κ για καλη μου τυχη δεν την ειχε δασκαλα αλλα εκλαιγε γιατι φοβοταν τις φωνες τις!η ιστορια επαναλαμβανεται...κι ο μικρος καθε φορα που παει την ακουει κ κλαιει..ακουγεται μεχρι εξω...αυτο ακριβως της ειπα να μιλαει πιο ηρεμα κ οτι δεν μπορω να κανω διαλογο ετσι.εκει ακριβως τρελαθηκε πιο πολυ με σκουντηξε κ ειπε να μην την προσβαλω!!!η περσινη μας δασκαλα μου ειχε πει οτι καποιος πρεπει να τη διωξει γιατι ειναι απαραδεκτη η συμπεριφορα της.που να απευθυνθω???θα βγαλω ακρη???για ποσο καιρο θαφηνουμε τετοιους εκπαιδευτηκους να μαθαινουνε στα παιδια να φοβουνται το σχολειο κ οχι να το αγαπανε???

Σε σκούντηξε :?::?::?::?::?::?::?:

Καταγγελεία!

Σκέψου αν την είχαν καταγγείλει κάποιοι πέρσι μπορεί να μην την είχατε φέτος...

Καταγγελια οπωσδηποτε. Δεν φτανει που φοβοταν το παιδι εκανε και εκεινη σαν μην πω..... το αποτελειωσε :evil::evil::evil:

Αν δεν γινει τιποτα με την καταγγελια ριξτης ενα χερι ξυλο και απειλησε με καναλια (στην Ελλαδα ειμαστε....)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Καταγγελια οπωσδηποτε. Δεν φτανει που φοβοταν το παιδι εκανε και εκεινη σαν μην πω..... το αποτελειωσε :evil::evil::evil:

Αν δεν γινει τιποτα με την καταγγελια ριξτης ενα χερι ξυλο και απειλησε με καναλια (στην Ελλαδα ειμαστε....)

σημερα που τον πηγα σχολειο επιασα μαναδες κ τις ειπα να κανουμε κατι ολες μαζι κ ειδα μια αδιαφορια!ενταξει ολες δουλευουνε κ δεν εχουνε λενε χρονο..το καταλαβαινω...αλλα προτιμουνε να καταστραφει η ψυχολογια των παιδιων τους???τεσπα θα παω κ με το συζυγο στο σχολειο γιατι μου φαινεται νομιζει οτι αυτη ειναι κ καμια αλλη!ενα βλεμμα του φτανει για να την βαλει στη θεση της..εμαθα κ απο δικηγορο τα δικαιωματα μου κ αν συνεχισει θα την απειλησω με καναλια!!:)ενας εκφοβισμος της χρειαζεται για αρχη...

Διαφημίσεις

Αν δεν θέλεις να φτάσεις στην καταγγελία κάνε τουλάχιστον παράπονα στη διευθύντρια. Αν φέρεται έτσι στους γονείς τι θα κάνει μέσα στην τάξη μόνη της με τα παιδιά; Ο ανηψιός μου είχε δάσκαλο που στους γονείς φερόταν άψογα, με βιβλία επικοινωνίας κλπ και μέσα στην τάξη ήταν ένα τέρας, έριχνε σφαλιάρες και έβριζε τα αγόρια και χάιδευε τα κοριτσάκια. Μέχρι να τον πάρουν χαμπάρι και να κινηθούν οι γονείς είχε σχεδόν περάσει η χρονιά. Τελικά αποδείχτηκε ότι είχε παρελθόν με ΕΔΕ και δυσμενείς μεταθέσεις και ευτυχώς άλλαξε σχολείο ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως πάλι κάπου διδάσκει. Δεν καταλαβαίνω γιατί αποδεδειγμένα προβληματικά άτομα δεν τα απολύουν.

Κάνε κάτι οπωσδήποτε να τρομάξει και να μαζευτεί και προπαντός αν έχεις γνωστούς στην τάξη της κυρίας χτύπα τους το καμπανάκι να είναι υποψιασμένοι.

μαζευτειτε ολοι οι γονεις και καντε καταγγελία στη διεύθυνση εκπαίδευησς που ανοίκει το σχολείο

σωστά έχετε κάθε δικαίωμα διαμαρτηρίας...ίσως να ξεκινουσατε με κάποια συσταση του συλλόγου......επειδη και οι 2 νύφες μου είναι εκπαιδευτικοι η μια δεσκάλα και η άλλη νηπιαγωγός μπορεις να την αναφαιρεις μαζί με άλλους γονείς στην πρωτοβάθμια

1129643tvsq1yiqpw.gif

Δεν καταλαβαίνω γιατί αποδεδειγμένα προβληματικά άτομα δεν τα απολύουν.

Δημόσιο!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

σημερα που τον πηγα σχολειο επιασα μαναδες κ τις ειπα να κανουμε κατι ολες μαζι κ ειδα μια αδιαφορια!ενταξει ολες δουλευουνε κ δεν εχουνε λενε χρονο..το καταλαβαινω...αλλα προτιμουνε να καταστραφει η ψυχολογια των παιδιων τους???τεσπα θα παω κ με το συζυγο στο σχολειο γιατι μου φαινεται νομιζει οτι αυτη ειναι κ καμια αλλη!ενα βλεμμα του φτανει για να την βαλει στη θεση της..εμαθα κ απο δικηγορο τα δικαιωματα μου κ αν συνεχισει θα την απειλησω με καναλια!!:)ενας εκφοβισμος της χρειαζεται για αρχη...

Αν είναι όπως την περιγράφεις και το κάνει αυτό, θα βγάλει τα απωθημένα της στο παιδί σου μετά. Μπορείς να της πεις συμπληρωματικά σε όλα όσα λες ότι επιπλέον θα της κάνεις έγγραφη καταγγελία.