Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν αντεχω ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ!

Recommended Posts

Καλησπέρα Δήμητρα!

Να πω... υπομονή; Φαντάζομαι πως πλέον φτάνεις και ξεπερνάς κάθε όριο υπομονής που πιθανών να είχες φανταστεί πως έχεις. Κουράγιο...

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείς να κάνεις. Αλλά θέλουν χρόνο και λίγο σθένος (όχι φωνές... απλά κουράγιο θέλει). Πρώτα - πρώτα να πω πως.... λύσεις όπως αυτές του παρακάτω μηνύματος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ως παιδαγωγικές προτάσεις ή προσεγγίσεις.

*** edit: Την πρόταση χαρακτηρίζω και ΟΧΙ το μέλος που τη γράφει. Ελπίζω να μη γίνει σύγχυση στα δύο αυτά διαφορετικά πράγματα.

Συνήθως είναι συμπεριφορές που έχουμε δεχθεί ως παιδιά και τις αναπαράγουμε (εσφαλμένα) γιατί έτσι νομίζουμε πως επιβάλλεται ο ισχυρός. Το μόνο όμως που καταφέρνουμε είναι να τις διαιωνίζουμε, χωρίς πραγματικά επιθυμητά αποτελέσματα. Με τέτοιους τρόπους κόβουμε το σύμπτωμα και δεν εξαλείφουμε την αιτία.

Να γνωρίζετε γενικά πως οι συμπεριφορές μας αναπαράγονται από τα παιδιά. Τις μαθαίνουν ως τρόπους επιβολής ισχύος. Άρα αν εσύ προσπαθείς να επιβληθείς με "ξυλιές" ή φωνές... και το καταφέρεις (αρχικά), τότε θα καταλάβουν πως έτσι επιβάλεται ο "ισχυρός". Επομένως λίγο καιρό μετά θα έχεις ακριβώς αυτό! Φωνές και ξύλο μεταξύ τους (ή και προς τους γονείς) με σκοπό να "περάσουν" το δικό τους.

Δήμητρα συγνώμη κιόλας, δεν είμαι υπέρ του ξύλου αλήθεια σου λέω αλλά μήπως να ανέβαζες λίγο τον τόνο της φωνής σου ή να έριχνες και καμιά ψιλή; Στον ποπό τους για παράδειγμα. Δεν λέω να τα δείρεις, απλά να τους δείξεις ότι πλέον δεν ανέχεσαι άλλους καβγάδες........

Και εμείς με τον αδερφό μου τσακωνόμασταν αλλά όχι και έτσι. Μη σας πώ πώς μόλις σήκωνε ο πατέρας μου την φωνή του καθόμασταν και οι δυο σούζα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μια φορά βράδυ ήταν και χειμώνας επειδή τσακωνόμασταν πάνω στο τραπέζι την ώρα του φαγητού, μας έβγαλε έξω στο μπαλκόνι για κανά 5λεπτο. Εκεί να δείς, κρύωσε ο κ@@ος μας, φοβόμασταν κιόλας, να δεις πώς ηρεμήσαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και πάμε στο τι ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις.

Θετική ενίσχυση.

Ξέρω πως ακούγεται ουτοπία. Αλλά στη θέση σου θα δοκίμαζα το εξής:

Πρώτα θα σκεφτόμουν μια δραστηριότητα που θα απασχολούσε και τους δύο μαζί. Κάποια κατασκευή ή κάποιο ομαδικό παιχνίδι. Κατά προτίμηση όχι κάτι που να γνωρίζουν ήδη, αλλά ένα "καινούριο". (Για να μην έχουν στο μυαλό τους μνήμες από παλιότερους καβγάδες).

Πάρ'τα κοντά σου και εξήγησέ τους τους "κανόνες" του παιχνιδιού. Αλλά πριν από αυτούς ... ο πρώτος θα είναι "πρέπει να συνεργαστούμε για να το καταφέρουμε". Τόνισε με 1-2 κουβέντες/ατάκες (όχι πολλά!!) τη συνεργασία και πέρνα στους κανόνες (όχι τίποτα σύνθετα, έτσι;!) Φρόντισε μόνο να έχει το κάθε παιδί μπροστά του τα δικά του υλικά (να τα έχεις προετοιμάσει εσύ), και να έχει διαφορετικές αρμοδιότητες (να μην υπάρχει επικάλυψη αναγκών).

Μετά όταν αρχίσει ο καβγάς (γιατί πιστεύω -σύμφωνα με όσα λες- πως θα ξεκινήσει αμέσως), θα τονίσεις πως πρέπει να συνεργαστούν. Επομένως το παιχνίδι θα συνεχιστεί ΜΟΝΟ αν ο καθένας επικεντρωθεί στο ρόλο του.

Η πρώτη φορά θα είναι άθλος, αλλά ο σκοπός σου είναι να καταφέρεις να πετύχεις 5-7 λεπτά ηρεμίας. Τότε, θα βάλεις το πιο καλό σου χαμόγελο, την πιο ζεστή σου φωνή και θα θαυμάσεις το όμορφο αποτέλεσμα της εργασίας ΤΟΥΣ, χάρη στη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Εκεί θα έλεγα να τους παρουσιάσεις ως έκπληξη ένα μικρό πίνακα (αρκεί ένα χαρτόνι χωρισμένο στα δύο με το όνομά τους πάνω). Πως επειδή είναι ΤΟΣΟ καλά παιδιά, θα πάρουν ένα αυτοκόλλητο για το "γελαστό πίνακα". (Φρόντισε να έχεις πολλά αυτοκόλλητα ΙΔΙΑ). Στον πίνακα θα μπαίνουν αυτοκόλλητα ΜΟΝΟ αν συνεργάζονται ΚΑΙ οι δύο.... και φυσικά ο καθένας θα παίρνει το δικό του. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ από τον πίνακα!!! (Όσο θυμωμένοι ή τσακωμένοι κι αν είναι αργότερα....) Πρέπει να θυμούνται πως κάποτε ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να συνεργαστούν και πως ήταν ΟΜΟΡΦΟ!!!

Συνεχίστε την εργασία σας.... και ΚΑΘΕ φορά που κρίνεις πως υπάρχει εκείνο το κλίμα που θες να πετύχεις, να επιβραβεύεις με αυτοκόλλητο.

Αυτό μπορεί να σημαίνει πως.... τσακώθηκαν 10 φορές, και συνεργάστηκαν για (ας πούμε 5 λεπτά), μόνο 2-3 φορές. Θα έχουν τα αυτοκόλλητά τους.

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα αυτοκόλλητα να τα δίνεις "εν θερμώ". Δηλαδή τη στιγμή που έχεις την επιθυμητή συμπεριφορά. Όχι στο τέλος του παιχνιδιού μαζεμένα. Πρέπει να συνδυαστεί .... η "αμοιβή" με την επιθυμητή συμπεριφορά.]

Όταν τελειώσετε.... τότε θα τα καλέσεις για να τους πεις κάτι "σημαντικό". Θα τους δείξεις τον πίνακα και θα πεις ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΗ είσαι ΕΣΥ για το κατόρθωμά τους!!! (ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν το λες.... να το εννοείς και να ΝΙΩΘΕΙΣ περήφανη... γιατί πράγματι θα είναι ένα σημαντικό κατόρθωμα!)

Αυτός θα είναι ο πρώτος σπόρος.

Οι μέρες σας θα περνάνε πάνω - κάτω, όπως τώρα, αλλά σκοπός είναι να αυξάνεις αυτά τα πεντάλεπτα... σε 10λεπτα.... και σιγά σιγά να ανακαλύψουν πως... με τη συνεργασία πονάνε λιγότερο, κάνουν περισσότερα πράγματα, καταφέρνουν πολλά πράγματα που δε θα μπορούσαν αν εργάζονταν μονα τους.

Αυτή τη στιγμή οι καβγάδες είναι ο μόνος τρόπος να δείξουν την αγάπη τους... όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται. Έτσι έμαθαν πως κάνουν οι άνθρωποι που μας αγαπούν (στην περίπτωση αυτή τα αδέρφια μεταξύ τους). Αγριεύουν, φωνάζουν, τσακώνονται κτλ.... Το θεωρούν λοιπόν ως κατόρθωμα να βγουν "νικητές" σε αυτό το "παιχνίδι".

Η δική σου προσπάθεια είναι να τους δείξεις το ...."άλλο παιχνίδι".... ;)

Να ξέρεις πως θέλει χρόνο....

Αν δεις τα χρονικά διαστήματα να αυξάνονται (έστω και ελάχιστα) να ξέρεις πως είσαι σε καλό δρόμο.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ: ΔΕΝ παίρνουμε ΠΟΤΕ πίσω, κάτι που δώσαμε για θετική ενίσχυση. Είναι αναμνηστικό. Τέλος! Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος να γίνεται..... το "βραβείο" είναι βραβείο για μια παλιότερη όμορφη στιγμή και ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει για να τους θυμίζει.... και να τους προκαλεί να διεκδικήσουν περισσότερο.

Καλό κουράγιο....... καλή προσπάθεια..... :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 137
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αλκυον...βγαινεις κ σε χαπι?:Pγιατι καθε φορα που σε διαβαζω αισθανομαι μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ηρεμια κ σιγουρια ρε παιδι μου:-P πολυ ωραια ΟΛΑ οσα λες!κ φαινονται κ τοσο σωστα:roll: να ξερεις αυριο θα το εφαρμοσω!μονο που ξεμεινα απο αυτοκολλητα(νομιζω...)αλλα εχω κατι ωραια στολιδια για το παιδικο τους δωματιο.λες να κρεμασω κανενα τετοιο στη μερια του κρεβατιου του καθενος?κ απο δευτερα να εφοδιαστω:rolleyes::P

Ξέχασα το πιο σημαντικό!!!!

Εσύ στη φάση εκείνη θα πρέπει να είσαι ΤΕΡΑΣ ΗΡΕΜΙΑΣ. Σα να είσαι από άλλο πλανήτη... Ο κακός χαμός να γίνεται, να έχεις τη φάτσα του ΒΟΥΔΑ.... ΟΚ?? Μιλάς ΜΟΝΟ με ΗΡΕΜΗ φωνή, εξηγείς με ΗΡΕΜΟ τόνο... ξανά και ξανά.....

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ξέχασα το πιο σημαντικό!!!!

Εσύ στη φάση εκείνη θα πρέπει να είσαι ΤΕΡΑΣ ΗΡΕΜΙΑΣ. Σα να είσαι από άλλο πλανήτη... Ο κακός χαμός να γίνεται, να έχεις τη φάτσα του ΒΟΥΔΑ.... ΟΚ?? Μιλάς ΜΟΝΟ με ΗΡΕΜΗ φωνή, εξηγείς με ΗΡΕΜΟ τόνο... ξανά και ξανά.....

:lol::lol::lol::lol: με εκανες κ γελασα:ακου του βουδα!αν κ με τετοια κοιλια...σαν βουδας αισθανομαι!:lol: α μαλιστα!οκ θα παρω βαθειες ανασες κ θα το κανω!αχ τι τραβαω η μανα!!

Όχι.

Να προετοιμαστείς κανονικά.

Μη βιάζεσαι. Λίγες μέρες πολέμου ακόμα δεν πειράζουν. Τόσες άντεξες!

Σχεδίασε τα βήματά σου.... οργάνωσε το σχέδιό σου.

Η αμοιβή να είναι ΠΑΝΤΑ η ίδια και ΠΑΝΤΑ προς τους δύο (αφού αφορά συνεργασία). Πρόσεξε... τα αυτοκόλλητα να είναι πανομοιότυπα... κίτρινο ο ένας, κίτρινο κι ο άλλος. Κόκκινο ο μικρός, κόκκινο η μεγάλη. Η επιλογή για τα αυτοκόλλητα είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ και μόνο δική σου!! Μην κάνεις το λάθος να τα βάλεις να διαλέξουν...... (θα την πατήσεις χοντρά!!! -εγώ την πάτησα! :lol:)

Αφού "πιάσει" έστω και για μία φορά αυτό... Να επεκτείνεις σταδιακά τις αμοιβές και για άλλα πράγματα στο πλαίσιο της ημέρας. Π.χ. Ήπιαν το γάλα τους και δεν άκουσες καβγά.... Τσουπ... αυτοκολλητάκι... Έδωσαν αγκαλίτσα (μεταξύ τους)....; Αχχχ τα γλυκά μου ... τσουπ.... (ελπίζω να κατάλαβες το νόημα).

Διαφημίσεις

Αααααα και βάλε και ένα στόχο....

Αφού δεις με τι ρυθμό παίρνουν αυτοκόλλητα.... βάλε ένα "στόχο" ένα "τέρμα"....

Αν παίρνουν -ας πούμε- 4 αυτοκόλλητα τη μέρα, τότε πες στα 20 αυτοκόλλητα θα έχει ένα "σημαντικό δώρο". (Σημαντικό, συναισθηματικά, όχι χρηματικά, ούτε μεγάλο!) Η επιλογή θα είναι δική σου. Έκπληξη! (Επίσης ΔΕ ρωτάμε τι θέλουν. Δεν έχουν "λόγο" πάνω στο θέμα της επιλογής δώρου).

Αν παίρνουν 10 αυτοκόλλητα τη μέρα τότε κανόνισε ας πούμε στα 50... το τέρμα.

Να τους το πείς (μετά τις 2 μέρες που θα το λειτουργείς) για να ξέρουν ακριβώς για τι πράγμα προσπαθούν.

Υπολόγησε ο "στόχος" να πιάνεται περίπου στις 5-7 μέρες.... (για αρχή)....

Το "τέρμα" μην το πας πολύ μακριά γιατί κουράζονται (π.χ. όχι 15 ή 20 μέρες).... ούτε πολύ μικρό (π.χ. 1-2 μέρες) γιατί τότε γίνεται "εύκολο" και χάνουν το ενδιαφέρον τους.

α οκ!καταλαβα!τοτε τη δευτερα που ανοιγει η αγορα θα παω για εφοδιασμο!:rolleyes: κ ναι θα τα παρω ολοιδια γιατι ξερω τι εχει να γινει...

ναι κ εγω παλια τα εβαζα να διαλεγουν κ μια μερα εγινε της τρελης μιλαμε για πολυ φασαρια κ απο τοτε τα εκρυψα,κ αγνοηται η τυχη τους πλεον.αυτο που οταν χανεται κατι μεσα στο σπιτι δε το βρισκεις ποτε...ακομα δε το καταλαβα...κ που πανε ολα τα χαμενα αντικειμενα?:P:rolleyes:

οκ καταλαβα τι εννοεις..εφαρμοφη απο δευτερα!

Αααααα και βάλε και ένα στόχο....

Αφού δεις με τι ρυθμό παίρνουν αυτοκόλλητα.... βάλε ένα "στόχο" ένα "τέρμα"....

Αν παίρνουν -ας πούμε- 4 αυτοκόλλητα τη μέρα, τότε πες στα 20 αυτοκόλλητα θα έχει ένα "σημαντικό δώρο". (Σημαντικό, συναισθηματικά, όχι χρηματικά, ούτε μεγάλο!) Η επιλογή θα είναι δική σου. Έκπληξη! (Επίσης ΔΕ ρωτάμε τι θέλουν. Δεν έχουν "λόγο" πάνω στο θέμα της επιλογής δώρου).

Αν παίρνουν 10 αυτοκόλλητα τη μέρα τότε κανόνισε ας πούμε στα 50... το τέρμα.

Να τους το πείς (μετά τις 2 μέρες που θα το λειτουργείς) για να ξέρουν ακριβώς για τι πράγμα προσπαθούν.

Υπολόγησε ο "στόχος" να πιάνεται περίπου στις 5-7 μέρες.... (για αρχή)....

Το "τέρμα" μην το πας πολύ μακριά γιατί κουράζονται (π.χ. όχι 15 ή 20 μέρες).... ούτε πολύ μικρό (π.χ. 1-2 μέρες) γιατί τότε γίνεται "εύκολο" και χάνουν το ενδιαφέρον τους.

α καλο χαχαχα!η μεγαλη θα το πιασει το νοημα στανταρ.ο μικρος λες να μπει στο νοημα?εννοω θα καταλαβει ολο αυτο η μηπως οχι?για πες μας εσυ η εμπειρη:P

2.5 χρονών..? ΣΑΦΩΣ και θα πιάσει το νόημα. Είναι ικανότατος!

Πρώτη φορά το χρησιμοποίησα για να κόψουμε την πάνα.... στις δίδυμες στα 2.5 ενώ στο τρίτο μου... στα 2 και κάτι ψιλά). Μια χαρά το καταλαβαίνουν. Κι ότι δεν "πιάνουν" (π.χ. την αναμονή ή το μέτρημα, το καταλαβαίνουν από την πράξη). :)

Μια σφήνα για καλό κουράγιο από μένα...

Δεν ήξερα ότι υπάρχουν αδέλφια που τσακώνονται σε τέτοιο βαθμό... Ελπίζω να ηρεμήσουν λίγο σιγά σιγά τώρα που θα έρθει και το μωρό! Ψυχραιμία κορίτσι, θα τα καταφέρεις! Βούδας! :)

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

Σχεδίασε τη δραστηριότητα.... στο μυαλό σου...

Κάτι που να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, να ασχολούνται με τον ίδιο στόχο, αλλά με διαφορετικές (ανεξάρτητες) αρμοδιότητες.... (Να συνυπάρχουν δηλαδή στο χώρο, με ανεξάρτητες δραστηριότητες, ενωμένες για τον κοινό στόχο...)

Π.χ να φτιάξετε ένα χάρτινο σπιτάκι... και η μεγάλη να είναι υπεύθυνη στο κόψιμο π.χ. μικρών χρωματιστών χαρτιών (χρήση ως κολλάζ), ενώ ο μικρός να είναι υπεύθυνος για τη στέγη (να τη χρωματίσει με μαρκαδόρους). Εσύ θα κάνεις τη σύνθεση και θα βοηθάς στο στήσιμο... Θα είσαι δηλαδή ο ... κρίκος τους! ;)

θα το πιασει το νοημα λες ε?κατι θα ξερεις!ειναι πανπονηρος παντως:P

λοιπον πρεπει αυριο να σκεφτω την...αποστολη της δευτερας!

χρυσα ...ευχαριστω για το κουραγιο...θα το χρειαστω!αφου πρεπει να το παιξω...βουδας :cool:

και λεω τοσο καιρό τι θα κάνω μόλις γεννήσω (σε ένα μήνα) με ήδη ένα παιδί 15 μηνων στο σπιτι.............

με αυτά που διαβάζω θεωρώ, πως είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.....

παντως οι ιδέες της alcyon ειναι πολύ χρήσιμες.....

Διαφημίσεις

nasia πατριωτισσα(κ γω απο σερρες:P) επειδη κ τα δικα σου δεν εχουν πολυ διαφορα ηλικιας μεταξυ τους...ελπιζω να μη φτασεις στο σημειο το δικο μου,πραγματικα σε καμια τετοιο πραγμα!

ειπαμε αυριο παω για εφοδιασμο.σημερα θα ειμαι σε νιρβανα.ουτε θα φωναξω ουτε θα κλαψω ουτε θα με νοιαξει αν σφαχτουν...θα προσπαθησω οσο μπορω ...αχ τι με περιμενει!

Υπομονή κοπέλα μου (όσο μπορείς......) ο άντρας μου μου λέει...έχετε μεγάλη αντοχή η μανάδες!!!!!!!!! (ναι είμαστε βιονικές!!!)

Θα σου πώ τι έκανε μια γνωστή μου που πραγματικά δεν ήξερε τί να κάνει.......πηγε σε παιδοψυχολόγο για να της δώσει συμβουλες...τα παιδάκια δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα αλλά ζωή να έχουν ήταν 3 και φαρμακερά!!!!!! Ανάλογα με το κάθε παιδάκι της έδωσε συμβουλές και με τον καιρό δούλεψαν.......θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μπας και κλεψω καμία :-))))

Δήμητρα ίσως θεωρηθεί λάθος,ίσως να είναι κ λάθος αλλά εγώ θα το δοκίμαζα στην θέση σου.το εχω δοκιμάσει δηλ κ έπιασε.

Ο MIKPOΣ μου ήταν πολύ επιθετικός απέναντι μου.μιλάμε έτρωγα χοντρό ξύλο.δοκίμασα να του το κόψω μ το καλό,ME το κακό..TIΠOTA ΔΕΝ ΓΙΝΌΤΑΝ.μέχρι π μια μέρα ME χτύπησε άσχημα στο μάτι κ EBAΛA τα κλάματα.κατευθείαν σταμάτησε κ κατάλαβε ότι έκανε κάτι κακό.τις επόμενες φορές έκανα το ίδιο.κάποιες φορές fake.έτσι σιγά σιγά το έκοψε.

mariantinos... καλούλι μου ακούγεται! ;)

Για τις μανούλες με μωράκια που... έρχονται....

Είχα δοκιμάσει κάτι στα μικρά μου και (τουλάχιστον σε εμάς έπασε). Το μωρό που θα ερχόταν δεν ήταν δικό ΜΟΥ, ήταν δικό ΤΟΥΣ. Δηλαδή ήταν δικό τους "δώρο", απλά επειδή ήταν πολύ αδύναμο και ευαίσθητο, το φρόντιζα εγώ για λογαριασμό τους. Έτσι ό,τι φροντίδα παρείχα στο μωρό, το εκλάμβαναν ως προσοχή για τα μεγαλύτερα. ;)

Επίσης.... το μωρό είναι μια προσωπικότητα, άρα φέρνει δώρα, χαϊδεύει, βοηθάει τα μεγαλύτερα. (Το χρησιμοποιούσα ως "μαριονέτα" -μη βιαστείτε να παρεξηγήσετε ;) )

Δηλαδή, όταν επέστρεψα από το μαιευτήριο, είπα πως το μωρό, μου ζήτησε να πάρω ένα δώρο για τα άλλα παιδάκια. (Το είπε φυσικά μωρουδίστηκα γιατί δεν ξέρει να μιλάει, αλλά οι μαμάδες ξέρουν "μωρουδίστικα" :lol:).

Δεν προσκάλεσα ποτέ τα μεγαλύτερα να χαϊδέψουν το μωρό ή να το βοηθήσουν ή να του φέρουν πράγματα. Αλλά το αντίθετο. Δηλαδή έπιανα το μωρό αγκαλιά και το πήγαινα κοντά στα άλλα και τους έλεγα, θέλει να σας χαϊδέψει ή θέλει να σας δώσει φιλάκι κτλ. (Εγώ βέβαια έκανα το μωρό να χαϊδεύει/φιλάει/κτλ, όπως κάνουμε με μια κουκλίτσα -εδώ κολλάει η μαριονέτα). Από μόνα τους ανταπέδιδαν την "αγάπη" του μικρού με αντίστοιχες εκφράσεις.

Θα το συνιστούσα ως δοκιμή... :)

μαριαντινος δεν εχω βαλει στα αληθεια τα κλαμματα αλλα το εχω κανει στα ψεματα (φαινοταν πολυ αληθινο ομως:mrgreen:) κ ο γιος μου απλα γελουσε λες κ το ευχαριστιοταν!!!:shock::shock: εκεινη τη στιγμη νομιζα οτι με μισει!:roll::rolleyes:

αλκυωνη καλη ιδεα αυτη με το μωρο.η μεγαλη δε φαινεται να ζηλευει βεβαια.γιατι το περιμενει πως κ πως.αλλα ο μικρος δε το σχολιαζει ΠΟΤΕ.σα να μην υπαρχει η μπεμπα!ουτε που τον νοιαζει!τωρα αυτο πως να το παρω?οτι σκαει απο τη ζηλια?ε?:roll:

περιττο να πω οτι εχουν κατασκοτωθει ως τωρα.καποιοι απο τους λογους ηταν γιατι η μεγαλη δεν ηθελε να κανει ποδηλατο κ ο μικρος ηθελε να την βαλει να κανει με το ζορι κ την χτυπησε:| μετα την ξαναχτυπησε επειδη δεν εβαζε το αρκουδακι της στο καλαθι του ποδηλατου:evil: αυτη του εδωσε σφαλιαρα κ αυτος εκλαιγε.κ παλι την χτυπησε γιατι προλαβε να ανοιξξει πρωτη την τηλεοραση.πριν 5 λεπτα μαλωναν χωρις λογο.α κ μολις ξυπνησαν μαλωσαν κατευθειαν γιατι ο μικρος ηθελε να παει βολτα κ η μεγαλη του ειπε ''δεν εχει τωρα βολτα''ε και εγινε Ο χαμος με τη τσιμπλα στο ματι..

εντωμεταξυ ειμαι ετοιμη να βαρεσω ενεσεις κ βαλιουμ

Η πρωτη με την τρίτη θα κάνουν κόμμα και θα τα βρίσκουν μια χαρά. Πρόσεχε τον δευτερο. Εγω ήμουν η τρίτη και μια φορά ο δευτερος πήγε να με βάλει στο πλυντήριο (και δεν μιλάω μεταφορικά!).

ISGLp2.pngilpPp3.png

πολυ ζωηρο μου βγηκε ο μικρος.θα εχουμε μεγαλο προβλημα.θα μαλωνει κ με τις 2!τρομαζω στην ιδεα!πριν λιγο μαλωσαν παλι για ενα κομματι ροδακινο!δεν ηθελε να το φαει αυτος βεβαια.αλλα μονο κ μονο για να μη το δωσει στην μεγαλη!ειναι πολυ στριμμενο ωρες ωρες!

Ερωτηση για τη Δημητρα: Βλεπουν παιδικα με βια, οπως αυτα που οι καλοι δερνουν τους κακους;

Αλκυωνη, οπως παντα κατατοπιστικη και αποτελεσματικη, ζηλεψα, θα το εφαρμοσω και εγω!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Αιγόκερως είναι ο μικρός? Δύσκολο ζώδιο... Όχι ότι τα πολυπιστεύω, αλλά εύκολο Αιγόκερω δεν έχω συναντήσει.

Κι εγώ θυμάμαι ότι τσακωνόμουν με τον αδελφό μου, αλλά ήταν μεγαλύτερος και από ένα σημείο και μετά έπαψε να ασχολείται και βρήκα την ησυχία μου γιατί με πείραζε. Σε εσάς από αυτά που διάβασα, μάλλον ο μικρός είναι το πιο πειραχτήρι, ε?

5k3tp2.png

Ερωτηση για τη Δημητρα: Βλεπουν παιδικα με βια, οπως αυτα που οι καλοι δερνουν τους κακους;

Αλκυωνη, οπως παντα κατατοπιστικη και αποτελεσματικη, ζηλεψα, θα το εφαρμοσω και εγω!

οχι βλεπουν μονο τα κλασσικα κινουμενα σχεδια που βλεπαμε κ εμεις παιδια.εχουμε τετοιο καναλι στη νοβα!

Αιγόκερως είναι ο μικρός? Δύσκολο ζώδιο... Όχι ότι τα πολυπιστεύω, αλλά εύκολο Αιγόκερω δεν έχω συναντήσει.

Κι εγώ θυμάμαι ότι τσακωνόμουν με τον αδελφό μου, αλλά ήταν μεγαλύτερος και από ένα σημείο και μετά έπαψε να ασχολείται και βρήκα την ησυχία μου γιατί με πείραζε. Σε εσάς από αυτά που διάβασα, μάλλον ο μικρός είναι το πιο πειραχτήρι, ε?

υδροχοος ειναι!η 2η μερα του υδροχοου ειναι οταν γεννηθηκε!για αιγοκαιρω ξερω...ειναι η μητερα μου κ πραγματικα δυσκολα καποιος μπορει να την ανεχτει!ειδικα εγω:rolleyes:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...